Jump to content

Ποιον mp3 encoder χρησιμοποιείτε?

alfa 156
 Κοινοποίηση

Mp3 Encoder  

65 members have voted

1. 1. Mp3 Encoder

• L.A.M.E (cdex,eac)
      40
    • Xing (old+new) (audiocatalyst)
      11
    • Blade (bladeEnc, cdcopy)
      1
    • Fraunhofer (nero,musicmatch,cool edit)
      13
    • GoGo (CDnGO)
      0

Recommended Posts

Ένα καλό site με public tests είναι αυτό.

Το τρέχων test είναι εδώ.

Παρουσίαση και αποτελέσματα προηγούμενου test.

Έκανα το τρέχων test με το sample του Layla, αλλά δεν κατάλαβα καμία διαφορά ανάμεσα στους encoders. Θέλει εκπαιδευμένο αυτί... :o

• Απαντήσεις 62
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

παιδια τι ακριβως ειναι το EAC?? τι δουλεια κανει και απο που μπορω να το βρω?? αξιζει?? τελος για να βαλω τον lame στο PC πρεπει να κανω απεγκατασταση τον Frauhoffer και μετα εγκατασταση τον lame η μπορω και απο πανω κατευθειαν??

Αρχικό Μήνυμα από τον dpetka2001

παιδια τι ακριβως ειναι το EAC?? τι δουλεια κανει και απο που μπορω να το βρω?? αξιζει?? τελος για να βαλω τον lame στο PC πρεπει να κανω απεγκατασταση τον Frauhoffer και μετα εγκατασταση τον lame η μπορω και απο πανω κατευθειαν??

eac == Exact Audio Copy Θεωρείται το καλύτερο από άποψη ποιότητας audio extraction tool....

βρίσκεται εδώ

Μια διευκρίνιση: Στη συζήτηση αυτή μιλάμε για mp3 encoding και όχι για cd ripping, εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει σωστά!

Συνήθως χρησιμοποιώ το cdex που έχει τον lame. Όμως για κάποιο λόγο στην αρχή (ίσως και στο τέλος) κάθε track μπαίνει ένα μικρό κενό (20ms αν θυμάμαι καλά) που είναι πολύ ενοχλητικό όταν το cd είναι μιξαρισμένο, δηλαδή χωρίς κενά ανάμεσα στα tracks. Έχει βρει κανείς κάποια ρύθμιση ή κάποιο άλλο πρόγραμμα που να μην το κάνει αυτό;

Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE

Μια διευκρίνιση: Στη συζήτηση αυτή μιλάμε για mp3 encoding και όχι για cd ripping, εκτός κι αν δεν έχω καταλάβει σωστά!

E εντάξει. Τα CD σε mp3 θα τα κάνεις rip, οπότε δεν έχει ξεφύγει η κουβέντα. :o :)

Αρχικό Μήνυμα από τον kriz

eac == Exact Audio Copy Θεωρείται το καλύτερο από άποψη ποιότητας audio extraction tool....

βρίσκεται εδώ

εγω χρησιμοποιω Nero και στα codecs δεν εχω τον Lame αλλα τον Fraunhofer..θα δω καποια αλλαγη αν βαλω τον Lame?? πρεπει να κανω απεγκατασταση τον Fraunhofer και μετα να βαλω τον Lame?? η δεν υπαρχει διαφορα οπως και να το κανω?? μηπως ειναι θεμα software που χρησιμοποιεις για να κανεις ripping??

Αρχικό Μήνυμα από τον Nikos

Αν έχεις το κουράγιο φίλε μου θα βοηθούσε πολύ! Αχ ρε r3mix.net τι απίστευτο site ήταν, ο άνθρωπος ήταν επιστήμονας στο είδος του. Η πιό καλή και τεκμηριωμένη απόδειξη ότι ο Lame είναι ο καλύτερος enc....

Σημ. Το -alt--preset έχει αντικατασταθεί μετά την 3.93 και με σκέτο --preset. Αυτό γιατί διάβασα πιό πάνω ότι κάπου έγινε μαϊμουδιά... :lol:

o διάδοχος του r3mix.net είναι το http://www.hydrogenaudio.org , ρίξε του μια ματία....

σου συνιστώ να μην χρησιμοποιείες τον 3.93, οι ίδιοι οι developers (JohnV, Gabriel Bouvigne και άλλοι) έχουν πει οτι έχει πολλά προβλήματα και bugs. Κάπου παραπάνω έχω γράψει λινκ για τον 3.90.3 (με το καινούργιο noise shaping!)

έχεις δίκιο για την αλλαγή στα presets αλλα ο 3.90.3 που χρησιμοποιώ δέχεται και το παλιο τρόπο να καλέσεις τα αντίστοιχα presets....

Αρχικό Μήνυμα από τον dpetka2001

εγω χρησιμοποιω Nero και στα codecs δεν εχω τον Lame αλλα τον Fraunhofer..θα δω καποια αλλαγη αν βαλω τον Lame?? πρεπει να κανω απεγκατασταση τον Fraunhofer και μετα να βαλω τον Lame?? η δεν υπαρχει διαφορα οπως και να το κανω?? μηπως ειναι θεμα software που χρησιμοποιεις για να κανεις ripping??

αν κάνεις encode σε μεγάλα bitrates (>192 και ειδικα >220) , δεν νομίζω να παρατηρήσεις διαφορά....

Μεγάλο ατου του LAME ειναι το variable bitrate οπου σου προσφέρει πολυ καλύτερη ποιότητα σε σχέση με το constant σε μικρότερο μέγεθος....

τσάμπα είναι ...τι έχεις να χάσεις?

Αρχικό Μήνυμα από τον alfa 156

Μεγάλο ατου του LAME ειναι το variable bitrate οπου σου προσφέρει πολυ καλύτερη ποιότητα σε σχέση με το constant σε μικρότερο μέγεθος....

Έτσι, έτσι... :D :D :D

I Am The One, Orgasmatron...

Help με κάποιος γιατί θα τρελαθώ. Όπως προείπα ο Lame έχει τις εξής ρυθμίσεις: -b 192 -m j -h

Στα Αdditional command line options του EAC είχε μόνο του αυτά: %l--alt-preset 128%l%h--alt-preset standard%h %s %d (αν τα βγάλω δεν βγάζει error ο Lame και τo .wav δεν το κάνει .mp3)

Αν κάνω rip ένα CD το mp3 δε θα πρέπει να βγει 320kbps, cbr, joint stereo ή κάνω λάθος; :confused:

οχι οχι οχι οχι.

καμια σύγκριση....ειδικά αν χρησιμοποιείς τα presets του LAME 3.90.x

οι converters κάνουν decode και μετά encode οπότε χάνεις σε ποιότητα ΠΑΝΤΑ

Ακριβως.

Εγω ποτε χριησιμοποιω fraunhofer ποτε lame.Οπως μου κατσει... :p

@alfa 156

εγκρινω και επαυξανω :D

Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE

Lame, lame και πάλι lame...

Υ.Γ.: ogg sux

Κι εγώ Lame από τότε που πέρασε το Fraunhofer σε ποιότητα.

Υ.Γ.: Ogg doesn't sux:

It has three advantages over the older MP3 format: smaller file size, overall better output quality, and no licensing requirements. Sorry αλλά είναι η αλήθεια! Το μόνο καλό που έχει το MP3 είναι το ότι έχει γίνει standard στα hardware players. Αλλά αυτό σιγά-σιγά αρχίζει να αλλάζει και φυσικά θα κερδίσουμε όλοι από κάτι τέτοιο -- συμπεριλαμβανομένου κι εσένα.

οχι δεν κάνεις λάθος, δεν έχω βρεί converter που να κάνεις transcode ( να αλλάξει format χωρις να χάσεις σε ποιότητα )

Παντα χάνεις σε ποιότητα. Θεωρητικά αν έχεις ένα κομμάτι σε 128 και το (ξανα)κανεις encode σε 320 δεν θα έπρεπει να χάνεις σε ποιότητα (αφου στο 98% bitrates> 220 είναι transparent για το 99% των ανθρώπων). Και όμως και σε αυτή την περίπτωση χάνεις σε ποιότητα...

Λοιπόν... Τα transparent bitrates είναι 192 kbps για Joint Stereo και 256 kbps για Stereo. Είναι απόλυτα λογικό όταν κάνεις transcode από χαμηλό bitrate σε υψηλότερο να μήν έχεις βελτίωση στην ποιότητα μια και η πληροφορία έχει ήδη χαθεί από το πρώτο encoding. Πιο λιανά ένα mp3 που έχει κωδικοποιηθεί στα 128 kbps και το κάνεις transcode στα 256 kbps στην καλύτερη περίπτωση (αν χρησιμοποιείσεις τον ίδιο encoder με τις ίδιες ρυθμίσεις) θα έχει την ίδια ποιότητα με το αρχικό των 128 kbps. Αν χρησιμοποιήσεις άλλο encoder μπορεί να έχει και χειρότερη ποιότητα...

Ό,τι απορίες έχετε γύρω από το πρώτυπο Mpeg Audio Layer III a.k.a. mp3 ή για τη λειτουργία των ψυχοακουστικών κωδικοποιητών ρωτήστε με, ήταν το θέμα της πτυχιακής μου...

Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι να μετατρεψεις π.χ. ενα mp3 128 στα 192 αφου το μονο που θα καταφερεις ειναι να εχεις ενα μεγαλυτερο αρχειο που μπορει να ειναι και χειροτερο απο αυτο στα 128 οπως αναφερατε και παραπανω.

Κατι αλλο:Εχω ενα Ρ800 και σκεφτομαι να μετατρεψω μερικα τραγουδια μου σε ogg για να πιασουν λιγοτερο χωρο.Αυτο που με προβληματιζει ειναι η ποιοτητα που θα επιλεξω.Σκεφτομαι για 128 αλλα πιστευω οτι και στα 96 δεν θα υπαρχει μεγαλη διαφορα σ'αυτο που ακουω αφου θα χρησιμοποιω ακουστικα.Εσεις τι λετε?

Αρχικό Μήνυμα από τον fabo114

Κατι αλλο:Εχω ενα Ρ800 και σκεφτομαι να μετατρεψω μερικα τραγουδια μου σε ogg για να πιασουν λιγοτερο χωρο.Αυτο που με προβληματιζει ειναι η ποιοτητα που θα επιλεξω.Σκεφτομαι για 128 αλλα πιστευω οτι και στα 96 δεν θα υπαρχει μεγαλη διαφορα σ'αυτο που ακουω αφου θα χρησιμοποιω ακουστικα.Εσεις τι λετε?

Το CDex έχει εξ ορισμού quality 5, όμως εγώ το βάζω στο 3 και δεν ακούω κάποια διαφορά.

Ρίξε και μια ματιά εδώ OGG vs. LAME και εδώ An Introduction to Compressed Audio with Ogg Vorbis.

Αρχικό Μήνυμα από τον fabo114

Με ακουστικά καλύτερα είναι να το έχεις στα 128.

Ίσως στα 96 να έχεις κάποιο "φύσιμα".

Αν είναι να τα ακούς από το ηχείο, τότε άνετα, στα 64.

Τουλάχιστον για εμένα, η διαφορά δεν είναι μεγάλη και ακούγονται μια χαρά τα κομμάτια.

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis