Jump to content

Φυσικό αέριο στο σπίτι: Έχετε; Εντυπώσεις

inactiveaccount76533
 Κοινοποίηση

Υπάρχει διαθεσιμότητα φυσικού αερίου στην περιοχή σας? (για χρήση στο σπίτι)  

135 members have voted

1. 1. Υπάρχει διαθεσιμότητα φυσικού αερίου στην περιοχή σας? (για χρήση στο σπίτι)

• Ναι, υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου και έχω συνδεθεί με το φυσικό αέριο..
      52
    • Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου..
      41
    • Υπάρχει διαθεσιμότητα, αλλά δεν έχω συνδεθεί..
      42

Recommended Posts

Για να μετατρέψει κανείς τα κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε κιλοβατώρες πολλαπλασιάζει με έναν συντελεστή γύρω στο 11.2. Αντίστοιχα ένα λίτρο πετρέλαιο παράγει 9,836 κιλοβατώρες.

Η τιμή του φυσικού αερίου που αντιστοιχεί ακριβώς στην παραγωγή θερμαντικής ενέργειας ίσης με ένα αυτή που παράγει 1 λίτρο πετρέλαιο είναι (προσεγγιστικά): 9,836 κιλοβατώρες x 0,038 που είναι η τιμή της κιλοβατώρας για το φυσ. αέριο τον Γενάρη-Φλεβάρη = 0.3737 Ευρώ. Δεδομένου ότι το λίτρο του πετρελαίου θέρμανσης έχει περίπου 0,55 Ευρώ, το φυσικό αέριο είναι αυτή τη στιγμή περίπου 45-50% φθηνότερο από το πετρέλαιο για την παραγωγή της ίδιας θερμαντικής ενέργειας.

Θα επανέλθω αργότερα με τους ακριβείς συντελεστές. Με ορισμένους πρόχειρους υπολογισμούς έχουμε κάνει οικονομία γύρω στο 25% σε σχέση με το πετρέλαιο που θα χρειαζόμασταν, και μέσα σε 2,5 μήνες έχουμε αποσβέσει περίπου το 10% της επένδυσης.

• Απαντήσεις 109
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

den einai oute 30 oute 35 oute 40% pio oikonoiko apo to petreleo. i timi paramenei stathera 20% kato apo thn ekastote timi tou petreleou.

gia thn thermansi i moni diafora einai oti 'i floga pou vgazei to nero' einai apo to aerio pou kegete kai oxi apo to petreleo. opote an den piraxeis thn thermokrasia tou nerou to apotelesma sthn thermansi einai to idio. pisteuo oti einai noris akoma na valoume to aerio mesa sto spiti. mexri ton kaystira kai poli tou einai. edo se exeligmenes xores kai ginode sinexia ekrixeis apo to fisiko aerio, skeftite ti tha ginei sthn ellada pou oti kai na ftiaxoume 'vgenei' elatomatiko

Tα ίδια έλεγε η γιαγιά μου το 1950 που πήγαν το ρεύμα στο χωριό...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

den einai oute 30 oute 35 oute 40% pio oikonoiko apo to petreleo. i timi paramenei stathera 20% kato apo thn ekastote timi tou petreleou.

gia thn thermansi i moni diafora einai oti 'i floga pou vgazei to nero' einai apo to aerio pou kegete kai oxi apo to petreleo. opote an den piraxeis thn thermokrasia tou nerou to apotelesma sthn thermansi einai to idio. pisteuo oti einai noris akoma na valoume to aerio mesa sto spiti. mexri ton kaystira kai poli tou einai. edo se exeligmenes xores kai ginode sinexia ekrixeis apo to fisiko aerio, skeftite ti tha ginei sthn ellada pou oti kai na ftiaxoume 'vgenei' elatomatiko

Δεν μας λες καμμια χωρα στην οποια γινονται συνεχως εκρηξεις;Και αν εχει γινει καμμια πρεπει να ξερεις οτι οι εγκαταστασεις ειναι παλαιοτερες απο αυτες που εχουμε εδω.Οι ξενες χωρες χρησιμοποιουν αεριο εδω και χρονια και μαλλον δεν ειμαστε οι μαγκες εμεις που δεν το χρησιμοποιουμε.Επισης ειναι παραπανω απο 20% οικονομικο απο το πετρελαιο γιατι δεν σε κλεβει κανεις στην παραδοση ουτε σου δινει μαμισιο πετρελαιο γλιτωνεις εξοδα καθαρισμου δεξαμενης και αποδιδει περισσοτερο απο το πετρελαιο.Η οικονομια ειναι γυρω στο 40% και αυτο το λενε οσοι το χρησιμοποιουν

Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών

Ναι, ίσως οι υπολογισμοί μου να εμπεριέχουν κάποιο σφάλμα που ακόμα δεν έχω ανακαλύψει. Πάντως για την παραγωγή ακριβώς ισόποσης θερμαντικής ενέργειας καλούμαι με το φυσικό αέριο να πληρώσω περίπου 35% λιγότερο από ό,τι θα πλήρωνα καταναλώνοντας πετρέλαιο. Αυτό μεταφράζεται περίπου σε 1000 Ευρώ.

Όσο για το δεύτερο σημείο, έχω ακούσει (από έγκυρη πηγή) ότι έχουν ήδη υπάρξει δύο εκρήξεις σε πολυκατοικίες οι οποίες τεχνηέντως αποδόθηκαν αλλού η αποκρύφτηκαν. Πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις την ευθύνη φέρει ο μηχανικός που κατασκευάζει την εγκατάσταση.

den eimai kata tou fisikou aeriou oute ipa pos eimaste mages epidi den to vazoume. apo thn 1h stigmi evala spiti mou alla mexri ton kaustira. fisika kai einai pio exipiretiko alla den pauei na einai kai epikindino. sthn aglia kai oxi mono sinexia ginode ekrixeis se spitia kai i etia einai to fisiko aerio. epidi den ta lene edo i sthn giagia sou sto xorio nomizeis oti den ginode? den milisa ego oute gia exoda sidirisis oute gia tipote allo, ase pou kai gia to fisiko aerio exeis exoda sidirisis, milisa mono gia to kostos san aerio to opio einai 20% pio kato apo to petreleo

Το Φυσικό Αέριο, το καύσιμο του 21ου αιώνα, είναι αποδεδειγμένα η φιλικότερη προς το περιβάλλον ενέργεια, με μόνη εξαίρεση τις ανανεώσιμες μορφές της (αιολική, ηλιακή).

Είναι οικονομικό, (φθηνότερο κατά 20% από το πετρέλαιο θέρμανσης και 50..60% από το ηλεκτρικό ρεύμα της ΔΕΗ, πληρώνεται όχι προκαταβολικά αλλά 2 μήνες μετά την κατανάλωσή του, και με μικρότερο κόστος συντήρησης)

Είναι εύχρηστο διότι προσφέρεται για άμεση χρήση όπου, όποτε και όσο ακριβώς χρειάζεται

Είναι ασφαλές, λόγω των εν ισχύει κανονισμών χρήσης του.

Ακόμα το σκέφτεστε?:happy:

pisteuo oti einai noris akoma na valoume to aerio mesa sto spiti. mexri ton kaystira kai poli tou einai. edo se exeligmenes xores kai ginode sinexia ekrixeis apo to fisiko aerio, skeftite ti tha ginei sthn ellada pou oti kai na ftiaxoume 'vgenei' elatomatiko

Oh my God.....:wacko: :wacko: :wacko:

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

Μια φορα στην Ιταλια που ειμαι και ειδικα στον βορα τα περισσοτερα σπιτια εχουν φυσικο αεριο για εκρηξεις δεν ακουσα ποτε...το ιδιο και στο Bari...Ακουγα παο συγγενεις μου οταν εμαθαν οτι ζω σε σπιτι με φυσικο αεριο να μου λενε ιστοριες για εκρηξεις κτλ κτλ και τελικα urban legends αποδειχθηκαν!

Ουτε και ακουω στις ειδησεις κατι ουτε διαβαζω κατι τετοιο σε εφημεριδες...;)Παει στο καλο καποιος θα ελεγε κατι!:!:

Θα πεθανουμε ολοι απο τοπ αεριο παρτε το χαμπαρι ερχεται το τελος
Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών

Στην Ιταλία και στην Αγγλία και όπου αλλού έχουν φυσικό αέριο εδώ και 100 χρόνια. Αν γίνονταν συνεχώς εκρήξεις λέτε να ήταν μπουμπούνες για να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν;

Πιστεψέ με οτι οι ΕΠΑ δεν δίνουν αέριο σε κανέναν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην εγκαταστασή του. Από κει και πέρα μηχανήματα είναι, λογικό με το πέρασμα του χρόνου να χρειάζονται κάποια συντήρηση. Αν δεν την κάνεις, στο τέλος θα χαλάσει.

Η γιαγιά μου το 50 το φοβόταν το ηλεκτρικό, αλλά σήμερα έμαθε να ζει μ'αυτό. Τι ίδιο θα κάνεις και συ με το φυσικό αέριο.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Εμείς βάλαμε τον προηγούμενο Νοέμβριο. Είναι δύσκολο να πεις ότι είναι φτηνότερο όταν πριν δεν είχες τον έλεγχο της θερμοκρασίας του σπιτιού ενώ τώρα το καίω όσο θέλω, κατά βάσει δουλεύει μέρα-νύχτα και ταυτόχρονα έχω και ζεστό νερό την στιγμή που το θέλω, χωρίς να περιμένω να ζεστάνει ο θερμοσίφωνας. Το σπίτι μας ήταν σε σχετικά παλιά οικοδομή με κεντρική θέρμανση. Μέχρι στιγμής για σπίτι 100τ.μ. έχει κάψει πάνω από 1000 κυβικά μέτρα δηλαδή λιγότερο από 500 ευρώ... (το κυβικό έχει 0,44)

Οι άλλοι ιδιοκτήτες στην αρχή λέγανε κάτι για να συνεισφέρουμε στα κοινόχρηστα το 30%, αλλά όταν το ξανασκέφτηκαν και αποφάσισαν ότι θα βάλουν και αυτοί του χρόνου, δεν το ξανα ανέφεραν...

η δύναμη της βλακείας είναι ακατανίκητη... :confused:

Εμείς βάλαμε τον προηγούμενο Νοέμβριο. Είναι δύσκολο να πεις ότι είναι φτηνότερο όταν πριν δεν είχες τον έλεγχο της θερμοκρασίας του σπιτιού ενώ τώρα το καίω όσο θέλω, κατά βάσει δουλεύει μέρα-νύχτα και ταυτόχρονα έχω και ζεστό νερό την στιγμή που το θέλω, χωρίς να περιμένω να ζεστάνει ο θερμοσίφωνας. Το σπίτι μας ήταν σε σχετικά παλιά οικοδομή με κεντρική θέρμανση. Μέχρι στιγμής για σπίτι 100τ.μ. έχει κάψει πάνω από 1000 κυβικά μέτρα δηλαδή λιγότερο από 500 ευρώ... (το κυβικό έχει 0,44)

Οι άλλοι ιδιοκτήτες στην αρχή λέγανε κάτι για να συνεισφέρουμε στα κοινόχρηστα το 30%, αλλά όταν το ξανασκέφτηκαν και αποφάσισαν ότι θα βάλουν και αυτοί του χρόνου, δεν το ξανα ανέφεραν...

Μπορείς να μου πεις πόσο σου στοίχισε η όλοι εγκατάσταση; Βάλατε ατομικό λέβητα η κεντρικό για όλοι την πολυκατοικία;

ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Γύρω στα 3000 ευρώ... με ατομικό καυστήρα, σωληνώσεις καινούργιες και τέσσερα καινούργια σώματα...

Ότι κερδίζεις καλό είναι.. ακόμα και από την εφορία...

Αλλά βασικά εμείς βάλαμε γιατί το διαμέρισμα είναι στο ρετιρέ, και είχαμε μεγάλο πρόβλημα με την κεντρική θέρμανση. Τα σώματα δεν είχαν καθόλου καλή απόδοση. Το φυσικό αέριο μας έδωσε την λύση του ατομικού καυστήρα, ο οποίος ρυθμίζεται πολλαπλώς... ρυθμίζεις εσωτερική θερμοκρασία σπιτιού, θερμοκρασία ζεστού νερού θέρμανσης (αυτό που ρέει στα καλοριφέρ) και χωριστά τη θερμοκρασία του νερού που κάνεις μπάνιο... πολιτισμός! Το όλο σύστημα μας το εγκατέστησε συγγενικό πρόσωπο, οπότε δεν είμαι και τόσο σίγουρος για το τελικό κόστος...

Σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, από την εφορία εκπίπτει ποσό μέχρι 500 Ευρώ για κάθε εγκατάσταση φυσικού αερίου.

fusiko aerio einai ola ta lefta!! prin duo mhnes metakomisa se kainouria polukatoikia pou exei fusiko aerio kai pragmatika einai polu kalitero apo to petrelaio kai polu pio fthno!!

• 11 months later...
Παιδια sorry που ξεθαβω το thread αλλα θα ηθελα να ρωτησω ποσο σας κοστιζει η ωρα με το φυσικο αεριο.Εγω στα κοινοχρηστα δεκεμβριου χρεώνομαι με 1,66 ευρω την ωρα.(Αλλαξαμε στην πολυκατοικια καυστηρα αλλα οχι λεβητα).Περυσι που κοιταξα τα κοινοχρηστα Ιανουαριου χρεωνομουνα με 2 ευρω ανα ωρα το πετρελαιο.Επισης παρατηρω μειωμενη αποδοση σε σχεση με το πετρελαιο (στο 75% περιπου).
http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif

• 4 months later...

to fysiko aerio einai oikonomiko an xereis na kaneis swsth xrhsh fysika.Emena xronia Italia kai eimai euxaristthmenh.edw twra prepei na ginetai kai swsth douleia kai gi ayto den eimai sigourh giati polu apla eimaste ellada.

Tha hthela na rwthsw an exeis kaneis na mou proteinei sth thessalonikh kapoion gia na balw ki egw.kanw mia ereyna agoras ...eyxaristw

Τα λεφτά μιλάνε... λένε αντίο!

Λοιπον εγω σε πολυκατοικια με αυτονομη θερμανση εβαλα μονος μου φυσικο αεριο

Η εγκατασταση μου κοστισε γυρω στα 3500 ευρω (ειμαι ρετιρε και ειχα πολυ σωληνες)

εβαλα καυστηρα 28αρι

Με προοπτικη αργοτερα για εστια , και τζακι

Με πετρελαιο πληρωνα 130 το μηνα κοινοχρηστα, ενω τωρα πληρωνω 20- 35 το πολυ το μηνα

Σαφως εχω βαλει και για ζεστο νερο

Σαφως και στο μαγειρεμα ειναι πολυ πιο γρηγορο από το ηλεκτρικο

Εχει μια συντηρηση το χρονο γυρω στα 40 -60 ευρω ο καυστηρας

Αλλα τουλαχιστον δεν εχεις το κλεψιμο σε πετρελαιο ......

φιλικα

Λοιπον εγω σε πολυκατοικια με αυτονομη θερμανση εβαλα μονος μου φυσικο αεριο

Η εγκατασταση μου κοστισε γυρω στα 3500 ευρω (ειμαι ρετιρε και ειχα πολυ σωληνες)

εβαλα καυστηρα 28αρι

Με προοπτικη αργοτερα για εστια , και τζακι

Με πετρελαιο πληρωνα 130 το μηνα κοινοχρηστα, ενω τωρα πληρωνω 20- 35 το πολυ το μηνα

Σαφως εχω βαλει και για ζεστο νερο

Σαφως και στο μαγειρεμα ειναι πολυ πιο γρηγορο από το ηλεκτρικο

Εχει μια συντηρηση το χρονο γυρω στα 40 -60 ευρω ο καυστηρας

Αλλα τουλαχιστον δεν εχεις το κλεψιμο σε πετρελαιο ......

φιλικα

3500€ μόνο για το δικό σου διαμέρισμα;Οι υπόλοιποι ένοικοι δεν ήθελαν/δεν συμφωνούσαν για να μπει εγκατάσταση για όλους;

Ναι μονο για το δικο μου διαμερισμα πηγε τοσο

Αν σκεφτεις οτι μενω 5ο οροφο , σκαλωσιες, 40 μετρα σωληνα αεριου κ.λ.π. τοσο παει

Οι αλλοι ηθελαν αλλα πρωτα να δουνε το κοστος εγκαταστασης

Γενικο δεν ηθελαν γιατι θα πρεπε να πληρωσουν , και επειδη τα ηθελαν τσαμπα δεν συμφωνησαμε

ετσι εχω βαλει μονος μου και ηρεμησα

φιλικα

Μετακόμισα πρόσφατα σε μια πολυκατοικία με φυσικό αέριο.

Είμαι στον 5 όροφο, ρετιρέ.

Όλοι μου είπαν ότι τα κοινόχρηστα το χειμώνα είναι γύρω στα 80 ευρώ.

Είναι λογικό τόσα πολλά με φυσικό άεριο?

Θέλω διακοπές!

[sIGPIC][/sIGPIC]