Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το να κουβαλαει καποιος μια φωτογραφικη μηχανη ολη μερα μεσα σε ενα σακιδιο και οπου πηγαινει να τραβαει φωτογραφιες εγω το θεωρω ψυχωση και θεωρω αυτο το ατομο αργοσχολο. Τωρα ο χαρακτηρισμος αργοσχολος να ειναι λαθος δεν το νομιζω αφου για να γυριζει καποιος γυρω γυρω και να τραβαει φωτογραφιες μαλλον δεν πρεπει να εχει κατι αλλο να κανει.

Οπως και να εχει η 8700 ειναι ενα ακριβο και ποιοτικο κομματι ισαξιο με την D70 που δεν το εχουν πολλοι οποτε αυτο και μονο εμενα με καλυπτει.

Τωρα να επαιρνα η την Νικον D70 η την Sony f828 εμενα δεν θα με βολευε απλα λογο μεγεθους.

Οσο για τον θορυβο οσες φωτογραφιες και αν εχω παρει και εχω επεξεργαστει στον υπολογιστη δεν εχω παρατηρησει κατι κακο σε κανεναν τομεα.

Εν κατακλειδι πρωτιμω να ξερω πως εχω μια μηχανη 8,1 Mp παρα μια 6,1 Mp εφοσον με τα settings δεν προκειτε να κατσω να παιξω γιατι οπως ειπα δεν ασχολουμαι επαγγελματικα με την φωτογραφια.

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος HellasVagabond ( 6 Νοέ. 2004 , 07:59)

Το να κουβαλαει καποιος μια φωτογραφικη μηχανη ολη μερα μεσα σε ενα σακιδιο και οπου πηγαινει να τραβαει φωτογραφιες εγω το θεωρω ψυχωση και θεωρω αυτο το ατομο αργοσχολο. Τωρα ο χαρακτηρισμος αργοσχολος να ειναι λαθος δεν το νομιζω αφου για να γυριζει καποιος γυρω γυρω και να τραβαει φωτογραφιες μαλλον δεν πρεπει να εχει κατι αλλο να κανει.

Οπως και να εχει η 8700 ειναι ενα ακριβο και ποιοτικο κομματι ισαξιο με την D70 που δεν το εχουν πολλοι οποτε αυτο και μονο εμενα με καλυπτει.

Τωρα να επαιρνα η την Νικον D70 η την Sony f828 εμενα δεν θα με βολευε απλα λογο μεγεθους.

Οσο για τον θορυβο οσες φωτογραφιες και αν εχω παρει και εχω επεξεργαστει στον υπολογιστη δεν εχω παρατηρησει κατι κακο σε κανεναν τομεα.

Εν κατακλειδι πρωτιμω να ξερω πως εχω μια μηχανη 8,1 Mp παρα μια 6,1 Mp εφοσον με τα settings δεν προκειτε να κατσω να παιξω γιατι οπως ειπα δεν ασχολουμαι επαγγελματικα με την φωτογραφια.

Βγάλε μια φωτογραφία σε 400 ISO και ανέβασέ την να δούμε ποιότητα :rolleyes:

έχω βρει ένα καταπληκτικό site με full reviews από όλες τις ψηφιακές μηχανές .με αναλύσεις ,οδηγίες,συμπεράσματα και sample photos...

δεν ξέρω αν έχει δοθεί στο παρελθόν,ίσος πολλοί το γνωρίζουν,

πάντως είναι ιδανικό για ερευνα αγοράς και για συγκρίσεις μηχανών.

http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος HellasVagabond ( 6 Νοέ. 2004 , 16:34)

Οσο για φωτογραφια να κανω upload πανω απο 5Mbytes ??????

Βγάλε μια φωτογραφία σε 400 ISO κάνε την resize και ανέβασέ την να δούμε ποιότητα και θόρυβο.

Ξεχνας πως μιλας σε εναν ειδικο οσο αφορα τους Η/Υ οχι φωτ.μηχ :)

Πως αλλαζω τα ISO και τι resize να κανω για να βγει μικρη ?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος HellasVagabond ( 6 Νοέ. 2004 , 18:05)

Ξεχνας πως μιλας σε εναν ειδικο οσο αφορα τους Η/Υ οχι φωτ.μηχ :)

Πως αλλαζω τα ISO και τι resize να κανω για να βγει μικρη ?

Πιστεύω ότι έδωσες πολλά λεφτά για ένα high end μοντέλο που δεν ξέρεις να το χειριστείς. Αφού είσαι point and shoot, και σε ενδιαφέρουν μόνο τα megapixels, θα έπρεπε να πάρεις μια πιο φθηνή point and shoot μηχανή.

Το ISO είναι μια ρύθμιση πάνω στη μηχανή. Διάβασε το manual να δεις πώς θα το αλλάξεις.

Το resize είναι ενσωματωμμένη λειτουργία μέχρι και στα Windows XP (ως ειδικός στους Η/Υ θα έπρεπε να το ήξερες). Βέβαια παραπάνω σου έχω δώσει και link σε άρθρο με αναλυτικές οδηγίες για το πώς να κάνεις resize.

1) Δεν βρηκα αλλη στην αγορα που να ειναι 8,1 MP και να μην ειναι σαν την 8700.

2) resize ξερω να ξανω απλα λογο του οτι θα την κανω upload ελεγα μηπως υπαρχει καποιο μεγεθος που ξερεις οτι ειναι αρκετο για να δεις αυτο που θελεις και μικρο σε μεγεθος

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος HellasVagabond ( 6 Νοέ. 2004 , 19:24)

1) Δεν βρηκα αλλη στην αγορα που να ειναι 8,1 MP και να μην ειναι σαν την 8700.

Υπάρχουν και οι Fujifilm με τον SuperCCD που φτάνουν τα 12 megapixels και κοστίζουν πολύ λιγότερο από €1000.

2) resize ξερω να ξανω απλα λογο του οτι θα την κανω upload ελεγα μηπως υπαρχει καποιο μεγεθος που ξερεις οτι ειναι αρκετο για να δεις αυτο που θελεις και μικρο σε μεγεθος

Ανέβασε σε 640Χ480 full crop.

Καλησπέρα σε όλους. Πουλιέται CANON IXUS 430 4MP 3X οπτικό ζουμ βίντεο με ήχο και με 512 MB CF. Όποιος ενδιαφέρεται ας με παρει στο ******

Edited by Global moderator

Kαλό θα ήταν να ξαναγράψεις την αγγελία σου στο σχετικό forum

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Αναμένοντας το P1000...

Το να κουβαλαει καποιος μια φωτογραφικη μηχανη ολη μερα μεσα σε ενα σακιδιο και οπου πηγαινει να τραβαει φωτογραφιες εγω το θεωρω ψυχωση και θεωρω αυτο το ατομο αργοσχολο.

Στον ελευθερο χρόνο μου κάνω ακριβώς αυτό που περιγράφεις.Πέρνω το αυτοκίνητό μου και κάνω άπειρα χιλιόμετρα για μερικές φωτογραφίες.Το πως αξιοποιεί ο καθένας τον ελεύθερο χρόνο του είναι δική του υπόθεση.Η φωτογραφία είναι άκρως δημιουργικό χόμπι και σίγουρα όχι χόμπι για αργόσχολους και ψυχωτικούς.Κάποιοι "αργόσχολοι και ψυχάκιδες" φίλοι που έχουν σχέση με την φωτογραφία σου απάντησαν παραπάνω..Σύγκριση compact και DSLR δεν τίθεται..Τώρα αν εσύ αναλώνεσαι στον πόλεμο των εταιρειών και των megapixels είναι δικό σου θέμα.Όπως και να έχει ότι και αν πήρες καλές φωτογραφίες και πρόσεξε μην γίνεις και εσύ αργόσχολος και ψυχάκιας και να δω μετά τι θα λες :)
http://digitalviews.smugmug.com/photos/471912194_RABQF-Th.gif

Αυτό που περιγράφεις μπορεί να λέγεται χόμπυ, δημιουργική ενασχόληση, επάγγελμα, ψυχαγωγία. Κατά άλλους, θα μπορούσες και εσύ να χαρακτηριστείς αργόσχολος πχ που κάθεσαι και γράφεις σε αυτό το forum...

Μια φιλική συμβουλή: Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα (πχ την 8700 με την D70) και μάθε τουλάχιστον τα βασικά στη φωτογραφία, πριν να αρχίσεις να κάνεις συγκρίσεις.

Σχετικά με τον θόρυβο, δεςεδώ. Είναι η δεύτερη χειρότερη...

Η 8700 έχει πολλά μειονεκτήματα, τα οποία θα προσπαθήσει να ξεπεράσει ο διάδοχός της που ήδη έχει ανακοινωθεί (8800).

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

βασικα την εχω δει την 8800 και μπορει να πουλησω την 8700 για να παρω εκεινη.

Οπως και να εχει δεν ειπα αργοσχολους αυτους που δουλευουν αλλα αυτους που δεν εχουν δουλεια και το μονο που κανουν ειναι αυτο, πιστεψτε με ξερω αρκετους και ναι ειναι ψυχακιδες τουλαχιστον η πλειοψηφια.

Τωρα για το αν η οχι η 8700 ειναι η δευτερη χειροτερη αυτο να το πειτε σε ολους οσους την εχουν που της εχουν βαλει πολυ μεγαλες βαθμολογιες, εξαλλου εσυ με παρεπεμψες σε ενα τεστ με τις 4 καλυτερες 8Mp καμερες της αγορας και σε πολλα απο αυτα τα τεστ η 8700 βγαινει 1η και 2η.

Quote : ('Recommended' is our second highest rating, a camera has to be good to get this far!)

Ποτε δεν ακουγα αλλους για κατι που ειμουν σιγουρος εγω και στην τελικη και μονο η τιμη μιας τετοιας μηχανης ειναι αρκετη. Εξξαλου οτι πληρωνεις περνεις στην τελικη

Ok.....δεν το είχα προσέξει ότι υπήρχε σχετικό forum...

Sorry αν δημιούργησα κάποιο προβλημα...

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Αναμένοντας το P1000...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος HellasVagabond ( 8 Νοέ. 2004 , 17:14)

βασικα την εχω δει την 8800 και μπορει να πουλησω την 8700 για να παρω εκεινη.

Οπως και να εχει δεν ειπα αργοσχολους αυτους που δουλευουν αλλα αυτους που δεν εχουν δουλεια και το μονο που κανουν ειναι αυτο, πιστεψτε με ξερω αρκετους και ναι ειναι ψυχακιδες τουλαχιστον η πλειοψηφια.

Τωρα για το αν η οχι η 8700 ειναι η δευτερη χειροτερη αυτο να το πειτε σε ολους οσους την εχουν που της εχουν βαλει πολυ μεγαλες βαθμολογιες, εξαλλου εσυ με παρεπεμψες σε ενα τεστ με τις 4 καλυτερες 8Mp καμερες της αγορας και σε πολλα απο αυτα τα τεστ η 8700 βγαινει 1η και 2η.

Quote : ('Recommended' is our second highest rating, a camera has to be good to get this far!)

Ποτε δεν ακουγα αλλους για κατι που ειμουν σιγουρος εγω και στην τελικη και μονο η τιμη μιας τετοιας μηχανης ειναι αρκετη. Εξξαλου οτι πληρωνεις περνεις στην τελικη

Γενικά η 8700 θεωρείται αποτυχία για την Nikon, καμία σχέση με την επιτυχία της 5700.

To Recommended δεν είναι και τόσο κολακευτικό, αν θυμάμαι καλά όλες αυτής της κατηγορίας αυτόν τον χαρακτηρισμό είχαν, εκτός από την πολύ καλή Olympus 8080.

Μην ψωνίζεις με γνώμονα και μόνο την τιμή, το καλύτερο δεν είναι και απαραίτητα το ακριβότερο.

Προσπάθησε να μάθεις τα βασικά από τη μηχανή σου, γιατί είναι κρίμα μια τόσο ακριβή μηχανή να την χρησιμοποιείς στο αυτόματο. Έχει πολλές αδυναμίες, αλλά αν την μάθεις καλά, θα μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τα πλεονεκτηματά της.

(Δηλάδη "ψυχάκηδες" είναι όσοι ασχολούνται με ένα χόμπυ; Είτε βγάζουν φωτογραφίες με τίς ώρες, έιτε παίζουν κιθάρα, είτε διαβάζουν, έιτε ζωγραφίζουν; Εσύ τι χόμπυ έχεις δηλαδή; :) )

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Θεωρω πως χομπυ μπορουν να εχουν μονο οσοι ασχολουνται και με κατι αλλο δηλαδη δουλευουν.

Οσο για την 8700 στα τεστς μονο στο image quality βγαινει 3η και στο startup τα οποια και τα 2 ισως διορθωθουν με ενα firmware update.

Σχεδον σε ολα τα αλλα ομως βγαινει πρωτη.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος HellasVagabond ( 8 Νοέ. 2004 , 19:04)

Οσο για την 8700 στα τεστς μονο στο image quality βγαινει 3η

Στις 4 βγαίνει 3η; :worry:

Και ειδικά στην ποιότητα εικόνας που είναι το σημαντικότερο σε μια φωτογραφική. :whistle: Και μάλιστα ΔΕΝ διορθώνεται με κανένα firmware!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Arkas ( 8 Νοέ. 2004 , 18:13)

Ok.....δεν το είχα προσέξει ότι υπήρχε σχετικό forum...

Sorry αν δημιούργησα κάποιο προβλημα...

Κανένα πρόβλημα :)
http://digitalviews.smugmug.com/photos/471912194_RABQF-Th.gif

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος HellasVagabond ( 8 Νοέ. 2004 , 19:04)

Θεωρω πως χομπυ μπορουν να εχουν μονο οσοι ασχολουνται και με κατι αλλο δηλαδη δουλευουν.

Οσο για την 8700 στα τεστς μονο στο image quality βγαινει 3η και στο startup τα οποια και τα 2 ισως διορθωθουν με ενα firmware update.

Σχεδον σε ολα τα αλλα ομως βγαινει πρωτη.

To startup είναι θέμα hardware και δεν διορθώνεται με firmware.

Ο θόρυβος, από τη στιγμή που εμφανίζεται και στα raw, πάλι δεν διορθώνεται με firmware. Η ταχύτητα εστίασης δεν διορθώνεται με firmware.

Σε ποιά tests η 8700 δεν έχει πιάσει πάτο; :)

Sorry που ποσταρω εδω αλλα δεν ηθελα να ανοιξω καινουριο thread για λογους οικονομιας του Foroum.

Προταση για ψηφ.φωτ.μηχανη αξιας 400-450 ευρω. 4-5 ΜP για καποιον που να ξερει βασικες αρχες φωτογραφιας-δηλ οχι extreme πραγματα και τρελλες ρυθμισεις aka single user.

Με δυο τρεις προτασεις απο καποιον σχετικο ειναι μια καλη αρχη για να το ψαξω μετα πιο πολυ.

Thanx.

Mod αν ειμαι off topic -βλεπε intro - με κανεις delete.

WAR IS PEACE,FREEDOM IS SLAVERY,IGNORANCE IS STRENGTH.

Shinobi no Mono

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος frankzer0 ( 9 Νοέ. 2004 , 15:08)

Sorry που ποσταρω εδω αλλα δεν ηθελα να ανοιξω καινουριο thread για λογους οικονομιας του Foroum.

Προταση για ψηφ.φωτ.μηχανη αξιας 400-450 ευρω. 4-5 ΜP για καποιον που να ξερει βασικες αρχες φωτογραφιας-δηλ οχι extreme πραγματα και τρελλες ρυθμισεις aka single user.

Με δυο τρεις προτασεις απο καποιον σχετικο ειναι μια καλη αρχη για να το ψαξω μετα πιο πολυ.

Thanx.

Mod αν ειμαι off topic -βλεπε intro - με κανεις delete.

Δες τις Olympus C-765, CANON IXUS 430 και CANON A 95. Είναι πολύ καλές και ποιοτικές μηχανές.

Δεν νομίζω να είσαι off topic.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος michalis_cy (10 Νοέ. 2004 , 01:31)

Δες τις Olympus C-765, CANON IXUS 430 και CANON A 95. Είναι πολύ καλές και ποιοτικές μηχανές.

Δεν νομίζω να είσαι off topic.

Thanx michalis_cy

Θα ξεκινησω να ψαχνω για τις "προτασεις" σου!!!

:)

WAR IS PEACE,FREEDOM IS SLAVERY,IGNORANCE IS STRENGTH.

Shinobi no Mono

Παιδιά είμαι σε δίλημμα εδώ και 2 περίπου μήνες....

Είμαι μεταξύ των Α80 και Α85. Η διαφορά στην τιμή μικρή (κάπου 90-100 ευρώ). 4ΜΡ και οι δυό, με περιστρεφόμενη οθόνη η μια, λίγο μεγαλύτερη αλλά σταθερή οθόνη η άλλη.Και οι δύο με χειροκίνητες ρυθμίσεις και πολλές αυτόματες (ίσως περισσότερες στην Α85). Πολύ καλές φωτογραφίες επίσης....

Ποια νομίζετε είναι η καλύτερη επιλογή; Λίγη βοήθεια παρακαλώ....

Samsung Galaxy Note10 Lite owner

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lemonis (15 Νοέ. 2004 , 11:42)

Παιδιά είμαι σε δίλημμα εδώ και 2 περίπου μήνες....

Είμαι μεταξύ των Α80 και Α85. Η διαφορά στην τιμή μικρή (κάπου 90-100 ευρώ). 4ΜΡ και οι δυό, με περιστρεφόμενη οθόνη η μια, λίγο μεγαλύτερη αλλά σταθερή οθόνη η άλλη.Και οι δύο με χειροκίνητες ρυθμίσεις και πολλές αυτόματες (ίσως περισσότερες στην Α85). Πολύ καλές φωτογραφίες επίσης....

Ποια νομίζετε είναι η καλύτερη επιλογή; Λίγη βοήθεια παρακαλώ....

φιλε μου εγώ σου προτείνω την a80 .

είναι πολύ καλή μηχανή με πολύ καλή σχέση ανάλυσης-μεγέθους ccd .

παρολαυτά όλα τα τελευταία μοντέλα της canon στην σειρά a είναι πολύ καλά.

επίσης υπάρχει και η a95 στα 5mp αν σε ενδιαφέρει .και αν την ψάξεις σε καλά ενημερωμένα καταστήματα θα την βρείς στα 365 ευρώ.

ενημερώσου όμως καλύτερα στο super site :D

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sequent_c (17 Νοέ. 2004 , 20:46)

φιλε μου εγώ σου προτείνω την a80 .

είναι πολύ καλή μηχανή με πολύ καλή σχέση ανάλυσης-μεγέθους ccd .

παρολαυτά όλα τα τελευταία μοντέλα της canon στην σειρά a είναι πολύ καλά.

επίσης υπάρχει και η a95 στα 5mp αν σε ενδιαφέρει .και αν την ψάξεις σε καλά ενημερωμένα καταστήματα θα την βρείς στα 365 ευρώ.

ενημερώσου όμως καλύτερα στο super site :D

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

Μόνο που δε βρίσκω πλέον την Α80 στην αγορά. Βοήθεια παρακαλώ; Για παράδοση στην Κύπρο;

Samsung Galaxy Note10 Lite owner