Xourxoulitsos Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Λες να μαζευτουν θεούσες στο Cosmos, και να ταμπουρωθούν στην εκκλησία πίσω απ'το village? :p Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gattis Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Λες να μαζευτουν θεούσες στο Cosmos, και να ταμπουρωθούν στην εκκλησία πίσω απ'το village? :p 8α βγει ο Χριστόδουλος και η Λουκά και θα φωνάζουν ουυυυυυυυυυ 666 :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Λες να μαζευτουν θεούσες στο Cosmos, και να ταμπουρωθούν στην εκκλησία πίσω απ'το village? :p Μη σου πω θα κάνουνε και μπλόκα στο δρόμο δίπλα... Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. May 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2006 Μη σου πω θα κάνουνε και μπλόκα στο δρόμο δίπλα... 8α βγει ο Χριστόδουλος και η Λουκά και θα φωνάζουν ουυυυυυυυυυ 666 :lol: Ο καθένας δρα ανάλογα με το επίπεδό του και με το μυαλό που κουβαλάει... επίσης και ανάλογα με τις ανασφάλειες του... Αυτά που περιγράφετε είναι κλασσικές αντιδράσεις φανατικών θρησκόληπτων, που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται το Χριστό, αλλά ξεχνούν κάτι βασικό που δίδαξε: το να είμαστε πράοι και μακριά από φανατισμούς και ακρότητες. Και θα πρέπει φυσικά να τηρούμε στάση μετριοπάθειας και συνέπειας και στη ζωή μας. Μερικοί-μερικοί δρουν εντελώς υποκριτικά π.χ. όταν κάποιος είναι Αρχιερέας ή ακόμα χειρότερα προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας (ο νοών νοήτω), δεν είναι δυνατό να διδάσκει το Λόγο του Θεού, ενώ ταυτόχρονα να έχει αράδα τις θωρακισμένες Mercedes και να ζει μέσα στα πλούτη...:X Ο καθένας από αυτούς δεν εκπροσωπεί καμία Εκκλησία και κανένα Χριστό. Το μόνο που έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί είναι ο σκάρτος εαυτός του. σόρρυ για το ψιλο-offtopic αλλά αγανακτώ ώρες-ώρες :mad: Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 An den thelete na perimenete wspou na vgei to DVD pigenete edw: http://www.classics.umusic.com/dvciTunes/ kai deite to Featurette gia tin mousiki stin taneia !!! kai kati akoma pou anakalipsa: http://www.davincicode.gr/ Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
botsix Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Καλά θα ήταν να γύριζαν σε ταινία και τους Illuminatti αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι δεν παίζει να τους αφήσουν να γυρίσουν πλάνα στο Βατικανό είναι αποτρεπτικό. Γιατί αλλιώς θα πρέπει να στήσουν ολόκληρο Βατικανό σε στούντιο το οποίο δεν θα είναι και ότι καλύτερο. Και μη ξεχνάς την τελευταία πράξη με το ελικόπτερο εκεί θα είχαν καποιες μικρεςςςςς δυσκολιτσες :lol: Παράθεση "We all have the ability, our choices make the difference ":baby: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Poio protinete na diavasw prwto? (meta ton Kodika pou diavasa idi) To Illuminatri i to Angels and Demons ? Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panorramix Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Άλλη μια σαχλαμάρα που "πατάει" επάνω στον χλευασμό μιας θρησκείας για εμπορική επιτυχία.:down: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panorramix Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Βεβαια,καλο ειναι να καταλαβαινουμε οτι ολα γινονται για το χρημα & πως κανεις Νταν Μπραουν & κανενα national geographic σε μερικους μηνες ή χρονια δε θα διστασουν να βγαλουν κατι...υπερ του Χριστου,αν ξερουν οτι αυτο θα πουλησει...:XΔιαφωνώ πέρα για πέρα. Διοτι συνέχεια αρνητικά βγάζουν οι διάφοροι γελίοι κάθε τόσο. Θέλουν την εμπορικότητα που λές, σε συνάρτηση με το ψάρεμα όσων Χριστιανών δεν είναι σίγουροι για την πίστη τους. Ψαρεύουν λοιπόν στους Χριστιανούς και πες πές κάθε τόσο όλο και κάτι μένει. Εγώ πάντως δεν έχω δεί κάτι θετικό απο τα διάφορα εφευρήματα που αναδυκνείουν κατα καιρούς. Ενα θαύμα του Ιησού για παράδειγμα, μια νέα παραβολή που δεν έχει γραφτεί απο τους Ευαγγελιστές. Πως μόνο αρνητικά βρίσκουν; Φώς φανάρι η απάντηση.;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 παντως εγω θα αργησω να τη δω.... Τρια ραμματα μου κοστισε το Χαιρε Μαρια του Γκονταρ (το οποιο ποτε δεν καταλαβα γιατι εκανε ολους τους καλους Χριστιανους να πετανε τουβλα- οχι πετρες, τουβλα, γιαυτο και τα τρια ραμματα), τον Τελευταιο Πειρασμο δεν επιχειρησα να τον δω στις πρωτες προβολες διοτι δε χρειαζομουν κι αλλο Χριστιανικο τουβλο, και τουτο δω λεω να το δω σε κανενα θερινο, η σε dvd... Για την ωρα μαλλον θα τιμησω τον Αστεριξ. Οσο για την πιστη μου δε νομιζω να κινδυνευει αν κατι θα με κανει να σκεφτω λιγο παραπερα..... Περι ιστορικης αληθειας.... γιατι δε βγηκε κανεις εξω απο τα σινεμα να φωναζει και να μοιραζει φυλλαδια οταν αλλαξανε τα φωτα στον Μεγα Αλεξανδρο; Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Εγώ θα το πάω αλλού: Χλευασμό του Χριστιανισμού είδαμε και βλέπουμε καθημερινά, χλευασμό του Ισλαμισμού αρχίσαμε και βλέπουμε, μετά τα σκίτσα κατά του Μωάμεθ. Εγώ από ό,τι ξέρω, οι επικρατέστερες μονοθεϊστικές θρησκείες ανα τον κόσμο, που συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό πιστών είναι τρεις και όχι δύο. Χλευασμό της άλλης θρησκείας δεν είδαμε ποτέ (ούτε πρόκειται να δούμε κατά τη γνώμη μου, για ευνόητους λόγους). Είναι άραγε τυχαίο??? Ο νωών νοήτω... ;) Υ.Γ.: Πάντως εμένα δε με αγγίζει οτιδήποτε ακούσω και δω πλέον κατά του Χριστού και της Χριστιανικής θρησκείας. Το πρόβλημα δεν είναι δικό μου, αλλά όλων αυτών που βλέπουν την πίστη τους επιφανειακά, και στην ουσία δεν πιστεύουν. Αυτοί είναι επιρρεπείς σε κινήσεις ανάλογες με αυτή του Κώδικα Ντα Βίντσι, κινήσεις που δεν έχουν ως στόχο μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και να αποσπάσουν πιστούς από το Χριστιανισμό. Αλλά επιμένω, αυτοί που φαινομενικά "αποσπώνται" και "απομακρύνονται" από την πίστη τους, απλά ποτέ δεν πίστευαν, και αρκούσε μία ασήμαντη αφορμή για να εγκαταλείψουν όσα μηχανικά και από κεκτημένη ταχύτητα νόμιζαν ότι πίστευαν. Σ' αυτούς συγκαταλέγω και ορισμένους γραφικούς θρησκόληπτους που με το προκάλυμμα της θρησκείας προσπαθούν να κρύψουν τη βρωμιά που κρύβει η ψυχή τους. Και είναι χειρότεροι