Jump to content

Υπάρχει άξιος αντικαταστάτης για το Κ750i;

griniaris
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτο λέω κ γω.περιμενα κατι παραπανω απο κ800...Αν το θεωρεις γκρινια τι να πω...Απλα μαθε να μην περνεις οτι σου σερβιρουν....

Εκτός από το video, τι παραπάνω περίμενες δηλαδή;

• Απαντήσεις 139
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

το θεμα ειναι απλο,δεν το περνουμε επειδη ετσι μας το σερβιρουν,το παιρνουμε γιατι ετσι μας αρεσει,σε οποιον δεν το γουσταρει πολυ απλα δεν το παιρνει και μενει η με το 750 του η με οτιδηποτε αλλο κινητο κραταει στα χερια του η κρινει να παρει κατι αλλο διαφορετικο απο K-750 η k-800,ολα καλα και χρυσα ειναι για τον καθενα και φυσικα οτι γουστα και γνωμες ειναι αυτες.τωρα αν ειναι αξιος αντικαταστατης του 750 δεν μπορω να το πω ξανα,αυτο ειναι στην γνωμη του καθενα μας.

το ελλατωμα του 800 ειναι απλα το βιντεο του κατα τα αλλα δεν ξερω τι αλλο θα μπορουσε να εχει ενσωματομενο ωστε να ειναι αξιος αντικαταστατης του 750,μηπως ο αξιος αντικαταστατης του 750 θα επρεπε να φτιαχνει φραπε η να πηγαινει βολτα τον σκυλο και τα παιδια στο σχολειο?χμ μαλλον γιατι μεχρι τωρα η τεχνολογια δεν εχει κατι περισσοτερο απο αυτα που εχει το 800 πλην του βιντεο και του κλειστου λογισμικου που εχει οπως και το 750.

δεν κανω επιθεση απλα λεω την γνωμη μου.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Παιδιά και εγώ sony ericsson-άκιας είμαι αλλά δε πιστεύω σε ένα χρήστη του Κ750, το Κ800 έχει να δώσει κάτι διαφορετικό. Έγω σκεφτομαι σοβαρά (αν και εσύ το έχεις αποκλήσει) το 6233. Είναι για μένα σε πληροτητα όπως το κ750 όταν βγήκε.

Παιδιά και εγώ sony ericsson-άκιας είμαι αλλά δε πιστεύω σε ένα χρήστη του Κ750, το Κ800 έχει να δώσει κάτι διαφορετικό. Έγω σκεφτομαι σοβαρά (αν και εσύ το έχεις αποκλήσει) το 6233. Είναι για μένα σε πληροτητα όπως το κ750 όταν βγήκε.

Δηλαδή το Κ800 δεν σου δίνει κάτι διαφορετικό από το Κ750 αλλά σου δίνει το 6233;

Τι είδους πληρότητα; Θα αντικαταστήσεις το Κ750 με ένα κινητό με χειρότερη κάμερα, μικρότερη αυτονομία, λιγότερη μνήμη και σχεδιαστικά αναχρονιστικό;

Και λέγαμε ότι περιμέναμε περισσότερα από το Κ800.

ναι ναι το 6233 σου δινει αυτο το διαφορετικο που δεν σου δινει το k-800:p μονο που ειναι κατωτερο του K-800.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

ναι ναι το 6233 σου δινει αυτο το διαφορετικο που δεν σου δινει το k-800:p μονο που ειναι κατωτερο του K-800.

Νομίζω και λίγο κατώτερο του Κ750 είναι...

Paidia exw anava8misi gyrw sta 180E. Arxika skeftika na parw to k750i,alla mou eipanoti isws den vroume giati 8a stamatisoun na vgazoun.Etsi skeftika kai to v630 pou einai sta 250E enw to k750i sta 230.Ti lete a3izei?

rwtisa ena filo mou kai mou eipe na parw sigoura o k750i kai oxi to allo giati apoklietai na exei kalyteri kamera apo to allo kai den exei kai radiofwno..:X

Νομίζω και λίγο κατώτερο του Κ750 είναι...

Παιδιά το θέμα μας δεν είναι αν το 6233 είναι καλύτερο ή όχι απο το Κ750i

(αν και κατα τη γνώμη μου σε πολλά σημεία είναι) αλλά για κάποιον που χρησιμοποιει έναν χρονο(μπορεί και περισότερο) το κ750 ή ακομα και το κ700 και θέλει να αλλάξει συσκευη για τον αλφα ή βητα λόγο ειναι προτιμότερο να πάει στο 6233 ως κάτι το διαφορετικο (πχ menu ,οργανωση μηνυματων , επαφων κ.α.) με παραπλήσιες δυνατοτητες και σε προσιτη τιμή.

(αν και κατα τη γνώμη μου σε πολλά σημεία είναι) αλλά για κάποιον που χρησιμοποιει έναν χρονο(μπορεί και περισότερο) το κ750 ή ακομα και το κ700 και θέλει να αλλάξει συσκευη για τον αλφα ή βητα λόγο ειναι προτιμότερο να πάει στο 6233 ως κάτι το διαφορετικο (πχ menu ,οργανωση μηνυματων , επαφων κ.α.) με παραπλήσιες δυνατοτητες και σε προσιτη τιμή.

Για ποιο λόγο να δώσεις τα ωραία σου λεφτάκια για κάτι χειρότερο αν η συσκευή σου δεν έχει πρόβλημα;

Δεν το πολυκαταλαβαίνω αυτό φίλε karakatsanisg. Για ποιό λόγο να πας σε ένα κινητό έστω και με παραπλήσιες, όπως υποστηρίζεις, δυνατότητες;

Ο μόνος λογικός λόγος είναι να έχει πάθει κάτι σοβαρό το κινητό. Αν όχι τότε αλλάζεις κινητό για να πάρεις το νέο σούπερ-ντούπερ κινητό που μόλις κυκλοφόρησε, επειδή ζηλεύεις τις δυνατότητες του. Δεν αλλάζει κάποιος κινητό απλά για να αλλάξει παραστάσεις. Ακόμα και αυτό που αναφέρεις σαν πλεονέκτημα, το διαφορετικό μενού, μάλλον μειονέκτημα μου ακούγεται. Καθώς θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα για να συνηθίσεις σε αυτό. Και δεν θα χρειάζεσαι πέντε λεπτά (υπερβολή) για να γράψεις ένα μήνυμα ή να βρεις μια επιλογή. Πλεονέκτημα είναι όντως η οργάνωση μηνυμάτων της Nokia αλλά αν αυτό είναι το ζητούμενο, υπάρχουν καλύτερα μοντέλα από το 6233.

Και φυσικά αν και το ξαναείπαμε, το να πας σε χειρότερη κάμερα από το Κ750 μάλλον θα σε ξενίσει λίγο. Αφού είναι από τα χαρακτηριστικά που οι περισσότεροι δίνουμε σημασία.

Οπότε η κοινή λογική λέει ότι ή πέρνεις το Κ800 ή χτυπάς κάποιο από νέα κινητά της σειράς Ν της Νόκια (και πληρώνεις το κόστος φυσικά) ή περιμένεις κάποιο νέο μοντέλο της SE, της Νokia ή οποιασδήποτε άλλη εταιρείας.

Δεν το πολυκαταλαβαίνω αυτό φίλε karakatsanisg. Για ποιό λόγο να πας σε ένα κινητό έστω και με παραπλήσιες, όπως υποστηρίζεις, δυνατότητες;

Ο μόνος λογικός λόγος είναι να έχει πάθει κάτι σοβαρό το κινητό. Αν όχι τότε αλλάζεις κινητό για να πάρεις το νέο σούπερ-ντούπερ κινητό που μόλις κυκλοφόρησε, επειδή ζηλεύεις τις δυνατότητες του. Δεν αλλάζει κάποιος κινητό απλά για να αλλάξει παραστάσεις. Ακόμα και αυτό που αναφέρεις σαν πλεονέκτημα, το διαφορετικό μενού, μάλλον μειονέκτημα μου ακούγεται. Καθώς θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα για να συνηθίσεις σε αυτό. Και δεν θα χρειάζεσαι πέντε λεπτά (υπερβολή) για να γράψεις ένα μήνυμα ή να βρεις μια επιλογή. Πλεονέκτημα είναι όντως η οργάνωση μηνυμάτων της Nokia αλλά αν αυτό είναι το ζητούμενο, υπάρχουν καλύτερα μοντέλα από το 6233.

Και φυσικά αν και το ξαναείπαμε, το να πας σε χειρότερη κάμερα από το Κ750 μάλλον θα σε ξενίσει λίγο. Αφού είναι από τα χαρακτηριστικά που οι περισσότεροι δίνουμε σημασία.

Οπότε η κοινή λογική λέει ότι ή πέρνεις το Κ800 ή χτυπάς κάποιο από νέα κινητά της σειράς Ν της Νόκια (και πληρώνεις το κόστος φυσικά) ή περιμένεις κάποιο νέο μοντέλο της SE, της Νokia ή οποιασδήποτε άλλη εταιρείας.

Η επίλογή κινητου γινετε όπως είναι γνωστο ανάλογα με τις αναγκες του κάθε χρήστη. Το θέμα μας δεν είναι vs αν και το 6233 είναι η καλύτερη επιλόγη για το μέσο χρήστη.

Η επίλογή κινητου γινετε όπως είναι γνωστο ανάλογα με τις αναγκες του κάθε χρήστη. Το θέμα μας δεν είναι vs αν και το 6233 είναι η καλύτερη επιλόγη για το μέσο χρήστη.

Για τις ανάγκες του κάθε χρήστη μιλάω και εγώ. Αλλά φτάνει όντως με το 6233.

Τελικά το θέμα μας κοντεύει να μετατραπεί από το αν "Υπάρχει άξιος αντικαταστάτης για Κ750?" σε "Υπάρχει άξιος υποκαταστάτης για Κ750?"

Το ζήτημά μας βέβαια δεν είναι να βρούμε τηλέφωνο που θα λειτουργεί ώς υποκατάστατο του Κ750 αλλά κάτι που θα μας έκανε να τρέξουμε σαν τρελοί να το αγοράσουμε. Το 6233 δεν είναι αντικαταστάτης του Κ750 αλλά ένα τηλέφωνο που θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει αν το προηγούμενό του τηλέφωνο ήταν ένα Nokia 2ετίας ας πούμε.

Το Κ800 είναι πολύ καλό πράγματι και θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια το Κ750 αν ήταν το ίδιο μικρό και φτηνό (μιλάμε για τιμές πρωτοεμφανιζόμενου). Δυστυχώς όμως μου θυμίζει την περίπτωση του S700i με την 1.3Μp CCD κάμερά του που κάποιος φίλος μου αγόρασε με καμάρι κάποτε και που τώρα μετά από 1,5 χρόνο έχει μια παντόφλα παραπάνω. Δεν λέω το Κ800 παντόφλα, ίσα ισα που είναι από τα ελαφρύτερα 3G τηλέφωνα που κυκλοφορούν. Απλά, θεωρώ πως τα 100 gr βάρους αποτελούν το όριο πάνω στο οποίο πρέπει να κινούνται τα high end κινητά σήμερα ανεξάρτητα από το μεγάλο μέγεθος που έχουν σήμερα οι οθόνες (320Χ240) καθώς και την δυνατότητα επιτέλους να τραβούν Video με VGA ανάλυση και με 25-30fps.

Αυτά περι αντικαταστάτη και προσωπικά δεν επανέρχομαι στο θέμα αυτό.

Δέν είναι άξιος αντικαταστάτης, είναι βελτιωμένη έκδοση ( στα "σημεία" ) του Κ750, οπώς ήταν και το Κ750 σε σχέση με το Κ700. Το θέμα όμως είναι πως αυτά τα "καλύτερα" χαρακτηριστικά που προσφέρει σε σχέση με το Κ750 δε είναι τόσο σημαντικά όσο ηταν εκείνα που προσέφερε το Κ750 οταν κυκλοφόρησε.

Το Κ750 ήταν το πρώτο προσιτό σε όλους κινητό ( όπως ήταν και το Κ700 ) με αξιοπρεπέστατη κάμερα, και με δυνατότητα αναπαραγωγής εκατοντάδων mp3, βίντεο κλπ λόγω memory stick. Το Κ700 δε πρόσεφερε τίποτα απο αυτά ( εκτός απο το ράδιο, το όποιο μάλλον ηταν το καλύτερο χαρακτηριστικό του ) Γιαυτό και το Κ750 ηταν επαναστατικό, και μάλλον θα μπεί στο πάνθεων των ποίο δημοφιλων κινητών όλων των εποχών ( κάτι σα ενα νέο 3310 )

Το Κ800 τι καινούργιο και επαναστατικό προσφέρει; Τη cyber-shot κάμερα; Και το Κ750 εχει προφανέστατες επιρροές απο τη σείρα των cybershot, αυτό γιατί δε έχει το λογότυπο; Επειδή είναι μόνο 2ΜP; Αυτό είναι ξεκάθαρο διαφημιστικό τρίκ, είδικα οταν είναι προφανές οτι η SE ενδιαφέρθηκε κυρίως να εξελίξει το λογισμικό της κάμερας και να αυξήσει τα MP ( αριθμός MP = πρώτης τάξης πελατό-παγίδα ) και να αδιαφόρησει για τη ποίοτητα του φακού ( σε ΟΛΕΣ της φωτογραφίες απο Κ800 που έχω δεί φαινέται ιδιαίτερα εμφανή παραμόρφωση στις γωνίες της φωτογραφίας. Τοσο μεγάλη δε έχω παρατηρήσει ποτέ σε φώτο Κ750/W800 ). Στο τομέα ποίοτητας των φωτογραφιών περίμενα πολλά περισσότερα απο το Κ800. Και αυτό είναι απαράδεκτο απο κινητό που πρώτο πράγμα που τονίζει στις διαφημίσεις του είναι η κάμερα.

Οι ποίο σημαντικές βελτιώσεις που έχει είναι το γρηγορότερο μενού και η καταπληκτική οθόνη του. Αυτά μόνα τους όμως δε αρκούν... Θα περιμένω στο μέλλον να δώ τα επόμενα μοντέλα της SE.

Άτε, να πω κι εγώ την γνώμη μου... Δεν νομίζω πως υπάρχει αντικαταστάτης του κ750... απλός γιατί πιστεύω πως δεν υπάρχουν κι πολύ μεγάλες διαφορές από τα καινούργια κινητά της SE που βγαίνουν τώρα(π.χ. κ800...-το μόνο καλό παραπάνω που έχει είναι το 3G)

Δέν είναι άξιος αντικαταστάτης, είναι βελτιωμένη έκδοση ( στα "σημεία" ) του Κ750, οπώς ήταν και το Κ750 σε σχέση με το Κ700. Το θέμα όμως είναι πως αυτά τα "καλύτερα" χαρακτηριστικά που προσφέρει σε σχέση με το Κ750 δε είναι τόσο σημαντικά όσο ηταν εκείνα που προσέφερε το Κ750 οταν κυκλοφόρησε.

Το Κ750 ήταν το πρώτο προσιτό σε όλους κινητό ( όπως ήταν και το Κ700 ) με αξιοπρεπέστατη κάμερα, και με δυνατότητα αναπαραγωγής εκατοντάδων mp3, βίντεο κλπ λόγω memory stick. Το Κ700 δε πρόσεφερε τίποτα απο αυτά ( εκτός απο το ράδιο, το όποιο μάλλον ηταν το καλύτερο χαρακτηριστικό του ) Γιαυτό και το Κ750 ηταν επαναστατικό, και μάλλον θα μπεί στο πάνθεων των ποίο δημοφιλων κινητών όλων των εποχών ( κάτι σα ενα νέο 3310 )

Το Κ800 τι καινούργιο και επαναστατικό προσφέρει; Τη cyber-shot κάμερα; Και το Κ750 εχει προφανέστατες επιρροές απο τη σείρα των cybershot, αυτό γιατί δε έχει το λογότυπο; Επειδή είναι μόνο 2ΜP; Αυτό είναι ξεκάθαρο διαφημιστικό τρίκ, είδικα οταν είναι προφανές οτι η SE ενδιαφέρθηκε κυρίως να εξελίξει το λογισμικό της κάμερας και να αυξήσει τα MP ( αριθμός MP = πρώτης τάξης πελατό-παγίδα ) και να αδιαφόρησει για τη ποίοτητα του φακού ( σε ΟΛΕΣ της φωτογραφίες απο Κ800 που έχω δεί φαινέται ιδιαίτερα εμφανή παραμόρφωση στις γωνίες της φωτογραφίας. Τοσο μεγάλη δε έχω παρατηρήσει ποτέ σε φώτο Κ750/W800 ). Στο τομέα ποίοτητας των φωτογραφιών περίμενα πολλά περισσότερα απο το Κ800. Και αυτό είναι απαράδεκτο απο κινητό που πρώτο πράγμα που τονίζει στις διαφημίσεις του είναι η κάμερα.

Οι ποίο σημαντικές βελτιώσεις που έχει είναι το γρηγορότερο μενού και η καταπληκτική οθόνη του. Αυτά μόνα τους όμως δε αρκούν... Θα περιμένω στο μέλλον να δώ τα επόμενα μοντέλα της SE.

Δοκίμασες να βγάλεις φωτογραφίες και από τα δύο, δίπλα δίπλα, ειδικά σε ΄αντίξοες΄ συνθήκες; Επειδή εγώ δοκίμασα, να σου πω ότι όσο ο φωτισμός χειροτερεύει, τόσο η διαφορά ανοίγει υπέρ του Κ800, σε σημείο να αγγίζει τη διαφορά κ700 με Κ750...

Δοκίμασες να βγάλεις φωτογραφίες και από τα δύο, δίπλα δίπλα, ειδικά σε ΄αντίξοες΄ συνθήκες; Επειδή εγώ δοκίμασα, να σου πω ότι όσο ο φωτισμός χειροτερεύει, τόσο η διαφορά ανοίγει υπέρ του Κ800, σε σημείο να αγγίζει τη διαφορά κ700 με Κ750...

Σωστό. Η διαφορά στις νυχτερινές λήψεις είναι όντως μεγάλη. Το φλας του Κ800 είναι μάλλον ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το Κ800 σε σχέση με το 750.

Και να προσθέσω και την οθόνη φυσικά.

το μόνο καλό παραπάνω που έχει είναι το 3G)

Το μόνο που προσέφερε το 3G στο Κ800 ήταν πιο τσιμπημένη τιμή. Και δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι ουσιαστικό και άχρηστο είναι λόγω δικτύων.

Γιαυτό βγάζει και το K790 που δέν έχει 3G άλλα όμως έχει EDGE.

Τέλος πάντων, νομίζω οτι ποίο πάνω ίσως να παρεξηγήθηκε λίγο το post μού ( και όχι άδικα, ήμουν μάλλον υπερβολικά επικριτικός ). Δε εννοώ οτι η κάμερα του Κ800 δέν είναι καλή ... Για να το θέσω ποίο σωστά είναι καλύτερη απο του Κ750, και τη κερδίζει οπωσδήποτε ... στα σημεία όμως. Εχεί πλεονεκτήματα και ελλατώματα, με χειρότερο όλων τη απαράδεκτα υψηλή παραμόρφωση που παρατήρειται στα ακρά των φωτογραφίων ( αυτό σημαίνει χειρότερος φακός απο αυτόν του K750.... γιατί SE;;; :mad: ). Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της είναι τα "καλούδια" που ενσωμάτωσε απο τη σείρα των cybershot ( bestpic κλπ ) και τη πολύ καλή διαχείρηση του noise που σε συνδιασμό με το φλάς Xenon βγάζει εντυπωσιακές νυχτερινές λήψεις.

Κατά τα άλλα οι φωτογραφίες που βγάζει με πολύ καλες συνθήκες φωτισμού ( μέρα π.χ ) έχουν λιγό "ξεπλύμενα" χρώματα ( νομίζω πως αυτό είναι καλο, καθως πλησιαζούν μάλλον ποιό κοντα στα πραγματικά έτσι. Τα πολύ "παστέλ" χρώματα, οπώς αυτα του N73 π.χ δε μού αρέσουν ) γεγονός που δείχνει τις συγγενικές σχέσεις του λογισμικού της κάμερας με το λογισμικό του προγόνου του Κ750.

Φυσικά δε το συζητώ για τη απαράδεκτη επιλογή της SE να "προικίσει" το Κ800 με τις ικανότητες που είχε ακόμα και το ... Κ700 στο βίντεο.

Γενικά η γνώμη μου για το Κ800 είναι απλή .. Αν κάποιος έχει τηλέφωνο γενιάς Κ700, η παλαιότερο η ποίο σωστή επιλογή που έχει να κάνει είναι η να αγοράσει το Κ800/Κ790 η να περίμενει λίγο και να αποφασίσει βάση του τι θα ρίξουν στη αγορά οι ανταγωνιστές. Αλλίως αν έχει κινητό γενιάς Κ750 η μεταγένεστερο ... νομίζω δεν άξιζει, αλλά αυτή είναι απλώς η γνώμη μου :rolleyes:

Γιαυτό βγάζει και το K790 που δέν έχει 3G άλλα όμως έχει EDGE.

Φυσικά δε το συζητώ για τη απαράδεκτη επιλογή της SE να "προικίσει" το Κ800 με τις ικανότητες που είχε ακόμα και το ... Κ700 στο βίντεο.

Γενικά η γνώμη μου για το Κ800 είναι απλή .. Αν κάποιος έχει τηλέφωνο γενιάς Κ700, η παλαιότερο η ποίο σωστή επιλογή που έχει να κάνει είναι η να αγοράσει το Κ800/Κ790 η να περίμενει λίγο και να αποφασίσει βάση του τι θα ρίξουν στη αγορά οι ανταγωνιστές. Αλλίως αν έχει κινητό γενιάς Κ750 η μεταγένεστερο ... νομίζω δεν άξιζει, αλλά αυτή είναι απλώς η γνώμη μου :rolleyes:

Μόνο που το Κ790 δεν το είδαμε Ελλάδα και μάλλον ούτε θα το δούμε ποτε.

Για το βίντεο συμφωνούν όλοι. Κάτοχοι του Κ800 και μη.

Στο συμπέρασμα που κατέληξες εσύ καταλήξαμε και όλοι όσοι αποφασίσαμε να μείνουμε με το Κ750 και να μην πάμε στο Κ800 αλλά να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Που θα αργήσει λίγο δυστυχώς.

Φυσικά στο συμπέρασμα αυτό δεν συμφωνούν όσοι κάτοχοι του Κ750 ενέδωσαν στον πειρασμό.:)

Περί ορέξεως ....

Το μόνο που προσέφερε το 3G στο Κ800 ήταν πιο τσιμπημένη τιμή. Και δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι ουσιαστικό και άχρηστο είναι λόγω δικτύων.

Δεν λέω πως επειδή έχει 3G είναι και καλύτερο. Σκέψου πως δεν έχει όλη η Ελλάδα δύκτιο 3G. Απλά είναι ένα υπέρ. Εγώ προσωπικά δεν θα έπερνα κινητό με 3G.

Επίσης, κατά την γνώμη μου, δεν θα έπερνα και δεν θα συμβούλευα κάποιον να πάρει το κ800 εάν είχα το κ750. Εαν είχα το Τ610 θα έπερνα το κ800.

Ακόμα όπως το κ790 έτσι κι άλλα κινητά δεν πρίκειτε να έρθουν στην Ελλάδα

Περί ορέξεως ....

... Κολοκυθόπιτα :lol:

Αληθεία δε γίνεται ενα κινητό να έχει και EDGE και να είναι και 3G; :confused: Πρέπει αναγκαστικά να είναι η το ένα η το άλλο ;