Jump to content

Αδειούχοι Ραδιοερασιτέχνες δώστε το παρών!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 674
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημέρα,

Πατέντες για δορυφορικές επικοινωνίες έχει κανείς κανένα Link? (ΑΟ-51,PCSat κτλ)

Απο οτι ακούω μια εγκατάσταση η οποία ξεκινάει απο την αρχή, εργοστασιακά προϊόντα είναι πολύ ακριβή.

Ήδη οι πρώτες 2 επαφές έχουν γίνει με την χρήση aprs. Τώρα όμως φαίνεται οτι χρειάζονται οι κεραίες για τις επαφές-φωνής.

Καλησπέρα 8FCU..καλώς ήρθες στην παρέα μας.

• 3 weeks later...
Κανείς που να τον ενδιαφέρει το ARDF ή RDF ? Σε συνδιασμό με το aprs είναι πολύ ενδιαφέρον.

να μαι και γωωωωωωω......:p

γεια χαρα νταν σε όλους τους συναδελφους....:w00t:

γνώριμες φάτσες βλέπω εδώ....:up:

73 de SW1LHP......ο Λοχίας:hunter:

Ναι, εδώ είμαστε...καλώς ήρθες λοιπόν και εδώ...Κανείς για ARDF μέσω aprs?

Κακώς...αλλά το ardf μπορεί να παίξει και χωρίς αυτό...τα "μηχανήματα" χρειαζόμαστε βασικά. Δεν είναι τόσο δύσκολο.

Hamfest στην βέροια την άλλη κυριακή παιδιά...;)

Hamfest στην βέροια την άλλη κυριακή παιδιά...;)

αχχχχχχχ......πολύ θα το ήθελα ένα ταξιδάκι μέχρι την Βέροια.....:(

αλλα.....:cool:.....ελπίζω να τα πούμε στο 4ο.....(το 3ο το αποκλείω απο τώρα:lol:)

73 de SW1LHP......ο Λοχίας:hunter:

Κρίμα...εγώ θα το προσπαθήσω αρκετά..θέλω να πουλήσω το φορητό μου και να αγοράσω ένα mobile. Για να δούμε αν τα καταφέρω.

Καλησπερα ξερω οτι ειμαι off-topic αλλα νομιζω πως μονο εσεις μπορειτε να με βοηθησετε...Θελω να αγορασω κατι σαν και αυτο http://www.houseofradio.gr/modules.php?name=catalog&file=product_info&products_id=1 μπορειτε να μου πειτε αν χρειαζεται αδεια? Και τι μπορω να ακουω με αυτο?? Ευχαριστω!!

Καλησπέρα. Καλό θα ήταν να μην δημοσιοποιείς το email σου γενικότερα προς αποφυγή διαφόρων προβλημάτων. Σε συμβουλεύω πρώτα να κάνεις edit το μήνυμα και να σβύσεις το email σου.

Τώρα όσον αφορά για το συγκεκριμένο μηχάνημα, ναι θέλει σίγουρα άδεια ραδιοερασιτέχνη για να το λειτουργείς νόμιμα και φυσικά για εκπομπή και λήψη σε συγκεκριμένο εύρως συχνοτήτων (144-146 mhz και 430-440 mhz). Αν δεν έχεις άδεια, θα σου συνιστούσα να μην το αγοράσεις καθώς η χρησιμότητα του περιορίζεται κατά πολύ χωρίς την χρήση επαναληπτών ή Link. Αν πάλι θέλεις να το αγοράσεις, μπορείς να ακούσεις πάρα πολλά πράγματα...δημόσιες υπηρεσίες και όχι μόνο που για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω. Μην με ρωτήσεις συχνότητες, δεν τις ξέρω όλες αλλά και να της ήξερα, πιθανόν απαγορεύεται να της κάνω post. Φυσικά εξαρτάται και που μένεις.

Οκ το διορθωσα και sorry.....Δηλαδη με λιγα λογια τι παραπανω θα μου "προσφερει" η αδεια?

Γιά σου Νατάσα.

1)Ελπίζω να γνωρίζεις τα πρόστημα που ισχύουν για κατοχή ραδιοερασιτεχνικού εξοπλισμού χωρίς άδεια. Αν όχι, καλύτερα να ρίξεις μια ματιά πρώτα γιατι δεν είναι καθόλου αστεία τα πράγματα όταν μιλάμε για πρόστημα ύψους 2000ευρώ και άνω.

2) Το συγκεκριμένο μηχάνημα το έχω κι εγώ. Απο πολούς θεωρείται το 'καλύτερο' φορητο. Εξαρτάται φυσικά για τι σκοπό το θέλεις εσύ.

3) SV2EVS: Δεν νομίζω οτι είναι και η καλύτερη συμβουλή απο έναν ραδιοερασιτέχνη σε κάποιον χωρίς άδεια το να πάρει το μηχάνημα για να ακούει την αστυνομία και τις κρατηκές υπηρεσίες.:mad: Να υπενθημήσω απλά το περιστατικό που έγινε πιρν κάποιο καιρό, με άτομο απο Θεσσαλονίκη το οποίο καταδικάστηκε σε φυλάκιση δίχως δυνατότητα αναστολής για παρεμβολή σε αεροπλάνο.

Δείτε και αυτό για όσους δεν το γνωρίζεται:

http://en.wikipedia.org/wiki/D-STAR

Yes, είναι το επόμενο βήμα στους αναμεταδώτες. Απλά πιστεύω οτι θα ψιλοχαθεί λίγο η μπάλα με το D-Star. Anyway, θα δείξει....

Γνώμη μου: Αν πιστεύεις οτι εξυπηρετει τη δουλειά για την οποία το θέλεις, πάρτο. Απλά να ξέρεις οτι δεν ειναι παιχνίδι σαν τα walkie talkie που είχαμε παιδιά. Και το σημαντικότερο, φρόντησε να γραφτείς σε ένα σύλλογο και να δώσεις εξετάσεις για να πάρεις άδεια το συντομότερο δυνατό!!!

Yes, είναι το επόμενο βήμα στους αναμεταδώτες. Απλά πιστεύω οτι θα ψιλοχαθεί λίγο η μπάλα με το D-Star. Anyway, θα δείξει....

Εγώ πιστεύω οτι θα επικρατήσει...μιλάμε για άλλη ποιότητα επικοινωνίας. Το θέμα είναι ότι οι αναβαθμίσεις θα καθυστερήσουν αρκετά....;)

3) SV2EVS: Δεν νομίζω οτι είναι και η καλύτερη συμβουλή απο έναν ραδιοερασιτέχνη σε κάποιον χωρίς άδεια το να πάρει το μηχάνημα για να ακούει την αστυνομία και τις κρατηκές υπηρεσίες.:mad: Να υπενθημήσω απλά το περιστατικό που έγινε πιρν κάποιο καιρό, με άτομο απο Θεσσαλονίκη το οποίο καταδικάστηκε σε φυλάκιση δίχως δυνατότητα αναστολής για παρεμβολή σε αεροπλάνο.

Μα ποιος μίλησε για ακρόαση σε κρατικές υπηρεσίες; Εγώ δεν αναφέρθηκα μόνο και μόνο γι'αυτό το λόγο. Για να μην πάει να ακούσει σε τέτοιες συχνότητες. Αν θέλει όμως να τις βρει, σίγουρα θα τις βρει απο κάπου.Το τι θέλει να ακούει, ας το αποφασίσει η ίδια. Τουλάχιστον ξέρω πολύ κόσμο (με άδειες και μη) που κάθονται και ακούνε...1 ακόμα άτομο δεν θα ήταν παράξενο να υπάρχει. ;)

Γνώμη μου: Αν πιστεύεις οτι εξυπηρετει τη δουλειά για την οποία το θέλεις, πάρτο. Απλά να ξέρεις οτι δεν ειναι παιχνίδι σαν τα walkie talkie που είχαμε παιδιά. Και το σημαντικότερο, φρόντησε να γραφτείς σε ένα σύλλογο και να δώσεις εξετάσεις για να πάρεις άδεια το συντομότερο δυνατό!!!

Συμφωνώ με τα παραπάνω. Μπορεί να κάνεις πολύ σοβαρή ζημιά αν δεν ξέρεις τι κάνεις και που πατάς. Βγάλε άδεια, κάνε μαθήματα σε σύλλογο και με το καλό να τα πούμε και στον αέρα.;)