Jump to content

Φυσικό αέριο στο σπίτι: Έχετε; Εντυπώσεις

inactiveaccount76533
 Κοινοποίηση

Υπάρχει διαθεσιμότητα φυσικού αερίου στην περιοχή σας? (για χρήση στο σπίτι)  

135 members have voted

1. 1. Υπάρχει διαθεσιμότητα φυσικού αερίου στην περιοχή σας? (για χρήση στο σπίτι)

• Ναι, υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου και έχω συνδεθεί με το φυσικό αέριο..
      52
    • Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου..
      41
    • Υπάρχει διαθεσιμότητα, αλλά δεν έχω συνδεθεί..
      42

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Να ρωτήσω κάτι.

Όσοι έχετε φυσικό αέριο έχει ανοίξει η θέρμανση σε σας?

Σε μας την κλείσαν το καλοκαίρι και ακόμα δεν πρέπει να έχει ανοίξει.(Δεν ξέρω τι ακριβώς σύστημα παίζει στο αέριο που έχουμε :p)-Λογικά υπάρχει μια κεντρική βάνα και στην συνέχεια ατομική θέρμανση και ατομική χρέωση.

Η παροχή αερίου είναι συνεχής (και το καλοκαίρι - γι'αυτό άλλωστε πληρώνουμε πάγιο)

Θα πρέπει να συνεννοηθείς με τον διαχειριστή σας αν έχει ανάψει τον καυστήρα.

(κρυώσαμε κιόλας;:p)

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

• Απαντήσεις 109
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η παροχή αερίου είναι συνεχής (και το καλοκαίρι - γι'αυτό άλλωστε πληρώνουμε πάγιο)

Θα πρέπει να συνεννοηθείς με τον διαχειριστή σας αν έχει ανάψει τον καυστήρα.

(κρυώσαμε κιόλας;:p)

Για το ζεστό νερό τον θέλω βασικά :P

Πάντως θυμάμαι το καλοκαίρι μια ανακοίνωση της εταιρίας αερίου για κλείσιμο της υπηρεσίας ή κάτι τέτοιο :p

Τρια χρονια εχουμε αεριο,και μια χαρα ολα προς το παρον.Ο κυριος λογος που αξιζει κιολας να βαλεις αεριο στο σπιτι,ειναι η ταλαιπωρια που γλιτωνεις με το πετρελαιο οπως π.χ εαν εχουν απεργια οι βενζινοπωληδες μενεις χωρις θερμανση,βρωμα κ.ά τετοια.Σαν τιμη ενταξει συμφερει αλλα οχι και να πεις τρομερη διαφορα.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Για το ζεστό νερό τον θέλω βασικά :P

Πάντως θυμάμαι το καλοκαίρι μια ανακοίνωση της εταιρίας αερίου για κλείσιμο της υπηρεσίας ή κάτι τέτοιο :p

σε περιπτωση που εχεις ατομικο αεριο, θα πρεπει να κανεις "ρισταρτ" τον καυστηρα σου:)

ενα διακοπτακι ειναι.το γυρνας στο οφ και μετα παλι στο ον.

η ειδοποιηση ηταν μαλλον για προσωρινη διακοπη,ισως καποιος να συνεδοταν,να υπηρχε βλαβη κτλ κτλ

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Καλησπέρα.

Να ρωτήσω κάτι.

Όσοι έχετε φυσικό αέριο έχει ανοίξει η θέρμανση σε σας?

Σε μας την κλείσαν το καλοκαίρι και ακόμα δεν πρέπει να έχει ανοίξει.(Δεν ξέρω τι ακριβώς σύστημα παίζει στο αέριο που έχουμε :p)-Λογικά υπάρχει μια κεντρική βάνα και στην συνέχεια ατομική θέρμανση και ατομική χρέωση.

Ναι έχει ανοίξει. Σε σπηλιά ζεις;:p

Το άεριο στην Θεσσαλονίκη έχει φτάσει 73 λεπτά το κυβικό, ενώ το πετρέλαιο είναι 60 με 65.

Απαράδεκτο! Υποτίθεται ότι η τιμή του είναι 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Κατσε να δουμε ποσο θα ρθει ο λογαριασμος αυτην την φορα,γιατι και εμενα μου φαινεται καπως υψηλη η τιμη του.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Το άεριο στην Θεσσαλονίκη έχει φτάσει 73 λεπτά το κυβικό, ενώ το πετρέλαιο είναι 60 με 65.

Γιατι δεν τους τραβας καμια καταγγελια.Στην εσχατη περιπτωση σφυρα το σε κανενα καναλι που πεθαινουν για τετοια.Θα ρωτησω και εγω τον διαχειριστη να δω.

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Πες μου ότι δεν είσαι 100% σίγουρος...Αν είσαι τότε το θέμα θέλει ερευνα.

Αύριο μεθάυριο θα ξαναέχω φυσικό αέριο,αυτό μου έλειπε τώρα. :p

Το κυβικό μέτρο του αερίου θεωρείται ισοδύναμο με το λίτρο του πετρελαίου; Νομίζω η αντιστοιχία γίνεται με βάση την παραγόμενη θερμική ενέργεια. Βλέπε και σχετικό post http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1231228#post1231228
Read The F...ing Manual First

• 2 weeks later...

Ναι θεωρείται ισοδύναμο. Και τον επόμενο μήνα θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Και σκεφτείτε ότι τώρα έχει φτάσει το πετρέλαιο τα 55 λεπτά.

Περιττό να σας πω ότι εδώ και ένα χρόνο που έχω άεριο ποτέ δεν μου το έχουν μετρήσει και συνεχώς πληρώνω έναντι. Απαράδεκτη η εταιρεία.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Ενδιαφερομαι για περιοχη που δεν υπαρχει φυσικο αεριο. Τι μας προτεινετε? Να βαλουμε σε καινουρια μεζονετα υγραεριο με δεξαμενη δικη μας ή δεν αξιζει ο κοπος? κανεις οικονομια? εχουμε αποριψει την ενδοδαπεδια γιατι ειναι ακριβο το κοστος εγκαταστασης. Αν τελικα βαλουμε υγραεριο να το βαλουμε και στην κουζινα ή ειναι επικινδυνο να παρει φωτια κανενας αποροφητηρας? Το φοβαμαι πολυ στην κουζινα γιατι πες οτι ριχνεις κρασι στο μαγειρεμα, δεν θα παρει μεγαλη φωτια? Τι γινεται αν ξεχασεις κατσαρολα?

Ενδιαφερομαι για περιοχη που δεν υπαρχει φυσικο αεριο. Τι μας προτεινετε? Να βαλουμε σε καινουρια μεζονετα υγραεριο με δεξαμενη δικη μας ή δεν αξιζει ο κοπος? κανεις οικονομια? εχουμε αποριψει την ενδοδαπεδια γιατι ειναι ακριβο το κοστος εγκαταστασης. Αν τελικα βαλουμε υγραεριο να το βαλουμε και στην κουζινα ή ειναι επικινδυνο να παρει φωτια κανενας αποροφητηρας? Το φοβαμαι πολυ στην κουζινα γιατι πες οτι ριχνεις κρασι στο μαγειρεμα, δεν θα παρει μεγαλη φωτια? Τι γινεται αν ξεχασεις κατσαρολα?

Σε ποια περιοχή ? Γιατι δεν επιτρέπετε παντού δεξαμενή !

Παντως συμφέρει , και ειναι πολυ ασφαλες , αρκει να ειναι καλος ο εγκαταστατεις.

Οσο για της κουζινες το 90% ειναι ασφαλες , π.χ σε περιπτωση που "πεσει" κατι στην φωτια και σβησει ΑΥΤΟΜΑΤΑ σβήνει το ματι.

Για το υγραεριο π.χ η shell Gaz σου δινει δωρεαν δεξαμενη και εχει καλη τιμη στο χυμα υγραεριο.

αν θες μπορω να σε δωσω περισσότερες λεπτομεριες γενικα για της εγκαταστασεις.

παντως τωρα τοφυσικο αεριο

στην θεσσαλονικη εχει 0,660 € αν κυβικο

και στη Θεσσαλια εχει 0,727 € ανα κυβικο !!!!

Αττική ειναι 20 % φθηνοτερα απο το πετρέλαιο !

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, μόλις το 10% χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για τη θέρμανση της οικίας.

Πάντως το φυσικό αέριο για μένα έχει δυο μεγάλα πλεονεκτήματα 1)Δεν σε κλέβουν όπως γίνετε με το πετρέλαιο και 2)Δεν δίνεις μαζεμένα χρήματα αλλά πληρώνεις μόνο όσο έχεις κατανάλωσή. Μονό και μόνο για αυτά τα δυο αξίζει να βάλεις φυσικό αέριο.
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

• 3 weeks later...

ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Νοέμβριος 2008

T2 ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Από : 0 Νm³ έως : 3000 Nm³ Aπό : 0 kwh έως : 33,145 kwh

= 0,730602157 ευρώ/Νm³ ΜΕ ΦΠΑ Η' 0,065363646 ευρώ/kwh ΜΕ ΦΠΑ

12% Ποιο ακριβό ΣΕ 1 ΜΗΝΑ !!! ( Οκτώμβριο 2008 )

40% Ποιο ακριβό απο το Ιανουάριο του 2007

50% Ποιο ακριβό απο το πετρέλαιο (βάση τιμής 18-12-08)

Μετα απο 3-4 μηνες θα πεσουν οι τιμες και θα τιμολογηθούν στης καταναλώσεις των καλοκαιρινών μηνων ! :mad:

Πάντως το φυσικό αέριο για μένα έχει δυο μεγάλα πλεονεκτήματα 1)Δεν σε κλέβουν όπως γίνετε με το πετρέλαιο και 2)Δεν δίνεις μαζεμένα χρήματα αλλά πληρώνεις μόνο όσο έχεις κατανάλωσή. Μονό και μόνο για αυτά τα δυο αξίζει να βάλεις φυσικό αέριο.

Πως ακριβως σε κλεβουν με το πετρελαιο?? Πρεπει να εισαι λιγο χαζος για να στο κανουν....

Σε ποια περιοχή ? Γιατι δεν επιτρέπετε παντού δεξαμενή !

Παντως συμφέρει , και ειναι πολυ ασφαλες , αρκει να ειναι καλος ο εγκαταστατεις.

Οσο για της κουζινες το 90% ειναι ασφαλες , π.χ σε περιπτωση που "πεσει" κατι στην φωτια και σβησει ΑΥΤΟΜΑΤΑ σβήνει το ματι.

Για το υγραεριο π.χ η shell Gaz σου δινει δωρεαν δεξαμενη και εχει καλη τιμη στο χυμα υγραεριο.

αν θες μπορω να σε δωσω περισσότερες λεπτομεριες γενικα για της εγκαταστασεις.

παντως τωρα τοφυσικο αεριο

στην θεσσαλονικη εχει 0,660 € αν κυβικο

και στη Θεσσαλια εχει 0,727 € ανα κυβικο !!!!

Αττική ειναι 20 % φθηνοτερα απο το πετρέλαιο !

αν γινεται δωσε μου λεπτομερειες...

μιλαω για εκτος σχεδιου περιοχη οποτε σιγουρα επιτρεπεται δεξαμενη.

Το θεμα ειναι οτι μας προτειναν αντι για λεβητα ενα επιτοιχιο "πραγμα" αλλα μαλλον δεν μας καλυπτει θερμηδικα. Αυτος μας ειπε οτι οριακα μας καλυπτει το συστημα αυτο αλλα νομιζω δεν ισχυει κατι τετοιο... το σπιτι ειναι εισογειο 110τμ,οροφος 80τμ (μεζονετα) + υπογειοπου καποια στιμγμη μπορει να χρησιμοποιηθει κανονικα, αρα πρεπει να αφησουμε εγκαταστασεις...

ΟΙ κλασικες επιτοιχες μοναδες δεν σε καλυπτουν γιατι βγαζουν απο 20000kcal εως 28000 κcal

αναλογα με της μονώσεις που εχετε στο σπιτι , οριακα (μπορει) να σε καλυψη η μεσαια !

για το κατω (υπογειο) αν δεν ειναι στα "σχεδια" να το ζεσταίνετα πριν την πενταετια καλα ειναι οταν θα χρειαστει να βαλετε διπλα ενα μικρο λεβητα τοτε που θα χρειαστει , γιατι η παραπανω καταναλωση θα τον εχετε κανει αποσβεση.

Αρα αναλογα της θερμιδες (επειδη εισαι σε μια ενδιαμεση κατασταση) παιζεται αν βολευει να βαλεις πιο μεγαλη επιτοιχη μοναδα (που εχουν λιγες μαρκες) η μαντεμενιο λεβητα υγραεριου επειδη (ο μαντεμενιος) θελει και εξτρα μποιλερ (αρα αλλες 5000kcal μεγαλυτερος) και καει παραπανω απο επιτοιχη μοναδα !

εχεις PM.

• 2 years later...

καλημερα!!

σκεφτομαι να βαλω αεριο στο σπιτι μου

και σε καποια διαμερισματα που νοικιαζω.

ηθελα να ρωτησω αμα δεν το χρησιμοποιω καθολου

τι πληρωνω??και αμα ενας ενοικιαστης δεν πληρωσει το

λογαριασμο και το κοψουνε κυνηγανε εμενα η τον αλλον??

ευχαριστω!!:O

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και εγω ενδιαφερομαι να βαλω φυσικο αεριο.

Εχει κανει κανεις εγκατασταση προσφατα να μου πει ποσο κοστιζει περιπου?

Ειμαι στον 3 οροφο για ενα διαμερισμα 100 τ.μ. με 6 σωματα.

Επεισεις μπορει καποιος να μου πει τους καλοκαιρινους μηνες που δεν χρησιμοποιουμε θερμανση ποσο ερχετε το παγιο?

καλημερα!!

σκεφτομαι να βαλω αεριο στο σπιτι μου

και σε καποια διαμερισματα που νοικιαζω.

ηθελα να ρωτησω αμα δεν το χρησιμοποιω καθολου

τι πληρωνω??και αμα ενας ενοικιαστης δεν πληρωσει το

λογαριασμο και το κοψουνε κυνηγανε εμενα η τον αλλον??

ευχαριστω!!:O

αυτον στου οποιου το ονομα ειναι η συνδεση.

δλδ εσενα..

επισης αν δεν πληρωσεις εγκαιρα τον λογαριασμο,ερχεται καποιο εξτρα ποσο σαν προστιμο..

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

αυτον στου οποιου το ονομα ειναι η συνδεση.

δλδ εσενα..

επισης αν δεν πληρωσεις εγκαιρα τον λογαριασμο,ερχεται καποιο εξτρα ποσο σαν προστιμο..

ευχαριστω!!

το παγιο ποσο ειναι σε περιπτωση

που δεν κανεις καθολου χρηση του αεριου??

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 7 years later...

Και κάτι σχετικό , μετά την αποχώρηση της shell και την πλήρη κρατικοποίηση των εταιρειών ΕΔΑ Αττικής(δίκτυο) και ΕΠΑ Αττικής(νυν ''ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ''), ανακοινώθηκε η γρηγορότερη επέκταση του δικτύου σε περιοχές που δεν έχουν σήμερα Φ.Α.

''Αλλάζει τα πλάνα της, επεκτείνει το δίκτυό της η ΕΔΑ Αττικής – Μεγάλη αύξηση σε νέες συνδέσεις αερίου''

https://energypress.gr/news/allazei-ta-plana-tis-epekteinei-diktyo-tis-i-eda-attikis-megali-ayxisi-se-nees-syndeseis-aerioy

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

• 1 month later...

Έψαχνα να βρω κάποια εφαρμογή ή κάποιο σάιτ που να μπορείς να βάζεις τα κυβικά μέτρα κατανάλωσης φυσικού αερίου και να σου βγάζει πόσο θα σου έρθει ο λογαριασμός του φυσικού αερίου και δεν βρήκα τίποτα. Στις ιστοσελίδες 3-4 παρόχων φυσικού αερίου που μπήκα έχουν μόνο κάτι πίνακες με τις διάφορες χρεώσεις, που πρέπει να κάνεις excel για να υπολογίσεις με ακρίβεια τι θα πληρώσεις.

Υπάρχει κάτι σχετικό;

Έχει φτιάξει κάποιος από εσάς σχετική φόρμα υπολογισμού;

Τελικά βρήκα έναν περσινό λογαριασμό της πολυκατοικίας και έβγαλα και χρησιμοποίησα τον μπακαλίστικο συντελεστή 0,62.

Δηλαδή: κυβικά x 0.62 = ευρώ που θα πληρώσεις. Τόσο θα είναι και φέτος, περίπου;