PaRisC Δημοσιεύτηκε February 21, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 21, 2006 καλησπέρα. ακουω διάφορους να λενε, εγω εχω 2 υπηκοότητες, πχ: μια ελληνική και μια βρετανική. τι σημαίνει αυτό? σε τι εξηπηρετεί? γιατι να εχει καποιος 2 υπηκοοτητες δηλαδη 2 ταυτότητες? εγω που θα παω δηλαδη 6 χρόνια για σπουδες στην μεγαλη βρετανια, αν βγαλω δευτερη υπηκοοτητα εκει, θα εχει καποια συν? πχ, θα παιξει ρολο στην στρατευση μου? ασφάλεια? θα μπορω να δουλεψω εκει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. February 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 Καταρχήν η υπηκοότητα δεν είναι πουκάμισο να παίρνεις όσες και όπου θέλεις. Αυτοί που σου είπαν ότι έχουν δύο υπηκοοτητες τις έχουν για κάποιο λόγο: είτε επειδή οι γονείς τους είναι διαφορετικής εθνικότητας (π.χ. πατέρας Έλληνας και μάνα Γαλλίδα), είτε επειδή έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα από αυτήν της καταγωγής της οικογένειάς τους (κάποιος που γεννιέται στις ΗΠΑ από 1 ή 2 Έλληνες γονείς). Τέλος μπορεί να έχουν ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χώρα άλλη απο αυτή που γεννήθηκαν, όπως η περίπτωση που αναφέρεις. Αυτό όμως εξαρτάται κυρίως από το νόμο της χώρας υποδοχής, δε σημαίνει ότι όποιος ζήσει για μερικά χρόνια στην Μεγάλη Βρετανία παίρνει και την υπηκοότητα. Και να μπορέσεις να πάρεις την υπηκοότητα στην Μ. Βρετανία, πράγμα όχι απλό, σαν ευρωπαίος πολίτης δεν θα έχεις (πολλά) συν γιατί τα πιο βασικά δικαιώματα (παραμονή,ασφάλεια, εργασία) σου παρέχονται ήδη με μεγάλες διευκολύνσεις σε σχέση με τους μη ευρωπαίους. Το στρατό πάντως δεν τον γλυτώνεις. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Red_Alert Δημ. February 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 Εγω εχω 2 υπηκοοτητες....δεν τον γλυτωνεις τον στρατο... Παράθεση Currently Using: Apple iPhone 6s 64GB, HTC One Silver Πέρασαν...: Nokia 3120, Siemens C55, Siemens SX1, Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Sony Ericsson W800i, Qtek S200, HTC TyTN II, Nokia 2680, Nokia 6500 Slide (Silver), Nokia E72, Apple iPad 2 32GB WiFi, Apple iPhone 4S White 16GB, HTC Desire (R.I.P.), Samsung Galaxy S4 Black, Apple iPad 3 32GB Cellular, HTC Desire 310 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. February 21, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 Red Alert, εχεις γονεις απο διαφορετικες χωρες? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. February 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 Το στρατό πάντως δεν τον γλυτώνεις. Kαι γιατί να τον γλιτώσεις άλλωστε; Αφού είναι μια συναρπαστική εμπειρία!:p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. February 21, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 Trobocop® δεν το σχολιαζω γιατι υπαρχει ηδη ολοκληρο ΘΕΜΑ σε ενα αλλο thread... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. February 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 Νο problem :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c_arroyo Δημ. February 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 δηλαδή σε κάποιες χώρες αρκει ο ένας γονιός σου να είναι από εκει;;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. February 21, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 ναι c_arroyo... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gregorisvas Δημ. February 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 Κι εγω εγω δυο υπηκοοτητες..Ελληνικη και Αυστραλιακη :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Meraklis56 Δημ. February 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 εγώ να ρωτήσω αν Θελήσω να Πάρω μια υπηκοοτητα στην Αμερική τι πρέπει να κάνω?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. February 21, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 να πας μάλλον στην αμερικάνικη πρεσβεία, ομως γιατι να το κανεις. κανεις μεχρι στιγμης δεν μας ειπε τα θετικα του να εχεις 2... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PeiramatoZwo Δημ. February 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 Για να πάρεις Αμερικανική υπηκόοτητα... πρέπει να είσαι τρομέρη περίπτωση. (ή να παντρευτείς Αμερικανίδα). Εδώ visa δεν δίνουν καλά καλά, θές και υπηκοότητα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. February 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 δηλαδή σε κάποιες χώρες αρκει ο ένας γονιός σου να είναι από εκει;;; Η κάθε χώρα έχει δικό της δίκαιο ιθαγενείας, δηλαδή ρυθμίζει διαφορετικά τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αποκτήσεις την υπηκόοτητα. Στην Αμερική π.χ., αρκεί να γεννηθείς εκεί για να έχεις υπηκόοτητα, χωρίς να έχεις γονείς αμερικάνούς δηλαδή, κάτι που δεν ισχύει σε άλλες χώρες κλπ. Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
danton Δημ. February 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 Σε οποιαδήποτε χώρα και αν γεννηθείς παίρνεις την υπηκοότητα. Αυτό επιβάλλεται από το διεθνείς συνθήκες. Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι οτι οι γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη δεν μπορούν να πετάξουν, ακόμη και αν το επιτρέπει ο γιατρός, παρα μόνο σε κατεπείγουσα περίπτωση γιατί τα παιδιά που γενιούνται στον αέρα είναι παιδιά του κόσμου, δηλαδή παίρνουν υπηκοότητα όποιας χώρας επιθυμούν. Οι υπήκοοι αρισμένων κρατών έχουν ευεργετήματα ως έλληνες πολίτες, για παράδειγμα η απαλλάγη απο το στρατό. Δεν ισχύει με όλες τις υπηκόοτητες αυτό όμως. Νομίζω οι ελληνογερμανοί δεν υπηρετούν. Η ύπαρξη δεύτερης υπηκοότητας ουσιαστικά βοηθά σε περιπτώσεις κρίσης. Σε ειδοποιούν να είσαι έτοιμος να φυγαδεφθείς σε περίπτωση πολέμου για παράδειγμα ή αν βρεθείς άδικα κατηγορούμενος να σε προστατέψουν. Τα ελληνικά δικαστήρια με διακρατική συμφωνία για παράδειγμα δεν δικαιούνται να δικάσουν αμερικανούς πολίτες, αν αυτοί ζητήσουν να δικαστούν στις ΗΠΑ. Έτσι ξεφεύγουν και οι στρατιώτες στη Σούδα που κάνουν οτι τους έρθει και πάνε ΗΠΑ για να δικαστούν. Πάντως, εξαρτάται από τη χώρα πόσο εύκολα θα πάρεις την υπηκοότητα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. February 21, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2006 Ειστε σιγουροι πως οταν εχεις διπλη υπηκοοτητα κανεις κανονικα στρατο?Εχω φιλο που ειναι ελληνοιταλος & μενει μονιμα στην Ελλαδα & του εχουν δωσει οριστικη απαλλαγη στρατευσης γι'αυτον ακριβως το λογο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PaRisC Δημ. February 22, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2006 Ειστε σιγουροι πως οταν εχεις διπλη υπηκοοτητα κανεις κανονικα στρατο?Εχω φιλο που ειναι ελληνοιταλος & μενει μονιμα στην Ελλαδα & του εχουν δωσει οριστικη απαλλαγη στρατευσης γι'αυτον ακριβως το λογο. ναι ρε παιδια, γι' αυτο τον λογο και εγω, ενας φιλος ιδια περιπτωση γι' αυτο σκεφτηκα για βρετανικη υπηκοοτητα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
danton Δημ. February 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2006 Οι υπήκοοι αρισμένων κρατών έχουν ευεργετήματα ως έλληνες πολίτες, για παράδειγμα η απαλλάγη απο το στρατό. Δεν ισχύει με όλες τις υπηκόοτητες αυτό όμως. Νομίζω οι ελληνογερμανοί δεν υπηρετούν. Έχω απαντήσει ήδη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jane_butterfly Δημ. February 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2006 για να απαλλαγεί κάποιος από το να υπηρετήσει , εφόσον έχει 2 υπηκοότητες , παίζει ρόλο το αν έχει ζήσει κάποια χρόνια στο εξωτερικό...δεν θυμάμαι ακριβώς μέχρι πιο έτος της ηλικίας ..αλλά το γλυτώνει.... και επειδή κάτι γράψατε για ελληνική + γερμανική υπηκοότητα παραθέτω το εξής για να σας λυθούν οι απορίες.... "Αναβολή κατάταξης των κατεχόντων την Ελληνική και τη Γερμανική υπηκοότητα (Άρθρο μόνο Ν.Δ. 4187/1961 (κύρωση της μεταξύ Ελλάδος και Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας συνθήκης εγκατάστασης και ναυτιλίας της 18ης Μαρ 1960, άρθρο 4 και Πρωτόκολλο επί του άρθρου 4) 1. Όσοι έχουν εκτός της ελληνικής και τη γερμανική υπηκοότητα δεν υπόκεινται σε καμιά στρατιωτική υποχρέωση απέναντι στο άλλο συμβαλλόμενο κράτος, σύμ- φωνα με τα ειδικότερα καθοριζόμενα στις παραγράφους του άρθρου αυτού. Δεν υποχρεούνται επίσης να κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις του άλλου συμβαλλόμενου κράτους εντός ή εκτός του εδάφους του. 2. Οι παραπάνω εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις του κράτους, στο οποίο έχουν τη μόνιμη διαμονή τους και τη βιοποριστική τους εγκατάσταση. 3. Ως εκπλήρωση στρατιωτικής υποχρέωσης δεν θεωρείται η αμειβόμενη υπηρεσία ως διερμηνέα, επόπτη εργασίας ή εργάτη με σύμβαση εργασίας. 4. Η στρατιωτική υποχρέωση, που εκτελείται και αποδεικνύεται σύμφωνα με τα παραπάνω στο ένα από τα συμβαλλόμενα κράτη, αναγνωρίζεται από το άλλο ως εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων για όσο χρόνο εκτελέσθηκε. " Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
danton Δημ. February 22, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2006 για να απαλλαγεί κάποιος από το να υπηρετήσει , εφόσον έχει 2 υπηκοότητες , παίζει ρόλο το αν έχει ζήσει κάποια χρόνια στο εξωτερικό...δεν θυμάμαι ακριβώς μέχρι πιο έτος της ηλικίας ..αλλά το γλυτώνει.... " Στην περίπτωση της απαλλαγής για τις χώρες με τις οποίες υπάρχει διακρατική δεν έχει σημασία αν έχεις ζήσει εκεί. Για την αναβολή επ' αόριστον απαιτείται μόνιμη διαμονή 11 χρόνια σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού ή να είσαι υπήκοος και να διαμένεις 7 χρόνια επίσης σε οποιαδήποτε χώρα. Στην επ' αόριστον αναβολή, επιτρέπεται η παραμονή στην Ελλάδα εως 6 μήνες ανα έτος. Βέβαια υπάρχει και παραθυράκι που παρακάμπτει το τελευταίο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c_arroyo Δημ. February 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2006 Η κάθε χώρα έχει δικό της δίκαιο ιθαγενείας, δηλαδή ρυθμίζει διαφορετικά τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αποκτήσεις την υπηκόοτητα. Στην Αμερική π.χ., αρκεί να γεννηθείς εκεί για να έχεις υπηκόοτητα, χωρίς να έχεις γονείς αμερικάνούς δηλαδή, κάτι που δεν ισχύει σε άλλες χώρες κλπ. Και αυτό που θα το βρούμε;; Π.χ. για την Ολλανδική που ενδιαφέρομαι ξέρεις κάτι;;:O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. February 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2006 Δεν είμαι σίγουρη τι σε ενδιαφέρει ακριβώς. Έχεις διπλή ιθαγένεια,ελληνική και ολλανδική? Θες να αλλάξεις? Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. February 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2006 Σε οποιαδήποτε χώρα και αν γεννηθείς παίρνεις την υπηκοότητα. Όχι. Με επιφύλαξη το λέω, αλλά δε νομίζω ότι όλα τα κράτη υιοθετούν αυτή την αρχή. Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. February 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2006 Όχι. Με επιφύλαξη το λέω, αλλά δε νομίζω ότι όλα τα κράτη υιοθετούν αυτή την αρχή. Και εχεις δικιο. Στην Ελβετια, π.χ., δεν ισχυει αυτο. Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. February 23, 2006 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2006 Και εχεις δικιο. Στην Ελβετια, π.χ., δεν ισχυει αυτο. Ευχαριστώ Snowball! Τώρα το θυμήθηκα κι εγώ αυτό με την Ελβετία. Επίσης σε πολλές χώρες υπάρχουν ειδικές ρυθμίζεις/εξαιρέσεις για τα παιδιά των διπλωματικών ακολούθων. Παράθεση Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts