Jump to content

Γιατί έχετε PDA?

Alexkass
 Κοινοποίηση

Γιατί έχετε PDA?  

239 members have voted

1. 1. Γιατί έχετε PDA?

• Μπαίνω ίντερνετ και διαβάζω emails
      37
    • Ακούω μουσική και βλέπω βίντεο
      38
    • Βλέπω τις αγαπημένες μου εικόνες
      23
    • Κρατάω σημειώσεις, ραντεβού, επαφές
      47
    • Επεξεργαζόμαι κείμενα, αρχεία γενικότερα
      29
    • Διαβάζω βιβλία και περιοδικά σε ηλεκτρονική μορφή
      23
    • Παίζω παιχνίδια!
      32
    • Άχρηστο μου είναι... Το εχω και κάθεται
      10

Recommended Posts

Γιατί έχετε το φορητό υπολογιστή χειρός μαζί σας; βελτιώνει καθόλου την ζωή σας; είναι πραγματικά χρήσιμος η απλά υπάρχει για να υπάρχει;

παρακαλώ να αναφέρετε την χρήση που του κάνετε, αν θέλετε απαντήστε και στα παραπάνω και επίσης γράψτε και την συσκευή σας.

Φιλικά Αλέξης

Υ.Γ. αν κάποιος δεν έχει PDA αλλά σκέφτεται να αγοράσει μπορεί να γράψει γιατί νομίζει ότι το χρειάζεται. :o

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

• Απαντήσεις 56
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ δεν έχω αλλά πιστευω ότι αν έπαιρνα κάποια στιγμή (που το έχω σκεφτεί και αυτό...) θα ήταν γιατί δε θα έιχα laptop
:X

Εγω παντως πιστευω οτι πολλοι λιγοι αξιοποιουν τις περισσοτερες δυνατοτητες των PDA.Ετσι γινεται και με τα κινητα βεβαια,αλλα ενα PDA θεωρειται οτι ειναι για καπως πιο εξειδικευμενες λειτουργιες.
Mutilator :shifty:

Πραγματικά δεν ξέρω αν μου χρειάζεται το PDA μου

Αλλά καθημερινός το χρησιμοποιώ παρά πολύ είτε να σημειώσω κάποιες σημειώσεις να δω τα ε-μαιλ μου να μπω στο ιντερνετ αλλά και να περάσει ή ώρα μου

Γενικά περνάω πολλές ώρες με το 1940 μου και το καβαλώ σχεδόν πάντα μαζί μου Επίσης παίζω και παιχνίδια άκουω μουσική βλέπω βίντεο

Πάντα ήθελα ένα PDA, πιό πολύ γιατί μου αρέσουν κάτι τέτοια τεχνολογικά θαύματα! (είμαι γκατζετάκιας...)

Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας συνάδελφος που πουλούσε το Siemens SX45i (υβρίδιο PDA και τηλεφώνου GSM) σε πολύ χαμηλή τιμή και το πήρα. Το χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ σαν PDA, και για οτιδήποτε internetikες συνδέσεις, χρησιμοποιώ το 6600 σαν modem μέσω bluetooth.

Η χρήση του είναι απλή: mail, internet, VΝC και telnet (λόγω δουλειάς). Αν βρώ και καμιά κάρτα WLAN με prism chipset για CF socket, το πέταξα το laptop!!!

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

Το χρησιμοποιώ για όλους τους παραπάνω λόγους και σε καμία περίπτωση δεν το έχω να κάθεται. Τα παιχνίδια έχουν ίσως την μικρότερη συμμετοχή στον χρόνο χρήσης.

Ανυπομονώ να βγει vga ipaq ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω και κάποια κολοσιαία Excel της δουλειάς μου.

L' enfer c' est les autres

Αρχικό Μήνυμα από τον punky

Ανυπομονώ να βγει vga ipaq ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω και κάποια κολοσιαία Excel της δουλειάς μου.

να ξέρουμε όλοι ότι το 2004 έιναι η χρονιά VGA , την αρχή την έκαμε το ε800 και το νέο zaurus. :)

Alex = the best!

Kai vivlia diavazw

kai shmiwseis sthn sxolh krataw

kai mail diavazw/grafw

kai musikh akouw

kai kana videaki vlepw (dragonball :p)

kai paizw

kai text arxeia grafw/epe3ergazomai

kai to calendar to xrhsimopoiw

akoma kai programmatakia C++ kanw compile me to pgcc :)

Eimai sigouros oti to xrhsimopoiw kai gia alla pragmata alla den mourxontai ola mazi...

Genika to xrisimopoiw synexia to PPC, isws h kalyterh mou agora ever ;)

Edit: Evala kai to Pocket Streets 2001 (einai tsampa) mazi me ta maps apo to group tou Alexkass... Kalo den lew, alla mhpws exei kaneis kanena pio analytiko map? :)

so, to 2210 mou einai enas thisauros

grafo keimena (me to folding keyboard)

stelno email

mpaino Net (me GPRS)

paizo kana paixnidaki

diavazo ebooks - kai periodika

xrisimopoio taksidiotikous odigous otan petao

thimamai genethlia..

xamos..

• 3 weeks later...

πάμε τώρα στο καυτό θέμα...

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΦΟΡΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΣΗ?

αν σκεφτούμε ότι συνήθως τα Pda της αγοράς έχουν ζωή από 2-4-5 ώρες με ανοιχτό bt και σερφάρισμα. και λιγότερο από 3.5 ώρες σε ασύρματο δίκτυο.

Alex = the best!

To PDA einai katapliktiko giati anoigei amesa kai ohi se 30"-1lepto pou anoigei ena laptop (pairneis tis plirofories pou zitas amesos) kai ehei tetoio megethos pou mporeis na to eheis panta mazi sou. Den pisteuo oti to PDA bebai antikathista to laptop h antistrofa. Sto Laptop eheis ikano megethos othonis gia na kaneis polles douleies pou den mporeis na kaneis sto PDA. Alla an hreiasesai na eheis polles shmeioseis mazi sou oli tin ora to PDA einai h lysi. episis an theleis na mpeis gia ligo sto internet (otan eisai exo h se spitia pou den ehoun prosbasi) einai thisauros.

Eho poulisei to palio mou PDA kai eimai se ereuna agoras gia kainourgio (kai anamoni hristougenniatikon prosforon). Ena mina horis to ergaleiaki mou kai konteuo na Trelatho.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hellinas

To PDA einai katapliktiko giati anoigei amesa kai ohi se 30"-1lepto pou anoigei ena laptop (pairneis tis plirofories pou zitas amesos) kai ehei tetoio megethos pou mporeis na to eheis panta mazi sou. Den pisteuo oti to PDA bebai antikathista to laptop h antistrofa. Sto Laptop eheis ikano megethos othonis gia na kaneis polles douleies pou den mporeis na kaneis sto PDA. Alla an hreiasesai na eheis polles shmeioseis mazi sou oli tin ora to PDA einai h lysi. episis an theleis na mpeis gia ligo sto internet (otan eisai exo h se spitia pou den ehoun prosbasi) einai thisauros.

Eho poulisei to palio mou PDA kai eimai se ereuna agoras gia kainourgio (kai anamoni hristougenniatikon prosforon). Ena mina horis to ergaleiaki mou kai konteuo na Trelatho.

με αυτήν την παράγραφο περιγράφεται το νόημα ύπαρξης των προσωπικών ψηφιακών βοηθών με απόλυτη αλήθεια.

τα χαρακτηριστικά είναι τρία: φορητότητα, συνδεσιμότητα και χρηστικότητα. τα είχαμε πει και παλιά αλλά αυτά υλοποιούνται τώρα πια με τα Windows Mobile 2003 στο μεγαλύτερο βαθμό.

Palia eiha palm meta pocket pc.

Tora pou blepo ta kainourgia palm eimai pali se dilima mipos gyriso piso stin palm

δες και τα καινούρια ppc. είναι σίγουρα περισσότερα και τολμώ να πω καλύτερα από όλα τα τωρινά Palm. ένα Τ3 δεν με αγγίζει όταν στα ίδια λεφτά παίρνω ένα 4150 ή ένα Χ3ί :)

πολλά βήματα έχουν γίνει απόλες τις εταιριές για να καταφέρουν τα Pdas αν μπορούν σε κάθε σπίτι. ως τώα έχουμε κάθε σπίτι με ένα symbian κινητό. σε λίγο θα έχουμε και με ένα Pda. στην άλλη όχθη του Ατλαντικού αυτή η ευχή είναι εδώ και 2 χρόνια πραγματικότητα. :)

περιμένουμε το μέλλον με αγωνία.

Φιλικά Αλέξης

Alex = the best!

Episis tha ithela na prostheso oti opoia prospatheia kai an ekana na antikatastiso to pocket pc me kapoio tilefono blepe p800 nokia 9210i den ta katafera. H gnomi mou einai oti eiha ena megalo kinito kai ena metrio pros katholou hrisimo PDA. Akoma kamia etairia den katafere na ta <<mplexei>> opos tha eprepe.

Oso gia ta palm pou anafereis pio pano Alexi, den eho dei apo konta ta kainourgia palm kai den mporo na ekfero akoma gnomi alla mallon pisteuo oti eheis dikio.

To teleutaio pou tha ithela na anafero einai oti to pocket pc afou sou dinei dynatotita na eheis mazi sou ena full leitourgiko excel , sou dinei tin dynatotita na kaneis shedon ta panta <<on the go>> hreiastika poly liges third party efarmoges mias kai oti ithela mporousa na ftiaxo ena fyllo sto excel pou na to kanei.

Episis tha ithela na prostheso oti opoia prospatheia kai an ekana na antikatastiso to pocket pc me kapoio tilefono blepe p800 nokia 9210i den ta katafera. H gnomi mou einai oti eiha ena megalo kinito kai ena metrio pros katholou hrisimo PDA. Akoma kamia etairia den katafere na ta <<mplexei>> opos tha eprepe.

ακριβώς!

πολλές φορές θέλουμε να έχουμε μαζί μας ένα pda, πχ στην σχολή στην δουλειά, σε ενα ταξίδι κλπ κλπ. υπάρχουν όμως και φορές που θέλουμε μονάχα ένα μικρό κινητό (απλό κινητό: από 8310 μέχρι και 6600 :) ) άρα καταλλήγουμε ότι 2 συσκευές πολλές φορές είναι καλύτερες από μία.

εξηγούμε. όταν είμαστε στο γραφείο, σχολή, ταξίδι, εργασία κλπ κλπ δεν μας ενοχλεί και πολύ το μέγεθος. μπορούμε άνετα να εχουμε στην μία τσέπι ή ακόμα και στην τσάντα ένα κινητό (με bt κατά προτίμηση) και στο χέρι το Pda και να δουλεύουμε. όταν είμαστε βόλτα, σινεμά, εστιατόριο κλπ κλπ θέλουμε απλά το κινητό. αφήνουμε το Pda σπίτι ή ακόμα και στο αμάξι και όλα είναι οκ.

πραγματικά μου είναι αφάνταστα ενοχλητικό σε ένα εστιατόριο πχ κάποιος από το τραπέζι να "παίζει" με το Pda-κινητό του. αφήστε δε που δύο συσκευές σε ένα τραπέζι είναι και λίγο καραγκιοζιά. :)

αυτά τα λέω επειδή τα έζησα, τα έμαθα και τώρα τα σχολιάζω.

Υ.Γ. η μόνες συσκευές που είναι καλά Pda και κινητά μαζί είναι τα ppc phone edition. αν και πάλι είναι μεγάλα και δύσχρηστα για κινητά τηλέφωνα.

Alex = the best!

Εγώ έχω το palm tungsten και το χρησιμοποιώ καθημερινά, για όλα τα παραπάνω που ψήφισα.

Επίσης μπορώ και αποθηκεύω, κωδικούς κλπ.

είναι πολύ χρήσιμο, σε ταξίδια στο εξωτερικό, ειδικά σε συνδυασμό με την εφαρμογή ΜΕΤΡΟ. Πραγματικά, όταν το χρειάστηκα στο Παρίσι, με έβγαλε απροπρόσωπο, ακόμα στον υπόγειο θα ήμουν ψάχνοντας την σωστή διαδρομή.

Κάνα 2 φορές χρησιμοποίησα, σε έκτακτη ανάγκη και το VNC viewer, λόγω δουλειάς, με κινητό και GPRS.

Επίσης, τραβάω φώτο με το S55 μου, και στο καπάκι τις μεταφέρω με BT στο Palm. ;)

Και βεβαίως ακούω και MP3.

Κουβαλάω και κάποια manuals σε PDF.

Σύντομα σκέφτομαι να το αλλάξω, και να πάρω ένα Ipaq 1940, για αλλαγή και δοκιμή. :)

Ηλίας

OnePlus 6 8/128GB Mirror Black :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hotfixus

Σύντομα σκέφτομαι να το αλλάξω, και να πάρω ένα Ipaq 1940, για αλλαγή και δοκιμή. :)

θα σου πρότεινα να πάρεις ένα 2210 (για να δεις διαφορά και στην cpu αλλά και στην χρήση της cf) ή ένα 4150 (για να δείς απόλυτη ταχήτητα και συνδεσιμότητα) :)

βέβαια αν πρόκειτε να το πάρεις από ελλάδα ή ευρώπη το 1940 είναι "μονόδρομος" λόγω τιμής. :worry:

Alex = the best!

Η μεγαλύτερη χαζομάρα που έκανα ήταν να αγοράσω το palm από Ελλάδα για την υποστήριξη της IDEAL, αλλά @#$@#$#@ . Όποτε χρειάστηκα κάτι @$#@#$$.

Όπως καταλαβαίνεις, έδωσα 690€ για το παλμ :cry: .

Τώρα που θέλω να το πουλήσω, τα μισά λεφτά τα χάνω σίγουρα :wacko:

Οπότε, τα οικονομικά μου είναι στα όρια για αυτή την αγορά.

Αν και γουστάρω πολύ να έxω και wifi, αλλά ανεβαίνει πολύ.

Ποια η διαφορά του 1940 & 2210 ? (μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος για να καταλάβω?)

thanks,

Elias

Ηλίας

An pas sto expansys tha deis full haraktiristika kai gia ta dyo.

Basika 1940 pio mikro (shedon Mikrobio) Me 200mhz epexergasti h 266mhz kai to 2210 pio megalo alla pio plires kai ehei kai compact flash slot ektos apo sd

Ποια η διαφορά του 1940 & 2210 ? (μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος για να καταλάβω?)

thanks,

Elias

έχουν ίδιο μήκος και πλάτος. το 2210 είνια σαφώς πιο παχύ λόγω cf θύρας.

το 2210 είναι πιο "high-end" μιας και τρέχει στους 400 μεγάκυκλους έναντι 266 του 1940 και έχει καλύτερη αυτονομία λόγο xscale pxa255. επίσης έχει σίγουρα περισσότερα αξεσουάρ (hp microkeyboard, fullscale keyboard κλπ κλπ) σε αντίθεση με τα λίγα αξερουάρ της σειράς 19χχ. ακόμα είναι το μοναδικό iPAQ με cf θύρα.

το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι η ύπαρξh ελάχιστου iPAQ file store (περίπου 3ΜΒ) σε σχέση με το 1940 που έχει 13ΜΒ. μιλάω μόνο για την διαθέσημη στο χρήστη ρομ.

αν κάποιος έχει τα λεφτά τότε το 2210 αξίζει περισσότερο.

ας μην ξεχνάμε ότι μαζί με το myasus pal 620 είναι το πιο γρήγορο PPC. (στα benchmarks) :rolleyes:

Alex = the best!

Thanks,

με βλέπω για 1940, πιστέυω αρκεί. Εξάλου δεν χρησιμοποιώ CF cards, έχω στην κατοχή μου SD & MMC.

Από ότι διάβασα, οι ταχύτητα του 1940 είναι αρκετά ιακνοποιητική.

Ηλίας

Thanks,

με βλέπω για 1940, πιστέυω αρκεί. Εξάλου δεν χρησιμοποιώ CF cards, έχω στην κατοχή μου SD & MMC.

Από ότι διάβασα, οι ταχύτητα του 1940 είναι αρκετά ιακνοποιητική.

αν ρωτήσεις τους χρήστες του θα ακούσεις μόνο θετικά λόγια. για τα λεφτά του (340 ευρώ από expansys) είναι ό,τι καλύτερο. :)

Alex = the best!

Άλλη μια ερώτηση.

Διάβασα σε ένα review

http://www.digit-life.com/articles2/ipaq-1940/

ότι το 1940 είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το palm tungsten & tungsten 2.

Αληθεύει;

Ηλίας

An pas sto expansys tha deis full haraktiristika kai gia ta dyo.

Basika 1940 pio mikro (shedon Mikrobio) Me 200mhz epexergasti h 266mhz kai to 2210 pio megalo alla pio plires kai ehei kai compact flash slot ektos apo sd

To 1940 exei 266 Mhz Samsung enw to 2210 exei 400 Mhz xScale.

To 1940 exei SD enw to 2210 exei SD + CF

To 1940 einai ligo pio mikro apo to 2210

Exoun kai mia arketa megalh diafora timhs sthn Ellada (apo to plaisio anywayz).

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΦΟΡΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΣΗ?

Egw vasika mexri na parw to USB Bluetooth adapter to 2210 mou to fortiza sxedon sinexia, to evaza sthn vash opote den to xrhsimopoiousa.

Twra pou xrhsimopoiw perissotero to BT gia Active Sync/Networking me to PC, to fortizw otan 3erw oti den 8a to xrhsimopoihsw gia kapoia wra, otan exei pesei poly low h battary kai ka8e vrady (asxeta me to poso batery exei). Exw parathrhsei pantws oti oso pio syxna to fortizw toso pio poly tinei na krathsei. Genika den me exei afhsei pote xwris battery, akoma kai me mias meras full xrhsh ( mp3, ebooks, CF radio, ligo BT, ligo quake, ligo to ena, ligo to allo :) )

Zhtw h battery tou 2210 :Ppp