Jump to content

Φωτιές/Εμπρησμοί

bel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα νεώτερα είναι ότι δεν φυσάει ευτυχώς καθόλου αυτήν την στιγμή στην περιοχή. Και θα συνεχίσει έτσι μέχρι το πρωί σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία. Άρα μάλλον και οι τελευταίες εστίες θα μπουν υπό έλεγχο.

• Απαντήσεις 160
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το πρώτο μέτωπο κατασβέστηκε αμέσως...και αναψε αλλού την ίδια στιγμή.

Τι να πρωτοκάνεις.Αμα θέλει να σε κάψει ο άλλος σε καίει.

Εδω εμεις καιγόμαστε κι ο Κωστάκης θέλει να πάρει f-16 αντι να πάρει πυροσβεστικά της προκοπής

πως την εσβησαν?αφου ειπε ο αρψηγος την πυροσβεστικης οτι δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα!

τι λετε ρε παιδια?τι να κανουν οι ανθρωποι?τα μερη ειναι σε πολλα σημεια(αν οχι στα περισσοτερα)φοβερα δυσβατα,ασε που αυτοι οι πυροσβεστες δεν ξερουν τα μερη.την καλυτερη δουλεια που μπορουσαν να κανουν εκαναν.

τωρα ειναι 3 μετωπα που εχουν προβλημα.πολυχρονο-κρυοπηγη αναμεσα κασσανδρα παλας,κασσανδρινο και σκιωνη-αγια.

δυσκολη η βραδια κ σημερα.

για την ατμοσφαιρα δεν το συζητω καπνος,καπνος,καπνος...παντου.

πως την εσβησαν?αφου ειπε ο αρψηγος την πυροσβεστικης οτι δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα!

Η πρώτη φωτιά νωρίς άναψε κοντά στο Πευκοχώρι και σβήστηκε..αμέσως άναψε στο Πολύχρονο

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Απορώ με αυτούς που το έκαναν.Δεν σκέφτονται ότι όσο πιο πολλύ πράσινο καίνε στο τέλος δεν θα μπορούν να αναπνεύσουν?απο που νομίζουν οτι έρχεται το οξυγόνο μόνο του γεννιέται?Επειδή πάω πολλύ συχνά σίβηρη και γενικά στο πρώτο πόδι είδα οτι η ζημιά είναι πολλύ μεγάλη.Ακόμα και απο το τρίτο πόδι φένεται ο καπνός.Εύχομαι απο τα βάθη της καρδιάς μου να πιαστούν οι ένοχοι και τους αφιερώνω ένα τραγουδάκι:

And I hope that you die.And your death will come soon.I will follow your casket

In the pale afternoon.And I'll watch while you're lowered.Down to your deathbed.And I'll stand over your grave.'Til I'm sure that you're dead...:mad: :mad:

http://i106.photobucket.com/albums/m257/L3g3nD_GR/fire.jpg

[sIGPIC][/sIGPIC]

Paidia xtes ekana to giro toy protoy podioy kai to theama einai apokroustiko... Tipota den thimizei tin xalkidiki pou itan pnigmeni sto prasino.. O Molos (beach bar) exei ginei stin kirioleksia staxti..

Mou ekane entiposi omws pou oles oi kameres itan mazemenes ston Masoyti.. :mad:

Stin skioni eixe fotia pou ekege entona, eixan ftasei polla oximata tis pirosvestikis alla se tetio simio pou ekege i fotia itan adinati i pirosvesi..

Mavrila, kapnos kai apopniktiki atmosfera se polla simeia :(

Kai mi xirotera..... :worry:

Nokia n800 user! :D

Πόσο εύκολα μπορεί να γίνει κάποιος νόμος που να λέει ότι όποιος χτίσει σε καμμένη έκταση (είτε εργολάβος, είτε ιδιώτης που αναθέτει σε εργολάβο) να θεωρείται ως ύποπτος (ή υπέυθυνος) εμπρησμού;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Πόσο εύκολα μπορεί να γίνει κάποιος νόμος που να λέει ότι όποιος χτίσει σε καμμένη έκταση (είτε εργολάβος, είτε ιδιώτης που αναθέτει σε εργολάβο) να θεωρείται ως ύποπτος (ή υπέυθυνος) εμπρησμού;

Και το κρατος απο που θα οικονομαει ? Οταν αγοραζεις πληρωνεις , οταν βαζεις ρευμα πληρωνεις ειναι πολλα τα λεφτα

Δεν νομιζω το κρατος να ειναι διατεθιμενο να σταματησει να εισπρατει ....

Κριμα θα καταντησουμε σαν την βορεια Αφρική

Και σε λιγο ερχονται βροχές θα μας φταιει και ο καιρος ...

Το αλλο εγκλημα γινεται και στην Μανη δεν θα μεινει τιποτα

Το μονα δαση που θα μεινουν θα ειναι σε ύψος θαμνου

:wacko:

Η Κασσάνδρα είχε ήδη τσιμεντοποιηθεί. Πιο πολύ με προάστιο της Θεσσαλονίκης μοιάζει το καλοκαίρι. Τώρα μπορούν να εκμεταλευτούν και τα υπόλοπα κομμάτια με το "ενοχλητικό" πράσινο.:mad: Για να βέπουμε επιτέλους παντού το όμορφο τσιμέντο και τα όμορφα σύρματα περίφραξης.:mad:

Και όταν ολοκληρώσουμε την ομορφιά να πάμε παρακάτω. Στην Σιθωνία.:mad:

Σε κάποιους δεν άρεσε καθόλου, μα καθόλου το ότι το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής στην κυριολεξία βούλιαξε απο κόσμο φέτος...και σκέφτηκαν:"άντε μετά από 60 χρονάκια πάλι"

δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ξεκίνησαν οι πυρκαγιές σε πολλά εντελώς διαφορετικά σημεία μεταξύ τους...(πόσο μακρυά να φτάσουν τα κουκουνάρια?50μ ?100μ?400μ?500?1000?όχι 10-15χλμ)

ποιοί κεραυνοί ΟΕΟ?αυτοί που ήταν μέσα στο πέλαγος κατά την μεριά του Αγίου Όρους?Ο ουράνός πάνω από την Κασσάνδρα ήταν σχετικά καθαρός...

Είμαι κάτοικος Σιθωνίας. Η μυρωδιά από τα καμμένα πεύκα έπνιγε την ατμόσφαιρα στην περιοχή μου τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα...άσε δε που αποκαϊδια απο τα δέντρα γέμισαν όλο τον τόπο...

Λοιπόν σας περιμένω του χρόνου να έρθετε να κάψετε και την Σιθωνία...του παραχρόνου την βόρεια Χαλκιδική..ντάξ το Άγιο Όρος ντροπή! αφήστε και κάτι:!:

Πλέον το οδικό δίκτυο μπορεί να ξαναχαρακτηρηστεί επαρχικό...(μιας που από τον φέτος Μάρτιο περίπου το "βάφτισαν" εθνικό)τί να τους κάνουμε τους δρόμους απο δω και πέρα???:mad: :mad:....τα νισάκια θα αποκτήσουν και πάλι την τουριστική τους αίγλη:mad:

Ooooooooooooh Campione!The One and Only

We're Liverpooooooooooooool

They say our days are numbered, we're not famous anymore

But scousers rule the country like we've always done before

cddaraa, γιατί ανακυκλώνεις το θέμα με τις υποψίες για τους νησιώτες που έβαλαν φωτιά? Σε πληροφορώ ότι όπως στη Χαλκιδική γινόταν της τρελής από κόσμο, το ίδιο γινόταν σχεδόν σε όλα τα νησιά. Μέχρι και τα Κουφονήσια "πνίγηκαν" από τους τουρίστες! Αφήστε λοιπόν τα περί χαμένης αίγλης των νησιών (την οποία παρεμπιπτόντως δεν έχασαν ειδικά φέτος) και τα περί ζήλειας προς την τουριστική άνοδο της Χαλκιδικής, γιατί πραγματικά δε βγάζουν πουθενά.

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Σε κάποιους δεν άρεσε καθόλου, μα καθόλου το ότι το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής στην κυριολεξία βούλιαξε απο κόσμο φέτος...και σκέφτηκαν:"άντε μετά από 60 χρονάκια πάλι"

δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ξεκίνησαν οι πυρκαγιές σε πολλά εντελώς διαφορετικά σημεία μεταξύ τους...(πόσο μακρυά να φτάσουν τα κουκουνάρια?50μ ?100μ?400μ?500?1000?όχι 10-15χλμ)

ποιοί κεραυνοί ΟΕΟ?αυτοί που ήταν μέσα στο πέλαγος κατά την μεριά του Αγίου Όρους?Ο ουράνός πάνω από την Κασσάνδρα ήταν σχετικά καθαρός...

Είμαι κάτοικος Σιθωνίας. Η μυρωδιά από τα καμμένα πεύκα έπνιγε την ατμόσφαιρα στην περιοχή μου τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα...άσε δε που αποκαϊδια απο τα δέντρα γέμισαν όλο τον τόπο...

Λοιπόν σας περιμένω του χρόνου να έρθετε να κάψετε και την Σιθωνία...του παραχρόνου την βόρεια Χαλκιδική..ντάξ το Άγιο Όρος ντροπή! αφήστε και κάτι:!:

Πλέον το οδικό δίκτυο μπορεί να ξαναχαρακτηρηστεί επαρχικό...(μιας που από τον φέτος Μάρτιο περίπου το "βάφτισαν" εθνικό)τί να τους κάνουμε τους δρόμους απο δω και πέρα???:mad: :mad:....τα νισάκια θα αποκτήσουν και πάλι την τουριστική τους αίγλη:mad:

Προσωπικα δεν ειμαι Νησιώτης αλλα το προβλημα με τα νησιά δεν μπορω να καταλαβω που εχεις ... Πιστευεις οτι ηταν εμπρησμος ! Πες οτι ηταν ! Δηλαδή θα ερθει ο Μυκονιατης να βαλει φωτια για να παρει πελατεία ?

Παιδια να μιλησουμε σοβαρα ειμαστε εδώ , δηλαδή και η Πορτογαλία και οι αλλες χώρες της Μεσογειου που καιγονται τα εχουν κανει οι Νησιωτες???

Να μου πεις οτι θα χτιστούν Ομορφες βιλλες καποιον πλουσιων το καταλαβαινω αλλα οχι οτι θα ερθει ο Νησιωτης να βαλει φωτιά

Το προβλημα ειναι μεγαλο και αν δεν παρθουν μετρα σωστα απο το κρατος θα καταντησει η Ελλαδιτσα μας " Κρανιου τόπος"

Να μετρησουν ποσα σπιτια εχουν αδεια (γιατι χωρις αδεια δεν περνεις ρευμα ) ποιος τους εδωσε ρευμα κ.λ.π. κ.λ.π.

Δηλαδή και η Σαμος , η Μανη , η Αθηνα (πριν λιγα χρονια) που καιγονται ποιος φταιει ???????????:mad:

Οποιος εχει χρηματα καιει και χτιζει ! οποιος εχει χρηματα κλεινει χώρους δασικους και τους αξιοποιει !!!

Αρα πρεπει να ξυπνησουμε ( Το θεμα ειναι , ΘΕΛΟΥΜΕ??)

φιλικα

δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με τους αθηναιους,ισα ισα τους συμπαθω και μαλιστα αρκετα..ετσι ακουσα και αυτο λεω..τωρα τι ειναι αληθεια και τι ψεμμα δεν γνωριζω..

dessert δεν χρειαζετε το ΡΜ,δεν ανοιγω πληγες ουτε θελω να προκαλεσω..οτι ακουσα το μεταφερω σε σας γραφοντας το ;)

cddaraa, γιατί ανακυκλώνεις το θέμα με τις υποψίες για τους νησιώτες που έβαλαν φωτιά? Σε πληροφορώ ότι όπως στη Χαλκιδική γινόταν της τρελής από κόσμο, το ίδιο γινόταν σχεδόν σε όλα τα νησιά. Μέχρι και τα Κουφονήσια "πνίγηκαν" από τους τουρίστες! Αφήστε λοιπόν τα περί χαμένης αίγλης των νησιών (την οποία παρεμπιπτόντως δεν έχασαν ειδικά φέτος) και τα περί ζήλειας προς την τουριστική άνοδο της Χαλκιδικής, γιατί πραγματικά δε βγάζουν πουθενά.

Η αλήθεια είναι πώς δεν διάβασα...τα προηγούμενα πόστ γιατί σβήστηκαν(χθές δεν μπήκα στο Forum)...και περά απο αυτό, είναι τα σενάρια που ανεπίσημα λέγονται απο τοπικούς φορείς της περιοχής

το σταματώ εδω

θα προσπαθήσω όμως στο τέλος της τουριστικής περιόδου(μιας και ασχολούμαι με ενοικιαζόμενα καταλύματα) να φέρω επίσημα στοιχεία για την φετινή άνοδο της τουριστικης Χαλκιδικής

όχι πως θα αποδείξω δηλαδή κάτι...τιμής ένεκεν

Ooooooooooooh Campione!The One and Only

We're Liverpooooooooooooool

They say our days are numbered, we're not famous anymore

But scousers rule the country like we've always done before

Η αλήθεια είναι πώς δεν διάβασα...τα προηγούμενα πόστ γιατί σβήστηκαν(χθές δεν μπήκα στο Forum)...και περά απο αυτό, είναι τα σενάρια που ανεπίσημα λέγονται απο τοπικούς φορείς της περιοχής

το σταματώ εδω

θα προσπαθήσω όμως στο τέλος της τουριστικής περιόδου(μιας και ασχολούμαι με ενοικιαζόμενα καταλύματα) να φέρω επίσημα στοιχεία για την φετινή άνοδο της τουριστικης Χαλκιδικής

όχι πως θα αποδείξω δηλαδή κάτι...τιμής ένεκεν

Μα είναι δυνατόν φίλε μου να τα λες σοβαρά αυτά;

Τι σχέση έχει η άνοδος του τουρισμού της Χαλκιδικής;

Και εγώ Χαλκιδικιώτης είμαι και μάλιστα πολύ οργισμένος με την πυργκαγιά αλλά και με αρκετά άλλα πράγματα που με ενοχλούν εδώ και καιρό.

Αλλά αυτά τα σενάρια και μάλιστα όπως λες από τοπικούς φορείς (δεν ξέρω ποιούς εννοείς) είναι ΓΕΛΟΙΑ.

Δηλαδή σε αντίθετη περίπτωση αν είχε κατακόρυφη άνοδο το Ιόνιο υπήρχε περίπτωση να πάει συντοπίτης μας και να κάψει την Κεφαλλονιά και την Λευκάδα;

Ακόμα και αν ακούτε τέτοιες αηδίες μην τις αναμεταδίδετε.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οι εγκληματίες βάζουν τις φωτιές αλλά σίγουρα αυτός δεν στέκει. Εκτός αν μιλάμε για ψυχοπαθείς.

Για να πω την αλήθεια όταν το άκουσα αυτό ανατρίχιασα. Τόσα στρέμματα κάηκαν. Βαλε και τις περιουσίες του κόσμου που καταστράφηκαν εντελώς.

εγω δεν παρακολουθησα το θεμα...

σημερα το πρωι μου ειπε φιλος μου οτι παει προς σκιωνη και μολα καλυβα για οσους ξερουν...

κριμα παιδια το πρωτο ποδι που ειναι και το αγαπημενο μου :(

γιατι τα πυροσβεστικα εφυγαν δεν μπορω να καταλαβω....

1φορα στο τοσο χρειαζομαστε την πυροσβεστικη και αυτη, μας το παιζει κοτα.

μηπως και οι πυροσβεστες εχουν αναπνευστικα προβληματα?

Never Give Up:!:

Join friend!

Paidia xtes ekana to giro toy protoy podioy kai to theama einai apokroustiko... Tipota den thimizei tin xalkidiki pou itan pnigmeni sto prasino.. O Molos (beach bar) exei ginei stin kirioleksia staxti..

Mou ekane entiposi omws pou oles oi kameres itan mazemenes ston Masoyti.. :mad:

Stin skioni eixe fotia pou ekege entona, eixan ftasei polla oximata tis pirosvestikis alla se tetio simio pou ekege i fotia itan adinati i pirosvesi..

Mavrila, kapnos kai apopniktiki atmosfera se polla simeia :(

Kai mi xirotera..... :worry:

Ουφ!!! Αμάν πια με αυτές τι φωτιές....

Πολύ στεναχωρήθηκα :mad:

Θέλω διακοπές!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ουφ!!! Αμάν πια με αυτές τι φωτιές....

Πολύ στεναχωρήθηκα :mad:

Κι εγώ το ίδιο. Δεν ξέρω αν συνεχίζεται ακόμα η πυρκαγιά.

Ένας ανταγωνιστής ξενοδόχος από τη Χαλκιδική μου πήρε 2-3 Βρετανούς πελάτες (κυριολεκτικά τους βούτηξε στο αεροδρόμιο! Κανονική απαγωγή μιλάμε) και τα πήρα κρανίο και πήγα Χαλκιδική από εκδίκηση να του κάψω τα μπαγκαλοουζ. Μετά αυτός το κατάλαβε (του το σφύριξε ένας ρουφιάνος ταξιτζής) και ήρθε Μάνη να βάλει φωτιά στο δικό μου ενοικιαζόμενο.

Καταφέραμε να τη σκαπουλάρουμε αφού δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας (ο ταξιτζής λαδώθηκε) αλλά τελικά βλέποντας την καταστροφή που προκαλέσαμε καταλάβαμε πόσο λάθος κάναμε...

Τέλοσπάντων, με ειδοποίησε off the record ένας φίλος μου βουλευτής, ότι προωθείται σχετικό νομοσχέδιο και τελικά θα φορτώσουμε τον εμπρησμό σε έναν εργολάβο που ετοιμάζεται να χτίσει αυθαίρετα στην πρώην δασική έκταση... έφερε μπολτόζες και καλά να βοηθήσουν στο σβήσιμο της φωτιάς αλλά αυτές ανοίγανε θεμέλια... Οι τοπικοί παράγοντες συμφωνούν σιωπηρά γιατί ο συγκεκριμένος εργολάβος δεν πρόσκειται στο δικό τους κόμμα και θέλουν καιρό να τον βγάλουν από την αγορά...

Οπότε όλα μέλι γάλα... μην τσακώνεστε, τα νησιά καμία σχέση δεν είχαν με την ιστορία αυτή.:O

Πριν από 2,5 χρόνια ξέσπασε σκάνδαλο επειδή κάποιοι βουλευτές υπέγραψαν για να δοθεί δικαίωμα σε ιδιώτες να φτιάξουν κάποια ξενοδοχεία μέσα στο δάσος της Χαλκιδικής.

Βγήκαν όλοι οι άσχετοι να πουν ότι από αυτήν την επένδυση θα καταστραφεί το δάσος, θα φύγουν τα πουλάκια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο κουφό (λες και ο ιδιώτης που θα έφτιαχνε τουριστικές εγκαταστάσεις μέσα στο δάσος δεν είχε συμφέρον να έχει το πράσινο γύρω του).

Να τα τώρα.

Να το χαιρόμαστε (από τις φωτογραφίες) το δάσος της Χαλκηδικής και τα πουλάκια του.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ένας ανταγωνιστής ξενοδόχος από τη Χαλκιδική μου πήρε 2-3 Βρετανούς πελάτες (κυριολεκτικά τους βούτηξε στο αεροδρόμιο! Κανονική απαγωγή μιλάμε) και τα πήρα κρανίο και πήγα Χαλκιδική από εκδίκηση να του κάψω τα μπαγκαλοουζ. Μετά αυτός το κατάλαβε (του το σφύριξε ένας ρουφιάνος ταξιτζής) και ήρθε Μάνη να βάλει φωτιά στο δικό μου ενοικιαζόμενο.

Καταφέραμε να τη σκαπουλάρουμε αφού δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας (ο ταξιτζής λαδώθηκε) αλλά τελικά βλέποντας την καταστροφή που προκαλέσαμε καταλάβαμε πόσο λάθος κάναμε...

Τέλοσπάντων, με ειδοποίησε off the record ένας φίλος μου βουλευτής, ότι προωθείται σχετικό νομοσχέδιο και τελικά θα φορτώσουμε τον εμπρησμό σε έναν εργολάβο που ετοιμάζεται να χτίσει αυθαίρετα στην πρώην δασική έκταση... έφερε μπολτόζες και καλά να βοηθήσουν στο σβήσιμο της φωτιάς αλλά αυτές ανοίγανε θεμέλια... Οι τοπικοί παράγοντες συμφωνούν σιωπηρά γιατί ο συγκεκριμένος εργολάβος δεν πρόσκειται στο δικό τους κόμμα και θέλουν καιρό να τον βγάλουν από την αγορά...

Οπότε όλα μέλι γάλα... μην τσακώνεστε, τα νησιά καμία σχέση δεν είχαν με την ιστορία αυτή.:O

Ο Ελληναρας.....

Στο θεμα μας, στη Μανη ολα κανονικα καιγονταν μεχρι σημερα το μεσημερι που μερος της φωτιας τεθηκε υπο μερικο ελεγχο.. Κανοντας μπανιο στο Μαβροβουνι (οποιος ξερει απο γυθειο θα καταλαβει που ημουν) και με τα αεροπλανα να περνουν συνεχως απο πανω μας για να παρουν νερο, ειδα να ξεσπα νεο μετωπο, εντελως ασχετο με τη φωτια, με αποτελεσμα να επικεντρωθει η προσοχη των πιλοτων εκει ωστε να μην γινει καμμια μεγαλυτερη ζημια στα μη καμμενα και να μην ανοιξει και αλλο μεγαλο μετωπο. Ενας παραθεριστης, κυριολεκτικα απο τη διπλανη ομπρελα μου ειπε οτι υπηρχε σπιτι στα 50 μετρα (μεχρι και κυαλια ειχε στην παραλια - πληρως εξοπλισμενος..), το οποιο μαλλον σωθηκε γιατι ευτυχως το νεο μετωπο το ειδαν εγκαιρα οι πιλοτοι και επικεντρωθηκαν σε αυτο.

Προσωπικο Σεναριο: Τη νεα φωτια την εβαλαν οι ιδιοι εμπρηστες για να αποκλεισουν την πιθανοτητα να τεθει υπο ελεγχο η "κυρια" φωτια....

Watch When You Stray My Friend...

τι λες ρε σοβαρα? μηπως εκανα συμφωνιες ολα τα νησια για να βαλουν φωτια σε ενα ποδι ωστε να ερθουν σε αυτους το επομενο καλοκαιρι?.... απορω πως μπορεις και το λες αυτο στην θεση εγω θα αυτοκτονουσα... το να βαλουν για να χτισουν οκ δεκτο αλλα το να βαλουν για να πανε στα νησια ειναι τουλαχιστον βλακωδεις για να μην πω κατι αλλο...