Viper Δημ. September 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2009 Τα εχουν ολες οι καρτες. Μπορει βεβαια και το τροφοδοτικο σου να εχει τετοιο βυσμα οποτε το συνδεεις κατευθειαν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hackfree Δημ. September 30, 2009 Κοινοποίηση Δημ. September 30, 2009 Τα εχουν ολες οι καρτες. Μπορει βεβαια και το τροφοδοτικο σου να εχει τετοιο βυσμα οποτε το συνδεεις κατευθειαν. μπαααα τροφοδοτικό μάρκας pigasus λες να έχει τέτοια? :lol: θα πάρω μια από το plaisio την 4850 που είδα με 89 ευρώ...νομίζω είναι καλή επιλογή και φτινή αφού υποστηρίζει όλα τα καινούργια συστήματα όπως είδα.... Παράθεση technoholic maniac reviewer Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. October 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2009 Μου χάλασε η nVidia GeForce 7300 SE που είχα και τώρα χρησιμοποιώ την άλλη κάρτα γραφικών που είχε ο υπολογιστής μου (ATI Radeon 1150). Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών "σηκώνει" παιχνίδια; Θέλω να εγκαταστήσω το "Just Cause" ξανά, αλλά οι "Απαιτήσεις συστήματος" είναι οι εξής: DirectX 9.0c-compatible 256MB 3D Accelerated Card (GeForce 7 Series/ATI Radeon X1800) Θα το "σηκώσει" ή όχι; :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cyberrobots Δημ. October 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2009 Ετσι οπως τα παραθετεις τα στοιχεια δεν θα παιξει!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. October 10, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2009 Ετσι οπως τα παραθετεις τα στοιχεια δεν θα παιξει!!!! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν αλλάξω κάρτα γραφικών για ένα παιχνίδι. Δουλεύω μόνο σε Internet Exploer, Office και Adobe. Είπα μήπως "σηκώνει" κανένα παιχνίδια για να έχω να παίζω τις μέρες που βαριέμαι...!! :happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. October 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2009 Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με την κάρτα γραφικών: Όποτε βλέπω βίντεο σε full screen στο YouTube, μετά από λίγο η οθόνη γίνεται μαύρη για 2-3 δευτερόλεπτα και όταν επανέρχεται μου βγάζει το εξής σφάλμα: http://img30.imageshack.us/img30/4634/windows7r.png Γιατί το κάνει αυτό; Είναι τόσο απλή αυτή η κάρτα που ούτε ένα βίντεο δεν μπορώ να δω; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. October 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2009 Βαζεις τα video στο high quality?? Ισως ξεμενει απο μνημη.. Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. October 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2009 Βαζεις τα video στο high quality?? Ισως ξεμενει απο μνημη.. Όχι. Αφήνω τα βίντεο όπως είναι χωρίς να τα πειράζω (HQ,HD).. Μόλις πήρα τηλέφωνο τον τεχνικό που μου έβαλε την κάρτα και μου είπε ότι το σφάλμα το βγάζει επειδή είναι πολύ απλή.. Γι'αυτό και όποτε κάνω "Αλλαγή Χρήστη", σβήνει η οθόνη και επανέρχεται μετά από 2-3 δεύτερα.. :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. October 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2009 Εχεις και τα 7 πανω.. Λογικο να ζοριζεται! Τεχνικος στην εβαλε?? Νομιζα οτι ειναι onboard! :p:) Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnthegreek Δημ. October 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2009 Εχεις και τα 7 πανω.. Λογικο να ζοριζεται! Τεχνικος στην εβαλε?? Νομιζα οτι ειναι onboard! :p:) Κοίτα να δεις πως έχει η κατάσταση.. Ο υπολογιστής μου είχε δύο κάρτες γραφικών (nVidia GeForce 7300 SE/7400 GT) και η 7300 SE χάλασε.. Κάλεσα ένα φίλο μου τεχνικό και ήρθε και το είδα.. Επειδή, όμως,η κάρτα που μου χάλασε ήταν μαζί με τη μητρική μου είπε να του τον δώσω να τον κοιτάξει και να δει και την κατάσταση της δεύτερης.. Όταν μου έφερε τον υπολογιστή (μου έβαλε και τα Windows 7, γιατί το cd των XP από τις πολλές γρατσουνιές χάλασε) είδα στο "Προσαρμογείς Οθόνης" που βρίσκεται στο "Διαχείριση Συσκευών" ότι έγραφε:" Ati Radeon XPress 1150".. Δεν έδωσα, όμως,σημασία γιατί μια χαρά κάνει τη δουλειά της.. Μάλλον, η άλλη ήταν χαλασμένη.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. October 18, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2009 Προφανως δεν την κανει πια καλα την δουλεια της! Μπερδευτηκα ομως! 2 καρτες, χαλαει η μια. Η 7400 ηταν καρτα και η 7300 onboard?? Και πως βλεπεις ΑΤΙ τελικα? Μπας και σου αλλαξε και μητρικη?? Και εκανες αλλαγη λειτουργικου για την χαλασμενη vga??? Πολυ μπερδεμα! :) Παντως τα 7 ετσι δικαιολογουνται, γιατι με αλλαγη μητρικης συνεπαγεται format! Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 Θα κάνω μία ερώτηση που προϊδεάζομαι ότι θα ακουστεί πολύ χαζή. Μεταξύ των ATI 4870, 4890 και 5770 ποια κάρτα έχει καλύτερες επιδόσεις; Επειδή υποψιάζομαι ότι θα μου πείτε την 5770, το ρωτάω γιατί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η 5770 είναι φθηνότερη και από την 4890 αλλά και από την 4870 (ή στην χειρότερη περίπτωση έχει ίση αξία με την 4870). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 To οτι ειναι φθηνοτερη σημενει ειτε οτι ειναι καποιας μαρκας οχι τοσο γνωστης ειτε επειδη εχουν οι αλλες καποια ιδιαιτερη ψυκτρα και μεγαλυτερους χρονισμους. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 Ακόμα και σε σύγκριση μεταξύ της ίδιας εταιρίας στην καλύτερη περίπτωση η 5770=4870 αλλά όπως λες η μία έχει συμβατική ψύκτρα ενώ η άλλη έχει την Vapor-X. Επίσης άλλες διαφορές που βλέπω είναι ότι η καινούρια 5770 έχει μνήμη στα 128bit ενώ η παλαιότερή της 4870 έχει 256bit. Δεν μου είπες όμως τη γνώμη σου, η 5770 μεταξύ των 4870 και 4890 σε ποια θέση μπαίνει από άποψη επιδόσεων; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 Καλυτερη ειναι αυτη που εχει υψηλοτερους χρονισμους και φυσικα 256bit.Υπαρχουν πολλες 5770 και 4890,αν εισαι αναμεσα σε καποιες συγκεκριμενες δωσε καποιο λινκ για να ξερω για ποιες μιλας. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 The new Series 5000 products are tagged under the family name 'Evergreen' and within the Evergreen family over the months to come we'll see several products released. * Hemlock - This will be a dual-chip (X2) flagship graphics solutions powered by two RV870 chips. * Cypress - We recently reviewed them, single-chip high-performance graphics solution based on the RV870 chip that will replace the ATI Radeon HD 4890; this is the Radeon HD 5850 and 5870. * Juniper - single-chip performance graphics solution that will replace the remaining Radeon HD 4870 and 4850 graphics boards. These will be the Radeon HD 5750 and 5870. * Redwood - single-chip mainstream graphics solution(s) based on the RV830 chip that will replace both RV730 and RV740-based solutions. * Cedar - single-chip entry-level graphics solution(s) based on the RV810 chip. Υπαρχει τυπογραφικο, εννοει 5750 κ 5770 ;) Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 Καταρχήν ευχαριστώ και τους δύο. Άποψή μου είναι ότι δεν παίζει ο χρονισμός τόσο σημαντικό ρόλο όσο το chip. Βέβαια από την άλλη δεν ξέρω αν πρόκειται για τα ίδια chip αλλά σε άλλο χρονισμό στην κάθε σειρά (4870, 4890, 5770) και αυτό το "based on the RV870 chip" δεν μπορώ να πω ότι είναι και πολύ σαφές για εμένα με βάση αυτά που γνωρίζω ως τώρα. Εννοεί δηλαδή ίδιο chip αλλά με άλλο χρονισμό; Επίσης όταν λέμε "will replace the remaining Radeon HD 4870 and 4850 graphics boards" αυτό σημαίνει ότι μιλάμε και για καλύτερες επιδόσεις ενώ έχουν μνήμη στα 128bit; Εν ολίγοις μπορείτε να βάλετε σε σειρά με βάση τις επιδόσεις τα παρακάτω: 4870, 4890, 5770, 5850 (καλά η 5850 είναι σίγουρα η πρώτη, αλλά με τις άλλες;). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 Χμμμμ χοντρικα 5850>4890>5770=4870 Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zyp3r Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 Eγω θα τις εβαζα 5850,4890,5770,4870. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 Χμμμμ χοντρικα 5850>4890>5770=4870 :) Κάτι τέτοιο φαντάστηκα και εγώ. Μία άλλη απορία που έχω είναι η εξής. Επειδή όλες οι 5770 που είδα ως τώρα έχουν 128bit μνήμη, υπάρχει κάποιος περιορισμός (πχ στο chip) ή απλά οι εταιρίες τις κατασκευάζουν έτσι για να διατηρήσουν πιο κάτω τις τιμές; Γιατί γενικά δεν έχω δει καμία ATI με μνήμη πάνω από 256bit (πλην των διπλοπύρηνων με διπλές μνήμες σε "dual channel") ενώ οι Nvidia από την άλλη έχουν 384bit μνήμες και αν δεν απατώμαι στο παρελθόν έχω δει και 512bit. Έτσι μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν είναι τυχαίο, ότι δεν είναι στην κρίση των εταιριών κατασκευής καρτών το τι μνήμη θα χρησιμοποιήσουν, αλλά σαν να υπάρχει κάποιος περιορισμός. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 παιχνιδια ειναι, οπως κ οτι η nvidia μεχρι τωρα ακομα χρησιμοποιουσε GDDR3 μνημη.. Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 Μα και οι κάρτες γραφικών με ATI που υποτίθεται ότι έχουν μνήμη GDDR5, εγώ βλέπω παντού να λέει για το χρονισμό της μνήμης πχ 900Mhz όσο δηλαδή μία υπερχρονισμένη DDR2. Το GDDR5 δεν κατάλαβα, πως προκύπτει; :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 ειναι θεμα bandwidth και η gddr5 επιτρεπει το διπλασιο αποτι η gddr3 και σε συνδιασμο με την 256bit αρχιτεκτονικη εχουμε τα ιδια περιπου αποτελεσματα με 512bit και ddr3 ;) Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gilardino Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 Μα και οι κάρτες γραφικών με ATI που υποτίθεται ότι έχουν μνήμη GDDR5, εγώ βλέπω παντού να λέει για το χρονισμό της μνήμης πχ 900Mhz όσο δηλαδή μία υπερχρονισμένη DDR2. Το GDDR5 δεν κατάλαβα, πως προκύπτει; :confused: εχεις μπερδεψει τις μνημες των καρτων με τις μνημες ram,αλλο ddr(μνημες ραμ) και αλλο gddr(μνημες καρτων γραφικων)..... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gms Δημ. October 24, 2009 Κοινοποίηση Δημ. October 24, 2009 Μάθαμε και σήμερα κάτι καινούριο. εχεις μπερδεψει τις μνημες των καρτων με τις μνημες ram,αλλο ddr(μνημες ραμ) και αλλο gddr(μνημες καρτων γραφικων)..... Βασικά δεν είναι ότι τα μπέρδεψα, αλλά θεώρησα αυθόρμητα (και προφανώς λανθασμένα) ότι οι χρονισμοί των δύο τύπων μνήμης είναι ίδιοι. Δηλαδή ότι πχ οι χρονισμοί των GDDR2 είναι ίδιοι με των DDR2, GDDR3=DDR3, κλπ. Thanks guys. Κατατοπιστικότατοι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts