Jump to content

Θορυβος απο ανεμηστηρι!

alexx
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχω μια sapphire 9600 XT και τωρα τελευταια κατι επαθε το ανεμηστηρακι και κανει οπως το "τρακτερ". Ξερετε αν μπορω να το αντικαταστησω και αν υπαρχει στην αγορα που μπορω να το βρω? Εχει και μυστηριο σχεδιο το ατιμο!

Επισης αν ξερετε και καποιο τροπο να το κανω να σκασει πειτε τον! Εγω δοκιμασα να το λαδωσω λιγο αλλα δεν επιασε!:lol:

Δοκίμασες να δεις αν βρίσκει ο έλικας πάνω στην ψύκτρα και κάνει το θόρυβο; Μήπως έχει πάει σκόνη στο μοτεράκι;
kouloukith.blogspot.com = pc help και όχι μόνο

Εχω μια sapphire 9600 XT και τωρα τελευταια κατι επαθε το ανεμηστηρακι και κανει οπως το "τρακτερ". Ξερετε αν μπορω να το αντικαταστησω και αν υπαρχει στην αγορα που μπορω να το βρω? Εχει και μυστηριο σχεδιο το ατιμο!

Επισης αν ξερετε και καποιο τροπο να το κανω να σκασει πειτε τον! Εγω δοκιμασα να το λαδωσω λιγο αλλα δεν επιασε!:lol:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806162 ;)

@tzivanas: Την καθαρισα σχολαστικα. Δεν βρισκει πουθενα ο ελικας. Το προβλημα ειναι μαλλον οτι τα επαιξαν τα ρουλεμαν η κατι τετοιο.

@Gka: Ενδιαφερουσα προταση. Thanks!

και εγω εχω το ιδιο προβλημα,κανει σαν τρακτερ οταν ξεκιναει το pc, μετα στρωνει ο ηχος. κ δεν θελω να αλλαξω ανεμιστηρακι γιατι ειναι της indel κ πιστευω οτι κανει καλυτερη δουλεια απο τα απλα της αγορας. δεν ξερω... λεω...
[sIGPIC][/sIGPIC]

στην κατω πλευρα του μοτερ υπαρχει ενα χαρτακι. Αυτο μολις το τραβηξει καποιος εμφανιζεται ο αξονας του μοτερ. με μια μπατονετα, βαζουμε λιγο λαδακι (μαγειρικο κανει) εκει. Στις περισσοτερες περιπτωσεις θα φτιαξει. Αν οχι ειναι απαραιτητος καινουργιος ανεμιστηρας αλλιως δεν μπα να ναι και τουρμπινα απο jumbo jet δεν θα κανει την ιδια δουλεια με καποιον καινουργιο, αφου θα χανει σε στροφες, και μπορει και να κανει πολυ γρηγορα.

εμενα το δικο μου pc οταν το ανοιγω ακουγεται λες και ειναι τουρμπατο.το βραδυ οταν κοιμουντε οι δικοι μου φωναζουν γιατι δεν μπορουν να κοιμηθουν.αλλα τι να κανεις...

οκ η λυση ειναι ΘΕΡΜΟΨΥΚΤΡΑ.

ενα μπλοκ συνηθως φτανη . αν διαθετης δυο.οσο η εσωτερικη θερμοκρασια του κουτιου πεφτη τοσο καλιτερα για ολα = cpu , vga , disks .

εγω εχω σταθερη θερμοκρασια 26-28 χειμωνα 30-32 καλοκαιρι.

http://i218.photobucket.com/albums/cc107/SkapoGr10/Diafora/dHJ.jpg

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

ΠΛΥΘΙΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ

• 2 weeks later...
πως την μετράει κανείς τη θερμοκρασία?

Συνήθως στο λογισμικό της κάθε μητρικής υπάρχουν προγραμματάκια που μετράνε θερμοκρασία cpu και κουτιού, ταχύτητες ανεμιστήρων κλπ.

Ρίξε μια ματιά στο motherboard monitor είναι free.

kouloukith.blogspot.com = pc help και όχι μόνο

χθες το βράδυ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα, επειδή πριν απο καιρό είχα καθαρίσει την κάρτα απο τη σκονή..

τότε είχε σταματήσει αλλά το ξαναέπιασε, θα δοκιμάσω με λαδάκι. υπάρχει περίπτωση αν είναι στην εγγύηση να αλλαχθεί όλη η κάρτα;

• 2 months later...
Παιδες εχετε να προτεινετε ανεμιστηρακι για το κουτι... Επιθυμητο αποτελεσμα καλυτερη ψυξη και μειωση του θορυβου. εκανα μια βολτα απο e-shop αλλα χαθηκα με τοσα πολλα που εχει....
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/8090sunnlogoheader1.gif