amelidis Δημοσιεύτηκε March 2, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 2, 2006 Μολις πριν απο μερικες ημερες αγορασα το Broadband Pack της HOL με την προσφορα των 6+6 μηνων... Τωρα σε αυτη τη φαση ειμαι στην αναμονη για την ενεργοποιηση αλλα απο τωρα σκεφτομαι τον τροπο με τον οποιο θα κανω τις συνδεσεις και ειλικρινα εχω μπερδευτει παρα πολυ!! Λοιπον το βασικο προβλημα ειναι οτι το Netmod ειναι αρκετα μακρυα απο τον Η/Υ! Για να εχω τηλεφωνο και ιντερνετ στο δωματιο μου υπαρχει ενα καλωδιο το οποιο ξεκιναει απο το Netmod και καταληγει σε μια πριζα στο δωματιο μου μεσω του τοιχου!! Εκει ηταν συνδεδεμενο το 56Κ modem και το τηλεφωνο (το οποιο πλεον δεν με ενδιαφερει!! Ουτως η αλλως δεν μιλαω στο σταθερο!) Απ'οτι καταλαβα απ'οσα διαβασα μεσα στο φορουμ το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανω ειναι να βαλω αναμεσα στο Netmod και την κυρια γραμμη του σπιτιου το Spliter! Απο εκει το ενα καλωδιο θα παει μεσα στο Netmod και το αλλο βυσματακι ειναι για το Modem/Router... Αν λοιπον εκει συνδεσω την μια πλευρα του καλωδιου που φτανει στην πριζα του δωματιου μου και μετα σε αυτη την πριζα συνδεσω το ανταπτορακι που συνδεει το απλο καλωδιο με το χοντροτερο που καταληγει στο Modem/Router θα εχω προβλημα??? Μηπως λεω εντελως βλακειες?? http://img123.imageshack.us/img123/9981/netmod2nr.th.jpg http://img123.imageshack.us/img123/2927/cables6lf.th.jpg Και για να γινω απολυτα κατανοητος στην πρωτη φωτο με το Netmod το κοκκινο καλωδιο ειναι η κεντρικη μας γραμμη, ενω με το μπλε ειναι το καλωδιο που καταληγει στο δωματιο μου! Αναμμεσα στο κοκκινο καλωδιο και το Netmod θα παει σιγουρα το Spliter.. Αν λοιπον συνδεθει το μπλε καλωδιο με το spliter (στην ενδειξη ADSL φυσικα!) και αυτο με την σειρα του συνδεθει με το καλωδιο που υπαρχει στην δευτερη φωτο θα εχω ιντερνετ η τα εχω κανει εντελως μανταρα???? Συγνωμη που σας ζαλιζω αλλα σαν νεος χρηστης που πιανουν λιγο τα χερια του προσπαθω να γλιτωσω τα 50€ που θελουν οι τεχνικοι για να κανουν την ιδια δουλεια...! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cuper Δημ. March 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2006 Καλώς ήρθες στο club!:) Είμαι και γω με broadband pack 6+6, εδώ και 3 μήνες. Λοιπόν. 1) Την κεντρική γραμμή (κόκκινο καλώδιο) την αποσυνδέεις από το netmod και την συνδέεις στο splitter στην υποδοχή LINE. Το μπλε καλώδιο το αφήνεις όπως είναι. 2) Στο spitter υπάρχει η υποδοχή TEL. Επίσης στο netmod πλέον, έχει μια κενή υποδοχή (εκεί συνδέονταν μέχρι τώρα η κεντική γραμμή/κόκκινο καλώδιο). Διασυνδέεις λοιπόν την υποδοχή TEL με την κενή υποδοχή του netmod. 3) Έμεινε μια θέση κενή στο splitter. Η υποδοχή DSL. Στο modem/router υπάρχει μια υποδοχή που λέγεται DSL ή LINE ή κάπως έτσι τελοσπαντων. Τις διασυνδέεις. 4) Αγοράζεις ένα καλώδιο για ethernet. Διασυνδέεις το modem/router με το PC. Και σε διαφορετικά δωμάτια να είναι, δεν θα έχεις πρόβλημα, παρά μόνο το πώς θα καλύψεις το καλώδιο (πχ κάτω από το χαλί ή πίσω από έπιπλα). 5) Στο δωμάτιο σου η τηλεφωνική συσκευή θα δουλεύει κανονικά όπως και πριν (μπλέ καλώδιο). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. March 2, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2006 Μαλιστα... Σε ευχαριστω φιλε μου για τις πληροφοριες σου!! Βασικα το προβλημα που εχω εγω ειναι οτι δεν θελω να παρω ενα καλωδιο το οποιο θα διατρεχει ολο το σπιτι! Υπαρχει ηδη το καλωδιο μεσα απο τον τοιχο (το μπλε!) και ηθελα να δω αν μπορω να μεταφερω το ιντερνετ μεσα απο αυτο το καλωδιο και αν ναι με ποιο τροπο?!? Οπως σου ειπα δεν με ενδιαφερει το σταθερο τηλεφωνο.... Με βαση τις οδηγιες που μου εδωσε παντως νομιζω οτι αυτο που σκεφτομουν θα δουλεψει τελικα! Οποιος εχει τις τεχνικες γνωσεις για να με επιβεβαιωσει η να με διαψευσει ας πει μια κουβεντουλα... Ευχαριστω! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. March 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2006 είναι πολύ απλό. Θα βγάλεις το netmod. Θα ενώσεις με όποιον τρόπο θες (βύσμα, ένωση καλωδίων κτλ) το μπλέ με το κόκκινο καλώδιο. Θα βάλεις το splitter στο δωμάτιο σου, στη πρίζα. (δηλαδή το καλώδιο που βγαίνει από τη πρίζα, θα πάει στο Line του splitter) Θα συνδέσεις στο DSL του splitter, το modem σου. Θα συνδέσεις στο TEL του splitter, το netmod σου. Τέλος :) Θα δουλεύει και το internet αλλά και το τηλέφωνο στο δωμάτιο σου. (αλλά μόνο εκεί) Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. March 2, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 2, 2006 Αυτο που περιγραφεις Νικο ηταν η πρωτη μου σκεψη! Μετα σκεφτηκα να μετατρεψη την γραμμη σε PSTN και να κανω την ζωη μου ακομα πιο ευκολη... Δυστυχως και οι δυο προτασεις επεσαν στο κενο για διαφορους λογους η καθεμια! PSTN δεν γινεται να γινει η γραμμη γιατι τα δυο καναλια της ISDN ειναι αρκετα χρησιμα και θεωρουνται απαραιτητα! Οσο για την μεταφορα του Netmod δεν γινεται γιατι τοτε θα πρεπει να καταργηθουν 2 τηλεφωνα που βρισκονται στην αλλη ακρη του σπιτιου! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. March 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2006 Αυτο που περιγραφεις Νικο ηταν η πρωτη μου σκεψη! Μετα σκεφτηκα να μετατρεψη την γραμμη σε PSTN και να κανω την ζωη μου ακομα πιο ευκολη... Δυστυχως και οι δυο προτασεις επεσαν στο κενο για διαφορους λογους η καθεμια! PSTN δεν γινεται να γινει η γραμμη γιατι τα δυο καναλια της ISDN ειναι αρκετα χρησιμα και θεωρουνται απαραιτητα! Οσο για την μεταφορα του Netmod δεν γινεται γιατι τοτε θα πρεπει να καταργηθουν 2 τηλεφωνα που βρισκονται στην αλλη ακρη του σπιτιου!ααα δεν είχες πει ότι έχεις και άλλα τηλέφωνα! Πώς συνδέονται αυτά στο netmod; Πάντως μπορείς να βάλεις στο κόκκινο καλώδιο το splitter και μετά στην υποδοχή TEL, να συνδέσεις το netmod και στην υποδοχή DSL να βάλεις το μπλε καλώδιο και στο δωμάτιο σου το modem. Νομίζω αυτό είχες προτείνει απο την αρχή; Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakels Δημ. March 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2006 alli lisi file einai na pareis to net-rout me wifi kai na ksemperdeveis afou den theleis kalwdia. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. March 4, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 4, 2006 Εχει γινει ενα τηλεφωνικο μπαχαλο γενικοτερα μεσα στο σπιτι... Τα αλλα δυο τηλεφωνα ειναι συνδεδεμενα στο τριτο καλωδιο που εξερχεται απο το Netmod το οποιο δεν εχω χρωματισει! Σε καποια φαση το καλωδιο χωριζεται και συνδεει αυτες τις δυο συσκευες στο δευτερο καναλι της ISDN! Μαλλον βλεπω ως πιο πιθανη την λυση που προτεινα και εγω αλλα και εσυ! Θα καταργηθουν δυο τηλεφωνα αλλα υπαρχει και ασυρματο στο σπιτι οποτε δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα! Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια... Sakels και αυτο ηταν μια σκεψη αλλα δεν μπορει να υλοποιηθει λογω των εμποδιων που υπαρχουν αναμεσα στο Netmod και το δωματιο μου!! Ειναι πολυ μακροστενο το σπιτι και τα δυο αρκετα μακρυα και υπαρχουν και τοιχοι αναμεσα... Παντως και εσενα σε ευχαριστω για την συμβουλη σου!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gdscream Δημ. March 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2006 Auto to netmode to sixathika. Oute k mena me voleve i sindsmologia gia dsl epeidi to netmode itan makria apo ton H/Y. kai tha rthoun tin paraskeui na to paroun epitelous!!!! k as plirosw 30 euro , de me noiazei. Me pire til apo OTE k mou proteinan dsl me 24,90/mina euro mazi me ΦΠΑ kai dwro to telos enegopoiisis kai exoplismo. Ksero oti to modem tha einai usb (moufa)alla ligo me noiazei. Kaliteri taxitita tha pianei apo to 56k pou xrisimopoiousa. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ergaleios Δημ. March 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2006 Θα καταργηθουν δυο τηλεφωνα αλλα υπαρχει και ασυρματο στο σπιτι οποτε δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα! meta apo ligo kairo tha allakseis gnomi.. emeis tin palepsame gia 2-3 xronia me 3 asirmata mesa sto spiti.. alla den pigaine allo.. fetos me tin eukairia tis adsl, sindesa kai olo to spiti me to netmod kai iparxoun kanonika tilefona..emeine mono to ena asirmato, na thimizei tis palies kakes epoxes :p Παράθεση Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IVIetaCreatoR Δημ. March 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2006 Άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο της ΔΕΗ. (homeplugs) Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ergaleios Δημ. March 7, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2006 Άλλη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο της ΔΕΗ. (homeplugs) panakrivo kai argo gia tin ora... me ena wireless kanei aneta ti douleia tou. ego exo kanei ena ensirmato diktio gia 3 pc, sto xoro pou einai to netmod evala to adsl modem ki ena 3com switch gia 5 pc. etreksa ta kalodia ston pano orofo pou meno ego, to ena sto saloni pou einai to ena pc kai to allo sto domatio tou aderfou mou. ta kalodia exoun paei mesa apo ntoulapia, mesa sto gipsino, exoun vgei se mpalkonia..pantos mesa sto spiti...me via tha prosextei sinolika 1 metro kalodiou na fainetai (den ithela ki ego na xalaso tin omorfia tou spitiou me kalodia na trexoun edo ki ekei - episis den ithela wireless giati me tous toixous to sima peftei poli, den to sizitao kan gia emena ston pano orofo, kai den ithela kai tin aktinovolia). tora pou eimai agglia pira edo ena wireless to opoio tha mou meinei gia ellada, einai modem router, me 4 ethernet ports kai to wireless, opote tha to valo stin teleutaia thesi tou splitter, tha mou dosei alla 4 ethernet ports kai to wireless..kai vlepoume. exo ena poli oraio sxedio apo filo mou edo pou douleuei se megali etairia..pos einai ena tetoio diktio, me ti rithmisi gia subnets kai ips..alla den ksero pos na anevazo photo.. file amelidi an theleis sou to stelno se email an mou doseis. Παράθεση Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. March 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 amelidis όπως σου είπα στο δεύτερο ποστ μου, δε χρειάζεται να καταργήσεις τίποτε! (πέρα από το τηλέφωνο στο δωμάτιο που είναι ο υπολογιστής) Δες το λίγο ;) (νομίζω έτσι όπως το είχες σκεφτεί και εσύ) Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. March 9, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2006 Σας ευχαριστω ολους παιδια... Τελικα αποφασισα να κανω αυτο που σκεφτηκα και εγω και ο Νικος! Θα καταργησω ενα τηλεφωνο στο δωματιο μου αλλα θα εχω DSL... Νομιζω πως αξιζει τον κοπο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stephen Δημ. March 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 12, 2006 Αν και μπερδευτηκα λιγο με τις λυσεις που γραφτηκαν... δοκιμασε και το εξης απλο. (αν σε προλαβα βεβαια). Βαλε το καλωδιο που δινει γραμμη στο δωματιο σου απο το netmod στην αριστερη (δεν θυμαμαι πως το γραφει πανω..νομιζω "phone") υποδοχη του splitter. Δλδ βγαλτο απο το netmod και βαλτο στο splitter. Απο την διπλα θεση του splitter(την δεξια-διπλα στην αριστερη.. που νομιζω λεγεται dsl) θα βαλεις το καλωδιο της συσκευασιας(ενα απλο καλωδιο δλδ με 2 φις/εξοδους τελος παντων) και θα το συνδεσεις στο netmod στην υποδοχη απο οπου ειχες αποσυνδεσει το καλωδιο της γραμμης του δωματιου σου. Δλδ πλεον η γραμμη του τηλεφωνου σου περναει μεσα απο το splitter. Τελος στην απομονωμενη υποδοχη του splitter("modem") θα βαλεις το καλωδιο του ΟΤΕ που μπαινει μεσα στο netmod. Το βγαζεις δλδ απο το netmod (που πλεον μενει με ενα καλωδιο) και το κοτσαρεις στο splitter. Το μονο που μενει ειναι ενα καλωδιο απο το Modem σου (στο δωματιο σου ενοειται) στον τοιχο...και αυτο ηταν. 2 λεπτα δουλεια, χωρις καλωδια σαν φιδια...με drag n' drop :) Δοκιμασε το, δυστυχως right now δεν ειμαι σπιτι μου για να σου κανω ενα προχειρο σχημα και να στα πω πιο αναλυτικα. ps. Τωρα που ξαναδιαβασα τις απαντησεις παντως...ισως τελικα κατι τετοιο να εκανες. Anyway... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. March 13, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2006 Stephen ακομα δεν εκανα τιποτα... Περιμενω πρωτα να ενεργοποιηθουν οι γραμμες και οι συνδεσεις απο την HOL και τον ΟΤΕ και μετα θα κανω τα πειραματα μου!! Επειδη ψιλομπερδευτικα με τα λεγομενα σου μηπως θα μπορουσες καποια στιγμη (οποτε βρεις χρονο φυσικα!) να κανεις αυτο το προχειρο σχεδιαγραμμα?? Νομιζω θα με βοηθουσε πολυ... :) Παντως ευχαριστω πολυ!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stephen Δημ. March 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 13, 2006 Ειναι ευκολο στην υλοποιηση και δυσκολο στη φιλοσοφια του. Θυμαμαι παντως οταν το ειχα δοκιμασει οτι δεν ειχα προβλημα. Τις επομενες μερες θα ξανακανω τα καταλληλα πειραματα και αν βρω ακρη θα κανω ενα σχεδιαγραμμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stephen Δημ. March 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2006 Λοιπον amelidis το δοκιμασα πριν απο λιγο και δουλεψε κανονικα. Να ξεκαθαρισω καταρχην οτι η ιδεα για την υλοιποιηση αυτη δεν ειναι δικη μου αλλα ενος καλου μου φιλου που ειναι τεχνικος. Δευτερον οτι λογω της ιδιαιτεροτητας των γραμμων isdn του καθε σπιτιου μπορει τα αποτελεσματα να μην ειναι ιδια στον καθενα. Σε καποιον μπορει να πανε ολα καλα, καποιος αλλος να χανει 1 γραμμη και σε καποιον αλλον να μην δουλευει καθολου. Οταν μπερδευονται 3 και 4 γραμμες σε ενα netmod αυτα ειναι αυτονοητα. Με καθε επιφυλαξη λοιπον.... Guide #1 : Συνδεση Netmod με απομακρυσμενο Modem/Router μεσω εσωτερικων γραμμων Θα χρειαστειτε απλα ενα καλωδιο που συνδεει τηλ. συσκευες. Συνηθως δινεται δωρεαν στα διαφορα πακετα που υπαρχουν στην αγορα. Ο σκοπος αυτης της συνδεσμολογιας ειναι ευνοητος. Χωρις να μετακινησουμε το netmod ή να σερνουμε καλωδια 10 μετρων μεσα απο τρυπημενους τοιχους εχουμε dsl σημα στη γραμμη μας. Βημα 1 Λοιπον εδω εχουμε μια photo απο netmod απο το post του amelidi. http://img123.imageshack.us/img123/9981/netmod2nr.th.jpg Το χρωματισμενο κοκκινο καλωδιο προφανως ειναι η κεντρικη γραμμη που μπαινει στο netmod. ΔΕΝ μπαινει απο κατω στις κοινες υποδοχες αλλα συνηθως (αναλογως με τον τυπου του netmod) απο πισω. Βγαζετε αυτο το καλωδιο απο πισω απο το netmod και το συνδεετε στην υποδοχη LINE του splitter. Βημα 2 Μεχρι στιγμης το μονο που εχουμε κανει ειναι να βγαλουμε το κεντρικο καλωδιο του Netmod και να το βαλουμε στο LINE του splitter. Εδω θα χρειαστουμε το καλωδιο της συσκευασιας που αναφερθηκε στην αρχη. Παιρνουμε λοιπον το καλωδιακι και την μια ακρη τη βαζουμε στην υποδοχη HOME(isdn) του splitter. Την αλλη τη βαζουμε εκει απο οπου ειχαμε βγαλει το κεντρικο καλωδιο του ΟΤΕ. Δλδ πισω απο το netmod! Με λιγα λογια...τωρα πλεον το σημα του ΟΤΕ μπαινει παλι στο netmod αλλα μεσω του splitter. Βημα 3 Εδω τωρα ειναι το ολο μπερδεμα... Γιατι αυτο το βημα εξαρταται αμεσα απο ποσες και πως ειναι συνδεμενες οι γραμμες που εχουμε στο σπιτι μας. Εμεις αυτο που θελουμε ειναι να συνδεσουμε το καλωδιο που δινει σημα στο δωματιο/διαμερισμα μας στην υποδοχη MODEM του splitter. (απομονωμενη δεξια με μαυρο χρωμα στο splitterακι της Otenet) Δλδ να το βγαλουμε απο το netmod(απο τις κοινες θυρες που ειναι κατω δεξια συνηθως οπως στη photo) και να το βαλουμε στη θεση του splitter που εχει μεινει.(modem). Μια σημειωση εδω.... ΕΝΑ ειναι το καλωδιο που τελικα καταληγει στο δωματιο του PC. ΕΝΑ θα πειραξουμε και θα το μετακινησουμε...Τα υπολοιπα τα αφηνουμε οπως ειναι. Λεω οτι μπερδευεται....επειδη δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να βρουμε ποιο ειναι αυτο το καλωδιο. π.χ σε καποια σπιτια οι γραμμες που δινουν σημα τηλεφωνου ειναι 2 (κοινες μεν - διαχωριζονται μεσα στο σπιτι δε). Δλδ η μια π.χ μπορει να πηγαινει στο σαλονι και η αλλη στη κουζινα. Αλλα ειναι ομως 2 καλωδια συνδεμενα στο netmod για το ιδιο διαμερισμα.(οταν μιλαμε βεβαια για ενα σπιτι με οροφους,χωρισμενο κλπ...εκει και αν χωριζονται) Αν πεσατε σε τετοια περιπτωση πρεπει να βρειτε τη γραμμη που δινει σημα στο δωματιο που ειναι το PC. Και οπως ειπωθηκε βγαλτε τη απο το netmod και βαλτε τη στη κενη θεση του splitter. Παρτε και την προηγουμενη Photo με επεξηγηση... http://members.lycos.co.uk/xspeeder13/new/netmod.JPG Αυτο ηταν.... Απλα στη πριζα του δωματιου σας που ειναι ενοειται και το PC συνδεστε με ενα απλο καλωδιο το modem/router με τον τοιχο(πριζα) και τελος. Σαν απλο pstn modem δλδ που παει κατευθειαν στον τοιχο/γραμμη. Ουτε καλωδια σαν φιδια κατω απο χαλια, ουτε ασυρματοι μπελαδες ουτε μετακινουμε το netmod. Δεν ειναι η μεθοδος που προτεινεται...δεν παυει να κανει τη δουλεια της ομως ανωδυνα! Τωρα αν σε καποιους δεν δουλεψει ή βγαλει προβληματα(ισως καταργησει γραμμες)..ειπαμε συμβαινουν αυτα. Νομιζω ομως οτι ειναι προτιμοτερη λυση απο ενωση καλωδιων και μετακινηση του netmod. Amelidis...δοκιματε το και πες μου. Γενικα επειδη standard υπαρχουν πολλοι σαν και εμενα και τον amelidis που εχουν αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα με isdn γραμμες και dsl δεν χανετε τπτ να το δοκιμασετε. Πειτε αν δουλευει... αν κολλατε καπου κλπ. Ολο και κατι θα βγει στο τελος...αν η φιλοσοφια γενικα ειναι σωστη ισως βελτιωσουμε και το guide. Σε εμενα παντως 2 φορες που το εχω επιχειρησει στο συγκεκριμενο σπιτι δουλεψε μια χαρα. Good Luck. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. March 16, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2006 Παλικαρε οτι και να πω ειναι λιγο.... Πραγματικα ΕΥΓΕ! Αψογος ο οδηγος και απολυτα κατανοητος! Απο βδομαδα που περιμενω την ενεργοποιηση της γραμμης απο τον ΟΤΕ θα κανω και την δοκιμη για να το επιβεβαιωσω και θα ενημερωσω! Το πιθανοτερο παντως ειναι οτι δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα! Ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leuteris_p Δημ. March 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2006 Καλησπέρα σε όλους! Είμαι καινούριος στην παρέα σας. Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον "amelidis" το netmod είναι μακριά απο το pc. Έχω πάρει το πακέτο της Ότενετ στα 384 για isdn. Βέβαια από τις 24 Φεβρουαρίου ακόμα περιμένω ενεργοποίηση, τηλεφωνώ κάθε μέρα στο τμήμα εξυπηρέτησης και μου λένε ότι βρίσκεται στον κατανεμητή, στο τελευταίο στάδιο. Τελοσπάντων... Επειδή δε γνωρίζω πολλά θέλω να ρωτήσω αν το ADSL router που έχω δει να αναφέρεται σε κάποια άλλα σημεία είναι ένα modem που στην ουσία σε γλυτώνει από τα καλώδια. Αυτό κατάλαβα από κάποια άλλα post. Αν είναι έτσι μπορώ να αγοράσω ένα router και να το χρησιμοποιήσω στη θέση του Sagem που είχε μέσα το κουτί ? Δηλαδή θα συνδέσω το netmod με το splitter και αυτό με το router και μετά το router θα συνδέεται ασύρματα με το pc ? Η ασύρματη σύνδεση για να γίνει χρειάζεται κάποιες ειδικες γνώσεις ? Επίσης, υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας με το pc ? Συγνώμη αν κάποιες ερωτήσεις είναι χαζές αλλά να μη λύσω τις απορίες μου ? :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. March 24, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2006 H παραπανω συνδεσμολογια που περιγραψαμε εγω και ο Stephen δουλευει κανονικοτατα χωρις κανενα προβλημα...! Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας! ;) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts