Jump to content

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ


katsifis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1)η κατασταση δεν ειναι ουτε για γελια ουτε για κλαμματα. η κατασταση ειναι για να μελετηθει και να παρθουν σοβαρες οσο και ουσιαστικες αποφασεις χωρις να θιγεται κανεις και τιποτε.

 

Αποφάσεις χωρίς να θίγεται κανείς και τίποτε δε μπορεί να παρθούν. Είναι απλώς αδύνατο. Όπως λένε και οι αγγλοσάξονες δε μπορείς να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις μερικά αυγά.

 

2)δεν ειμαι σε θεση να κατακρινω τη γλωσσα ενος γνωστου και σοβαρου καθηγητη νομικης.

 

Ειλικρινά με έχεις μπερδέψει. Δεν είσαι σε θέση να κατακρίνεις "τη γλωσσα ενος γνωστου και σοβαρου καθηγητη νομικης". Δεν είσαι επίσης " ο αρμοδιες ανθρωπος για να δωσω λυσεις σε τοσο σημαντικα θεματα" όπως το θέμα του ασύλου.

 

Παρόλα αυτά είσαι από ότι φαίνεται αρμόδιος να κατακρίνεις τις στατιστικές μεθόδους μια γνωστής και σοβαρής εταιρίας δημοσκοπήσεων. Επίσης είσαι σε θέση να διαφωνείς με προτάσεις χωρίς να έχεις να προτείνεις εναλλακτικές λύσεις.

 

Ελπίζω ότι μπορείς να διακρίνεις την αντίφαση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

φίλε, με συγχωρείς , το είχα γράψει προτού διαβάσω παρακάτω ότι είχες χάσει μια χρονιά από τη ζωή σου λόγω μιας κατάληψης σε Λύκειο (..) Νόμιζα ότι είχε νόημα να ανταλλάσσω επιχειρήματα μαζί σου αλλά κατάλαβα ότι αν ακόμα δεν βλέπεις το πόσο άχρηστες και α-νόητες είναι αυτές οι πίπες δεν πρόκειται να το δείς ποτέ. no offense

καλημερα, δε το λεω για τη χαμενη μου χρονια.

καλως ή κακως, ο,τι εγινε-εγινε.

εγω το λεω απλα επειδη το κειμενο που παρεθεσα δε θα το σατυριζα ποτε.

μου φαινεται περαν του δεοντως σοβαροτατο.

Ειλικρινά με έχεις μπερδέψει. Δεν είσαι σε θέση να κατακρίνεις "τη γλωσσα ενος γνωστου και σοβαρου καθηγητη νομικης". Δεν είσαι επίσης " ο αρμοδιες ανθρωπος για να δωσω λυσεις σε τοσο σημαντικα θεματα" όπως το θέμα του ασύλου.

Παρόλα αυτά είσαι από ότι φαίνεται αρμόδιος να κατακρίνεις τις στατιστικές μεθόδους μια γνωστής και σοβαρής εταιρίας δημοσκοπήσεων. Επίσης είσαι σε θέση να διαφωνείς με προτάσεις χωρίς να έχεις να προτείνεις εναλλακτικές λύσεις.

Ελπίζω ότι μπορείς να διακρίνεις την αντίφαση.

1)μα σου ειπα και νωριτερα, δε μπορει ο καθενας μας να εχει λυση για ολα.ετσι ειναι τα πραγματα.σου φαινεται παραξενο?

2)δε κατακρινω τις στατιστικες και τις δημοσκοπησεις, απλα δε τις λαμβανω σοβαρα και στη παρουσα φαση δε με απασχολουν.

τα αποτελεσματα της δημοσκοπησεις ειναι αναμφισβητητα σωστα, το κατα ποσο μας ενδιαφερουν και μας επηρεαζουν ειναι εντελως διαφορετικο θεμα.

3)οταν ενας διαπρεπης καθηγητης της νομικης επιστημης γραφει για το ασυλο, απλα δε μπορω να το σχολιασω, ξερει πολυ καλυτερα απο ολους μας τι γραφει και γιατι τι γραφει.

το ιδιο θα συνεβαινε αν μου παρεθετες και εσυ ενα αναλογο κειμενο απο καποιον που γραφει πραγματα κατα του ασυλου.

δε σου πεταω αυτο το κειμενο και σου λεω "παρε το διαβασε το και μη μου λες αλλες ********". στο δινω απλα για να ενημερωθεις για την αντιθετη με τη δικη σου αποψη.:)

Link to comment
Share on other sites

Καποιοι εχουν σαφες συμφερον να ανοιξουν ιδιωτικα κι να καταργηθει το ασυλο το να προσπαθουμε να τους πεισουμε με επειχηρηματα ειναι ανουσιο ξερουν πολυ καλα τοι θελουν κι ας ειναι αδικο.Σιγα μην τους παρακαλεσουμε κιολας.Η αδικια γυρνα σε αυτον που την προκαλει .

 

Οσο για τον george νομιζω οτι παραεισαι κυνικος ολα τα κατορθωματα στο παρελθον εχουν κερδηθει μεσα απο θυσιες κι αγωνες κι πολλες φορες ικι χαμενους.

 

Το να καθομαστε να γκρινιαζουμε απλα κι να κρινουμε τους παντες δεν βγαινει σε κατι αν λοιπον δεν υπηρχαν ολοι αυτοι οι αχρηστοι αγωνες δεν θα πετυχεναμε ποτε τπτ.Η νεα γενια ειναι πολυ πιο υποψιασμενη απο την προηγουμενη της μιας 10ετιας πριν ξερουμε καλα τι κανουμε κι τι μπορουμε να κερδισουμε .Εγω προτεινω να κρινουμε ολοι εκ του ασφαλους απο τα σπιτακια μας κι να κανουμε κι τους εξυπνους.

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας παρακολουθήσει από μέσα πολλούς αγώνες εδώ και χρόνια και συνεχίζοντας από μέσα να παρακολουθώ και τους τελευταίους, αυτή η γενιά το ίδο νυχτωμένη με τις άλλες είναι. Και θα πετύχει ότι έχουν πετύχει και οι προηγούμενες......δηλαδή τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι λόγω έλλειψης πληροφορίας και επειδή νομίζουν ότι στα πανεπιστήμια γίνεται μόνο ... μάθημα και εξετάσεις ενθουσιάζονται με συνθήματα για αγώνες, αντίσταση κτλ. αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να δουν λίγο πιο καθαρά; Ποιός είναι ο εχθρός; Και τι πιστεύετε ότι είναι το κίνητρο του εχθρού; Έτσι, μας έχουν βάλει στο μάτι να μας αφανίσουν χάρη των συμφερόντων;

 

Εχθρός δεν είναι ούτε το κράτος, ούτε η εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν είναι εχθρός η συνεργασία με το ... κεφάλαιο, ούτε μια ασήμαντη θεωρητική αλλαγή στον (ανύπαρκτο σε όλο τον πλανήτη) "θεσμό του ασύλου". Δηλαδή το ΕΜΠ που είναι δημιούργημα του καπιταλιστικού κατεστημένου ήταν λάθος που ιδρύθηκε; Ή το Πάντειο που ήταν ιδιωτικό πανεπιστήμιο;

 

Σκεφτείτε τους λίγους καθηγητές (τους μόνους που δικαιολογούν τους μισθούς τους) που πραγματικά δουλεύουν και έχουν συνεργασίες με ξένους και συμμετοχές σε μεγάλες διακρατικές συνεργασίες πόσο ξεφτυλίζονται με αυτή την ιστορία με τις καταλήψεις. Και μετά πόσο θα γελάσουν οι ίδιοι ξένοι όταν θα τους ξαναζητήσουμε να κατεβάσουμε μαζί κάποια πρόταση ή να ενταχθούμε σε κάποιο μεγάλο διακρατικό project. Μπορείτε βέβαια να προτιμάτε τα χρήματα για έρευνα και συνεργασίες να πηγαίνουν αλλού και όχι σε Ελληνικά Ιδρύματα για να είμαστε "ανεξάρτητοι από το διεθνές κεφάλαιο και το ισοπεδωτικό σύστημα"...

 

Και ένα quiz: σκεφτείτε ότι θα πάμε να ζητήσουμε δουλειά σε κάποια (από τις λίγες πλέον) σοβαρή εταιρεία και στο interview θα έρθει μαζί κάποιος που έκανε διπλωματική στο εξωτερικό σε συνεργασία με κάποια εταιρία όπως γίνεται συνήθως. Ποιός θα πάρει τη θέση και ποιός τον.....???

Read The F...ing Manual First
Link to comment
Share on other sites

Καποιοι εχουν σαφες συμφερον να ανοιξουν ιδιωτικα κι να καταργηθει το ασυλο το να προσπαθουμε να τους πεισουμε με επειχηρηματα ειναι ανουσιο ξερουν πολυ καλα τοι θελουν κι ας ειναι αδικο.Σιγα μην τους παρακαλεσουμε κιολας.Η αδικια γυρνα σε αυτον που την προκαλει .

 

 

Πειράζει που εγώ και αρκετοί άλλοι από ότι διαβάζω απλά δεν έχουμε καταλάβει γιατί (και δε συμφωνούμε ότι) η κατάργηση* του ασύλου και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι άδικη?

 

Και καλά, για την ίδρυση “ιδιωτικών” πανεπιστημίων τουλάχιστον καταλαβαίνω που το πας. Η κατάργηση8 του ασύλου γιατί είναι άδικη? Καταλαβαίνω ότι δε συμφωνείς, αλλα "άδικη" γιατί?

 

* Εννοείται ότι για "κατάργηση" μιλάμε πάντα σε θεωρητικό επίπεδο, το άσυλο φυσικά και δεν καταργείται όπως έχω κουραστεί να λέω.

Link to comment
Share on other sites

gma καποια παιδια δωσαν 3 4 φορες η καθησαν κι διαβασαν μια κι καλη κι μπηκαν στα δημοσια πανεπιστημια γιατι να μπουν αλοι κι να διεκδικουν κατι που κερδισαμε εμεις?Ας βρουν διεξοδο αλλου η ας διεκδικησουν κατι αλλο.Εμεις σδηλαδη που καθησαμε κι πατηθηκαμε 3 χρονια στο λυκειο κι πληρωνουμε στεγααση σε αλλες πολεις τι ειμαστε ..........?

Που θα εχει δικαιωμα να μπαινει ο καθενας ανεξαρτητου δυνατοτητων σε οποια σχολη θελει κι θα ναι στην δικαιοδοσια της σχολης αν θα του δωσειν το πτυχιο η οχι.Ναι αισθανομαι οτι ειμαστε ηλιθιοι ολοι εμεις που κατσαμε κι διαβασαμε ενω ενας φιλος μου κου το ειπε καθαρα .. εισαι κοροιδο καθησες κι σκοτωθηκες κ τρα οποιος θελει θα χει ιδιο πτυχιο με σενα κι ισως με λιγοτερα εξοδα.Υπαρχει ζηλια κι συμφερον προς οσο7υς δουλεψαν κι πολλοι φιλοι μου που δεν περασαν γελουσαν κι με δουλευαν μπροστα μου οτι δες εμεις τωρα ειμαστε καλυτερα απο σενα.

 

Xphys η συνεργασια με το κεφαλαιο ισως βοηθα εκεινους που μπορουν να συνεργαστουν την φιλοσοφικη ,την θεολογικη ,το αρχαιολογικο, την ψυχολογια ,την κοινωνιολογια,το παιδαγωγικο κι πληθος αλλες σχολες ποιος θα βρεθει να τις χρηματοδοτησει?Αυτος ειναι ο κυριος λογος που κποιες θεωρητικες σχολες διαμαρτυρονται.Δεν θα τις χρηματοδοτει κανεις .κι οταν ρωτηθηκε ο εκπροσωπος της κυβαρνησης αν θα γινουν σχολες 2 ταχυτητων ειπε σαφως κι θα γινουν αλλα δεν μας ενοχλει αυτο.Ενοχλει τα ατομα που ανηκουν στις σχολες αυτες οτι θα αδικουνται κι μας συγχωρειται κι πολυ που εχουμε το θρασσος κι διαμαρτυρομαστε που μας αφηνουν ξεκρεμαστους.Οσο για την συνεργασια που λες δεν θα χαμ κανενα προβλημα αρκει να ναι σωστη οχι με τους σημερινους ορους.Ουτε το κρατος ειναι εχθρος ουτε οι αλλαγες απλα απαιτουμε χρηματοδοτηση κι απο το κρατος οχι μονο απο μανατζερ κι καλυτερες ρυθμισεις.

Οσο για την συνεργασια με το κεφαλαιο που λες σε αλλες σχολες,πχ αρχιτεκτονικη εχουν δικιο τα παιδια η ανεργια τους πλητει φανταζεσαι να πρεπει να εργαζονται κι μεσα στα πανεπιστημια τις δουλειες τους να τις χρησιμοποιουν αλλοι να μην πληρονωνται κι οταν βγαινουν να ναι κι ανεργοι.Αυτο αγαπητε μου την στιγμη που δεν πληρονομαστε δεν ειναι συνεργασια αλλα δουλια.Οσο για το κουιζ που λες θα παρει τον .... οποιος εχει τα λιγοτερα προσοντα.στο εξωτερικο ολοι μπορουν να κανουν ενα μεταπτυχιακο μια συνεργασια η οτι θελουν νομιζω αρκει να το ψαξουν.Ασε που εφοσον θα εχουν οι εταιριες συνεργασια με πανεπιστημια οπου οι φοιτητες δεν θα πληρωνονται παιζουν να παρουν κι οι δυο δεν λεω τι..

 

Κι υπαρχει ασχημη παραφιλολογια κι αποψεις που ακουστηκαν οτι ολοι ειμαστε τεμπεληδες οτι δεν μας νοιαζει ποτε θα παρουμε πτυχιο δεν συμβαινει κατι τετοιο απλα εχουμε παρακουλουθησει πολλα ειμαστε δικτυομενοι κι διαβαζουμε πισω απο τα ψιλα γραμματα τι θελουν να πουν .Μην ειστε πια τοσο αρνητικοι κι υποστηρηξτε μας μια φορα για να διαμαρτυρομαστε συσωμοι κατι θα ξερουμε.

Η ελλαδα βρισκεται στα τελευταια υποχρηματιζομενα κρατη στον τομεα της παιδειας κι της περιθαλψης επισης ολα τα κεφαλαια πανε σε οπλα κι δεν ξερω που αλλου καιρος ειναι να απαιτησουμε να χρηματοδοτηθουν τα πανεπιστημια κι απο το κρατος .

Link to comment
Share on other sites

gma καποια παιδια δωσαν 3 4 φορες η καθησαν κι διαβασαν μια κι καλη κι μπηκαν στα δημοσια πανεπιστημια γιατι να μπουν αλοι κι να διεκδικουν κατι που κερδισαμε εμεις?Ας βρουν διεξοδο αλλου η ας διεκδικησουν κατι αλλο.Εμεις σδηλαδη που καθησαμε κι πατηθηκαμε 3 χρονια στο λυκειο κι πληρωνουμε στεγααση σε αλλες πολεις τι ειμαστε ..........?

 

 

Προσωπικά δε μου αρέσει αυτή η λογική. Εμείς περάσαμε, οι άλλοι δεν έχουν δικαίωμα στη γνώση και στη μόρφωση. Είναι τουλάχιστον παράλογο αυτό, τι στιγμή που όλοι αυτοί μπορούν να πάνε σε χώρες τις ΕΕ και να σπουδάσουν κι ερχόμενοι να αναγνωριστούν άμεσα επαγγελματικά, να κλείνουμε τα ματια και να νομίζουμε ότι τους περιορίζουμε.

 

Το έχω γράψει πιθανώς 4-5 φορες, αλλα δε μου απάντησες. Αφού εμείς που περάσαμε είμαστε τόσο καλύτεροι από τους άλλους, τι έχουμε να φοβηθούμε από αυτούς όταν θα διεκδικούμε τις ίδιες θέσεις εργασίας?

 

Aλλωστε μπορεί κάποια επαγγέλματα να είναι κορεσμένα, σε κάποιους τομείς οι επιχειρήσεις όμως κάνουν αμάν να βρούν αποφοιτους με τις ΣΩΣΤΈΣ δεξιότητες, γιατί ευτυχώς η δυστυχώς οι παπαγάλοι δεν κάνουν πάντα αξιόλογους υπαλληλους.

 

Που θα εχει δικαιωμα να μπαινει ο καθενας ανεξαρτητου δυνατοτητων σε οποια σχολη θελει κι θα ναι στην δικαιοδοσια της σχολης αν θα του δωσειν το πτυχιο η οχι.

 

Αυτό ποιος το λέει? Ότι οποιος θέλει θα μπαίνει κι όπως θέλει θα παίρνει πτυχίο? Μη κρατικά δε σημαίνει ότι το κράτος δε θα ασκεί εποπτεία. Εγώ αυτό έχω διαβάσει πάντως.

 

Aλλωστε αν αυτό είναι το πρόβλημα σου, τότε μάλλον διαφωνείς με το διαδικαστικό του θέματος κι όχι με το αν θα πρέπει να υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια η όχι.

 

Ναι αισθανομαι οτι ειμαστε ηλιθιοι ολοι εμεις που κατσαμε κι διαβασαμε ενω ενας φιλος μου κου το ειπε καθαρα .. εισαι κοροιδο καθησες κι σκοτωθηκες κ τρα οποιος θελει θα χει ιδιο πτυχιο με σενα κι ισως με λιγοτερα εξοδα.Υπαρχει ζηλια κι συμφερον προς οσο7υς δουλεψαν κι πολλοι φιλοι μου που δεν περασαν γελουσαν κι με δουλευαν μπροστα μου οτι δες εμεις τωρα ειμαστε καλυτερα απο σενα.

 

Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι ότι η μικροπρέπεια κάποιων φίλων σου δε μπορεί να αποτελεί κριτήριο.

 

Μην ειστε πια τοσο αρνητικοι κι υποστηρηξτε μας μια φορα για να διαμαρτυρομαστε συσωμοι κατι θα ξερουμε.

 

Θα σε υποστηρίξω όταν θα συμφωνήσω με τα επιχειρήματα σου, όχι επειδή “κάτι θα ξέρεις για να φωνάζεις”. Μα καλά τι λογική είναι αυτοί? Επειδή το λέει η μάζα έτσι θα είναι??? Από τα πιο ανίσχυρα επιχειρήματα που έχουν ακουστεί εδώ μέσα.

 

Και δεν ξέρω πως μπορώ να συμφωνήσω αλόγιστα ότι μάλλον κάτι θα ξέρετε, όταν μιλάς για κατάργηση του ασύλου (δεν ισχύει), για ιδιωτικά πανεπιστήμια (η συζήτηση γίνεται για μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά) κτλ.

 

Η ελλαδα βρισκεται στα τελευταια υποχρηματιζομενα κρατη στον τομεα της παιδειας κι της περιθαλψης επισης ολα τα κεφαλαια πανε σε οπλα κι δεν ξερω που αλλου καιρος ειναι να απαιτησουμε να χρηματοδοτηθουν τα πανεπιστημια κι απο το κρατος.

 

Edw einai to zoumi. An to kratos vazei x kai apo mi kratikoys/idiwtikous foreis mporei na dothei allo toso gia tin Paideia, giati ws xwra na xasoume aftous tous porous?

Link to comment
Share on other sites

Στην γνωση κι στην μορφωση εχετε τα οτυχια μας αστε ησυχα.gmac εσυ σε ποια σχολη εισαι?

 

Αλλαζεις τα λογια μου κι δεν απαντας σε πολλα.Με τις θεωρητικες σχολες τι θα γινει?Θα υποχρηματοδοτουνται?

 

Τα παιδια των αλλων σχολων που θα εχουν συνεργασια με ομιλους θα εργαζονται στις σχολες χωρις αμοιβη για να χρηματοδοτουνται τα πανεπιστημια τους?Αυτο δεν τουςκαθιστα αντικειμενα εκμεταλευσης γιατι για την ιδια εργασια εκτος θα πληρωνονταν?Κι ποιος μας λεει οτι οι ιδιες εταιριες θα προσλαβουν αυτους τους αποφοιτους η αργοτερα δεν θα μεινουν ανεργοι ?

Ναι με τα διαδικαστικα διαφωνω σωστα καταλαβες αλλα κι δεν υπαρχει αναγκη απο ιδιωτικα.Η αγορα ηδη ειναι γεματη απο πτυχιουχους δεν χρειαζεται κι νεους .Αυτο το μετρο θα φερει την Ελλαδα σε ασχημο αδιεξοδο νομιζω.

 

gmac ειμαστε η πλειοψηφια των φοιτητων οχι η μαζα η μαζα ειναι οι αλλοι εκτος.Κι ναι για να διαμαρτυρεται ολη η ελληνικη νεολαια κατι θα ξερει.Δεν γινεται να μαστε ολοι ηλιθιοι τεμπεληδες κι ολα τα υπολοιπα .

Τελος κανεις δεν ειπε οχι σε ξενους πορους αλλα η Ελλαδα για ποιο λογο να μην χρηματοδοτησει τα παιδια της κι η ιδια κι αν φτασουμε σε ενα καλο επιπεδο την συνεργασια κι την χρηματοδοτηση απο εξω θα την εχουμε σιγουρη.Απλα να σταματησουμε μια ζωη να εξαρτομαστε απο αλλους

Link to comment
Share on other sites

Στην γνωση κι στην μορφωση εχετε τα οτυχια μας αστε ησυχα.gmac εσυ σε ποια σχολη εισαι?

 

 

Poios sou peirazei to ptuxio sou kali mou Xristinoula? Egw pantws oxi :lol: :lol:

 

Se kamia, exw papsei na eimai foititis edw kai sxedon 4 xronia. Eixa vlepeis tin tyxi kai atuxia taftoxrona na eimai foititis tou Pa.Mak.

Link to comment
Share on other sites

(sugnwmi gia ta greeklish)

 

Xristina to na mou les oti den apantaw se polla, ti stigmi pou den exeis apantisei sxedon se tipota einai antifatiko.

 

Egw den apokalesa kanenan ilithio oute tempeli. Kata ta alla, sunexizeis na epimeneis na me peiseis me mono epixeirima ton arithmo twn atomwn pou sumfwnoyn h diafwnoun. Afou eiste tosoi polloi, vreite kai kanena epixeirima tis prokopis pou na afora tin ousia :lol:

Kai o Xristodoulos eixe 3 ekatomuria upografes. Afto simainei oti eixe dikio?

 

Ta mi kratika panepistimia (kai oxi idiwtika opws sunexws anafereis) den exoun tipota na kanoun me tin kratiki xrimatodotisi pros ta dimosia. Afto einai ena thema, alla kath’ola ksexwristo.

 

Oso gia th sunergasia panepistimiwn (kratikwn kai mi) me epixeiriseis gia erevna, to provlima einai oti sti xwra mas de theloume na kanoume tipota xwris na plirwnomaste. Uparxei h arxi tis amoivaiotitas. Oi foitites/erevnites xreiazontai empeiria, oi epixeiriseis prosvasi stin erevna, ta panepistimia xrimatodotisi. Dwrean erevna den kanei kaneis pantws.

 

To pleonasma ptuxiouxwn de lunetai me apagorefsi idrusis panepistimiwn. Tha to grapsw gia 5i fora, kai na to apagorefsoume edw, mas erxontai ptuxiouxoi ap’eksw. Ti tha exoume kanei? Mia trypa sto nero. As eixame swsto epaggelmatiko prosanatolismo, na dialegan epaggelmata me mellon oi neoi. Den eida na kanete kamia katalipsi gia afto.

 

Oi Ellines ptuxiouxoi antagonizontai HDH me tous apofoitous ksenwn panepistimiwn, idiwtikwn idrumatwn pou HDH leitourgoun, parartimatwn ktl. Ki emeis anti na koitame na kanoume to dimosio panepistimio kalutero, kruvoume san ti strouthokamilo to kefali stin ammo kai nomizoume oti an den anathewrithei to arthro 16 tha exoume ligotero antagwnismo stin agora ergasias. Kounia pou mas kounage.

Link to comment
Share on other sites

gmac ειμαστε η πλειοψηφια των φοιτητων οχι η μαζα η μαζα ειναι οι αλλοι εκτος.Κι ναι για να διαμαρτυρεται ολη η ελληνικη νεολαια κατι θα ξερει.Δεν γινεται να μαστε ολοι ηλιθιοι τεμπεληδες κι ολα τα υπολοιπα .

Κοίταξε...επειδή και εμείς σε δημόσιο πανεπιστήμιο πηγαίνουμε...μην λες ότι διαμαρτύρεται η ελληνική νεολαία γιατί παραπληροφορείς τον κόσμο...διαρματύρεται ένα τμήμα της, και το αν αυτό είναι η πλειοψηφία ή όχι είναι θέμα ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΛΗΣ συζήτησης...

 

Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, υπάρχουν και αρκετοί τεμπέλιδες που επωφελούνται των κινητοποιήσεων μόνο και μόνο για να χάσουν μάθημα...δυστυχώς λόγω του συστήματος των πανελληνιών υπάρχουν άτομα με μυαλό μαθητή δημοτικού σε σώμα 20χρονου που απλά πιάνουν χώρο στα ΑΕΙ... αλλά τί να κάνουμε, έχουν και αυτοί άποψη.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Ακου εσυ να δεις πρωτον μαθε να μιλας.Δευτερον ναι διαμαρτυρεται η ελληνικη νεολαια γιατι ειμαστε η πλειοψηφια.Αν δεν ειμασταν οι σχολες θα ηταν ανοιχτες.Με το να απαξιωνεις τους συναδερφους σου κι να λες οτι οσοι διαφωνουν ειναι τεμπεληδες κι με μυαλο μωρου δεν ειναι παραπληροφορηση?νΚι πιστεψε με αλλη ορεξη κι αγωνια δεν εχουμε ολοι τωρα απο το να χανουμε μαθημα.Κι οτι κλεινουμε τις σχολες γιατι βαριομαστε να παμε ειναι παιδαριωδης κι χαζη δικαιολογια.
Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς λόγω του συστήματος των πανελληνιών υπάρχουν άτομα με μυαλό μαθητή δημοτικού σε σώμα 20χρονου που απλά πιάνουν χώρο στα ΑΕΙ... αλλά τί να κάνουμε, έχουν και αυτοί άποψη.

κατσε δε καταλαβα, λες οτι υπαρχουν ατομα μεσα στα πανεπιστημια με μυαλο μικρου παιδιου που ομως πετυχαν στις πανελληνιες και εισηχθησαν με αξιολογους βαθμους στα ΑΕΙ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν απαντησα γιατι δεν καταλαβα τι ρωτας συνοψισε τις ερωτησεις να απαντησω

 

As arxisoume me ta vasikotera.

 

- Otan OPOIOS thelei, mporei se spoudasei opoudipote stin EE kai gurnwntas pisw na exei aftomata epaggelmatika dikaiwmata, ti kerdizoume apagorevontas tou na spoudasei stin Ellada ?

- Otan ta parartimata ksenwn panepistimiwn tha anagnwristoun ANAGASTIKA logw EE, kai afto den mporoume na to empodisoume oso ki an fwnaksoume, ti noima exei olh h fasaria gurw apo ta mi kratika idrumata ?

- Ti noima episis exei na leme oti ta idiwtika panepistimia tha einai ekeino, tha einai to allo, otan HDH uparxoun sti xwra mas kai ston idiwtiko tomea kapoia apo afta exoun megaluteri perasi apo kapoia dimosia.

- Anti na koitame na veltiwsoume to elliniko panepistimio, giati prospathoume apla na apagorefsoume tin idrusi antagwnistikwn idrumatwn, pou tha mas ANAGASOUN na ginoume kaluteroi (h logiki tou “na psofisei h katsika tou geitona”).

Link to comment
Share on other sites

κατσε δε καταλαβα, λες οτι υπαρχουν ατομα μεσα στα πανεπιστημια με μυαλο μικρου παιδιου που ομως πετυχαν στις πανελληνιες και εισηχθησαν με αξιολογους βαθμους στα ΑΕΙ?

 

Ναι. Θεωρείς ότι η επιτυχία στις Πανελλήνιες συνδέεται άμεσα με την ωριμότητα του εξεταζόμενου;

 

Δευτερον ναι διαμαρτυρεται η ελληνικη νεολαια γιατι ειμαστε η πλειοψηφια.Αν δεν ειμασταν οι σχολες θα ηταν ανοιχτες.

Η πλειοψηφία των 7.000 (περίπου) φοιτητών της ΑΣΟΕΕ είναι οι 500 που ψηφίζουν υπέρ της κατάληψης στις γενικές συνελεύσεις;

 

Με το να απαξιωνεις τους συναδερφους σου κι να λες οτι οσοι διαφωνουν ειναι τεμπεληδες κι με μυαλο μωρου δεν ειναι παραπληροφορηση?

Δεν απαξιώνω όλους τους συναδέλφους μου, ούτε λέω ότι όσοι διαφωνούν είναι τεμπέλιδες για αυτό σε παρακαλώ να διαβάζεις καλύτερα τα post μου. Λέω ότι στα πανεπιστήμια υπάρχουν ΚΑΙ τεμπέλιδες (όπως υπάρχουν σε όλη την κοινωνία) που δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες των Γ.Σ. και επιθυμούν να κλείσει η σχολή απλά γιατί τους αρέσει να τεμπελιάζουν. Και αν θεωρείς ότι είμαι λάθος, τότε μάλλον ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα...γιατί εγώ άλλα βλέπω στη σχολή μου.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, υπάρχουν και αρκετοί τεμπέλιδες που επωφελούνται των κινητοποιήσεων μόνο και μόνο για να χάσουν μάθημα...

Και για να πουμε και του αλλου γκαβου το δικιο, υπαρχει και ενας σκασμος απο κομματικοποιημενους ολων των παραταξεων που με ολους τους "ταχα" αγωνες και τις "ταχα" ομιλιες τους και τα πομφωδη και στομφωδη μηνυματα τους που αποσκοπουν αποκλειστικα και μονο σε μερικες ψηφους στις επερχομενες εκλογες ενω κατα τα αλλα δε δινουν δεκαρα για τις αλλαγες.

ολοι εχουν τα συμφεροντα τους, αλλα αυτο δε μας απασχολει.

Link to comment
Share on other sites

Ακομη κι μστο εξωτερικο υπαρχουν περιπτωσεις ατομων που πηραν πτυχιο χωρις να το αξιζουν.Υπαρχουν ομως σχολες που ειναι υπεροχες κι θα θελα να παω πολυ σε καποια απο αυτες.Δεν εχω κανενα προβλημα στο να γινουν ιδιωτικες σχολες παραρτηματα ξενων πολυ καλων πανεπιστημιων.αλλα οχι πολλες 2,3 κι καλες μετα απο λιγα χρονιανα αναγνωριστουν αφου εχουν εξοπλιστει καταληλα κι να ναι αντγωνιστικες των Ελληνικων.Ετσι ναι συμφωνω απολυτα οχι ομως στο αε σβησε το καθε ιεκ να γινει πανεπιστημιο.

 

Κι να εχουν κριτηρια στο ποιους παιρνουν αυστηρα μην δουμε γιατρους με βιολογια 10 κι χημεια 8 στις πανελλαδικες.

 

σου ειπα να γινει αργα κι σωστα αλλιως δεν εχω κανενα προβλημα.Ισα ισα να παρεμβει η ευρωπαικη ενωση να εχουμε καπου να απευθυνομαστε κι να γινει πιο σοβαρη δουλεια.

 

Ας δωσουν χρηματα στα δημοσια οι κυριοι που τα απαξιωνουν κι ας αφησουν το ανταγωνισμο χωρις κονδυλια δεν ανταγωνιζομαστε

Link to comment
Share on other sites

Και για να πουμε και του αλλου γκαβου το δικιο, υπαρχει και ενας σκασμος απο κομματικοποιημενους ολων των παραταξεων που με ολους τους "ταχα" αγωνες και τις "ταχα" ομιλιες τους και τα πομφωδη και στομφωδη μηνυματα τους που αποσκοπουν αποκλειστικα και μονο σε μερικες ψηφους στις επερχομενες εκλογες ενω κατα τα αλλα δε δινουν δεκαρα για τις αλλαγες.

ολοιεχουν τα συμφεροντα τους, αλλα αυτο δε μας απασχολει.

 

Συμφωνώ 100% !

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Link to comment
Share on other sites

Ακομη κι μστο εξωτερικο υπαρχουν περιπτωσεις ατομων που πηραν πτυχιο χωρις να το αξιζουν.Υπαρχουν ομως σχολες που ειναι υπεροχες κι θα θελα να παω πολυ σε καποια απο αυτες.Δεν εχω κανενα προβλημα στο να γινουν ιδιωτικες σχολες παραρτηματα ξενων πολυ καλων πανεπιστημιων.αλλα οχι πολλες 2,3 κι καλες μετα απο λιγα χρονιανα αναγνωριστουν αφου εχουν εξοπλιστει καταληλα κι να ναι αντγωνιστικες των Ελληνικων.Ετσι ναι συμφωνω απολυτα οχι ομως στο αε σβησε το καθε ιεκ να γινει πανεπιστημιο.

 

Den eimai nomikos, alla apo oti exw diavasei, h EE den mas dinei to dikaiwma na anagnwrisoume kapoia parartimata kai kapoia oxi. Apo ti stigma pou to X IEK einai parartima tou Y panepistimiou kai dinei ptuxio tou Y, to Y einai upefthino gia to ptuxio kai to Y me ti seira tou elegxetai apo tis arxes allis xwras tis EE.

 

Swsto h lathos, etsi tha ginei anagastika.

Ας δωσουν χρηματα στα δημοσια οι κυριοι που τα απαξιωνουν κι ας αφησουν το ανταγωνισμο χωρις κονδυλια δεν ανταγωνιζομαστε

 

O antilogos (pou ekfrastike kai parapanw) einai oti anti ta dimosia panepistimia na perimenoun aplws lefta apo to kratos, as kanoun sovari erevna gia na ta kerdisoun. Tosa kondulia kratika, evrwpaika kai idiwtika uparxoun gia erevna, o laos leei oti an de vrekseis k*lo den trws psari.

 

Kai idiwtika kondulia mporei na min uparxoun gia px ti filosofiki, ta evrwpaika kai kratika programmata pou trexoun prepei na ta kerdisoun. Oxi aplws na trwne xwris na paragoun erevna.

 

Giati, an thumasai, h panepistimiaki koinotita antidra KAI stin aksiologisi. Diladi thelei na pairnei, alla xwris na dinei logo. Lupapai, alla etsi de ginetai!

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Θεωρείς ότι η επιτυχία στις Πανελλήνιες συνδέεται άμεσα με την ωριμότητα του εξεταζόμενου;

προφανως.

εχεις εσυ καποιο αλλο τροπο στο νου σου προκειμενου να διασφαλισεις την εισαγωγη των "ποιοτικοτερων" μαθητων στη τριτοβαθμια εκπαιδευση περαν απο την κοινη γραπτη εξεταση σε πανελλαδικο επιπεδο?:confused:

και ακομη ετσι να ειναι, με ποια λογικη ειναι αξιοι αυτο που θα βγουν στο εξωτερικο σε ιδιωτικα πανεπιστημια να σπουδασουν μαθηματικα, φυσικη αρχιτεκτονικη?:blink:

Link to comment
Share on other sites

Οχι αλλα συνδεεται με τις νοητικες του ικανοτητες 100 ατομα που εγρααν στα μαθηματικα παιδειας 19 κι κατι κι μπηκαν ιατρικη δεν μπορει να ναι ολοι χαζοι.Κι να αφονται κι να φερονται ωστε να κλεινουν τις σχολες τους.

 

Ειναι ενα πολυ καλο ποσοστο παντως.Ας πανε ολοι στην συνελευση να δουμε τι θα γινει τοτε.

 

Ενταξει υπαρχουν κι τεμπεληδες αλλα ποσοι να ναι αυτοι?ΣΔεν ειναι οσοι κλεινουν την σχολη αλλα μια μειοψηφια.Ναι υπαρχουν κι τεμπεληδες ε και?

Link to comment
Share on other sites

Και για να πουμε και του αλλου γκαβου το δικιο, υπαρχει και ενας σκασμος απο κομματικοποιημενους ολων των παραταξεων που με ολους τους "ταχα" αγωνες και τις "ταχα" ομιλιες τους και τα πομφωδη και στομφωδη μηνυματα τους που αποσκοπουν αποκλειστικα και μονο σε μερικες ψηφους στις επερχομενες εκλογες ενω κατα τα αλλα δε δινουν δεκαρα για τις αλλαγες.

ολοι εχουν τα συμφεροντα τους, αλλα αυτο δε μας απασχολει.

Δε μας απασχολεί; Από τη στιγμή που ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που θέλουν κατάληψη είναι άτομα που κοιτάζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα (από κομματικά μέχρι θέματα βαρεμάρας), επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο το συνολικό αποτέλεσμα (όχι απόλυτα, αν και προσωπικα θεωρώ πως δυστυχώς είναι η συντριπτική πλειοψηφία), θεωρείς οτι πρέπει να το περάσουμε στο ντούκου; Τι να την κάνω την περιβόητη πλειοψηφία σας που μας ζαλίζετε τόσο καιρό, όταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι υποκινούμενη από προσωπικά συμφέροντα; Και λέω μεγάλο, γιατί οι περισσότεροι που ασχολούνται συστηματικά με αυτά, το κάνουν για τα δικά τους οφέλη. Οι υπόλοιποι την έχουν μυριστεί και απέχουν...

Link to comment
Share on other sites

και ακομη ετσι να ειναι, με ποια λογικη ειναι αξιοι αυτο που θα βγουν στο εξωτερικο σε ιδιωτικα πανεπιστημια να σπουδασουν μαθηματικα, φυσικη αρχιτεκτονικη?:blink:

 

To desame sxoini kordoni oti ta mi kratika panepistimia den exoun proupotheseis eisagwgis kai mpainei o kathe asxetos …

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...