Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικά να ζητήσω συγγνώμη που ποσταρα σε λάθος μέρος κ να ευχαριστήσω για την γρηγορη απάντησή. Δεν έχω πολύ ασχοληθεί με μηχανές οπότε πήρα αυτή που έχει και καλή τιμή κ Carl zeiis φακο που είναι καλοί αποτι διάβασα. Αρκετά αυτοματοποιημένη βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες από οσο είδα. Γνωρίζω ότι τα MP έχουν να κάνουν μόνο με το μέγεθος άπλα αναρωτιόμουν που αποδίδει καλύτερά χωρίς δυσκολία μια τέτοια ψηφιακη. Πάντως αν και Sony έχει αλουμίνιο μόνο μπροστά και ολη η υπόλοιπη κατασκευή είναι πλαστικουρα :-s

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

ειμαι αναμεσα σε αυτες τι καμερες την sony DSC-HX9V και την NEX 5 πια κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερη σε αποδοση και ποιοτητα φυσικα.Βλεπω πως η NEX εχει 14 μπ εναντι τις σονυ με 16 και επησεις αυτο που με αρεσει στην σονυ ειναι οι εξτρα λειτουργιες που εχει συν το 3D PANORAMA AND FEATURES .αλλα και παλι δεν ξερω καπιος που να τις εχει χρης η τουλαχιστον μια απο αυτες για να πει γνωμη .ευχαριστω
Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.

Μαγκες γεια σας και απο μενα. Επειδη η φωτογραφικη που ειχα μας αφησε χρονους πριν 1-2 μηνες λεω να παρω μια καινουρια. Με ματια που εριξα κατεληξα αναμεσα σε 2. canon ixus 220hs και canon powershot sx320 hs. Προτιμω τη πρώτη λόγω τιμής. Ποια η γνωμη των ειδικων;

Καλησπέρα παιδιά, έχω μια ψηφιακή της Samsung (SAMSUNG ST1000) η οποία έχει οθόνη αφής. Το θέμα μου είναι οτί έχει σπάσει η οθόνη λόγω πεσίματος, δε φαίνεται τίποτα εκτός από το φως της οθόνης. Μήπως γνωρίζει κάποιος πόσο κοστίζει πάνω κάτω η αντικατάσταση της οθόνης;;

ειμαι αναμεσα σε αυτες τι καμερες την sony DSC-HX9V και την NEX 5 πια κατα την γνωμη σας ειναι καλυτερη σε αποδοση και ποιοτητα φυσικα.Βλεπω πως η NEX εχει 14 μπ εναντι τις σονυ με 16 και επησεις αυτο που με αρεσει στην σονυ ειναι οι εξτρα λειτουργιες που εχει συν το 3D PANORAMA AND FEATURES .αλλα και παλι δεν ξερω καπιος που να τις εχει χρης η τουλαχιστον μια απο αυτες για να πει γνωμη .ευχαριστω

Φίλε μου δεν μπορώ να σου πω ποια από αυτες που αναφέρεις είναι καλύτερη, αλλά θα σου δώσω ακόμα μία επιλογή. Olympus SZ-30MR. Την είδα το καλοκαίρι που την είχε μία ξαδέρφη μου και έμεινα μ@λ@κας.... Απίστευτη ποιότητα φωτογραφίας, 16mpixel και 24x οπτικό ζουμ. Είχε και κάτι 3D αλλά δεν κατάλαβα πως έβγαζες τέτοια φωτό, πανόραμα είχε και πανόραμα 360μοίρες.

χωρις πολλα πολλα.

Olympus VG130

ή

Nikon S3100? (η 2500 ) ?

και γιατι?

Και οι δυο προέρχονται απο μεγάλες εταιρείες που είναι εναν αιώνα σχεδον στο χώρο της φωτογραφίας.Δε θα πρότεινα S2500 γτ πλέον θεωρείται παλιό μοντέλο.Θα μιλήσω μόνο για S3100 και VG130.Οι διαφορές απ' ότι είδα είναι στην οθόνη που στην Olympus είναι στις 3 ίντσες ένω η Nikon εχει ευαισθησία ISO μέχρι 3200 (Olympus 1600),κάτι το οποίο είναι λεπτομέρεια ειδικά σε τόσο υψηλό ISO.Οι μπαταρίες απ' ότι είδα μάλλον είναι και οι δυο στα 700mAh άρα η αυτονομία και ο αριθμός των φωτογραφιων εξαρτάται απο το πόσο ρεύμα καταναλώνει η κάθε μια.Aπο βίντεο έχουν το κλασσικό 640x480 και η Olympus βγάζει 7 λεπτά 720p.Υπόψιν η ποιότητα των φωτογραφιών δεν εξαρτάται απο αυτα τα χαρακτηριστικά,αφού δεν είναι λίγες οι φορές που μηχανές με ίδια χαρακτηριστικά βγάζουν διαφορετικής ποιότητας φωτογραφίες.

Γενικά θα σου πρότεινα να πας σε ένα πολυκατάστημα να βρεις τα μοντέλα και να τα δοκιμάσεις όχι ότι θα βγάλεις και εύκολα άκρη.Επίσης αν μπορείς να διαθέσεις κάτι παραπάνω (160-180)ακόμα καλύτερα γτ σε αυτά τα χρήματα μη περιμένεις και θαύματα.Ο μόνος που θα μπορούσε να σου απαντούσε με σιγουριά είναι κάποιος που τις έχει δοκιμάσει και τις δυο αλλά με τόσο μοντέλα και μάρκες λίγο δύσκολο.

Εγώ θα σου πρότεινα την Nikon επείδη είμαι κάτοχος μιας Nikon S8000 και είδα αισθητές διαφορές απο φθηνότερες και επίσης κάτοχος Nikon για 8 χρόνια.

Edited by madwalker
Ericsson 788 , Ericsson T10 , Nokia 5210 , Nokia 6020 , Nokia 6151 , Nokia N73 , Nokia E52, Xiaomi Redmi Note 4X

Παιδιά οι Pentax μηχανές είναι πάρα πολύ καλές μηχανές! Δυστυχώς στην Ελλάδα μάθαμε μόνο sony, sony , sony.Στο εξωτερικό που οι ξένοι ασχολούνται πραγματικά με τη φωτογραφία την pentax την έχουν πάρα πολύ σε εκτίμηση.Εχω δει φωτός τυπωμένες από οικονομικές pentax έπαθα πλάκα!

Έχω δοκιμάσει κι εγώ μια Pentax Optio S12 ενός φίλου και έπαθα πλάκα... Μεγάλος αισθητήρας, ταχύτατη να είναι έτοιμη για λήψη από κλειστή, πολύ καλές φωτογραφίες, καθαρός ήχος στο βίντεο... Αλλά καινούργια δεν την βρίσκω εδώ πουθενά.

Έχω δοκιμάσει κι εγώ μια Pentax Optio S12 ενός φίλου και έπαθα πλάκα... Μεγάλος αισθητήρας, ταχύτατη να είναι έτοιμη για λήψη από κλειστή, πολύ καλές φωτογραφίες, καθαρός ήχος στο βίντεο... Αλλά καινούργια δεν την βρίσκω εδώ πουθενά.

Kαταρχήν γτ αξίας μηχανή είναι η Optio S12; Εγώ έχω χρησιμοποιήσει Pentax των 100 ευρω προ 3ετίας(δε θυμάμαι μοντέλο)και ήταν απογοητευτική.Για να βγάλεις φωτο με οποιοδήποτε φωτισμό κα είδικά το βράδυ ακόμα και με φλας έπρεπε να έχεις χέρι χειρούργου μη σου πω ότι κράταγες και την αναπνοή σου.Έκανε ποσή ώρα να ανοίξει και μετά την φώτο (5mp) χρειαζόταν μερικά δεύτερα για να ξαναβγάλεις πάλι φώτο.Επίσης έπαιρνε μπαταρίες κανονικές ΑΑ και δεν περιέχονταν την συσκευασία όπως επίσης και ο φορτιστής δεν υπήρχε στην συσκευασία.Βεβαια ίσως απο τότε έχουν αλλάξει τα πράματα.

Ericsson 788 , Ericsson T10 , Nokia 5210 , Nokia 6020 , Nokia 6151 , Nokia N73 , Nokia E52, Xiaomi Redmi Note 4X

IXUS 220HS, IXUS 230HS, POWERSHOT SX220HS ή POWERSHOT SX230HS ????

Ποια συνιστατε και γιατι? Τη θελω για συνιθισμενη χρήση. Διακοπες,οικογενειακες στιγμες κ.τ.λ. Θέλω επισης να εχει καλη εγγραφη βιντεο.

IXUS 220HS, IXUS 230HS, POWERSHOT SX220HS ή POWERSHOT SX230HS ????

Ποια συνιστατε και γιατι? Τη θελω για συνιθισμενη χρήση. Διακοπες,οικογενειακες στιγμες κ.τ.λ. Θέλω επισης να εχει καλη εγγραφη βιντεο.

Έξαρτάται και πόσα διαθέτεις.Οι Ixus είναι μηχανές που βρίσκονται κάτω απο τα 250 ευρω ενω οι Powershot ξεπερνάνε τα 250-300ευρω.Για την δουλειά που τις θέλεις και οι 4 είναι μια χαρά και νομίζω τραβάνε και βίντεο 1080p αλλά δε ξέρω διάρκεια.Άμα θέλεις όμως π.χ. μεγαλύτερο zoom ή μεγαλύτερη οθόνη και κάποια επίπλεον καλούδια που πιθανότατα θα έχουν θα προτιμήσης κάποια Powershot.Με τη σκέψη αυτή θα έπαιρνα την Powershot 220HS έφοσον διαθέτω 230 ευρω(τιμή bird phone).

Έγω προσωπικά την δικιά μου Nikon S8000 την αγόρασα γτ η προηγούμενη ψηφιακή μου ήταν Nikon , για την μεγαλη της οθόνη 3''και των 900k χρωμάτων,το zoom,την στοιβαρότητα και την αίσθηση στο χέρι,τα mp των 14 δε με ενδιεφεραν εφοσον πάντα την έχω στα 8 mp όπως επίσης και το βίντεο των 720p λίγο με ενδιέφερε αλλά διέθετα 260 ευρώ.Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι βγάζει καλύτερες φωτο απο μηχανές των μισών χρήμάτων.

Βέβαια κάποιος πιθανον να γνωρίζει καλύτερα αυτές τις μηχανές για να σου πει με σιγουριά ποια είναι η καλύτερη πρόταση.

επελεξα να παρω αυτη τη καμερα http://www.sony.gr/product/dsc-h-series/dsc-hx9v την εχει κανεις; ειναι καλη επιλογη για να βγαζεις φωτος; και επησης το βιντεο με μεγαλη μνημη στη καρτα μνημης μπορεις να τραβας πιο πολυ βιντεο απο 29 δευτ.

Και κατι αλο.τη καμερα σκεφτομαι να τη παρω απ το pixmania .εχει παρει κανεις κατι απο κεινο το καταστημα online ;ρωταω γιατι για πληρωμη μου δινουν επιλογες πως να κανω τη πληρωμη για παραγγελια, με πιστωτικη η με εμβασμα κατι τετιο στη τραπεζα.επειδη με πιστωτικη δεν μπορω, θα βαλω τα λεφτα στη τραπεζα απλα επειδη μερικες φορες αυτο ειναι λιγο επικυνδινο δεν εχεις καμια ασφαλεια οπως στο ebay paypal σε περιπτωση εαν δεν ερθει το item εχει αγορασει κανεις για να επιβεβεωσει την αξιοπιστια του μαγαζιου;ας μου απ καπιος γιατι θελω να την παρω γρηγορα αυτη τη καμερα.

επελεξα να παρω αυτη τη καμερα http://www.sony.gr/product/dsc-h-series/dsc-hx9v την εχει κανεις; ειναι καλη επιλογη για να βγαζεις φωτος; και επησης το βιντεο με μεγαλη μνημη στη καρτα μνημης μπορεις να τραβας πιο πολυ βιντεο απο 29 δευτ.

Και κατι αλο.τη καμερα σκεφτομαι να τη παρω απ το pixmania .εχει παρει κανεις κατι απο κεινο το καταστημα online ;ρωταω γιατι για πληρωμη μου δινουν επιλογες πως να κανω τη πληρωμη για παραγγελια, με πιστωτικη η με εμβασμα κατι τετιο στη τραπεζα.επειδη με πιστωτικη δεν μπορω, θα βαλω τα λεφτα στη τραπεζα απλα επειδη μερικες φορες αυτο ειναι λιγο επικυνδινο δεν εχεις καμια ασφαλεια οπως στο ebay paypal σε περιπτωση εαν δεν ερθει το item εχει αγορασει κανεις για να επιβεβεωσει την αξιοπιστια του μαγαζιου;ας μου απ καπιος γιατι θελω να την παρω γρηγορα αυτη τη καμερα.

Mια ερώτηση μόνο! Γτ Sony; Από ανθρώπους επαγγελματίες στο χώρο που έχω ρωτήσει δε θα αγόραζαν ποτέ μηχανή Sony ,ούτε compact,ούτε DSLR.

Mια ερώτηση μόνο! Γτ Sony; Από ανθρώπους επαγγελματίες στο χώρο που έχω ρωτήσει δε θα αγόραζαν ποτέ μηχανή Sony ,ούτε compact,ούτε DSLR.

Δεν το ψάχνουν ίσως σωστα γι αυτο παίρνουν Sony,η Sony είναι καλη στις βιντεοκαμερες

Sent from my Sexy iPad-2 using Tapatalk

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Δεν το ψάχνουν ίσως σωστα γι αυτο παίρνουν Sony,η Sony είναι καλη στις βιντεοκαμερες

γιατι ειναι μικρη ψηφιακη ενω οι dslr ειναι μεγαλες και το κυριοτερο τραβαει βιντεο σε full hd video 1080 60p και τα αποτελεσματα ειναι εντυπωσιακα ...και οι φωτος ακουω τα καλυτερα λογια..και συν οτι εχει και αλλα καλουδια μεσα οπως 3d gps :)

και το ψαξα σωστα με ενδιαφερει και βιντεο και φωτος μαζι οχι μονο φωτος αλλα μαπα βιντεο..γουστα ειναι αυτα..

για τη παραπανω ερ για το σαιτ αν ξερει κανεισ

καλα,το τι θα προωθησουν οι "επαγγελματιες" το ξερουμε.το μονο πλεονεκτημα των canonikon(!),ειναι η πληθωρα φακων.

η σονυ μια χαρα ειναι,μην ξεχναμε και την τεχνογνωσια της μινολτα που διαθετει ......και αν δεν ηταν η σονυ,θα αγοραζατε την δ3100 και την 1100δ στα 800 ευρω και οχι στα 500 που παιζουν τωρα.

Δε ξέρω τώρα τι κάνει η Sony(ξέρω παλιότερα τι σαβούρα έβγαζε) αλλά μια εποχή στο βίντεο και στις βιντεοκάμερες καλύτερη σε ποιότητα κατασκευής και όχι άμα έχει πολλά φωτάκια, αν κάνει παπάδες κλπ ήταν η Panasonic,ίσως η Τoshiba και η Ηitachi(ωραίες εποχές).

καλα,το τι θα προωθησουν οι "επαγγελματιες" το ξερουμε.το μονο πλεονεκτημα των canonikon(!),ειναι η πληθωρα φακων.

η σονυ μια χαρα ειναι,μην ξεχναμε και την τεχνογνωσια της μινολτα που διαθετει ......και αν δεν ηταν η σονυ,θα αγοραζατε την δ3100 και την 1100δ στα 800 ευρω και οχι στα 500 που παιζουν τωρα.

Tώρα όσο αφόρα τις ψηφιάκες και πάλι θα προτιμούσα αν και δε είμαι απο τους ειδικούς στις μηχανές κάποια άλλη μάρκα που είναι χρόνια στο χώρο όπως Olympus,Nikon,Canon,Pentax.Πέρα απο τα αρνητικά που έχω ακούσει απο επαγγελματίες οι όποιοι κανείς τους δεν έχει Sony αλλά οποιαδήποτε άλλη μάρκα όπως τις παραπάνω είμαι απο τους μη οπαδούς της εταιρείας γνωρίζοντας το "κακό" παρελθόν ακόμα και το πρόσφατο και είμαι επιφυλακτικός.Aπο κεί και πέρα ο καθένας παίρνει οτι θέλει.

• 2 weeks later...
γιατι ειναι μικρη ψηφιακη ενω οι dslr ειναι μεγαλες και το κυριοτερο τραβαει βιντεο σε full hd video 1080 60p και τα αποτελεσματα ειναι εντυπωσιακα ...και οι φωτος ακουω τα καλυτερα λογια..και συν οτι εχει και αλλα καλουδια μεσα οπως 3d gps :)

και το ψαξα σωστα με ενδιαφερει και βιντεο και φωτος μαζι οχι μονο φωτος αλλα μαπα βιντεο..γουστα ειναι αυτα..

για τη παραπανω ερ για το σαιτ αν ξερει κανεισ

S90,s95 οτι καλύτερο για compact

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• 2 weeks later...
Για δες αν θες και τη ΝΙΚΟΝ Ρ300! Είναι απίστευτη μηχανή και με πολύ καλό βιντεάκι και μάλιστα έχει και διάφορα εφφέ στο βίντεο όπως εγγραφή σε slow motion και από πάνω μετά μπορείς να βάζεις μουσική, σαν βιντεοκλιπάκι! Και βγάζει πολύ καλά και σε χαμηλό φωτισμό.

εγω θελω να φωτογραφιζω αντικειμενα (επιπλα). θελω καθαρη φωτο με ζωντανο χρωμα. επισης θελω ταχυτητα ληψης και να κραταει η μπαταρια.

αυτην την στιγμη εχω μια minolta f 300. ειναι 5 mp. θελω κατι πολυ καλυτερο.οχι τοσο στα mp γιατι δεν τυπωνω αφισες, αλλα σε ταχυτητα ληψης (η δικια μου αργει να τραβηξει την μια φωτο μετα την αλλη ... ισως να κανει ακομα και 10 δευτερολεπτα μεχρι να κανει αναλυση στο φως της εικονας)

θελω να μπορει να τραβηξει οσο το δυνατον περισσοτερο φοντο ... δηλαδη να εχει οσο μεγαλυτερο πλανο γινεται (πως λεγεται αυτο? ευρυγωνιος φακος ??)

επισης πααααρα πολυ σημαντικο να αντεχει η μπαταρια της πολλες φωτο με φλας ή χωρις .... η δικη μου τις τρωει σαν καραμελες ...

για τις παρακατω τι λετε ??

http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=1a67fd7a-a3d2-468b-b49a-3e5a8906fa70

http://www.mdigitalphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=1422

• 4 weeks later...

Παιδιά καλησπέρα.θα ήθελα την γνώμη σαs για την Sony DSC-

TX9 μιαs και την αγόρασα πριν 10 μέρες(200 ευρώ).Την έχει κάποιοs να μου πει την γνώμη του?

d-slr δεν θα επερνα sony με τιποτα. αλλα compact ή sony θα επερνα ή olympus. και οι 2 ειναι κορυφη.
iphone xs max ipad 6th gen

Μάλλον ανάποδα.η σειρά α στις dslr είναι πολύ καλές.η compact είναι μόνο για εφέ...Carl Zeiss και ιστορίες.δυο compact ακριβές πήρα και η δυο μετριοτατες

Φιλικά Γιώργος

Παιδιά καλησπέρα.θα ήθελα την γνώμη σαs για την Sony DSC-

TX9 μιαs και την αγόρασα πριν 10 μέρες(200 ευρώ).Την έχει κάποιοs να μου πει την γνώμη του?

Μάλλον εσύ θα πρέπει να μας πεις απόψεις και κριτικές. :)

d-slr δεν θα επερνα sony με τιποτα. ...

Σεμνάαααα :D