Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σε όλη την παρέα ενδιαφέρομαι για την Sony NEX3NL 16-50mm

πια είναι η άποψη σας; είδα αρκετά δείγματα και μου φαίνεται αρκετά καλή; Επίσης γνωρίζεται που μπορώ να την βρω πιο φθηνά;

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

καλησπέρα,

σκέφτομαι να αγοράσω μια φωτ.μηχανη Nikon D3100, γνωρίζει κάποιος να μου πει αν αξίζει να την αγοράσω? την εχω βρεί σε Kit με extra φακό 55-200..... ευχαριστω

καλησπέρα,

σκέφτομαι να αγοράσω μια φωτ.μηχανη Nikon D3100, γνωρίζει κάποιος να μου πει αν αξίζει να την αγοράσω? την εχω βρεί σε Kit με extra φακό 55-200..... ευχαριστω

Ειναι πολυ καλη, αλλα θα σου προτεινα να κοιταξεις για την D3300. Τωρα για τον extra φακο δεν ξερω κατα ποσο θα σε βολευει να τους αλλαζεις και να κουβαλας συνεχεια εναν extra φακο.

Σε APS-C format entry level dSLR η D3300 είναι σαφώς καλύτερη επιλογή σε σχέση με τη D3100. Με τι φακό τη βρήκες kit;
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Έχω βρει την Samsung nx-1000 περίπου στα 150€ μαζί με το κιτ της που περιλαμβάνει φακό 18-55 και το εξωτερικό φλας. Αξίζει από θέμα ποιότητας; Θα υπάρχει μεγάλη διαφορά από μια Panasonic lumix fz100;

Γεια σε όλη την παρέα ενδιαφέρομαι για την Sony NEX3NL 16-50mm

πια είναι η άποψη σας; είδα αρκετά δείγματα και μου φαίνεται αρκετά καλή; Επίσης γνωρίζεται που μπορώ να την βρω πιο φθηνά;

Την έχω περίπου έξι μήνες, πολύ ευχαριστημένος, την είχα πάρει σε προσφορά 300 €, τώρα έχει παντού τόσο.

Ότι θες να μάθεις πες μου, αν μπορώ να βοηθήσω, ευχαρίστως.

Υπ΄όψην ότι δεν είμαι και πολύ σχετικός με την φωτογραφία.

Έχω βρει την Samsung nx-1000 περίπου στα 150€ μαζί με το κιτ της που περιλαμβάνει φακό 18-55 και το εξωτερικό φλας. Αξίζει από θέμα ποιότητας; Θα υπάρχει μεγάλη διαφορά από μια Panasonic lumix fz100;

Σιγουρα ο αισθητηρας δε συγκρινεται με αυτον μιας compact μηχανης. Κι εγω την εχω την tz10 αλλα ο αισθητηρας των μηχανων αυτων ειναι "αλλο πραγμα".

:cool:

Σιγουρα ο αισθητηρας δε συγκρινεται με αυτον μιας compact μηχανης. Κι εγω την εχω την tz10 αλλα ο αισθητηρας των μηχανων αυτων ειναι "αλλο πραγμα".

Σίγουρα ο αισθητήρας της θα είναι καλύτερος από την bridge camera FZ100. Αλλά διαφορά απτή θα υπάρχει; Αυτό θέλω να μάθω από φίλους που έχουν εμπειρία/βίωσαν μια τέτοια μετάβαση. Εξάλλου και η NX1000 είναι εισαγωγικό μοντέλο στην κατηγορία της, άρα μεγάλη διαφορά θα υπάρχει;

To πρόβλημα με τις CSM/MILC είναι και παραμένει οι φακοί. Επείδη όλες οι έως τώρα προτάσεις χρησιμοποιούν ξεχωριστά mounts σε σχέση με τις ομόσταυλες dSLR, δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία φακών και οι έως τώρα κυκλοφορούντες είναι κατά κανόνα μέτριας απόδοσης. Υπάρχουν αντάπτορες αλλά κοστίζουν ακριβά, προσθέτους στο βάρος και συνήθως έρχονται με περιορισμούς χρήσης. Όσο και αν φαίνεται παράξενο, τα οπτικά μέρη που υπάρχουν στις upper midrange και high end P&S και στις bridge μηχανές, μπορεί να είναι ανώτερα σε απόδοση από τα kit που έρχονται με τις entry-level και midrange ΜΙLC.

Σίγουρα ο αισθητήρας της θα είναι καλύτερος από την bridge camera FZ100. Αλλά διαφορά απτή θα υπάρχει; Αυτό θέλω να μάθω από φίλους που έχουν εμπειρία/βίωσαν μια τέτοια μετάβαση. Εξάλλου και η NX1000 είναι εισαγωγικό μοντέλο στην κατηγορία της, άρα μεγάλη διαφορά θα υπάρχει;

Κοιτα επειδη εγω μετα τη lumix πηγα κατευθειαν σε dslr, σου προτεινω να το ψαξεις οσο μπορεις στο google. Ψαξε σελιδες που εχουν δειγματα της nx1000 για να τις συγκρινεις, κοιτα και στο youtube που ανεβαζουν ριβιους μηχανων.

Το "μεγαλη" διαφορα ειναι καπως υποκειμενικο.

Το θεμα ειναι αν σκοπευεις ν ασχοληθεις με τη φωτογραφια, να μπεις στη λογικη ν αγορασεις φακους, να πειραματιστεις.

Παιδιά καλησπέρα μου γυάλισε η Nikon D3300 Kit red .Την βγάζουν σε διάφορα kit με φακούς...η μηχανή λέει τίποτα; Έχει εμπειρία κανείς;

Eίναι η entry level dSLR της Nikon, νέο μοντέλο αφού κυκλοφορεί εδώ και ένα μήνα. Έχει εξαιρετικό APS-C format αισθητήρα και γενικά συγκεντρώνει θετικές κριτικές.

Με ποιο φακό την βρίσκεις kit;

Παιδιά καλησπέρα μου γυάλισε η Nikon D3300 Kit red .Την βγάζουν σε διάφορα kit με φακούς...η μηχανή λέει τίποτα; Έχει εμπειρία κανείς;

Δεν εχω αυτη αλλα απ´ οτι εχω διαβασει ειναι παρα πολυ καλη. Μεγαλο πλεονεκτημα το αυξημενο sharpness λογω της αφαιρεσης φιλτρου που με μεγαλη επιτυχια ειχε γινει και στα ακριβοτερα μοντελα. Μην παρασυρθεις και παρεις κατευθειαν πακετο με πολλους φακους. Ξεκινα με τον 18-55 και βλεπεις τις αναγκες σου και μπορεις να πραξεις αναλογως!

Δεν εχω αυτη αλλα απ´ οτι εχω διαβασει ειναι παρα πολυ καλη. Μεγαλο πλεονεκτημα το αυξημενο sharpness λογω της αφαιρεσης φιλτρου που με μεγαλη επιτυχια ειχε γινει και στα ακριβοτερα μοντελα. Μην παρασυρθεις και παρεις κατευθειαν πακετο με πολλους φακους. Ξεκινα με τον 18-55 και βλεπεις τις αναγκες σου και μπορεις να πραξεις αναλογως!

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση" ή κάνουμε χρήση της "Πολλαπλής παράθεσης"

Παρτην με τον 18-105 που αξιζει τη διαφορα απο τον 18-55 κι αν εισαι νεος στο χωρο, δε θα το μετανιωσεις

Παρτην με τον 18-105 που αξιζει τη διαφορα απο τον 18-55 κι αν εισαι νεος στο χωρο, δε θα το μετανιωσεις

Η καλύτερη επιλογή.

Θα σου δώσει επιλογές που ο 18-55 οχι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Συμφωνώ, ο συγκεκριμένος είναι αρκετά καλός φακός, γρήγορος και παρέχει αρκετές δυνατότητες.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα,

Έχω μία απλή dSLR κάμερα CANON EOS 450D και την είχα για απλή χρήση έχοντας των kit φακό EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS και είχα πάρει και τον σταθερό EF 50mm f/1.8 II.

μου χάλασε ο 18-55 και σκεφτόνουν να τον αντικαταστήσω με κάτι μεταχειρισμένο και ταυτόχρονα φτηνό. Τι φακό έχετε να μου προτείνετε και ας μην είναι CANON (ας είναι και SIGMA, TAMRON κλπ)

απλά θέλω κάτι καλό που να αξίζει τα λεφτά του

Ευχαριστώ

Eξαρτάται από το budget σου και τη θεματολογία που καταγράφεις. Για παράδειγμα ο Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM Canon είναι μια πολύ καλή επιλογή αλλά κοστίζει τα τριπλάσια σχεδόν από τον Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM που είχες.

Άλλη καλή επιλογή είναι ο Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC Canon και ο Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di II Canon ως πιο οικονομική πρόταση.

Από μαμά Canon EF/EF-S δεν βρίσκεις εξίσου γρήγορους φακούς όπως οι παραπάνω και πρέπει να ανέβεις αρκετά σε κόστος.

Edited by gnt

Καλησπέρα,

Έχω μία απλή dSLR κάμερα CANON EOS 450D και την είχα για απλή χρήση έχοντας των kit φακό EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS και είχα πάρει και τον σταθερό EF 50mm f/1.8 II.

μου χάλασε ο 18-55 και σκεφτόνουν να τον αντικαταστήσω με κάτι μεταχειρισμένο και ταυτόχρονα φτηνό. Τι φακό έχετε να μου προτείνετε και ας μην είναι CANON (ας είναι και SIGMA, TAMRON κλπ)

απλά θέλω κάτι καλό που να αξίζει τα λεφτά του

Ευχαριστώ

Γενικά να γνωρίζεις ότι ο φακός έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία για την ποιότητα της φωτογραφίας από το σώμα. Οπότε αξίζει να επενδύσεις σε έναν καλό φακό που θα τον κρατήσεις και για το επόμενο σώμα που θα αγοράσεις στο μέλλον. Ένας καλός φακούς δε χάνει ποτέ την αξία του και μπορείς να τον έχεις για πάντα.

• 2 weeks later...
Γεια σας. Σας παρακαλω,ας με βοηθησει καποιος. Εχω παρει την Canon s110. Τις φωτο μπορω να τις αντιγραψω στον pc αλλα τα video δεν τα αντιγραφει..Μηπως καποιος ξερει γιατι γινεται αυτο? Φοβαμαι μην χασω αυτα τα video .. Ευχαρστω εκ των προτερων

Sony Alpha a6000 24.3 Interchangeable Lens Camera with 16-50mm Power Zoom Lens

DPR

CL

PB

Bρήκα την επόμενη μηχανή μου. Το θέμα είναι να βρω κανέναν καλό φακό για Ε mount.

Γεια σας!

Ασχολούμαι πολύ με τη φωτογραφία, ερασιτεχνικά όμως. Εδώ και 5 χρόνια περίπου έχω μια απλή ψηφιακή την Canon Ixus 85 IS η οποία έχει βγει αστέρι για την χρήση που την ήθελα με μοναδικό αλλά βασικό για μένα μειονέκτημα ότι στον χαμηλό φωτισμό (όταν λέω χαμηλό φωτισμό δεν εννοώ σκοτάδι αλλά ακόμα και την μέρα σε ένα πιο σκιερό περιβάλλον) δεν φαινόταν τίποτα και αναγκαστικά έβαζα φλας.

Τώρα θα ήθελα να πάω ένα βήμα παραπάνω χωρίς όμως να πάω στις DSLR γιατί θεωρώ υπερβολή να δώσω τόσα λεφτά ενώ δεν είμαι επαγγελματίας και ενώ μπορώ να έχω ένα ποιοτικό αποτέλεσμα και με τις compact.

Έχοντας κάνει μια έρευνα αγοράς βρήκα την Canon SX160 IS και την Nikon Coolpix L620. Γενικά έχω ακούσει ότι οι Nikon ανταποκρίνονται καλύτερα στον χαμηλό φωτισμό. Έχω ακούσει ότι σε αυτό παίζει ρόλο το διάφραγμα, πράγμα που αν ισχύει τότε όντως οι Nikon τα πάνε καλύτερα στον χαμηλό φωτισμό. Εσείς λογικά θα ξέρετε να μου το επιβεβαιώσετε ή να μου το διαψεύσετε.

Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας αν αυτά τα δύο μοντέλα κάνουν για μένα και ποια από τις δύο μου προτείνετε ή αν προτείνετε κάτι άλλο ευπρόσδεκτο κι αυτό. Όλες οι γνώμες θα με βοηθήσουν.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! :)

~ ζετα ~

Sony Alpha a6000 24.3 Interchangeable Lens Camera with 16-50mm Power Zoom Lens

DPR

CL

PB

Bρήκα την επόμενη μηχανή μου. Το θέμα είναι να βρω κανέναν καλό φακό για Ε mount.

Τον 50mm f1.8?

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ legacy φακούς που μπορεί να χάνουν το αυτόματο zoom αλλά σαν ποιότητα εικόνας είναι απίστευτοι!

http://img24.imageshack.us/img24/8241/image1ph.jpg

Κάθε εθνικό οικοδόμημα,κατά συνέπεια και το ελληνικό πρέπει να στηριχθεί σε τρεις στύλους: Τη θρησκεία, την παιδεία και την δικαιοσύνη.