Antonio21 Δημ. November 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2006 Καμμια φιλε μου καμμια.. Ανοιγετε ενα πολυ μεγαλο θεμα ιδιωτικος τομεας εναντιον δημοσιου τομεα.. Την ασφαλιση του δημοσιου υπαλληλου να ειχαμε και τις διευκολυνσεις που εχουνε και τις επιταγες αγορων θα ειμασταν ενταξει.. Να πω κι αλλα..? 1100 ε μισθος σε υπαλληλο του δημου που κλεινει κουνιες και εχει ζητημα απολυτηριο γυμνασιου.. Ενω με χαρτι αει περνεις 555 βασικος μισθος + 16% το πτυχιο=643,8 ε.. Ναι ειναι το ιδιο πιστευω!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. November 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2006 Από την στιγμή που εδώ πέρα έρχεται κάποιος (gmac για παράδειγμα) και πάει να μου συγκρίνει με ψιλοκουλούς τρόπους δημόσιο με ιδιωτικό τομέα και μου λέει ότι είναι λογικά ΟΛΑ ΑΥΤΑ ε τότε τι να πω!Συγγνώμη φίλε μου αλλά δνε ξέρω τι δουλειά κάνεις αλλά από ότι φαίνεται.....κάτι άλλο συμβαίνει εδώ! Όταν μου λες ότι 10 χρόνια υπηρεσίας σε μια δουλειά δεν μπορούν να φτάσουν τον ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΘΟ ενός απλού δασκάλου.....ε τότε τι να σου πω!Κάτσε δούλεψε ΕΣΥ 10 χρόνια και μετά έλα πες μου!Ακόμα ΠΑΛΙ σύγκρινε ώρες,μέρες κ.α. (ασφαλίσεις,αντιμετώπιση για παράδειγμα).....ε ναι....τότε δεν υπάρχει σύγκριση.....γιατί απλούστατα είτε σου αρέσει είτε όχι ο ιδιοτικός τομέας είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ μπροστά σε κάποιους ξυστάρχες!Ακόμα να σου τονίσω ότι οι καθηγητές έχουν περισσότερο φόρτο εργασίας (δηλαδή ώρες και μέρες δουλειάς) λόγω εξετάσεων κ.α.!Για τους δασκάλους....μην πω καμιά κουβέντα τώρα....! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antonio21 Δημ. November 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2006 Nα μαε πει και ο φιλος gmac την αποψη του.. Παντως ανοιγει ενα πολυ μεγαλο θεμα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. November 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2006 Αμερική κοντεύουμε να γίνουμε και με τις ευλογίες την «αναπτυξιακής» κυβέρνησης και, φυσικά, της Ε.Ε. Έχω αρχίσει και αναρωτιέμαι, αν και ανένταχτος και μη αριστερός, μήπως έχουν δίκιο τα κόμματα της αριστεράς ότι θα μας πιούν το αίμα; H EE εχει αυστηροτατη νομοθεσια για να μη γινονται τετοιες διακρισεις.... Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gvg Δημ. November 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2006 μ αυτα που λες αμφιβαλλω αν εχεις δουλεψει ποτε στη ζωη σου.....οι δασκαλοι εχουν 4 μηνες διακοπες αν ξερεις.αλλα σου ειπα μαλλον κππ ακομα για αυτο και μιλας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2006 Από την στιγμή που εδώ πέρα έρχεται κάποιος (gmac για παράδειγμα) και πάει να μου συγκρίνει με ψιλοκουλούς τρόπους δημόσιο με ιδιωτικό τομέα και μου λέει ότι είναι λογικά ΟΛΑ ΑΥΤΑ ε τότε τι να πω!Συγγνώμη φίλε μου αλλά δνε ξέρω τι δουλειά κάνεις αλλά από ότι φαίνεται.....κάτι άλλο συμβαίνει εδώ! Όταν μου λες ότι 10 χρόνια υπηρεσίας σε μια δουλειά δεν μπορούν να φτάσουν τον ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΘΟ ενός απλού δασκάλου.....ε τότε τι να σου πω!Κάτσε δούλεψε ΕΣΥ 10 χρόνια και μετά έλα πες μου!Ακόμα ΠΑΛΙ σύγκρινε ώρες,μέρες κ.α. (ασφαλίσεις,αντιμετώπιση για παράδειγμα).....ε ναι....τότε δεν υπάρχει σύγκριση.....γιατί απλούστατα είτε σου αρέσει είτε όχι ο ιδιοτικός τομέας είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ μπροστά σε κάποιους ξυστάρχες!Ακόμα να σου τονίσω ότι οι καθηγητές έχουν περισσότερο φόρτο εργασίας (δηλαδή ώρες και μέρες δουλειάς) λόγω εξετάσεων κ.α.!Για τους δασκάλους....μην πω καμιά κουβέντα τώρα....! Δεν σύγκρινα ποτε δημόσιο με ιδιωτικό τομέα έτσι γενικά και αόριστα. Και δεν είπα ποτε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι (γενικά) αδικημένος σε σχέση με τους δημοσιους υπαλληλους (γενικά). Exeis dikio, einai :) ΕΣΎ ξεκίνησες μια σύγκριση συγκεκριμένη ανάμεσα σε δασκάλους και υπαλληλους s/m (δουλειά η οποια υπενθυμίζω είναι ανειδίκευτοι εργασία ουσιαστικά). Εξήγησα με απλό τρόπο γιατί ένας υπάλληλος s/m πληρώνεται διαφορετικά από ένα δάσκαλο. Εξήγησα ότι χρειάζονται διαφορετικά προσόντα και ότι κάθε δουλειά έχει διαφορετικό αντίκτυπο και διαφορετικές ευθύνες. Επίσης εξήγησα ότι η προϋπηρεσία αυτή καθεαυτή δεν ανταμείβεται ως χρονια εργασίας, ανταμείβεσαι επειδή γίνεσαι καλύτερος στη δουλειά σου ** (οποιος βρει γιατί ένας υπάλληλος που βάζει τρόφιμα στα ράφια είναι καλύτερος μετά από 10 χρονια από ότι μετά από 1 κερδίζει γλειφιτζούρι). Δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι ότι διαφωνούμε (αυτό θα ήταν λογικό, κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές απόψεις) το πρόβλημα είναι ότι σου λέω A και καταλαβαίνεις B και μετά μου απαντάς στο C. Όταν αποκτήσουμε κοινή βάση αναφοράς και γίνεις και πιο κόσμιος, τα ξαναλέμε. Nα μαε πει και ο φιλος gmac την αποψη του.. Παντως ανοιγει ενα πολυ μεγαλο θεμα... Την είπα ήδη φιλε μου. Δε θέλω να ανακυκλώνω τα ίδια (εκτος αν κάποιος προσθέσει κάτι καινούριο η καταφέρει να βάλει την κουβέντα σε άλλη βάση) μ αυτα που λες αμφιβαλλω αν εχεις δουλεψει ποτε στη ζωη σου.....οι δασκαλοι εχουν 4 μηνες διακοπες αν ξερεις.αλλα σου ειπα μαλλον κππ ακομα για αυτο και μιλας Δηλαδή πρέπει να σου φέρω συστατική επιστολή από τον εργοδότη μου η βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα για να έχω δικαίωμα άποψης; :wacko: Έλεος ... PS: Θα μου εξηγήσει κάποιος τι είναι το κππ, γιατί δε μου το μάθανε στο σχολειo. Πάμε πάλι: Ναι, ο ιδιωτικός τομέας είναι αδικημένος. Ναι, οι δάσκαλοι έχουν 4 μήνες διακοπές να κάθονται. Κι εγώ τους ζηλεύω που έχω 25 μέρες, αλλα τι να κάνω. Όχι, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πληρώνονται ψίχουλα. Ναι, τα 900 Euro είναι ψίχουλα τόσο για τους δασκάλους όσο και για τους άλλους υπαλληλους. Όχι, ακόμα και μετά από 10 χρονια “προϋπηρεσίας” ένας ανειδίκευτος υπάλληλος δεν μπορεί να παίρνει περισσότερα από έναν “απλό” δάσκαλο, ακόμα κι αν ο τελευταίος μόλις ξεκίνησε. Ναι, είναι παράλογο ένας άνθρωπος 40 ετών με οικογένεια να πληρώνεται 900 Euro. Αν όμως κάνει δουλειά ανειδίκευτοι, ποσα παραπάνω να πάρει? Το πρόβλημα είναι η δουλειά που κάνει, αντί να έχει εξελιχθεί επαγγελματικά (και δεν είναι δικό του σφάλμα φυσικά). <= Please διαβάστε το κομμάτι αυτό προσεκτικά. Το έχω εξηγήσει 3 φορες, και 3 φορες παρεξηγήθηκα. Όχι, ένας υπάλληλος που κλείνει τις κούνιες δεν είναι λογικό να παίρνει 1100 Euro, με βάση τα χρήματα που παίρνουν άλλοι υπάλληλοι. ** Και μάλιστα με βάση τις οδηγίες τις ΕΕ θα είναι παράνομο να ανταμείβονται τα χρονια εργασίας (γιατί έμμεσα κανεις διάκριση με βάση την ηλικία) ΕΚΤΟΣ αν αποδεικνύεται ότι με τα χρονια γίνεσαι πιο έμπειρος και κανεις καλύτερη δουλειά (ισχύει, αλλα όχι σε όλες τις δουλειές). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. November 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2006 δημόσιο vs ιδιωτικό? οτι ο ιδιωτικός τομέας είναι αδικημένος απο που το συμπεράνατε?επειδή δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις,απολαβές,δικαιώματα με το δημόσιο?? εντελώς παράλογη και άτοπη η σύγκριση.ο δημόσιος τομέας μπορεί να συγκριθεί μόνο με δημόσιο τομέα κάποιας άλλης χώρας και το αντίστοιχο εννοείται για τον ιδιωτικό. είναι σα να συγκρίνεις ένα αμάξι με ένα υποβρύχιο. τα δεδομένα είναι διαφορετικά όπως και όλες οι συνθήκες απο την πρόσληψη μέχρι και την απόλυση-σύνταξη. στην μία περίπτωση υπάρχει πρόσωπο εργοδότης και στην άλλη υποτίθεται οτι ο εργοδότης είναι το ίδιο το κράτος,σε στηρίζει το κοινωνικό σύνολο εις βάρος όλων μας. τι ακριβώς να συγκρίνεις?διαφορετικά οικονομικά δεδομένα-μεγέθη,καταστάσεις,κτλ κτλ. γιατί δεν καταλαβαίνει κανείς οτι στον ιδιωτικό τομέα εξ ορισμού κυριαρχεί το μέγιστο κέρδος και όχι το κοινωνικό συμφέρον (και είναι απολύτως λογικό σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά με την παγκοσμιοποίηση),ενώ στον δημόσιο τομέα πρώτιστο αγαθό είναι η κοινωνική ωφέλεια?? όταν ξεκινάς με αντιστόφως ανάλογα δεδομένα πως θα γίνει η σύγκριση αφού δεν είναι κοινή η βάση δεδομένων?? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. November 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2006 gmac: Εγώ καταλαβαίνω άλλα ή εσύ μας λες άλλα;;;;Συγγνώμη φίλε μου αλλά ΔΙΑΦΩΝΩ!900€ για κάποιον που δουλεύει 10 χρόνια τουλάχιστον σε μια δουλειά συνεχόμενα δεν είναι πολλά!Ακόμα ΕΓΩ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ!Θες να στα κάνω πιο λιανά;Ορίστε: -900€ πρώτος μισθός δασκάλου και 900€ για να πάρει ο ανειδίκευτος θα πρέπει να περάσουν στην καλύτερη 10 χρόνια να μην σου πω και παραπάνω!!!! -8ωρο ο ανειδίκευτος ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕς ώρες ο δάσκαλος! -5-6 φορές την εβδομάδα ο ανειδίκευτος και 5 φορές ο δάσκαλος! -4μήνες διακοπές ο δάσκαλος (που να βάλουμε και τις διάφορες αργίες,γιορτές σχολείων κ.α. πολλά!!!) και 25 μέρες ο ανειδίκευτος αλλά και ο ειδικευμένος ιδιωτικός υπάλληλος γενικά!!! -Τις περισσότερες φορές χάλια συνθήκες εργασίας ο ιδιωτικός ενώ ο δάσκαλος-δημόσιος υπάλληλος μια χαρά. -Πολύ άσχημη αντιμετώπιση από τον εργοδότη και πάντα ελωχεύει ο κίνδυνος απόλυσης στον ιδιωτικό τομές είτε είσαι ανειδίκευτος είτε όχι ενώ σαν δάσκαλος ή δημόσιος υπάλληλος δεν έχεις τέτοια προβλήματα! Μπορώ ακόμα να σου πω περισσότερα αλλά δεν χρειάζεται!Απόα υτά καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ σύγκριση ανειδίκευτου με ειδικευμένο και ιδιωτικού με δημόσιου!Δεν χρειάζεται το χάσμα να μεγαλώσει κι άλλο!Καλό είναι να καλυτερέψουν τα πράγματα κια για τους 2 παρά μόνο για τον έναν! alfiegen: -ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ τομέα (δημόσιο/ιδιωτικό) της χώρας μας με ΚΑΜΙΑ άλλη χώρα γιατί είναι ΠΑΝΤΟΥ γνωστό ότι μαζί με την Πορτογαλία είμαστε οι χειρότεροι! -Μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ ιδιωτικού-δημόσιου μέχρι ενός σημείου! -Για την κοινωνική ωφέλεια των δημόσιων υπαλλήλων....ναι...τι να σου πω....την κοινωνία σκέφτονται!Αυτοί και αν είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες και λουφαδόροι/κομπιναδόροι που υπάρχουν(γενικά μιλάω πάντα)!Αυτά που μπορούν και έχουν την ευχέρεια να κάνουν χωρίς κάνα τρελό έλεγχο δεν μπορούν να τα κάνουν οι ιδιωτικοί γιατί υπάρχει διαρκώς έλεγχος και μεγαλύτερος κίνδυνος γενικά! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 Εγώ καταλαβαίνω άλλα ή εσύ μας λες άλλα; Εσύ καταλαβαίνεις άλλα :) Κατάλαβες γιατί σου λέω ότι καταλαβαίνεις άλλα από αυτά που γράφουμε; Διαφωνείς με πράγματα που δεν είπα. gmac: ΔΙΑΦΩΝΩ!900€ για κάποιον που δουλεύει 10 χρόνια τουλάχιστον σε μια δουλειά συνεχόμενα δεν είναι πολλά! Με τι διαφωνείς; Ναι, τα 900 Euro είναι ψίχουλα τόσο για τους δασκάλους όσο και για τους άλλους υπαλληλους. Ναι, είναι παράλογο ένας άνθρωπος 40 ετών με οικογένεια να πληρώνεται 900 Euro. Άντε, να δεχτώ ότι σε αυτή τη φράση τουλάχιστον είναι και δικό μου το λάθος, που δεν έγραψα "μόνο", αλλά δεν το θεώρησα απαραίτητο ότι μόλις πριν είχα χαρακτηρίσει τα 900 ψίχουλα. Ακόμα ΕΓΩ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ! Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Εγώ αιτιολόγησα τη διάκριση, δεν αρνήθηκα την ύπαρξή της. -8ωρο ο ανειδίκευτος ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕς ώρες ο δάσκαλος! -5-6 φορές την εβδομάδα ο ανειδίκευτος και 5 φορές ο δάσκαλος! -4μήνες διακοπές ο δάσκαλος (που να βάλουμε και τις διάφορες αργίες,γιορτές σχολείων κ.α. πολλά!!!) Να τα πάρουμε με τη σειρά. Ο δάσκαλος δουλεύει στο σχολείο, το σχολείο λειτουργεί 5 μέρες την εβδομάδα και 8 μήνες το χρόνο. Συμπέρασμα (ω τι έκπληξη) ο δάσκαλος δουλεύει 8 μήνες το χρόνο και 5 μέρες την εβδομάδα. Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά τα κατεβατά και τις συγκρίσεις δεν έχω καταλάβει. Να μας πείσεις ότι οι δάσκαλοι είναι καλοπληρωμένοι; Δεν πρόκειται, γιατί δεν είναι. Προσωπικά θέλω αυτός που διδάσκει τα παιδιά μου να πληρώνεται αξιοπρεπώς, κι όχι να χρειάζεται να κάνει και 2η δουλειά. Η πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί που είναι της άποψης ότι δάσκαλοι και καθηγητές "και πολλά παίρνουν", θα είναι οι πρώτοι που θα βγουν να τους κατηγορήσουν όταν κάνουν ιδιαίτερα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους ;) Να μας πείσεις ότι κάποιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι κακοπληρωμένοι; Δεν χρειάζεται να μας πείσεις, γιατί συμφωνούμε. -ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ τομέα (δημόσιο/ιδιωτικό) της χώρας μας με ΚΑΜΙΑ άλλη χώρα γιατί είναι ΠΑΝΤΟΥ γνωστό ότι μαζί με την Πορτογαλία είμαστε οι χειρότεροι! -900€ πρώτος μισθός δασκάλου και 900€ για να πάρει ο ανειδίκευτος θα πρέπει να περάσουν στην καλύτερη 10 χρόνια να μην σου πω και παραπάνω!!!! Και που είναι το παράξενο; Φίλε μου σε καμία χώρα στον κόσμο ο υπαλληλος του σ/μ και μετά από 30 χρόνια ακόμα δεν παίρνει περισσότερα από το δάσκαλο, τον εφοριακό, τον λογιστή, το δικηγόρο. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο πρέπει να σου πω για να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις 2 επαγγέλματα άσχετα μεταξύ τους. Ο δάσκαλος (και τα άλλα επαγγέλματα πανεπιστημιακής μόρφωσης) πληρώνεται παραπάνω γιατί: - αναγνωρίζονται οι γνώσεις τους - αναγνωρίζονται οι ευθύνες τους Ο υπάλληλος σ/μ δεν χρειάζεται να είναι μορφωμένος (το έγραψε και η princess, απολυτήριο λυκείου) και δεν έχει τις ίδιες ευθύνες. Αν δεν είναι καλός/ή στη δουλειά του, μπορεί να σου δώσει λάθος ρέστα στο ταμείο. Αν ο δάσκαλος δεν είναι καλός στη δουλειά του, το παιδί σου δε θα μάθει να αριθμητική ή δε θα μάθει να κατανοεί τα κείμενα που διαβάζει (καλή ώρα σε κάποιο φόρουμ :lol: ) Και δεν το γράφω αυτό για να πω ότι όλοι οι δάσκαλοι είναι καλοί, αλλά ως παράδειγμα για να δείξω τη "σημαντικότητα" του επαγγέλματος. -Για την κοινωνική ωφέλεια των δημόσιων υπαλλήλων....ναι...τι να σου πω....την κοινωνία σκέφτονται!Αυτοί και αν είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες και λουφαδόροι/κομπιναδόροι που υπάρχουν(γενικά μιλάω πάντα)!Αυτά που μπορούν και έχουν την ευχέρεια να κάνουν χωρίς κάνα τρελό έλεγχο δεν μπορούν να τα κάνουν οι ιδιωτικοί γιατί υπάρχει διαρκώς έλεγχος και μεγαλύτερος κίνδυνος γενικά Ξαναδιάβασε τι έγραψε ο alfie. Σίγουρα όχι αυτό που κατάλαβες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ispanos Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 Ean plhrwnonte oi anedikeutoi parapanw apo tous daskalous,giati etsi mas hrthe leme twra, den tha eixe polu plaka oloi oi daskaloi na pane na ginoun upalhloi stous veropoulous? Mias k tha eixan parapanw prosonta tha ektopizan k tous apofoitous lukeiou...oi opoioi tha ginotan daskaloi...kai afou einai eukolh douleia ta paidia tha fusagan...Vrethike lush sto ekpedeutiko provlima! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enedra Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 ΔΗΜΟΣΙΟ FOREVER!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarbonFibre Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 Οποιος θέλει παραπάνω δικαιώματα και χρήματα να κάνει απεργία και να μην εύχεται να "ψωφίσει η κατσίκα του γείτονα". Οι τράπεζες και τα σουπερμαρκετ έχουν κέρδη αφάνταστα αλλά οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές τους δεν είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι.Αν κάναν δυο μήνες όλοι απεργία όπως οι δάσκαλοι και μέναν οι τράπεζες και τα σουπερμαρκετ κλειστά θα έσπαγαν ή όχι οι εργοδότες. Αγώνας από τον καναπέ δεν γίνεται. Δεν είμαι ούτε δάσκαλος, ούτε δημ.υπάλληλος αλλά με τον ψώφιο συνδικαλισμό και τον ωχαδελφισμό που επικρατεί δεν βλέπω φώς. Παράθεση ΆΚΥΡΟ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pocopoco Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 ΔΗΜΟΣΙΟ FOREVER!!!! Ετσι ειναι Δημοσιοαρα!!! Παράθεση www.Betdays.com Παίζεις Στοίχημα? Ψαγμένα Προγνωστικά Στοιχήματος με σοβαρές αποδόσεις! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. November 3, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 Οποιος θέλει παραπάνω δικαιώματα και χρήματα να κάνει απεργία και να μην εύχεται να "ψωφίσει η κατσίκα του γείτονα". Οι τράπεζες και τα σουπερμαρκετ έχουν κέρδη αφάνταστα αλλά οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές τους δεν είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι.Αν κάναν δυο μήνες όλοι απεργία όπως οι δάσκαλοι και μέναν οι τράπεζες και τα σουπερμαρκετ κλειστά θα έσπαγαν ή όχι οι εργοδότες. Αγώνας από τον καναπέ δεν γίνεται. Δεν είμαι ούτε δάσκαλος, ούτε δημ.υπάλληλος αλλά με τον ψώφιο συνδικαλισμό και τον ωχαδελφισμό που επικρατεί δεν βλέπω φώς. Δεν εισαι δασκαλος, ουτε δημοσιος υπαλληλος, αν ομως εισαι ιδιωτικος υπαλληλος μπορεις να μου απαντησεις στην ερωτηση που εκανα και πριν; Ειδες σε πολλες ιδιωτικες επιχειρησεις υπαλληλους να απεργουν επι διμηνο και μετα να μενουν στις θεσεις τους; Ειδες σε καμμια ιδιωτικη επιχειρηση απεργια διαρκειας; Παταει και μια πτωχευση και τους αφηνει να ψαχνονται -η απλα τα μαζευει και ανηφοριζει κατα Βουλγαρια μερια! Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ispanos Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 Dld sthn Boulgaria einai zwa o kosmos kai sklavoi kai tha douleuoun mia zwh gia ena dolario kai 16ores? Den nomizw oti einai toso aplo na feugei mia etairia opote tis goustareis k na ependuei se nees upodomes epeidh oi ergazomenoi tis kanan apergia.. Den exw dei pote na kanoun apergia stin Ellada ston idiwtiko tomea..isws giati pote den ton phran sta sovara k oloi to vlepoun san ena aplo perasma apo ekei..twra pou alaksan oi kairoi ean den sundikalistoun autoi...den tous ftaei kaneis allos...! Oso gia ton Beropoulo pou kanoume kouventa edw..oi sunaderdoi tous ti kanan gia autous? Apergia apoxh katalipsh? Ean ksereis kapoios as enhmerwsei. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. November 3, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 ispane.... με τι ασχολεισαι, και ποσα ξερεις για το εργασιακο καθεστως της ελλαδας; Γιατι μαλλον μιλαμε για αλλη χωρα... Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 gmac: -Με τις συγκρίσεις και τα κατεβατά ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ανάμεσα σε ιδιωτικούς υπαλλήλους! -Για το τι είπε ο alfie....κατάλαβα απόλυτα τι εννοούσε αλλά απλούστατα το έγραψα με ειρωνικό τρόπο όχι για αυτά που είπε και ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται αλλά γιατί ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! -Δεν συγκρίνω μόνο τον υπάλληλο του σούπερ μάρκετ με τον δάσκαλο αλλά αν είδες μιλάω γενικά για δημόσιο/ιδιωτικό και απλώς πιάνομαι από αυτούς τους 2!!!Ακόμα...έτσι πληροφοριακά.....πανεπιστήμιο έχουν τελειώσει και πολλοί ιδιωτικοί υπάλληλοι ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΨΙΧΟΥΛΑ!ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΣΜΑ(μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών) αφού έχουν τις ίδιες γνώσεις και αφού οι ιδιωτικοί δουλέυουν περισσότερο;Μιλάμε ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ! Κι εγώ φίλε μου Πανεπιστήμιο έχω τελειώσει ΑΛΛΑ 900€ πρώτο μισθό δεν θα πάρω σαν ιδιωτικός στον αιώνα τον άπαντα!ΑΛΛΑ απλούστατα αν είσαι βυσματίας και μπεις στο δημόσιο.........εκεί είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ispanos Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 Den milaw san ergazomenos kanenos xwrou, kai me thn 'mhtera' Ellada den exw polla polla. To oti omws oi ergazomenoi boroun na organwthoun se sundikata den mou fenete kati pou den borei na sumbei kai sthn Ellada...auto. To oti o idiwtikos tomeas ekmetaleute tous ergazomenous tou einai thema tou idiwtikou tomea kai ton epixeirhsewn kai oxi tou dhmosiou. Pantws se auto to thread mexri kai thn lush tou provlimatos tis paidias uphrkse (antikatastash twn daskalwn apo upallhlous tou Beropoulou)..ara siopw edw giati den me pernei.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarbonFibre Δημ. November 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2006 Δεν εισαι δασκαλος, ουτε δημοσιος υπαλληλος, αν ομως εισαι ιδιωτικος υπαλληλος μπορεις να μου απαντησεις στην ερωτηση που εκανα και πριν; Ειδες σε πολλες ιδιωτικες επιχειρησεις υπαλληλους να απεργουν επι διμηνο και μετα να μενουν στις θεσεις τους; Ειδες σε καμμια ιδιωτικη επιχειρηση απεργια διαρκειας; Παταει και μια πτωχευση και τους αφηνει να ψαχνονται -η απλα τα μαζευει και ανηφοριζει κατα Βουλγαρια μερια! Οπως είπα παραπάνω δεν υπάρχει συνδικαλισμός και αποφασιστικότητα στον ιδιωτικό τομέα.Αν κάνουν όλοι απεργία μπορούν να τους απολύσουν όλους;Καταλαβαίνω ότι σε πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι δύσκολη η απεργία αλλά σε μεγάλες επιχειρήσεις δεν βλέπω το λόγο να μην υπάρχουν ισχυρά συνδικάτα όπως αμερική που έχουν μεγάλη δύναμη Τ.ο 90% των επιχειρήσεων που φεύγουν είναι κλωστουφαντουργίες.Οι τράπεζες και τα σουπερμαρκετ που θα πάνε που βγάζουν τα αντερά τους στην ελλάδα; Παράθεση ΆΚΥΡΟ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2006 Τ.ο 90% των επιχειρήσεων που φεύγουν είναι κλωστουφαντουργίες.Οι τράπεζες και τα σουπερμαρκετ που θα πάνε που βγάζουν τα αντερά τους στην ελλάδα; Μα η κλωστουφαντουργία φεύγει γιατί παράγει κάποιο προϊόν. Μπορεί να φτάχνει τα προϊόντα κάπου και να πουλάει αλλού. Αυτό δε γίνεται με τις υπηρεσίες. Οι τράπεζες και τα σουπερ μάρκετ δεν πρόκειται να κλείσουν και να αγοράζουμε πιστωτικές κάρτες και φαγητό (αντίστοιχα) από το εξωτερικό :lol: Στην τελική η επέκταση των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό είναι καλή - όταν δεν συνοδεύεται από κλείσιμο των εδώ τους δραστηριοτήτων. Οι ελληνικές τράπεζες πχ τα ξένα τους υποκαταστήματα τα στελεχώνουν κατά ένα μέρος με ελληνικό δυναμικό, ένα μέρος των χρημάτων επιστρέφει στην Ελλάδα και στην τελική ένα μεγάλο μέρος των μετoχών των εισηγμένων εταιριών ανήκει είτε στο δημόσιο είτε σε συνταξιοδοτικά ταμεία :) ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΣΜΑ(μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών) αφού έχουν τις ίδιες γνώσεις και αφού οι ιδιωτικοί δουλέυουν περισσότερο;Μιλάμε ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ! Πρέπει να διεκδικήσουμε μεγαλύτερες απολαβές για τον ιδιωτικό τομέα, όχι μικρότερες για το δημόσιο. Βέβαια αυτό δεν πρόκειται να γίνει όσο έχουμε οικονομία μπ**ρδέλο, το καλό είναι ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων 10 ετών έχουν κάνει κάποια βήματα απελευθέρωσης και μεταρρυθμίσεων. Κι εγώ φίλε μου Πανεπιστήμιο έχω τελειώσει ΑΛΛΑ 900€ πρώτο μισθό δεν θα πάρω σαν ιδιωτικός στον αιώνα τον άπαντα! Πάντως δικοί μου συμφοιτητές αρκετοί ξεκίνησαν με €900-950 πρώτο μισθό. Πολλοί ξεκίνησαν και με €700 και κάτω, αλλά εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι υπάρχουν και καλές δουλειές. Βέβαια είναι λίγες ... (όχι στα σουπερ μάρκετ πάντως - αν και έχω περίπτωση που στα 27 του καθαρίζει 2χιλιάρικα το μήνα+αυτοκίνητο, κινητό κτλ για γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, δε μιλάμε όμως για δουλειά σαν αυτές που αναφέρονται εδώ;) ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. November 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2006 -Δεν είπα να μικρύνει ο μισθός των δημοσίων για να μικρύνει το χάσμα αλλά σε κάποια πράγματα να είμαστε ρεαλιστές και γενικώς όχι πλεονέκτες! -Δεν ξέρω σε τι πανεπιστήμιο είσαι αλλά εγώ για να πάρω 1300€ πρέπει να δουλεύω γύρω στις 40-45 ώρες την εβδομάδα με 2 δουλειές οι οποίες πληρώνουν καλά για τις ώρες που βρίσκομαι εκεί!Και θεωρούμαι από τους τυχερούς που έχω αυτές τις 2 θέσεις!!!!ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ συμφοιτητές μου ψάχνουν σαν τρελοί δουλειά και σχεδόν με τις ίδιες ώρες συμβιβάζονται με πολύ λιγότερα λεφτά!Σχεδόν τα μισά!Έτσι μην λέμε μόνο για τους καλοπληρωμένους γιατί αυτοί σε κάθε επάγγελμα (στον ιδιωτικό τομέα πάντα μιλάω) είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ!Και σημασία έχει πώς μπήκαν,αν τους πρότεινε κανείς κ.α.! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. November 4, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2006 και γω με τη σειρα μου να σας ενημερωσω οτι υπηρχε σε σουπερμαρκετ αποφοιτος φιλολογος, πηγε φανταρος, απολυθηκε, και στο σουπερμαρκετ ξαναγυρισε γιατι επρεπε να δουλεψει (και δεν ηταν ο μονος πτυχιουχος που περασε ως ωρομισθιος σε αποθηκη!) Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. November 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2006 Πέστα princess γιατί στο τέλος θα βγω και τρελός,ότι ζω σε άλλον κόσμο και κανείς άλλος δεν τα βλέπει αυτά....!!! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2006 Πέστα princess γιατί στο τέλος θα βγω και τρελός,ότι ζω σε άλλον κόσμο και κανείς άλλος δεν τα βλέπει αυτά....!!! Δε χρειάζεται να βγεις τρελός. Εδώ και τόσες μέρες αυτό λέω, ότι υπάρχει έλλειψη καλών δουλειών και ότι άτομα με προσόντα αναγκάζονται να κάνουν δουλειές ανειδίκευτες ή δουλειές με χαμηλό μισθό. Το παράδειγμα παραπάνω το ανέφερα για να δείξω ότι δεν είναι όλα μαύρα (είναι όμως οι εξαιρέσεις, το παραδέχομαι αυτό). και γω με τη σειρα μου να σας ενημερωσω οτι υπηρχε σε σουπερμαρκετ αποφοιτος φιλολογος, πηγε φανταρος, απολυθηκε, και στο σουπερμαρκετ ξαναγυρισε γιατι επρεπε να δουλεψει (και δεν ηταν ο μονος πτυχιουχος που περασε ως ωρομισθιος σε αποθηκη!) Φίλη μου το ξέρω, όλοι έχουμε τέτοια παραδείγματα. Εγώ έχω μια απορία. Αυτός ο άνθρωπος, όταν έδινε πανελλήνιες δεν αναρωτήθηκε τι θα κάνει μόλις τελειώσει τη σχολή; Τι δουλειά περίμενε να κάνει μόλις τελειώσει τη φιλολογία, όταν όλοι οι φιλόλογοι ετεροαπασχολούνται ή είναι άνεργοι; Δλδ μήπως φταίμε κι εμείς λίγο; Όταν υπάρχουν τόσα ΤΕΙ πχ με καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας και ο άλλος πάει σε ΑΕΙ με προοπτικές 0, του φταίει κανένας; Συγνώμη που γίνομαι κυνικός αλλά ... Όταν όλοι ξέρουμε ότι η νομική και η ιατρική (για να φέρω άλλο παράδειγμα) είναι υπέρ κορεσμένες ως επαγγέλματα κι όμως πάμε και δηλώνουμε όλοι αυτές τις σχολές στα μηχανογραφικά μας, φταίει κάποιος άλλος; Όταν κάποιος απόφοιτος ιατρικής θα πάει να δουλέψει στο Βερόπουλο θα φταίει ο Βερόπουλος που θα του δίνει το βασικό; Μήπως θα πρέπει να τον πληρώνει παραπάνω γιατί αυτός είναι "απόφοιτος ιατρικής"; Και μετά θα βγούμε σε αυτό το φόρουμ και θα λέμε για τη ντροπή κάποιος "γιατρός" να παίρνει €600 Ευρώ και να δουλεύει αποθηκάριος. Όσο πιο γρήγορα ξεπεράσουμε κάποια κολλήματα που έχουμε ως χώρα, τόσο το καλύτερο (το να γίνουμε όλοι "επιστήμονες" - τρομάρα μας, να γίνουμε όλοι υπάλληλοι-επιχειρηματικότητα 0, να πάμε όλοι στην Αθήνα και και). Εδώ ξέρω παιδιά που αφήνουν οικογενειακές επιχειρήσεις (και μάλιστα πετυχημένες) για να πάνε να γίνουν υπάλληλοι για ψίχουλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. November 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2006 -Δεν ξέρω σε τι πανεπιστήμιο είσαι αλλά εγώ για να πάρω 1300€ πρέπει να δουλεύω γύρω στις 40-45 ώρες την εβδομάδα με 2 δουλειές οι οποίες πληρώνουν καλά για τις ώρες που βρίσκομαι εκεί! Αν εννοείς 40-45 ώρες και στις 2 δουλειές μαζί (κι όχι 40 στη μια και 40 στην άλλη = 80 την εβδομάδα, που δε νομίζω ότι εννοείς αυτό) τότε δε νομίζω να έχεις και παράπονο ε; Ουσιαστικά δουλεύεις 8ωρο (το αν είναι σε 1 δουλειά ή σε 2, δε νομίζω να έχει μεγάλη σημασία) και πληρώνεσαι €1300 Ευρώ και είσαι και 22 που σημαίνει ότι είναι ίσως η 1η σου δουλειά; Ε μετά τι παραπονιέσαι ότι: "900€ πρώτο μισθό δεν θα πάρω σαν ιδιωτικός στον αιώνα τον άπαντα!" και λες ότι είναι παράλογο κάποιοι που παίρνουν 900 να διεκδικούν παραπάνω. 2 πράγματα συμβαίνουν: 1) Παρεξήγησα και εννοείς ότι δουλεύεις συνολικά 80-90 ώρες/εβδομάδα. 2) Μας κοροϊδεύεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts