Nickb Δημοσιεύτηκε November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 3, 2006 Kαλημέρα .. Θέλω να βάλω 4-5 40ριδες σκληρους δίσκους στο συστημά μου.. το θέμα ειναι ότι δεν έχω διαθέσιμα καλώδια (τροφοδοσίας-data) μέσα στο σύστημα μου..Τι λυση μπορώ να δώσω σε λογικά οικονομικα επίπεδα?Να είναι οι σκληροί σε Καποιο άλλο tower ίσως? Και πως θα το συνδέσω με το πρώτο μου? ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 Kαλημέρα .. Θέλω να βάλω 4-5 40ριδες σκληρους δίσκους στο συστημά μου.. το θέμα ειναι ότι δεν έχω διαθέσιμα καλώδια (τροφοδοσίας-data) μέσα στο σύστημα μου..Τι λυση μπορώ να δώσω σε λογικά οικονομικα επίπεδα?Να είναι οι σκληροί σε Καποιο άλλο tower ίσως? Και πως θα το συνδέσω με το πρώτο μου? ευχαριστώ Καλησπέρα... Χρησιμοποίησε Controllers PCI-IDE Ρίξε μια ματιά αν θες π.χ. στο Πλάισιο(η οπουδήποτε αλλού "ψωνίζεις") ( http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=1&category=90 ) Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Capone Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 Ετσι απο περιεργεια, τι τους θες τοσους σκληρους? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. November 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2006 Ετσι απο περιεργεια, τι τους θες τοσους σκληρους? Ναι πράγματι καλύτερα δεν είναι 2 ,ή μεγαλύτερης χωρητικότητας ή κάποιοι γιατί όχι να είναι SATA!?;):) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. November 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2006 uparxoun kati kalodia ta opoia mpainoun sthn usb kai vgazoun mia thira gia dvd/cd kai mia gia sklhro !! kanoun guro sta 40 euro !! den xero an upatxoun alla pou na exoun pio polles thires gia diskous !! kai giati den perneis duo pio megalous? tha sou erthoun kai fthinotera !! Παράθεση Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2006 Η σωστή λύση είναι να αγοράσεις ένανα IDE ή SATA Controller σε PCI (αναλόγως τι δίσκους έχεις) και να χρησιμοποιήσεις διακλαδωτήρα molex για την τροφοδοσία εφόσο το τροφοδοτικό σου είναι αρκετά ισχυρό ώστε να τροφοδοτήσει το σύστημά σου. Αν δεν είναι αρκετά ισχυρό, θα πρέπει να αγοράσεις καινούριο. Η λύση του Controller σε USB είναι ημίμετρο - οι επιδόσεις πέφτουν δραματικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. November 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2006 Μπορεί ο φίλος να τους έχει απο κάποια παλιά pc και να θέλει να τους βάλει όλους στο δικό του. Επίσης δεν νομίζω να είναι SATA οι σκληροί γιατί 40GB σε SATA δύσκολα να βρείς και αν βρείς να είναι πιό ακριβοί από έναν πχ. 80GB. Οπότε αν ισχύουν τα παραπάνω χρειάζεσαι ένα(?) IDE controler και διακλαδωτήρες για τροφοδοσία όπως λέει ο @eLeKtriK EyE Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. November 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2006 Καλημέρα.... Μήπως η απάντηση έχει καλυφθεί και πρέπει να κλειδωθεί? βλέπω πως απο τα 5 post που έχουν γίνει όλοι απαντάνε τα ίδια και είναι ανώφελο ενώ κατά τη γνώμη μου έχει καλυφθεί πλήρες η ερώτηση/πρόβλημα του Nickb *Φιλικά Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. November 6, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 6, 2006 o elektrik eye exei dikio tha thelei ena polu isxuro trofodotiko gia na exei 5 diskous pano kai logika olo kai kapoio dvd h cd tha exei !!:) ara tha tou kostisei arketa akriva ! Παράθεση Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts