Jump to content

Προβολέας ή μεγάλη τηλεόραση;

TrobocopR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αξίζει να δώσω 2500-3000 ευρώ για μια τηλεόραση πλάσματος 40 -45 ιντσών (π.χ.) ή είναι προτιμότερο να δώσω 1000-1500 ευρώ για προβολέα που θα πιάνει όλον τον τοίχο (αλλά δεν θα είναι τηλεόραση)

Ποια τα πλεονεκτήματα του ενός και ποια του άλλου; Θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις χρηστών προβολέα περισσότερο.

Σημείωση: Η αγορά δεν θα γίνει αύριο το πρωί αλλά σε μερικούς μήνες.

Ευχαριστώ.

Δεν είμαι χρήστης κανενός από τα δύο, οπότε αφήνω στην κρίση σου αν θα λάβεις υπόψη αυτά που θα σου πω και γνωρίζω από δεύτερο χέρι: Ο προβολέας για να δείξει καλά χρειάζεται κατάλληλο πανί. Όσο λείος και να είναι ο τοίχος δεν αρκεί. Άλλωστε τα πανιά έχουν ειδική επίστρωση που ενισχύει το φως οπότε θα μπορείς να έχεις και λίγο φως κατά τη διάρκεια της προβολής, αν χρειαστεί.

Πάντως αν ήταν να αγοράσω εγώ το θέμα είναι καθαρά αισθητικό. Αν μπορούσα να κρύψω τον προβολέα και τα καλώδια που πρέπει να φτάνουν σε αυτόν από την πηγή, θα διάλεγα προβολέα. Αν όχι, «πλασματάκι» ή, ακόμα καλύτερα, LCD.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

• 3 weeks later...

tha proteina na pareis kai ta dio :)

to leo etsi giati pisteyo oti einai dio diaforetikes siskeyes. prosopika exo enan provolea ton 1500 tis panasonic 3lcd texnologias. eimai pliros ikanopoiimenos. den se kaliptei omos

a) an thes na ton xrisimopoiiseis kai gia tileorasi (arketa akrivo pistevo). episeis den tin thes kiolas tin othoni 60" gia tileorasi.

b) an exei esto kai elaxisto fos sto domatio (einai 1100 ansi me 5500 contrast alla akoma kai me perissoteri foteinotita na pareis den pisteyo oti mporoyn na apodosoun se katastaseis foteinotitas.

ara kata ti gnomi moy an i skepsi sou itan na anavathmiseis tin tileorasi sou nai mia tileorasi einai panta xrisimi (oxi aparaitita gigantas - analoga me ton xoro - pisteyo oti se 3-4 metra mia 32 einai yperarketi. kai an meta vlepeis tainies pare enan projectora. einai poly kaliteros pisteyo apo opoiadipote tileorasi. den mporeis na deis vevaia tainia kata tin diarkeia tis meras.

elpizo na voithisa

--------

Where is my invisible computer?

για να τον χρησιμοποθησεις σαν τηλεόραση ένα καλό κολπάκι ειναι να συνδεσεις κανα βιντεο η αποκωδικοποιητη filmnεt που έχουν tv tuner!!!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/45941shmaia.gif

Στις χαρές και στις λύπες μαζί...

Μία άλλη παράμετρος είναι και το θέμα του χρόνου ζωής της λάμπας του προβολέα... :O

Για παράδειγμα εγώ τον χρησιμοποιώ αποκλειστικά σχεδόν για ταινίες και μπάλα ;)

Δεν λέει να σπαταλάς αλόγιστα τις ¨πολύτιμες¨ :p ώρες του...

Αν θες για παράδειγμα να έχεις όλη μέρα ανοικτή την τηλεόραση, να παίζεις με τις ώρες xbox :shifty: κλπ, προτίμισε καλύτερα την TV ;)

Αξίζει να δώσω 2500-3000 ευρώ για μια τηλεόραση πλάσματος 40 -45 ιντσών (π.χ.) ή είναι προτιμότερο να δώσω 1000-1500 ευρώ για προβολέα που θα πιάνει όλον τον τοίχο (αλλά δεν θα είναι τηλεόραση)

Ποια τα πλεονεκτήματα του ενός και ποια του άλλου; Θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις χρηστών προβολέα περισσότερο.

Σημείωση: Η αγορά δεν θα γίνει αύριο το πρωί αλλά σε μερικούς μήνες.

Ευχαριστώ.

ego tha sou protina kati allo

sto site tou plaisio ida oti tha feroun sintoma mia sony bravia 46' me ANALISI 1980 epi 1080 I i timi ine tsouxteri 5.500e:( :( ala axizi na mazepsis kai na dosis parapano xrimata kai min xexnas oti tha erthoun kai ta blu-ray kai se tetia tileorasi i analisi tha ine apisteuti:D:D

Tha sou po to eksis...

prin dio xronia pou epsaxna me tin ginaika mou gia tileorasi megali i projector

apofasisame telika kai peirame projector (enan tis philips)

Nomizo oti telika an eixame parei tileorasi ... oso megali kai na itan .... tha eixame kanei vlakeia...

vevea ofeilo na po oti o projectoras einai sto saloni kai ontos ton xrisimopoioume mono gia agones kai taineies kirios... den einai gia na ton exeis anoikto kai na kaneis alla pragmata.

emeis outos i allos sinithizoume na vlepoume tileorasi stin krevatokamara.

Opos kai na to kaneis omos einai allo pragma na vlepeis se 40ara tileorasi kai alli se 2,5 metra pani platos (an thimame kala 100 inches diagonios) me to projectora

kai min ksexnas oti apo tote mexri simera exoun vgei klaseis anoteroi projectors me poli ligotera xrimata apo afta pou ton pira ego tote...

an skopeveis na ton xrisimopoieis gia afto opou pragmatika einai ftiagmenos (dvd, agones, playstation) tote min to skeftese agorase ton...

btw den exo allaksi lampa akoma...

-----------------------------------------------

Current Multimedia BOX.: HTC ARTEMIS - P3300 :tease:

-----------------------------------------------

(mou kopsane ta polla polla.... ;-(( )

Είμαι κάτοχος projector και φανατικός οπαδός της βιντεοπροβολής εδώ και τρία χρόνια.

Η γνώμη μου είναι οτι αξίζει σε κάθε περίπτωση για ταινίες και η αίσθηση δεν συγκρίνεται με καμμία τηλεόραση. Άν μιλάμε όμως για θέαση απλού τηλεοπτικού προγράμματος και για καθημερινή χρήση τότε δεν είναι ούτε χρηστικό αλλά ούτε και οικονομικό.

Η ιδανική λύση για εμένα είναι projector για ταινίες, αγώνες και ίσως και λίγο καμμία παιχνιδομηχανή και σε συνθήκες λίγου ή μηδενικού φωτισμού (βοηθάει πολύ ένας προβολέας με υψηλή φωτεινότητα και το πανί θέασης να είναι γκρί) και μία σχετικά μικρή συμβατική TV για πιο καθημερινή χρήση (στο πλάι στον ίδιο χώρο...)

Πάντως μην προσπεράσεις το θέμα βιντεοπροβολή. Με λίγο ψάξιμο και μεράκι μπορείς να κάνεις το χώρο σου καλύτερο και απο σινεμά και σε λογικές τιμές...

Ειμαι κατοχος προβολεα εδω και 8 μηνες. Πλασμα θελω να παρω επισης εδω και 12 μηνες. Οσο ομως περναει ο καιρος καταληγβ οτι μαλλον δεν θα παρω πλασμα. Ο μονος λογος που χρειαζεται η πλασμα ειναι για να μπορεις να βλεπεις μερα μεσημερι λογω του φωτος που υπαρχει στον χωρο... Αλλα εχω μια τηλεοραση στην κουζινα και την κανει την δουλεια της για πρωινες ωρες. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Μετα απο 8 μηνες με τον προβολεα οταν βλεπω 29αρα τηλεοραση την βλεπω οπως εβλεπα παλια τις 14αρες. Η εικονα του προβολεα ειναι ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ. Χαζευεις στην αρχη ακομα και τις διαφημισεις! Και ΟΧΙ δεν βλεπω μονο ταινιες! Βλεπω πολλες φορες 5 ωρες την μερα. Βλεπω δλδ και τηλεοπτικα προγραμματα σε καθημερινη βαση. Με 5 ωρες την ημερα η λαμπα κραταει τουλαχιστον 3000/5=600 μερες δλδ περιπου 2 χρονια. Δινεις 200ευρω (στην δικη μου περιπτωση για μια λαμπα) και 800 που πηρα τον προβολεα θα φτασω τα 1000 για 4 χρονια χρησης. Με 1000 ευρω δεν παιρνεις πλασμα 42'' (2200 ειχε οταν πηρα τον προβολεα η πλασμα που ηθελα) και δεν ξερεις και αν θα σου ζησει μετα απο 4 χρονια η tv. Με τις πτωσεις των τιμων σε πλασμα και lcd ακου τι γινεται: 2200 ειχε πριν 8 μηνες, 1500 εχει τωρα αρα 2200-1500=700 ευρω κερδος ας πουμε. Αρα σχεδον μου εχει ερθει τσαμπα ο προβολεας ακομα και αν την επαιρνα τωρα. Αλλα γιατι να την παρω? Προτιμω να παρω 3 λαμπες με 600 ευρω και να βλεπω και Μακη και Ευαγγελατο και Ανιτα και ειδησεις και το 50-50 και οτι αλλο γουσταρω και να νομιζω οτι ειμαι στο σινεμα! Ειναι η καλυτερη αγορα που εχω κανει ποτε και λεει με 1000!!! Α! Και δεν ισχυει αυτο που διαβασα πιο πανω περι πανιου. Σε τοιχο ριχνω την εικονα (102'') και ειναι μια χαρα. Μποστα στην εικονα οι τηλεορασεις ειναι σαν τρανζιστορακι μπροστα σε hi-fi συστημα!

• 10 months later...

Το έχω καιρό αυτό το δίλημμα.

Είμαι λίγο επιφυλακτικός όμως όσων αφορά τον προβολέα.

Τα καινούρια blu-ray δισκάκια έχουν υψηλή ανάλυση, αν τα βλέπεις σε προβολέα δεν χάνουν πολύ από την εικόνα τους;

Το λέω επειδή οι περισσότεροι απο αυτούς που είδα έχουν ανάλυση 1280 x 720.

Ενώ οι hd ready τηλεοράσεις έχουν 1366 x 768.

Τηλεόραση πως παίζουν; Διάβασα εδώ κάτι για tv tuner και filmnet, άλλος τρόπος δεν υπάρχει;

Με υπολογιστή συνδέετε ο προβολέας ή ούτε να το σκέφτομαι;

Ο συγκεκριμένος: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.180016 είναι καλούτσικος;

...

• 2 weeks later...
Αυτό θα ρωτούσα κι εγώ. Όταν χρησιμοποιείς projector αντί για μεγάλη τηλεόραση τι κάνεις ως προς tuner/ηχεία κλπ??? Ρωτάω γιατί η Plasma έχει και tuner και ηχεία, ενώ ο projector όχι. Είναι όντως ένα ακόμα έξοδο ή το αντιμετωπίζεις αλλιώς????
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο εκτός από εξωτερικό tuner ή, ακόμα καλύτερα λόγω ποιότητας, Nova ώστε να βλέπεις τηλεόραση από τον προβολέα. Καλή λύση είναι και ένα PC Home Theater με tuner. Όσο για τα ηχεία, λογικό είναι να συνοδεύεται ο προβολέας από ένα ηχοσύστημα home theater με ενισχυτή και ηχεία. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι επιπλέον έξοδα, εκτός και αν έχει κυκλοφορήσει προβολέας με ενσωματωμένο tuner που δεν το γνωρίζω (ηχεία αποκλείεται να έχει πάντως).

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αν καλομάθεις με projector, δύσκολα γυρνάς σε TV.

Μιλάω πάντα για ταινίες, ποδόσφαιρο κλπ.

Όχι για τηλεοπτικά προγράμματα.

Θα συμφωνήσω όμως και με το φίλο πιο πάνω που λέει ότι καλύτερα να ξοδέψει κάποια χρήματα παραπάνω για λάμπες στην πορεία, μιας και έρχεται ή η μία ή η άλλη τελικά ως έξοδο.

Στη δική μου περίπτωση, αντί για TV, έχω πάρει εξωτερικό TV Box, το οποίο έχω συνδέσει στο monitor του PC μου και έτσι δεν έχω μεγάλη κατανάλωση ωρών στον προβολέα μου.

Τον αγόρασα το 2004 και έχω ακόμα περίπου 800 ώρες λειτουργίας με πιστέψτε με πολλές ώρες ταινίες, αγώνες & φυσικά το θρυλικό PES της KONAMI. :p

Η αλήθεια είναι ότι αν και είμαι ακόμα ικανοποιημένος απ' την εικόνα του SONY VPL-CS6, η λάμπα του μου βγάζει κάποια ανεπαίσθητα-αμυδρά λευκά κυκλάκια, μετά τις 800 πρώτες ώρες λειτουργίας του, (τα οποία φαίνονται μόνο όταν η προβολή είναι μαύρη).

Δεδομένου λοιπόν ότι οι τιμές έχουν πέσει πολύ, προβληματίζομαι...

Να αγοράσω λάμπα όταν έρθει η ώρα (περίπου 350 ευρώ) ή να πάρω έναν καινούργιο με "λίγα" περισσότερα Euro!

Κάτι σαν αυτόν ας πούμε:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.180804

Η λογική λέει το δεύτερο, θα δούμε...

Peace... Love... Freedom...

Μην το σκέφτεσαι καν. Αφού είναι να επιλέξεις ένα από τα 2 με τα λεφτά που δίνεις παίρνεις 40άρα lcd (όχι plasma!) full HD και ξενιάζεις για κάμποσα χρόνια. Τηλεόραση στον προτζεκτορ το ξεχνάς... Δεν συμφέρει!

Αν και ο Αλέξης ρώταγε πέρσι, θα γράψω την γνώμη μου ώστε να την διαβάσουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι φίλοι.

Έχω και tft και projector.

Το καλύτερο λοιπόν είναι η ύπαρξη και χρήση και των 2. Εάν δεί κανείς ταινία σε projector, δηλαδή σε 90-100 ίντσες εικόνα, δύσκολα πιά να ξαναδεί ταινία σε τηλεόραση. Με ενα σύστημα ήχου φυσικά, σπάνια ποια θα ξανακόψεις εισιτήριο σε αίθουσα.

Δεν είναι καλό όμως να βλέπεις καθημερινό πρόγραμμα με τον projector. Χάνεται και η μαγεία διότι το βαριέσαι στο τέλος και συνηθίζει το μάτι σε όλα τα θέματα με πολλές ίντσες ενώ εγώ είμαι της γνώμης πως μόνο ταινίες είναι καλό να βλέπεις, άντε και ποδόσφαιρο, άλλο πρόβλημα είναι ο φωτισμός που θα πρέπει να μην υπάρχει καθόλου, άρα καθημερινό πρόγραμμα πάλι δύσκολα βλέπουμε, και ένα άλλο θέμα είναι η ταλαιπωρία του projector και οι ώρες της λάμπας του.

Στο θέμα του hd τώρα. Οι νέοι projectors φτάνουν σε ανάλυση full hd. Και οι τιμές τους όλο και χαμηλώνουν. Σε λίγο καιρό πιστεύω πως θα υπάρχουν προβολείς HP 1080p κάτω των 2.000 ευρό. Με απαράμιλλη εικόνα όμως. Διότι δεν μπορείτε να φανταστείτε το πόσο όμορφο είναι να βλέπεις λεπτομερή εικόνα με μέγεθος μεγάλο.

Οντως είναι μεγάλο το δίλλημα. Εγώ έχω έναν infocus με πανί 2,5 μέτρα και ένα αρκετά καλό σύστημα 5.1 και πολύ ευχαριστημένος όσον αφορά τις ταινίες. Δεν έχω ξαναπάει cinema απο τότε που τον πήρα. Ομως τι γίνεται με το HD? Καμία σχέση η φωτεινότητα της LCD και η ποιότητα του Blu-ray με τον προτζέκτορα. To ερώτημα είναι λοιπόν ποιότητα ή ποσότητα? Συνήθως είμαι της ποιότητας αλλα στην συγκεκριμένη περίπτωση είμαι εντελώς αναποφάσιστος. Να κρατήσω τον infocus ή να πάω σε LCD με blu-ray? O χρόνος, τα κέφια και τα χρήματα θα δείξουν. Προς το παρόν είμαι άρχοντας με το δικό μου ιδιωτικό cinema στο σπίτι.

• 10 months later...

Εχω αποφασίσει να αλλάξω τον προβολέα μου (αγορασμένος το 1999, έχει φάει προ πολλού τα ψωμιά του), αλλά στα συνηθισμένα καταστήματα (media markt, kotsovolos κτλ)δεν έχουν πολλά μοντέλα να μου προτείνουν, ούτε και αίθουσα προβολής για να αποκτήσω και μια ιδέα από την ποιότητα προβολής. Δε θέλω να πάρω γουρούνι στο σακί, καθ'ότι όταν είχα αγοράσει τον προηγούμενό μου, το κατάστημα (Κορασίδης Μεσογείων, τώρα μου είπαν πως έχει κλείσει), είχε ειδική αίθουσα προβολής και αφού κατέληξα σε δύο μοντέλα μου τα έβαλαν και απέκτησα κάποια γνώμη.

Για να συντομεύω, έχετε να μου προτείνετε κάποιο κατάστημα που ειδικεύεται στους προβολείς;

Νομίζω πως αν δεν βρείς κατάστημα , όλοι πλέον οι προβολείς έχουν εξαιρετική εικόνα .

Ειδικά σε σύγκριση με τον δικό σου ένας με ανάλυση 720p θα σου φανεί κορυφή .

Το καλύτερο πάντως είναι να μπορέσεις να τον δεις live .

Διορθώστε με αν κάνω λάθος γιατί και καιρό έχω να περάσω από εκεί αλλά και δεν την είχα χρησιμοποιήσει προσωπικά (για να ξέρω αν μπορείς να δεις διάφορους projectors), αλλά το ΠΛΑΙΣΙΟ στη Στουρνάρα δεν είχε μια αίθουσα προβολής για home theater;

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Ναι, είχε, αλλά και εγώ έχω να περάσω καιρό αν και δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να μην την έχει ακόμα.

Θυμάμαι όμως ότι δεν είχε κάποιο διαχωριστικό με το υπόλοιπο κατάστημα με αποτέλεσμα εξ αιτίας του φωτισμού από ακριβώς δίπλα να μην μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.

• 2 weeks later...

Εγω πάντως προτιμώ μια 40άρα 1080p που έχω.

Ο projector είναι καλώς μεν αλλά για ειδικές περιπτώσεις.

Συνδυασμός και των 2. Ταινίες στον projector και TV για τα λοιπα. Εξαλλου η λαμπα κοστιζει για να βλεπεις κατι αλλο.
SV9PFY

Συμφωνώ οτι χρειάζεσαι και τα 2.

Φαντάσου να θές να δείς TV και αντί να πατάς το ον στο τηλεκοντρολ να χρειάζεσαι να ανοίγεις tuner, προβολέα να κατεβάζεις πανί κλπ...

Το σημαντικότερο όμως ... πες πως θές να δείς tv το πρωί με ανοιχτά πατζούρια και τον ήλιο να μπαίνει μέσα στο χώρο.... Η φωτεινότητα της εικόνας δε θα είναι η ίδια...

ο projector θέλει σκοτάδι για να δείς καλά όπως και να το κάνεισ :O

stonebug... :!:

https://www.stonebug.gr