Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μαλλον θα πρεπει να τις βαλω στην αμεση συγκριση και αυτες που μου προτεινετε για να εχω μια πιο ξεκαθαρη εικονα.

Ειδομεν λοιπον.

Παντως ελικρινα και παλια χιλια ευχαριστω. :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Μαλλον θα πρεπει να τις βαλω στην αμεση συγκριση και αυτες που μου προτεινετε για να εχω μια πιο ξεκαθαρη εικονα.

Ειδομεν λοιπον.

Παντως ελικρινα και παλι χιλια ευχαριστω. :)[/quote

(παλι)

[sIGPIC][/sIGPIC]

ακριβως οπως τα λεει ο φιλος ο energy ειναι τα πραγματα,παντως δες και την casio ειναι πολυ καλη κι αυτη,σιγουρα φυσικα θα μπερδευτεις λιγο απο αυτες τις 2 ψηφιακες,παντως οποια κι αν παρεις να ξερεις οτι θα ειναι μια εξαιρετη επιλογη,α,και κατι αλλο,εχω την εντυπωση οτι η ixus-50 εχει δυνατοτερο φλας απο την casio δεν ειμαι ομως σιγουρος αλλα ψαξε το λιγο αυτο η καλυτερα ρωτησε τον καταστηματαρχη που θα παρεις την νεα σου ψηφιακη να δεις τι θα σου πει κι αυτος.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΜΟΝΤΕΛΑ:

1.Sony DCS W17(393)

2.Sony DCS P 200(332)

3.Canon Ixus 50(339)

4.Canon Ixus 700(444)

Όλες οι πάραπανω είναι στα 7 mp με εξαίρεση την 3 που είναι στα 5

Σε παρένθεση οι τιμές κατά προσέγγιση.

Τι προτείνετε?

an de se enoxloun ta xrimata... tin ixus 700... an thes kati oikonomiko kai kalo tin ixus50...

exoun makran tin kaliteri poiotita photografias...

os poiotita photo tha tis katetasa 4,3,1,2...

os aksia/timi 3,2,4,1...

an se endiaferei to video... i ixus den exoun mpeg4... alla oi casio einai kaliteres se afton ton tomea... tha sou proteina na deis tin Z500 sta 5mpix... 'i tin Z750 sta 7.2 opou kai tha epelega apo oles tis parapano... giati einai i xrisi tomi...

tha apefevga tis sony giati exoun pio akrives kartes mnimis...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ CASIO S 500 KAI SONY DSC P 200 TI PROTEINETAI????

καλοσορισες αρχικα φιλε μου στο Myphone μας :)

λοιπον οσο για την ερωτηση σου καλυτερα να επιλεξεις την casio ειναι πολυ καλη,απο την sony εχω προσωπικη εμπειρια και δεν στην προτεινω καθολου.

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΜΟΝΤΕΛΑ:

1.Sony DCS W17(393)

2.Sony DCS P 200(332)

3.Canon Ixus 50(339)

4.Canon Ixus 700(444)

Όλες οι πάραπανω είναι στα 7 mp με εξαίρεση την 3 που είναι στα 5

Σε παρένθεση οι τιμές κατά προσέγγιση.

Τι προτείνετε?

φιλε μου οι canon και οι 2 που εχεις βαλει στο συγκρητικο σου ειναι οι καλυτερες σε ολους τους τομεις και περισσοτερο στο θεμα ποιοτητας οπου εκει δεν εχουν ανταγωνιστη και στο θεμα της ευχρηστιας οπου κι εκει ειναι πολυ καλες.

προσωπικα εχω μια ixus-700 και δεν μπορω να σου πω παρα μονο τα καλυτερα λογια γι αυτην την ψηφιακη.

τις sony της αποκλειω τελειως.

και την ixus-50 παντως να παρεις να ξερεις οτι θα μεινεις πληρως ευχαριστημενος.

Γιατι τοσο μισος για τις Sony?

Περα απο το MS, δεν νομιζω οτι υστερουν σε κατι..

Απο την αλλη, απο αποψη φακων ειναι ανωτερες

ρε παιδια ποια sony cybershoot βγαινει σε διαφορα χρωαματα?την εχω δει σε πορτοκαλι,κοκκινο,μπλε,μαυρο?ποιο μοντελο ειναι?

δεν εχω μισος προς την sony φιλε μου,απλα γραφω τα δικα μου βιωματα που περασα με μια p-200,κι αν εχεις ψαξει γραφω οτι στις ημερησιες φωτογραφησεις ειναι πολυ καλη το βραδυ ομως σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου καιει πολυ ευκολα την φωτογραφια σε οτι λειτουργια κι αν την βαλεις.

απο οσες συζητησεις που εχω κανει τοσες μερες με ατομα που ασχολουνται και επαγγελματικα με την φωτογραφια δεν εχω δει κανενα να μου προτεινει την σονυ,αντιθετα ολοι υποστηριζουν κανον και ολυμπους.

να ρωτησω κατι αλλο?αν εχεις μια ψηφιακη στα 7 μπ σαν του ταξιδιωτη και εμφανισεις την φωτο σε κανονικο μεγεθος υπαρχει πιθανοτητα αυτη να χανει σε ποιοτητα απο οτι αν την εμφανιζες σε Α4 ας πουμε?οταν τραβατε φωτο την εχετε στην μεγιστη ποιοτητα?

φιλε μου θα σου μιλησω ειλικρηνα,ποτε δεν τραβαω στην μεγιστη αναλυση των 7mp,την ποιοτητα την εχω ομως στο superfine και μια φωτο με κανονικο μεγεθος δεν την βλεπω να υστερει σε ποιοτητα.

επισης χαιρομαι που μιλησες ειλικρηνα για τις sony,τα ιδια πραγματα τα χω ακουσει κι εγω απο 2 φωτογραφους αλλα και απο ανθρωπο που εργαζεται σε καταστημα του ειδους.

epeidi exoun sxediasmeno apo tin zeiss fako? i sony tous kataskevazei...

tis canon oi fakoi lene einai episis apisteftoi...opos kai oi leica ton panasonic...

kai i casio foroun fakous canon sinithos (eksou kai paromoia modela) me allo software kai ccd kai epeksergasti...

ego de tha proteimousa pote mia etairia pou exei kalo ston egefalo kai xrisimopoiei prosopika apothikeftika mesa... sony-olympus... de tha tous diploplirono mia gia tin agora kameras kai alli mia gia memory card pou plironoun stous idious pnevmatika dikeomata...

'i CF 'i SD... eiparxoun apeira kai fantastika modela...

να ρωτησω κατι αλλο?αν εχεις μια ψηφιακη στα 7 μπ σαν του ταξιδιωτη και εμφανισεις την φωτο σε κανονικο μεγεθος υπαρχει πιθανοτητα αυτη να χανει σε ποιοτητα απο οτι αν την εμφανιζες σε Α4 ας πουμε?οταν τραβατε φωτο την εχετε στην μεγιστη ποιοτητα?

Καλο ειναι να τραβαμε με τη μεγιστη αναλυση που επιτρπει η μηχανη μας,ωστε,αν την επεξεργαστουμε μετα,να μην χασουμε σε ποιοτητα & να εχουμε τη μεγιστη δυνατη λεπτομερεια... ;) επισης,εκτυπωσεις σε Α4 βγαζεις ανετα ακομα & με μηχανη 4ΜΡ(προσωπικη εμπειρια)...οσο για τη Σονυ,ας μην ειχε το ονομα που τη συνοδευει απο αλλα ηλεκτρονικα ειδη & θα βλεπαμε αν θα πουλαγε τοσο πολυ... :X

@panos,με γεια τη μηχανη...πολυ καλη επιλογη... :)

epeidi exoun sxediasmeno apo tin zeiss fako? i sony tous kataskevazei...

tis canon oi fakoi lene einai episis apisteftoi...opos kai oi leica ton panasonic...

kai i casio foroun fakous canon sinithos (eksou kai paromoia modela) me allo software kai ccd kai epeksergasti...

ego de tha proteimousa pote mia etairia pou exei kalo ston egefalo kai xrisimopoiei prosopika apothikeftika mesa... sony-olympus... de tha tous diploplirono mia gia tin agora kameras kai alli mia gia memory card pou plironoun stous idious pnevmatika dikeomata...

'i CF 'i SD... eiparxoun apeira kai fantastika modela...

Εγώ έχω μία Casio Z55 η οποία φοράει φακό Pentax πάντως και είμαι σούπερευχαριστημένος. Σε όλα τα tests την βγάζει καλύτερη από όλες τις compact στα 5 megapixels

Παιδιά είμαι νέος στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (πρόσφατα αγόρασα μια Panasonic Lumix dmc-lz2) και όταν ένας φίλος μου τραβούσε φωτογραφίες, τράβηξε εμένα και έναν κεραυνό μαζί, αλλά ενώ ο κεραυνός στο background φαίνεται εξαίσια, εγώ έχω βγεί "κουνημένος". Γίνεται να την διορθώσω με κανένα πρόγραμμα και πιό? Ευχαριστώ.

Παιδιά είμαι νέος στην ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (πρόσφατα αγόρασα μια Panasonic Lumix dmc-lz2) και όταν ένας φίλος μου τραβούσε φωτογραφίες, τράβηξε εμένα και έναν κεραυνό μαζί, αλλά ενώ ο κεραυνός στο background φαίνεται εξαίσια, εγώ έχω βγεί "κουνημένος". Γίνεται να την διορθώσω με κανένα πρόγραμμα και πιό? Ευχαριστώ.

φιλε μου ανεβασε την καπου να την δουμε,πρεπει να ειναι εξαισια. :)

δεν εχω μισος προς την sony φιλε μου,απλα γραφω τα δικα μου βιωματα που περασα με μια p-200,κι αν εχεις ψαξει γραφω οτι στις ημερησιες φωτογραφησεις ειναι πολυ καλη το βραδυ ομως σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου καιει πολυ ευκολα την φωτογραφια σε οτι λειτουργια κι αν την βαλεις.

Πέρα από τους Carl Zeiss φακούς που χρησιμοποιεί δεν λέει κ σπουδαία πράγματα η SONY. Εγώ, προσωπικά, έχω μία Canon EOS 350D κ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος (βέβαια ανήκει στην κατηγορία των SLR κ όχι των Compact ψηφ. φωτ. μηχανών). Σε compact εκτός της SONY, έχω δοκιμάσει κ μία Nikon Coolpix 5000 που επίσης με άφησε αρκετά ευχαριστημένο. Επομένως, προσωπική γνώμη, επιλέξτε κάτι ανάμεσα σε Nikon κ Canon (τοποθετώ ως 3η επιλογή τις Olympus).

φιλε μου ανεβασε την καπου να την δουμε,πρεπει να ειναι εξαισια. :)

Voyager εξαίσια δεν είναι διότι είχε βάλει την μηχανή σε night mode το οποίο χρειάζεται τρίποδο οπότε βγήκε "κουνημένη". Γι' αυτό ζήτησα βοήθεια αλλά μου είπαν απο μαγαζιά εδώ ότι δεν γίνεται κάτι. Δεν πειράζει όμως. Την "ανέβασα" εδώ.

πω πω φοβερα φαινεται

Voyager εξαίσια δεν είναι διότι είχε βάλει την μηχανή σε night mode το οποίο χρειάζεται τρίποδο οπότε βγήκε "κουνημένη". Γι' αυτό ζήτησα βοήθεια αλλά μου είπαν απο μαγαζιά εδώ ότι δεν γίνεται κάτι. Δεν πειράζει όμως. Την "ανέβασα" εδώ.

με μια πρώτη ματια λέω ότι δεν διορθώνεται. σε τι ανάλυση είναι η μητρική?

και να κανεις unsharp mask πάλι θολή θα είναι ...δυστυχώς.

εγώ λέω να κρατήσεις τον κεραυνό στο αρχείο σου ,να πας για φωτογραφιση στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα ή σε άλλο μέρος αν θέλεις και μετά να κανεις μοντάζ.

πως σου φαίνεται σαν ιδέα? :)

με μια πρώτη ματια λέω ότι δεν διορθώνεται. σε τι ανάλυση είναι η μητρική?

και να κανεις unsharp mask πάλι θολή θα είναι ...δυστυχώς.

εγώ λέω να κρατήσεις τον κεραυνό στο αρχείο σου ,να πας για φωτογραφιση στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα ή σε άλλο μέρος αν θέλεις και μετά να κανεις μοντάζ.

πως σου φαίνεται σαν ιδέα? :)

Σαν ιδέα καλή μου ακούγεται (αν κ εφόσον ξέρει να χειρίζεται ΚΑΛΑ το φωτομάγαζο). Ξέρει όμως ; :rolleyes: Διαφορετικά θα μπλέξει τα μπούτια του. Εναλλακτική λύση είναι να το δώσει σε κανέναν γραφίστα ή κάποιον που ασχολείται μπας κ μέσω μοντάζ - όπως σωστά είπες - βρει καμμιά άκρη. Εκ πρώτης όψεως με λίγη δουλειά κ κανά 2 layer από πάνω κάτι μπορεί να γίνει.