από τους άθεους και τους άπιστους. Άλλωστε, για όσους δε θυμούνται, θα θυμίσω ότι ούτε ο ίδιος ο Χριστός δεν έβλεπε με καλό μάτι τους ζηλωτές της εποχής του, που δρούσαν περίπου όπως οι σημερινοί "μουτζαχεντίν" κάθε θρησκείας (και της Ορθοδοξίας), καθώς Εκείνος δίδασκε την πραότητα και τη γαλήνη. Φιλικά :) Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Poio protinete na diavasw prwto? (meta ton Kodika pou diavasa idi) To Illuminatri i to Angels and Demons ? To ίδιο βιβλίο είναι. Angels & Demons είναι ο πρωτότυπος τίτλος και Illuminati η "ελληνική μετάφραση". Ωραίο είναι, διαβάζεται το ίδιο ευχάριστα με τον Κώδικα. (Εκτός αν σε πετύχει καμια Λουκά ή κανένας συμφορουμίτης στο δρόμο και αρχίσει να σε κυνηγάει :p ). Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. May 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 παντως εγω θα αργησω να τη δω.... Τρια ραμματα μου κοστισε το Χαιρε Μαρια του Γκονταρ (το οποιο ποτε δεν καταλαβα γιατι εκανε ολους τους καλους Χριστιανους να πετανε τουβλα- οχι πετρες, τουβλα, γιαυτο και τα τρια ραμματα), τον Τελευταιο Πειρασμο δεν επιχειρησα να τον δω στις πρωτες προβολες διοτι δε χρειαζομουν κι αλλο Χριστιανικο τουβλο, και τουτο δω λεω να το δω σε κανενα θερινο, η σε dvd... Για την ωρα μαλλον θα τιμησω τον Αστεριξ. Οσο για την πιστη μου δε νομιζω να κινδυνευει αν κατι θα με κανει να σκεφτω λιγο παραπερα..... Περι ιστορικης αληθειας.... γιατι δε βγηκε κανεις εξω απο τα σινεμα να φωναζει και να μοιραζει φυλλαδια οταν αλλαξανε τα φωτα στον Μεγα Αλεξανδρο; Καταρχην δε χρειαζεται τοση κινδυνολογια για μια ταινια.Πιστεψε με,δεν προκειται να κουνηθει φυλλο...αν και εχω την εντυπωση,πως ορισμενοι κανουν λες & θελουν να γινουν επεισοδια,ετσι ωστε να βρουν την ευκαιρια να βγαλουν το μενος τους εναντιον της Εκκλησιας...:X :rolleyes: Οσο για το Μ.Αλεξανδρο...μα ξεχασες τους δικηγορους που εκαναν μηνυση ωστε να μην προβληθει η ταινια???:blink: Τον Καρατζαφερη & τα λοιπα "εθνικοπατριωτικα" στελεχη που μοιραζαν φυλλαδια εξω απ'τα σινεμα,κυριως στη Θεσσαλονικη?Τα πυρινα αρθρα πολλων στις εφημεριδες & το σουσουρο στις τηλεορασεις?Χωρια που δε νομιζω ν'αλλαξανε τα φωτα στον Μ.Αλεξανδρο ,απλα επεμειναν παραπανω σε δευτερευοντα σημεια που ειχαν να κανουν με την προσωπικη του ζωη. @Πανοραμιξ,ισως εχεις δικιο.Και παλι ομως σου θυμιζω "Τα Παθη του Χριστου" του Γκιμπσον που βγηκε προπερσυ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Καλα μην παμε μακρια (χρονικα) Εξω απ'τον Ιανο δεν καιγανε τον μ εις τη ν (η πως λεγοταν? :p ) Παντως ευτυχως το Cosmos πεφτει λιγο μακρια για να ερθουν, εκτος αν νοικιασουν πουλμανακι. Κι αν δεν καταλαβες Dimitris79 πλακα κανουμε :) Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 To ίδιο βιβλίο είναι. Angels & Demons είναι ο πρωτότυπος τίτλος και Illuminati η "ελληνική μετάφραση". Ωραίο είναι, διαβάζεται το ίδιο ευχάριστα με τον Κώδικα. (Εκτός αν σε πετύχει καμια Λουκά ή κανένας συμφορουμίτης στο δρόμο και αρχίσει να σε κυνηγάει :p ). :p lol ok! Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panorramix Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Οσο για το Μ.Αλεξανδρο...μα ξεχασες τους δικηγορους που εκαναν μηνυση ωστε να μην προβληθει η ταινια???:blink: Τον Καρατζαφερη & τα λοιπα "εθνικοπατριωτικα" στελεχη που μοιραζαν φυλλαδια εξω απ'τα σινεμα,κυριως στη Θεσσαλονικη?Τα πυρινα αρθρα πολλων στις εφημεριδες & το σουσουρο στις τηλεορασεις?Χωρια που δε νομιζω ν'αλλαξανε τα φωτα στον Μ.Αλεξανδρο ,απλα επεμειναν παραπανω σε δευτερευοντα σημεια που ειχαν να κανουν με την προσωπικη του ζωη. @Πανοραμιξ,ισως εχεις δικιο.Και παλι ομως σου θυμιζω "Τα Παθη του Χριστου" του Γκιμπσον που βγηκε προπερσυ... Στο θέμα του Μ.Αλεξάνδρου, διαφωνώ με αυτό που λές. Συνέχεια μας έδειχνε μια παρέα απο π@υστρ@κια να ασχολούνται με μια εκστρατεία!!!! Και στο τέλος αυτό που ως γεύση μένει, ειναι αυτό. Λογικό λοιπόν είναι να σκεφτώμαστε αρνητικά για τον στόχο που είχαν με την δημιουργία της ταινίας οι δημιουργοί της.:) γαι την ταινία του Γκίμπσον, τι εννοείς; Δεν σε έπιασα.:O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Καταρχην δε χρειαζεται τοση κινδυνολογια για μια ταινια.Πιστεψε με,δεν προκειται να κουνηθει φυλλο...αν και εχω την εντυπωση,πως ορισμενοι κανουν λες & θελουν να γινουν επεισοδια,ετσι ωστε να βρουν την ευκαιρια να βγαλουν το μενος τους εναντιον της Εκκλησιας...:X :rolleyes: .. δεν ειναι κινδυνολογια... ειναι οτι αν καεις στο χυλο φυσας και στο γιαουρτι... Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. May 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Eννοω οτι φτιαχτηκε και μια ταινια "υπερ",ας πουμε,του Χριστου...ασχετα αν δεν χρηματοδοτηθηκε απ'το Χολυγουντ,αλλα απ'τον ιδιο τον Γκιμπσον... Οσο για την ταινια με τον Αλεξανδρο...προσωπικα βρηκα κι αλλα πραγματα να δω,περαν των σκηνων που λες...ειναι αδικο να κρινουμε μια ταινια διαρκειας σχεδον 3 ωρων απο 5-10 λεπτα το πολυ "αναρμοστων" σκηνων...:!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Ειναι το λιγότερο γελοιοι οποιοι κληρικοι και οποια εκκλησια πιστευει οτι ...δυσφημώντας την εν λόγω ταινία / βιβλίο θα καταφερουν και πολλά ή οτι θα τους αποδυναμώσει. Ειναι το λιγότερο που μπορώ να πω και αντε τωρα γιατί πολλά μας τα έχουν κάνει πια... Δεν αντεχω αλλες γραφικότητες. Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Ειναι το λιγότερο γελοιοι οποιοι κληρικοι και οποια εκκλησια πιστευει οτι ...δυσφημώντας την εν λόγω ταινία / βιβλίο θα καταφερουν και πολλά ή οτι θα τους αποδυναμώσει. Ειναι το λιγότερο που μπορώ να πω και αντε τωρα γιατί πολλά μας τα έχουν κάνει πια... Δεν αντεχω αλλες γραφικότητες. Οσο για την ταινια με τον Αλεξανδρο...προσωπικα βρηκα κι αλλα πραγματα να δω,περαν των σκηνων που λες...ειναι αδικο να κρινουμε μια ταινια διαρκειας σχεδον 3 ωρων απο 5-10 λεπτα το πολυ "αναρμοστων" σκηνων... Συμφωνώ και με τους δύο.. +1 παραπάνω για τον mplip^ Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. May 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Ειναι το λιγότερο γελοιοι οποιοι κληρικοι και οποια εκκλησια πιστευει οτι ...δυσφημώντας την εν λόγω ταινία / βιβλίο θα καταφερουν και πολλά ή οτι θα τους αποδυναμώσει. Ειναι το λιγότερο που μπορώ να πω και αντε τωρα γιατί πολλά μας τα έχουν κάνει πια... Δεν αντεχω αλλες γραφικότητες. O καθενας μπορει να λεει ελευθερα τη γνωμη του.Οπως υπαρχουν οι φανατικοι υπερμαχοι του βιβλιου,ετσι υπαρχουν & οι πολεμιοι του.Δεν ειναι κακο να γινεται μια συζητηση...κακο ειναι να μην υπαρχουν επιχειρηματα...και δυστυχως αυτο το εχω δει κι απ'τις 2 πλευρες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 O καθενας μπορει να λεει ελευθερα τη γνωμη του.Οπως υπαρχουν οι φανατικοι υπερμαχοι του βιβλιου,ετσι υπαρχουν & οι πολεμιοι του.Δεν ειναι κακο να γινεται μια συζητηση... Καλά για το πόσο ελεύθεροι είναι όλοι οι υπόλοιποι (πέραν των Χριστιανών) στην Ελλάδα...ας μην το συζητήσουμε:mad: :mad: ...είναι και κατά των Ο.Π.Χ... Αυτό που δεν καταλαβαίνω με ΤΙΠΟΤΑ είναι με ποιό δικαίωμα η εκκλησία ασχολείται με τα βιβλία (καζαντζάκη παλιότερα, λίγο πιο παλιά με τον Ανδρουλάκη και τo μ εις τη νιοστή, τώρα με τον Brown), τη μουσική (με τα rock συγκροτήματα), με την πολιτική, με το σινεμά, με το θέατρο, με τις τηλεοπτικές εκπομπές...ήμαρτον πια!!! Η εκκλησία (και όχι μόνο η συγκεκριμένη...ΚΑΘΕ εκκλησία...) έχει ένα σκοπό να φέρει εις πέρας που έχει σχέση με το πνεύμα!! Όλα τα υπόλοιπα εμένα στο μυαλό μου φωνάζουν τη λέξη MARKETING!:mad: Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. May 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Καλά για το πόσο ελεύθεροι είναι όλοι οι υπόλοιποι (πέραν των Χριστιανών) στην Ελλάδα...ας μην το συζητήσουμε:mad: :mad: ...είναι και κατά των Ο.Π.Χ... Αυτό που δεν καταλαβαίνω με ΤΙΠΟΤΑ είναι με ποιό δικαίωμα η εκκλησία ασχολείται με τα βιβλία (καζαντζάκη παλιότερα, λίγο πιο παλιά με τον Ανδρουλάκη και τo μ εις τη νιοστή, τώρα με τον Brown), τη μουσική (με τα rock συγκροτήματα), με την πολιτική, με το σινεμά, με το θέατρο, με τις τηλεοπτικές εκπομπές...ήμαρτον πια!!! Η εκκλησία (και όχι μόνο η συγκεκριμένη...ΚΑΘΕ εκκλησία...) έχει ένα σκοπό να φέρει εις πέρας που έχει σχέση με το πνεύμα!! Όλα τα υπόλοιπα εμένα στο μυαλό μου φωνάζουν τη λέξη MARKETING!:mad: Κανεις μεγαλο λαθος αν νομιζεις πως στην Ελλαδα δεν υπαρχει θρησκευτικη ελευθερια.Αν ηταν ετσι,δε θα σου επετρεπαν ουτε να γραφεις τετοια κειμενα,οπως αλλωστε κανουν στο Ιραν & αλλου.Περα απ'αυτο,νομιζω πως στη χωρα μας λειτουργουν χωρις κανενα εμποδιο ναοι αλλων χριστιανικων δογματων,ενω ετοιμαζεται & τζαμι.Ακομα & οι αθεοι μπορουν απολυτα ελευθερα να λενε τη γνωμη τους & να βριζουν την Εκκλησια σε ολα τα μμε,χωρις να υφιστανται κυρωσεις.Παντως θα μ'ενδιεφερε να μαθω πού υπαρχει αυτη η ανελευθερια,οταν ακομα & στις ταυτοτητες ή αλλα δημοσια εγγραφα & εκδηλωσεις,δεν υπαρχει θρησκευτικος "διαχωρισμος". Λογικο δεν ειναι να αντιδρα η Εκκλησια οταν θιγεται?Και,καλως ή κακως,σ'ολα τα παραπανω που ανεφερες,θιγεται!Δηλαδη δεν πρεπει να απαντησει πχ. στον Ανδρουλακη οταν την υβριζει σε ολοκληρο το βιβλιο του?Ή στα μυθευματα του Νταν Μπραουν που ο ιδιος ο συγγραφεας πλασαρει για "γεγονοτα"?Φυσικα,οι απαντησεις πρεπει να δινονται πολιτισμενα & ηρεμα.Ομως,ειναι πραγματικα γελοιο καποιος να θελει να προκαλει καποιον αλλο & να εχει το θρασος να του απαγορευει τον αντιλογο!Σκεψου να εκανε η Εκκλησια κατι τετοιο,για ποτε θα ειχαν ξεφυτρωσει ολοι οι...υπερμαχοι των ανθρωπινων ελευθεριων & δικαιωματων για να ξεσπαθωσουν εναντιον τους...:rolleyes: Για ποια δημοκρατια μιλαμε τελικα?Δυο μετρα & δυο σταθμα υπαρχουν?:worry: Αλλα μαλλον ενοχλει η γνωμη της Εκκλησιας,ακομα κι αν αυτη ειναι τελειως τυπικη ή για τα δικα της θεματα...το γιατι,ειναι ευκολο να το καταλαβει κανεις...:X Να σου κανω & μια ερωτηση:Οταν για το "ευαγγελιο του Ιουδα",τα εκκλησιαστικα σκανδαλα,τη ζωη του Χριστου,τις θεωριες συνωμοσιας κλπ βγαινει ο καθε παπαρας & λεει τη γνωμη του με...περισπουδαστο υφος,γιατι να μη το κανει η Εκκλησια που ειναι η αμεσα ενδιαφερομενη?Ειναι σα να απαιτουμε απ'τους πολιτικους να μη μιλανε για θεματα που απτονται της πολιτικης ή τους αθλητες να μην ασχολουνται με αθλητικα ζητηματα! Απολυτα παραλογο,κατα τη γνωμη μου... Τελος,για το μαρκετινγκ...αν κανει μια φορα η Εκκλησια τετοιο,τι να πουν & κατι national geographic ή Χολυγουντ?Ας ειμαστε λιγο σοβαροι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. May 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Dimitris νομίζω το πήρες στραβά...:confused: Κατ'αρχάς το national geographic και το Hollywood...δεν είναι ούτε φιλανθρωπικά ιδρύματα ούτε θρησκευτικά σωματεία...είναι επιχειρήσεις και σαν επιχειρήσεις ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιήσουν το marketing για να επιζήσουν...αυτό κάνουν... τώρα αν θεωρείς πως και η εκκλησία χρειάζεται marketing για να επιβιώσει...κάτι δεν πάει καλά...αφού συνήθως το marketing βοηθάει να δημιουργήσεις μια ωραία εικόνα για ένα προϊόν το οποίο τελικά δεν είναι όπως στο παρουσιάζουν!:X Το βιβλίο, όπως έχει παραδεχτεί και ο Brown είναι μίγμα ιστορικών (τα οποία είναι πολλά/λίγα/ελάχιστα/μηδαμινά, ανάλογα με τις γνώσεις του καθενός, φίλε μου) ΚΑΙ (!!!) μυθιστοριματικών στοιχείων...ποτέ δεν είπε πως είναι ΔΟΚΙΜΙΟ... Ε και πάλι σε ρωτάω, γιατί πρέπει να κρίνει η εκκλησία τη λογοτεχνία και τη μυθοπλασία; Και στην ερώτησή σου γιατί να μην πρέπει η εκκλησία να πάρει θέση για βιβλία που έχουν να κάνουν με τον Χριστό και γενικότερα με πρόσωπο σχετικά με τη θρησκεία, η απάντησή μου είναι πως δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να παίρνει θέση για 2 λόγους: 1. Γιατί, αφού αυτό που κυρήττει είναι η αλήθεια, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αντίθετα όλες οι αντιδράσεις της (εκτός από γραφικές- πχ λαοσυνάξεις!) είναι σίγουρα διαφήμιση για το προϊόν που "πετροβολεί"... 2. Γιατί, το θεωρώ μέγιστη προσβολή για τη νοημοσύνη μου να μου λένε πως "Ξέρεις, αυτό που διαβάζεις, πρόσεξε!! Δεν είναι αλήθεια...αν το πιστέψεις θα καείς στην κόλαση!"...αλλά και γενικότερα πως αυτό που κάνω είναι του "διαβόλου" κτλ (εξ άλλου η εκκλησία έχει και μια τάση "δάσκαλε που δίδασκες" - ποιός ξεχνάει τα αλησμόνητα "Τα κομπιούτερ έχουν το σήμα του σατανά...", "είναι όργανα του διαβόλου!" :lol: :lol: :lol: ) Να σου κανω & μια ερωτηση:Οταν για το "ευαγγελιο του Ιουδα",τα εκκλησιαστικα σκανδαλα,τη ζωη του Χριστου,τις θεωριες συνωμοσιας κλπ βγαινει ο καθε παπαρας & λεει τη γνωμη του με...περισπουδαστο υφος,γιατι να μη το κανει η Εκκλησια που ειναι η αμεσα ενδιαφερομενη?Ειναι σα να απαιτουμε απ'τους πολιτικους να μη μιλανε για θεματα που απτονται της πολιτικης ή τους αθλητες να μην ασχολουνται με αθλητικα ζητηματα! Συμφωνώ...αν μου απαντήσεις στο γιατί τότε πρέπει να ακούμε την κουταμάρα κάθε αμόρφωτου παπά πάνω σε θέματα πολιτικής, αθλητισμό και γενικότερα όλων των πεδίων για τα οποία δεν έχουν ιδέα;;; EDit 2- όσο για το οτι ο Brown τα "πασάρει" για αληθινά...ειλικρινά ξέρεις πως υπάρχουν ακόμα άνθρποι που πιστεύουν πως το blair witch project ήταν αληθινό;;; Θέλω να σου πω πως είναι λογικό πως όταν κάτι κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία και ακουστεί τόσο πολύ, σαφώς και θα υπερβάλλεις για να πουλήσεις... έμπορος είναι ο κύριος...και μάλιστα από τους πολύ καλούς... ;-) Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. May 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. May 12, 2006 Dimitris νομίζω το πήρες στραβά...:confused: Κατ'αρχάς το national geographic και το Hollywood...δεν είναι ούτε φιλανθρωπικά ιδρύματα ούτε θρησκευτικά σωματεία...είναι επιχειρήσεις και σαν επιχειρήσεις ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιήσουν το marketing για να επιζήσουν...αυτό κάνουν... τώρα αν θεωρείς πως και η εκκλησία χρειάζεται marketing για να επιβιώσει...κάτι δεν πάει καλά...αφού συνήθως το marketing βοηθάει να δημιουργήσεις μια ωραία εικόνα για ένα προϊόν το οποίο τελικά δεν είναι όπως στο παρουσιάζουν!:X Συμφωνω!Με μια διαφορα ομως:αφου ειναι επιχειρησεις & εχουν ως μονο ή εστω κυριο σκοπο τους το κερδος,ας παψουν να το παιζουν...επαναστατες,αναθεωρητες,οτι αγωνιζονται για την...αποκατασταση της "αληθειας" & αλλα τετοια γραφικα.Ακομα & το σλογκαν της ταινιας ειναι "seek the truth"...δε λεω,ακρως ελκυστικο & πιασαρικο,αλλα & ακρως παραπλανητικο... Το βιβλίο, όπως έχει παραδεχτεί και ο Brown είναι μίγμα ιστορικών (τα οποία είναι πολλά/λίγα/ελάχιστα/μηδαμινά, ανάλογα με τις γνώσεις του καθενός, φίλε μου) ΚΑΙ (!!!) μυθιστοριματικών στοιχείων...ποτέ δεν είπε πως είναι ΔΟΚΙΜΙΟ... Ε και πάλι σε ρωτάω, γιατί πρέπει να κρίνει η εκκλησία τη λογοτεχνία και τη μυθοπλασία; Σαν λογοτεχνια & μυθοπλασια δεν πρεπει να την κρινει.Την κρινει ομως σαν αποπειρα περασματος καποιων στοιχειων σαν ιστορικες αληθειες,κατι που ειναι απολυτα ψευδες.Επειδη μ'αρεσει να ενημερωνομαι & οχι να δεχομαι οτι μου πασαρει ο Νταν Μπραουν ή η Αρχιεπισκοπη αμασητο,αυτες τις μερες καθησα κι εψαξα στο ιντερνετ & στις εγκυκλοπαιδειες να βρω αυτα τα περιφημα γεγονοτα & "γεγονοτα"...ερευνησα πηγες οσο το δυνατον εγκυροτερες,αποφευγοντας αυτες απ'τις 2 πλευρες...τα αποτελεσματα?Δικαιωνουν κατα 95% την Εκκλησια & κατα 5% τους συνωμοσιολογους.Τι εννοω?Οτι στο βιβλιο πολλα στοιχεια που ειναι ιστορικοφανη παρουσιαζονται ως ιστορικα με προφανες σκοπο να το κανουν πιο πειστικο.Κι εδω δεν εχουμε να κανουμε με θεμα πιστης,αλλα με Ιστορια,με πραγματα που εχουν αποδειχθει απο επιστημονες ανθρωπους & οχι απλες εικασιες. Και στην ερώτησή σου γιατί να μην πρέπει η εκκλησία να πάρει θέση για βιβλία που έχουν να κάνουν με τον Χριστό και γενικότερα με πρόσωπο σχετικά με τη θρησκεία, η απάντησή μου είναι πως δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να παίρνει θέση για 2 λόγους: 1. Γιατί, αφού αυτό που κυρήττει είναι η αλήθεια, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αντίθετα όλες οι αντιδράσεις της (εκτός από γραφικές- πχ λαοσυνάξεις!) είναι σίγουρα διαφήμιση για το προϊόν που "πετροβολεί"... Οντως,δεν εχει τιποτα να φοβηθει καποιος που εχει ενημερωθει αναλογως κι εχει κατασταλαξει στην πιστη & στις γνωσεις του.Οι υπολοιποι? 2. Γιατί, το θεωρώ μέγιστη προσβολή για τη νοημοσύνη μου να μου λένε πως "Ξέρεις, αυτό που διαβάζεις, πρόσεξε!! Δεν είναι αλήθεια...αν το πιστέψεις θα καείς στην κόλαση!"...αλλά και γενικότερα πως αυτό που κάνω είναι του "διαβόλου" κτλ (εξ άλλου η εκκλησία έχει και μια τάση "δάσκαλε που δίδασκες" - ποιός ξεχνάει τα αλησμόνητα "Τα κομπιούτερ έχουν το σήμα του σατανά...", "είναι όργανα του διαβόλου!" :lol: :lol: :lol: ) Καλα,αυτα ειναι γραφικοτητες & τα εχω καταδικασει πολυ πριν...μη νομιζεις πως ολοι οι πιστοι ειναι αυτου του "ειδους" παντως...απλα αυτοι που λες ειναι οσοι φαινονται & φωνασκουν...οι υπολοιποι,προτιμουν να απαντουν με επιχειρηματα,ειτε να κρατουν τα πιστευω τους μεσα τους... Συμφωνώ...αν μου απαντήσεις στο γιατί τότε πρέπει να ακούμε την κουταμάρα κάθε αμόρφωτου παπά πάνω σε θέματα πολιτικής, αθλητισμό και γενικότερα όλων των πεδίων για τα οποία δεν έχουν ιδέα;;; Ωραια,να μην ακουμε "την κουταμαρα καθε αμορφωτου παπα"...την κουταμαρα ομως καθε αμορφωτου (χωρις παπα:p ) γιατι πρεπει να την ακουμε???Το σωστο θα ηταν ο πολιτικος να μιλαει για τα πολιτικα,ο παπας για τη θρησκεια κλπ.Ομως,σε κανεναν δεν μπορουμε να απαγορεψει να πει τη γνωμη του.Ποσο μαλλον οταν αυτη προερχεται απο την κεφαλη της Εκκλησιας ή της Πολιτειας ή του Αθλητισμου.Αυτοι νομιζω πως εχουν το δικαιωμα να βγουν να μιλησουν δημοσιως,καθως εκπροσωπουν & πολλους πολιτες.Οι υπολοιποι,δικαιουνται να εχουν γνωμη,αλλα ας μην ξανοιγονται & πολυ... EDit 2- όσο για το οτι ο Brown τα "πασάρει" για αληθινά...ειλικρινά ξέρεις πως υπάρχουν ακόμα άνθρποι που πιστεύουν πως το blair witch project ήταν αληθινό;;; Θέλω να σου πω πως είναι λογικό πως όταν κάτι κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία και ακουστεί τόσο πολύ, σαφώς και θα υπερβάλλεις για να πουλήσεις... έμπορος είναι ο κύριος...και μάλιστα από τους πολύ καλούς... ;-) Να σου πω την αληθεια κι εγω πιστευα στην αρχη οτι η συγκεκριμενη ταινια ηταν αληθινη...:lol: το'χαν φτιαξει καλα το παραμυθι οι ατιμοι...:p Παντως θα εκτιμουσα πολυ τον (καθε) Νταν Μπραουν να εβγαινε & να ελεγε "ναι κυριοι,εγραψα ενα λογοτεχνικο βιβλιο,δειτε το απλα ετσι & μην το πολυπαιρνετε στα σοβαρα σαν κατι αλλο".Ομως... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts