gkr41 Δημ. July 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2003 Ένα καλό site με public tests είναι αυτό. Το τρέχων test είναι εδώ. Παρουσίαση και αποτελέσματα προηγούμενου test. Έκανα το τρέχων test με το sample του Layla, αλλά δεν κατάλαβα καμία διαφορά ανάμεσα στους encoders. Θέλει εκπαιδευμένο αυτί... :o Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dpetka2001 Δημ. July 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2003 παιδια τι ακριβως ειναι το EAC?? τι δουλεια κανει και απο που μπορω να το βρω?? αξιζει?? τελος για να βαλω τον lame στο PC πρεπει να κανω απεγκατασταση τον Frauhoffer και μετα εγκατασταση τον lame η μπορω και απο πανω κατευθειαν?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
21century Δημ. July 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2003 Το lame εχουν ολοι.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eNeRGy Δημ. July 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2003 o telefteos lame me to eac kanoun thavmata apo plevras poiotitas ... einai makran o kaliteros sindiasmos gia poiotita... apo kei kai pera einai ligo argoi... alla poios viazete na kanei sto backround tou mp3??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kriz Δημ. July 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον dpetka2001 παιδια τι ακριβως ειναι το EAC?? τι δουλεια κανει και απο που μπορω να το βρω?? αξιζει?? τελος για να βαλω τον lame στο PC πρεπει να κανω απεγκατασταση τον Frauhoffer και μετα εγκατασταση τον lame η μπορω και απο πανω κατευθειαν?? eac == Exact Audio Copy Θεωρείται το καλύτερο από άποψη ποιότητας audio extraction tool.... βρίσκεται εδώ Παράθεση http://chrislaz.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. July 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2003 Μια διευκρίνιση: Στη συζήτηση αυτή μιλάμε για mp3 encoding και όχι για cd ripping, εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει σωστά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. July 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2003 Συνήθως χρησιμοποιώ το cdex που έχει τον lame. Όμως για κάποιο λόγο στην αρχή (ίσως και στο τέλος) κάθε track μπαίνει ένα μικρό κενό (20ms αν θυμάμαι καλά) που είναι πολύ ενοχλητικό όταν το cd είναι μιξαρισμένο, δηλαδή χωρίς κενά ανάμεσα στα tracks. Έχει βρει κανείς κάποια ρύθμιση ή κάποιο άλλο πρόγραμμα που να μην το κάνει αυτό; Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. July 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE Μια διευκρίνιση: Στη συζήτηση αυτή μιλάμε για mp3 encoding και όχι για cd ripping, εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει σωστά! E εντάξει. Τα CD σε mp3 θα τα κάνεις rip, οπότε δεν έχει ξεφύγει η κουβέντα. :o :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dpetka2001 Δημ. July 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον kriz eac == Exact Audio Copy Θεωρείται το καλύτερο από άποψη ποιότητας audio extraction tool.... βρίσκεται εδώ εγω χρησιμοποιω Nero και στα codecs δεν εχω τον Lame αλλα τον Fraunhofer..θα δω καποια αλλαγη αν βαλω τον Lame?? πρεπει να κανω απεγκατασταση τον Fraunhofer και μετα να βαλω τον Lame?? η δεν υπαρχει διαφορα οπως και να το κανω?? μηπως ειναι θεμα software που χρησιμοποιεις για να κανεις ripping?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. July 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2003 GRazorLame Μόνο αυτό. και στα ελληνικά και με πάρα πολυ καλό αποτέλεσμα :D Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. July 30, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Nikos Αν έχεις το κουράγιο φίλε μου θα βοηθούσε πολύ! Αχ ρε r3mix.net τι απίστευτο site ήταν, ο άνθρωπος ήταν επιστήμονας στο είδος του. Η πιό καλή και τεκμηριωμένη απόδειξη ότι ο Lame είναι ο καλύτερος enc.... Σημ. Το -alt--preset έχει αντικατασταθεί μετά την 3.93 και με σκέτο --preset. Αυτό γιατί διάβασα πιό πάνω ότι κάπου έγινε μαϊμουδιά... :lol: o διάδοχος του r3mix.net είναι το http://www.hydrogenaudio.org , ρίξε του μια ματία.... σου συνιστώ να μην χρησιμοποιείες τον 3.93, οι ίδιοι οι developers (JohnV, Gabriel Bouvigne και άλλοι) έχουν πει οτι έχει πολλά προβλήματα και bugs. Κάπου παραπάνω έχω γράψει λινκ για τον 3.90.3 (με το καινούργιο noise shaping!) έχεις δίκιο για την αλλαγή στα presets αλλα ο 3.90.3 που χρησιμοποιώ δέχεται και το παλιο τρόπο να καλέσεις τα αντίστοιχα presets.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. July 30, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον dpetka2001 εγω χρησιμοποιω Nero και στα codecs δεν εχω τον Lame αλλα τον Fraunhofer..θα δω καποια αλλαγη αν βαλω τον Lame?? πρεπει να κανω απεγκατασταση τον Fraunhofer και μετα να βαλω τον Lame?? η δεν υπαρχει διαφορα οπως και να το κανω?? μηπως ειναι θεμα software που χρησιμοποιεις για να κανεις ripping?? αν κάνεις encode σε μεγάλα bitrates (>192 και ειδικα >220) , δεν νομίζω να παρατηρήσεις διαφορά.... Μεγάλο ατου του LAME ειναι το variable bitrate οπου σου προσφέρει πολυ καλύτερη ποιότητα σε σχέση με το constant σε μικρότερο μέγεθος.... τσάμπα είναι ...τι έχεις να χάσεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. July 31, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον alfa 156 Μεγάλο ατου του LAME ειναι το variable bitrate οπου σου προσφέρει πολυ καλύτερη ποιότητα σε σχέση με το constant σε μικρότερο μέγεθος.... Έτσι, έτσι... :D :D :D Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. August 1, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2003 Help με κάποιος γιατί θα τρελαθώ. Όπως προείπα ο Lame έχει τις εξής ρυθμίσεις: -b 192 -m j -h Στα Αdditional command line options του EAC είχε μόνο του αυτά: %l--alt-preset 128%l%h--alt-preset standard%h %s %d (αν τα βγάλω δεν βγάζει error ο Lame και τo .wav δεν το κάνει .mp3) Αν κάνω rip ένα CD το mp3 δε θα πρέπει να βγει 320kbps, cbr, joint stereo ή κάνω λάθος; :confused: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trod Δημ. August 1, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2003 LAME.... Παράθεση Samsung S21 Ultra Samsung Note 9 Samsung Galaxy Watch 4 [c0rrupt3d_tranSm1SS10n] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
br492 Δημ. August 1, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2003 GRazorLame Ποιότητα κορυφαία και τα ελληνικά του σημαντικο θετικό Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Steeve_Mary Δημ. August 2, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2003 nero Παράθεση Η ιστοσελίδα μου!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jasonpap Δημ. August 4, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2003 Εκείνο το tutorial?:whistle: :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeppelin Δημ. August 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2003 giati to OGG sux (to mono arnitiko eiani oti den to ypostirizoun ta mp3-players) Παράθεση οι android εφαρμογές μου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. August 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον alfa 156 οχι οχι οχι οχι. καμια σύγκριση....ειδικά αν χρησιμοποιείς τα presets του LAME 3.90.x οι converters κάνουν decode και μετά encode οπότε χάνεις σε ποιότητα ΠΑΝΤΑ Ακριβως. Εγω ποτε χριησιμοποιω fraunhofer ποτε lame.Οπως μου κατσει... :p @alfa 156 εγκρινω και επαυξανω :D Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Saxtus Δημ. August 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE Lame, lame και πάλι lame... Υ.Γ.: ogg sux Κι εγώ Lame από τότε που πέρασε το Fraunhofer σε ποιότητα. Υ.Γ.: Ogg doesn't sux: It has three advantages over the older MP3 format: smaller file size, overall better output quality, and no licensing requirements. Sorry αλλά είναι η αλήθεια! Το μόνο καλό που έχει το MP3 είναι το ότι έχει γίνει standard στα hardware players. Αλλά αυτό σιγά-σιγά αρχίζει να αλλάζει και φυσικά θα κερδίσουμε όλοι από κάτι τέτοιο -- συμπεριλαμβανομένου κι εσένα. Παράθεση Saxtus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. August 10, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον alfa 156 οχι δεν κάνεις λάθος, δεν έχω βρεί converter που να κάνεις transcode ( να αλλάξει format χωρις να χάσεις σε ποιότητα ) Παντα χάνεις σε ποιότητα. Θεωρητικά αν έχεις ένα κομμάτι σε 128 και το (ξανα)κανεις encode σε 320 δεν θα έπρεπει να χάνεις σε ποιότητα (αφου στο 98% bitrates> 220 είναι transparent για το 99% των ανθρώπων). Και όμως και σε αυτή την περίπτωση χάνεις σε ποιότητα... Λοιπόν... Τα transparent bitrates είναι 192 kbps για Joint Stereo και 256 kbps για Stereo. Είναι απόλυτα λογικό όταν κάνεις transcode από χαμηλό bitrate σε υψηλότερο να μήν έχεις βελτίωση στην ποιότητα μια και η πληροφορία έχει ήδη χαθεί από το πρώτο encoding. Πιο λιανά ένα mp3 που έχει κωδικοποιηθεί στα 128 kbps και το κάνεις transcode στα 256 kbps στην καλύτερη περίπτωση (αν χρησιμοποιείσεις τον ίδιο encoder με τις ίδιες ρυθμίσεις) θα έχει την ίδια ποιότητα με το αρχικό των 128 kbps. Αν χρησιμοποιήσεις άλλο encoder μπορεί να έχει και χειρότερη ποιότητα... Ό,τι απορίες έχετε γύρω από το πρώτυπο Mpeg Audio Layer III a.k.a. mp3 ή για τη λειτουργία των ψυχοακουστικών κωδικοποιητών ρωτήστε με, ήταν το θέμα της πτυχιακής μου... Παράθεση Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. August 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2003 Εγω δεν καταλαβαινω γιατι να μετατρεψεις π.χ. ενα mp3 128 στα 192 αφου το μονο που θα καταφερεις ειναι να εχεις ενα μεγαλυτερο αρχειο που μπορει να ειναι και χειροτερο απο αυτο στα 128 οπως αναφερατε και παραπανω. Κατι αλλο:Εχω ενα Ρ800 και σκεφτομαι να μετατρεψω μερικα τραγουδια μου σε ogg για να πιασουν λιγοτερο χωρο.Αυτο που με προβληματιζει ειναι η ποιοτητα που θα επιλεξω.Σκεφτομαι για 128 αλλα πιστευω οτι και στα 96 δεν θα υπαρχει μεγαλη διαφορα σ'αυτο που ακουω αφου θα χρησιμοποιω ακουστικα.Εσεις τι λετε? Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Saxtus Δημ. August 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον fabo114 Κατι αλλο:Εχω ενα Ρ800 και σκεφτομαι να μετατρεψω μερικα τραγουδια μου σε ogg για να πιασουν λιγοτερο χωρο.Αυτο που με προβληματιζει ειναι η ποιοτητα που θα επιλεξω.Σκεφτομαι για 128 αλλα πιστευω οτι και στα 96 δεν θα υπαρχει μεγαλη διαφορα σ'αυτο που ακουω αφου θα χρησιμοποιω ακουστικα.Εσεις τι λετε?Το CDex έχει εξ ορισμού quality 5, όμως εγώ το βάζω στο 3 και δεν ακούω κάποια διαφορά. Ρίξε και μια ματιά εδώ OGG vs. LAME και εδώ An Introduction to Compressed Audio with Ogg Vorbis. Παράθεση Saxtus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
florinaperis Δημ. August 11, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 11, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον fabo114 Κατι αλλο:Εχω ενα Ρ800 και σκεφτομαι να μετατρεψω μερικα τραγουδια μου σε ogg για να πιασουν λιγοτερο χωρο.Αυτο που με προβληματιζει ειναι η ποιοτητα που θα επιλεξω.Σκεφτομαι για 128 αλλα πιστευω οτι και στα 96 δεν θα υπαρχει μεγαλη διαφορα σ'αυτο που ακουω αφου θα χρησιμοποιω ακουστικα.Εσεις τι λετε? Με ακουστικά καλύτερα είναι να το έχεις στα 128. Ίσως στα 96 να έχεις κάποιο "φύσιμα". Αν είναι να τα ακούς από το ηχείο, τότε άνετα, στα 64. Τουλάχιστον για εμένα, η διαφορά δεν είναι μεγάλη και ακούγονται μια χαρά τα κομμάτια. Παράθεση 30+ Years Radio Producer at ERT A.E. https://www.tiktok.com/@pericles_moulis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts