Jump to content

Sony Ericsson P990i

florinaperis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μιας και θες ιδανικό βίντεο, θύμα μου να σου τραβήξω ένα αύριο σε φως ημέρας να ανεβάσω. Δεν έχω κανένα τώρα και δεν νομίζω να θες ένα απο σκοτεινό δωμάτιο..:Ρ

an mporeseis simera anebase ena,:)

Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value.

Albert Einstein

• Απαντήσεις 3,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

an mporeseis simera anebase ena,:)

Ανέβασα ένα βιντεάκι, στην μέγιστη ποιότητα. Συνθήκες μέτριες προς κακές, και λόγω νεύρων κ άστα να πάνε, το χέρι μου έτρεμε όλή την ώρα!!! πάντως θα πάρεις ένα δείγμα τι μπορεί να βγάλει απο βίντεο. Τώρα, αν τα θες όλα ιδανικά, περίμενε να κάνει λιακάδα! (ψιλοψιχάλιζε όταν έβγαλα το βίντεο)

κατέβασέ το απο Εδώ

mpampir has spoken

Νέο Blog! :

www.mpampir.com

PEDIA thn camera tou p990 me tou n93 pos th sugkrinete??to p990 exei auto to dvd quality pou xei h camera tou alou kinhtou???
Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.

Παίδες έχετε δοκιμάσει το customkeyboard που υπάρχει για το Ρ910....μήπως και παίζει και στο Ρ990
Καμμία απο τις παλιές εφαρμογές δεν είναι συμβατή με το p990 :wacko:

φωτογραφίες σε εσωτερικό χώρο έχετε δοκιμάσει?είναι πολύ χάλια σε μένα...η δεν κάνω κατι καλά.1600 ανάλυση εχω και υψηλή ποιότητα και μου τις βγάζει χάλια

Να σου πω την αλήθεια και εμένα δεν μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες ειδικά αν τις συγκρίνεις με αυτές του K750i (που αν δεν κάνω λάθος έχει ίδια camera) αλλά ελπίζω να είναι θέμα Software και να στρώσουν με κάποιο από τα επόμενα Update.

Δεν έχω δοκιμάσει σε εξωτερικό χώρο να δω τι κάνει..βασικά είδα τις photo των παιδιών και έπαθα την πλάκα μου (οι οποίες είναι σε εξωτερικό χώρο)οι οποίες είναι εντυπωσιακές σε ποιότητα

Που υπαρχει για p910 ? δεν το εχω βρει πουθενα.

Παίδες έχετε δοκιμάσει το customkeyboard που υπάρχει για το Ρ910....μήπως και παίζει και στο Ρ990

Με τις φωτογραφιες ειμαι σιγουρος οτι κανετε κατι λαθος με τις ρυθμισεις. Κοιταξτε τις φωτο στο αντιστοιχο τοπικ που ανεβαζουμε... :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM.

Στα Αγγλικα οπως εχω το μενου... Σας δινω ολες τις ρυθμισεις!

Shoot mode: Single shot

Frame size: 1600x1200

Auto focus: Normal

White balance: Auto

Light: On

Effects: Off

Quality: Fine

Night mode: Off

Save to:Memory Stick pref.

Auto review: On

Shutter sound: Shutter sound 1

Self timer: Off

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM.

Στα Αγγλικα οπως εχω το μενου... Σας δινω ολες τις ρυθμισεις!

Shoot mode:Single shot

Frame size:1600x1200

Auto focus:Normal

White balance:Auto

Light:On

Effects:Off

Quality:Fine

Night mode:Off

Save to:Memory Stick pref.

Auto review:On

Shutter sound:Shutter sound 1

Self timer:Off

Λοιπόν, η κάμερα του Ρ990 είναι χειρότερη του Κ750, ειδικά στη διαχείρηση του φωτός. Τεκμηριωμένο! Πριν δώσω το Κ750 τα έβαλα δίπλα δίπλα και τράβηξα ίδιο θέμα και είδα τη διαφορά στον υπολογιστή.. Μιλάμε για διαφορές στο sharpness, στη φυσικότητα των χρωμάτων, σε ευκρίνεια (κι ας είναι ίδια mpixels και πιθανό ο ίδιος φακός). Θεωρώ πιθανό να βελτιωθεί το software της κάμερας και μετά από κάποιο upgrade να τραβάει καλύτερα, κάνοντας καλύτερο in-camera processing.

Δεν έχεις τίποτα ιδιαίτερο στις ρυθμίσεις. Οι περισσότεροι έτσι τραβάνε..

Και να ξαναεπισημάνουμε ότι τα mpixels αφορούν μόνο το μέγεθος. Όλα τα λεφτά είναι ο φακός!

Για παράδειγμα ακόμα και 10Mpixels να ήταν το P990 θα τραβούσε απείρως χειρότερα από μια slr (6ετίας)των 2mpixels με οποιονδήποτε φακό. Μην έχουμε τρελές απαιτήσεις και μην ψαρώνουμε με τα mpixels, εντάξει θέλεις τουλάχιστον 2mpixels για να τυπώσεις αξιοπρεπώς σε 10χ15 αλλά από κει και πέρα τα κινητά έχουν πολύ δρόμο για να αντικαταστήσουν έστω μια compact ψηφιακή... Τον δρόμο τον άνοιξε το Κ800.

;)

Δεν αντιλεγω μαζι σου αλλα πραγματι δεν εχουν κατι ιδιαιτερο οι ρυθμισεις μου αλλα μου κανει εντυπωση που καποιοι λενε οτι βγαζει θολες φωτογραφιες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

Αυτές τις ρυθμίσεις έχω και γω...έβγαλα χτες σε εσωτερικό χώρο και δεν ικανοποιήθηκα...δεν μου τις βγάζει θολές..απλα έχουν πολλα pixels...

Δεν αντιλεγω μαζι σου αλλα πραγματι δεν εχουν κατι ιδιαιτερο οι ρυθμισεις μου αλλα μου κανει εντυπωση που καποιοι λενε οτι βγαζει θολες φωτογραφιες.

Βασικά οι περισσότεροι έχουν (έχουμε) παράπονο από το αποτέλεσμα γενικότερα.

Τώρα για αυτούς που βγάζουν θολές φωτο... θεωρώ ότι εστιάζουν πρώτα και μετά κάνουν τη λήψη!

Αν τώρα παρόλα αυτά πάλι βγάζουν θολές φωτο θα πρότεινα να δοκιμάσουν να κόψουν το Auto focus (ώστε να βγάζει με το μέγιστο βάθος πεδίου) και να πουν αν είδαν διαφορά. Τώρα αν και πάλι δεν βγάζει σχετικά καθαρές... ευελπιστώ να μην έχουν πρόβλημα back-focus (όταν εστιάσει σε λάθος σημείο, βέβαια τότε κάποιο μέρος θα έβγαινε καθαρό εκτός του θέματός σου, π.χ. τραβάς εστιάζοντας στο μωρό σου και βγαίνει αυτό θολό αλλά πεντακάθαρος ο μανάβης από πίσω).

Αυτές τις ρυθμίσεις έχω και γω...έβγαλα χτες σε εσωτερικό χώρο και δεν ικανοποιήθηκα...δεν μου τις βγάζει θολές..απλα έχουν πολλα pixels...

Έχεις δίκιο φίλε. Ειδικά στον εσωτερικό χώρο έχει "θόρυβο" που είναι ως ένα σημείο αναμενόμενος... ειδικά όταν τραβάς χωρίς αυτό το -ο Θεός να το κάνει- φλας.

Α μπράβο φίλε μου...θόρυβος όπως είπες..σήμερα έβγαλα σε εξωτερικό χώρο..οταν θα πάω σπίτι θα την στείλω στο pc να δώ τη ποιότητα θα χει..

ti nα σας πώ... Εγώ ουδέποτε είχα πρόβλημα με την φωτογραφική του 990. Αντιθέτως νομίζω οτι σπέρνει. Ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους με φωτισμό απο κιτρινιζέ λάμπα, οι φώτο ήταν κάτι παραπάνω απο καλές (για κινητό). ΕΚεί που θέλω να σταθώ, είναι οτι δεν πετάμε το "αυτόματο" και ξενιάσαμε. Παίξε λίγο με φωτεινότητα,λίγο με τις συνθήκες περιβάλλοντος...

Ανεβάζω μια φώτο που έβγαλα στην κουζίνα του σπιτιού μου, που είναι "τυφλή". Οπότε θέλοντας και μη, την έβγαλα με φλάς, και φως. Κοιτάξτε αποτελέσματα και πείτε μου. Α, παρεμπιπτόντως, μην θεωρήσετε το κόκκινο ξεπλυμένο, έτσι ήταν γιαυτό έπαιξα μαζί του και δεν το έφαγα!

Την φωτογραφία μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ , και δεν της έχω κάνει την παραμικρή βελτίωση. Απο το κινητό στο ftp μου πήγε κατευθείαν.

Και δευτέρη φωτογραφία. Ήλιος στο μισό, και σκιά στο υπόλοιπο.Το θέμα είναι τα δύο αυτοκίνητα (βασικά την έβγαλα για να δείτε πως παρκάρει μια γυναίκα) οπότε το πάνω μέρος μας είναι αδιάφορο. Δείτε την ΕΔΩ. Ούτε αυτή πειράχτηκε στον υπολογιστή.

mpampir has spoken

Νέο Blog! :

www.mpampir.com

ti nα σας πώ... Εγώ ουδέποτε είχα πρόβλημα με την φωτογραφική του 990. Αντιθέτως νομίζω οτι σπέρνει. Ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους με φωτισμό απο κιτρινιζέ λάμπα, οι φώτο ήταν κάτι παραπάνω απο καλές (για κινητό). ΕΚεί που θέλω να σταθώ, είναι οτι δεν πετάμε το "αυτόματο" και ξενιάσαμε. Παίξε λίγο με φωτεινότητα,λίγο με τις συνθήκες περιβάλλοντος...

Ανεβάζω μια φώτο που έβγαλα στην κουζίνα του σπιτιού μου, που είναι "τυφλή". Οπότε θέλοντας και μη, την έβγαλα με φλάς, και φως. Κοιτάξτε αποτελέσματα και πείτε μου. Α, παρεμπιπτόντως, μην θεωρήσετε το κόκκινο ξεπλυμένο, έτσι ήταν γιαυτό έπαιξα μαζί του και δεν το έφαγα!

Την φωτογραφία μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ , και δεν της έχω κάνει την παραμικρή βελτίωση. Απο το κινητό στο ftp μου πήγε κατευθείαν.

Και δευτέρη φωτογραφία. Ήλιος στο μισό, και σκιά στο υπόλοιπο.Το θέμα είναι τα δύο αυτοκίνητα (βασικά την έβγαλα για να δείτε πως παρκάρει μια γυναίκα) οπότε το πάνω μέρος μας είναι αδιάφορο. Δείτε την ΕΔΩ. Ούτε αυτή πειράχτηκε στον υπολογιστή.

Φίλε έρχεσαι στα λόγια μου.

Φυσικά για κινητό είναι μια χαρά. Αλλά..

η πρώτη είναι όλη φλουταρισμένη (θολή) και δεν έχει εστιάσει καλά, δεν την στο 100% και θα καταλάβεις τι εννοώ και η δεύτερη είναι "καμμένη" από το φως, επειδή χρειάστηκε να αυξήσεις το φωτισμό.

Δυστυχώς δεν είναι λύση "αύξησε το φωτισμό" γιατί είδες πως βγήκε η 2η σου... δεν μπορεί να είμαστε περήφανοι για τις φωτο του κινητού μας!

Είπαμε, ναι μεν είναι κινητό... αλλά και είναι πως τα βλέπει ο καθένας μας.

• The title was changed to Sony Ericsson P990i