Jump to content

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ,κλήσεις αστυνομίας)

MIB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το θέμα είναι..με καλύπτει αυτό το χαρτί; Από την άλλη.. σε ποιο να πω ότι είμαι φοιτητής; Στη σχολή οδηγών.. το ξέρουν και μου είπαν ότι δν μπορούν να κάνουν κάτι για να το πάρω γρηγορότερα.. Το μόνο που είπαν είναι ότι μπορούν να μου κάνουν μια υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει ότι πέρασα τις εξετάσεις.. αλλά με το νέο κοκ είμαι καλυμένος;;
Ζωή χωρίς κινητό..; "Ελλειπτική" ζωή...:p

• Απαντήσεις 851
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

αν δεν κατέχεις δίπλωμα,δεν είσαι καλυμμένος.τουλάχιστον στα μηχανάκια εκδίδονταν τέτοια διπλώματα στο παρελθόν μέχρι να παραδοθεί το επίσημο.

οτι αφορά την υπεύθυνη δήλωση,με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορούσαμε να βγάλουμε φωτοτυπία του διπλώματος και να την δείχνουμε όταν ζητηθεί ( το χε κάνει φίλος και η απάντηση του τροχονόμου ήταν, κάτσε ρε μεγάλε, αν εσένα σου αφαίρεσαν το δίπλωμα για παράβαση και δεν θα πρεπε να κυκλοφορείς, πως μου δείχνεις μια φωτοτυπία και ζητάς να την αποδεχθώ?)

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το χαρτί που σου δίνουνε δεν σε καλύπτει. πρέπει να περιμένεις το δίπλωμα. Και εγώ όταν πριν 2 χρόνια πήρα του αυτοκινήτου έτσι μου πανε (και δεν ίσχυε ο νέος ΚΟΚ). Αν σε πιάσουνε, είναι σαν να μην έχεις δίπλωμα.

Το θέμα είναι..με καλύπτει αυτό το χαρτί; Από την άλλη.. σε ποιο να πω ότι είμαι φοιτητής; Στη σχολή οδηγών.. το ξέρουν και μου είπαν ότι δν μπορούν να κάνουν κάτι για να το πάρω γρηγορότερα.. Το μόνο που είπαν είναι ότι μπορούν να μου κάνουν μια υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει ότι πέρασα τις εξετάσεις.. αλλά με το νέο κοκ είμαι καλυμένος;;

Δηλαδή τώρα δν μπορεί να οδηγήσει το παιδί? Θα πρέπει δλδ να περιμένει μέχρι να του έρθει το ρόζ χαρτάκι?:worry:

Life Is Good

• 2 weeks later...

Έχει γίνει της μόδας πλέον να παίρνουν τα παιδιά το αμάξι του μπαμπά χωρίς να

κατέχουν δίπλωμα..

Αφου δεν βάζουν μυαλό..εγώ προσωπικά χαίρομαι που την πατάνε όλοι αυτοί!

Se enan filo mou tou kolhsane 250 kai dikasthrio. To prostimo gia thn asfaleia kai to dikasthrio gia odhghsh xwris diplwma. Ere kati ...... pou uparxoun...

One of the things you learn after years of dealing with drug people,

is that you can turn your back on a person,

but never turn your back on a drug.

Se enan filo mou tou kolhsane 250 kai dikasthrio. To prostimo gia thn asfaleia kai to dikasthrio gia odhghsh xwris diplwma. Ere kati ...... pou uparxoun...

Ε, άμα οδηγούσε χωρίς ασφάλεια και δίπλωμα, τι ήθελες να του κάνουνε;:confused:

Με τον νέο ΚΟΚ τι γίνεται όταν σε πιάσουν να μην έχεις μαζί το δίπλωμα; Μπορείς να το πας την επόμενη μέρα να το δουν χωρίς επιπτώσεις;

Κάτι τέτοιο έλεγε χτες ένας τύπος και με ενδιαφέρει διότι βαριέμαι να κουβαλάω το δίπλωμα σε κάθε αυτοκίνητο και μηχανή που οδηγώ!

Α, και κατι άλλο σχετικά με το κράνος: Φορούσα (καλό) κράνος από το 1980 αλλά έχω τη γνώμη ότι κανείς δεν ασχολείται με την άθλια ποιότητα που έχουν κάποια κράνη που κυκλοφορούν στην αγορά...

Τα καλά κράνη είναι πολύ ακριβά. Εχουν μάλιστα και ημερομηνία λήξης όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο. Το υλικό τους χάνει την δυνατότητα καλής απόσβεσης του χτυπήματος περρίπου στα 5 χρόνια!

Αλλά στην Ελλάδα ενδιαφερόμαστε μόνο για το τυπικό μέρος και όχι για την ουσία...

Δεν λέω να μην φοράτε κράνος. Κάθε άλλο! Λέω ότι πρέπει να προσέχουμε να αγοράζουμε ποιοτικό κράνος (και επίσης όχι μεγαλύτερο νούμερο απόσο πραγματικά χρειαζόμαστε!).

Με τον νέο ΚΟΚ τι γίνεται όταν σε πιάσουν να μην έχεις μαζί το δίπλωμα; Μπορείς να το πας την επόμενη μέρα να το δουν χωρίς επιπτώσεις;

Κάτι τέτοιο έλεγε χτες ένας τύπος και με ενδιαφέρει διότι βαριέμαι να κουβαλάω το δίπλωμα σε κάθε αυτοκίνητο και μηχανή που οδηγώ!

Α, και κατι άλλο σχετικά με το κράνος: Φορούσα (καλό) κράνος από το 1980 αλλά έχω τη γνώμη ότι κανείς δεν ασχολείται με την άθλια ποιότητα που έχουν κάποια κράνη που κυκλοφορούν στην αγορά...

Τα καλά κράνη είναι πολύ ακριβά. Εχουν μάλιστα και ημερομηνία λήξης όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο. Το υλικό τους χάνει την δυνατότητα καλής απόσβεσης του χτυπήματος περρίπου στα 5 χρόνια!

Αλλά στην Ελλάδα ενδιαφερόμαστε μόνο για το τυπικό μέρος και όχι για την ουσία...

Δεν λέω να μην φοράτε κράνος. Κάθε άλλο! Λέω ότι πρέπει να προσέχουμε να αγοράζουμε ποιοτικό κράνος (και επίσης όχι μεγαλύτερο νούμερο απόσο πραγματικά χρειαζόμαστε!).

Συμφωνω με αυτα που λες..αλλα οι Αστυνομικοι βγαινουν για να γραψουν! δεν τους ενδιαφερουν τι φορας...και κρανος για ποδηλατο να εχεις εσυ στο κεφαλι σου δεν τους ενδιαφερει :mad:

οσο για το διπλωμα...καλο ειναι να το κουβαλας συνεχεια μαζι σου....για καθε παν'ενδεχομενο.

Υ.Γ.το κρατος εχει παντα δικιο :ninja:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρκεί να πούμε ότι το αν το κράνος είναι μεγαλύτερο νούμερο (και άρα έχει πολλά "μπόσικα") είναι φοβερά επικίνδυνο. Σπας λαιμό...

Θυμήθηκα και ένα θείο μου που τον είχαν γράψει για κράνος προ 30 ετών! Για να τους τη σπάσει άρχισε να φοράει ένα αυστραλέζικο στρατιωτικό κράνος (αυτά που είναι πολύ ρηχά) και αυτοί έμειναν ευχαριστημένοι!

Νομίζω ότι σε γράφουν για κράνος όχι βέβαια για την ασφάλειά σου αλλά ούτε μόνο για να μαζέψουν χρήμα. Το να μην φοράς υποδηλώνει γι αυτούς μιά απείθια προς το σύστημα το οποίο υπηρετούν! Ετσι κι αλλιώς αντι να φροντίσει η πολιτεία ώστε να αρχίσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί δίκυκλα γενικά, θεωρεί τους δικυκλιστές αλήτες... Ετσι βλέπεις να κινούνται στο κέντρο οχήματα 5μ και 1500 κιλά με 1 επιβάτη! Έλεος!

Ε, άμα οδηγούσε χωρίς ασφάλεια και δίπλωμα, τι ήθελες να του κάνουνε;:confused:

Nai re c alla to piadi einai 18 kai sun tois allois htan kamia 10aria mpatsoi mazi kai ton eixan luph8ei... k o allos g na to pe3ei magkas arxise tis .... . Tespa auta.

One of the things you learn after years of dealing with drug people,

is that you can turn your back on a person,

but never turn your back on a drug.

Nai re c alla to piadi einai 18 kai sun tois allois htan kamia 10aria mpatsoi mazi kai ton eixan luph8ei... k o allos g na to pe3ei magkas arxise tis .... . Tespa auta.

Δεν θα το ειχαν λυπηθει.απλα αυτοι δεν θα ειχαν "δικαιωμα ψηφου" (απλοι αστυφυλακες) και ανελαβε δραση ο αξιωματικος και εγινε οτι εγινε.

Υ.Γ.αν και δεν τους παω καθολου τους ****** στην προκειμενη περιπτωση καλα κανανε...και εγω περασα απο αυτη την φαση...και αλλοι επισης...και ειχα παντοτε τον ελεγχο.

Υ.Γ.2.Αν γινοτανε ενα ατυχημα...:X την ιδια γνωμη θα ειχες για τον φιλο σου :cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρκεί να πούμε ότι το αν το κράνος είναι μεγαλύτερο νούμερο (και άρα έχει πολλά "μπόσικα") είναι φοβερά επικίνδυνο. Σπας λαιμό...

Θυμήθηκα και ένα θείο μου που τον είχαν γράψει για κράνος προ 30 ετών! Για να τους τη σπάσει άρχισε να φοράει ένα αυστραλέζικο στρατιωτικό κράνος (αυτά που είναι πολύ ρηχά) και αυτοί έμειναν ευχαριστημένοι!

Νομίζω ότι σε γράφουν για κράνος όχι βέβαια για την ασφάλειά σου αλλά ούτε μόνο για να μαζέψουν χρήμα. Το να μην φοράς υποδηλώνει γι αυτούς μιά απείθια προς το σύστημα το οποίο υπηρετούν! Ετσι κι αλλιώς αντι να φροντίσει η πολιτεία ώστε να αρχίσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί δίκυκλα γενικά, θεωρεί τους δικυκλιστές αλήτες... Ετσι βλέπεις να κινούνται στο κέντρο οχήματα 5μ και 1500 κιλά με 1 επιβάτη! Έλεος!

Ναι, γενικά παίζει και αυτό, όποιος το παίζει αντιδραστικός σε ένα θέμα έχει γενικά μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι αντιδραστικός και σε άλλο, κάπως έτσι δουλεύει ακόμη η εξουσία. Ψυχολογικά, γιατί νομικά όχι, οι δικηγόροι συνήθως έτσι αθωώνουν αρκετούς (δεν πειράζει κ. δικαστά που κλέβει και παίρνει ναρκωτικά, αυτά είναι άσχετα, στην συγκεκριμένη περίπτωση κτλ.) Αλλά νομίζω πλέον ότι έχουμε ξεπεράσει το σύνδρομο του "αλήτη μηχανόβιου". Τεσπα, γενικά καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι ο ΚΟΚ είναι για να μειώνει τα ατυχήματα και τις απώλειες. Και αν κάποιος μηχανόβιος είναι σωστός και μάγκας τότε φοράει καλό κράνος και φόρμα, όχι γιατί το λέει ο ΚΟΚ αλλά περισσότερο για τον εαυτό του.

Read The F...ing Manual First

αν το κράνος είναι ραγισμένο πληρώνεις πρόστιμο??

αμ εκεί πρέπει να πληρώνεις πρόστιμο για άλλο λόγο...

Καλά, είναι δυνατόν να φοράς ραγισμένο κράνος;;

Είπαμε: ΚΑΛΟ κράνος!

Σε ότι αφορά το παραπάνω άρθρο νομίζω ότι η σύγκριση με άλλους χρόνους δεν είναι αξιόπιστο κριτήριο για την ουσία του νέου ΚΟΚ. Το γεγονός ότι δεν μειώθηκαν τα ατυχήματα και οι παραβάσεις, μπορεί να οφείλεται στους εντατικότερους ελέγχους της τροχαίας. Σήμερα φίλο τον έγραψαν έξω από παραλία για παρκάρισμα σε περιοχή που δεν έχει κυκοοφορήσει ποτέ η αστυνομία, και ο λόγος παρκάρισμα στη στροφή... Αφού το άρθρο καταλήγει, (όπως κ εγώ πιστεύω κ οι περισσότερο συμφωνούν) οι οδηγοί έχουν πλέον ταρακουνηθεί και προσέχουν περισσότερο.. Ίσως είναι μια αρχή για να δούμε κάτι καλό σε ότι αφορά τη κατάσταση αυτή στη χώρα μας...
[sIGPIC][/sIGPIC]

αν το κράνος είναι ραγισμένο πληρώνεις πρόστιμο??

Γιατι ποιος θα φοραει τετοιο κρανος!!! :blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γιατι ποιος θα φοραει τετοιο κρανος!!! :blink:

Ο TRIADAFYLLIDIS προφανως...

And that explains a lot!:p

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

για τον μπαμπά μου το λέω.........έχει το κράνος μία ρωγμή στο πλάι

εγώ ποτέ δν μπόρεσα να πάω μηχανάκι όυτε καν ποδήλατο αλλά το αυτοκίνητο το σφυρίζω

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

για τον μπαμπά μου το λέω.........έχει το κράνος μία ρωγμή στο πλάι

εγώ ποτέ δν μπόρεσα να πάω μηχανάκι όυτε καν ποδήλατο αλλά το αυτοκίνητο το σφυρίζω

Το ιδιο ισχυει και για τον Πατέρα σου! επρεπε να το ειχε καταλαβει και απο μονος του.:cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πάρτου ένα καλό κράνος λέμε!(τα καλά κράνη μπορεί να κοστίζουν κάτι, αλλά τα άλλα είναι για τα μπάζα...)

Φίλε άκου που σου λέω. Οδηγώ μηχανή μεγάλη από το 1980!

Εχω πέσει μιά φορά άσχημα με το κεφάλι δίπλα σε κράσπεδο πεζοδρομίου (από μ@λακία πεζού που έπεσε μπροστά μου σε στροφή, πάτησα φρένο και γλύστρισα) και δεν φορούσα κράνος. Αν είχα "βρει" στο κράσπεδο θα με κλαίγανε...

• 5 weeks later...
χθές μεσημέρι μου πήρανε τις πινακίδες και την άδεια γιατί οδηγούσα ένα σμαρτ και είμασταν 3 άτομα.Μου είπανε σε 20 μέρες να πάω στην τροχαία να τα πάρω, επειδή όμως είναι αδύνατον να μην οδηγώ τόσες μέρες, αν με σταματήσουν έτσι τι επιπτώσεις έχει?
Don't give up! :!:

χθές μεσημέρι μου πήρανε τις πινακίδες και την άδεια γιατί οδηγούσα ένα σμαρτ και είμασταν 3 άτομα.Μου είπανε σε 20 μέρες να πάω στην τροχαία να τα πάρω, επειδή όμως είναι αδύνατον να μην οδηγώ τόσες μέρες, αν με σταματήσουν έτσι τι επιπτώσεις έχει?

αυτοφωρο πηγαινεις.καλυτερα να μην οδηγησεις :blink: :)

[sIGPIC][/sIGPIC]