Jump to content

Πρόβλημα με το Bios

kormos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια χαρα...Μια ερωτησουλα!!!

Δεν μπορω να μπω στο Bios!!!!Κανω restart στο pc και οταν στην επανεκκινηση πατησω del δεν μπαινει στο Bios....μηπως γνωριζετε γιατι?

Πιστευα πως μπορει να ειναι θεμα μπαταριας....την αλλαξα αλλα τιποτα.....:(

Υπαρχει περιπτωση να ειναι θεμα τροφοδοτικου αυτο???

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Χαζή ερώτηση πιθανώς, αλλά στο δικό σου BIOS είσαι σίγουρος ότι μπαίνει με DEL; Κάποια BIOS μπαίνουν με F12 ή me F2. Και τι BIOS έχεις εδώ που τα λέμε;

Χαζή ερώτηση πιθανώς, αλλά στο δικό σου BIOS είσαι σίγουρος ότι μπαίνει με DEL; Κάποια BIOS μπαίνουν με F12 ή me F2. Και τι BIOS έχεις εδώ που τα λέμε;

Απολυτα σιγουρος εγω ! ! !

Γιατι γνωριζω τι εχω....;)

BIOS: AMI Bios με υποστήριξη Plug n Play, DMI

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Κάποιες απορίες:

Τα υπόλοιπα πλήκτρα δουλεύουν στο πληκτρολόγιο όταν κάνεις επανεκκίνηση; Δηλαδή αν πατήσεις pause/break θα σταματήσει; Με F8 θα σε βγάλει στο μενού εκκίνησης των Windows;

Το κάνει μόνο μετά από επανεκκίνηση ή και όταν ανάβεις τον υπολογιστή;

Τι πληκτρολόγιο έχεις;

τι μητρικη εχεις, γιατί δεν μας λες? κρυφό είναι? Πάτα Tab αν βγάζει logo καθώς ανοίγει και Pause αμέσως, και μετα F1... εμενα λέει press delete και δεν μπαίνει με delete, παρα μονο με το κολπάκι που σε είπα!
Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

Κάποιες απορίες:

Τα υπόλοιπα πλήκτρα δουλεύουν στο πληκτρολόγιο όταν κάνεις επανεκκίνηση; Δηλαδή αν πατήσεις pause/break θα σταματήσει; Με F8 θα σε βγάλει στο μενού εκκίνησης των Windows;

Το κάνει μόνο μετά από επανεκκίνηση ή και όταν ανάβεις τον υπολογιστή;

Τι πληκτρολόγιο έχεις;

Μονο στο Bios δεν με αφηνει να μπω...Ολα τα αλλα λειτουργουν και πριν δουλευε μια χαρα ξαφνικα το εντοπισα γιατι ηθελα να μπω να του κανω κατι ρυθμισεις....

Αν το κλεισω ομως , βγαλω τη μπαταρια το αφησω για λιγο και μετα το ανοιξω θα μπει κανονικα στο Bios....Οταν ομως του κανω μια επανεκκινηση και επιχειρησω ξανα να μπω......Δυστυχως δεν ξαναμπαινει...:(

τι μητρικη εχεις, γιατί δεν μας λες? κρυφό είναι? Πάτα Tab αν βγάζει logo καθώς ανοίγει και Pause αμέσως, και μετα F1... εμενα λέει press delete και δεν μπαίνει με delete, παρα μονο με το κολπάκι που σε είπα!

Μα δεν εχω λογο να το κρυψω φιλε μου.....

MSI K8N NEO2 PLATINUM RETAIL

ειδες που ήξερα οτι ήταν MSI?? γιαυτό σε ρώτησα έτσι υποψιασμένος :p κανε αυτό περίπου που σου είπα, ειναι για MSI ;-) τωρα μη με ρωτήσεις γιατί δε μπαίνει... Κάπου θα δεις press Fx to enter setup, αυτό είναι...

ειδες που ήξερα οτι ήταν MSI?? γιαυτό σε ρώτησα έτσι υποψιασμένος :p κανε αυτό περίπου που σου είπα, ειναι για MSI ;-) τωρα μη με ρωτήσεις γιατί δε μπαίνει... Κάπου θα δεις press Fx to enter setup, αυτό είναι...

Σε ευχαριστω...Θα το δοκιμασω αυτο αλλα δεν νομιζω πως ειναι εναλλακτικη λυση γιατι μεχρι πριν 1 μηνα περιπου εμπαινε κανονικα και απλα η απορια και ερωτηση μου ειναι μηπως το προβλημα ειναι στη μητρικη και επειδη υπαρχει εγγυηση ακομα μην τη χασω και μετα χρειαστει μελλοντικα να πληρωνω αν μου δημιουργησει κατι αλλο......;)

• 2 weeks later...
pata ola ta f otan anoigei kai an den bei kane ena update sto biosd i xanaperna to teleuteo an exeis idi ayto

Δεν γινεται τιποτα δυστυχως...:(

Ο μονος τροπος που μπορω να μπω αυτη τη στιγμη ειναι να βγαζω για λιγο τη μπαταρια αλλα δεν νομιζω οτι ειναι εναλλακτικη λυση αυτη....

Μετά από πολύ καιρό δοκίμασα να μπω στο bios για να δοκιμάσω ένα liveCD του ubuntu. Το πρόβλημα είναι ότι αν και πάτησα το del κανονικά δεν λέει να μπει. Συνεχίζει κανονικά και εμφανίζεται ο lilo (έχω dual-boot win xp pro, mandriva linux 2005). Η αλήθεια είναι ότι μετά την εγκατάσταση του linux (η τελευταία φορά που έκανα boot από cd - τον Σεπτέμβρη) δεν είχε χρειαστεί να μπω στο bios... Παίζει να φταίει ο lilo?

Καλό θα είναι να αναφέρετε τα στοιχεία του υπολογιστή σας που πιθανών να εμπλέκονται. πχ μητρική, πληκτολόγιο κτλ... Με το Microsoft Digital Media Pro Keyboard, συνδεμένο στη USB, μπαίνει στο BIOS και δουλεύουν όλα κανονικά. Οταν πατήσω F8 στο μενού επιλογών του λειτουργικού, δε μπορώ να μετακινηθώ με τα βελάκια, ούτε να επιλέξω με το εντερ. Το ίδιο γίνεται και στην επιλογή λειτουργικού. Έβαλα ένα παλαιού τύπου και όλα δουλεύουν...

Μήπως έχετε πληκτρολόγιο USB; Αν ναι και παρουσιάζει τέτοια προβλήματα, τότε βρείτε κάποιο που να συνδέεται σε PS/2.

Μήπως έχετε πληκτρολόγιο USB; Αν ναι και παρουσιάζει τέτοια προβλήματα, τότε βρείτε κάποιο που να συνδέεται σε PS/2.

Εμενα συνδεεται κανονικα με ps/2...

Απελπιστικα που δεν εχω καταφερει ακομα να μπω στο bios οπως στην αρχη και το εχω παρατησει...

Να πω κατι....:O

Υπαρχει περιπτωση να ειναι το προβλημα στη μητρικη?;)

Μήπως δεν "παίζουν" τα F πλήκτρα, δοκίμασε λίγο με το πλήκτρο Fn. Όλα τα microsoft πληκτρολόγια το έχουν αυτό.

τελικά σε μένα γινόταν η όλη ομορφιά λόγω δικιάς μου καφρίλας... Δεν είχα κάνει shut down τα win αλλά hibernate!! Καλός είμαι και εγώ! off-topic αλλά το ubuntu από το live cd τουλάχιστον φαίνεται μαμάτο!!