Jump to content

Ολική έκλειψη ηλίου - Μοναδική φορά από Ελλάδα

voxson
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολυ καλη φαση με τα ειδικα γυαλακια.

Δεν μπηκα καθολου στον κοπο να βγαλω καμια φωτο.

Πιστευω οτι θα ηθελε τρελο εξοπλισμο!

ego poy prospathisa den katafera na vgalo kamia kali foto...oles vgenane xalia..malon tha ithele kanena kalo filtro i mixani.

• Απαντήσεις 190
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ναι μια χαρα ανοιγει!

μην αγχώνεστε αν δεν το δείτε live....θα ξαναγίνει (ορατή απο ελλάδα)το 2088:p

...Που τοτε θα εχουμε βαλει 1656118 TBps συνδεση :p :p :p

Πηγα στα γρασιδια πισω απο την κεντρικη βιβλιοθηκη του ΑΠΘ, πηρα τα ειδικα γυαλια και το καταφχαριστηθηκα :grin::grin:

Την ωρα της μεγιστης καλυψης σκοτεινιασε αρκετα και η θερμοκρασια επεσε αρκετα, αφου να φανταστειτε εβγαζες ανετα 'παχνη' απο τη μυτη!

Ωραια εμπειρεια ηταν! :up:

Τι σας αρεσε ρε παιδια? :o

Εγω δεν βρισκω κατι ενδιαφερον...σκοτεινιασε ο ουρανος...και μετα?

Μαζευτηκαν λεει 10αδες ατομα μαζι,στησανε και 2-3 γιγαντοοθονες στις πλατειες και βλεπαν τον ηλιο! :o

Δεν ξερω...sorry κι ολας αλλα δουλεια δεν ειχαμε και ασχολουμαστε με τον ηλιο...

:)

εγω τραβηξα βιντεο με την βιντεοκαμερα μου εβαλα το φιλτρο απο τα ειδικα γυαλια μπροστα και βγηκε το βιντεακι μια χαρα

Ωραιο θεαμα! Μεσα απο cd το ειδα και φενοτανε πολυ καλα. Με γυμνο ματι δεν φενοτανε σχεδων καθολου. Εβγαλα και φοτογραφιες με το κινιτο αλλα δεν καταλαβενεις οτι προκειτε για την εκλιψη. Το κακο ειναι που δεν κρατισε και πολυ...Αλλα με την ωρα αλανταλων.. Ειχα δει στο νετ οτι θα αρχιζε στης 12, το αποκορυφομα κατα της 1 και μιση και τελος στις 4 και μιση, μας ειπε στο σχολειο ο φυσικος οτι θα αρχιζε στις 1 και οτι το αποκορυφωμα στις 2 και 15 και τελος στις τεσσερης και τελικα αρχισε στις και μερικα λεπτα, αποκορυφιφομα στις 2 παρα δεκα με παρα πεντε και τελιωσε κατα τις 3.

Παντος εγινε χαμος στην γειτονια :p εγω με τον πατερα μου και δυο φιλους του στην αυλη μας να κοιταμε μεσα απο το cd, ενας αγιογραφος που εχει το εργαστιριο του απεναντη να κοιταει μεσα απο αυτα που εχουν στις ηλεκτροκολισης, ενας αλκοολικος γειτονας φωναζε "Κυριευουν οι θεοι των αφρικανων, μας κρυβουν τον ηλιο" και ο διπλανος κυνιγαγε τον γιο του για να μην κοιταει μην τυχων και τυφλωθει:p

εγω τραβηξα βιντεο με την βιντεοκαμερα μου εβαλα το φιλτρο απο τα ειδικα γυαλια μπροστα και βγηκε το βιντεακι μια χαρα

kai fenotan i ekliyi kathara ?

giati emena moy kegontan sinexia...

Εγω την ειδα με πεντε τροπους αλλα κανενας δεν με ικανοποιησε.Με γυμνο ματι αλλα οχι για πολυ,με γυαλια ηλιου για περισσοτερο,με δισκετα,με τζαμι ηλεκτροκολλησης ακομα πιο πολυ και την περισσοτερη ωρα σε σκοτεινο αμφιθεατρο αλλα δεν μου αρεσε ο προβολεας...Παντως δεν νομιζω οτι εχει καποια διαφορα να κοιτας τον ηλιο στην εκλειψη,ειναι σαν να τον κοιτας οταν ειναι μεσημερι.Τωρα στο καστελλοριζο οπου τον κοιτας και ειναι σκοταδι και συνηθιζεις και μετα σκαει μυτη και σε τυφλωνει σιγουρα εχει διαφορα.

Πιστευω οτι με τηλεσκοπιο θα ηταν το καλυτερο πραγμα.

Mutilator :shifty:

Aristof μια χαρα φαινοταν ειχα κοψει το φιλτρο απο τα γυαλια και το ειχα βαλει μπροστα ακριβως στην καμερα και δουλεβε κανονικα

πάντως ένα έχω να πω, δεν ξέρω αν εφταιγε το νέφος της Αθήνας αλλά εγώ δεν κατάλαβα έκλειψη. ο ήλιος φαινόταν ολόκληρος και μόνο με τα γυαλιά φαινόταν κανονικά σα μισοφέγγαρο.

το '99 θυμάμε όταν ήμουν τρίπολη και με γυμνό μάτι φαινοταν το μισοφέγγαρο του ήλιου.

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

τελεια ητανε

εγω πολύ ζήλεψα παντως που εβλεπα απο το Κάστελόριζο

μακάρι να ημουν εκει... εδω Αθήνα απλα ηταν σα συννεφιασε ...

:X

Την ώρα που έγινε η έκλειψη,στον Πειραιά ήταν σαν να συννέφιασε...Βασικά κατάλαβα οτι εκείνη την ώρα γινόταν η έκλειψη απο κάτι παιδάκια και ανθρώπους στην πλατεία που φόραγαν τα ειδικά γυαλάκια και φωνάζανε!!

Εγώ βέβαια κοίταξα(με γυμνά μάτια το εξυπνοπούλι!!!!)και δεν είδα τίποτα....:( Στο Καστελόριζο είπαν στο ράδιο,σκοτείνιασε και άναψαν τα φώτα...Αληθεύει????:confused:

Την ώρα που έγινε η έκλειψη,στον Πειραιά ήταν σαν να συννέφιασε...Βασικά κατάλαβα οτι εκείνη την ώρα γινόταν η έκλειψη απο κάτι παιδάκια και ανθρώπους στην πλατεία που φόραγαν τα ειδικά γυαλάκια και φωνάζανε!!

Εγώ βέβαια κοίταξα(με γυμνά μάτια το εξυπνοπούλι!!!!)και δεν είδα τίποτα....:( Στο Καστελόριζο είπαν στο ράδιο,σκοτείνιασε και άναψαν τα φώτα...Αληθεύει????:confused:

Αληθεύει πως δεν αληθεύει,αφού έγινε η μέρα νύχτα για λίγα λεπτά.Σκοτείνιασε τελείως και έπεσε και μερικούς βαθμούς η θερμοκρασία.Ας ελπίσουμε ότι θα ζήσουμε μια επόμενη έκλειψη σε μια άλλη γωνιά του πλανήτη γιατί αν περιμένουμε όταν θα γίνει πάλι στην Ελλάδα θα είναι αργά :p

Τι σας αρεσε ρε παιδια? :o

Εγω δεν βρισκω κατι ενδιαφερον...σκοτεινιασε ο ουρανος...και μετα?

Μαζευτηκαν λεει 10αδες ατομα μαζι,στησανε και 2-3 γιγαντοοθονες στις πλατειες και βλεπαν τον ηλιο! :o

Δεν ξερω...sorry κι ολας αλλα δουλεια δεν ειχαμε και ασχολουμαστε με τον ηλιο...

Μα ειναι πραγματα αυτα που ασχολειται ο κοσμος......

Μμμμμμ σαχλαμαρες ...... :lol: :lol: :lol:

Never mind μωρε!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το καλύτερο έχασα....:mad: Τουλάχιστον θα ο δώ απο την tv (και θα ζηλεύω)..

Όταν θα είναι ξανά ορατή στην Ελλάδα,θα είμαι 105 χρονών....:cry:

Τυχεροί όσοι πήγαν στο Καστελόριζο....

Αν πήγε κανείς απο εδώ ας μας πεί εντυπώσεις....(αλήθεια όμως ε???)

Ποτε δεν ξερεις μπορει και να γινει καμια νωριτερα. Και το 99 δεν ειχανε πει για φετος, να που εγινε ομως. Και για περσι ειχανε πει αλλα δεν εγινε τπτ:lol:

Παντος εγω το 88 θα ειμαι 96... μπα, μαλλον κοκαλα θα ειμαι...

Θα γίνουν πολλές νωρίτερα,το έχουμε ξαναπεί.Στην Ελλάδα θα ξαναγίνει τότε.Εχει διαφορά.

Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια. Στην Ελλάδα(έστω και σε ένα 70%) είχαμε έκλειψη πριν μερικά χρόνια. Το θυμάμαι καλά. Και θα υπάρξουν κι άλλες, το μόνο σίγουρο. Αλλά στο βωμό του χρήματος, όλα διογκώνονται. "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕ 1000 ΧΡΟΝΙΑ!!! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ "ΤΑΔΕ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΣΑΣ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ!!"

Ελεος δηλαδή, σκεφτείτε μόνο ότι έβγαλαν και ειδικό περιοδικό...

Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια. Στην Ελλάδα(έστω και σε ένα 70%) είχαμε έκλειψη πριν μερικά χρόνια. Το θυμάμαι καλά. Και θα υπάρξουν κι άλλες, το μόνο σίγουρο. Αλλά στο βωμό του χρήματος, όλα διογκώνονται. "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕ 1000 ΧΡΟΝΙΑ!!! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ "ΤΑΔΕ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΣΑΣ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ!!"

Ελεος δηλαδή, σκεφτείτε μόνο ότι έβγαλαν και ειδικό περιοδικό...

Μα 100% ορατή απο την Ελλάδα θα είναι το 2088. Βεβαίως και θα υπάρξουν μερικές εκλείψεις ως τότε, ορατές απο την Ελλάδα, αφού είναι πιο συχνό φαινόμενο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

πάντως ένα έχω να πω, δεν ξέρω αν εφταιγε το νέφος της Αθήνας αλλά εγώ δεν κατάλαβα έκλειψη. ο ήλιος φαινόταν ολόκληρος και μόνο με τα γυαλιά φαινόταν κανονικά σα μισοφέγγαρο.

το '99 θυμάμε όταν ήμουν τρίπολη και με γυμνό μάτι φαινοταν το μισοφέγγαρο του ήλιου.

Μαλλον η ικανοτητα της ορασης σου μειωθηκε μετα απο εκεινο το γεγονος.....:p

Mutilator :shifty:

Παντως,απ'οτι ειδα σ'ενα λινκ που βρισκεται στην πρωτη σελιδα του τοπικ,το 2088 θα ειναι ορατη σε περισσοτερα σημεια της Ελλαδας,ακομα & μεσα στην Αθηνα!Δε μπορουσαμε να γεννηθουμε λιγο αργοτερα???:p