Nick1150 Δημοσιεύτηκε September 29, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 29, 2006 Καλησπέρα, Ο κολητός μου έχει connex και αγορασμένο ένα url τύπου .gr Θέλει λοιπόν να φτιάξει μια ιστιοσελίδα της πλάκας και να εκθέσει πίνακες ζωγραφικής της γυναίκας του, και να της κάνει έκπληξη !!!! Έχει λοιπόν φωτογραφήσει τους πίνακες και θέλει να κατασκευάσει ένα site (της πλάκας ... όχι κάτι επαγγελματικό) και εκεί που χαζεύουν να μπουν στην ιστιοσελίδα αυτή και να πάθει πλάκα. Καλά λένε για το νινί και το καράβ εεεε ???? :lol: :lol: Όπως και να έχει η ιδέα μου άρεσε και επειδή είναι άσχετος εντελώς, συμβουλεύτηκε εμένα τον λιγο λιγότερο άσχετο επειδή έχει τύχει και έφτιαξα κάποτε μια ιστιοσελίδα της πλάκας με frontpage !!!!! Θέλω να τον βοηθήσω, απλά θα ήθελα τις συμβουλές σας, ή τυχών hints για το project αυτό, πχ. Ποιά είναι η διαδικασία step by step ? Πρέπει να έχουμε χώρο για να το κρεμάσουμε. Όμως μιλάμε για μερικά MBs και όχι web-hosting κανονικό που στοιχίζει ακριβά? Μήπως το connex έχει και χώρο για να κρεμαστεί μια ιστιοσελίδα ? Χρειάζεται redirection ? Κάποιο hint γενικά ? Καμιά ιδέα για την κατασκευή του site ? Frontpage ή υπάρχει τίποτα έτοιμο και free στο νετ ? Ευχαριστώ Παράθεση Νίκος, :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePrince Δημ. September 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 29, 2006 Καλησπέρα, Ο κολητός μου έχει connex και αγορασμένο ένα url τύπου .gr Θέλει λοιπόν να φτιάξει μια ιστιοσελίδα της πλάκας και να εκθέσει πίνακες ζωγραφικής της γυναίκας του, και να της κάνει έκπληξη !!!! Έχει λοιπόν φωτογραφήσει τους πίνακες και θέλει να κατασκευάσει ένα site (της πλάκας ... όχι κάτι επαγγελματικό) και εκεί που χαζεύουν να μπουν στην ιστιοσελίδα αυτή και να πάθει πλάκα. Καλά λένε για το νινί και το καράβ εεεε ???? :lol: :lol: Όπως και να έχει η ιδέα μου άρεσε και επειδή είναι άσχετος εντελώς, συμβουλεύτηκε εμένα τον λιγο λιγότερο άσχετο επειδή έχει τύχει και έφτιαξα κάποτε μια ιστιοσελίδα της πλάκας με frontpage !!!!! Θέλω να τον βοηθήσω, απλά θα ήθελα τις συμβουλές σας, ή τυχών hints για το project αυτό, πχ. Ποιά είναι η διαδικασία step by step ? Πρέπει να έχουμε χώρο για να το κρεμάσουμε. Όμως μιλάμε για μερικά MBs και όχι web-hosting κανονικό που στοιχίζει ακριβά? Μήπως το connex έχει και χώρο για να κρεμαστεί μια ιστιοσελίδα ? Χρειάζεται redirection ? Κάποιο hint γενικά ? Καμιά ιδέα για την κατασκευή του site ? Frontpage ή υπάρχει τίποτα έτοιμο και free στο νετ ? Ευχαριστώ Για αρχή, να μην ξαναδώ ιστιοσελίδα :blink: , ιστοσελίδα λέγεται. Μετά, αφού ούτε εσύ ούτε ο φίλος σου γνωρίζετε από sites, γιατί δεν απευθύνεστε σε κάποιον που κάνει αυτή τη δουλειά; π.χ. (στην τύχη) isol.gr. Από μια τέτοια εταιρεία θα πάρετε χώρο, θα ενεργοποιήσουν εκείνοι το domain που έχετε ήδη αγοράσει και θα ενεργοποιήσετε ένα από τα έτοιμα πακέτα web gallery (π.χ. 4images) που συνήθως υπάρχουν εγκατεστημένα στους παροχείς hosting. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aijivl Δημ. September 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2006 Θα μπορούσες να κάνεις μια σελίδα για παράδειγμα την index.html Να περάσεις εκεί τις φωτος και να γράψεις ο,τι θέλεις, χωρίς μενού και άλλα τέτοια(αν και δεν είναι δύσκολα) Το συνολικό μέγεθος της σελίδας αποτελείται από το μέγεθος των φωτογραφιών + το πλήθος του κειμένου*πιάνει ελάχισο*. Άμα θέλεις στείλε μου εμένα τις φωτογραφίες και τα κείμενα που θέλετε και πως τα θέλετε και θα τα φτιάξω. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nick1150 Δημ. September 30, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2006 Θα μπορούσες να κάνεις μια σελίδα για παράδειγμα την index.html Να περάσεις εκεί τις φωτος και να γράψεις ο,τι θέλεις, χωρίς μενού και άλλα τέτοια(αν και δεν είναι δύσκολα) Το συνολικό μέγεθος της σελίδας αποτελείται από το μέγεθος των φωτογραφιών + το πλήθος του κειμένου*πιάνει ελάχισο*. Άμα θέλεις στείλε μου εμένα τις φωτογραφίες και τα κείμενα που θέλετε και πως τα θέλετε και θα τα φτιάξω. Φίλε aijivl σε ΧΙΛΙΟ ευχαριστώ ;) , αλλά είναι οκ θα το φτιάξω εγω το index.htm ... άλλωστε θα κάνω και την πλάκα μου ... το πρόβλημα μου είναι πως θα το κρεμάσω κάτω από το url ? σε τι χώρο ? κλπ.... Παράθεση Νίκος, :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill1 Δημ. September 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2006 Για να έχεις url.gr σημαίνει ότι το έχεις πληρώσει!Τώρα για δωρεάν webhosting έχεις πολλές λύσεις!Από τις καλύτερες είναι η yahoo geocities , αφού φτιάξεις ένα email σου δίνονται και 15mb χώρος, αλλά να ξέρεις ότι υπάρχουν διαφημίσεις!Πάντως εάν ψάξεις στο google θα βρείς πολλές!:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nick1150 Δημ. September 30, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2006 Για να έχεις url.gr σημαίνει ότι το έχεις πληρώσει!Τώρα για δωρεάν webhosting έχεις πολλές λύσεις!Από τις καλύτερες είναι η yahoo geocities , αφού φτιάξεις ένα email σου δίνονται και 15mb χώρος, αλλά να ξέρεις ότι υπάρχουν διαφημίσεις!Πάντως εάν ψάξεις στο google θα βρείς πολλές!:D ναι το έχει αγοράσει ..... http://www.lonelyfish.gr αν υποθέσουμε ότι το βάλω στο δικό μου site που έχω χώρο .....σε sub-directory του τύπου /lonelyfish/index.htm ....... πως θα ενώσω το παραπάνω url με το index.htm στο site μου ? Thanks Παράθεση Νίκος, :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill1 Δημ. September 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2006 Όταν αγοράζεις κάποιο url έχεις και την δυνατότητα να επιλέξεις κάποιες ιδιότητες αυτού.Μέσα σε αυτές τις ιδιότητες υπάρχει και η επιλογή της μετάβασης, δηλαδή εσύ έπιλέγεις που θέλεις να μεταβαίνει το url και για να γίνει αυτό σου ζητάνε τον προορισμό του server που έχεις αποθηκευμένο το webspace.:cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LoGotHeTiS Δημ. September 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2006 Δες και την http://www.freegreece.net 25 mb free space χωρίς διαφημίσεις και έχει και scriptάκια μέσα για imagehosting. Παράθεση http://www.pyrgadikia.gr We trust in god...Our god is PAOK! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nick1150 Δημ. October 1, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2006 Δες και την http://www.freegreece.net 25 mb free space χωρίς διαφημίσεις και έχει και scriptάκια μέσα για imagehosting. ευχαριστώ ΠΟΛΥ ..... θα το μελετήσω ;) Παράθεση Νίκος, :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ALR Δημ. October 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2006 ναι το έχει αγοράσει ..... http://www.lonelyfish.gr αν υποθέσουμε ότι το βάλω στο δικό μου site που έχω χώρο .....σε sub-directory του τύπου /lonelyfish/index.htm ....... πως θα ενώσω το παραπάνω url με το index.htm στο site μου ? Thanks Βασικά δε χρειάζεται να κάνεις και πολλά. Η otenet σου δίνει κάποιο χώρο , αλλά και η freegreece.net είναι μια καλή λύση. Ότι και αν επιλέξεις, απλά ενημερώνεις τον admin ότι έχεις ένα όνομα .gr κατοχυρωμένο και ότι θέλεις να το συνδέσεις με τον Χώρο που χρησιμοποιείς, και αυτός θα σου πεί τη συνέχεια;) Παράθεση iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aijivl Δημ. October 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2006 Από που το έχει αγοράσει το site?? Αν μπεις στο site που πουλάει τα domain, και βάλεις το username k τ password που πρέπει θα υπάρχει σιγουρα κάποια επιλογή που θα σου επιτρέπει να ανεβάζεις αρχεία στον ελεύθερο χώρο. Αρκεί να ανεβάσεις το index και τις φωτογραφίες που θα περιέχει:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill1 Δημ. October 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2006 Από που το έχει αγοράσει το site?? Αν μπεις στο site που πουλάει τα domain, και βάλεις το username k τ password που πρέπει θα υπάρχει σιγουρα κάποια επιλογή που θα σου επιτρέπει να ανεβάζεις αρχεία στον ελεύθερο χώρο. Αρκεί να ανεβάσεις το index και τις φωτογραφίες που θα περιέχει:) Για να κάνει upload τα αρχεία του θα πρέπει να πάει στον server που του έχει κατοχυρωθεί ο χώρος και όχι στο site του domain name!:worry: Και κάτι άλλο, που καλά έκανε και το ανέφερε ο aijivl, όταν θα κάνεις upload θα πρεπει να κάνεις ξεχωριστά upload για τα αρχεία και ξεχωριστά για τις εικόνες!:happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aijivl Δημ. October 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2006 Για να κάνει upload τα αρχεία του θα πρέπει να πάει στον server που του έχει κατοχυρωθεί ο χώρος και όχι στο site του domain name!:worry: Και κάτι άλλο, που καλά έκανε και το ανέφερε ο aijivl, όταν θα κάνεις upload θα πρεπει να κάνεις ξεχωριστά upload για τα αρχεία και ξεχωριστά για τις εικόνες!:happy: Υπάρχουν συνήθως στα site που δίνουν τα domain, εύκολοι στη χρήση file manager. Όπως όμως και να έχει, στο FAQ, του site αυτού, θα σου εξηγεί τη διαδικασία. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nick1150 Δημ. October 1, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2006 Από που το έχει αγοράσει το site?? Αν μπεις στο site που πουλάει τα domain, και βάλεις το username k τ password που πρέπει θα υπάρχει σιγουρα κάποια επιλογή που θα σου επιτρέπει να ανεβάζεις αρχεία στον ελεύθερο χώρο. Αρκεί να ανεβάσεις το index και τις φωτογραφίες που θα περιέχει:) Otenet ....... αλλά που υπάρχει η επιλογή που θα σου επιτρέψει να ανεβάσεις αρχεία ???? :O Για τις photo είναι οκ μπορώ να τις κρεμάσω σε άλλο χώρο. Άρα μου λέτε ότι η otenet έχει την "υποχρέωση" λίγων kbs για την ύπαρξη ενός index.htm ????? Σημείωση: το index.htm θα έχει photo που θα είναι αποθηκευμένες κάπου αλλού τύπου ......? Παιδιά ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε :O Παράθεση Νίκος, :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts