Jump to content

300 - 300: Rise of an Empire (2006 - 2013)

TN97
 Κοινοποίηση

Η γνώμη σας για την ταινία  

313 members have voted

1. 1. Η γνώμη σας για την ταινία

• Πάρα πολύ καλή
      198
    • Καλή
      72
    • Μέτρια
      25
    • Κακή
      18

Recommended Posts

Αυτά παθαίνεις άμα ξεχάσεις να κατοχυρώσεις το copyright της ιστορίας σου.

Έπρεπε να την είχαμε γυρίσει εμείς και τον Λεωνίδα να τον κάνει ο Γκουζγκούνης.

Εκεί να έβλεπες τι θα πάθαινε ο Ξέρξης, ειδικά αν ήταν ντυμένος όπως στην ταινία:lol::p

Έγραψες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 842
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

Καλησπέρα.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι καλό βρήκατε μέσα σ'αυτή τη ταινία.Εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλουγια λόγους που θα εξηγήσω πιο κάτω.Απορώ πως βρέθηκε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό(70 %) που ψηφίζει

ότι η ταινία είναι άριστη.

Δικαίωμα σου, όπως και δικό μας να μας άρεσε. Δεν νομίζω να υπήρξε ή να υπάρξει κάποτε καμία ταινία η οποία να αρέσει ή να μην αρέσει σε όλους ανεξαιρέτως...

Κατ'αρχήν ας θίξουμε το θέμα της ηλικίας κατάλληλης για παρακολούθηση αυτού του έργου.Νομίζω ότι

η ηλικία κατάλληλη είναι 18+ αλλά είδα πολλά μικρά,-15 και βάλε.Ε αυτό είναι απαράδεκτο.

Όντως. Δεν νομίζω όμως ότι φταίνε οι συντελεστές της ταινίας για τους ποιούς θα μπαίνουν μέσα στις αίθουσες. Η ταινία πάντως έχει χαρακτηριστεί "R" για τις σκηνές μάχης και το μερικό γυμνό.

ΓΙΑΤΙ:Η ταινία δείχνει σκηνές σεξ όχι μόνο κανονικού αλλά και αποστροφικού.Τι είναι αυτή η σκηνή

με το λεσβιακό μέσα σε μια ταινία με πολεμικό περιεχόμενο;Ωθεί τα παιδιά στην αποστροφή(π.χ τα ανήλικα κοριτσάκια και όχι μόνο) επηρεάζοντάς τα απο τέτοιες σκηνές.

Αναμφίβολα είσαι υπερβολικός. Ακόμη όμως και δίκαιο να έχεις, από την στιγμή που απαγόρευεται η είσοδος στην αίθουσα σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να «ωθηθούν τα παιδιά στην αποστροφή».

Επίσης παρουσίαζει το σέξ ως κάτι το πολύ φυσιολογικό όμως δεν είναι έτσι γιατί ο άνθρωπος το κατάντησε σωματική απόλαυση όμως χωρίς να υπάρχει συνεπεια(σύλληψη).

Αυτό θα το αφήσω ασχολίαστο, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με την ταινία.

Τι να το κάνεις το σεξ και όλες τις άλλες απολαύσεις που ο άνθρωπος δημιούργησε απο τη στιγμή

που όλοι μια μέρα θα πεθάνουμε και πολλοί ζούμε(όπως εγώ) φοβούμενοι πως θα είναι η στιγμή που θα πεθάνουμε,γιατί ζούμε,που θα πάμε έχοντας ήδη περάσει το 1/4 της ζωής μας και όταν γίνουμε 40 θα μας πανικός

γιατί ο θάνατος θα είναι κοντά και δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε.

Το ίδιο και αυτό. Αυτά που γράφεις, σωστά ή λάθος, δεν έχουν καμία σχέση με την ταινία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ->Ή θα εφαρμόσουνε το 18+ ή δε θα δώσουνε ποτέ στους νέους να καταλάβουνε,να προσγειωθούνε

στο κόσμο.

Συμφωνώ (όχι όμως για τους λόγους που αναφέρεις). Το όριο ηλικίας πρέπει να εφαρμοσθεί.

Δευτερο θέμα η Εθνική Περηφάνεια.Είδα πολλά ποστ περιέχοντας σχόλια για περηφανούς που είμαστε Ελληνες βλέποντας αυτό το έργο και άλλα τέτοια.Αλλά έρχομαι εδώ για να διαφωνήσω.Για ποιο λόγο να είμαι περήφανος απο τη στιγμή που δεν κατάγομαι απο τους Σπαρτιάτες;Ήτανε επίσης εναντίον της Αθηναϊκής συμμαχίας η οποία περιελάμβανε σχεδόν όλη την Ελλάδα και έτσι αν οι Αθηναίοι δεν είχαν

αντιπάλους θα είχαν καταλάβει όλο το κόσμο και του ελάχιστο δεν θα υπήρχε ίχνος απο Άγγλο,Ισπανό και τέτοια.Θα ήμασταν και οι πλανητάρχες επίσης.Πιστεύω καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Εφόσον και Σπαρτιάτες και Αθηναίοι κατάγονται από τον ελληνικό χώρο, είναι δικαίωμα του κάθε ένος από εμάς να νιώθω περήφανος. Δεν μπορείς και δεν υπάρχει λόγος να του το στερήσεις.

Τρίτο θέμα η όλη ταινία.Είδα τα σχολιά σας απο πριν και πριν τη δώ νομιζα ότι μέσα στη μάχη θα χρησιμοποιούσαν αντιβαρυτικές κοσμοσφαίρες(τρόπος του λέγειν).Τι καλύτερο είχε αυτή η μάχη απο τις μάχες στο Apocalypto?

Πρέπει να έχει κάτι καλύτερο από το "Apocalypto"; Το πόσο θα αρέσουν σε κάποιον είναι καθαρά υποκειμενικό...

Επίσης η ταινία δεν μπορεί με τίποτα να μπει μέσα στις 50 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Σίγουρα δεν είναι μία από τις καλύτερες 50 ταινίες όλων των εποχών, ή ακόμη και από τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Αλλά και πάλι, αυτό είναι υποκειμενικό, καθώς στον καθένα/καθεμία από εμάς αρέσουν και τον/την αγγίζουν διαφορετικά πράγματα.

Για παράδειγμα είναι η λεγόμενη ταινία καλύτερη απο την Αρπαχτή(The snatch) η από ταινιάρες όπως ο Καθοδηγητής, η ακόμα απο τη Saints and Soldiers? Η ερώτηση είναι ρητορική,και βέβαια δεν

είναι καλύτερη.Απλά είναι μια τυπική αμερικανική ταινία γυρισμένη εξ'ολοκλήρου σε Studio.

Για ακόμη μία φορά, υποκειμενικές απόψεις σου, καθ' όλα σεβαστές, αλλά χωρίς να είναι αναγκαίο να τις ενστερνιστούμε όλοι.

Επίσης δεν θα μπορούσα να απαλείψω απο το πόστ το τραγικό γεγονός,του ότι κάθε ταινία βασισμένη

πάνω στην ελληνική ιστορία δεν είναι ελληνική.Άλλοι λαοί για παράδειγμα οι Γάλλοι δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.Σκεφτείτε τον Αστερίξ ο οποίος μπορεί να μην είναι ιστορική πραγματικότητα αλλά κανένα Αμερικάνο δεν άφησαν να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.Εξ'ου και οι ταινίες είναι Γαλλικές γιατί αναφέρονται στη Γαλατία,μέρος της ιστορίας τους και σε αυτά τα θέματα ως γνωστόν οι Γάλλοι

... TOUCHE PAS.

Άλλο μέγεθος η Γαλλία και άλλο η Ελλάδα. Καλώς ή κακώς, μία τέτοια ταινία, δύσκολα θα μπορούσε να γυριστεί ως ελληνική παραγωγή (όχι μόνο λόγω του κόστους, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους) και αναμφίβολα δεν θα είχε την ίδια πορεία στις κινηματογραφικές αίθουσες του κόσμου.

Ενώ εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι να βγάζουμε ταινίες τύπου Safe Sex,Oxygono και μόνο αυτές.

Τι το κακό υπάρχει με αυτές τις ταινίες; Σκοπός του κινηματογράφου είναι να πρωτίστως να διασκεδάζει τον κόσμο.

Συνοπτικά τη ταινία τη βάζω 4/10.

Και πολύ καλά κάνεις, φθάνει να κρίνεις την ταινία ως ταινία και όχι με βάση παράγοντες άσχετους με αυτήν.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Επιτέλους και ένας (capacitor) που μας είπε γιατί βαθμολόγησε πολύ χαμηλά την ταινία!

Τώρα μάλιστα, βγάζει νόημα!

Όχι από αυτά που μας λέει βέβαια, αλλά από το τι είδους σκέψεις κάνουν αυτοί που έχουν άσχημη γνώμη για την ταινία.

...

Ο capacitor είναι ειρωνικός.

Πρέπει να μιλά κανείς "σταράτα" για να μην παρεξηγηθεί?

ε, ναι!!! τα μειονεκτήματα του γραπτού λόγου βλέπεις....(τόσα smileys υπάρχουν)

αλλά δεν νομίζω να τα λέει ειρωνικά

Επιτέλους :O είδα και'γω την ταινία. Μου άρεσε και την θεωρώ πολύ καλή.

ΥΓ: Εμένα γιατί αυτό...

(censored!)
... μου θυμίζει τα γελοία σχόλια από κάτι έφηβους που χασκογελούσαν στην ταινία στην αίθουσα; :whistle:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Καλησπέρα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η πλειονότητα μέσα σ'αυτό το φόρουμ δε μπορεί να δεχτεί με τίποτα μια διαφορετική άποψη,να είναι τεκμηριωμένη ή όχι.Η πλειοψηφία απάντησε βρίζοντας και ειρωνεύοντας αλλά ευτυχώς υπάρχουν και οι πιο πολιτισμένοι που απαντάνε χωρίς να κάνουν προσωπική επίθεση.Ε άμα δε συμφωνούμε και σε αυτό που είπα τώρα παραιτούμαι.

Τι νόημα έχει μια ταινία αν δε σχολιάσουμε αυτό που κρύβεται πίσω της;

Αρχίζουμε

Ο capacitor είναι ειρωνικός.

Πρέπει να μιλά κανείς "σταράτα" για να μην παρεξηγηθεί?

ε, ναι!!! τα μειονεκτήματα του γραπτού λόγου βλέπεις....(τόσα smileys υπάρχουν)

αλλά δεν νομίζω να τα λέει ειρωνικά

Δεν κάνω τίποτα ειρωνικό,δεν θέλω να ειρωνευτώ κανένα,να θίξω κανένα και δεν έχω πάνω απ'όλα καμία κακή διάθεση να προκαλέσω flamewar.Σκεφτείτε το και λογικά:είναι δυνατό να γράφω τόσα πολλά έτσι για να περνάει η ώρα;Όχι γιατί έχω καλύτερα πράγματα να κάνω.Εδω μέσα μπαίνω και λέω την άποψή μου.

2.To sex ειναι απο τα πιο φυσιολογικα πραγματα που υπαρχουν!!

Προφανως και ειναι απολαυση,και λογικο ειναι να γινεται για να περναμε καλα,να το απολαυνουμε,να γουσταρουμε ρε αδερφε!!

2. Κοιτα ειπαμε χολυγουντ, δεν ξερω αν ο Ηροδοτος περιγραφει ην βασιλισα στα τεσσερα, απο πανω και τετοια. Τωρα οσο για τα λεσβιακα δειχνει την υποτιθεμενη κουλτουρα των περσων-ιρανων. Αλλο θεμα αυτο.

Ουτε η Λουκα δεν τα λεει αυτα!

Ταινια χωρις σεξ δεν υπαρχει, εξαιρουμενων των Disney movies ισως

Να ξεκινήσω απο το τελευταίο.Μη με συγκρίνεις με τη Λουκά και με την οποιαδήποτε Λουκά γιατί δεν έδειξα κανένα χριστιανικό point of vue στο πόστ.Άρα λάθος η σύγκριση,όπως επίσης λάθος και στο ότι ταινία(εξαιρουμένου της Ντισνει) χωρίς σεξ δεν υπάρχει.

Δεν ισχύει αυτό που λες γιατί πολλές ταινίες δε περιέχουν ούτε μια ερωτική σκηνή.Τώρα όσο αφορά τους 300 για να μην "είμαστε οφ-τόπικ" που ο gkr41 νομίζει πως είμαι,απο πρίν παω στο κινηματογράφο το μόνο που γνωρίζα είναι ότι θα είναι για τις Θερμοπύλες.Απαιτώ όμως να μη περιέχει ουδεμία σκηνή σεξ γιατί πρόκειται για πολεμικό έργο και το σεξ χαλάει τη πλοκή,χαλάει τη διάθεση όλων εμάς να δούμε καθαρό πόλεμο γιατί είμαστε φαν του είδους.Άρα φτάνουμε στο συμπέρασμα οτι η εισαγωγή σεξ στους 300 έδωσε μια αρνητική κριτική απο πολλούς.Απαιτώ οποιαδήποτε ταινία να με προειδοποιούν αν απο πριν θα έχει σεξ με τη προϋπόθεση ότι δεν είναι κομεντί,κωμωδία,κοινωνική.

Τώρα όσον αφορά αυτό που πιστεύετε ότι το σεξ είναι φυσιολογικό θα σας πω είναι αλλά με ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ οι οποιές δεν εφαρμόστηκαν ποτέ άρα δεν είναι φυσιολογικό.Θέμα λογικής δηλαδή.

Σε ό,τι αφορά τη λεσβιακή σκηνή μπορούμε να πούμε ότι ισχύει ότι και είπα πριν,με τη μεγάλη διαφορά ότι είναι ανωμαλία.Ο παγκοσμοιοποιημένος τρόπος ζωής που ήρθε με την επιβολή της αγγλικής γλώσσας απο την άλλη άκρη του Ατλαντικού(για προαγωγή οικονομικών συμφερόντων και όχι για λόγους μετάδοσης κουλτούρας) επέφερε και τη προσπάθεια λογικοποίησης της ανωμαλίας,προσπάθεια που προσπαθεί να περάσει μέσω της τι-βι και του σινεμά.Ένας άνθρωπος το λιγότερο κάτω απο τα 35,ο οποίος είναι μη προστατευμένος[η πλειοψηφία]έναντι αυτών των πλασαρισμάτων, μπορεί κάλλιστα να επηρεαστεί βλέποντας αυτές τις ταινίες,είτε πρόκειται για 300 είτε πρόκειται για το αποκορύφωμα-Brokeback mountain,με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται.Όλα αυτά φιλοδοξούν να αποτελέσουν πρότυπα και να απεγκαταστήσουνε σωστές αντιλήψεις.

Αλλά βέβαια εσείς με βρίσατε και εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι με τη παγκοσμοιοποιημένη γενία του MAD TV,του ποπ-κορν,των διαφημίσεων Goody's και Κοσμοτέ μόνο ηλικιακή συγγένεια έχουμε.

3.Φιλε απο οτι βλεπω εισαι 20 ετων..Αν απο τωρα φοβασαι τον θανατο...γαμ*σε τα!Ας κοιταξουμε να ζησουμε την ζωη μας,να περναμε οσο καλυτερα μπορουμε και ας πανε ολα στο διαολο!

3. Οπως ελεγε ο τζοκερ, "if you got to go, go with a smile" Με πιανεις;

Οι απόψεις σας είναι πολύ σεβαστές εννοείται αλλά δεν τις ενστερνίζομαι.Το θάνατο δε μπορείς να τον νικήσεις,αυτό σου λέει κάτι;Δεν μπορείς καν να σταματήσεις τον χρόνο όπως ένα δέντρο στην αυλή ενός μοναστηριού στην Αγγλιά το έχει καταφέρει και ζει απο το 400 μ.Χ. "σταματώντας" το χρόνο(Ντοκυμαντέρ BBC-η μηχανή του χρόνου).

Πες τα φίλε μου, γιατί σε λίγο θα μας πουν και ανώμαλους που δεν κάνουμε σέξ!!

Άκου εκεί πράγματα!!

Τούτη η γης που την πατούμε όλοι μέσα θε να μπούμε...

Αυτά παθαίνεις άμα ξεχάσεις να κατοχυρώσεις το copyright της ιστορίας σου.

Έπρεπε να την είχαμε γυρίσει εμείς και τον Λεωνίδα να τον κάνει ο Γκουζγκούνης.

Εκεί να έβλεπες τι θα πάθαινε ο Ξέρξης, ειδικά αν ήταν ντυμένος όπως στην ταινία

Βλέπω ότι κάνεις προσωπική επίθεση αλλά δε με θίγεις.Αντιθέτως,αν εγώ ήμουν εσύ και εσύ εγώ τότε θα θιγόσουνα.Εδώ φαίνεται η ανωτερότητα.

Το στίλ σου το έχουμε καταλάβει.Προσπαθείς ντε-και-καλά να επιβάλεις τη γνώμη σου,και η αντίληψή σου αυτή πηγάζει απο το γεγονός ότι σου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επειδή τελείωσες το πανεπιστήμιο και έμαθες τι λέει το Σύνταγμα η γνώμη σου είναι η μόνη που μετράει.

Όλη την Ελλάδα, εκτός από την πελοποννησιακή συμμαχία που ήταν η άλλη μισή Ελλάδα

Οι Σπαρτιάτες ήταν όσο Έλληνες ήταν και οι Αθηναίοι.Αμφότεροι ήταν δύο ελληνικότατες φυλές.

Η Αθηναική συμμαχία ποτέ δε θα μπορούσε να αποκτήσει τόση δύναμη.Βρίσκω άστοχες τις υποθέσεις σου.Ούτε το πανίσχυρο και πολυπληθέστερο Βυζάντιο δεν κατάφερε να αποδυναμώσει τόσο αποτελεσματικά τους γειτονικούς του λαούς.

4.Η ταινια αυτη αν μη τι αλλο σε γεμιζει υπερηφανεια ως ΕΛΛΗΝΑΣ!ουτε ως Σπαρτιατη,ως Αθηναιο,ως Σαλονικιο,ως Κρητικο,ως Καρδιτσιωτη,ως Κοζανιτη ως ως ως ως....ως ΕΛΛΗΝΑΣ!

παμε και λιγο ιστορικα..

η Αθηναικη συμμαχια εκεινη την εποχη εχει περιελθει στην φαση της παρακμης!ολα τα πραγματα αλλωστε εχουν ακμη και παρακμη!τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη (480 πχ και πιο πριν) η Σπαρτη ηταν η κυριαρχη πολη - κρατος στην Αρχαια Ελλαδα.Η Αθηνα αλλωστε στην φαση της ηγεμονιας της εχει δειξει οτι ενδιαφεροταν μονο για τον Ελλαδικο χωρο.ποτε δεν ειχε δειξει ψηγματα ευρωπαικων η ασιατικων "αναζητησεων"!

Οσο για την μαχη των Θερμοπυλων,να ξερεις οτι η συγκεκριμενη μαχη αλλαξε την ιστορια των περσικων εκστρατειων οχι μονο για την Ελλαδα,αλλα για ολοκληρη την Ευρωπη...δεν το λεω εγω,το λενε Ελληνες και Ευρωπαιοι ιστορικοι..οποτε καθε δικαιωμα υπερηφανειας!(δεν αναφερω καν την θυσια 300 (+ 700) απεναντι σε εκατονταδες χιλιαδες...(ο Ηροδοτος λεει εκατομμυρια)!

οποτε καλο ειναι αν δεν ειμαστε ιστορικα σιγουροι για αυτα που γραφουμε...ας μη τα γραφουμε!

Η Αθηναική συμμαχία ήταν πολύ μεγαλύτερη απο τη Σπαρτιατική.Ορίστε και ο χάρτης του Πελοπονησιακού πολέμου:

http://imagobelli.hautetfort.com/photos/medium_Guerre%20du%20P%C3%A9loponn%C3%A8se.jpg

όπου φαίνεται ότι το κίτρινο(Αθηναική ~) είναι πιο πυκνό απο το ρόζ(Σπαρτιατική ~).Η Θεσσαλία,Κρήτη ήταν ουδέτερες.

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι οι Σπαρτιάτες δεν ήταν Ελληνες.Αυτο που είπα ήταν ότι δεν είμαι περήφανος γι'αυτά που κάναν στην αρχαιότητα γιατί εμποδίσανε τους Αθηναίους να γίνουν η παγκοσμιοκρατορία και αυτή τη στιγμή όλη η γη θα ήτανε δική μας.Άρα δεν αντιμετώπισα τη ταινία σαν Έλληνας όπως θα αντιμετώπιζα ταινία με θέμα την Επανάσταση του 1821.Για να μη πω και την υποτίμηση των πολεμιστών της Αρκαδίας απο μέρους του Λεωνίδα.

Ακόμα,είμαι περήφανος που στη Κρήτη πάλεψαν στο Β' ΠΠ γιατί πάλεψαν για το σύνολο,αλλά οι σπαρτιάτες δεν ήταν με τη περισσότερη Ελλάδα τότε-άρα έκαναν κακό.

Όλα αυτά που είπα είναι on-topic γιατί όταν σχολιάζουμε μια ταινία-κατ'εμέ-δε σχολιάζουμε μόνο το τι περιέχει αλλά και το τι θέλει να δείξει,τι κρύβεται πίσω απο αυτή.Αλλιώς,το μόνο νόημα του τόπικ είναι να λέμε ένα "Μου άρεσε γιατί είχε καλές μάχες" και τίποτε άλλο.

Καλησπέρα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η πλειονότητα μέσα σ'αυτό το φόρουμ δε μπορεί να δεχτεί με τίποτα μια διαφορετική άποψη,να είναι τεκμηριωμένη ή όχι.

Εσύ δηλαδή τις μη τεκμηριωμένες απόψεις τις επικροτείς; Είναι λογικό αυτό που ζητάς;;

Απαιτώ όμως να μη περιέχει ουδεμία σκηνή σεξ γιατί πρόκειται για πολεμικό έργο και το σεξ χαλάει τη πλοκή,χαλάει τη διάθεση όλων εμάς να δούμε καθαρό πόλεμο γιατί είμαστε φαν του είδους.Άρα φτάνουμε στο συμπέρασμα οτι η εισαγωγή σεξ στους 300 έδωσε μια αρνητική κριτική απο πολλούς.Απαιτώ οποιαδήποτε ταινία να με προειδοποιούν αν απο πριν θα έχει σεξ με τη προϋπόθεση ότι δεν είναι κομεντί,κωμωδία,κοινωνική.

Τώρα όσον αφορά αυτό που πιστεύετε ότι το σεξ είναι φυσιολογικό θα σας πω είναι αλλά με ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ οι οποιές δεν εφαρμόστηκαν ποτέ άρα δεν είναι φυσιολογικό.Θέμα λογικής δηλαδή.

Σε ό,τι αφορά τη λεσβιακή σκηνή μπορούμε να πούμε ότι ισχύει ότι και είπα πριν,με τη μεγάλη διαφορά ότι είναι ανωμαλία.Ο παγκοσμοιοποιημένος τρόπος ζωής που ήρθε με την επιβολή της αγγλικής γλώσσας απο την άλλη άκρη του Ατλαντικού(για προαγωγή οικονομικών συμφερόντων και όχι για λόγους μετάδοσης κουλτούρας) επέφερε και τη προσπάθεια λογικοποίησης της ανωμαλίας,προσπάθεια που προσπαθεί να περάσει μέσω της τι-βι και του σινεμά.Ένας άνθρωπος το λιγότερο κάτω απο τα 35,ο οποίος είναι μη προστατευμένος[η πλειοψηφία]έναντι αυτών των πλασαρισμάτων, μπορεί κάλλιστα να επηρεαστεί βλέποντας αυτές τις ταινίες,είτε πρόκειται για 300 είτε πρόκειται για το αποκορύφωμα-Brokeback mountain,με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται.Όλα αυτά φιλοδοξούν να αποτελέσουν πρότυπα και να απεγκαταστήσουνε σωστές αντιλήψεις.

Αλλά βέβαια εσείς με βρίσατε και εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι με τη παγκοσμοιοποιημένη γενία του MAD TV,του ποπ-κορν,των διαφημίσεων Goody's και Κοσμοτέ μόνο ηλικιακή συγγένεια έχουμε.

Καλά εδώ και αν είσαι πέρα για πέρα λάθος (όπως λες και εσύ, έχουμε το δικαίωμα της άποψής μας και εγώ μάλιστα θα στην τεκμηριώσω κιόλας).

1)Το σεξ, που μάλλον αναφέρεσαι στη σκηνή του Λεωνίδα με τη γυναίκα του, να σου πω πως είναι απαραίτητη για το έργο. Ναι, δεν έχει "πόλεμο" στη συγκεκριμένη σκηνή, αλλά εσύ όταν πηγαίνεις να δεις μια 2ωρη πολεμική ταινία και να θεωρήσεις πως άξιζε πρέπει κάθε δευτερόλεπτο των 2 ωρών να περιέχει πολεμο; Αυτό δεν είναι ταινία. Είναι ντοκιμαντέρ πάνω στον πόλεμο. Στη συγκεκριμένη σκηνή, είναι ο "προσωπικός" αποχαιρετισμός δύο ανθρώπων, ενός ζευγαριού που συνειδητοποιούσε πως (κατά πάσα πιθανότητα) δεν θα ξαναβρίσκονταν ποτέ ξανά μαζί μετά από αυτό. Και ναι, ήταν απαραίτητη για να καταλάβουμε την ψυχολογία των ηρώων.

2)Δηλαδή, με τη δική σου λογική θα πρέπει να γίνει ένα από τα εξής δύο

α)Να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα άνω των 35 ετών

β)Να κυκλοφορούν μόνο ταινίες χωρίς βία, σεξ, βωμολοχίες, ναρκωτικά, δράση, μάχες, αίμα και θρησκευτικούς προβληματισμούς.

Ή με άλλα λόγια, να μην κυκλοφορούν καθόλου ταινίες, αφού το κοινό είναι στην πλειοψηφία του ανάμεσα στα 18-40. Kαι σκέψου ποιοί καλούνται να επιλέξουν κυβερνήσεις, να δουλέψουν και να εκπαιδευτούν στον στρατό μας!! 18χρονα που δεν ξέρουν (σύμφωνα με αυτά που λες) τι τους γίνεται και το οτιδήποτε γίνει δίπλα τους μπορεί να τους αλλάξει ριζικά τις άποψεις!

Τώρα στο θέμα του σεξ, ελπίζω ειλικρινά να κάνεις πλάκα. Δηλαδή θα πάω να δω με την κοπέλα μου το brokeback mountain και θα βγούμε εγώ gay και εκείνη λεσβία;;

Φίλε, capacitor, αν το μόνο που χρειάζεται για να "αλλάξει κανείς στρατόπεδο" είναι 1-2-3-4 ταινίες, τότε, λυπάμαι που στο λέω, αλλά μάλλον το συγκεκριμένο άτομο βρήκε την αφορμή και όχι την αιτία.

Εξ' άλλου για ποιο ακριβώς πρότυπο μιλάς;; Για τη σκηνή (που δεν ήταν πια και η απόλυτα λεσβιακή σκηνή!!!) που κράτησε 15 δευτερόλεπτα. Έλεος ρε συ!!!

Και τέλος, να σε ευχαριστήσουμε (όλη εμείς, η παγκοσμιοποιημένη γενιά του MAD TV, των Goody's και των ποπ-κορν και των διαφημίσεων της Cosmote που ευτυχώς μόνο ηλικιακή συγγένεια έχουμε) για τα πολύ καλά σου λόγια και τον γεμάτο επιχειρήματα λόγο σου. Ελπίζω να μην ξαναγυρίσουμε ποτέ στην εποχή που (φοβάμαι) πως επιθυμείς εσύ. Γιατί δε λέω, άσχημη η παγκοσμιοποίηση, αλλά από τα κυνήγια μαγισσών και την εξάλειψη της διαφορετικότητας, την προτιμώ.

;)

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Ένας άνθρωπος το λιγότερο κάτω απο τα 35,ο οποίος είναι μη προστατευμένος[η πλειοψηφία]έναντι αυτών των πλασαρισμάτων, μπορεί κάλλιστα να επηρεαστεί βλέποντας αυτές τις ταινίες,είτε πρόκειται για 300 είτε πρόκειται για το αποκορύφωμα-Brokeback mountain,με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται.Όλα αυτά φιλοδοξούν να αποτελέσουν πρότυπα και να απεγκαταστήσουνε σωστές αντιλήψεις.

Με αυτή τη λογική μπορεί να επηρεαστεί κάποιος από τις μάχες, να βγει στο δρόμο και να αρχίσει να σκοτώνει κόσμο. Κακώς λοιπόν είχε μάχες η ταίνια.

2/10 απο μένα, καλύτερα να έδειχνε 5 αγελάδες να βόσκουν για να μην επηρεαστώ αρνητικά μιας και είμαι και στην ευαίσθητη ηλικία των 24ων.

Η Αθηναική συμμαχία ήταν πολύ μεγαλύτερη απο τη Σπαρτιατική.Ορίστε και ο χάρτης του Πελοπονησιακού πολέμου:

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι οι Σπαρτιάτες δεν ήταν Ελληνες.Αυτο που είπα ήταν ότι δεν είμαι περήφανος γι'αυτά που κάναν στην αρχαιότητα γιατί εμποδίσανε τους Αθηναίους να γίνουν η παγκοσμιοκρατορία και αυτή τη στιγμή όλη η γη θα ήτανε δική μας.Άρα δεν αντιμετώπισα τη ταινία σαν Έλληνας όπως θα αντιμετώπιζα ταινία με θέμα την Επανάσταση του 1821.Για να μη πω και την υποτίμηση των πολεμιστών της Αρκαδίας απο μέρους του Λεωνίδα.

Ακόμα,είμαι περήφανος που στη Κρήτη πάλεψαν στο Β' ΠΠ γιατί πάλεψαν για το σύνολο,αλλά οι σπαρτιάτες δεν ήταν με τη περισσότερη Ελλάδα τότε-άρα έκαναν κακό.

.

Όσο κακό έκαναν οι Σπαρτιάτες στην Αθήνα,αλλό τόσο κακό έκαναν οι Αθηναίοι στη Σπάρτη. Δεν έχει καμία σημασία το ποια εκ των δύο συμμαχιών καταλάμβανε τη μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση.

Δηλαδή αν οι Κομμουνιστές είχαν καταλάβει το 60% της Ελλάδας το 1944,οι Δημοκρατικοί θα έβλαπταν τη χώρα μας αν τους εναντιώνονταν; (απλό παράδειγμα,δεν ταυτίζω τους Αθηναίους με κάποια από τις δύο παρατάξεις)

Ποτέ δε θα μπορούσε να γίνει παγκοσμιοκρατορία η Αθήνα.Ποτέ δε θα μπορούσε να αποκτήσει τόση δύναμη.

Δηλαδή οι Σπαρτιάτες ζημίωσαν την Ελλάδα πολεμώντας τους Πέρσες στις Θερμοπύλες και αναχαιτίζοντάς τους στη μάχη των Πλαταιών;

Ειδικά το φιλί (των γυναικών) ρε συ capacitor το έπαιζε και στο τρέιλερ!

Τί άλλο να κάνει ο σκηνοθέτης για να σε προειδοποιείσει;

...

εγω φιλε capacitor θα σου απαντησω μονο για τις συμμαχιες.

ο χαρτης που εχεις βαλει "ειναι" του 431πχ.

η μαχη των θερμοπυλων εγινε το 480 πχ,δηλ 49 χρονια πιο πριν!!!οπου η Σπαρτη ηταν η κυριαρχη πολη κρατος.

οι θερμοπυλες και οι Πλαταιες ενα χρονο αργοτερα(και στις δυο πρωταγωνιστες οι Σπαρτιατες) σωσαν την Ελλαδα!

απο κει και περα οτι λες...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!

Καλησπέρα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η πλειονότητα μέσα σ'αυτό το φόρουμ δε μπορεί να δεχτεί με τίποτα μια διαφορετική άποψη,να είναι τεκμηριωμένη ή όχι.Η πλειοψηφία απάντησε βρίζοντας και ειρωνεύοντας αλλά ευτυχώς υπάρχουν και οι πιο πολιτισμένοι που απαντάνε χωρίς να κάνουν προσωπική επίθεση.Ε άμα δε συμφωνούμε και σε αυτό που είπα τώρα παραιτούμαι.

...μπλα,μπλα,μπλα...

Απαιτώ όμως να μη περιέχει ουδεμία σκηνή σεξ γιατί πρόκειται για πολεμικό έργο και το σεξ χαλάει τη πλοκή,χαλάει τη διάθεση όλων εμάς να δούμε καθαρό πόλεμο γιατί είμαστε φαν του είδους

Ο λόγος που σε βρίζουμε και σε ειρωνευόμαστε είναι ότι έχεις ηθικιστικό πρόβλημα με το να βλέπεις δύο άτομα να κάνουν σεξ, δηλαδή μία απλή συμφωνία ανάμεσα σε δύο ενήλικες για το πως θα περάσουν καμμια ώρα ευχάριστα (και που μετά την οποία θα εξακολουθούν να ζούν) αλλά δεν έχεις κάποιο ηθικό πρόβλημα με το να βλέπεις δύο άτομα να σφάζουν ο ένας τον άλλο, κάτι που κανένα ά-λογο ζώο δεν διανοείται να κάνει σε άλλο. Φέρεσαι δηλαδή άκρως υποκριτικά προβάλλοντας στην πραγματικότητα την υπεροχή της απ-ανθρωπης βαρβαρότητας έναντι της υποτιθέμενης διαστρεβλωμένης ζωώδους ικανοποίησης στη φύση σου. Χώνεψε το, είσαι χειρότερος όχι καλύτερος.

Δευτερέυον λόγος, αλλά αρκετός για μένα, είναι ότι είσαι και ανιστόρητος, βάζοντας χάρτες του Πελοποννησιακού πολέμου σε τσιτάτα για τις Θερμοπύλες . Βέβαια ακόμα και εκεί είσαι λάθος γιατί συγκρίνεις απλή έκταση σε χάρτες ενώ στη πράξη όλοι οι σύμμαχοι των Αθηναίων ήταν μεμονομένες πόλεις μεταξύ βαρβάρικών φύλων ή σε μικρά νησιά ενώ η Βοιωτία, η Κόρινθος, η Σπάρτη και η υπόλοιπη Πελοπόννησος είχαν αθροιστικά περισσότερο κόσμο από την Αθήνα και τους λοιπούς.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Την είδα κι εγώ την ταινία. Πάνω κάτω ήξερα τι θα δω, οπότε μικρές ιστορικές ανακρίβειες δε με ενόχλησαν. Ούτε στάθηκα στο στόρυ των Θερμοπυλών και στο ''πέθανε για την πατρίδα''.

Αυτό που μου άρεσε , εκτός φυσικά από τα εφέ,τις μάχες και τη φωτογραφία (πραγματικά κάθε σκηνή ήταν σαν πίνακας ζωγραφικής), ήταν ο ρόλος του Λεωνίδα, χωρίς να τον συνδέω μόνο με την κυριολεκτική μάχη του 480πΧ. Ο άνθρωπος που κοιτάζει το στόχο του, έχει βαθιά πίστη μέσα του και παρόλα τα εμπόδια που υψώνονται προσπαθεί να πετύχει αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο. Πραγματικά συγκλονιστική η ερμηνεία του Gerard Butler, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. :up: :up:

http://img439.imageshack.us/img439/2936/pao0zb.png

EΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!!

Την είδα κι εγώ την ταινία. Πάνω κάτω ήξερα τι θα δω, οπότε μικρές ιστορικές ανακρίβειες δε με ενόχλησαν. Ούτε στάθηκα στο στόρυ των Θερμοπυλών και στο ''πέθανε για την πατρίδα''.

Αυτό που μου άρεσε , εκτός φυσικά από τα εφέ,τις μάχες και τη φωτογραφία (πραγματικά κάθε σκηνή ήταν σαν πίνακας ζωγραφικής), ήταν ο ρόλος του Λεωνίδα, χωρίς να τον συνδέω μόνο με την κυριολεκτική μάχη του 480πΧ. Ο άνθρωπος που κοιτάζει το στόχο του, έχει βαθιά πίστη μέσα του και παρόλα τα εμπόδια που υψώνονται προσπαθεί να πετύχει αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο. Πραγματικά συγκλονιστική η ερμηνεία του Gerrard Butler, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. :up: :up:

Αγαπητή Crazygirl με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο! :)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Βλέπω ότι κάνεις προσωπική επίθεση αλλά δε με θίγεις.Αντιθέτως,αν εγώ ήμουν εσύ και εσύ εγώ τότε θα θιγόσουνα.

Προσωπική επίθεση όχι.Ούτε αναφέρω το όνομά σου, ούτε προσάπτω χαρακτηρισμούς στον γράφοντα.Σχολιάζω όμως με λίγο χιούμορ(θέλω να πιστεύω) τα γραφόμενα.

Εδώ φαίνεται η ανωτερότητα.

Για να δούμε λίγο πιο κάτω....:rolleyes:

Το στίλ σου το έχουμε καταλάβει.Προσπαθείς ντε-και-καλά να επιβάλεις τη γνώμη σου,και η αντίληψή σου αυτή πηγάζει απο το γεγονός ότι σου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι επειδή τελείωσες το πανεπιστήμιο και έμαθες τι λέει το Σύνταγμα η γνώμη σου είναι η μόνη που μετράει.

Κάτι λέγαμε για ανωτερότητα ε?

Αυτό μάλιστα.Αυτό είναι προσωπική επίθεση!

http://imagobelli.hautetfort.com/photos/medium_Guerre%20du%20P%C3%A9loponn%C3%A8se.jpg

όπου φαίνεται ότι το κίτρινο(Αθηναική ~) είναι πιο πυκνό απο το ρόζ(Σπαρτιατική ~).Η Θεσσαλία,Κρήτη ήταν ουδέτερες.

Αν οι Αθηναίοι ήταν τόσο μάγκες που θα κυβερνούσαν τον κόσμο και θα ήμασταν τώρα πλανητάρχες στην θέση του πλανητάρχη, γιατί δεν μπόρεσαν να κερδίσουν έστω και τους Σπαρτιάτες στον μεταξύ τους πόλεμο??(που ήταν και λιγότεροι μάλιστα, όπως λες?)

Αντίθετα ο Αλέξανδρος που ήταν πράγματι τόσο μάγκας το έκανε.Τους νίκησε όλους, και τον Δαρείο. Αν είναι να κυβερνήσεις τον κόσμο, φαίνεται από την κούνια σου...

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Αν είναι να κυβερνήσεις τον κόσμο, φαίνεται από την κούνια σου...

:)

Ο Ηρακλής πρωτοπόρησε σ' αυτό φαντάζομαι.

...

Έχεις δίκιο, είμαστε τελείως off topic:O

Πάντως την ταινία θα πάω σήμερα να την ξαναδώ, τι να σου κάνει μια φορά?!:)

Καλησπέρα

Εσύ δηλαδή τις μη τεκμηριωμένες απόψεις τις επικροτείς; Είναι λογικό αυτό που ζητάς;;

Όχι αλλά τις σέβομαι απόλυτα

1)Το σεξ, που μάλλον αναφέρεσαι στη σκηνή του Λεωνίδα με τη γυναίκα του, να σου πω πως είναι απαραίτητη για το έργο. Ναι, δεν έχει "πόλεμο" στη συγκεκριμένη σκηνή, αλλά εσύ όταν πηγαίνεις να δεις μια 2ωρη πολεμική ταινία και να θεωρήσεις πως άξιζε πρέπει κάθε δευτερόλεπτο των 2 ωρών να περιέχει πολεμο; Αυτό δεν είναι ταινία. Είναι ντοκιμαντέρ πάνω στον πόλεμο. Στη συγκεκριμένη σκηνή, είναι ο "προσωπικός" αποχαιρετισμός δύο ανθρώπων, ενός ζευγαριού που συνειδητοποιούσε πως (κατά πάσα πιθανότητα) δεν θα ξαναβρίσκονταν ποτέ ξανά μαζί μετά από αυτό. Και ναι, ήταν απαραίτητη για να καταλάβουμε την ψυχολογία των ηρώων.

Ο σκηνοθέτης αστόχησε βάζοντας τη σκηνή σεξ γιατί θα μπορούσε να βάλλει οτιδήποτε άλλο πχ να "αναλύσει" καλά τον στρατό των Περσών,και άλλα πράγματα πχ τι γίνεται στο στρατόπεδό τους.Αλλά δε το έκανε.Όντως το να βλέπεις συνέχεια και μόνο μάχη είναι κουραστικό αλλά όχι και σεξ,μη τρελαθούμε.

Όσον αφορά αυτό με τον "αποχαιρετισμό" θα πω οτι κατα τη γνώμη μου το σεξ γίνεται οταν ένας εχει διάθεση και χαρά.Όταν όμως ξέρεις ότι άυριο φεύγεις για πόλεμο τότε δεν έχεις κέφι,άρα σεξ δε γίνεται.Με λίγα λόγια ο κόσμος καταστρέφεται και συ κάνεις σέξ,αλλιώς είναι αναισθησία.Πιστεύω να καταλαβαίνεις και όταν αγαπάς τη γυναίκα σου και δεν θα τη ξαναδείς ποτέ γιατί θα πεθάνεις αυτό σε προκαλεί λύπη και όχι χαρά για να κάνεις σέξ.

Βέβαια επειδή ο σκηνοθέτης έχει ελευθερία έκφρασης,είτε είναι καλή ή κακή μπορεί κάλλιστα να βάλλει ότι θέλει αλλά θα είμαστε εδώ για να κριτικάρουμε.

Τώρα στο θέμα του σεξ, ελπίζω ειλικρινά να κάνεις πλάκα. Δηλαδή θα πάω να δω με την κοπέλα μου το brokeback mountain και θα βγούμε εγώ gay και εκείνη λεσβία;;

Φίλε, capacitor, αν το μόνο που χρειάζεται για να "αλλάξει κανείς στρατόπεδο" είναι 1-2-3-4 ταινίες, τότε, λυπάμαι που στο λέω, αλλά μάλλον το συγκεκριμένο άτομο βρήκε την αφορμή και όχι την αιτία.

Εξ' άλλου για ποιο ακριβώς πρότυπο μιλάς;; Για τη σκηνή (που δεν ήταν πια και η απόλυτα λεσβιακή σκηνή!!!) που κράτησε 15 δευτερόλεπτα. Έλεος ρε συ!!!

Ναι κινδυνεύετε αμα δεν είστε προστατευμένοι.Και θα σου πω εγώ για την αφορμη.Συμφωνώ ότι χρειάζεται η αιτία και μετά η αφορμή.

Έχουμε και λέμε αιτιές:

1)Πάρσιμο για πρότυπο τον Ψινάκη

2)Παπακαλιάτης(τα έργα του)

3)Γενική θετική προβολή της ανωμαλίας

4)Ταινίες Χόλιγουντ

Η αφορμή,το αποκορύφωμα θα είναι το Brockeback Mountain.Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ πλέον η παγκοσμιοποίηση προσπαθεί να μας καθιερώσει ένα ίδιο τρόπο σκέψης και το πετυχαίνει στους περισσότερους.

Ο καθείς αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα που συμβαίνει γύρω του,δηλαδή επεξεργάζεται διαφορετικά τη πληροφορία.Και δυστηχώς σήμερα πολλά παιδιά(και ΝΑΙ απο 35 και κάτω και παραπάνω γιατί έχουν ακουστεί γαμπρός με κουμπαρο) γίνονται gay έτσι γιατί είναι στη μόδα,γιατί επεξεργάστηκαν θετικά αυτό που πήγαν να τους περάσουν,αρέσκονται σε αυτά,και αυτό βέβαια γίνεται ασυνείδητα(δηλαδή δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το να εξασκείς την ανωμαλία φανερά στο Μοναστηράκι είναι αφύσικο και αποκρουστικό γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν το τι κάνουν ώστε να πέσουν σε κατάθλιψη ας πούμε και να αλλάξουν επιτέλους μέσα απο τη συνειδητοποίηση του τραγικού των πράξεών τους).Όταν θα πεθάνουν τοτε θα μετανοιώσουν.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε ηλικίες 20- για το λόγο του ότι η εφηβεία τείνει να επεκταθεί η έναρξή της και έτσι επιστήμονες-ψυχολόγοι λένε ότι σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και τα 30.

Η ταινία 300 συμβάλλει σε αυτό.

Ο λόγος που σε βρίζουμε και σε ειρωνευόμαστε είναι ότι έχεις ηθικιστικό πρόβλημα με το να βλέπεις δύο άτομα να κάνουν σεξ, δηλαδή μία απλή συμφωνία ανάμεσα σε δύο ενήλικες για το πως θα περάσουν καμμια ώρα ευχάριστα (και που μετά την οποία θα εξακολουθούν να ζούν) αλλά δεν έχεις κάποιο ηθικό πρόβλημα με το να βλέπεις δύο άτομα να σφάζουν ο ένας τον άλλο, κάτι που κανένα ά-λογο ζώο δεν διανοείται να κάνει σε άλλο. Φέρεσαι δηλαδή άκρως υποκριτικά προβάλλοντας στην πραγματικότητα την υπεροχή της απ-ανθρωπης βαρβαρότητας έναντι της υποτιθέμενης διαστρεβλωμένης ζωώδους ικανοποίησης στη φύση σου. Χώνεψε το, είσαι χειρότερος όχι καλύτερος.

Ευχάριστα περνάς και με ψυχική ικανοποιήση η οποιά μάλιστα σου μένει και είναι και λογική.Οι τρόποι ψυχικής ικανοποήσης υπερέχουν της στιγμιαίας σωματικής και είναι αναρίθμητο απο ένα βιβλίο μέχρι Allou Fan Park αν προτιμάς.Αντίθετα αυτή η περιβόητη "συμφωνία ανάμεσα σε δύο ενήλικες για το πως θα περάσουν καμμια ώρα ευχάριστα" είναι το sex abuse το οποίο είναι αμαρτία ακόμα και αν το δούμε απο μη Χριστιανική πλευρά γιατί δεν βρίσκω το λόγο μετά το υπερβολικό σε αριθμό σεξ χωρίς συνέπεια ένας να μην έχει τύψεις γι'αυτό που έκανε.

Τα γράμματα σε BOLD δε τα κατάλαβα,μπορείς να μου τα εξηγήσεις αν θές είτε εδώ είτε σε ΠΜ.

Όσον αφορά τον φίλτατο ddr2 εγώ έβγαλα ένα συμπέρασμα-δεν ήταν προσωπική επίθεση,εσύ την έκλαβες as such.Αντίθετα συμφωνείς πιστεύω οτι η ειρωνία είναι χειρότερη και πιο ανήθικη απο τη βρισιά και την επίθεση.

Και τέλος για τους Σπαρτιάτες,δεν αλλάζω τη γνώμη μου εμπόδισαν τους Αθηναίους αντί να είναι με αυτους.Πως είναι δυνατό να είμαστε περήφανοι για ένα λαό ο οποίος πετούσε μωρά απο το γκρεμό γιατί υποτίθεται είναι ελλατωματικά.Δηλαδή η ανθρώπινη ζωή είναι ίση με ένα πράγμα άχρηστο για μας που το πετάμε;Ενώ οι Αθηναίοι είχαν μια κουλτούρα,Παρθενώνα,έργα,φιλοσοφία αξιοθαύμαστη και μυαλό(πχ στη μάχη του Μαραθώνα).

Και τέλος η γλώσσα μας προέρχεται απο την αττική διάλεκτο η οποία είναι ο πρόγονος της πιο εξελιγμένης(άρα και πιο εύκολης εκτός απο τα αγγλικά) ινδοευρωπαικής γλώσσας-της ελληνικης πάνω στην οποία στηρίζονται οι άλλες.

Όχι αλλά τις σέβομαι απόλυτα

Eλπίζω το όχι, να πηγαίνει στην ερώτησή μου για το αν είναι λογικό αυτό που λες.

Ο σκηνοθέτης αστόχησε βάζοντας τη σκηνή σεξ γιατί θα μπορούσε να βάλλει οτιδήποτε άλλο πχ να "αναλύσει" καλά τον στρατό των Περσών,και άλλα πράγματα πχ τι γίνεται στο στρατόπεδό τους.Αλλά δε το έκανε.Όντως το να βλέπεις συνέχεια και μόνο μάχη είναι κουραστικό αλλά όχι και σεξ,μη τρελαθούμε.

Όσον αφορά αυτό με τον "αποχαιρετισμό" θα πω οτι κατα τη γνώμη μου το σεξ γίνεται οταν ένας εχει διάθεση και χαρά.Όταν όμως ξέρεις ότι άυριο φεύγεις για πόλεμο τότε δεν έχεις κέφι,άρα σεξ δε γίνεται.Με λίγα λόγια ο κόσμος καταστρέφεται και συ κάνεις σέξ,αλλιώς είναι αναισθησία.Πιστεύω να καταλαβαίνεις και όταν αγαπάς τη γυναίκα σου και δεν θα τη ξαναδείς ποτέ γιατί θα πεθάνεις αυτό σε προκαλεί λύπη και όχι χαρά για να κάνεις σέξ.

Βέβαια επειδή ο σκηνοθέτης έχει ελευθερία έκφρασης,είτε είναι καλή ή κακή μπορεί κάλλιστα να βάλλει ότι θέλει αλλά θα είμαστε εδώ για να κριτικάρουμε.

Και ποιός είσαι εσύ (ή εγώ, ή ο καθένας) ρε συ capacitor που θα ορίσεις πώς, πότε και γιατί θα κάνει κάποιος σεξ;; Συμφωνώ, ο καθένας διαφέρει. Εσύ θες να κάνεις μόνο όταν είσαι χαρούμενος. Ο άλλος όχι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση στο ξαναλέω, ήταν ένα είδος "αποχαιρετισμού". Τώρα αν εσύ (και μάλλον, μόνο εσύ) έχεις πρόβλημα με αυτό, συγγνώμη που θα στο πω κάπως χοντρά, αλλά αυτό είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ πρόβλημά σου που πρέπει να λύσεις μόνος σου.

Ναι κινδυνεύετε αμα δεν είστε προστατευμένοι.Και θα σου πω εγώ για την αφορμη.Συμφωνώ ότι χρειάζεται η αιτία και μετά η αφορμή.

Έχουμε και λέμε αιτιές:

1)Πάρσιμο για πρότυπο τον Ψινάκη

2)Παπακαλιάτης(τα έργα του)

3)Γενική θετική προβολή της ανωμαλίας

4)Ταινίες Χόλιγουντ

Η αφορμή,το αποκορύφωμα θα είναι το Brockeback Mountain.Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ πλέον η παγκοσμιοποίηση προσπαθεί να μας καθιερώσει ένα ίδιο τρόπο σκέψης και το πετυχαίνει στους περισσότερους.

Ο καθείς αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα που συμβαίνει γύρω του,δηλαδή επεξεργάζεται διαφορετικά τη πληροφορία.Και δυστηχώς σήμερα πολλά παιδιά(και ΝΑΙ απο 35 και κάτω και παραπάνω γιατί έχουν ακουστεί γαμπρός με κουμπαρο) γίνονται gay έτσι γιατί είναι στη μόδα,γιατί επεξεργάστηκαν θετικά αυτό που πήγαν να τους περάσουν,αρέσκονται σε αυτά,και αυτό βέβαια γίνεται ασυνείδητα(δηλαδή δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το να εξασκείς την ανωμαλία φανερά στο Μοναστηράκι είναι αφύσικο και αποκρουστικό γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν το τι κάνουν ώστε να πέσουν σε κατάθλιψη ας πούμε και να αλλάξουν επιτέλους μέσα απο τη συνειδητοποίηση του τραγικού των πράξεών τους).Όταν θα πεθάνουν τοτε θα μετανοιώσουν.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε ηλικίες 20- για το λόγο του ότι η εφηβεία τείνει να επεκταθεί η έναρξή της και έτσι επιστήμονες-ψυχολόγοι λένε ότι σε μερικές περιπτώσεις φτάνει και τα 30.

Η ταινία 300 συμβάλλει σε αυτό.

Φίλε capacitor, με όλο το θάρρος, μιας και είμαστε και συνομήλικοι. Από που σου έχουν μπει αυτές οι ιδέες; Είναι δυνατόν το 2007 να υπάρχουν άνθρωποι που να σκέφτονται σαν εσένα;;

Ο άνθρωπος μπορεί να μιμείται όμως έχει μυαλό και επιλέγει. Αν ένας έφηβος (και όχι 30χρονος, γιατί εδώ υπερβάλεις απίστευτα) επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής εσύ ποιός είσαι που θα τον κρίνεις και θα πεις οτι πρέπει να πέσει σε κατάθλιψη και θα το μετανοιώσει μετά θάνατον;; Τα λόγια σου "φωνάζουν" εκκλησία και την γνωστή της υπερβολή. Και εμένα δε μου αρέσει το θέαμα δύο αντρών μαζί, όμως είναι επιλογή τους και δεν μπορώ να κρίνω κανέναν για το πως έχει επιλέξει να ζει τη ζωή του. Και, πίστεψέ με δεν είναι όλοι τόσο ηλίθιοι ώστε βλέποντας μια ταινία να πειστούν και να γίνουν ότι τους προβάλλει, όπως το να πάω στον ζωολογικό κήπο δεν με κάνει κοάλα (που έλεγε και μια ψυχή).

Και κάτι ακόμα... Με ποιό δικαίωμα κατακρίνεις έναν "λαό" (που ανήκει στους προγόνους σου) ο οποίος πέταγε τα "προβληματικά" παιδιά στον γκρεμό όταν και εσύ 2500 περίπου χρόνια μετά, θέλεις να κάνεις ακριβώς το ίδιο με ανθρώπους που διαφέρουν από εσένα και εμένα;;

Αντίθετα αυτή η περιβόητη "συμφωνία ανάμεσα σε δύο ενήλικες για το πως θα περάσουν καμμια ώρα ευχάριστα" είναι το sex abuse το οποίο είναι αμαρτία ακόμα και αν το δούμε απο μη Χριστιανική πλευρά γιατί δεν βρίσκω το λόγο μετά το υπερβολικό σε αριθμό σεξ χωρίς συνέπεια ένας να μην έχει τύψεις γι'αυτό που έκανε..

Εδώ δε θα το σχολιάσω καν. Όταν έκανες την "κριτική" για την ταινία ίσως να είχες και ένα-δυο σωστά σημεία. Τώρα έχεις χάσει παντελώς τη μπάλα και οποιοδήποτε ίχνος δίκιου είχες.

Θα σου κάνω μια ερώτηση μόνο. Εγώ με την κοπέλα μου θέλουμε να κάνουμε σεξ κάθε μέρα 2 φορές τη μέρα, πρέπει να αισθανόμαστε ένοχοι;;;; Με ποια λογική θα καθορίσεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος τι είναι υπερβολικό σεξ;;; :X :X

Καλή η εκκλησία (για όποιον πιστεύει), δε λέω, αλλά δε χρειάζεται να ακούμε και το παραμικρό που λέει... Ας σκεφτόμαστε και λιγάκι πριν ξεστομίσουμε τα τέρατα!!

Αν θες να μου απαντήσεις, κάνε το με PM. Έχουμε ήδη ξεφύγει ΠΑΡΑ πολύ!

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου σχετικά με τα παραπάνω. Σωστά έδειξε σεξ μεταξύ του Λεω και της γυναίκας του.Νομίζω πως κύριος σκοπός του σκηνοθέτη δεν ήταν να δείξει τον ''αποχαιρετισμό'' , αλλά να τονίσει την αντίθεση έρωτας - πόλεμος. Όπως ακριβώς και στο σημείο με τους εφόρους και την κοκκινομάλλα παρθένα (αντίθεση ασχήμιας - ομορφιάς).

Εκτός αυτού , ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕΞ! Ούτε 2 λεπτά δεν κράτησε η σκηνή...υπερβάλλεις capacitor. :)

edit : Desert, ΜΟΝΟ 2 φορές? :lol: :p

http://img439.imageshack.us/img439/2936/pao0zb.png

EΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!!

Και κάτι ακόμα... Με ποιό δικαίωμα κατακρίνεις έναν "λαό" (που ανήκει στους προγόνους σου) ο οποίος πέταγε τα "προβληματικά" παιδιά στον γκρεμό

Για αυτό πάντως, μην βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά.

Στο Καιάδα δεν έχουν βρεθεί σκελετοί μικρών παιδιών, αλλά ενηλίκων.Ήταν κάτι σαν θανατική ποινή.

(τουλάχιστον αυτό έχει μια κάποια σχέση με την ταινία, γιατί έχουμε φύγει τελείως από το θέμα, όπως είπες και εσύ:O)

Για αυτό πάντως, μην βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά.

Στο Καιάδα δεν έχουν βρεθεί σκελετοί μικρών παιδιών, αλλά ενηλίκων.Ήταν κάτι σαν θανατική ποινή.

(τουλάχιστον αυτό έχει μια κάποια σχέση με την ταινία, γιατί έχουμε φύγει τελείως από το θέμα, όπως είπες και εσύ:O)

Aυτό ομολογώ πως δεν το ήξερα. :)

EDIT: Crazygirl, έβγαλα μέσο όρο...:) :lol: :p