Rey_619 Δημοσιεύτηκε June 27, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 27, 2006 Πήρα μια ασύρματα κάρτα δικτύου για το pc μου για να κάνω δίκτυο με το πρόσφατα αγορασμένο laptop μου αλλά όσο και αν προσπαθώ δεν τα καταφέρνω.Δεν έχω access point για αυτό πρέπει να έχω mode ad hoc.Αλλά πρέπει και οι 2 υπολογιστές να είναι σε ad hoc?Και με το ίδιο SSID?Κατάφερα να κάνω μία σύνδεση αλλά όταν προσπαθώ να κάνω προβολή υπολογιστών ομάδας εργασίας δεν βρίσκω τίποτα.Καταλαβαίνει κανείς τίποτα?Εγώ μόλις άρχισα την επαφή μου με ασύρματα δίκτυα και όλα μου φαίνονται ακαταλαβίστηκα.Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει..Βάζω και 2 photos γιατί η εξήγηση μου δεν ήταν και η καλύτερη.. http://img53.imageshack.us/img53/2047/ad11il.jpg http://img58.imageshack.us/img58/6283/ad27al.jpg Αν μπορούσε κάποιος να με καθοδηγήσει step by step θα με υποχρέωνε.. Παράθεση http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gdscream Δημ. June 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2006 Kai go to idio provlima eixa xoris access point. To provlima mou lithike otan pira asirmato modem router pou einai kai access point kai modem (2 se 1) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. June 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2006 γινεται και χωρις. εχω κανει με 2 φορητους αλλα κατα τυχη :O. δημιουργεις ενα οικιακο δικτυο απο τις συνδεσεις δικτυου στον πινακα ελεγχου και στα δυο. στο ενα θα δημιουργησεις ενα exeδακι με τις ρυθμισεις και πρεπει να το περασεις και στο αλλο τρεχοντας το. δυστυχως δε θυμαμαι πολλα. θα μας πει ο Papashark ή οποιος γνωριζει. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. June 27, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 27, 2006 Οπως σωστά είπε ο nikoskat, μπορεί να γίνει. Πρέπει να έχετε το ίδιο ssid και κανάλι, ΙΡs από το ίδιο subnet (πχ 192.168.0.1 και 192.168.0.2, ή .1.1 & 1.2) και φυσικά το ίδιο netmask (255.255.255.0), ΙΡs από διαφορετικο subnet από τις ethernet που έχετε (ένα έχει 192.168.0.1 βάλτε 192.168.1.1), και καλό είναι να είσαστε στο ίδιο workgroup (mshome, κλπ) Φτιάξτε στο ένα μηχάνημα στα προτεινόμενα δίκτυα μια ad-hoc σύνδεση, με όλες τις ρυθμίσεις που θέλετε (καλό είναι να βγάλετε τα υπόλοιπα), και μετά με το άλλο κανονικά θα πρέπει να το δεις στο preffered networks, εφόσον έχεις ορίσει να συνδέετε και σε ad-hoc δίκτυα. Εάν δεν το βρει (θέλει υπομονή η βλαμένη η Microsoft), τότε φτιάχτε και στο δεύτερο μηχάνημα τις ίδιες ρυθμίσεις, και ψάχτε από το πρώτο :) Προσέχτε και τα firewalls που μπορεί να έχετε μήπως σας κόβουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rey_619 Δημ. June 28, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2006 Οπως σωστά είπε ο nikoskat, μπορεί να γίνει. Πρέπει να έχετε το ίδιο ssid και κανάλι, ΙΡs από το ίδιο subnet (πχ 192.168.0.1 και 192.168.0.2, ή .1.1 & 1.2) και φυσικά το ίδιο netmask (255.255.255.0), ΙΡs από διαφορετικο subnet από τις ethernet που έχετε (ένα έχει 192.168.0.1 βάλτε 192.168.1.1), και καλό είναι να είσαστε στο ίδιο workgroup (mshome, κλπ) Φτιάξτε στο ένα μηχάνημα στα προτεινόμενα δίκτυα μια ad-hoc σύνδεση, με όλες τις ρυθμίσεις που θέλετε (καλό είναι να βγάλετε τα υπόλοιπα), και μετά με το άλλο κανονικά θα πρέπει να το δεις στο preffered networks, εφόσον έχεις ορίσει να συνδέετε και σε ad-hoc δίκτυα. Εάν δεν το βρει (θέλει υπομονή η βλαμένη η Microsoft), τότε φτιάχτε και στο δεύτερο μηχάνημα τις ίδιες ρυθμίσεις, και ψάχτε από το πρώτο :) Προσέχτε και τα firewalls που μπορεί να έχετε μήπως σας κόβουν. Έχω πρόβλημα με τις IP γιατί ενώ στο Laptop το πρόγραμμα μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω subnet και IP αλλά στο pc το πρόγραμμα δεν έχει κάτι αντίστοιχο.. Παράθεση http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gdscream Δημ. June 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2006 kalo einai sto pc na exeis windows me sp2 pou exoun tin rithmisi asirmatou oikiakou diktiou. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rey_619 Δημ. June 28, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2006 kalo einai sto pc na exeis windows me sp2 pou exoun tin rithmisi asirmatou oikiakou diktiou. Έχω sp2 αλλά αυτό που λες είναι μάλλον για όταν έχεις access point. Ακόμα δεν έχω βρει άκρη.Εν τω μεταξύ όταν είσαι σε ad hoc ο υπολογιστής συνδέεται στο δίκτυο που ο ίδιος δημιούργησε??? Πρέπει και οι 2 υπολογιστές να είναι σε ad hoc? Παράθεση http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gdscream Δημ. June 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2006 ki emena den rithmizotan me sketes tis kartes, kai gia na min pane tsampa oi kartes piga k pira access point kai exo to kefali mou isixo. Theoritika ginetai kai xoris access point alla einai poli diskolo na to petixeis Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. June 28, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 28, 2006 Έχω πρόβλημα με τις IP γιατί ενώ στο Laptop το πρόγραμμα μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω subnet και IP αλλά στο pc το πρόγραμμα δεν έχει κάτι αντίστοιχο.. Εεεεεεεεεεεε ? Μήπως δεν έχεις admin privileges ? Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να αλλάξεις IPs ! :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rey_619 Δημ. June 29, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2006 Εεεεεεεεεεεε ? Μήπως δεν έχεις admin privileges ? Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορείς να αλλάξεις IPs ! :confused: privileges έχω αλλά το πρόγραμμα της κάρτας για να φτιάξω δίκτυο ad hoc δεν μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω ip.Πάντως νομίζω ότι το βρήκα το πρόβλημα..Το laptop έχει windows xp home edition ενώ το pc professional.Και μου είπαν ότι δεν υπάρχει συμβατότητα ανάμεσα στα 2 λογισμικά για να κάνεις δίκτυο.Αληθεύει? Μου φαίνεται θα πάω να πάρω ένα access point να ξεμπερδεύω..Ποια είναι τα πιο καλά της αγοράς? Παράθεση http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. June 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 29, 2006 δεν αληθευει, το δικτυο που ειχα κανει ηταν με pro και home :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Rey_619 Δημ. June 30, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2006 δεν αληθευει, το δικτυο που ειχα κανει ηταν με pro και home :) Από την υπογραφή υποθέτω ότι έχεις toshiba laptop.Εγώ είμαι με το Satellite M70.Μπορείς μήπως να μου πεις πως έκανες τις ρυθμίσεις? Παράθεση http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. June 30, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 30, 2006 Από την υπογραφή υποθέτω ότι έχεις toshiba laptop.Εγώ είμαι με το Satellite M70.Μπορείς μήπως να μου πεις πως έκανες τις ρυθμίσεις? :lol: κι εγω Μ70 εχω. στις συνδεσεις δικτυου, ειχα επιλεξει απο τις γενικες επιλογες που εχει "δημιουργια νεας συνδεσης" ή "δημιουργια οικιακου δικτυου", ειλικρινα δε θυμαμαι καλα. μετα απο καποιες προσπαθειες, εφτασα σε σημειο να ζηταει να βαλω ενα floppy disk ή memory stick ή κατι τελος παντων για να περασει τις ρυθμισεις, εβαλα ενα stick, περασε τις ρυθμισεις και μετα εβαλα το στικακι στο αλλο λαπτοπ(acer) και δημιουργησε τη συνδεση. μετα βρισκαμε ο ενας τον αλλον στα ασυρματα δικτυα και συνδεομασταν. το firewall εμποδιζει, καλυτερα απενεργοποιησε το ή ρυθμισε το. επισης επιλεξαμε b mode καναλι γιατι καποιες φορες δεν εκανε καλη συνδεση. γενικα πρεπει και στα δυο λαπτοπ να ειναι πανομοιοτυπες οι ρυθμισεις. αν πας συνδεσεις δικτυου στον πινακα ελεγχου και κανεις δεξι κλικ στην ασυρματη δυνδεση, θα δεις τις ιδιοτητες οπου εχει οτι χρειαζεται να ρυθμισεις. εχω αγγλικα windows, στα ειπα ελληνικα γιατι καταλαβα οτι εχεις ελληνικα, οποτε καπως ετσι λεγονται οι επιλογες που σου ειπα. τα προγραμματα της toshiba τα εχω βγαλει, με τις ρυθμισεις των windows εκανα οτι εκανα. μην ξεχασεις κιολας να ενεργοποιησεις το wifi απο το διακοπτακι που εχει. δε γνωριζω πολλα, οποτε οτι θυμαμαι σου λεω :O sorry γι'αυτο :) p.s.: πρεπει να το ρυθμισεις σε ad hoc δικτυο οπως ειπες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Enema Δημ. July 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2006 Παιδια αν παρω το Linksys WAG354g, θα μπορω να συνδεθω ευκολα απο ενα laptop με ενα απο τα παρακατω usb wifi sticks? http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=160_167&products_id=2164 http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=160_167&products_id=3262 http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=160_167&products_id=2786 http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=160_167&products_id=1918 http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=160_167&products_id=3495 Αν θα μπορουσε καποιος να μου προτεινει το καλυτερο απο αυτα.. (δεν εχει σημασια η εμβελεια) Ειναι ευκολη διαδικασια ή θα εχω προβληματα? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. July 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2006 το τελευταιο αν και ιδιας εταιριας και με μαλλον καλυτερο σημα, ειναι αρκετα πισω τεχνολογικα(11mbps, usb 1.1). οποτε το καλυτερο μου φαινεται το πρωτο επειδη ειναι USR. αν δε σκοπευεις να το βαλεις και σε καποιο σταθερο pc, θα σου ελεγα να κοιταξεις και pcmcia καρτες που δεν τρωνε και πορους απ'το συστημα. τετοια χρησιμοποιουσα(μια netgear) με το παλιο φορητο μου και ειχα τελειο σημα στα 54mbps και κανενα προβλημα. η διαδικασια ειναι πολυ ευκολη, κι εγω πηρα το linksys και την pcmcia καρτα την ιδια μερα χωρις να ξερω τιποτα :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Enema Δημ. July 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2006 Ευχαριστω, τοτε μαλλον παω για το πρωτο (βασικα και εγω αυτο σκεφτομουν). offtopic Κατι ασχετο, ο pavilion dv500 εχει wifi? Γιατι βλεπω στο control panel κατι wireless asistant και κατι τετοια, αλλα δεν μπορω να βρω κατι αλλο.:worry: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. July 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 1, 2006 στις συνδεσεις δικτυου-network connections στο control panel εχει καμια ασυρματη συνδεση; στο device manager(control panel>system>hardware>device manager) υπαρχει καμια ασυρματη καρτα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Enema Δημ. July 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2006 Αποτι βλεπω οχι... :worry: Αλλα δν καταλαβαινω τι ρολο παιζει ο wireless manager... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. July 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2006 το wireless network setup wizard λες; γιατι δε βλεπω αλλο στον πινακα ελεγχου. ισως ειναι απο τα windows και βγαινουν ετσι κι αλλιως. το ανοιξες να δεις τι κανει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. July 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2006 Γειά σας...Έκανα μια επιτυχή σύνδεση ασυρμάτου δικτύου με το pc και με το laptop...το πρόβλημα είναι πως το laptop μπαίνει στα 11mb (έχει για 54mb κάρτα pcmia) και το pc στα 54mb..Πως γίνεται αυτό δεν θα έπρεπε να είναι το ίδιο????tespa...Πως μπορώ να κάνω και του φορητού στα 54 mb??? Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. July 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2006 Γεια σας..Εκανα μια επυτιχη συνδεση ασυρματου δικτυου με το pc και με το laptop...το προβλημμα ειναι πως το laptop μπενει στα 11mb (εχει για 54mb καρτα pcmia) και το pc στα 54mb..Πως γινεται αυτο δεν θα επρεπε να ειναι το ιδιο????tespa...Πως μπορω να κανω και του φορητου στα 54 mb??? η καρτα που εβαλες στο φορητο δεν ειχε μαζι και προγραμμα; απο εκει θα εχει επιλογη για το ποια μπαντα να επιλεξεις(g mode=54mbps, b mode=11mbps). εκτος αν δεν υποστηριζει g mode. παντως, δεν ειναι δεδομενο οτι στα 54 θα ειναι καλυτερα, μπορει να αποσυνδεονται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 η καρτα που εβαλες στο φορητο δεν ειχε μαζι και προγραμμα; απο εκει θα εχει επιλογη για το ποια μπαντα να επιλεξεις(g mode=54mbps, b mode=11mbps). εκτος αν δεν υποστηριζει g mode. παντως, δεν ειναι δεδομενο οτι στα 54 θα ειναι καλυτερα, μπορει να αποσυνδεονται. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου...εχω και αλλο ενα τελευταιο προβλημα..Μετα απο 5 λεπτα κλεινει η συνδεση...???Τι γινεται??..Αυτο το εκανε πριν και με τα 11mb... Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geeksada Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου...εχω και αλλο ενα τελευταιο προβλημα..Μετα απο 5 λεπτα κλεινει η συνδεση...???Τι γινεται??..Αυτο το εκανε πριν και με τα 11mb... Μηπως εχεις τιποτα wep,wpa εναργοποιημενα? Τοτε παιζει να φταιει αυτο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Papashark Δημ. July 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 3, 2006 Πολλές φορές λόγο διαφοράς στο σήμα που λαμβάνεις (είτε γιατί η μία πλευτά εκπέμπει ποιό δυνατά από την άλλη, είτε γιατί έχει καλύτερη ευαισθησία) συνδέετε σε διαφορετικές ταχύτητες. Αν και εδώ μοιάζει περισσότερο το ένα να παίζει σε 802.11b και το άλλο σε 802.11g που είναι παράδοξο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilif88 Δημ. July 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2006 paidia exoena laptop me ensomatomeni wi-fi karta kai prosfata pira ena wireless dsl modem/router.tha ithela na rotiso ti prepei na kano(analytika an ginetai giati eimai asxetos apo wi-fi) gia na mirazei to modem tin syndesi asyrmata sto laptop??? eyxaristo prokatavolika Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts