Jump to content

Δεν ανοίγει το τιμημένο!

Bayern7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν η κατάσταση έχει ως εξής.

Χθες εκεί που έβλεπα ένα video freezαρε ο υπολογιστής. Κάνω επανεκίνηση και αργούσε λίγο να μπει στα windows. Μετά από 5 λεπτά αφού μπήκε, ξανα φριζάρει.

Μετά την επανεκκίνηση από το κουμπί η οθόνη ήταν σε ανάμονη και δεν έλεγε να βγει. Με τα πολλά τσεκάρω την κάρτα γραφικών και δεν δούλευε. Ένα περίεργο πράγμα. Νεκρό το ανεμιστηράκι, σαν να μην έπαιρνε ρεύμα.

Τέλος πάντων τον κλείνω και πέφτω για ύπνο. Την άλλη μέρα το ανοίγω και πριν φορτώσει το λειτουργικό μου έβγαζε κάτι ιστορίες για overclock και μου έδινε 2 επιλογές: να πατήσω F1 για να μπω στο BIOS και F-κάτι για να κάνω load τις default ρυθμίσεις του BIOS. E κάνω load τα default και μπαίνω στα windows. Κάνω ένα check τους σκληρούς, defrag και ιστορίες και δεν έδειξαν να έχουν τπτ. Ε μετο επόμενο reboot δεν μπορούσα να μπω καθόλου. Η κάρτα γραφικών νεκρή. Έλεγξα τροφοδοσίες και ιστορίες και όλα φαίνονται καλά.

Οι θερμοκρασίες της CPU ήταν φυσιολογικές. Ποτέ πάνω από 45 C.

Προσανατολίζομαι ότι τα φτυσε η κάρτα γραφικών αλλά δεν έπρεπε να είχε δείξει τέτοια σημάδια; Στα καλά καθούμενα να τα φτύσει;

Επίσης το άλλο που με προβλήματίζει είναι γιατί μετά το πρώτο φριζ που έφαγε όταν το ξανανοιξα καθυστερούσε να φορτώσει το λειτουργικό. Λέτε να τα φτυσε η mobo;

Για ρίξτε καμιά ιδέα.

CPU: Inter 3Ghz @800FSB

MoBo: Asus P400p800

Graphics: MSI 5900XT

Σου κάηκε το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών σου και ο υπολογιστής άρχισε να κολλάει εξ'αιτίας της υπερβολικής θερμοκρασίας της κάρτας γραφικών. (Έβαλες και το βίντεο.. ε, πολύ θέλει? Τον αποτέλειωσες:p)

Έκανες reboot και σου έβγαλε "overclock faild". Απ' ότι κατάλαβα έχεις BIOS της AMI, το ίδιο έχω κι εγώ και το βγάζει σε όποιοδήποτε σφάλμα προκύψει στο pc.Ανεξήγητο μεν αλλά το προσπερνάμε.

Καταλείγω στην καρτα γραφικών.

Βάλε μία άλλη πρόχειρα για να δεις αν δουλεύει κι άν δεν(που δεν νομίζω), πας για μητρική

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα, και να συμπληρώσω ότι πρέπει να τσεκάρεις και τις μνήμες. Πολλά κουφά προβλήματα μπορεί να οφείλονται σε προβληματικές RAM.

Εγώ πάντως είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και τελικα αποδείχτηκε καμμένη mobo. :p

Δεν ήταν κάρτα γιατί δοκίμασα και με άλλη, αλλά δε δούλεψε.

To πήγα στο μάστορα σήμερα το πρωί για να το κοιτάξει. Με μια πρώτη εξέταση που έκανε (δοκιμασε άλλη gpu δλδ) έδειξε ότι η κάρτα γραφικών είναι μια χαρά. Αυριο θα προχωρήσει στην εξέταση και των άλλων κομματιιών. Και απότι φαίνεται τελικά πάμε για νέα mobo.

mallon mobo tha einai tote !! :) egguhsoula exeis?

Einai peripou 2 xronwn h mobo. THn eixa parei apo to eshop. Den kserw ti paizei me thn egyhsh kai den skopeyw na mpleksw me eggyhseis kai xronovores diadikasies. Den exw thn polyteleia tou xronou ayth th periodo. Tha dwsw 50 eura na parw mia kainouria kai den tha asxolithw parapanw.