Jump to content

Κάρτες γραφικών: Αγορές, προβλήματα, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

κατα τη γνωμη μου μεινε στην vapor-x και μην πας στην toxic. H toxic ειναι αρκετα pre-overclocked και γιαυτο χρειαζοταν ενα αλλο συστημα ψυξης.. Η vapor-x σε καλυπτει μια χαρα και βγαινει -τουλαχιστον εβγαινε- σε 4850,4870,4890! ;)
Shit Happens!!!

• 2 weeks later...

Γεια και πάλι. Τελικά αγόρασα την Sapphire HD4870 Vapor-X αλλά να σας πω την αλήθεια δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος από τις επιδόσεις στα τελευταία 3D Games. Ο υπολογιστής είναι αυτός που αναγράφω στο post #617 (τροφοδοτικό) και η ανάλυση της οθόνης μου είναι 1280x1024. Το benchmark στο Far Cry 2 έδειξε αυτά τα αποτελέσματα, τα οποία μάλιστα (το average) είναι κατά 5 fps περισσότερα από την αντίστοιχη 4850. Επίσης τα fps πέφτουν κάτω από το όριο που το μάτι βλέπει κίνηση και όντως στην πράξη βλέπω να χάνονται πολλά καρέ και η κίνηση να μην είναι ομαλή.

Αυτό που συνειδητοποιώ τώρα είναι ότι η μητρική έχει θύρα PCIe x16 και όχι PCIe 2.0 x16. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, αν πιστεύετε ότι με αλλαγή μητρικής με κάποια που να έχει θύρα PCIe 2.0 x16 θα βελτιωθούν οι επιδόσεις της κάρτας γραφικών.

Για την αναλυση που παιζεις η 4870 θα επρεπε να τα καταφερνει αρκετα καλα! Βεβαια το far cry 2 εχει καποιες απαιτησεις σαν game δεν πιστευω να βαζεις 8xAA και 16xAF!! ;) Στην αναλυση σου και με 2xAA θα επρεπε να εχεις >50fps. Ισως να χρειαζεσαι το παραπανω bandwith που θα σου δωσει το pci-e 2.0!! Θα σου προτεινα καποια gigabyte, με P45, X48 chipset, εχουν πολυ καλες τιμες για αυτα που προσφερουν!
Shit Happens!!!

Τελικά με τι ρυθμίσεις στα ΑΑ και AF έτρεχες τα benchs?

Και μένα μου φαίνονται αρκετά χαμηλά τα frames.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Είπα και εγώ μια φορά στη ζωή μου να αγοράσω/φτιάξω ένα καινούριο pc με τις μέγιστες δυνατές (για την τσέπη μου) επιδόσεις και η υπόθεση μου έχει γίνει εφιάλτης. Για να μην βγω πολύ offtopic να αναφέρω ότι άλλαξα την παλιά μητρική με την Foxconn P43A γιατί η παλιά δεν είχε PCIe v2.0 αλλά όχι απλώς δεν είδα καμία διαφορά στις επιδόσεις αλλά σαν να έχω την εντύπωση ότι αν και τα benchmark δείχνουν τα ίδια νούμερα, στα παιχνίδια η απόδοση είναι χειρότερη. Πχ στο Lineage έχω αρκετά περισσότερα κολλήματα (παγώματα της κάμερας κατά την κίνησή της) και σε αρκετά σημεία έχω πολύ διακεκομμένη κίνηση, που το L2 δεν είναι και κανένα απαιτητικό 3D game.

Επίσης όσον αφορά το Far Cry, θεωρούσα ότι το pc και ειδικά η κάρτα γραφικών είναι παραπάνω από αρκετά δυνατά ώστε στη μέγιστη ανάλυση της οθόνης μου (1280x1024) να μπορώ να τρέξω κάθε τωρινό παιχνίδι με όλες τις ρυθμίσεις των γραφικών τέρμα χωρίς να πέσω κάτω από τα 30 fps. Τώρα όμως το κατάλαβα,,, κούνια που με κούναγε.

Benchmark1: Settings (όλα τέρμα) Results

Benchmark2: Settings (όλα τέρμα, AA 2x) Results

(Ρύθμιση AF δεν βρήκα στο Far Cry 2)

Με τις δευτερες ρυθμισεις πρεπει το παιχνιδι να παιζεται.. Μην υπερβαλλουμε το far cry εχει αρκετες απαιτησεις και τα 8x AA ε, ενταξει! Μια 4870 ειναι δυνατη αλλα μια δευτερη θα ηταν δυνατοτερη :lol::lol:

Δοκιμασε και με απενεργοποιημενο το V-Sync κ πες μας!

Shit Happens!!!

Σε 1280x1024 οι επιδοσεις της 4850 ειναι πανω κατω ιδιες με την 4870. Εκει που δειχνει τα δοντια της η 4870 (και η 4890) ειναι στις μεγαλες αναλυσεις.

Τωρα για το Far Cry και τα κοληματα του L2, κατι δεν μου καθεται καλα. Το Far Cry ειναι παιχνιδι 4ετιας. Ναι ειναι βαρυ αλλα εδω με την 4850 παιζω Crysis ανετα σε τετοια αναλυση. Δεν μπορει το Far Cry να σερνεται. Καλα για το L2 δεν το συζητω:p

Ειδα οτι αλλαξες μητρικη. Να υποθεσω οτι περασες drivers κτλ? Αν και καλυτερη λυση σε αλλαγη μητρικης, ειναι το format απο την στιγμη που ειναι διαφορετικο chipset.

Σε 1280x1024 οι επιδοσεις της 4850 ειναι πανω κατω ιδιες με την 4870. Εκει που δειχνει τα δοντια της η 4870 (και η 4890) ειναι στις μεγαλες αναλυσεις.

Τωρα για το Far Cry και τα κοληματα του L2, κατι δεν μου καθεται καλα. Το Far Cry ειναι παιχνιδι 4ετιας. Ναι ειναι βαρυ αλλα εδω με την 4850 παιζω Crysis ανετα σε τετοια αναλυση. Δεν μπορει το Far Cry να σερνεται. Καλα για το L2 δεν το συζητω:p

Ειδα οτι αλλαξες μητρικη. Να υποθεσω οτι περασες drivers κτλ? Αν και καλυτερη λυση σε αλλαγη μητρικης, ειναι το format απο την στιγμη που ειναι διαφορετικο chipset.

ΚΑταρχήν πρέπει να μιλάμε για το Far Cry 2 από ό,τι βλέπω και στα αποτελέσματα των FPS.

Αλλά και το 2 θυμάμαι ότι εμένα μου έτρεχε τέζα χωρίς να νομίζω ότι είχε παραπάνω FPS από αυτά του παιδιού.Και εγώ έχω OCed 4850.

Πέρα από το θέμα των αποτελεσμάτων ήθελα να ρωτήσω τον gms αν βλέπει κάποιο πρόβλημα μέσα στο παιχνίδι.Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεται.

Επίσης μέσα στις ρυθμίσεις του Catalyst Center, τι ρυθμίσεις έχεις επιλέξει?

Amazon Fire stick 4k max

Με τις δευτερες ρυθμισεις πρεπει το παιχνιδι να παιζεται.. Μην υπερβαλλουμε το far cry εχει αρκετες απαιτησεις και τα 8x AA ε, ενταξει! . . . Δοκιμασε και με απενεργοποιημενο το V-Sync κ πες μας!

Ναι παίζεται, απλά πίστευα ότι θα είχα λίγο υψηλότερα fps και προσπαθώ να σιγουρευτώ αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή άδικα ανησυχώ. Με refresh rate 75 Hz δεν πίστευα ότι to V-sync θα επηρεάσει τα fps. Τα αποτελέσματα με ίδιες ρυθμίσεις αλλά απενεργοποιημένο το V-sync:

Benchmark 1 Benchmark 2

Σε 1280x1024 οι επιδοσεις της 4850 ειναι πανω κατω ιδιες με την 4870. . . Τωρα για το Far Cry και τα κοληματα του L2, κατι δεν μου καθεται καλα. . . Δεν μπορει το Far Cry να σερνεται. Καλα για το L2 δεν το συζητω:p

Αυτό είναι ένα ακόμα πράγμα που με ανησύχησε, ότι η διαφορά από 4850 σε 4870 μου φάνηκε αμελητέα άμα σκεφτείς ότι περνάς στο δεύτερο καλύτερο (μονοπύρηνο) chipset της ίδιας εταιρίας. Sorry, εννοούσα το Far Cry 2. Όσο για το Lineage, ναι όσο κουφό και αν ακούγεται υπάρχουν σημεία στα οποία (με την κίνηση της κάμερας) σέρνει και πολύ μάλιστα. Ενώ στο Far Cry 2 8x AA οριακά αντιλαμβάνεσαι και σε ορισμένες φάσεις ότι η κίνηση δεν είναι όσο γεμάτη θα έπρεπε (αμυδρά δηλαδή, λογικό κιόλας αν έχεις TFT οθόνη όπου όλα τα βλέπεις θολά). Έλεος δηλαδή.

Απέφυγα την πολύ επίπονη διαδικασία του format γιατί η εγκατάσταση όλων των νέων drivers έγινε με επιτυχία. (Επίσης να πω ότι και οι δύο μητρικές έχουν Intel chipset και οι drivers είναι οι ίδιοι αλλά εγώ τους επανεγκατέστησα.)

. . . μέσα στις ρυθμίσεις του Catalyst Center, τι ρυθμίσεις έχεις επιλέξει?

Δεν τις πείραξα/κοίταξα καν εκείνες τις ρυθμίσεις θεωρώντας ότι οι Default θα αφήνουν όλα τα προγράμματα να θέτουν από μόνα τους τις ρυθμίσεις. Και από ότι βλέπω τώρα όλες έτσι είναι ρυθμισμένες εκτός από το Catalyst A.I. το οποίο δεν ξέρω τι είναι.

Από ότι μου λέτε όλοι μάλλον πρόκειται για υπερβάλλον ζήλο και δεν θα ήθελα να σας ζαλίσω άλλο με benchmark και ψάχνοντας ψύλλους στα άχυρα. Φυσικά τα αυξημένα κολλήματα στο Lineage παραμένουν ανησυχητικά. Θα ήθελα μόνο να μου πείτε την γνώμη σας στο εξής ερώτημα. Δεν πιστεύεται ότι από αλλαγή MB με PCIe σε PCIe v2.0 θα έπρεπε να δω κάποια βελτίωση;

Πιστευω για το far cry 2 με χαμηλα τα φιλτρα εισαι οκ! Για το L2 επειδη δν το ξερω το game :p ειναι πολυ ελαφρυ?? εχει επιλογη για v-sync αυτο?? Τα κολληματα ειναι σαν σπασιματα της οθονης η σκαλωματα κανονικα??
Shit Happens!!!

Πιστευω για το far cry 2 με χαμηλα τα φιλτρα εισαι οκ! Για το L2 επειδη δν το ξερω το game :p ειναι πολυ ελαφρυ?? εχει επιλογη για v-sync αυτο?? Τα κολληματα ειναι σαν σπασιματα της οθονης η σκαλωματα κανονικα??

Αν το Far Cry 2 του ρίξεις τα φίλτρα με αυτή την κάρτα, τότε για το Crysis 2 που είναι θεόβαρο, τι πρέπει να κάνεις??:confused:

Amazon Fire stick 4k max

Ποιος ειπε οτι το παιζουν καλα το crysis οι συγχρονες καρτες??? Ακομα κ το 2 που ειναι πιο ελαφρυ απο το πρωτο.. Δεν ειναι τυχαιο πως και far cry 2 και Crysis 2 χρησιμοποιουνται σε ολα τα τεστ για να μετρηθουν οι επιδοσεις! Ικανοποιητικο crysis τον Οκτωβρη με την 5870 ;) Ικανοποιητικο εννοω >50fps σταθερα, μην παρεξηγηθω..
Shit Happens!!!

Για το L2 επειδη δν το ξερω το game :p ειναι πολυ ελαφρυ?? εχει επιλογή για v-sync αυτο?? Τα κολληματα ειναι σαν σπασιματα της οθονης η σκαλωματα κανονικα??

Το L2 πριν πάρω το καινούριο pc το έπαιζα σε Pentium 4 1,8Ghz / 1,25GB Ram (400mhz) / Ati 9250 AGP 4x Επομένως, όχι, δεν το λες απαιτητικό παιχνίδι. V-Sync επιλογή δεν έχει στις ρυθμίσεις των γραφικών. Δεν μιλάω για page tearing όμως αν αυτό εννοείς. Σε κάποια σημεία κάνει σαν να το παίζω στον παλιό μου (σέρνει) και σε άλλα σημεία για να σου δώσω να καταλάβεις κάνει σαν να πέφτουν τα fps σε 1frame/3sec. Εν τω μεταξύ σε καμία από αυτές τις φάσεις δεν ακούγεται ο δίσκος να "κομπλάρει" προσπαθώντας να φορτώσει πολλά δεδομένα. Επίσης όταν κάνει το δεύτερο έχω την υποψία ότι η χρήση CPU χτυπάει 100% πράγμα που δεν συμβαίνει ποτέ και με τίποτα.

. . . απλά πίστευα ότι θα είχα λίγο υψηλότερα fps και προσπαθώ να σιγουρευτώ αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή άδικα ανησυχώ.

Ο λόγος για τον οποίο το λέω αυτό φαίνεται εδώ. Με Control+F κάντε αναζήτηση για την Vapor-X HD4870 ή την HIS HD4870. Σε ανάλυση 1920x1200 πετυχαίνει τα ίδια αποτελέσματα που το δικό μου pc με την ίδια GPU πετυχαίνει σε 1280x1024. Επομένως υπάρχει πρόβλημα ή όχι;! Ο Θεός ξέρει.

Τι να πω, το πιο λογικο θα ηταν να δοκιμασεις σε ενα καθαρο pc μετα απο ενα clean install και ολους τους προσφατους drivers και patch για τα παιχνιδια! Ισως καπου εχει φαει μπερδεμα..
Shit Happens!!!

• 2 weeks later...

Καλησπερα παιδια

Σε pc με επεξεργαστη τον:

http://game.amd.com/us-en/landings/athlonx2.aspx

και motherboard:

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?DetailID=873&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=123&LanID=0

αν θα χρησιμοποιουσα καρτα γραφικων της nvidia σειρας 8 οπως 8400GS η 8800GT

θα ηταν προτιμοτερο απο καρτα γραφικων της σειρας 9500GT cuda,9600GT cuda;

Υπαρχει δηλαδη καποια Hybrid sli συνεργασια των επεξεργαστων μητρικης-σειρας 8 της nvidia; Κι αν ναι ξεπερναει σε οφελος τις 9500-9600 που προανεφερα;

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων..........

Kαλησπέρα σας, είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω ένα net cafe και θέλω να αγοράσω ένα pc για επέκταση αλλά έχω κολλήσει στην κάρτα γραφικών. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια με 100-150 euro;;;;

Kαλησπέρα σας, είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω ένα net cafe και θέλω να αγοράσω ένα pc για επέκταση αλλά έχω κολλήσει στην κάρτα γραφικών. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια με 100-150 euro;;;;

Σε νετ καφέ που δούλευα αναβαθμίσαμε πέρισυ τέτοιον καιρό στην msi 9600GT overclocked, η οποία καλύπτει το μαγαζί μέχρι και σήμερα και μάλιστα ακόμα και στα πιο απαιτητικά games.(τιμή τώρα περίπου 100 ευρώ) Μια πάρα πολυ καλή επίσης πρόταση είναι της ΑΤΙ η σειρά 4870 με τιμή από 159 εύρώ το κομμάτι, η οποία είναι τρομερά δυνατή (αλλά και ζεστή) κάρτα και μάλιστα πρόκειται για μοντέλο που θα αντέξει αρκετά απαιτητικά παιχνίδια.

Σημείωση: Αφού έχεις νετ καφέ υπάρχει τρόπος να προμηθευτείς τις κάρτες πολύ φθηνότερα από τα 159 ευρώ απευθείας από τον αντιπρόσωπο τους στην Ελλάδα και όχι από κάποιον μεσάζοντα όπως είναι το e-shop ή το plaisio

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

• 2 weeks later...

hello! λοιπόν έχω ένα υπολογιστή με τα εξής χαρακτηριστικά:

AMD athlon 64 x2 3800+

2gb memory

420watt τροφοδοτικό

με μία μιτρική msi 7309(με λίγα λόγια pci-e express x16)

προς το παρών έχει μέσα την nvidia gforce 6100

θα ήθελα να μου πείτε για αυτό το σύστημα τι επιλογές έχω για καλύτερη κάρτα γραφικών... ας πούμε υπάρχουν επιλογές για pixel shader 3.0,direct x10,ίσως και HD? κάτι δηλαδή όχι τρελό απλά να κρατήσει λίγο καιρό να μπορώ να πέζω κάποια games τελευταία με υψηλές απαιτήσεις,όπως το nfs swift,left 4 dead,που θα βγει το καινούργιο και τέτοια....έξω γίνεται ένας χαμός από κάρτες γραφικών....κάτι μου είπανε ότι είναι καλή η ati radeon x1950 pro,αλλά αυτή είναι πλέον πανάρχαια....και δεν υποστηρίζει direct x10....πλέον όλα τα νέα games που βγαίνουνε έχουν τρελές απαιτήσεις...

technoholic maniac reviewer

hello! λοιπόν έχω ένα υπολογιστή με τα εξής χαρακτηριστικά:

AMD athlon 64 x2 3800+

2gb memory

420watt τροφοδοτικό

με μία μιτρική msi 7309(με λίγα λόγια pci-e express x16)

προς το παρών έχει μέσα την nvidia gforce 6100

θα ήθελα να μου πείτε για αυτό το σύστημα τι επιλογές έχω για καλύτερη κάρτα γραφικών... ας πούμε υπάρχουν επιλογές για pixel shader 3.0,direct x10,ίσως και HD? κάτι δηλαδή όχι τρελό απλά να κρατήσει λίγο καιρό να μπορώ να πέζω κάποια games τελευταία με υψηλές απαιτήσεις,όπως το nfs swift,left 4 dead,που θα βγει το καινούργιο και τέτοια....έξω γίνεται ένας χαμός από κάρτες γραφικών....κάτι μου είπανε ότι είναι καλή η ati radeon x1950 pro,αλλά αυτή είναι πλέον πανάρχαια....και δεν υποστηρίζει direct x10....πλέον όλα τα νέα games που βγαίνουνε έχουν τρελές απαιτήσεις...

Μπορεις να κοιταξεις για 4850 στα 512ΜΒ με <80€ , 4850 στο 1GB με <100€ και 4870 στο 1GB με <130€!!

Αν δεν εχεις επωνυμο τροφοδοτικο πηγαινε σε 4850

Σου προτεινω αυτες γιατι οι τιμες τους πλεον ειναι προκλητικες! Μπορεις να δεις και σε πιο low budget την σειρα 4770!

Shit Happens!!!

Μπορεις να κοιταξεις για 4850 στα 512ΜΒ με <80€ , 4850 στο 1GB με <100€ και 4870 στο 1GB με <130€!!

Αν δεν εχεις επωνυμο τροφοδοτικο πηγαινε σε 4850

Σου προτεινω αυτες γιατι οι τιμες τους πλεον ειναι προκλητικες! Μπορεις να δεις και σε πιο low budget την σειρα 4770!

σε ευχαριστώ πολύ! μάλλον θα πάω στην 4870 στο 1gb,και αν δεν την σηκώνει το τροφοδοτικό μου θα το αλλάξω....

Με τον athlon 64 x2 3800 παντως δεν θα παρεις το 100% της 4870.

Ισως να ηταν καλυτερα να πας σε 4850.

ναι μάλλον έχεις δίκιο....τώρα η μητρική μου που γράφω ποιο πάνω θα την υποστηρίξει την κάρτα γραφικών? γιατί δεν έχω ξαναβάλει κάρτα γραφικών και λογικά θα πρέπει να συνδέσω κάπως το τροφοδοτικό με αυτήν(κάτι με pin connectors?) εγώ τα έχω όλα αυτά? εδώ βρήκα ένα πρόχειρο site που γράφει κανά 2 πράγματα για την δική μου http://www.crucial.com/store/listparts.aspx?model=MS-7309%20%28K9N6SGM-V%29

Το τροφοδοτικο με την καρτα γραφικων πρεπει να συνδεσεις.

http://www.hisdigital.com/UserFiles/product/200811141749337308.jpg

Το τροφοδοτικο με την καρτα γραφικων πρεπει να συνδεσεις.

http://www.hisdigital.com/UserFiles/product/200811141749337308.jpg

αυτά στη φωτογραφία τα έχει η κάρτα γραφικών η πρέπει να τα πάρω ξεχωριστά?