Jump to content

Apple bootcamp

stereo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η Apple σήμερα έβγαλε επίσημο τρόπο για να εγκαθιστά κανείς windows xp sp2 στα mac-intel με μια απλή διαδικασία, και, σύμφωνα με τα πρώτα benchmarks, πάνε σφαίρα.

http://www.apple.com/macosx/bootcamp

Διάβασα ένα κορυφαίο σχόλιο και το αντιγράφω αυτούσιο:

"So you get the stability of Windows OS in Apple's great value for money hardware. Sign me up for that. :p "

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Η Apple σήμερα έβγαλε επίσημο τρόπο για να εγκαθιστά κανείς windows xp sp2 στα mac-intel με μια απλή διαδικασία, και, σύμφωνα με τα πρώτα benchmarks, πάνε σφαίρα.

http://www.apple.com/macosx/bootcamp

πολυ καλη κινηση..

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Διάβασα ένα κορυφαίο σχόλιο και το αντιγράφω αυτούσιο:

"So you get the stability of Windows OS in Apple's great value for money hardware. Sign me up for that. :p "

νομίζω ότι γέλασα αρκετά με το σχόλιο...όχι πως υποτιμώ το hardware της Apple,το GVFM ήταν επιεικώς αστείο...Ειδικά αυτά τα "powerbooks" μόνο power που δεν είναι.Είχαμε βάλει σε ενός φίλου μου το power book linux και η ταχύτητα ήταν αστεία?!? σχετικά με τον φορητό που έχω εγώ...

Για να με καταφέρει η apple να βάλω McOs πρέπει να ρίξει της τιμές της και να κάνει πιο VFM τα μηχανήματά της:X

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

To να καταφέρνεις να κάνεις αρνητικό σχόλιο σε μια τέτοια κίνηση, που σίγουρα -και στη χειρότερη περίπτωση- δεν βλάπτει κανέναν, είναι άξιο απορίας. Από τότε που εμφανίστηκαν Intel-based Macs ήταν αναμενόμενο ότι με κάποιο τρόπο θα μπορούν να τρέξουν windows xp, η Apple έδωσε απλά μια official λύση, σίγουρα είναι καλύτερα έτσι. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.

• 1 month later...
Να και οι πρώτες φωτογραφίες από το νέο μάτ μαύρο MacBook. Μια χαρά τιμή και μια χαρά δυνατότητες.

Και με το bootcamp παίζει windows, linux από μαμά. Έκτακτα!!!!

Σε κανα μήνα θα έρθει Ελλάδα, σίγουρα το δώρο που θα θέλω για τα Χριστούγεννα

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Linux δεν παίζει με το bootcamp. Πρέπει μετά να κάνεις χακεριές. Η διαδικασία πάντως για να βάλεις windows δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη, τρέχεις ένα wizard στο X, που σου φτιάχνει και ένα cd με τους drivers που χρειάζεσαι, κάνεις restart και μετά εγκατάσταση των Windows, βάζεις και το cd και είσαι έτοιμος. Ούτε αηδίες στυλ Sony, Acer και κυρίως Dell που σου δίνουν τα 45 άχρηστα CD με προγράμματα που δεν τρέχουν καν ούτε τίποτα. Σε σαράντα λεπτά είναι όλα στην εντέλεια. Μετά βέεεεβαια αρχίζουν τα δικά τους τα windows, τα άπειρα pop-up για ασφάλεια κλπ κλπ κλπ. Τόσο καιρό στην ηρεμία και ευχρηστία του Χ είχα ξεχάσει πόσο χάλια είναι. Πάντως έτρεχαν μια χαρά και ιδιαίτερα γρήγορα.

Και με τόσο καλή τιμή για όσα προσφέρει (εκτός αν θέλει κάποιος να παίζει απαιτητικά παιχνίδια) και με το θέμα windows πλέον να μην υφίσταται νομίζω ότι θα κάνουν χρυσές δουλειές.

Δε νομίζω ότι το bootcamp υποστηρίζει Linux, μόνο win XP SP2 απ' ότι ξέρω.

Πάντως ορισμένες κριτικές για το MacBook, πέρα από την αναμενόμενη καλή εικόνα και βαθμολογία επισημαίνουν ότι ζεσταίνεται πάρα πολύ

Λεπτομέρειες στο Engadget

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Πάντως ορισμένες κριτικές για το MacBook, πέρα από την αναμενόμενη καλή εικόνα και βαθμολογία επισημαίνουν ότι ζεσταίνεται πάρα πολύ

Σωστά, το bootcamp θέλει XP SP2, και μάλιστα slipstreamed (σε ένα cd, δε μπορείς να βάλεις άλλη έκδοση και μετά να κάνεις update).

Το θέμα 'θέρμανσης' ήταν θέμα firmware ήταν και όπως φαίνεται το έλυσαν πριν από λίγο καιρό με ένα update.

Ναι μέχρι πριν από 1 βδομάδα υποστήριζε μονο win. Τώρα όμως παίζει και λινουξ.

Επίσης περιμένουμε και την έκδοση vmware για mac που θα λύσει (τουλάχιστον για μένα) το πρόβλημα dual boot. Άντε να δουλεύεις σε win να σώνεις τα αρχεία σε flash, να μπουτάρεις σε μακ και να τα μεταφέρεις, αστα!

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Ναι μέχρι πριν από 1 βδομάδα υποστήριζε μονο win. Τώρα όμως παίζει και λινουξ.

Επίσης περιμένουμε και την έκδοση vmware για mac που θα λύσει (τουλάχιστον για μένα) το πρόβλημα dual boot. Άντε να δουλεύεις σε win να σώνεις τα αρχεία σε flash, να μπουτάρεις σε μακ και να τα μεταφέρεις, αστα!

Δεν τα λες σωστά. Δεν είναι απαραίτητο να μεταφέρεις τα αρχεία σου με flash. Τα δύο λειτουργικά είναι σε άλλα partitions μεν, αλλά το mac βλέπει τα windows μια χαρά και μπορείς να προσπελαύνεις τα αρχεία κανονικότατα. Άσε που το λειτουργικό τρέχει εγγενώς και όχι μέσω virtualization οπότε είναι και ασύγκριτα πιο γρήγορο.

Επίσης το bootcamp ΔΕΝ υποστηρίζει από τη μάνα του linux. Όπως λέει και το άρθρο του Pathfinder, γίνεται μεν αλλά με χακεριά και ΑΦΟΥ βάλεις πρώτα τα windows. Επίσης επίσημοι drivers της Apple για linux δεν υπάρχουν. (Άσε που είδαμε προκοπή γενικώς με της χακιές της OnMac - δεν το γλύτωνες το format μετά).

Τέλος καταλαβαίνω ότι αυτά αφορούν περισσότερο σε mac και όχι ειδικά σε φορητούς υπολογιστές, αλλά προτίμησα να απαντήσω εδώ γιατί ίσως ενδιαφέρει περισσότερους.

Έχεις δίκιο για την ανάγκη χακεριάς. Όσο για το αν βλέπει τα αρχεία, λάθος δικό μου.

Έχεις δίκιο για την ανάγκη χακεριάς. Όσο για το αν βλέπει τα αρχεία, λάθος δικό μου.

Δεν πειράζει, το βασικό είναι οτι μπαίνουν και ότι έχεις ένα πολύ καλό μηχάνημα σε πολύ καλή τιμή που τρέχει 3 λειτουργικά και έχει και ένα σωρό καλούδια :)

Ειδικά αυτά τα "powerbooks" μόνο power που δεν είναι.Είχαμε βάλει σε ενός φίλου μου το power book linux και η ταχύτητα ήταν αστεία?!? σχετικά με τον φορητό που έχω εγώ...

Για να με καταφέρει η apple να βάλω McOs πρέπει να ρίξει της τιμές της και να κάνει πιο VFM τα μηχανήματά της:X

έχεις δοκιμάσει σε PC με windows

- να τρέξεις 28 εφαρμογές παράλληλα (συμπεριλαμβανομένου photoshop και kάτι ανάλογο του iMovie για PC που πρακτικά είναι βαριές εφαρμογές) και να τρέχουν όλα με την ίδια ταχύτητα που θα έτρεχες απλά και μόνο 3 εφαρμογές;

- να αφήσεις τα windows ανοιχτά για πάνω απο 4 μέρες (ούτε restart, ούτε sleep mode);

- να έχεις uptime (δηλαδή χωρίς επανεκκίνηση/κλείσιμο, απλά και μόνο sleep mode όποτε δε γουστάρεις να το έχεις ανοιχτό το mac), πάνω απο 11 μέρες και να τρέχουν όλα ρολόι;

και τέλος, έχεις αφήσει ανοιχτό το word (ναι MS office και στο mac) πάνω απο μια εβδομάδα;

όλα τα παραπάνω δοκιμασμένα προσωπικά, στο powerbook με mac os x και επεξεργαστή 1.33mhz (cpu προ διετίας ίσως και παραπάνω)

Λοιπον εχει ειπωθει οτι το προγραμμα ειναι dual και oχι multi boot poy που απλα σημαινει οτι μπορει να παρει μονο 2 λειτουργικα ταυτοχρονα και οχι παραπανω. Οσο για τα φορητα apple ρωτησα σημερα και εχουν ερθει στην Ελλαδα. Αλλα για να αγορασω απο την αντιπρσωπεια πρεπει να παρω κωδικο να πακν ον λαιν αγορα. Φυσικα λεει μεσα η σελιδα της για τους resellers που ειναι γνωστες φιρμες αλλα με δικες τους τιμες οπως Μουλτιραμα, Γερμανος κλπ. αλλα δεν τα εμφανιζουν πουθενα.

μη ψάχνεις στο νετ για αγορά macintosh.

καλύτερα να επισκεφτείς το fnac ή το multirama ή ακόμη καλύτερα κάποιον μεταπωλητή ο οποίος να μην έχει σχέση με την rainbow.

Αν χρειαστείς βοήθεια και απόψεις καταναλωτών, πέρνα απο εδώ ;)

KennyDopeGr ευχαριστω για το Link, πολυ χρησιμο ;)
Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

• 9 months later...

Μεγάλη προσοχή κατά την εγκατάσταση των windows.. το cd, πρέπει να είναι μαζί με το sp2, όχι ξεχωριστα ;)

imac 24" 2gb 2.16ghz core 2 duo powered :D

Apple iPhone 3G, Nokia: 3110, 3210, 3330, 8210, 6150, 3410, 6610, 6230, 6670, 6270, N70, 6131, E50, 6500 slide, 1680, E51, 6220c, NEC N400i, Sharp GX17, ETEN: M600+ SE: T610, K800i, W580i(x2), K810i, P990i, W20i(zylo), X10 mini pro, ZTE Blade, LG Optimus Black Now: Apple iPhone 3G, Sony Xperia U