SpyrosDan Δημ. June 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2008 Υπαρχουν αυτα http://page1.bhc.gr/bhc/di_krspd.htm http://www.aua.edu/science.htm Δεν ηξερα οτι υπηρχαν, παντως το ελληνοβρεττανικο δεν δινει πτυχιο Bachelor αν δε κανεις και 2 χρονια υποχρεωτικα εξω. Οσον αφορα στα επαγγελματικα δικαιωματα μεχρι τωρα δεν αναγνωριζονται. Για το Αμερικανικο, εστω κι αν αναγνωρισθουν επαγγελματικα δικαιωματα σε ΚΕΣ που πισω τους ειναι ΑΕΙ της ΕΕ, δεν υπαρχει καμια υποχρεωση της Ελλαδας να τ αναγνωρισει. Προσωπικα θα προτιμουσα, οπως και αυτο εκανα, πανεπιστημιο στην Αγγλια, παρα καποιο ΚΕΣ με ολα τα προβληματα και τις αβεβαιοτητες για την αναγνωριση του πτυχιου. Kαι για να μη ξαναποσταρω, μια ειδηση της τελευταιας στιγμης, αρκετα ενδιαφερουσα. Για να δουμε.... http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=911609&lngDtrID=244 Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. June 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2008 Ξέρεις, τα λόγια αυτά από κάποιον που δηλώνει υπέρμαχος της ισότητας και των ίσων ευκαιριών ακούγονται κάπως αταίριαστα. Και μιας και το πες, «real world» σημαίνει ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ευκαιρίες, ούτε έχουν την δυνατότητα να ζουν στο ίδιο, προστατευμένο περιβάλλον ώστε να διαβάζουν ανενόχλητοι. Επίσης, καλό είναι να μην είσαι τόσο απόλυτος. Ούτε το να έχεις διαβάσει καλά εγγυάται ότι θα περάσεις στις πανελλήνιες, ούτε το να είσαι καλός μαθητής. Ξέρω αρκετές περιπτώσεις παιδιών που ήταν μαθητές του 19 και παρόλαυτά κάτι στράβωσε (ασθένεια, ψυχολογικό πατατράκ, χωρισμός γονέων κτλ). Πρόσεχε τι λες, γιατί εκτίθεσαι απέναντι σε άτομα που σε περνάνε αρκετά χρόνια και ξέρουν καλύτερα τι εστί «real world»... προφανως σχολιαζω με βαση την πειρα μου και ισοτητα σημαινει ισες ευκαιριες. Ολοι εχουμε την ιδια ευκαιρια να μπουμε στα ΑΕΙ αλλα καποιοι θα τις αξιοποιησουν διαβαζοντας καποιοι θα κωλοβαρανε. ΑΥΤΟ ειναι ισοτητα Δεν αγνοω τις περιπτωσεις που αναφερεις αλλα τι να κανουμε. Δεν μπορει να υπαρχει ειδικη μεταχειρηση. Ας ξαναδωσουν του χρονου Ομοίως, πολύ ιδεολογικό! Τι έγινε, υποστηρίζουμε την ισότητα όταν δεν μας παίρνει και όταν μας παίρνει είμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως; Πως θα ένιωθες εάν σου έλεγε κάτι τέτοιο κάποιος πιο προνομιούχος από εσένα; μας δουλευεις μου φαινεται. Μια χαρα ιδεολογια ειναι. Ολοι εχουμε τις ιδιες ευκαιριες. Τελος. Δικαίωμά σου να το βλέπεις έτσι. Σκέψου όμως ότι δεν έχουν όλα τα παιδιά την δυνατότητα να «φερθούν ώριμα» μέσα σε αυτό τον χρόνο. Οπότε και πάλι, μην είσαι τόσο απόλυτος. αντε παλι...ετσι ειναι η ζωη ρε παιδι μου τι να κανουμε. Και μενα με χωρισε η κοπελα μου στην πρωτη εξεταστικη της φοιτητικης μου ζωης η οποια ηταν και τριπλη μαλιστα. δεν καθομουν να κλαιω αλλα καθισα και διαβασα Εάν δεν είχες περάσει, να δω τι θα έλεγες. :) δεν θα μαθουμε ποτε γιατι φροντισα να μην συμβει. Καθομουν και διαβαζα καθε μερα και περασα. Ενας χρονος χωρις εξοδους, γκομενοδουλειες και τιποτα αλλο. Επιλογη μου ηταν. Και ημουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να την επιλεξω Δεν περνάνε όλοι γιατί δεν ζουν στις ίδιες συνθήκες. Μη νομίζεις ότι επειδή πέρασες εσύ είσαι πιο γαμάτος από άλλους. δεν περνανε ολοι γιατι δεν εχει καθε γονιος λεφτα να στειλει το παιδι του φροντιστηριο. Ειμαι πιο γαματος απο αυτους που περναγαν καλα στην 3η λυκειου και τωρα σαπιζουν σε ΤΕΙ/ΙΕΚ. Και γελαω μαζι τους και χαιρομαι που μπορω και θυμαμαι τη φατσα τους οταν μαθανε σε ποια σχολη περασα. Πεστο κακια πεστο οπως θες, μου αξιζε και ειμαι περηφανος Γι'αυτο παλευουμε να αλλαξει η κατασταση αλλα εσυ μαρεσει που εισαι υπερ των ιδιωτικων. Τωρα μας χαλαει? Γιατι θυμηθηκες τωρα να εισαι υπερ των ισων ευκαιριων? :wacko: Εφόσον οι παραπανίσιοι που μπήκανε το δικαιούταν, δεν έχεις λόγο να διαμαρτύρεσαι. Έτσι δεν είναι; Μα γιατι το δικαιουνταν? Περασαν σε αντιστοιχη σχολη αλλης πολης! Ξερεις γιατι ερχονται ΕΜΠ? Για το ονομα, γι'αυτο. Και δεν θα ειχα προβλημα οχι, ΑΝ υπηρχαν οι υποδομες. Ξερεις τι ειναι να κανεις μαθημα σε αιθουσα, οι μισοι να ειναι ορθιοι επειδη δεν υπαρχουν θεσεις και καποιοι 'εξυπνοι' να μιλανε και να κανουνε βλακειες? Ε, με αυτες τις συνθηκες και εφοσον το κρατος ΔΕΝ δινει λεφτα για αναβαθμιση δεν ειναι σωστο να γεμιζει το ΕΜΠ για δειτε και αυτο http://www.skai.gr/master_avod.php?id=85223 Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 18, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 18, 2008 προφανως σχολιαζω με βαση την πειρα μου ...η οποία πείρα σου, λόγω ηλικίας, δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να κρίνεις τόσο απόλυτα. Δεν στο λέω για να στην πω, στο λέω γιατί και εγώ κάποτε ήμουν 19 και πίστευα ότι μπορώ να κρίνω και να έχω τις λύσεις για όλα. και ισοτητα σημαινει ισες ευκαιριες. Ολοι εχουμε την ιδια ευκαιρια να μπουμε στα ΑΕΙ αλλα καποιοι θα τις αξιοποιησουν διαβαζοντας καποιοι θα κωλοβαρανε. ΑΥΤΟ ειναι ισοτητα Οι ίσες ευκαιρίες δεν είναι μόνο οικονομικό θέμα. Προσπάθησε να το καταλάβεις αυτό. Δεν αγνοω τις περιπτωσεις που αναφερεις αλλα τι να κανουμε. Δεν μπορει να υπαρχει ειδικη μεταχειρηση. Ας ξαναδωσουν του χρονου μας δουλευεις μου φαινεται. Μια χαρα ιδεολογια ειναι. Ολοι εχουμε τις ιδιες ευκαιριες. Τελος. αντε παλι...ετσι ειναι η ζωη ρε παιδι μου τι να κανουμε. Και μενα με χωρισε η κοπελα μου στην πρωτη εξεταστικη της φοιτητικης μου ζωης η οποια ηταν και τριπλη μαλιστα. δεν καθομουν να κλαιω αλλα καθισα και διαβασα Ωραία. Βάσει της συλλογιστικής σου λοιπόν, μπορεί και ο γιος του Βαρδινογιάννη να έρθει να σου πει «Μεγάλε, έτσι είναι η ζωή ρε παιδί μου τί να κάνουμε... Εγώ έχω τα φράγκα να πάω σε καλύτερο Πανεπιστήμιο από εσένα, τραβάς κανά ζόρι;» Τέλος, όπως λες και εσύ. :) δεν θα μαθουμε ποτε γιατι φροντισα να μην συμβει. Καθομουν και διαβαζα καθε μερα και περασα. Ενας χρονος χωρις εξοδους, γκομενοδουλειες και τιποτα αλλο. Επιλογη μου ηταν. Και ημουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να την επιλεξω ...είχες όμως το αγαθό του να μπορείς να ζεις σε ένα «προστατευμένο» περιβάλλον, και είχες την τύχη να σου πάνε όλα καλά τις μέρες των εξετάσεων. Ήσουν ελεύθερος να επιλέξεις, επειδή ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να επιλέξεις. Σε σχέση με άλλους λοιπόν, ήσουν πιο προνομιούχος. δεν περνανε ολοι γιατι δεν εχει καθε γονιος λεφτα να στειλει το παιδι του φροντιστηριο. Ειμαι πιο γαματος απο αυτους που περναγαν καλα στην 3η λυκειου και τωρα σαπιζουν σε ΤΕΙ/ΙΕΚ. Και γελαω μαζι τους και χαιρομαι που μπορω και θυμαμαι τη φατσα τους οταν μαθανε σε ποια σχολη περασα. Πεστο κακια πεστο οπως θες, μου αξιζε και ειμαι περηφανος ...δεν είσαι όμως πιο γαμάτος από άλλους που μπορεί να το άξιζαν εξίσου, αλλά οι συγκυρίες δεν τους βοήθησαν. Αλλά τι σε νοιάζει εσένα, ας ξαναδώσουν του χρόνου, σωστά; Γι'αυτο παλευουμε να αλλαξει η κατασταση αλλα εσυ μαρεσει που εισαι υπερ των ιδιωτικων. Τωρα μας χαλαει? Γιατι θυμηθηκες τωρα να εισαι υπερ των ισων ευκαιριων? :wacko: ...γιατί πολύ απλά θεωρώ τα ιδιωτικά ΑΕΙ ως λύση απέναντι στο καρκίνωμα των καθηγητών και των φοιτητοπατέρων. Και επίσης, τόση ώρα δεν σου λέω ότι είμαι υπέρ των ίσων ευκαιριών, γιατί πολύ απλά στην σύγχρονη κοινωνία δεν γίνεται, είναι ανέφικτο. Θα κορόιδευα τον εαυτό μου εάν πίστευα κάτι τέτοιο. Σου λέω έμμεσα, και πλέον στο λέω και άμεσα και στο είπε και ο skabouri, ότι στην πραγματικότητα ούτε εσύ το πιστεύεις αυτό. Τα συμφέροντα και τα κεκτημένα σου προστατεύεις, όπως κάνουν όλοι. Απλά εσύ το κάνεις εκεί που σε παίρνει, that's all. :) Μα γιατι το δικαιουνταν? Περασαν σε αντιστοιχη σχολη αλλης πολης! Ξερεις γιατι ερχονται ΕΜΠ? Για το ονομα, γι'αυτο. Και δεν θα ειχα προβλημα οχι, ΑΝ υπηρχαν οι υποδομες. Ξερεις τι ειναι να κανεις μαθημα σε αιθουσα, οι μισοι να ειναι ορθιοι επειδη δεν υπαρχουν θεσεις και καποιοι 'εξυπνοι' να μιλανε και να κανουνε βλακειες? Ε, με αυτες τις συνθηκες και εφοσον το κρατος ΔΕΝ δινει λεφτα για αναβαθμιση δεν ειναι σωστο να γεμιζει το ΕΜΠ Καταρχάς δεν είναι δική σου δουλειά να κρίνεις ποιος δικαιούται να πάρει μεταγραφή και ποιος όχι. Κατά δεύτερον, εφόσον λες ότι πιστεύεις στο συγκεκριμένο κοινωνικό σύστημα που έχεις ήδη αναφέρει, θα πρέπει να ξέρεις ότι ακόμα και όταν οι υποδομές δεν επαρκούν, ο άνθρωπος είναι πάνω απ'όλα και όλοι μαζί στερούνται ορισμένα πράγματα εις όφελος του κοινωνικού καλού, άρα δεν θα έπρεπε να ενοχλείσαι και να διαμαρτύρεσαι, αλλά να το υπομένεις. Κοινώς, ακόμα και όταν το ΕΜΠ παραγεμίζει, είναι καλό που τόσα παιδιά έχουν την δυνατότητα να σπουδάζουν σε αυτό, ακόμα και όρθια, μέχρι να λυθεί το θέμα των υποδομών. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Οι ίσες ευκαιρίες δεν είναι μόνο οικονομικό θέμα. Προσπάθησε να το καταλάβεις αυτό. Μα το εχω καταλαβει. Και εσυ μου λες το παραλογο οτι ενας που θα αρρωστησει στις πανελληνιες δεν εχει την ιδια ευκαιρια με καποιον αλλο. Ελα χριστε και παναγια. Στο ειπα, υπαρχουν και οι επαναληπτικες πανελληνιες. Τι θες δλδ? Να στελνει γραμμα το υπουργειο να ρωταει τον καθε μαθητη αν ειναι καλα για να βολεψουν λιγο της ημερομηνιες ωστε να μην ταλαιπωρηθει ο κακομοιρος μαθητης? παμε καλα? Ωραία. Βάσει της συλλογιστικής σου λοιπόν, μπορεί και ο γιος του Βαρδινογιάννη να έρθει να σου πει «Μεγάλε, έτσι είναι η ζωή ρε παιδί μου τί να κάνουμε... Εγώ έχω τα φράγκα να πάω σε καλύτερο Πανεπιστήμιο από εσένα, τραβάς κανά ζόρι;» Τέλος, όπως λες και εσύ. :) Θα του πω πηγαινε ...είχες όμως το αγαθό του να μπορείς να ζεις σε ένα «προστατευμένο» περιβάλλον, και είχες την τύχη να σου πάνε όλα καλά τις μέρες των εξετάσεων. Ήσουν ελεύθερος να επιλέξεις, επειδή ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να επιλέξεις. Σε σχέση με άλλους λοιπόν, ήσουν πιο προνομιούχος. και σου ξαναλεω το να αρρωστησεις στις πανελληνιες δεν σημαινει οτι δεν εχεις την ιδια ευκαιρια με τον αλλον. πραγματικα δεν μπορω να στο εξηγησω καλυτερα. ...δεν είσαι όμως πιο γαμάτος από άλλους που μπορεί να το άξιζαν εξίσου, αλλά οι συγκυρίες δεν τους βοήθησαν. Αλλά τι σε νοιάζει εσένα, ας ξαναδώσουν του χρόνου, σωστά; Ναι να ξαναδωσουν του χρονου οπως θα εκανα και γω σε αναλογη περιπτωση και οπως κανουν οι περισσοτεροι αντι να πηγαινουν σε Ιταλιες και Βουλγαριες για να σπουδαζουν ...γιατί πολύ απλά θεωρώ τα ιδιωτικά ΑΕΙ ως λύση απέναντι στο καρκίνωμα των καθηγητών και των φοιτητοπατέρων. Και επίσης, τόση ώρα δεν σου λέω ότι είμαι υπέρ των ίσων ευκαιριών, γιατί πολύ απλά στην σύγχρονη κοινωνία δεν γίνεται, είναι ανέφικτο. Θα κορόιδευα τον εαυτό μου εάν πίστευα κάτι τέτοιο. Σου λέω έμμεσα, και πλέον στο λέω και άμεσα και στο είπε και ο skabouri, ότι στην πραγματικότητα ούτε εσύ το πιστεύεις αυτό. Τα συμφέροντα και τα κεκτημένα σου προστατεύεις, όπως κάνουν όλοι. Απλά εσύ το κάνεις εκεί που σε παίρνει, that's all. :) Παλι καλα που ειστε και σεις και μου λετε τι πιστευω Εγω αντιθετως πιστευω στις ισες ευκαιριες και φυσικα προστατευω τα επαγγελματικα μου δικαιωματα μεταξυ αλλων. Ειναι απολυτα λογικο και δεν το χω αρνηθει. Αν αυτο το θεωρεις 'συμφερον' μου, τοτε ναι προστατευω τα συμφεροντα μου :) Καταρχάς δεν είναι δική σου δουλειά να κρίνεις ποιος δικαιούται να πάρει μεταγραφή και ποιος όχι. Κατά δεύτερον, εφόσον λες ότι πιστεύεις στο συγκεκριμένο κοινωνικό σύστημα που έχεις ήδη αναφέρει, θα πρέπει να ξέρεις ότι ακόμα και όταν οι υποδομές δεν επαρκούν, ο άνθρωπος είναι πάνω απ'όλα και όλοι μαζί στερούνται ορισμένα πράγματα εις όφελος του κοινωνικού καλού, άρα δεν θα έπρεπε να ενοχλείσαι και να διαμαρτύρεσαι, αλλά να το υπομένεις. Κοινώς, ακόμα και όταν το ΕΜΠ παραγεμίζει, είναι καλό που τόσα παιδιά έχουν την δυνατότητα να σπουδάζουν σε αυτό, ακόμα και όρθια, μέχρι να λυθεί το θέμα των υποδομών. :) παμε σε αλλο θεμα αλλα οκ... Ωραια, μιας και πιστευεις στη συγχρονη κοινωνια λοιπον ξερεις πολυ καλα οτι οι υποδομες δεν θα υπαρξουν και οτι με αυτο το πραγμα δεν μεταδιδεται γνωση γιατι δεν υπαρχουν τα εργαστηρια για να χωρεσουν ολους αυτους τους φοιτητες και δεν ο καθηγητης δεν μπορει να κουμανταρει τους 'εξυπνους'. Θα το υπεμενα λοιπον αν δεν υπηρχαν αυτοι οι εξυπνοι που μονο σκοπο εχουν να κανουν πλακα στην ωρα του μαθηματος και να παρεμποοδιζουν τους αλλους. Με λιγα λογια, δεν θα ειχα προβλημα αν ηξερα οτι ειναι θεμα χρονου να λυθει. Αλλα δεν προκειται να λυθει. Μακαρι αλλα χλωμο το βλεπω Επισης, το ποιος δικαιουται μεταγγραφη ειναι μια γελοια ιστορια...τα πραγματα ειναι τελειως οτι να ναι. Αμα ηταν πιο αυστηρα τα κριτηρια και τηρουνταν και απο πανω δεν θα πειραζε ουτε τοτε. το θεμα το μεταγγραφων ειναι το λιγοτερο που μας απασχολει. Αλλα θεματα εχουν προτεραιοτητα. Ας λυθουν αυτα και αυτο θα ξεκαθαρισει απο μονο του Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickTG Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Ειμαι πιο γαματος απο αυτους που περναγαν καλα στην 3η λυκειου και τωρα σαπιζουν σε ΤΕΙ/ΙΕΚ. Και γελαω μαζι τους και χαιρομαι που μπορω και θυμαμαι τη φατσα τους οταν μαθανε σε ποια σχολη περασα. Πεστο κακια πεστο οπως θες, μου αξιζε και ειμαι περηφανος Έχουν κάτι κακό τα ΤΕΙ; :confused: Παράθεση Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS ..... PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 καποια ναι...παραδειγμα εφερα. Βαλε οτι ιδρυμα θες στη θεση τους Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NickTG Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Όπως και κάποια ΑΕΙ. Αυτοί που σαπίζουν θα σάπιζαν ακόμα και στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Παράθεση Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS ..... PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jois21 Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 καποια ναι...παραδειγμα εφερα. Βαλε οτι ιδρυμα θες στη θεση τους To οτι καποιοι επελεξαν να εχουν μια πιο φυσιολογικη ζωη στην 3η Λυκειου και λιγοτερο πιεστικη στις σπουδες δε σημαινει ουτε οτι "σαπιζουν", ουτε οτι θα εχουν μετεπειτα χειροτερη επαγγελματικη αποκατασταση και ποιοτητα ζωης απο σενα σε καμια περιπτωση. Ειναι γελιο αυτο που λες. Η εμπειρια μου λεει οτι μαλλον πιο μιζεροι ειναι αυτοι που ζουν κατω απο το βαρος της πιεσης να βγαλουν το υψηλο σε μορια τμημα τους... Παράθεση █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Ναι να ξαναδωσουν του χρονου οπως θα εκανα και γω σε αναλογη περιπτωση και οπως κανουν οι περισσοτεροι αντι να πηγαινουν σε Ιταλιες και Βουλγαριες για να σπουδαζουν Τι πρόβλημα υπάρχει με όσους πηγαίνουν στην Ιταλία;; Πριν λίγες σελίδες έλεγες εσύ ο ίδιος "όποιος δεν πέρασε ας πάει στο εξωτερικό" :X http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=911609&lngDtrID=244 Από το άρθρο: Τόσο ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Γ.Πολύζος, όσο και ο καθηγητής Θ.Τάσιος επισήμαναν τη διαμαρτυρία των πανεπιστημιακών, επειδή οι πενταετείς σπουδές του Πολυτεχνείου δεν οδηγούν κατευθείαν σε διδακτορικό, όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει με ιδρύματα του εξωτερικού με πολύ μικρότερη δράση. Διδακτορικό;; Πείτε μου ότι εννοεί μεταπτυχιακό... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skabouri Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Όχι διδακτορικό εννοεί, καθότι το δίπλωμα του μηχανικού θα εξισωθεί με μεταπτυχιακό του εξωτερικού, συνεπώς θα πρεπε να μπορούν οι απόφοιτοι να πηγαίνουν απευθείας για διδακοτορική διατριβή αν θέλουν Παράθεση Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Όχι διδακτορικό εννοεί, καθότι το δίπλωμα του μηχανικού θα εξισωθεί με μεταπτυχιακό του εξωτερικού, συνεπώς θα πρεπε να μπορούν οι απόφοιτοι να πηγαίνουν απευθείας για διδακοτορική διατριβή αν θέλουν A γιατί εγώ κατάλαβα ότι εννοούσε το πτυχίο του πολυτεχνείου να είναι αντίστοιχο του διδακτορικού (πράγμα που φυσικά θα ήταν παράλογο) για αυτό και το θεώρησα τυπογραφικό λάθος μιας και όπως λες το Πολυτεχνείο θα οδηγεί σε απόκτηση μεταπτυχιακού. 2 ερωτησούλες λοιπόν: - σήμερα αν κάποιος θέλει δε μπορεί να πάει για διδακτορικό απευθείας; Νόμιζα ότι το μεταπτυχιακό δεν είναι απαραίτητο ενδιάμεσο στάδιο - και μάλιστα ξέρω παιδιά που το έχουν κάνει έτσι. - εφόσον θέλουν το πτυχίο του Πολυτεχνείου να αντιστοιχεί σε μεταπτυχιακό, με το μεταπτυχιακό στα 2 χρόνια, συνεπάγεται ότι θεωρούν ότι 3 χρόνια είναι αρκετά για την απόκτηση βασικού πτυχίου (το ίδιο δικαίωμα που δεν αναγνωριζουν στους αποφοίτους ξένων πανεπιστημίων; ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Όπως και κάποια ΑΕΙ. Αυτοί που σαπίζουν θα σάπιζαν ακόμα και στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. ας το θεσω πιο λιανα μιας και δεν το πιανετε. Σαπιζουν με την εννοια οτι περασαν σε σχολη δευτερης προτιμησης και οχι εκει που ηθελαν. Το πιανετε τωρα? To οτι καποιοι επελεξαν να εχουν μια πιο φυσιολογικη ζωη στην 3η Λυκειου και λιγοτερο πιεστικη στις σπουδες δε σημαινει ουτε οτι "σαπιζουν", ουτε οτι θα εχουν μετεπειτα χειροτερη επαγγελματικη αποκατασταση και ποιοτητα ζωης απο σενα σε καμια περιπτωση. Ειναι γελιο αυτο που λες. Η εμπειρια μου λεει οτι μαλλον πιο μιζεροι ειναι αυτοι που ζουν κατω απο το βαρος της πιεσης να βγαλουν το υψηλο σε μορια τμημα τους... ε αρα μην μου λετε για θεματα ισοτητας. Θεμα επιλογης ειναι. Ελεος δλδ!!! Μην μου θελει ο αλλος να περασει ιατρικη με μια ωρα διαβασμα τη μερα. Αμαν δλδ! Εγω πιεσμενος ημουν μια ολοκληρη χρονια και μου ανταποδωθηκε και με το παραπανω στα 2 χρονια ελευθεριας στο πανεπιστημιο. Αυτο δεν θα αλλαξει οσο κι αν δεν σας αρεσει Τι πρόβλημα υπάρχει με όσους πηγαίνουν στην Ιταλία;; Πριν λίγες σελίδες έλεγες εσύ ο ίδιος "όποιος δεν πέρασε ας πάει στο εξωτερικό" :X Δες το πρωτο που ειπα. Η Ιταλια ειναι επιλογη (σχεδον παντα) δευτερης αναγκης. Εκει πανε οσοι δεν περασαν στις αντιστοιχες σχολες στην Ελλαδα. Με αυτη την εννοια - σήμερα αν κάποιος θέλει δε μπορεί να πάει για διδακτορικό απευθείας; Νόμιζα ότι το μεταπτυχιακό δεν είναι απαραίτητο ενδιάμεσο στάδιο - και μάλιστα ξέρω παιδιά που το έχουν κάνει έτσι. - εφόσον θέλουν το πτυχίο του Πολυτεχνείου να αντιστοιχεί σε μεταπτυχιακό, με το μεταπτυχιακό στα 2 χρόνια, συνεπάγεται ότι θεωρούν ότι 3 χρόνια είναι αρκετά για την απόκτηση βασικού πτυχίου (το ίδιο δικαίωμα που δεν αναγνωριζουν στους αποφοίτους ξένων πανεπιστημίων; ). δεν ζητουσαν ολοι μαστερ για διδακτορικο απο 'σο ξερω O Στυλιανιδης θελει να κανει το εξης. Προτεινει να διασπαστουν οι σπουδες του πολυτεχνειου στα 4 χρονια οπου θα δινεται ενα χαρτι χωρις αναγνωριση επαγγελματικων δικαιωματων και ο 5ος χρονος να θεωρειται μαστερ με ταυτοχρονη αποδοση ολων των επαγγελματικων δικαιωματων. Κατι σαν τους αγγλους που εχουν 4 χρονια γενικες σπουδες και ενα χρονο εξειδικευση/μαστερ. Οι πρυτανεις προτεινουν το εξης: «Οι πενταετούς διάρκειας προπτυχιακές σπουδές σε όλα τα Πολυτεχνεία και τις πολυτεχνικές σχολές της χώρας μας περιλαμβάνουν εννέα εξάμηνα διδασκαλίας μαθημάτων και ένα εξάμηνο για την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας» τονίζει σχετικά μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Μουτζούρης. «Τα διδασκόμενα μαθήματα είναι 64 ως 67. Το σύνολο όλων των μαθημάτων και της διπλωματικής εργασίας αποτελούν μια αδιάσπαστη ενότητα γνώσεων, τελείως απαραίτητων για τη διαμόρφωση ενός μηχανικού, όπως πρέπει να είναι ο ευρωπαίος μηχανικός του 21ου αιώνα. Εχουν την ισοδύναμη βαρύτητα τουλάχιστον 300 πιστωτικών μονάδων, όπως καθιερώνεται πλέον να ζυγίζονται οι σπουδές στην Ευρώπη. Οι 300 πιστωτικές μονάδες μας, μάλιστα, αντιστοιχούν σε επίπεδο υψηλότερο του Master». Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 O Στυλιανιδης θελει να κανει το εξης. Προτεινει να διασπαστουν οι σπουδες του πολυτεχνειου στα 4 χρονια οπου θα δινεται ενα χαρτι χωρις αναγνωριση επαγγελματικων δικαιωματων και ο 5ος χρονος να θεωρειται μαστερ με ταυτοχρονη αποδοση ολων των επαγγελματικων δικαιωματων. Κατι σαν τους αγγλους που εχουν 4 χρονια γενικες σπουδες και ενα χρονο εξειδικευση/μαστερ. 3 χρόνια είναι το bachelor στην Αγγλία, όχι 4. Οι πρυτανεις προτεινουν το εξης: «Οι πενταετούς διάρκειας προπτυχιακές σπουδές σε όλα τα Πολυτεχνεία και τις πολυτεχνικές σχολές της χώρας μας περιλαμβάνουν εννέα εξάμηνα διδασκαλίας μαθημάτων και ένα εξάμηνο για την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας» τονίζει σχετικά μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Μουτζούρης. «Τα διδασκόμενα μαθήματα είναι 64 ως 67. Το σύνολο όλων των μαθημάτων και της διπλωματικής εργασίας αποτελούν μια αδιάσπαστη ενότητα γνώσεων, τελείως απαραίτητων για τη διαμόρφωση ενός μηχανικού, όπως πρέπει να είναι ο ευρωπαίος μηχανικός του 21ου αιώνα. Εχουν την ισοδύναμη βαρύτητα τουλάχιστον 300 πιστωτικών μονάδων, όπως καθιερώνεται πλέον να ζυγίζονται οι σπουδές στην Ευρώπη. Οι 300 πιστωτικές μονάδες μας, μάλιστα, αντιστοιχούν σε επίπεδο υψηλότερο του Master». Το κατάλαβα το κειμενό τους, αλλά τελικά ως τι θέλουν να αναγνωρίζονται; Ως εφάμιλλο του Master; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 απ'οτι καταλαβαινω οι σχολες στην Ελλαδα μεταξυ τους αναγνωριζουν τις 5ετης σπουδες σαν μαστερ. Στο εξωτερικο δεν μας αναγνωριζουν. Αυτο που θελουν απο τι καταλαβα ειναι να θεωρειται μαστερ οι 5ετεις σπουδες αλλα χωρις διασπαση πτυχιου γιατι το προγραμμα σπουδων ειναι δομημενο ετσι ωστε και τα 5 χρονια να ειναι χρησιμα (αυτο που λεει με τις πιστωτικες μοναδες) Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Αυτο που θελουν απο τι καταλαβα ειναι να θεωρειται μαστερ οι 5ετεις σπουδες αλλα χωρις διασπαση πτυχιου γιατι το προγραμμα σπουδων ειναι δομημενο ετσι ωστε και τα 5 χρονια να ειναι χρησιμα (αυτο που λεει με τις πιστωτικες μοναδες) Mε την πρόταση αυτή ψιλοσυμφωνώ. Απλά - ξαναλέω - μετά δε θα μπορούν να αρνούνται την ισοτιμία στους αποφοίτους του εξωτερικού ;) Τώρα το τι αναγνωρίζουν οι σχολές μεταξύ τους - από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζεται κάτι επίσημα, σαν ανέκδοτο μου ακούγεται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 απ'οτι καταλαβαινω οι σχολες στην Ελλαδα μεταξυ τους αναγνωριζουν τις 5ετης σπουδες σαν μαστερ. Στο εξωτερικο δεν μας αναγνωριζουν. Αν η ιδια η πολιτεια δεν αναγνωριζει τις 5ετεις σχολες σε επιπεδο μαστερ, θα ηταν τουλαχιστον αστειο να εχουμε απαιτηση να τις αναγνωριζαν στο εξωτερικο :lol: Οσο για το οτι οι πρυτανεις μεταξυ τους πηραν αποφαση οτι πλεον τα 5ετη πτυχια θα αντιστοιχουν σε μαστερ, ειναι το ιδιο σα να κηρυξε η Κρητη την ανεξαρτησια της!!! :fool: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Το Harvard ανοίγει ΚΕΣ στο Ναύπλιο. Πες μου τώρα ότι το Harvard θα πουλάει ελπίδες. Έλεος. Εντωμεταξύ όταν διάβασα αυτή την πρόταση νόμισα ότι μιλούσες υποθετικά ("έστω ότι το Harvard ανοίγει ΚΕΣ..."). Κι όμως μιλούσες για ένα γεγονός: Παράρτημα του Χάρβαρντ στο Ναύπλιο αν και δεν πρόκειται για ίδρυμα που θα απονέμει τίτλους σπουδών. Εντωμεταξύ διαβάζω σε άλλο άρθρο (δε θα βάλω link γιατί πρόκειται για δήλωση πολιτικού προσώπου, με ενδιαφέρει όμως το επιχείρημα και όχι η πολιτική χροιά): Ο ίδιος σημείωσε, εξάλλου, ότι μέσω του νομοσχεδίου δίνεται η δυνατότητα σε ελληνικά ΑΕΙ να συνεργάζονται με αναγνωρισμένα ιδρύματα του εξωτερικού για τη λειτουργία κοινών μεταπτυχιακών, γεγονός που, όπως είπε, ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο ιδιωτικών πανεπιστημίων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Άκου τι είπε το άτομο. Να μην επιτρέψουμε τα κοινά μεταπτυχιακά των κρατικών ελληνικών ΑΕΙ με πανεπιστήμια του εξωτερικού (που θα είναι προς όφελος και των 2 πλευρών) επειδή ανοίγει, λέει, το δρόμο για την είσοδο ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα :!: !! Μετά από αυτό τα έχω ακούσει όλα. ΕΛΕΟΣ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skabouri Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να κόψει τα προγράμματα στη μέση μόνο και μόνο για να εναρμονίσουμε τα προγράμματα σπουδών μας με τα αγγλάκια. Για όνομα του Θεού. Δε φτάνει που μας επέβαλαν τη λογική του τρίχρονου πτυχίου, θα μας "πηδήξουν" και τους μηχανικούς; Το σωστό είναι να αναγνωριστούν τα διπλώματα των μηχανικών ως master από το κράτος και το σύστημα φοίτησης στα Πολυτεχνεία να μείνει ως έχει. Έτσι θα εκλείψει και η αδικία εις βάρος τους όσον αφορά τους γιαλαντζί μηχανικούς από την Αγγλία με τα 3 ή και 4 χρόνια σπουδών. Να φανταστείτε ότι πήραν φόρα με αυτή τη λογική και οι φυσικοί και έλεγαν να κάνουν τη σχολή 5ετή για να αναγνωρίζεται ως μάστερ. Μας λέιπουν βέβαια και 15 μαθηματάκια .... :lol::lol::lol: εντελώς άκυροι είμαστε εμείς οι φυσικοί ώρες ώρες :p Dead behind you all the way on this one :up: Παράθεση Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Μα το εχω καταλαβει. Και εσυ μου λες το παραλογο οτι ενας που θα αρρωστησει στις πανελληνιες δεν εχει την ιδια ευκαιρια με καποιον αλλο. Ελα χριστε και παναγια. Στο ειπα, υπαρχουν και οι επαναληπτικες πανελληνιες. Τι θες δλδ? Να στελνει γραμμα το υπουργειο να ρωταει τον καθε μαθητη αν ειναι καλα για να βολεψουν λιγο της ημερομηνιες ωστε να μην ταλαιπωρηθει ο κακομοιρος μαθητης? παμε καλα? Ανέφικτο, σωστά; Το ίδιο ανέφικτα είναι και αυτά για οποία εσύ «μάχεσαι». :) Θα του πω πηγαινε Δεν θα του πεις αυτό. Αντιθέτως, θα βγεις να διαμαρτυρηθείς που εκείνος μπορεί και εσύ όχι. Αλλιώς γιατί είσαι κατά των ιδιωτικών; και σου ξαναλεω το να αρρωστησεις στις πανελληνιες δεν σημαινει οτι δεν εχεις την ιδια ευκαιρια με τον αλλον. πραγματικα δεν μπορω να στο εξηγησω καλυτερα. Ακολουθώντας το σκεπτικό σου, και το ότι εσύ δεν έχεις τα φράγκα που έχει ο γιος του Βαρδινογιάννη, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις την ίδια ευκαιρία. Ναι να ξαναδωσουν του χρονου οπως θα εκανα και γω σε αναλογη περιπτωση και οπως κανουν οι περισσοτεροι αντι να πηγαινουν σε Ιταλιες και Βουλγαριες για να σπουδαζουν OK man :) Παλι καλα που ειστε και σεις και μου λετε τι πιστευω Εγω αντιθετως πιστευω στις ισες ευκαιριες και φυσικα προστατευω τα επαγγελματικα μου δικαιωματα μεταξυ αλλων. Ειναι απολυτα λογικο και δεν το χω αρνηθει. Αν αυτο το θεωρεις 'συμφερον' μου, τοτε ναι προστατευω τα συμφεροντα μου :) Τα λεγόμενά σου και ο τρόπος με τον οποίο τα λες, αυτή την εντύπωση μου δίνουν. Και βεβαίως προστατεύεις τα συμφέροντά σου, όπως επίσης είσαι κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ γιατί δεν σε συμφέρει. Το ίδιο κάνει και ο γιος του Βαρδινογιάννη, το ίδιο κάνει και εκείνος που είναι σε χειρότερη μοίρα από εσένα και από εμένα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι τα συμφέροντά τους κοιτούν, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, και ελάχιστοι νοιάζονται για το όφελος όλης της κοινωνίας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, είναι όμως κακό να περιβάλλεται αυτή η τακτική από έναν μανδύα ιδεολογίας και κατά δεύτερον είναι κακό να παίρνει κανείς στο λαιμό του και άλλους. παμε σε αλλο θεμα αλλα οκ... Ωραια, μιας και πιστευεις στη συγχρονη κοινωνια λοιπον ξερεις πολυ καλα οτι οι υποδομες δεν θα υπαρξουν και οτι με αυτο το πραγμα δεν μεταδιδεται γνωση γιατι δεν υπαρχουν τα εργαστηρια για να χωρεσουν ολους αυτους τους φοιτητες και δεν ο καθηγητης δεν μπορει να κουμανταρει τους 'εξυπνους'. Θα το υπεμενα λοιπον αν δεν υπηρχαν αυτοι οι εξυπνοι που μονο σκοπο εχουν να κανουν πλακα στην ωρα του μαθηματος και να παρεμποοδιζουν τους αλλους. Είπα εγώ ότι πιστεύω στην σύγχρονη κοινωνία; Εγώ απλά είπα ότι η πολυθρύλητη κοινωνική ισότητα είναι αδύνατο να επιτευχθεί σήμερα. Όσον αφορά τα υπόλοιπα που λες, σου ξαναλέω ότι εφόσον πρεσβεύεις την ιδεολογία που λες ότι ακολουθείς, θα πρέπει να αποδεχθείς ότι κάποιες θυσίες είναι αναγκαίες και θα πρέπει να χαίρεσαι που τόσα παιδιά έχουν την δυνατότητα να μάθουν γράμματα, ακόμα και εις βάρος της λειτουργικότητας του αμφιθεάτρου. :) Με λιγα λογια, δεν θα ειχα προβλημα αν ηξερα οτι ειναι θεμα χρονου να λυθει. Αλλα δεν προκειται να λυθει. Μακαρι αλλα χλωμο το βλεπω Επισης, το ποιος δικαιουται μεταγγραφη ειναι μια γελοια ιστορια...τα πραγματα ειναι τελειως οτι να ναι. Αμα ηταν πιο αυστηρα τα κριτηρια και τηρουνταν και απο πανω δεν θα πειραζε ουτε τοτε. το θεμα το μεταγγραφων ειναι το λιγοτερο που μας απασχολει. Αλλα θεματα εχουν προτεραιοτητα. Ας λυθουν αυτα και αυτο θα ξεκαθαρισει απο μονο του ...θα λυθούν; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. June 19, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 19, 2008 Ανέφικτο, σωστά; Το ίδιο ανέφικτα είναι και αυτά για οποία εσύ «μάχεσαι». :) κατα τη γνωμη σου.... τελειως ακυρη συγκριση βεβαια..δεν μπορεις να λες επειδη αρρωστησε καποιος οτι δεν εχει ισες ευκαιριες. Ημαρτον Δεν θα του πεις αυτό. Αντιθέτως, θα βγεις να διαμαρτυρηθείς που εκείνος μπορεί και εσύ όχι. Αλλιώς γιατί είσαι κατά των ιδιωτικών; να παει..στο εξωτερικο και οχι να εμπορευματοποιησει την παιδεια μιας χωρας εναντι των υπολοιπων πολιτων. Γι'αυτο ειμαι κατα των ιδιωτικων. Γιατι η παιδεια δεν ειναι εμπορευμα Ακολουθώντας το σκεπτικό σου, και το ότι εσύ δεν έχεις τα φράγκα που έχει ο γιος του Βαρδινογιάννη, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις την ίδια ευκαιρία. πολυ σωστα.(αν αναφερεσαι στην εισοδο στην τριοτοβαθμια γιατι σε αλλους τομεις προφανως αυτος εχει πολλες περισσοτερες ευκαιριες απο 'τι εμενα) Εαν δημιουργηθουν ιδιωτικα ομως θα εχει ενα πλεονεκτημα απεναντι μου. Ε, αυτο δεν ειναι ισοτητα OK man :) αμφισβητεις το οτι υπαρχουν επαναληπτικες πανελληνιες ή αμφισβητεις την χρησιμοτητα τους? Γιατι οι επαναληπτικες πανελληνιες υπαρχουν για να εχουν ιδια ευκαιρια με τους υπολοιπους αυτοι που αρρωστησαν στην κανονικη εξεταστικη. Προφανως ειναι πιο δυσκολες γιατι σε αντιθετη περιπτωση θα αρρωσταιναμε ολοι. Ενα χαρτι δημοσιου νοσοκομειου χρειαζεται, τιποτα αλλο Τα λεγόμενά σου και ο τρόπος με τον οποίο τα λες, αυτή την εντύπωση μου δίνουν. Και βεβαίως προστατεύεις τα συμφέροντά σου, όπως επίσης είσαι κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ γιατί δεν σε συμφέρει. Το ίδιο κάνει και ο γιος του Βαρδινογιάννη, το ίδιο κάνει και εκείνος που είναι σε χειρότερη μοίρα από εσένα και από εμένα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι τα συμφέροντά τους κοιτούν, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, και ελάχιστοι νοιάζονται για το όφελος όλης της κοινωνίας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, είναι όμως κακό να περιβάλλεται αυτή η τακτική από έναν μανδύα ιδεολογίας και κατά δεύτερον είναι κακό να παίρνει κανείς στο λαιμό του και άλλους. νταξ εσυ λες γιατι οι πλουσιοι αφου μπορουν, γιατι να μην κανουν ιδιωτικα να στελνουν τα παιδια τους? καπιταλισμος στο μεγαλειο του! ε, λοιπον εγω δεν ειμαι καπιταλιστης και ειμαι με το μερος του απλου λαου που δεν ειναι πλουσιοι. Η πλειοψηφια της κοινωνιας ειναι ο απλος λαος αρα το οφελος της κοινωνιας ΔΕΝ θα ηταν τα ιδιωτικα :) Και το οφελος του Βαρδινογιαννη εννοειται δεν ειναι η καλη παιδεια. Τα λεφτα ειναι. Καπιταλιστης ειναι και αυτος. Λεφτα θελει να βγαλει πουλωντας πτυχια Είπα εγώ ότι πιστεύω στην σύγχρονη κοινωνία; Εγώ απλά είπα ότι η πολυθρύλητη κοινωνική ισότητα είναι αδύνατο να επιτευχθεί σήμερα. Όσον αφορά τα υπόλοιπα που λες, σου ξαναλέω ότι εφόσον πρεσβεύεις την ιδεολογία που λες ότι ακολουθείς, θα πρέπει να αποδεχθείς ότι κάποιες θυσίες είναι αναγκαίες και θα πρέπει να χαίρεσαι που τόσα παιδιά έχουν την δυνατότητα να μάθουν γράμματα, ακόμα και εις βάρος της λειτουργικότητας του αμφιθεάτρου. :) Φυσικα και χαιρομαι που εχουν ολοι τη δυνατοτητα να μαθουν ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΜΩΣ. Αλλιως να καταργουσαμε τις επαρχιακες σχολες και να δημιουργουσαμε μια μεγαααααααλη σχολη στην Αθηνα. Δεν ειναι εφικτο αυτο ομως. Αρα οταν γεμιζουν τα αμφιθεατρα δεν ειναι προς οφελος του συνολου αφου δεν γινεται μαθημα. ...θα λυθούν; Καποια στιγμη πρεπει Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jois21 Δημ. June 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2008 Dead Angel, εφοσον πιστευεις οτι για τον μεσο "φτωχο" πολιτη πρεπει ο,τι αφορα τα βασικα του δικαιωματα να διαχειριζονται απο το δημοσιο γιατι δε δειχνεις την ιδια μαχητικοτητα εναντιον πχ. της ιδιωτικοποιησης της υγειας και του ΟΤΕ; Θεωρεις οτι το δικαιωμα στην υγεια και την αξιοπρεπη επικοινωνια ειναι εμπορευματα ενω στην παιδεια οχι; Ή μηπως οτι το ζητημα της παιδειας ειναι μακραν σημαντικοτερο και τα αλλα δε χρηζουν αμεσης αντιδρασης; Παράθεση █║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. June 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2008 το τοπικ αφορα τις πανεπιστημιακες καταληψεις αρα και την παιδεια γενικοτερα Οσο για τον ΟΤΕ,ΔΕΗ κτλπ, προκειται για δημοσιες επιχειρησεις και οχι αγαθα οπως η παιδεια/υγεια. Γι'αυτο πληρωνουμε λογαριασμους εκει και δεν πληρωνουμε (υποτιθεται) για την παιδεια/υγεια. Και ναι, η παιδεια ειναι το σημαντικοτερο απ'ολα, απο κει ξεκινανε ΟΛΑ. Ειτε μεσω σχολειου ειτε μεσω οικογενειας. Αρα, θα ημουν off topic αν αναφερομουν σε αυτα που λες. Παρ'ολα αυτα νοιαζομαι Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2008 κατα τη γνωμη σου.... τελειως ακυρη συγκριση βεβαια..δεν μπορεις να λες επειδη αρρωστησε καποιος οτι δεν εχει ισες ευκαιριες. Ημαρτον Το να αρρωστήσει κάποιος είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα τύχης. Το ίδιο ισχύει και για έναν συνομιλικό σου ο οποίος είναι πιο προνομιούχος από εσένα, πιο ταλαντούχος, πιο ικανός, πιο, πιο, πιο... Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις λοιπόν ότι στην πραγματικότητα όσο ανέφικτα είναι όσα λέω εγώ (που είναι), άλλο τόσο είναι όσα λες εσύ. να παει..στο εξωτερικο και οχι να εμπορευματοποιησει την παιδεια μιας χωρας εναντι των υπολοιπων πολιτων. Γι'αυτο ειμαι κατα των ιδιωτικων. Γιατι η παιδεια δεν ειναι εμπορευμα Ούτε η υγεία είναι τότε, ούτε οι μετακινήσεις, ούτε η παροχή υπηρεσιών, ούτε η μεταποίηση, ούτε οποιοσδήποτε άλλος κλάδος, εάν ισχύει αυτό που λες. Και όμως, και ιδιωτικά νοσοκομεία έχουμε, και ταξί, πούλμαν, καράβια και αεροπλάνα, και ιδιωτικές επιχειρήσεις που παράγουν αγαθά και οτιδήποτε άλλο θέλεις. Και καλώς κάνουμε και έχουμε ΚΑΙ ιδιωτικό τομέα σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ώστε ο πολίτης να έχει ελευθερία επιλογής. Αν και λογικά θα μου πεις ότι το κράτος θα έπρεπε να ελέγχει όλο το οικονομικό φάσμα της χώρας, θα σου απαντήσω ότι όπου αυτό δοκιμάστηκε, απέτυχε παταγωδώς. Όπως και να'χει, εφόσον καλώς ή κακώς έχουμε το πολιτικοοικονομικό σύστημα που έχουμε, είναι άτοπο να λες ότι η παιδεία δεν μπορεί να εμπορευματοποιηθεί, ιδιαίτερα όταν αυτό συμβαίνει ήδη κατά κόρον. πολυ σωστα.(αν αναφερεσαι στην εισοδο στην τριοτοβαθμια γιατι σε αλλους τομεις προφανως αυτος εχει πολλες περισσοτερες ευκαιριες απο 'τι εμενα) Εαν δημιουργηθουν ιδιωτικα ομως θα εχει ενα πλεονεκτημα απεναντι μου. Ε, αυτο δεν ειναι ισοτητα Σου ξαναλέω αυτό που είπες και σε προηγούμενο post μόνος σου: καποιοι χανουν καποιοι κερδιζουν τι να κανουμε ([c] Dead Angel) Εφόσον το λες εσύ ο ίδιος, γιατί δεν το δέχεσαι; Και μην ξεχνάς ότι και εσύ έχει τύχει να είσαι περισσότερο προνομιούχος σε σχέση με άλλα κοινωνικά στρώματα και κοινωνικές ομάδες και ήδη έχεις εκδηλώσει νοοτροπία «ανωτερότητας» απέναντί τους, όπως κάνεις π.χ. με τα ΚΕΣ. αμφισβητεις το οτι υπαρχουν επαναληπτικες πανελληνιες ή αμφισβητεις την χρησιμοτητα τους? Γιατι οι επαναληπτικες πανελληνιες υπαρχουν για να εχουν ιδια ευκαιρια με τους υπολοιπους αυτοι που αρρωστησαν στην κανονικη εξεταστικη. Προφανως ειναι πιο δυσκολες γιατι σε αντιθετη περιπτωση θα αρρωσταιναμε ολοι. Ενα χαρτι δημοσιου νοσοκομειου χρειαζεται, τιποτα αλλο Αμφισβητώ την πεποίθηση που υιοθετείς η οποία λέει ότι το υπάρχον σύστημα δίνει σε όλους ίσες ευκαιρίες. Όχι δεν δίνει, ούτε το να περάσει κάποιος είναι αποκλειστικά θέμα διαβάσματος ή συνθηκών ή χρημάτων κτλ κτλ κτλ. Όλα παίζουν τον ρόλο τους και πάντοτε υπάρχει και ο παράγων της τύχης. νταξ εσυ λες γιατι οι πλουσιοι αφου μπορουν, γιατι να μην κανουν ιδιωτικα να στελνουν τα παιδια τους? καπιταλισμος στο μεγαλειο του! ε, λοιπον εγω δεν ειμαι καπιταλιστης και ειμαι με το μερος του απλου λαου που δεν ειναι πλουσιοι. Η πλειοψηφια της κοινωνιας ειναι ο απλος λαος αρα το οφελος της κοινωνιας ΔΕΝ θα ηταν τα ιδιωτικα :) Και το οφελος του Βαρδινογιαννη εννοειται δεν ειναι η καλη παιδεια. Τα λεφτα ειναι. Καπιταλιστης ειναι και αυτος. Λεφτα θελει να βγαλει πουλωντας πτυχια Από την άλλη, εγώ ο «κακός καπιταλιστής» βλέπω ότι εσύ ο «καλός ιδεολόγος» διακατέχεται από πνεύμα «ανωτερότητας» έναντι των ΚΕΣ, πιθανότατα των ΤΕΙ και οποιουδήποτε με τον δικό σου τρόπο θεωρείς ότι «δεν προσπάθησε αρκετά». Εσύ ο «καλός ιδεολόγος» λες ότι «καποιοι χανουν καποιοι κερδιζουν τι να κανουμε». Και μιας και λες ότι το όφελος της κοινωνίας δεν είναι τα ιδιωτικά ΑΕΙ, καλό θα ήταν να καταλάβεις ότι περισσότερα χρήματα από το ΑΕΠ στα δημόσια σημαίνουν επιπλέον επιβαρύνσεις για τον πολίτη, κάτι που εγώ μεταφράζω σε περισσότερες μίζες για το συνάφι των καθηγητών και περισσότερες «διευκολύνσεις» για το καρκίνωμα των φοιτητοπατέρων. Από την άλλη, θεωρώ πιο πιθανό τα λεφτά μου να πιάσουν τόπο στον ιδιώτη, μιας και η σχέση γίνεται πλέον πελατειακή και εκεί μπορώ πιο εύκολα να ΑΠΑΙΤΗΣΩ ορισμένα πράγματα εφόσον πληρώνω άμεσα και όχι έμμεσα όπως κάνω με τους φόρους. Με λίγα λόγια λοιπόν, φίλε Dead Angel, εάν θέλουμε να βελτιωθεί η παιδεία μας θα δώσουμε λεφτά είτε στο κράτος είτε στους ιδιώτες. Και επειδή το κράτος μας αποδεδειγμένα έχει μία «δυσκολία» στην διαχείριση των χρημάτων μας, δεν βλέπω γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να τα δώσουμε στον ιδιώτη εφόσον μας κάνει την δουλειά μας. Και σε παρακαλώ, μην μου λες ότι το όφελος του ιδιώτη είναι τα λεφτά όταν αυτό ισχύει για όλο τον κόσμο. Και το δικό σου τα λεφτά είναι, εκτός και αν σπουδάζεις για να εργάζεσαι τσάμπα μετά. Please, λίγη αντικειμενικότητα. Και ο Βαρδινογιάννης θέλει να βγάλει λεφτά, όπως και εσύ, όπως και εγώ, όπως και ο καθένας μας. Φυσικα και χαιρομαι που εχουν ολοι τη δυνατοτητα να μαθουν ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΜΩΣ. Αλλιως να καταργουσαμε τις επαρχιακες σχολες και να δημιουργουσαμε μια μεγαααααααλη σχολη στην Αθηνα. Δεν ειναι εφικτο αυτο ομως. Αρα οταν γεμιζουν τα αμφιθεατρα δεν ειναι προς οφελος του συνολου αφου δεν γινεται μαθημα. Όπως θα ξέρεις, πολλά παιδιά περνάνε μεν αλλού όμως προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, οι γονείς τους δεν μπορούν να τα στηρίξουν ώστε να ζήσουν σε άλλη πόλη από αυτή που ζουν, κτλ. Εφόσον δεν εργάζεσαι στην Γραμματεία της σχολής σου, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις ποιος πρέπει να παίρνει μεταγραφή και ποιος όχι. Απλό είναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. June 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2008 το τοπικ αφορα τις πανεπιστημιακες καταληψεις αρα και την παιδεια γενικοτερα Οσο για τον ΟΤΕ,ΔΕΗ κτλπ, προκειται για δημοσιες επιχειρησεις και οχι αγαθα οπως η παιδεια/υγεια. Γι'αυτο πληρωνουμε λογαριασμους εκει και δεν πληρωνουμε (υποτιθεται) για την παιδεια/υγεια. Και ναι, η παιδεια ειναι το σημαντικοτερο απ'ολα, απο κει ξεκινανε ΟΛΑ. Ειτε μεσω σχολειου ειτε μεσω οικογενειας. Αρα, θα ημουν off topic αν αναφερομουν σε αυτα που λες. Παρ'ολα αυτα νοιαζομαι Τα χεις μπλέξει ελαφρώς. Η ΕΥΔΑΠ είναι δημόσια επιχείρηση, η οποία διαχειρίζεται το αγαθό του νερού. Η ΔΕΗ, το αγαθό του ηλεκτρισμού και της ενέργειας, κ.ο.κ. Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, έχεις κάνει έναν δικό σου διαχωρισμό σχετικά με το τί είναι αγαθό, τί είναι προϊόν και τί υπηρεσία. Επίσης, διαφωνώ στο ότι όλα ξεκινάνε από την παιδεία. Εάν δεν έχεις νεράκι να πιεις, πεθαίνεις. Εάν δεν έχεις ηλεκτρικό, δεν μπορείς να λειτουργήσεις. Όλα έχουν την σημασία τους, και κανένα δεν είναι πιο σημαντικό από τα άλλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. June 21, 2008 Κοινοποίηση Δημ. June 21, 2008 Το να αρρωστήσει κάποιος είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα τύχης. Το ίδιο ισχύει και για έναν συνομιλικό σου ο οποίος είναι πιο προνομιούχος από εσένα, πιο ταλαντούχος, πιο ικανός, πιο, πιο, πιο... Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις λοιπόν ότι στην πραγματικότητα όσο ανέφικτα είναι όσα λέω εγώ (που είναι), άλλο τόσο είναι όσα λες εσύ. αν καποιος ειναι πιο ταλαντουχος απο μενα δεν θα πω οτι ειναι θεμα ισοτητας αλλα θεμα μυαλου/γονιδιων και δεν ξερω εγω τι αλλο. Η ισοτητα δεν ειναι θεμα τυχης. Την ιδια ευκαιρια εχουν ολοι οι μαθητες στην Ελλαδα να γινουν γιατροι. Καποοι θα διαβασουν, καποιοι οχι, καποιοι δεν θα θελουν καποιοι θα θελουν, καποιοι θα αρρωστησουν καποιοι οχι. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!!! ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ Ούτε η υγεία είναι τότε, ούτε οι μετακινήσεις, ούτε η παροχή υπηρεσιών, ούτε η μεταποίηση, ούτε οποιοσδήποτε άλλος κλάδος, εάν ισχύει αυτό που λες. Και όμως, και ιδιωτικά νοσοκομεία έχουμε, και ταξί, πούλμαν, καράβια και αεροπλάνα, και ιδιωτικές επιχειρήσεις που παράγουν αγαθά και οτιδήποτε άλλο θέλεις. ε ναι, δεν μαρεσουν τα ιδιωτικα σε κανεναν αλλο τομεα. Υπαρχουν ομως, δεν φταιω εγω γι'αυτο. Φταινε οι προηγουμενες γενιες απο μενα που το αφησαν και εγινε. Στη γενια που ειμαι τωρα δεν θα επιτρεψω να γινουν ιδιωτικα στην παιδεια. Αν δεν το καταφερω νταξ, θα χω τη συνειδηση μου ησυχη. Και καλώς κάνουμε και έχουμε ΚΑΙ ιδιωτικό τομέα σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ώστε ο πολίτης να έχει ελευθερία επιλογής. Αν και λογικά θα μου πεις ότι το κράτος θα έπρεπε να ελέγχει όλο το οικονομικό φάσμα της χώρας, θα σου απαντήσω ότι όπου αυτό δοκιμάστηκε, απέτυχε παταγωδώς. ναι φυσικα. Καλα κανουμε. Γιατι και πιο καλο συστημα υγιειας εχουμε, και καθολου ταλαιπωρια για τους οδηγους καθε μερα, και φθηνο ιντερνετ, και 3G εχουμε και απ'ολα. Ελλαδαρα ολε! :rolleyes: Και θα το ξαναπω οτι ο ιδιωτικος τομεας καλα κανει και υπαρχει αλλα οταν δεν λειτουργει προς οφελος ειναι αχρηστος. Θα μου πεις, σε αλλες χωρες λειτουργει. Α μπραβο! Γιατι λοιπον στην Ελλαδα ΔΕΝ λειτουργει? Παμπολοι λογοι, κυριως πολιτικοι! Ο 'θεσμος' των ιδιωτικων καλος ειναι να υπαρχει, αλλα στην Ελλαδα προς το παρον ΔΕΝ δουλευει Όπως και να'χει, εφόσον καλώς ή κακώς έχουμε το πολιτικοοικονομικό σύστημα που έχουμε, είναι άτοπο να λες ότι η παιδεία δεν μπορεί να εμπορευματοποιηθεί, ιδιαίτερα όταν αυτό συμβαίνει ήδη κατά κόρον. Θα πρεπε να ντρεπομαστε που το παραδεχομαστε. Το λινκ που εβαλα με τα πτυχια που τα πουλουσαν το ειδες? Αυτην την παιδεια θες εσυ? Με ποια λογικη δλδ θες να εμπορευματοποιειται η παιδεια? Για να μενουν καποιοι ανθρωποι αμορφωτοι και αλλοι οχι? Για να διαιωνιζεται η κοινωνικη ανισοτητα? Πες μου γιατι να εμπορευματοποιησουμε την παιδεια!!!! Σου ξαναλέω αυτό που είπες και σε προηγούμενο post μόνος σου: καποιοι χανουν καποιοι κερδιζουν τι να κανουμε ([c] Dead Angel) Εφόσον το λες εσύ ο ίδιος, γιατί δεν το δέχεσαι; Και μην ξεχνάς ότι και εσύ έχει τύχει να είσαι περισσότερο προνομιούχος σε σχέση με άλλα κοινωνικά στρώματα και κοινωνικές ομάδες και ήδη έχεις εκδηλώσει νοοτροπία «ανωτερότητας» απέναντί τους, όπως κάνεις π.χ. με τα ΚΕΣ. Τα ΚΕΣ δεν θα πρεπε ΚΑΝ να υπαρχουν. Αρα δεν στεκει αυτο που λες περι κερδους. Εγω ειμαι κατα των ΚΕΣ στην ιδρυση τους. Δεν θα πρεπε ΚΑΝ να υπαρχουν. Καποιοι τα κανανε για να βγαλουν λεφτα! Ειναι ΚΑΘΑΡΑ επιχειρησεις. Αρα μην μου λες για ισοτητα εδω. Καποιοι ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να πανε σε αυτα τα 'ιδρυματα'. Εγω δεν τους φταιω. Ειχαν την ελευθερια παλι να επιλεξουν το δημοσιο. Κακο του κεφαλιου τους. Μην μου θελουν και δικαιωματα απο πανω. Και ναι ειμαι ανωτερος απο καποιους αλλους οπως το θετεις. Γεννηθηκα σε μια ευπορη σχετικα οικογενεια ενω φυσικα υπαρχουν οικογενειες με χαμηλοτερο εισοδημα απο αυτο της δικης μου. Και για αυτο λεω οτι η παιδεια πρεπει να ειναι δωρεαν για να μπορει και το φτωχο παιδι να σπουδαζει. Εσυ μου λες το αντιθετο. Αρα εσυ το παιζεις ανωτερος Αμφισβητώ την πεποίθηση που υιοθετείς η οποία λέει ότι το υπάρχον σύστημα δίνει σε όλους ίσες ευκαιρίες. Όχι δεν δίνει, ούτε το να περάσει κάποιος είναι αποκλειστικά θέμα διαβάσματος ή συνθηκών ή χρημάτων κτλ κτλ κτλ. Όλα παίζουν τον ρόλο τους και πάντοτε υπάρχει και ο παράγων της τύχης. και σου λεω οτι η τυχη παιζει πολυ μικρο ρολο. Φυσικα δεν μπορουν να μπουν ολοι στο καλουπι να διαλεξουν θεωρητικη/τεχνολογικη/θετικη κατευθυνση αλλα τους δινεται η δυνατοτητα να επιλεξουν αλλη κατευθυνση στο χωρο της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης (ΤΕΙ) Εγω πιστευω οτι ειναι θεμα διαβασματος. Το απεδειξα στον εαυτο μου. Ημουν αρκετα μετριος μαθητης μεχρι τη δευτερα λυκειου, καθησα και στρωθηκα στν τριτη λυκειου και τα καταφερα τλκ. Μπορει να ημουν και εξυπνος θα μου πεις, αλλα η εξυπναδα περα απο τα γονιδια πρεπει να την εξασκησεις για να λειτουργησει.Με το διαβασμα φυσικα Από την άλλη, εγώ ο «κακός καπιταλιστής» βλέπω ότι εσύ ο «καλός ιδεολόγος» διακατέχεται από πνεύμα «ανωτερότητας» έναντι των ΚΕΣ, πιθανότατα των ΤΕΙ και οποιουδήποτε με τον δικό σου τρόπο θεωρείς ότι «δεν προσπάθησε αρκετά». Εσύ ο «καλός ιδεολόγος» λες ότι «καποιοι χανουν καποιοι κερδιζουν τι να κανουμε». αμα δν καταλαβαινεις οτι ολοι ειχαμε την ιδια ευκαιρια και καποιοι την αξιοποιουν σωστα και καποιοι λαθος δεν σου φταιω εγω. Και μιας και λες ότι το όφελος της κοινωνίας δεν είναι τα ιδιωτικά ΑΕΙ, καλό θα ήταν να καταλάβεις ότι περισσότερα χρήματα από το ΑΕΠ στα δημόσια σημαίνουν επιπλέον επιβαρύνσεις για τον πολίτη, κάτι που εγώ μεταφράζω σε περισσότερες μίζες για το συνάφι των καθηγητών και περισσότερες «διευκολύνσεις» για το καρκίνωμα των φοιτητοπατέρων. μπα ε? Και σαρεσει να πληρωνεις εσυ για το στρατο τοσα λεφτα? Μπραβο! Να πληρωνεις για ενα στρατο ο οποιος και απαρχαιωμενος ειναι, και πολιτικα λαθη κανουν επιτηδες (αγοραζουν αμερικανιες για να μην τους παμε κοντρα) και πανω απο λα ειναι ΑΧΡΗΣΤΑ! αμα θεωρεις την παιδεια ΑΧΡΗΣΤΗ τοτε τι να σου πω. Προτεινα να μειωθουν οι στρατιωτικες δαπανες και να αυξηθουν για την παιδεια. Αυτα που πληρωνουμε δεν θα αλλαξουν. Ουτως η αλλως τα λεφτα του κρατους εμεις τα πληρωνουμε με τη φορολογια μας. Ανεκαθεν συνεβαινε Από την άλλη, θεωρώ πιο πιθανό τα λεφτά μου να πιάσουν τόπο στον ιδιώτη, μιας και η σχέση γίνεται πλέον πελατειακή και εκεί μπορώ πιο εύκολα να ΑΠΑΙΤΗΣΩ ορισμένα πράγματα εφόσον πληρώνω άμεσα και όχι έμμεσα όπως κάνω με τους φόρους. η παιδεια δεν ειναι πελατειακες σχεσεις. Με λίγα λόγια λοιπόν, φίλε Dead Angel, εάν θέλουμε να βελτιωθεί η παιδεία μας θα δώσουμε λεφτά είτε στο κράτος είτε στους ιδιώτες. Και επειδή το κράτος μας αποδεδειγμένα έχει μία «δυσκολία» στην διαχείριση των χρημάτων μας, δεν βλέπω γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να τα δώσουμε στον ιδιώτη εφόσον μας κάνει την δουλειά μας. Δεν ειμαστε αναγκασμενοι να ανεχομαστε αυτη τη 'δυσκολια' Και σε παρακαλώ, μην μου λες ότι το όφελος του ιδιώτη είναι τα λεφτά όταν αυτό ισχύει για όλο τον κόσμο. Και το δικό σου τα λεφτά είναι, εκτός και αν σπουδάζεις για να εργάζεσαι τσάμπα μετά. Please, λίγη αντικειμενικότητα. Και ο Βαρδινογιάννης θέλει να βγάλει λεφτά, όπως και εσύ, όπως και εγώ, όπως και ο καθένας μας. Ναι αλλα το κρατος στο θεμα της παιδειας δεν θα επρεπε να εχει αυτη τη νοοτροπια. Το να εχει μια χωρα σστη παιδεια ειναι το Α και το Ω. Πως θα γαλουχηθουν οι επομενες γενιες δλδ? Όπως θα ξέρεις, πολλά παιδιά περνάνε μεν αλλού όμως προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, οι γονείς τους δεν μπορούν να τα στηρίξουν ώστε να ζήσουν σε άλλη πόλη από αυτή που ζουν, κτλ. Εφόσον δεν εργάζεσαι στην Γραμματεία της σχολής σου, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις ποιος πρέπει να παίρνει μεταγραφή και ποιος όχι. Απλό είναι. Και γω γονος πολυτεκνης οικογενειας ειμαι αλλα δεν πηρα μεταγγραφη. Περασα κατευθειαν στη σχολη μου. Δεν λεω να αλλαξουν οι νομοι απλα μην μου λες οτι ειναι καλο να μην γινεται μαθημα επειδη ειναι μερος της ιδεολογιας μου. Σκεφτονται να καταργησουν τις πανελληνιες και να ειναι οπως στο εξωτερικο το συστημα. Να δω που θα βρεθουν οι υποδομες να στηριχτει αυτη η μεθοδος Τα χεις μπλέξει ελαφρώς. Η ΕΥΔΑΠ είναι δημόσια επιχείρηση, η οποία διαχειρίζεται το αγαθό του νερού. Η ΔΕΗ, το αγαθό του ηλεκτρισμού και της ενέργειας, κ.ο.κ. Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, έχεις κάνει έναν δικό σου διαχωρισμό σχετικά με το τί είναι αγαθό, τί είναι προϊόν και τί υπηρεσία. Επίσης, διαφωνώ στο ότι όλα ξεκινάνε από την παιδεία. Εάν δεν έχεις νεράκι να πιεις, πεθαίνεις. Εάν δεν έχεις ηλεκτρικό, δεν μπορείς να λειτουργήσεις. Όλα έχουν την σημασία τους, και κανένα δεν είναι πιο σημαντικό από τα άλλα. Οπως βλεπεις δεν υπαρχει καποια επιχειρηση που να διαχειριζεται την παιδεια ή την υγεια! Υπαρχει καποιο αρτικολεξο και δεν το ξερω? ;) Αρα ο διαχωρισμος δεν εχει γινει απο μενα, εχει γινει απο αυτους που θεσμοθετησαν το συνταγμα. Εαν δεν εχω νερακι να πιω, θα παω στη στερνα να παρω οπως καναν παλια Γραμματα ποιος θα μου μαθει? μηπως μου θυμιζει λιγο τη συζητηση περι σκουπιδιαρη/γιατρου? :rolleyes: Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts