Jump to content

Eγκατάσταση του Conn-X για πρώτη φορά. Μια βοήθεια..

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω PSTN γραμμή (η τηλεφωνική μπρίζα έχει 2 υποδοχές, που αφορούν όμως την ίδια γραμμή).

Το μόντεμ που περιέχει η συσκευασία είναι το Alcatel Speedtouch 530 v6.

Συν τοις άλλοις η συσκευασία περιέχει το τροφοδοτικό, USB καλώδιο, τηλεφωνικό καλώδιο, Ethernet καλώδιο και 2 φίλτρα.

Μερικές ερωτήσεις προς το παρόν.

1. Τα φίλτρα τα βάζω και τα 2; Ένα πριν το μόντεμ κι ένα πριν το τηλέφωνο; Μήπως θα πρέπει ν' αγοράσω διακλαδωτή, ή δεν είναι απαραίτητο από την στιγμή που έχω 2 φίλτρα και η μπρίζα μου 2 υποδοχές;

2. Θα πρέπει να συνδέσω και το καλώδιο Ethernet, ή προορίζεται για άλλη χρήση;

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

Μερικές ερωτήσεις προς το παρόν.

1. Τα φίλτρα τα βάζω και τα 2; Ένα πριν το μόντεμ κι ένα πριν το τηλέφωνο; Μήπως θα πρέπει ν' αγοράσω διακλαδωτή, ή δεν είναι απαραίτητο από την στιγμή που έχω 2 φίλτρα και η μπρίζα μου 2 υποδοχές;

2. Θα πρέπει να συνδέσω και το καλώδιο Ethernet, ή προορίζεται για άλλη χρήση;

1) ΝΟΜΙΖΩ οτι χρειάζεται μόνο το 1, αλλά επίσης νομίζω οτι περιέχουν τα πακέτα 1 φίλτρο.:X

2) ή το usb ή το ethernet. Όχι και τα 2, όπως έκανε ένας φίλος μου χθες και πήγα και το είδα και...:rolleyes:

1. Η συσκευασία έχει 2 φίλτρα.

2. Ποιο θεωρήται καλύτερο na βάλω; USB ή Ethernet;

Το είδες και;......

Το είδες και;......

Απλά κατάλαβα γιατί δεν μπορούσε ο φίλος μου να κάνει το modem να δουλέψει...:blink:

το ethernet ειναι καλυτερο πιστευω.

ναι τα φιλτρα τα βαζεις πριν απο καθε τηλεφωνικη συσκευη,το modem/router το βαζεις κατευθειαν στην τηλεφωνικη μπρίζα.

τωρα αν θες απο τιν ιδια μπριζα να είναι συνδεμένο kai to modem/router kai to tilefono tha baleis,nomizo legete enan tilefoniko diakladoti,einai ena poly mikro visma opoy bgazei dyo thires stin mia bazeis to mixanima,kai stin alli to filtro kai meta to tilefono.

edit: afoy i mpriza soy exei dyo tilefonikes thires dn xreiazete diakladoti,stin mia thira bazeis filtro kai tilefono kai stin alli mono to mixanima.

Εντάξει παιδιά σας ευχαριστώ. Με λίγο ψάξιμο που έκανα κι εγώ, διαπίστωσα πως έτσι είναι.

exw ena provlima

agorasa ena conn-x kanw oles tis rithmiseis kai mou vgazei sto internet connection "no atm activity in your dsl line"

exw ena speedtouch router 516.

sugxronismos ginetai alla den mporw na sundethw. ti ftaiei? thanx.

http://www.artsforge.com/gallery_new/legends/morpheus_tn.jpg

M.O.R.P.H.E.U.S.: Mechanical Obedient Replicant Programmed for Hazardous Exploration and Ultimate Sabotage

1) ΝΟΜΙΖΩ οτι χρειάζεται μόνο το 1, αλλά επίσης νομίζω οτι περιέχουν τα πακέτα 1 φίλτρο.:X

2) ή το usb ή το ethernet. Όχι και τα 2, όπως έκανε ένας φίλος μου χθες και πήγα και το είδα και...:rolleyes:

κι όμως γίνεται να συνδέσεις και usb και ethernet στο router, απλά όχι στον ίδιο υπολογιστή! Στα alcater με vivodi μερικοι συνδέουν τον υπολογιστή με USB και στο ethernet το dsl phone!

exw ena provlima

agorasa ena conn-x kanw oles tis rithmiseis kai mou vgazei sto internet connection "no atm activity in your dsl line"

exw ena speedtouch router 516.

sugxronismos ginetai alla den mporw na sundethw. ti ftaiei? thanx.

σε έχουν ενημερώσει ότι η γραμμή σου είναι έτοιμη ή έτσι προσπαθείς; Μπορεί να γίνεται ο συγχρονισμός (να ανάβει το λαμπάκι) αλλά να μην είναι έτοιμη η γραμμή.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

eixa kanei thn aitisi ston OTE kai mia mera me piran kai mou eipan oti i grammi einai ok na perasw na paralavw to paketo mou.

les na mou edwsan etsi to routeraki? afou exw kai kwdiko pelati kai sunthimatiko apo tin otenet.

http://www.artsforge.com/gallery_new/legends/morpheus_tn.jpg

M.O.R.P.H.E.U.S.: Mechanical Obedient Replicant Programmed for Hazardous Exploration and Ultimate Sabotage

eixa kanei thn aitisi ston OTE kai mia mera me piran kai mou eipan oti i grammi einai ok na perasw na paralavw to paketo mou.

les na mou edwsan etsi to routeraki? afou exw kai kwdiko pelati kai sunthimatiko apo tin otenet.

Τότε να τους καλέσεις να σου πούνε τι τρέχει ;)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Επανέρχομαι..

Έχω στην κατοχή μου το μόντεμ, χωρίς τους κωδικούς τους οποίους πιστεύω ότι θα πάρω αύριο.

Σήμερα που πήρα το 134 για άλλο λόγο, μου είπαν ότι η DSL μου έχει ενεργοποιηθεί από χθες.

Θέλω να ρωτήσω το εξής: Κανονικά απ' την στιγμή που έχει ενεργοποιηθεί η DSL στη γραμμή μου, δεν θα πρέπει ν' αναβει το αντίστοιχο λαμπάκι στο μόντεμ, ή χρειάζεται πρώτα να επιχειρήσω σύνδεση (που προς το παρόν δεν μπορώ, μιας και δεν έχω τους κωδικούς) για να γίνει αυτό; Δηλαδή ν' αρχίσω ν΄ανησυχώ ότι κάτι δεν πάει καλά με την γραμμή ή το μόντεμ;

Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά προς το παρόν χρησιμοποιώ το καλώδιο Ethernet για την σύνδεση με τον υπολογιστή.

Κανονικά θα έπρεπε να ανάβει....εκτός και αν έχεις κάνει λάθος τη σύνδεση με το καλώδιο και δεν αναγνωρίζει τη γραμμή το router σου. Ψάξτο λίγο πρώτα...με κάποιο τηλέφωνο στον πΟΤΕ και αφού βεβαιωθείς πως δεν φταίει η πλευρά του ΟΤΕ, τότε ξεκίνα να αποσυνδέεις τα καλώδια. Σύνδεση δεν χρειάζεται να κάνεις αφού υποτίθεται πως η γραμμή ειναι ανοιχτή συνέχεια. Απλά με τους κωδικούς ουσιαστικά "βουτάς" μέσα στη ροή των καλωδιώσεων. Τα δεδομένα τρέχουν ούτως ή άλλως. Πρόσβαση δεν έχεις.

Από τον ΟΤΕ που πήγα, μου είπαν ότι θα πρέπει να συνδεθώ για ν' αναψει, αν και το λογικό μου φαίνεται αυτό που λες εσύ.

Μόλις τώρα έκανα ενεργοποίηση του λογαριασμού μου στο my.otenet.gr και περιμένω..

Ξέρει κάποιος, πόσο διάστημα παίρνει η ενεργοποίηση;

2 με 3 εργάσιμες ημέρες. Όταν είχα κάνει εγώ ενεργοποίηση μέσω του site και καλά για πιο γρήγορα...τελικά έμεινα με demo που είχα (ευτυχώς ) για 3 ημέρες.

Από τον ΟΤΕ που πήγα, μου είπαν ότι θα πρέπει να συνδεθώ για ν' αναψει, αν και το λογικό μου φαίνεται αυτό που λες εσύ.

Μόλις τώρα έκανα ενεργοποίηση του λογαριασμού μου στο my.otenet.gr και περιμένω..

Ξέρει κάποιος, πόσο διάστημα παίρνει η ενεργοποίηση;

Περιμένεις το ...τρένο?

Βάλε το username/password που δήλωσες στο my.otenet.gr στο modem σου και είσαι ONLINE. :cool: :ninja:

http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

Η ενεργοποίηση του λογαριασμού μου έγινε σε λίγη ώρα, αλλά το λαμπάκι της DSL στο μόντεμ δεν λέει ν' ανάψει με τίποτα.

Στο 1242 που πήρα (μετά από αρκετή ώρα αναμονής) δεν μπορώ να πω ότι με βοήθησαν. Το μόνο που μου είπαν, είναι αν μέχρι αύριο συνεχίζει να μην συγχρονίζει το μόντεμ, να καλέσω το 121 για αντικατάσταση.

Τσέκαρε αν το modem που κρατάς είναι όντως για PSTN.

Φαντάζομαι δεν έβαλες και φίλτρο πριν απο αυτό όπως λες στο αρχικό ποστ ε?

http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

Όχι, δεν έχω βάλει φίλτρο στο μόντεμ. Δοκίμασα μάλιστα να έχω στην μπρίζα μόνο το μόντεμ, αλλά και πάλι τίποτα.

Όπως έγραψα και στην αρχή, έχω το Speedtouch 530 v6. Άρα αφού δεν είναι 530i υποθέτω πως είναι για PSTN.

Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει. Απ' τον ΟΤΕ μου λένε ότι η DSL είναι ενεργή κι απ' την άλλη το μόντεμ δεν την "βλέπει". Να είμαι τόσο γκαντέμης και να έπεσα σε προβληματική συσκευή; Πάντως κατά τ' άλλα δεν δείχνει να έχει πρόβλημα. Τον υπολογιστή τουλάχιστον τον "βλέπει". Να δούμε πότε θα δει και την DSL..

• 1 month later...
Όχι, δεν έχω βάλει φίλτρο στο μόντεμ. Δοκίμασα μάλιστα να έχω στην μπρίζα μόνο το μόντεμ, αλλά και πάλι τίποτα.

Όπως έγραψα και στην αρχή, έχω το Speedtouch 530 v6. Άρα αφού δεν είναι 530i υποθέτω πως είναι για PSTN.

Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει. Απ' τον ΟΤΕ μου λένε ότι η DSL είναι ενεργή κι απ' την άλλη το μόντεμ δεν την "βλέπει". Να είμαι τόσο γκαντέμης και να έπεσα σε προβληματική συσκευή; Πάντως κατά τ' άλλα δεν δείχνει να έχει πρόβλημα. Τον υπολογιστή τουλάχιστον τον "βλέπει". Να δούμε πότε θα δει και την DSL..

Τελικά δε μας είπες..τι έγινε δούλεψε το modem??

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τελικά δεν έφταιγε το μόντεμ, αλλά ο ΟΤΕ. Είχε γίνει προβληματική ρύθμιση της γραμμής μου.