_NeC_ Δημοσιεύτηκε September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 12, 2006 Εσείς θεωρείτε ότι είμαστε απ'ευθείας απόγονοι των αρχαίων ελλήνων; Έχουμε ακόμη κάποια κοινά γνωρίσματα με τον Σωκράτη, Πλάτωνα, κλπ; Ποια είναι η γνώμη σας; ΥΓ: δεν με απασχολούν ρατσιστικές απόψεις. ΥΓ2: Αν υπάρχει παρόμοιο θέμα παρακαλώ τους MODs να το σβήσουν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Μιλώντας επιστημονικά, δηλαδή από άποψη γονιδίων, μάλλον έχουμε αποκκλίσεις από τους αρχαίους Δυστυχώς, ούτε τις ιδέες τους και τις αξίες τους δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε. Το μόνο κοινό άρα που έχουμε είναι τα ονόματα! :) Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Όποιος γνωρίζει έστω και ελάχιστα ιστορία και διαθέτει την ικανότητα για λογική σκέψη χωρίς να έχει μπλοκάρει το μυαλό του με ιδέες τύπου Λιακόπουλου κτλ, θα σου πει αυτομάτως πως δεν έχουμε καμιά απολύτως σχέση με τους αρχαίους Έλληνες. Τυχαίνει απλά να ζούμε στον τόπο όπου έζησαν και αυτοί πριν από χιλιάδες χρόνια. Από τότε όμως πέρασε τόσος και τόσος κόσμος από εδώ. Η μισή σημερινή Ελλάδα κατοικούταν από ένα μίγμα Βούλγαρων-Σλάβων-Τούρκων, τα μισά νησιά Ιταλικά, γενικά ένα μπάχαλο. Μετά πάλι οι διάφοροι βασιλιάδες που πέρασαν από την Ελλάδα, που φυσικά δεν ήταν Έλληνες κουβάλησαν λαό από τις χώρες τους να έρθει να μείνει εδώ. Σε κάποια φάση ήρθε ένας τεράστιος αριθμός Βαυαρών και γίνανε "Έλληνες". Αν διαβάσετε ιστορία θα δείτε πως ακόμα και στην Θεσσαλονίκη, ο κόσμος φυσικά δεν θεωρούσε τον εαυτό του Έλληνα, και είναι λογικό αφού για πόσα χρόνια συνηπήρχαν εκεί κυριώς Εβραίοι, αλλά και κάθε καρυδιάς καρύδι, μέσα σε αυτούς και Έλληνες. Όταν αποφάσισε η Βουλγαρία να πάρει την πόλη και μαζί και τα γειτονικά εδάφη, το ελληνικό κράτος αδιαφόρησε. Τόσο "ελληνική" θεωρούσε την Μακεδονία. Έπρεπε να γίνει ο χαμός από ιδιώτες ΕΚΤΟΣ Ελλάδας για να ξυπνήσουμε εδώ και να κάνουμε κάτι. Τί απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων μετά, όταν μόνο τα τελευταία 200-250 χρόνια έχουμε γίνει αχταρμάς με κάθε εθνικότητα; Όπως είπε και ένα παιδί από πάνω, αυτό που θα μπορούσαμε και που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να είμαστε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, κάτι στο οποίο φυσικά έχουμε αποτύχει παταγωδώς. Λόγω ακριβώς της νεότερης ιστορίας μας, δεν υπάρχουν στον κόσμος μεγαλύτερα λαμόγια, κλέφτες, απατεώνες, παρτάκηδες και δοσίλογοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να καβαντζωθούν σε καμιά θεσούλα στο δημόσιο, να ζήσουν αυτοί και οι υπόλοιποι/κράτος ας πεθάνουν. Δυστυχώς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_NeC_ Δημ. September 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Το άνοιξα αυτό το θέμα, γιατί και γω νομίζω πως κάπως έτσι είναι. Και η αλήθεια είναι πως το καταλαβαίνω καθημερινά. Όμως σε αυτό που λες υπάρχει και ο αντίποδας, όπως: τόσοι και τόσοι πέρασαν απο εδώ και άφησαν τα καλά και τα κακά τους, όμως δεν αλλοιώθηκαν κάποια άλλα κοινά μας γνωρίσματα βλέπε γλώσσα (η οποία είναι μια όντως κακή συνέχεια της αρχαίας) που όπως και να το κάνουμε έχει περισσότερη συγγενική σχέση με την αρχαία απ'ότι τα ιταλικά με τα λατινικά. Οι Αιγύπτιοι για παράδειγμα λένε κάποιοι πως είναι κλασσικό παράδειγμα λαού που έχει αλλάξει ριζικά σε όλα του (ούτε γλώσσα ίδια, ούτε θρησκεία, ούτε τρόπος ζωής). Αυτό μήπως σημαίνει κάτι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Δεν πιστεύω σε καμιά περίπτωση πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν άψογοι σε όλα και πως εμείς σήμερα είμαστε χάλια ή ότι θα έπρεπε να είμαστε σήμερα όπως τότε. Η αρχική ερώτηση ήταν αν εμείς σήμερα,οι Νεοέλληνες, είμαστε απόγονοι των αρχαίων και η απάντηση είναι όχι. Γενετικά δεν έχουμε καμιά σχέση με αυτούς και είναι λογικό. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό. Ακόμα και να είμασταν με κάποιο τρόπο απευθείας απόγονοι εκείνων των ανθρώπων, π.χ. να είμασταν απομονωμένοι σε ένα μακρινό νησί και να αναπαραγόμασταν μόνο μεταξύ μας, δεν νομίζω ότι θα σήμαινε και πολλά, ότι π.χ. θα είχαμε το δικαίωμα να υπερηφανευόμαστε για κάτι. Απλά τονίζω το γελοίο της υπόθεσης, κάποιος σήμερα, το 2006, να καμαρώνει και να νομίζει πως είναι ξεχωριστός επειδή κάποιος άλλος, χιλιάδες χρόνια πριν και με τον οποίο δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση, είπε ή έκανε κάτι σημαντικό. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε κάτι οι ίδιοι και να είμαστε περήφανοι για αυτό. Και σίγουρα όπως λες και εσύ, όλοι αυτοί που πέρασαν από δω άφησαν και τα καλά τους. Φυσικά, δεν μιλάμε μόνο για τα τελευταία 200 χρόνια. Πιο πριν από την Ελλάδα πέρασαν και οι Ρωμαίοι, μετά είχαμε και τους Βυζαντινούς. Και σε αντίθεση με ότι μας μάθαιναν στο σχολείο, δεν ξέρω πλέον τι διδάσκουν, η Βυζαντινή αυτοκρατορία δεν ήταν οι Έλληνες που ξαφνικά κυρίευσαν τα πάντα. Τώρα αν μετά για λόγους σκοπιμότητας την είδαν Χριστιανοί, οπότε και μεις μετά από χρόνια (σαν Χριστιανοί φυσικά, αφού από εκεί ξεπηδήσαμε και εμείς) λέμε ότι δικιά μας ήταν η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, είναι άλλη ιστορία... Το θέμα είναι ότι είμαστε αυτοί που είμαστε, καλώς ή κακώς. Καμιά σχέση δεν έχουμε με τους αρχαίους Έλληνες, πέραν του γεγονότος ότι ζούμε στον ίδιο χώρο. Από εκεί και πέρα στο χέρι μας είναι να πάμε μπροστά οι ίδιοι και να παρατήσουμε την αρχαιολατρεία. Δυστυχώς όμως είναι δύσκολο, εξ'αιτίας ακριβώς της ιστορίας μας που μας έχει μάθει να συμπεριφερόμαστε "κάπως". Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του Νεοελληνικού κράτους, όλοι κοιτάνε την πάρτη τους και πως θα φάνε από το δημόσιο χρήμα. Είναι καθαρή τύχη το γεγονός ότι καταφέραμε και υπάρχουμε ακόμα (αν ήταν στο χέρι μας θα τα είχαμε καταφέρει και θα είμασταν κανά κομμάτι της Βουλγαρίας, Τουρκίας, Ιταλίας κτλ, οι ξένες δυνάμεις ουσιαστικά είναι οι αιτία που υπάρχουμε ακόμα σαν Ελλάδα και αυτό όχι γιατί αγαπάνε τους Έλληνες και την Ελλάδα, για δικά τους συμφέροντα πάλι). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jackdaniels Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Αν δεν κάνω λάθος, τελευταίες έρευνες στο DNA οστών που βρέθηκαν σε μυκηναϊκούς τάφους έδειξε 100% ταύτιση με το DNA του νεοέλληνα. Επίσης οι αρχαίοι, αν εξαιρέσεις την Σπάρτη που ήταν μοναδικό φαινόμενο, είχαν τις ποιο πολλές απ’ τις συνήθειες του νεοέλληνα-καλοπέραση-προδοσίες κλπ κλπ! Επίσης να πω ότι συγκλίνουμε ως προς την συμπεριφορά μας, ειρηνικός λαός με ρατσιστικές όχι όμως επιθετικές διαθέσεις. Το ότι γενετικά δεν μοιάζουμε δεν στέκι. Περιγραφές αρχαίων Ελλήνων διαφόρων διαμερισμάτων τις χώρας δείχνουν κοινά γενετικά χαρακτηριστικά με τους σημερινούς Έλληνες , όσοι μπλεχτήκαν σε αιμομιξίες πχ κατά την τουρκοκρατία έφυγαν με τις μεταναστεύσεις, αυτά έχω διδαχθεί μέχρι τώρα αυτά λέω! Παράθεση http://www.erepublik.com/en/referrer/Jack+C.+Daniels Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 όντως, σε μερικά μοιάζουμε (συνήθειες κτλπ) αλλά κάτι αξιόλογο όπως αυτοί δεν βγάλαμε! όσο για τις έρευνες που λες, έχεις κανά link? Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jackdaniels Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 όντως, σε μερικά μοιάζουμε (συνήθειες κτλπ) αλλά κάτι αξιόλογο όπως αυτοί δεν βγάλαμε! όσο για τις έρευνες που λες, έχεις κανά link? Φίλε ήταν άρθρο εφημερίδας το οποίο απλά διάβασα γιατί δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω, γι’αυτό έγραψα κι ότι ‘’αν δεν κάνω λάθος’’. Τα περί μετανάστευσης τα έχω διαβάσει σε βιβλίο για την Κρητική ιστορία σε κεφάλαιο που εξηγούσε πως ο σύγχρονος Κρητικός δεν έχει σχέση με τούρκους λόγω κυρίως μετανάστευσης των λεγόμενων τουρκοκρητικών μετά το τέλος των πολέμων! Δεν θυμάμαι τίτλο άλλα αν ενδιαφέρεσαι το έχω σπίτι! Παράθεση http://www.erepublik.com/en/referrer/Jack+C.+Daniels Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astarti Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι όποιος ασχολείται με αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, φιλοσοφία κ.ο.κ. και έχει κάποια πιστεύω πάνω σε αυτά χαρακτηρίζεται απευθείας ως λιακοπουλικός??:mad: Παράθεση "Ακόμα κι όταν θα νομίζεις πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω. Κι όταν ακόμη θα νομίζεις πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι όποιος ασχολείται με αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, φιλοσοφία κ.ο.κ. και έχει κάποια πιστεύω πάνω σε αυτά χαρακτηρίζεται απευθείας ως λιακοπουλικός??:mad: O temporas o mores, astarti. Παράθεση . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι όποιος ασχολείται με αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, φιλοσοφία κ.ο.κ. και έχει κάποια πιστεύω πάνω σε αυτά χαρακτηρίζεται απευθείας ως λιακοπουλικός??:mad: Φυσικά αυτό είναι λάθος, αλίμονο. Όμως η προσπάθεια αναζήτησης βιολογικών συνδέσμων μεταξύ των αρχαίων και των νέων Ελλήνων (συνολικά, σαν κοινοτήτων) 2500 χρόνια μετά είναι μεθοδολογικά εντελώς λάνθασμένη και πιθανότατα προέρχεται από τέτοιες ακραίες απόψεις σαν αυτές που πρεσβεύει ο Λιακόπουλος. 2500 χιλιάδες χρόνια είναι πάρα πολλά και κανένας λαός ή γεωγραφικός χώρος δεν μπορεί να διατηρήσει "καθαρότητα" για τέτοιο χρονικό διάστημα. Δεν είναι κάτι που αφορά την Ελλάδα και τους Έλληνες συγκεκριμένα, ισχύει παντού και για όλους. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι όποιος ασχολείται με αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, φιλοσοφία κ.ο.κ. και έχει κάποια πιστεύω πάνω σε αυτά χαρακτηρίζεται απευθείας ως λιακοπουλικός??:mad: Το κακό δεν είναι να ασχολείσαι με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την φιλοσοφία, αντιθέτως μάλιστα, καλό είναι. Κακό είναι να αρχίσουν να μπαίνουν στο μυαλό σου ιδέες τύπου "εμείς είμαστε και άλλος κανένας", "όλα εμείς τα εφεύραμε", "οι λαοί χρωστάν ευγνωμοσύνη σε εμάς τους ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ", και μετά στα πλέον γραφικά περί Ατλαντίδων, "η Ελλάδα έφτανε μέχρι την Ιαπωνία" κτλ. Για κάποιο λόγο όποιος αρχίσει και ασχολείται ερασιτεχνικά με αυτά τα θέματα, σε κάποια φάση πέφτει σ' αυτήν την παγίδα (όχι το 100%,εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν). Ίσως φταίνε και τα βιβλία που κυκλοφορούν γιατί είναι και πάρα πολλά από τους "Λιακοπουλικούς" και αν δεν την ψυλλιάζεσαι την πατάς και την βλέπεις Μέγας Αλέξανδρος μετά. :p Τροποποίηση: Να πω επίσης για το παιδί που είπε για το DNA...Αν δεν κάνω λάθος δεν έχει άλλο DNA ο Αμερικάνος, άλλο ο Γερμανός και άλλο ο Έλληνας. Φυσιολογικό είναι να είναι το ίδιο dna και τώρα και πριν από χίλια χρόνια. Άνθρωποι ήμασταν και τότε, άνθρωποι και τώρα, δεν γίναμε ξαφνικά από πίθηκοι, άνθρωποι για να αλλάξει το dna (που ακόμα και των πιθήκων το dna δηλαδή είναι κατά 90τόσο% ίδιο με το ανθρώπινο). Δεν αποδεικνύει κάτι δηλαδή αυτό που ανέφερες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jackdaniels Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Το κακό δεν είναι να ασχολείσαι με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την φιλοσοφία, αντιθέτως μάλιστα, καλό είναι. Κακό είναι να αρχίσουν να μπαίνουν στο μυαλό σου ιδέες τύπου "εμείς είμαστε και άλλος κανένας", "όλα εμείς τα εφεύραμε", "οι λαοί χρωστάν ευγνωμοσύνη σε εμάς τους ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ", και μετά στα πλέον γραφικά περί Ατλαντίδων, "η Ελλάδα έφτανε μέχρι την Ιαπωνία" κτλ. Για κάποιο λόγο όποιος αρχίσει και ασχολείται ερασιτεχνικά με αυτά τα θέματα, σε κάποια φάση πέφτει σ' αυτήν την παγίδα (όχι το 100%,εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν). Ίσως φταίνε και τα βιβλία που κυκλοφορούν γιατί είναι και πάρα πολλά από τους "Λιακοπουλικούς" και αν δεν την ψυλλιάζεσαι την πατάς και την βλέπεις Μέγας Αλέξανδρος μετά. :p Τροποποίηση: Να πω επίσης για το παιδί που είπε για το DNA...Αν δεν κάνω λάθος δεν έχει άλλο DNA ο Αμερικάνος, άλλο ο Γερμανός και άλλο ο Έλληνας. Φυσιολογικό είναι να είναι το ίδιο dna και τώρα και πριν από χίλια χρόνια. Άνθρωποι ήμασταν και τότε, άνθρωποι και τώρα, δεν γίναμε ξαφνικά από πίθηκοι, άνθρωποι για να αλλάξει το dna (που ακόμα και των πιθήκων το dna δηλαδή είναι κατά 90τόσο% ίδιο με το ανθρώπινο). Δεν αποδεικνύει κάτι δηλαδή αυτό που ανέφερες. Ωχ ωραίο αυτό που είπες, και το τέστ dna πατρότητας τη είναι?:blink: Το dna έχει χαρακτηριστικά που λένε πιανού παιδί είσαι κι χιλιάδες ακόμη πληροφορίες, κάποιες απ'αυτές σύγκριναν προφανώς! 2500 χρόνια δεν είναι αρκετά για να αλάξει το dna ενός ολόκληρου λαού, και βεβαίος βεβαιός οι λαοί χρωστάνε ευγνωμοσύνη στους προγόνους μας και καλό θα ήταν να μας αφήσουν να τους μιάσουμε, σε καλό του πλανήτη θα έβγενε! Παράθεση http://www.erepublik.com/en/referrer/Jack+C.+Daniels Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billyavl Δημ. September 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2006 Εγώ θα κάνω μια άλλη ερώτηση και ας είναι και λίγο off topic. Γιατι κολλάμε στο παρελθόν και δε προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι στο παρόν και στο μέλλον ? Ποιος του χ*ζει τους αρχαίους έλληνες και την ιστορία όταν έχουμε 1002 αρνητικά στη καθημερινότητα μας? Οταν έχουμε προβλήματα και ο νεο-έλληνας ασχολείται με τάβλι, φραπέ και και μεσημεριανές εκπομπές. Όταν δεν υπάρχει επίπεδο πολιτισμικό & συμπεριφοράς και κανόνες ευγένιας. Ποιος δίνει σημασία στην ιστορία όταν ΕΝΑΣ μισθός δε φτάνει για ένα άτομο, όταν όλοι χρωστάνε, όταν οι δρόμοι έχουν λακούβες, όταν δεν έχουμε πάρκα, όταν, όταν, όταν... σε τελική ανάλυση οι αρχαίοι Ελληνες δε μας οφελούν σε τίποτα παραπανω εκτός απο το να εξυψώνουν το εθνικό μας φρόνημα. (αν το ποστ μου ενοχλήσει κάποιους δε με νοιάζει... αυτή είναι η άποψη μου) Παράθεση http://img141.imageshack.us/img141/6228/myphonefgjc4.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_NeC_ Δημ. September 13, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Διάβασα κάποτε ένα βιβλίο σχετικά με τα γνωμικά και την ζωή του Διογένη του κυνικού, το βιβλίο λέγεται "Ρήσεις και Αντιρρήσεις", αν και ήταν σε νεοελληνική απόδοση, νομίζω πως σε γενικές γραμμές το καυστικό του χιούμορ ήταν πολύ κοντά με το δικό μας ακόμη και σε καθημερινά πράγματα. Το λέω αυτό ίσως, σαν μια απόδειξη ότι σε τρόπο σκέψης δεν έχουμε και τόσο χαοτική διαφορά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_NeC_ Δημ. September 13, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 . Ποιος δίνει σημασία στην ιστορία όταν ΕΝΑΣ μισθός δε φτάνει για ένα άτομο, όταν όλοι χρωστάνε, όταν οι δρόμοι έχουν λακούβες, όταν δεν έχουμε πάρκα, όταν, όταν, όταν... Σε αυτό δεν φταίει ο μέσος Έλληνας, αλλά και εξωγενείς παράγοντες και "παρτάκιδες πολιτικοί", ας υπήρχε ακόμη εξοστρακισμός και ας έκαναν αυτοί ό,τι και τώρα... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astarti Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Όσον αφορά τους Νεοέλληνες και την κατάσταση που επικρατεί, δεν θα διαφωνήσω καθόλου... Όσον αφορά επίσης, την καταγωγή μας, δυστυχώς δεν υπάρχουνε επίσημα στοιχεία, πέρα από το άρθρο που προαναφέρθηκε και για το οποίο ακούω πρώτη φορά. Και λέω δυστυχώς, γιατί εγώ προσωπικά δηλώνω λάτρης του αρχαίου πολιτισμού κυρίως για το γεγονός ότι τύγχανε να είναι ένας λαός αρκετά φιλοσοφημένος που έδωσε πάτημα σε πολλούς αθρώπους στη συνέχεια να ασχοληθούν με παντός τύπου επιστήμες και δη γιατί ως επί το πλείστον οι περισσότεροι τους επικαλλούνται είτε στους λόγους τους, είτε στα βιβλία τους. Συν το γεγονός ότι επρόκειτο για ανθρώπους οι οποίοι λάτρευαν τη φύση και αυτό αντιπροσώπευε ο καθένας από τους θεούς του Ολύμπου, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν ανέφεραν τίποτα ευθέως, τα πάντα ήταν αλληγορικά και σε βάζουν σε διαδικασία να σκεφτείς. Οι απόψεις τύπου Λιακόπουλοπου κ.ο.κ, σεβαστές, αφού αυτό νομίζει, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ το γεγονός ότι κάποιος βγάζει κέρδος από αυτά και ότι προσπαθεί να πείσει και να χειραγωγήσει, γεγονός που τον χαρακτηρίζει ως αιρετικό. Αν μπορούσε κάποιος να μου αποδείξει ότι είμαι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων θα καμάρωνα ιδιαίτερα κυρίως για το πνεύμα των ανθρώπων αυτών, αλλά από την άλλη πιστεύω ότι είναι και στο χέρι του καθενός να ενημερωθεί, να ασχοληθεί τέλοσπάντων με κάτι παραπέρα για προσωπικό τους όφελος πέρα από την άγνοια, το εύκολο χρήμα, το βόλεμα, τον ανταγωνισμό κ.ο.κ. -χαρακτηριστικό της σημερινής μας κοινωνίας- και όχι απλά να δηλώνει είμαι Έλληνας και όλα τα οφείλουν σε εμάς, όλα προέρχονται από εμάς κ.ο.κ. Παράθεση "Ακόμα κι όταν θα νομίζεις πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω. Κι όταν ακόμη θα νομίζεις πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achileas Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Για ενα φιλο παραπανω που ειπε κατι για τους αρχαιους,αν δεν γνωριζεις την ιστορια σου εισαι καταδικασμενος να μιζεριασεις. Να γιατι τους νεοελληνες τους ενδιαφερει ο καφες και το ταβλι ΜΟΝΟ. Διοτι δεν ξερουν ιστορια. Παράθεση Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Εσείς θεωρείτε ότι είμαστε απ'ευθείας απόγονοι των αρχαίων ελλήνων; Έχουμε ακόμη κάποια κοινά γνωρίσματα με τον Σωκράτη, Πλάτωνα, κλπ; Ποια είναι η γνώμη σας; Mα ναι, εγώ έχω την μύτη του Πλάτωνα και το κούτελο του Σωκράτη :p Δεν νομίζω πως ο τίτλος είναι και ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικός... Εγώ νόμιζα πως μιλάμε για τις συνήθειες και τις παραξενιές των Ελλήνων... Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_NeC_ Δημ. September 13, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Mα ναι, εγώ έχω την μύτη του Πλάτωνα και το κούτελο του Σωκράτη :p Άρα είσαι καραφλός με μεγάλη μύτη? :rolleyes: Δεν νομίζω πως ο τίτλος είναι και ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικός... Εγώ νόμιζα πως μιλάμε για τις συνήθειες και τις παραξενιές των Ελλήνων... Σαν κοινα γνωρίσματα αναφερόμαστε συνήθως σε συμπεριφορές, τρόπο σκέψης κλπ. αλλά χωρίς να αποκλείεται και ό,τι δήποτε άλλο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Mια ειναι η λυση... ...καπιλαριν! :p Μετα απο τοσο καιρο δεν νομιζω να εχουν μεινει πολλα πανω μας απο τους Αρχαιους Ελληνες. Φυσικα καλο ειναι περα απο το να μην λησμονουμε την ιστορια μας, να προσπαθουμε να διατηρουμε αυτο που αφησαν πισω τους οι Αρχαιοι Ελληνες...δηλαδη την Ακροπολη, τους Ολυμπιακους Αγωνες, τα χειρογραφα και οτι αλλο θαυμαστο κατορθωσε να φθασει μεχρι την εποχη μας. :O Ακομα και το DNA μας να μην εχει τιποτα απο Αρχαιους Ελληνες μεσα, το 'προσθετουμε' εμεις διατηρωντας οτι εμεινε απο τον πολιτισμο τους. :happy: Δεν βλεπετε τι γινεται με το 'The Wire'; Ολοι οι μπατσοι κυνηγανε τους Ελληνες και κανενας δεν τους πιανει :p Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Εγώ θα κάνω μια άλλη ερώτηση και ας είναι και λίγο off topic. Γιατι κολλάμε στο παρελθόν και δε προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι στο παρόν και στο μέλλον ? Ποιος του χ*ζει τους αρχαίους έλληνες και την ιστορία όταν έχουμε 1002 αρνητικά στη καθημερινότητα μας? Οταν έχουμε προβλήματα και ο νεο-έλληνας ασχολείται με τάβλι, φραπέ και και μεσημεριανές εκπομπές. Όταν δεν υπάρχει επίπεδο πολιτισμικό & συμπεριφοράς και κανόνες ευγένιας. Ποιος δίνει σημασία στην ιστορία όταν ΕΝΑΣ μισθός δε φτάνει για ένα άτομο, όταν όλοι χρωστάνε, όταν οι δρόμοι έχουν λακούβες, όταν δεν έχουμε πάρκα, όταν, όταν, όταν... σε τελική ανάλυση οι αρχαίοι Ελληνες δε μας οφελούν σε τίποτα παραπανω εκτός απο το να εξυψώνουν το εθνικό μας φρόνημα. (αν το ποστ μου ενοχλήσει κάποιους δε με νοιάζει... αυτή είναι η άποψη μου) γιατί λαός χωρίς παρελθόν είναι λαός χωρίς μέλλον. Αν λησμονήσουμε τις αξίες που δίδαξαν οι αρχαίοι τότε χαθήκαμε. Τουλάχιστον, κάτι διδάσκεται στα σχολεία ακόμα και σε μεγάλο ή μικρό βαθμό οι νέοι υιοθετούν αυτά τα στοιχεία Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
philos Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Δεν έχω μια άποψη την οποία μπορώ να στηρίξω απόλυτα, αλλά μάλλον, ναι, ίσως να είμαστε βιολογικά απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων αν κρίνω από τα εξωτερικά χαρακτιριστικά μας. Οι Ασιάτες, οι Αλβανοί, οι Πακιστανοί, οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι και γενικά οι πολίτες κάθε χώρας έχουν κάποια χαρακτιριστικά στην εμφάνισή τους που τους ξεχωρίζει. Έτσι και οι Έλληνες πιστεύω πως έχουν ίδια σε γενικές γραμμές εξωτερικά χαρακτιριστικά με τους Αρχαίους. -philos :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 Άρα είσαι καραφλός με μεγάλη μύτη? :rolleyes: Ναι ναι...με πέτυχες επακριβώς :p :p :lol: :lol: :lol: (πλάκα κάνω) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
botsix Δημ. September 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2006 σε τελική ανάλυση οι αρχαίοι Ελληνες δε μας οφελούν σε τίποτα παραπανω εκτός απο το να εξυψώνουν το εθνικό μας φρόνημα. (αν το ποστ μου ενοχλήσει κάποιους δε με νοιάζει... αυτή είναι η άποψη μου) άνθρωπος χωρίς παρελθόν δέν έχει μέλλον, αυτή είναι η δική μου άποψη Παράθεση "We all have the ability, our choices make the difference ":baby: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts