Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Ευχαριστώ για την απάντηση δείχνει πολλά υποσχόμενη αυτή η μηχανή και το λέω αυτό για κάτι αυτοματισμούς που έχουν προσθέση για την ευκολία του ερασιτέχνη κυρίως χρήστη. :O

Σε ποιές ευκολίες αναφέρεσαι; Δεν νομίζω ότι έχει κάτι ουσιαστικό παραπάνω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Σε ποιές ευκολίες αναφέρεσαι; Δεν νομίζω ότι έχει κάτι ουσιαστικό παραπάνω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Δεν αναφέρομαι στον ανταγωνισμό αλλά στην D 70 συγκριτικά με την D50 http://www.dpreview.com/articles/nikond50/.

Μην νομίζεις ότι έχει και καμία πολύ ουσιαστική διαφορά...

Πριν ψάξεις για σώμα, αποφάσισε ποιό σύστημα θα ακολουθήσεις, δες αν σε καλύπτει, τις τιμές, τα αξεσουάρ κτλ και μετά κοιτάζεις για σώμα.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Παιδια, τι γνωμη εχετε για τις λιγοτερο "γνωστες" εταιριες(ή τουλαχιστον οχι τοσο δημοφιλεις στην Ελλαδα)?Πχ Casio, Panasonic, Ricoh, Pentax,Kyocera, Agfa κτλ?

η Pentax απο προσωπικη μου χρηση λεω οτι ειναι μια παρα πολυ καλη εταιρεια στο χωρι των ψηφιακων τωρα για τις αλλες δε ξερω

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Κι εγω απ'την Πανασονικ που εχω ειμαι πολυ ευχαριστημενος(γραφω αναλυτικα στην προηγουμενη σελιδα),Casio εχω χρησιμοποιησει για λιγο & μου φανηκε αρκετα καλη,ενω παλια ειχα μια Kyocera αναλογικη & ηταν ικανοποιητικη...για τις υπολοιπες μαρκες δεν ξερω...

Οι μηχανές της Panasonic έχουν φακό Leica...:)....τα

συμπεράσματα δικά σας...;)

Μόνο που ένας φακός Leica ή Carl-Zeiss στοιχίζουν τα δεκαπλάσια από όσο στοιχίζει ολόκληρη η ψηφιακή.

Θυμάστε τα Ibiza "System Porsche"; Όσο σχέση είχε το Ibiza 1.0 Del Sol με την Carrera 4, έχουν και οι πιο πάνω φακοί των ψηφιακών με τους αναλογικούς. :)

Μόνο που ένας φακός Leica ή Carl-Zeiss στοιχίζουν τα δεκαπλάσια από όσο στοιχίζει ολόκληρη η ψηφιακή.

Θυμάστε τα Ibiza "System Porsche"; Όσο σχέση είχε το Ibiza 1.0 Del Sol με την Carrera 4, έχουν και οι πιο πάνω φακοί των ψηφιακών με τους αναλογικούς. :)

Νομιζω οτι ειναι λιγο αστοχη η συγκριση...απ'οτι ξερω η Πανασονικ "φοραει" φακους Leica & το υπολοιπο σωμα & τα ηλεκτρονικα τα κατασκευαζει η ιδια...και τι νοημα εχει να συγκρινουμε τους φακους των ψηφιακων με τους αναλογικους? :confused:

Νομιζω οτι ειναι λιγο αστοχη η συγκριση...απ'οτι ξερω η Πανασονικ "φοραει" φακους Leica & το υπολοιπο σωμα & τα ηλεκτρονικα τα κατασκευαζει η ιδια...και τι νοημα εχει να συγκρινουμε τους φακους των ψηφιακων με τους αναλογικους? :confused:

Είναι ακριβώς το ίδιο με το Ibiza:

Ένας κατασκευαστής δίνει το όνομά του σε ένα προϊόν κατώτερων προδιαγραφών (σύγκρινε τους κινητήρες Porsche της 911(πχ) και το Ibiza, ή έναν φακό Leica με αυτόν που βάζουν στις Panasonic), και οι άλλοι κατασκευαστές βάζουν τα υπόλοιπα. Άσχετα αν το τελικό αποτέλεσμα είναι ή δεν είναι καλό, δεν είναι ούτε Porsche, ούτε Leica, ούτε Carl-Zeiss.

Μάρκετινγκ είναι και τίποτε άλλο!

Μάρκετινγκ είναι και τίποτε άλλο!
Επετρεψε μου να εχω τις αμφιβολιες μου,τουλαχιστον οσον αφορα τις ψηφιακες μηχανες & οχι τ'αμαξια,των οποιων δεν ειμαι & μεγαλος γνωστης... :O (οχι πως των φωτωγραφικων ειμαι,αλλα τελος παντων... :p ).Ποιος ο λογος να βαλει πχ.η Leica(που ολοι ξερουμε την ιστορια της)εναν fake φακο σε μια Πανασονικ?Δε θα "λερωθει" το ονομα της?Εχοντας χρησιμοποιησει την fz20,μπορω να πω πως ο φακος της ειναι το κατι αλλο...αμφιβαλλω αν απο μονη της η Πανασονικ θα μπορουσε να βγαλει κατι τετοιο...τωρα για τους φακους Zeiss που φοραει η Σονυ στις κομπακτ μηχανες,ειναι οντως περισσοτερο μαρκετινγκ παρα ουσια... :!:

Γιατί η Zeiss τότε να διακινδυνεύσει το όνομά της; Μη νομίζεις ότι η Carl-Zeiss είναι μικρότερο όνομα από τη Leica!

Δεν διακινδυνεύουν το ονομά τους, γιατί δεν προσφέρουν τίποτα λιγότερο από τους ανταγωνιστές, άντε να είναι λίγο καλύτεροι. Αλλά οι αποδόσεις των φακών αυτών απέχουν από αυτές των αναλογικών που τους έχουν κάνει θρύλους. Βέβαια οι απαιτήσεις των compact είναι πολύ μικρότερες από των DSLR ή των αναλογικών και η σχεδίαση των μικρών φακών πολύ φτηνότερη και ευκολότερη από των μεγάλων.

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι το μεγάλο όνομα στο φακό δεν σημαίνει και κάτι σπουδαίο...

αυριο η την δευτερα θα εχω και την canon ixus-700 στα χερια μου,διαβασα οτι ειναι αριστη ψηφιακη

αυριο η την δευτερα θα εχω και την canon ixus-700 στα χερια μου,διαβασα οτι ειναι αριστη ψηφιακη
Κι αλλη? :confused: :worry: :p Αντε,καλοριζικη...οντως ειναι αρκετα καλη... :)

ρε μεγαλε, ποσες ψηφιακες εχεις εσυ?nikon 7900 sony p200, canon ixus 700, και κανα δυο ακομα που δεν θυμαμαι...δεν μας δινεις κι εμας καμια?

χε,χε τις πουλησα φιλε μου μονο την nikon-7900 εχω ακομα που ειναι παρα πολυ καλη

Εσεις ποιες επαναφορτιζομενες μπαταριες προτεινετε να παρω? Με ενδιαφερει να βγαζω οσο το δυνατον περισσοτερες φωτογραφιες με μια φορτιση.

:D μπορεί το ibiza 1.0 να μην έχει καμμία σχέση με την carrera 4 όμως την εποχή που βγήκε το ibiza system porche φίλε μου αποτελούσε καινοτομία..και μη μου πεις ότι δεν έκανε κάποια διαφορά στο αμάξι!!ίσα ίσα ήταν κάτι σαν μισο-injection φάση... :p

----> μη μου πεις ότι ο φακός της Leica στα Panasonic δεν αξίζει 1.

---->είναι σα να λες ότι ο φακός της ixus είναι χειρότερος από αυτές που φοράνε οι EOS....χαιρω πολύ...!!!! :rolleyes: :) :D

this is how we do...

Αξιζει λετε να προτιμησω μια φωτογραφικη που να αποθηκευει τις φωτο σε RAW?Π.χ. την Canon S60?

Έχει αναφερθεί και παλιότερα στο συγκεκριμένο θέμα ότι οι φωτογραφίες που αποθηκεύονται σε RAW είναι ανώτερες σε ποιότητα από τις αντίστοιχες jpg. Αν δεν κάνω λάθος, με τις RAW, ότι ''βλέπει'' ο αισθητήρας, αποθηκεύεται, χωρίς την συμπίεση των πληροφοριών που συμβαίνει με τις jpg. Έτσι, και το μέγεθος των φωτογραφιών RAW είναι πολύ μεγαλύτερο απο τις φωτογραφίες jpg. Αν θέλεις να παίρνεις το μέγιστο των δυνατοτήτων της ψηφιακής μηχανής, τότε το RAW είναι η καλύτερη λύση.

Ρε παιδιά Canon Ixus 50 η Nikon coolpix S1; παρακαλώ βοήθεια!
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Αξιζει λετε να προτιμησω μια φωτογραφικη που να αποθηκευει τις φωτο σε RAW?Π.χ. την Canon S60?

Εάν συνηθίζεις να κάνεις επεμβάσεις σε επίπεδο pixel στις φωτογραφίες σου και ξέρεις όλα τα shortcuts του photoshop απ' έξω και ανακατωτά, τότε μπορεί και να αξίζει.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

λοιπον σημερα παρελαβα την νεα cannon-ixus-700 και θα γραψω τις πρωτες μου εντυπωσεις.

σιγουρα αυτο που μου εκανε εντυπωση σαν πρωτη φαση ειναι το μικροτερο μεγεθος που διαθετει απ ολες τις αλλες 7αρες ψηφιακες,να αναφερω οτι το περιβλημα της ειναι ολο μεταλλικο και ειναι παρα πολυ στιβαρη σαν ψηφιακη.

οι φωτρογραφικες μου εντυπωσεις ειναι αριστες μεχρι τωρα,το μενου της ειναι παρα πολυ ευκολο και η ποιοτητα φωτογραφιας που τραβαει κορυφαια,επισης να αναφερω οτι εχει και αρκετα δυνατο φλας που ειναι κατι σημαντικο που με ενδιαφερει πανω σε μια ψηφιακη μηχανη.την συστηνω και μαλιστα μου φαινεται πως ειναι λιγο καλυτερη απο την nikon-7900 που διαθετω,περισσοτερες εντυπωσεις αυριο.