jimarasss Δημ. January 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2010 Γεια σου Σπύρο, χρονια πολλά και καλη χρονια! Περνάει η Ιαπωνία που? Για τι μπάντα μιλάμε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. January 2, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2010 Γεια σου Σπύρο, χρονια πολλά και καλη χρονια! Περνάει η Ιαπωνία που? Για τι μπάντα μιλάμε? 73 και καλά dx...άκουσα για τα 20m...πρωϊνές ώρες. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. January 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2010 73! Καλά dx και σε σένα :) Ε, καθόλου παράξενο. Αν ειναι κανενας ψιλοδυνατος σταθμός περνάει άνετα. Η γνώμη μου πάντως είναι οτι η ιδανικότερη ώρα και μπάντα για Ιαπωνία είναι 7000Mhz μετά τις 12 το βράδυ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. January 3, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2010 73! Καλά dx και σε σένα :) Ε, καθόλου παράξενο. Αν ειναι κανενας ψιλοδυνατος σταθμός περνάει άνετα. Η γνώμη μου πάντως είναι οτι η ιδανικότερη ώρα και μπάντα για Ιαπωνία είναι 7000Mhz μετά τις 12 το βράδυ Εγώ δεν ακούω βασικά τέτοιες ώρες.....με την κάθετη...:X Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. January 3, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2010 Ενοείς οτι δεν βρίσκεσαι στο shack ή....οτι δεν μπορείς να ακούσεις με την κάθετη στα 40? :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. January 4, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2010 Κυρίως ότι η κάθετη μου δεν ακούει τόσο καλά (τουλάχιστον έτσι πιστεύω)...στα 40m. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Ξερω οτι εχεις προβλημα χώρου, αλλα εχεις βαλει κανενα επιπλεον radial στην cp6? Γενικα η κεραια αυτή είναι σκετος συμβιβασμός.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. January 5, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Τι εννοείς επιπλέον radial ? Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. January 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 Αν εχεις βαλει-απλωσει συρμα στην ταράτσα. όπως στη φώτο εδώ δηλαδη http://www.dxengineering.com/images/examples/Hy-Tower-Base-Radial-Plate.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. January 6, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 Καλά, αυτά μέσα στην πόλη δεν γίνονται με τίποτα ! Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. January 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 Γίνονται....;):lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. January 6, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 μπα...εναέρια ίσως...έτσι όπως είναι στην φωτογραφία, με τίποτα...άποψη μου, ίσως κάνω και κάποιο λάθος. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimarasss Δημ. January 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 Μπορείς αν έχεις μια κάπως μεγάλη ταράτσα να τα απλώσεις άνετα. Φυσικα για οσο ποιο υψηλη συχνότητα μιλάμε τόσο καλύτερα, διοτι οπως καταλαβαίνεις χρειάζεται λιγότερο σύρμα. Φυσικά δεν μιλάμε για το ιδανικο που είναι 120 ραντιαλς.... , παρ όλα αυτά όσο περισσότερα κοντά στα 120 τόσο καλύτερα. Αλλιώς οι κάθετες δεν παίζουν όπως πρέπει. Ενας πολύ καλός οδηγός για ραντιαλ σε κάθετες εδω: http://www.steppir.com/files/radial%20systems%20for%20vertical%20antennas.pdf Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. January 6, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 όχι 120...ούτε το 1/5 δεν γίνεται να μπει εδώ...άσε απο μήκος... Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. January 13, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2010 Ακούω για την κατάσταση στην Αϊτή...δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας λέει...μην τρελαθούμε ! Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ljohnny Δημ. January 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2010 73 SW1HFO Γιαννης :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. February 14, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. February 14, 2010 (edited) Αυτόν τον καιρό έχω πάρει ένα ρολόι και 2 μετεωρολογικούς μίνι σταθμούς μικρής αξίας (οι σταθμοί) και ψάχνω να βρω γιατί δεν λαμβάνω το dcf77 σήμα. Μετά από συμβουλές συναδέλφων και στο qrz.com κατέληξα ότι υπάρχει παρεμβολή του σήματος (dcf77) ...πιθανόν από το ρεύμα ή από ηλεκτρική συσκευή. Edited February 17, 2010 by sv2evs Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. March 4, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. March 4, 2010 Πως μπορώ να καθαρίσω το ρεύμα για να μην έχω παρεμβολή στους 77,5khz ? Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. April 26, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. April 26, 2010 Πήρα πριν λίγες μέρες το φορητό Albrecht DB 270. Φθηνό φορητό μηχάνημα για χρήση που δεν έχει να ζηλέψει κάτι από άλλα μηχανήματα. Ίδιο ακριβώς με κάτι κινέζικα που κυκλοφορούν. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. May 26, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2010 http://www.rigpix.com/kenwood/thd72.htm SPECIFICATIONS Type: Amateur VHF/UHF transceiver Frequency range: 144-146 / 430-440 MHz (Europe and Asia) 144-148 / 430-450 MHz (USA) Mode: TX: FM/NFM RX: AM/FM/NFM RF Power output: Hi: 5/5 W Receiver system: N/A Sensitivity: N/A Selectivity: N/A Image rejection: N/A Voltage: ? VDC (1800 mAh Li-Ion pack) Current drain: RX: ? mA TX: ? A Impedance: 50 ohms, SMA Dimensions (W*H*D): ? mm Weight: ? gr Manufactured: 2010-20xx Other: 1000 memories with alpha tags. Built-in 1200/9600bd TNC and GPS. APRS Echolink support. Mini-USB Related documents: Modifications: Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SV5PFC Δημ. July 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2010 Καλημερα σε ολους τους συναδελφους ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ λεγομαι Μαρκος και ειμαι απο Ροδο!!Το CALLSIGN μου ειναι SV5PFC!!Για περισσοτερες πληροφοριες θα με βρειτε στο QRZ.COM!!Θα χαρω πολυ να τα πουμε και να κρατησουμε επαφη!!Θα με βρειτε καθε μερα μετα τις 21:30 στους 14.000-14.070mhz στα βραχεα CW mode!!!TNX BEST 73's DE SV5PFC!!GB! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. July 2, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. July 2, 2010 Γειά σου Μάρκο, χαιρόμαστε που είσαι και εσύ στην παρέα μας...Είμαι και εγώ active στα 20m (14mhz) και στα ψηφιακά (στα βραχέα) εδώ και λίγο καιρό. 73 de SV2EVS - Spiros. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgos_g Δημ. August 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2010 Καλημέρα παιδιά Επειδή τα CB έχουν πεθάνει σκέφτομαι να ανέβω στα V/U. Αν προλάβω θα δώσω για την άδεια Ραδιοερασιτέχνη το Σεπτέμβρη - Οκτώβρη. Από που μπορώ να προμηθευτώ ύλη για να αρχίσω διάβασμα? Έχω αγοράσει το Icom IC-7000 με μια κεραία βάσεως (V/U) 1.80cm, από λήψη είναι OK (θέλω να πιστεύω...) από εκπομπή δεν ξέρω μιας και δεν έχω άδεια ακόμα για να πατήσω το Press :p Επίσης πείτε μου συχνότητες με παρέες για να κάνω ακρόαση... Παράθεση Samsung Note 8 Microsoft Surface Pro 4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sv2evs Δημ. August 9, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2010 Γεια την ύλη κάνε μια ερώτηση εδώ που είναι ΕΝΑΣ από τους συλλόγους που εδρεύουν στην Αθήνα. Για ακρόαση δοκίμασε να ακούσεις το 145.625 και 145.775, επαναλήπτες της Αθήνας.Επειδή δεν μένω όμως εκεί, δεν γνωρίζω περισσότερες συχνότητες. Παράθεση Όλα για την αναπηρία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgos_g Δημ. August 9, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2010 Γεια την ύλη κάνε μια ερώτηση εδώ που είναι ΕΝΑΣ από τους συλλόγους που εδρεύουν στην Αθήνα. Για ακρόαση δοκίμασε να ακούσεις το 145.625 και 145.775, επαναλήπτες της Αθήνας.Επειδή δεν μένω όμως εκεί, δεν γνωρίζω περισσότερες συχνότητες. ευχαριστώ πολύ:) Παράθεση Samsung Note 8 Microsoft Surface Pro 4 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts