alfa 156 Δημοσιεύτηκε July 27, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 27, 2003 Ποιον mp3 encoder χρησιμοποιείτε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. July 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2003 lame. Γρηγορος με πολυ καλη ποιοτητα.... Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. July 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2003 Fraunhofer of course. Αφού τον έβγαλαν τα εργαστήρια που "ανακάλυψαν" τα mp3. :) Αν και μου τη δίνει που δεν υπάρχει κανά ελαφρύ πρόγραμμα για encoding. Musicmatch sux. :( Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos Δημ. July 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2003 LAME. Αποδεδειγμένα ο καλύτερος enc από πλευράς ποιότητας. Παράθεση Currently: Samsung Galaxy S8+ http://mowned.com/sig/vlassis-koutouloufas.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeppelin Δημ. July 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2003 OGG vorbis :) Παράθεση οι android εφαρμογές μου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. July 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2003 Lame! Παλιά χρησιμοποιούσα Xing αλλά τελικά υπάρχει διαφορά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. July 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2003 Για να μην ανοίγω νέο thread ρωτάω εδώ: Έχω μερικά .wma στα 63kbps. Αληθεύει ότι έχουν ποιότητα ίδια με mp3 στα 128; Eπίσης οι converters τα μετατρέπουν σε mp3 ή τα ξανακάνουν encode (με αποτέλεσμα απώλεια στην ποιότητα); Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. July 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41 Για να μην ανοίγω νέο thread ρωτάω εδώ: Έχω μερικά .wma στα 63kbps. Αληθεύει ότι έχουν ποιότητα ίδια με mp3 στα 128; Eπίσης οι converters τα μετατρέπουν σε mp3 ή τα ξανακάνουν encode (με αποτέλεσμα απώλεια στην ποιότητα); Συμφωνα με την micropsoft :devil: 64kbit wma= 128kbit mp3. Αλλα ποιος την πιστευει. Για το αλλο πιστευω οτι converter συμπιεσης χωρις ξανασυμπιεση δεν νομιζω να υπαρχει. Μπορει και να κανω λαθος. Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. July 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2003 Lame, lame και πάλι lame... Υ.Γ.: ogg sux Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. July 28, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Χμ μιας και σκέφτομαι κι εγώ από καιρό να περάσω σε LAME ποιό πρόγραμμα που να τον ενσωματώνει προτείνετε; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phoenix Δημ. July 28, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Τον Fraunhofer του Nero!! παλια ειχα Blade και Xing... γκρρρρ! Καμια σχεση!! Ακομα και το Fast του Nero υπερεχει με διαφορα!!! Ακουστε το ιδιο κοματι με ολα τα παραπανω (σε ιδιο bitrate) σε καλο ηχοσυστημα και τα λεμε μετα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. July 28, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41 Χμ μιας και σκέφτομαι κι εγώ από καιρό να περάσω σε LAME ποιό πρόγραμμα που να τον ενσωματώνει προτείνετε; Σαν GUI μπορεις να χρησιμοποιήσεις τον Razorlame http://www.dors.de/razorlame/index.php και τον encoder θα τον βρείς εδώ http://rarewares.hydrogenaudio.org/files/lame-3.90.3.zip και τα καλυτερα settings θα τα βρείς εδω http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=203 βασικά, σκέφτομαι να φτιάξω ένα guide για High Quality (Secure) CD Ripping και High Quality Mp3 Encoding. Tι λέτε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. July 28, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41 Χμ μιας και σκέφτομαι κι εγώ από καιρό να περάσω σε LAME ποιό πρόγραμμα που να τον ενσωματώνει προτείνετε; Προτείνω είτε το HeadAC3he είτε το Easy CD-DA. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. July 28, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE Προτείνω είτε το HeadAC3he είτε το Easy CD-DA. Ο HeadAC3 ποτέ δεν μου άρεσε, τον χρησιμοποιώ μόνο για ΑC3->WAV.....O razorlame (καθώς και ο easylame αν δεν κάνω λάθος) έχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες και switches για να ρυθμίσεις τον encoder.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. July 28, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41 Για να μην ανοίγω νέο thread ρωτάω εδώ: Έχω μερικά .wma στα 63kbps. Αληθεύει ότι έχουν ποιότητα ίδια με mp3 στα 128; Eπίσης οι converters τα μετατρέπουν σε mp3 ή τα ξανακάνουν encode (με αποτέλεσμα απώλεια στην ποιότητα); οχι οχι οχι οχι. καμια σύγκριση....ειδικά αν χρησιμοποιείς τα presets του LAME 3.90.x οι converters κάνουν decode και μετά encode οπότε χάνεις σε ποιότητα ΠΑΝΤΑ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. July 28, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον fumantsu Συμφωνα με την micropsoft :devil: 64kbit wma= 128kbit mp3. Αλλα ποιος την πιστευει. Για το αλλο πιστευω οτι converter συμπιεσης χωρις ξανασυμπιεση δεν νομιζω να υπαρχει. Μπορει και να κανω λαθος. οχι δεν κάνεις λάθος, δεν έχω βρεί converter που να κάνεις transcode ( να αλλάξει format χωρις να χάσεις σε ποιότητα ) Παντα χάνεις σε ποιότητα. Θεωρητικά αν έχεις ένα κομμάτι σε 128 και το (ξανα)κανεις encode σε 320 δεν θα έπρεπει να χάνεις σε ποιότητα (αφου στο 98% bitrates> 220 είναι transparent για το 99% των ανθρώπων). Και όμως και σε αυτή την περίπτωση χάνεις σε ποιότητα... Σορρυ, για τα 3 συνεχόμενα ποστς δεν έχω χρόνω να φτίαξω ένα σοφοστικέ reply... (θα έχετε βαρεθεί να βλέπετε την υπογραφή μου)...αν ενοχλουν παρακαλώ καποιον μοντερειτορα να τα κανει merge.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. July 28, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41 Fraunhofer of course. Αφού τον έβγαλαν τα εργαστήρια που "ανακάλυψαν" τα mp3. :) Αν και μου τη δίνει που δεν υπάρχει κανά ελαφρύ πρόγραμμα για encoding. Musicmatch sux. :( Ο Fraunhofer έχει σταματήσει να εξελίσσεται εδώ και πολύ καιρό, σε αντίθεση με τον LAME που βγαίνουν συνεχως καλύτερες εκδόσεις....Παρολαυτά όμως παραμένει ένας πολυ καλός και ποιοτικός encoder....(θα σου πρότεινα όμως να δοκιμάσεις και LAME) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. July 28, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον alfa 156 Ο Fraunhofer έχει σταματήσει να εξελίσσεται εδώ και πολύ καιρό, σε αντίθεση με τον LAME που βγαίνουν συνεχως καλύτερες εκδόσεις.... Αυτό άκουσα κι εγώ και αποφάσισα να περάσω στον LAME. Όσο για το προγραμμα που τον ενσωματώνει θα προτιμούσα να ψάχνει στο internet για τα ονόματα των tracks και να τα περνάει στα tags και στα filenames. Αρχικό Μήνυμα από τον alfa 156 βασικά, σκέφτομαι να φτιάξω ένα guide για High Quality (Secure) CD Ripping και High Quality Mp3 Encoding. Tι λέτε? Kαι το ρωτάς. Εννοείται! Θα ήταν πολύ χρήσιμος ένας στα ελληνικά. :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. July 28, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41 Αυτό άκουσα κι εγώ και αποφάσισα να περάσω στον LAME. Όσο για το προγραμμα που τον ενσωματώνει θα προτιμούσα να ψάχνει στο internet για τα ονόματα των tracks και να τα περνάει στα tags και στα filenames. Kαι το ρωτάς. Εννοείται! Θα ήταν πολύ χρήσιμος ένας στα ελληνικά. :) καλο είναι να κανεις το encoding σε 2 σταδια: Ripping ->Wav και μετα Wav->Mp3 για το Ripping μπορεις να χρησιμοποιήσεις το EAC (το καλύτερο), μεχρι να ή το πιο απλο αλλα λιγοτερο secure CDex. Και τα 2 είναι freere & υποστηρίζουν CDDB δηλαδη το κατεβασμα των tracknames απο το internet μετα για να κανεις τα Wav->Mp3 μπορεις να χρησιμοποιήσεις τα προγραμματα και τα settings του αναφέρω στο παραπανω ποστ μου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. July 28, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 Έβαλα lame και EAC. Mέσω του razorlame έκανα load το CD preset ( -b 192 -m s -h). Τώρα στα compression options του EAC υπάρχουν τα εξής: Αdditional command line options: %l--alt-preset 128%l%h--alt-preset standard%h %s %d Bitrate: 192kbs Τελικά τα ripped mp3's βγαίνουν στα 512kbps vbr! :confused: :wacko: Μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται; Θέλω να τα βγάζω στα 192 με σταθερό bitrate. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kriz Δημ. July 28, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2003 lame+eac!!! killer combination! το απόλυτο audio extraction με την καλύτερη συμπίεση! πάει η εποχή που ο fraunhofer ήταν καλύτερος (σε ποιότητα, μια και σε ταχύτητα ήταν πάντα πίσω!) Παράθεση http://chrislaz.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfa 156 Δημ. July 29, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41 Έβαλα lame και EAC. Mέσω του razorlame έκανα load το CD preset ( -b 192 -m s -h). Τώρα στα compression options του EAC υπάρχουν τα εξής: Αdditional command line options: %l--alt-preset 128%l%h--alt-preset standard%h %s %d Bitrate: 192kbs Τελικά τα ripped mp3's βγαίνουν στα 512kbps vbr! :confused: :wacko: Μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται; Θέλω να τα βγάζω στα 192 με σταθερό bitrate. 1) ρύθμισες σωστα τον EAC (secure)? 2) Καλύτερα να κάνεις την κωδικοποίηση σε δευτερο στάδιο με το Razorlame. 3) Αποκλείεται να έχεις bitrate>320 αφου αυτό ειναι το μεγιστο που υ[ποστηρίζει το πρωτόκολλο. Μαλλον το προγραμμα που σου λεει το bitrate κάνει λάθος (φαινόμενο συχνό στο variable bitrate) ...για δοκίμασε τι θα σου πει το winamp.... 4) γιατί θες constant bitrate? To variable είναι ειναι πολύ καλυτερο και μάλιστα τα ενσωματωμένα presets έχει αποδειχτεί οτι προσφέρουν την καλύτερη σχέση ποιότητας/μεγέθους. Σου προτείνω το --alt-preset extreme (VBR με bitrate γύρω στα 192) ή το ακόμα καλύτερο --alt-preset insane (constant bitrate 320). Προσωπικά εγώ κάνω encode σε --alt-preset insane Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. July 29, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2003 1. Nαι είναι secure. 2. Προτιμώ να το κάνει κατευθείαν το EAC. Το ίδιο πράγμα δεν είναι αφου το LAME χρησιμοποιούν και τα 2; 3. Στα 215 είναι τελικά. Λάθος είχα δει. :p 4. Δε θέλω insane. Τα 320 είναι πολλά πιστεύω. Προτιμώ 192. Όσο για το variable bitrate δεν έχω κανένα πρόβλημα, απλά παραξενεύτηκα γιατι το είχα ρυθμίσει σε constant εκείνη τη στιγμή. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gusS Δημ. July 29, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2003 lame rulez :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos Δημ. July 29, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον alfa 156 βασικά, σκέφτομαι να φτιάξω ένα guide για High Quality (Secure) CD Ripping και High Quality Mp3 Encoding. Tι λέτε? Αν έχεις το κουράγιο φίλε μου θα βοηθούσε πολύ! Αχ ρε r3mix.net τι απίστευτο site ήταν, ο άνθρωπος ήταν επιστήμονας στο είδος του. Η πιό καλή και τεκμηριωμένη απόδειξη ότι ο Lame είναι ο καλύτερος enc.... Σημ. Το -alt--preset έχει αντικατασταθεί μετά την 3.93 και με σκέτο --preset. Αυτό γιατί διάβασα πιό πάνω ότι κάπου έγινε μαϊμουδιά... :lol: Παράθεση Currently: Samsung Galaxy S8+ http://mowned.com/sig/vlassis-koutouloufas.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts