Jump to content

Κόμικς

trifilli
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ανακύκλωσις... Πλέον τα μόνα που αξίζουν από τον συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο είναι οι τόμοι του Καρλ Μπαρκς. Δεν γίνεται να βγάζεις το τριακοσιοστό τεύχος του ΚΟΜΙΞ με τόσο χάλια ιστορίες. Και στο επόμενο που και καλά το περιοδικό γιορτάζει τα 25 χρόνια του, ανακύκλωση ιστορίας του Ρόσα (του οποίου είχαν πάψει να βάζουν ιστορίες). Πλέον το παίρνω μόνο από συνήθεια...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

• 1 month later...
  • Απαντήσεις 521
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Από πολύ μικρός μου άρεσε να διαβάζω κόμιξ γιατι ήταν ένας τρόπος να εξοικειωθώ με το διάβασμα και επισης ενας τροπος να περασψ καλα οταν δεν ειχα τι να κανω.Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν έπιανα στα χέρια μου την ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ τον ΜΠΛΕΚ και το ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΚΥ.Στη συνέχεια άρχισα να διαβάζω ΝΤΟΝΑΛΝΤ.πριν από 3-4 χρόνια είχα σταματήσει να διαβάζω μέχρι που ανακάλυψα τον ΑΡΚΑ με τα μεγαλειώδη έργα του :D Και διαβάζω πολύ συχνά....
Τη θάλασσα την αγαπώ......

• 4 weeks later...
Καλησπέρα παιδιά, έχει κανείς ιδέα πόσο αξίζουν τα πρώτα τεύχη του περιοδικού ΚΟΜΙΞ? Έχω ακούσει ότι ίσως έχουν συλλεκτική αξία.
..κάτι μαγικό!

Τα πρώτα νούμερα (μέχρι το 30 περίπου) έχουν πουληθεί σχετικά πρόσφατα σε αρκετά καλές τιμές, 20 με 30 ευρώ το κομμάτι.

Έχει ακουστεί ότι κάποιος έδωσε, πριν αρκετά χρόνια, 300 ευρώ (δεν έχει επιβεβαιωθεί) για το Νο1.

Αν κάποιος τα έδωσε πάντως κατά τη γνώμη μου τον έπιασαν κώτσο μια και την ίδια εποχή πωλούνταν σειρές με τα 130 πρώτα τεύχη στη τιμή των 150 ευρώ.

Τώρα αν έχεις εσύ κάποια από τα πρώτα νούμερα (πιθανόν γι αυτό ρωτάς) αν βρεις κάποιον που τα θέλει πολύ ζήτα ότι νομίζεις και ποτέ δε ξέρεις.

Στα παιδικα μου χρονια οι γονεις μου ειχανε περιπτερο. Οποτε καταλαβαινετε διαβαζα ολα τα κομικς τζαμπα. Μου αρεσαν κυριως τα μικυ μαους και αυτα με τις παπιες :p και δεν διαβαζα καθολου τα αλμανακο(καπως ετσι λεγοντουσαν). Αυτο διοτι στα πρωτα ειχαν πιο ευχαριστες εικονιτσες και χρωματα, ενω στο αλμανακ πιο σκοτεινες ισως και με περιπλοκες ιστοριες που μαλλον προοριζοντουσαν για μεγαλυτερες ηλικιες (εφηβοι πχ). Εγω ημουν δημοτικο οταν τα διαβαζα.

Πλεον δεν εχω κρατησει κανενα κομικ, εστω και απο νοσταλγια. Ουτε αγορασα ποτε τα τελευταια 15 χρονια. Αν και ειχα το συνηθειο να σχεδιαζω δικα μου κομικς, δεν το προχωρησα καθως βρηκα αλλα ενδιαφεροντα να παιρναω την ωρα μου.

Και ο κλαδος παντως των κομικς περναει μεγαλη κριση. Ισως και να επαψε να υπαρχει. Σπανια καποιος θα αγορασει κομικ να διαβασει. Πιο πιθανο ειναι να ψαξει να βρει καποιο παλιο, για να του πουλησει σαν συλλεκτικο..:(

Μια ιστορια που μου εμεινε απο κομικ ηταν.. Αν θυμαται καποιος ψαγμενος..

Ηταν οι παπιες (ντοναλντ, ανιψια,κτλ) σε ενα δασος και κατι εψαχναν νομιζω, με ενα αυτοκινητο-τζιπ τεραστιο. Το οχημα ειχε κωνικο περιπου σχημα, δεν θυμαμαι αν ηταν 3 η 4 οι ροδες (κοκκινο νομιζω). Απο εκεινη την μερα μεχρι σημερα οποτε βαριεμαι, σχεδιαζω τετοιου τυπου οχηματα για να περναει η ωρα. Ψυχολογικα τραυματα..:)

Μια τροποποιηση να κανω..

Ειχα ξεχασει οτι πριν 3-4 χρονια διαβαζα καθε τεταρτη το 9 απο την ελευθεροτυπια. Η φωτεινη της νυχτας ηταν το κερασακι στην τουρτα. Μεσα σε αυτο το ενθεντο 9η τεχνη της Ελευθεροτυπιας ανακαλυψα το καλυτερο κομικ που ειδα ποτε μου. Εχω δει λιγα ειναι η αληθεια.

http://www.jemmacomics.com/files/products/303_PH1.jpg

Διαβαζα καθε τεταρτη αποσπασματα της πλοκης, αλλα καπου καποτε σταματησα να το διαβαζω και το ξεχασα. Τωρα (ΣΗΜΕΡΑ) που το ξαναθυμηθηκα θα ψαξω να αγορασω ολο το περιοδικο. Νομιζω ειχανε βγει και συνεχειες της Αρμαδας.

Στην Αρμαδα παλι μου εμεινε στην αναμνηση ο εξωγηινος με τον πολυ μακρυ λαιμο (κατι σαν τον διπλοδοκο των δεινοσαυρων),,

Edited by EricssonyFan

Καλησπέρα παιδιά, έχει κανείς ιδέα πόσο αξίζουν τα πρώτα τεύχη του περιοδικού ΚΟΜΙΞ? Έχω ακούσει ότι ίσως έχουν συλλεκτική αξία.

Συλλεκτική αξία φυσικά και έχουν. Δεν υπάρχει όμως η δυνατότητα όπως στο εξωτερικό να βρει κάποιος πόσο αξίζει ένα τεύχος που έχει στην κατοχή του.

Λόγω παλαιότητας και σπανιότητας, σίγουρα τα πρώτα 10-20-30 τεύχη θα είναι πλέον πάνω από 100 Ευρώ, φτάνει φυσικά να υπάρχει κάποιος διατεθειμένος να τα δώσει για να το αγοράσει. Εν ολίγοις, ένα συλλεκτικό είδος αξίζει τόσα όσα είναι κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει για να το αποκτήσει.

tazio και veco ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ελπίζω να μη χρειαστεί να τα πουλήσω κάποια στιγμή αλλά ποτέ δε ξέρεις:)
..κάτι μαγικό!

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Σίγουρα δεν είναι ευχάριστη η είδηση, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ξενίζει ιδιαίτερα. Η πορεία του περιοδικού ήταν φθίνουσα τον τελευταίο καιρό (τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο) και είχε αναλωθεί σε επαναλήψεις παλαιότερων ιστοριών και ιστορίες εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου...

Σίγουρα δεν είναι ευχάριστη η είδηση, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ξενίζει ιδιαίτερα. Η πορεία του περιοδικού ήταν φθίνουσα τον τελευταίο καιρό (τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο) και είχε αναλωθεί σε επαναλήψεις παλαιότερων ιστοριών και ιστορίες εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου...

Ούτε εμένα με ξενίζει ομολογουμένως. Προσωπικά είχα σταματήσει πριν αρκετά χρόνια να το αγοράζω γιατί μου φαίνονταν πολλά τα χρήματα που κόστιζε σε σχέση με τις ιστορίες που μου άρεσαν σε κάθε τεύχος.

Παρόλα αυτά με πείραξε η είδηση, γιατί ήταν ένα κομμάτι της εφηβικής ηλικίας μου που νοσταλγώ. Περίμενα το επόμενο τεύχος πως και πως, έψαχνα να βρω τα παλιά που μου έλειπαν για να ολοκληρώσω την συλλογή μου, κτλ.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Μπορεί να είμαι λίγο κακός, αλλά έπρεπε να είχαν σταματήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Το ΚΟΜΙΞ το έπαιρνα από το τεύχος 1 και έχω μέχρι το 100 περίπου, από 'κει και μετά σταμάτησα να το παίρνω γιατί έβαζαν μια ιστορία Μπαρκς ή Ρόσα (ή Ταλιαφέρο μερικές φορές) και κάτι άλλα ανεκδιήγητα απλά για να γεμίσουν τις σελίδες και να παρουσιάσουν ένα "φουσκωμένο - γεμάτο" τεύχος.

Για μένα ήταν κοροϊδία.

R.I.P?

μπα! :p

Ούτε εμένα με ξενίζει ομολογουμένως. Προσωπικά είχα σταματήσει πριν αρκετά χρόνια να το αγοράζω γιατί μου φαίνονταν πολλά τα χρήματα που κόστιζε σε σχέση με τις ιστορίες που μου άρεσαν σε κάθε τεύχος.

Τι να πούμε κι εμείς που το κάθε τεύχος εδώ στην Κύπρο το πληρώναμε χρυσό... Μιλάμε για 6 ευρώ μίνιμουμ...

Μπορεί να είμαι λίγο κακός, αλλά έπρεπε να είχαν σταματήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Το ΚΟΜΙΞ το έπαιρνα από το τεύχος 1 και έχω μέχρι το 100 περίπου, από 'κει και μετά σταμάτησα να το παίρνω γιατί έβαζαν μια ιστορία Μπαρκς ή Ρόσα (ή Ταλιαφέρο μερικές φορές) και κάτι άλλα ανεκδιήγητα απλά για να γεμίσουν τις σελίδες και να παρουσιάσουν ένα "φουσκωμένο - γεμάτο" τεύχος.

Για μένα ήταν κοροϊδία.

R.I.P?

μπα! :p

Εντάξει, ας μην είμαστε υπερβολικοί, η πτώση δεν ξεκίνησε από το εκατοστό τεύχος. Υπήρχαν εξαιρετικές ιστορίες του Ρόσα στα τεύχη πάνω από το #100, αλλά σίγουρα, τα τελευταία μίνιμουμ δύο χρόνια, αγόραζες ένα τεύχος 100 σελίδων από τις οποίες άξιζαν οι δέκα...

• 11 months later...

Πως και δεν αναστήθηκε το θεμα λογω επανακυκλοφορίας ΟΛΩΝ των περιοδικών του Τερζόπουλου απο Καθημερινη εδώ και δυο μηνες?

Μπας και γράφετε αλλού και δεν πήρα χαμπαρι?

Πως και δεν αναστήθηκε το θεμα λογω επανακυκλοφορίας ΟΛΩΝ των περιοδικών του Τερζόπουλου απο Καθημερινη εδώ και δυο μηνες?

Μπας και γράφετε αλλού και δεν πήρα χαμπαρι?

Η γνωστή που γράφουμε στο φόρουμ έχουμε ελαττώσει... μεγαλώσαμε βλέπεις :p

Πάντος ένα τεύχος που είχα πάρει δεν μου άρεσε η ποιότητα του χαρτιού που είχε!!

(Sent from Nexus 5)

Θα συμφωνησω για το χαρτι...

Παντως επειδη κυνηγησα πολλα παλια τευχη (δεκαετιας 80+) απο μικι μαους κτλ, διαβαζοντας εκεινα και μετα καποιο προσφατο πχ 2012-13, βλεπεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στην ποιοτητα των ιστοριων, των αστειων, του υφους κτλ... Και ηταν λογος που σταματησα να αγοραζω καινουργια τευχη, μιας και με επιανε μια στεναχωρια

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Yπάρχει κόσμος που διαβάζει κόμικς ;; :cry:

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Τι εννοεις; :confused: Βασικα υπαρχουν ατομα που κανουν παραγγελια κουτες με κομιξ ηρωων απο Αμερικη..

Δεν νομίζω ότι πλέον υπάρχει ηλικιακό όριο στο αναγνωστικό κοινό των κόμικς...

Έκανα φέτος στο μάθημα του project έρευνα για τα κόμικς. Θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα εάν τα μοιραζόσουν μαζί μας. Σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέροντα. :)

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα εάν τα μοιραζόσουν μαζί μας. Σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέροντα. :)

Θα ψάξω να βρω την εργασία, και θα την ανεβάσω... Αναλύονται τα βασικά είδη κόμικς και η σχέση τους με την λογοτεχνία. Συν την δημοσκόπηση.

could you do it again?

παιδια ανεβασα την παρουσιαση. μερικα στοιχεια:

Εγινε απο τα παιδια της 1ης Λυκειου του 3ου ΓΕΛ Νεας Ιωνιας.

Το θεμα ειναι το εαν τα κομικς ειναι λογοτεχνικο ειδος ή οχι.

αναλυθηκαν τα κυρια ειδη κομικς(ευρωπαικη σχολη, μανγκα, ντισι, μαρβελ κλπ)

και εχουμε και ενα γενικο ερωτηματολογιο.

Υπαρχουν καποια λαθη στον υπολογισμο των αριθμων, ΑΛΛΑ η γενικη εικονα ειναι η ιδια. Δειξτε επιεικια, δεν επιλεξαμε καν αυτο το θεμα :p

εδω ειναι το αρχειο: http://www.mediafire.com/view/4sh516ilz0w9nkd/final_presentation.pptx

ΥΓ.: για την ιστορια, εγω με την ομαδα μου ειχα αναλαβει το κομματι των μανγκα...

Ειχαμε γραψει και τραγουδακι, το οποιο ομως δεν ηχογραφηθηκε ποτε :P

Αγνοηστε παρακαλω την δευτερη διαφανεια, ειναι απο σκετσακι που καναμε επι σκηνης, δεν υπαρχει λογος να κανω ρεζιλι το παιδι.

could you do it again?

Από Disney Comics, ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας; Προσωπικά λατρεύω τον Ροσα :)

Από Disney Comics, ποιος είναι ο αγαπημένος σας συγγραφέας; Προσωπικά λατρεύω τον Ροσα :)

καρλ μπαρκς αν μετραει :)

could you do it again?