bbbb Δημ. February 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2007 Είμαι κάτοχος και των δύο προγραμμάτων και χθές δοκίμασα στην Καβάλα και τα δύο για την συγκεκριμένη διαδρομή. Εντυπώσεις ??? το ένα συμπλήρωνε το άλλο .. Για Καβάλα δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με κανένα . Επαναυπολογισμός διαδρομής με το Papago περίμενα αρκετό χρόνο ενω το Dest ελάχιστα δευτερ. Εντοπισμός δορυφόρων το Papago άψογο και γρήγορο. Εμφάνιση οπτική το Papago σίγουρα κερδίζει. Λειτουργικότητα, ευκολία χρήσης το Destinator κερδίζει. Μήπως κάποιος απο εσας με γνώσεις :happy: :happy: κάνει τα δύο σε ένα:D :D :blink: :blink: Δορυφόρους μετά από δοκιμές που έκανα,πράγματι το papago κλειδώνει πιο γρήγορα. Στο θέμα της εμφάνισης του χάρτη διαφωνώ.Ο χάρτης του papago είναι πολύ φτωχός σε σχέση με του destinator.Για παράδειγμα όταν υπάρχει διασταύρωση με πολλαπλούς δρόμους δείχνει μια ενιαία γραμμή και όχι τον κάθε δρόμο χωριστά.Οι στροφές σε επαρχιακούς δρόμους που δοκίμασα έχουν κλίση στο περίπου ενώ ο χάρτης της ngi είναι ακριβής.Ακόμη δεν υπάρχουν χρώματα στους διάφορους δρόμους ώστε να ξέρεις τι είδους δρόμοι υπάρχουν γύρω από το σημείο που βρίσκεσαι.Θετικό είναι το γεγονός ότι ο δρόμος που κινείσαι έχει απλώς βελάκια και όχι μια ενιαία μπλε γραμμή όπως το destinator που ακυρώνει μέχρι ενός σημείου το πλεονέκτημα που ανέφερα πιο πάνω. Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
danapostol Δημ. February 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2007 GIA SAS PEDIA KAI APO MENA PANTOS EGO PISTEBO OTI KATHE PROG.EXEI SOSTOUS XARTES GIA KAPIES PERIOXES ENO SE ALES OXI.GIA PARADIGMA TO NAVIMATE STIN XARTOGRAFISI TIS PERIOXIS MOY EINE KORIFEO Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
a4audiclub Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Μπόρει κάποιος που χρησιμοποιεί το Papago 7 σε FSC N560 να γράψει τι ρυθμίσεις έχει βάλει για το GPS; Έχω δοκιμάσει όλες τις δυνατές ρυθμίσεις και δεν κατάφερα να κάνω το πρόγραμμα να το δει. :( Παράθεση Το μυαλό του ανθρώπου είναι ένα θάυμάσιο όργανο. Αρχίζει να δουλεύει τη στιγμή που ξυπνάς και δεν σταματάει μέχρι να φτάσεις στο γραφείο. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zepelin Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 @ioma Ο χάρτης που περιέχει μονοδρομήσεις για τις 3 πόλεις της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο) κυκλοφόρησε από την NGi στις 30 Αυγούστου. Είναι ο ίδιος ακριβώς χάρτης (για το Destinator 2006.Q3) με το χάρτη που είναι live στο http://www.driveme.gr Σε παρακαλώ μπορείς να μας ποστάρεις snapshots από τα προβλήματα της Κρήτης μέσω του http://www.driveme.gr? Οι προτεινόμενες διαδρομές του http://www.driveme.gr είναι κατά 99% ίδιες με αυτές του Destinator. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zepelin Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 Μπορει καποιος να μου πει αν κατα την πλοηγηση γινεται να εμφανιζοντε τα ονοματα του καθε χωριου η πολης κι οχι η ονομασια του Καποδιστριακου δημου και πως το κανουμε; Επισης αν υπαρχει σιδ/κη γραμμη η εγω δεν κανω κατι καλα.Παντως σε ενα τεστ που το εκανα σημερα μπορω να πω πως στην επαρχια εχει πιο καλη χαρτογραφηση απο το destinator (περιοχη Σερρων) Τα ονόματα εμφανίζονται σε συγκεκριμένο zoom, άρα πρέπει να απενεργοποιήσεις το αυτόματο zoom (μιλάω για το Destinator) Σχετικά με τις Σέρρες στην επόμενη έκδοση (τέλος Μαρτίου) θα είναι πλήρης η χαρτογράφηση, μαζί με τη πλήρη χαρτογράφηση 20 ακόμη πόλεων. Μιλάμε για λεπτομερή χαρτογράφηση που γίνεται με τα πόδια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zepelin Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 Aν το αντέξεις 2 μέρες πιστεύω θα είσαι ήρωας :lol: Δεν ξέρω για άλλες περιοχές αλλά στην Κοζάνη 2 πράγματα συμβαίνουν: 1.Πέρασε το συνεργείο τους πριν 4-5 χρόνια και θυμήθηκαν τώρα να την προσθέσουν στο πρόγραμμα.:p Γιατί δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται οδοί με ονόματα που είχαν εκείνο τον καιρό και που δεν υφίστανται πλέον. 2.Χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να προλάβουν τον ανταγωνισμό, έντυπος χάρτης ο οποίος ήταν λιγάκι παλιός:lol: Αυτό φαίνεται περισσότερο λογικό,και ίσως γιαυτό δεν αναγνωρίζονται κάποιοι μονόδρομοι :p Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Είναι το πιο εμπεριστατομένο post (από άνθρωπο εκτός εταιριών) για σύγκριση χαρτών που έχω διαβάσει. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο είναι απλός: Το κόστος συλλογής με τα πόδια είναι πάνω από 50 φορές μεγαλύτερο από τη ψηφιοποίηση δρόμων από έντυπους χάρτες. Επίσης o ποιοτικός έλεγχος δεδομένων από επιτόπια καταγραφή απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία. Αυτά ως προς τη συλλογή. Δε φτάνει όμως μόνο αυτό, ο χάρτης πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένος με τις αλλαγές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
danapostol Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 Τα ονόματα εμφανίζονται σε συγκεκριμένο zoom, άρα πρέπει να απενεργοποιήσεις το αυτόματο zoom (μιλάω για το Destinator) Σχετικά με τις Σέρρες στην επόμενη έκδοση (τέλος Μαρτίου) θα είναι πλήρης η χαρτογράφηση, μαζί με τη πλήρη χαρτογράφηση 20 ακόμη πόλεων. Μιλάμε για λεπτομερή χαρτογράφηση που γίνεται με τα πόδια. :blink: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zepelin Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 Τα δεδομένα για το χάρτη της NGi στις αστικές περιοχές τα συλλέγουμε με τα πόδια, με pda με ειδικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν σαν υπόβαθρο αρχεία LIDAR ή δορυφορικούς ορθοφωτοχάρτες υψηλής ανάλυσης και ακρίβειας. Καταγράφονται στοιχεία που ακόμη και το Destinator δε μπορεί να τα διαχειριστεί προς το παρόν (οφέλιμο πλάτος από τα παρκαρισμένα, φανάρια, stop, κλίσεις, προταιρεότητες, επιτρεπόμενο βάρος, ύψος, και πάρα πολλά άλλα). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 @ioma Ο χάρτης που περιέχει μονοδρομήσεις για τις 3 πόλεις της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο) κυκλοφόρησε από την NGi στις 30 Αυγούστου. Είναι ο ίδιος ακριβώς χάρτης (για το Destinator 2006.Q3) με το χάρτη που είναι live στο http://www.driveme.gr Σε παρακαλώ μπορείς να μας ποστάρεις snapshots από τα προβλήματα της Κρήτης μέσω του http://www.driveme.gr? Οι προτεινόμενες διαδρομές του http://www.driveme.gr είναι κατά 99% ίδιες με αυτές του Destinator. To εγραψα οτι πηγα στην Κρητη τον Ιουλιο του 2006.Να ποσταρω τα προβληματα μετα απο τοσους μηνες ειναι λιγο δυσκολο.Απλως θυμαμαι οτι κινουμενος προς την περιοχη της Φαλασερνας μεσω εθνικης στο υψος του Κολυμπαρι ελειπε ολοκληρο κομματι της εθνικης.Ξανατονιζω ομως οτι ειχα παει Ιουλιο του 2006 Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosha Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 To εγραψα οτι πηγα στην Κρητη τον Ιουλιο του 2006.Να ποσταρω τα προβληματα μετα απο τοσους μηνες ειναι λιγο δυσκολο.Απλως θυμαμαι οτι κινουμενος προς την περιοχη της Φαλασερνας μεσω εθνικης στο υψος του Κολυμπαρι ελειπε ολοκληρο κομματι της εθνικης.Ξανατονιζω ομως οτι ειχα παει Ιουλιο του 2006 Eίχα πάει και εγώ Ιούλιο του 2004, που να στα λέω ούτε PDA ούτε GPS τίποτα. Δεν ήξερα τι έχανα. :lol: :lol: :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zepelin Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 To εγραψα οτι πηγα στην Κρητη τον Ιουλιο του 2006.Να ποσταρω τα προβληματα μετα απο τοσους μηνες ειναι λιγο δυσκολο.Απλως θυμαμαι οτι κινουμενος προς την περιοχη της Φαλασερνας μεσω εθνικης στο υψος του Κολυμπαρι ελειπε ολοκληρο κομματι της εθνικης.Ξανατονιζω ομως οτι ειχα παει Ιουλιο του 2006 Μια διόρθωση: Χανιά, Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαος (γιατί το Ηράκλειο προυπήρχε κι απλώς επεκτάθηκε) Άρα δε διαφωνούμε πουθενά. Τον Ιούλιο υπήρχαν προβλήματα αλλά τον Αύγουστο που κυκλοφόρησε ο χάρτης της NGi (πρέπει να το γράφω αυτό μιας και είμαστε λίγο off-topic), ειδικά για τη Κρήτη, ήταν πλήρης, μια κι εκτός από τη συλλογή μέσα στις πόλεις που περιέγραψα και πιο πάνω, έγινε και λεπτομερή καταγραφή από το ειδικό όχημά μας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filipp-s Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 Είναι άσχετο και άδικο σε ποστ για το Papago να κάνετε :mad: :mad: προπαγάνδα για άλλο (τέλειο ???) πρόγραμμα... Συμβουλές , ναι, να δίνουμε ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός στο να βελτιωθούν και οι δύο με κέρδος εμάς τους καταναλωτές.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zepelin Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 Δε κάνω καμία προπαγάνδα. Απαντώ στις ερωτήσεις που τέθηκαν. Αν διαβάσεις θα δεις ότι υπάρχει μία λογική σειρά στη συζήτηση. Το πιο βασικό από όλα όμως είναι η σωστή ενημέρωση των καταναλωτών. Αυτά σχετικά με τα δικά μου post που εκπροσωπώ επίσημα την NGi. Τα άλλα post δεν είναι από την NGi αλλά από απλούς καταναλωτές που ενδιαφέρονται να μάθουν διάφορα πράγματα. Αν νομίζουν οι moderatrors ότι υπάρχει πρόβλημα ας τα μετακινήσουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosha Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 Είναι άσχετο και άδικο σε ποστ για το Papago να κάνετε :mad: :mad: προπαγάνδα για άλλο (τέλειο ???) πρόγραμμα... Συμβουλές , ναι, να δίνουμε ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός στο να βελτιωθούν και οι δύο με κέρδος εμάς τους καταναλωτές.... Αν διαβάσεις λίγο παραπίσω από που ξεκίνησε η συζήτηση θα δεις οτι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα απλά μιά διαφωνία γιά την κάλυψη που οδήγησε εδώ. Πάντως αν κάποιος διαβάσει απλά και μόνο τα λεγόμενα σου βγάζει το συμπέρασμα οτι μιλάμε γιά δυο ανταγωνιστικά προϊόντα στο ίδιο επίπεδο περίπου. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2dxy Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 Για το destinator το γνωριζω, εγω ρωτησα και λαθος μου που δεν το διευκρινισα για το papago 7 αν εμφανιζει ολα τα ονοματα πολεων χωριων κατα την πλοηγηση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 Για το destinator το γνωριζω, εγω ρωτησα και λαθος μου που δεν το διευκρινισα για το papago 7 αν εμφανιζει ολα τα ονοματα πολεων χωριων κατα την πλοηγηση Εμφανίζει το όνοματα των καποδιστριακών δήμων στην κάτω μπάρα και στην επάνω την ταχύτητα και το χρόνο άφιξης,χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει αυτό. Θα ήταν καλό πιστεύω,να έχουμε και την επίσημη άποψη της digital solutions για τους χάρτες της.Αν υπάρχει λοιπόν κάποιος στο forum που είναι έκπροσωπός της,ας σταματήσει να είναι απλός θεατής και να μας πει την γνώμη του. Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
redeingel Δημ. February 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 Είμαι χρήστης του Destinator απ την έκδοση 3 έως και την πρόσφατη 6. Πριν το Destinator είχα χρησιμοποιήσει με χάρτες Ευρώπης το PrymeNav. Μετά από πολύ ψάξιμο για την ελλάδα κατέληξα στο Destinator. Δοκίμασα και το PapaGo 7 που διαθέτει στο PPC του ένας φίλος. Υπάρχει όντος αισθητή διαφορά στα γραφικά του χάρτη, αυτό όμως δεν οφείλεται στο πρόγραμμα, άλλα στους χάρτες της TeleAtlas http://www.teleatlas.com/Pub/Home που αυτό χρησιμοποιεί. Γνωστά μου εντυπωσιακά γραφικά από το PrymeNav που χρησιμοποιεί χάρτες TeleAtlas, όπως και κάποια άλλα προγράμματα όπως το TomTom και το Navigon. Το Destinator χρησιμοποιεί χάρτες της NavTeQ. http://www.navteq.com/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. February 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 Είμαι χρήστης του Destinator απ την έκδοση 3 έως και την πρόσφατη 6. Πριν το Destinator είχα χρησιμοποιήσει με χάρτες Ευρώπης το PrymeNav. Μετά από πολύ ψάξιμο για την ελλάδα κατέληξα στο Destinator. Δοκίμασα και το PapaGo 7 που διαθέτει στο PPC του ένας φίλος. Υπάρχει όντος αισθητή διαφορά στα γραφικά του χάρτη, αυτό όμως δεν οφείλεται στο πρόγραμμα, άλλα στους χάρτες της TeleAtlas http://www.teleatlas.com/Pub/Home που αυτό χρησιμοποιεί. Γνωστά μου εντυπωσιακά γραφικά από το PrymeNav που χρησιμοποιεί χάρτες TeleAtlas, όπως και κάποια άλλα προγράμματα όπως το TomTom και το Navigon. Το Destinator χρησιμοποιεί χάρτες της NavTeQ. http://www.navteq.com/ Εμένα σαν τελικό καταναλωτή δε με ενδιαφέρει ποιανού είναι οι χάρτες.Θέλω να κάνω σωστά την δουλειά μου και δεν γίνεται με τους χάρτες του papago.Η digital solutions που εκπροσωπεί το papago στην Ελλάδα,από ότι φαίνεται δεν έχει την τεχνογνωσία να φτιάξει μόνη της χάρτες Ελλάδας και τους ανέθεσε στην Τeleatlas.H οποία όμως από ότι φαίνεται αδυνατεί να φτιάξει σωστό χάρτη για την Ελλάδα.Οι χάρτες του destinator στην Ελλάδα δεν είναι της Navteq αλλά της Ngi http://www.ngi.gr., υπάρχουν και χάρτες Eλλάδας της navteq αλλά καμμία σχέση με αυτούς της Ngi. Και στην τελική αν σκεφτούμε ότι η teleatlas είναι μεγαλύτερη εταιρία από την Νgi και έχουν το προσωπικό και την τεχνογνωσία να φτιάξουν πραγματικά καλούς χάρτες για την Ελλάδα,δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτό το χάος. Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosha Δημ. February 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 Εμένα σαν τελικό καταναλωτή δε με ενδιαφέρει ποιανού είναι οι χάρτες.Θέλω να κάνω σωστά την δουλειά μου και δεν γίνεται με τους χάρτες του papago.Η digital solutions που εκπροσωπεί το papago στην Ελλάδα,από ότι φαίνεται δεν έχει την τεχνογνωσία να φτιάξει μόνη της χάρτες Ελλάδας και τους ανέθεσε στην Τeleatlas.H οποία όμως από ότι φαίνεται αδυνατεί να φτιάξει σωστό χάρτη για την Ελλάδα.Οι χάρτες του destinator στην Ελλάδα δεν είναι της Navteq αλλά της Ngi http://www.ngi.gr., υπάρχουν και χάρτες Eλλάδας της navteq αλλά καμμία σχέση με αυτούς της Ngi. Και στην τελική αν σκεφτούμε ότι η teleatlas είναι μεγαλύτερη εταιρία από την Νgi και έχουν το προσωπικό και την τεχνογνωσία να φτιάξουν πραγματικά καλούς χάρτες για την Ελλάδα,δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτό το χάος. Γιατί απλά όπως το κινητό θέλει το Γερμανό του και η χαρτογράφηση της Ελλάδας θέλει κάτι αντίστοιχο. Είναι πολύ δύσκολη παιδιά σε σχέση με τις περισότερες χώρες λόγω ιδιαιτεροτήτων. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
studioA Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 SIMFONO KAI GO Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
studioA Δημ. February 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2007 ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PAPAGO Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GiorgosH Δημ. February 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2007 ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PAPAGO 'Υπάρχει' πουθενά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. February 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 28, 2007 ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PAPAGO Παντού υπάρχει ένας μύθος :p Εξαρτάται από την περιοχή και τις απαιτήσεις που έχει κάποιος Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iassael Δημ. March 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2007 χαρτις θεσσαλονίκης υπάρχει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. March 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2007 χαρτις θεσσαλονίκης υπάρχει? Και σε αυτό ναί και μάλιστα πολύ καλός. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts