Jump to content

Μόνωση τοίχων/πορτών

sakaflias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω μια μικρή εντύπωση (μπορεί να είναι τελείως λάθος :rolleyes: ) ότι αυτό το υλικό έχει 15-20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο..πάντως είναι αρκετά ακριβό. :)

• Απαντήσεις 56
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχω μια μικρή εντύπωση (μπορεί να είναι τελείως λάθος :rolleyes: ) ότι αυτό το υλικό έχει 15-20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο..πάντως είναι αρκετά ακριβό. :)

Για να πω την αλήθεια δεν μπήκα στο κόπο ποτέ να ρωτήσω την τιμή. :(

Αλλά αν το θέλει τόσο πολύ η garfield μάλλον δεν θα σκεφτεί το ποσό. :lol:

Εγώ συνεχίζω το στρατιωτικό κατεστημένο κουσούρι και κοιμάμαι και με θόρυβο. Αν δεν έχω τηλεόραση ανοικτή δεν κοιμάμαι. Πόσο μάλλον αν δεν ακούω τον γείτονα :lol:

Πάντως δεν χάνει και τίποτα να κάνει μια βόλτα να δει τι πάνω κάτω γίνεται.

Αν και νομίζω ότι είπε τζίφος η δουλειά :worry:

Επίσης ζωντανή τσόντα δεν την χαλάνε. :p

http://img19.imageshack.us/img19/126/nokialumia710.jpg

Na σου πω, προτιμώ να ειναι χάλια οι τοιχοι και να κοιμάμαι ήσυχα, παρά αυτο το χάλι!

Με την πρώτη ευκαιρία θα πληροφορηθώ τιμές κλπ και θα σας ενημερώσω (για όποιον άλλον ενδιαφέρεται).:)

ego prin ligo girisa apo ena filo kai vlepame tainia...kapoia stigmi teleionei to ergo kai ekei pou xasmourieme akougete o geitonas me ti sinithismeni enterosimfonia :lol: (ekane echo ) kai erikse kai 2-3 oktaves psila...ta prima kai ta bassa poli ta anevase kai emeis antapodosame me varitoni simfonia repsimatwn sto diadromo tis polikatoikias apo tis mpires kai ta souvlakia (kai ti laxanosoupa pou efaga simera:X )

Na σου πω, προτιμώ να ειναι χάλια οι τοιχοι και να κοιμάμαι ήσυχα, παρά αυτο το χάλι!

Με την πρώτη ευκαιρία θα πληροφορηθώ τιμές κλπ και θα σας ενημερώσω (για όποιον άλλον ενδιαφέρεται).:)

Ενημέρωσε σίγουρα. Είναι σωστό για όλους.

Προσωπικά στο καινούργιο σπίτι έτσι για ενημέρωση έχω κάνει το εξής.

8+8cm +8 η μόνωση.

Αναλυτικά τώρα. 8+8 είναι τα τούβλα. Το κενό 8cm πάλι έχω βάλει ανάμεσα 5 cm άσπρο φτηνό φελιζόλ και 3cm το μπλέ το ακριβό. Όχι στα μπετά. Μόνο στα κενά στα τούβλα και αυτά στους εξωτερικούς τοίχους.

Κόστος. Tα φελιζόλ αυτά στοίχισαν όσο ακριβώς στοίχισαν και τα τούβλα. Εδώ και έξι χρόνια αυτή η δουλειά. Παράθυρα πόρτες είναι αλουμίνιο με διπλό τζάμι . Τα αλουμίνια χωρίς πλαστικό στη μέση γιατί ήταν τότε τουλάχιστον πανάκριβα.

Φυσικά 100% μόνωση δεν έχω. Καλό αποτέλεσμα ναι έχω.

Τουλάχιστον από μέσα προς τα έξω όταν βάζω τα 5,1 ηχεία στη διαπασών δεν τα ακούς εύκολα. :rolleyes:

Από έξω προς τα μέσα πάλι οι δυνατοί θόρυβοι όπως κάτι μηχανάκια δεν κόβονται ολοκληρωτικά αλλά ένα μέρος τους. Θα έλεγα ένα 40% μείον.

Στη θερμομονώση τώρα. Για τώρα το χειμώνα σίγουρα θέλεις κάτι να σε ζεστάνει :lol:

Για τα καλοκαίρια. Έχοντας ένα κενό πάτωμα από πάνω και ένα από κάτω έχω να πώ ότι δεν χρησιμοποίσηα ούτε τον ανεμιστήρα για το καλοκαίρι που μας πέρασε. :rolleyes:

Επίσης αν είχα τον γείτονα να το κάνει με την γειτόνισα δεν θα με πείραζε καθόλου και θα τους κέρναγα και καφέ το πρωί. Δυστηχός δεν έχω τόσο δίπλα μου τουλάχιστον . ;)

Ξεκινοντας απο την αρχη θα ελεγα οτι ειναι απαραιτητη η αφαιρεση του σοβα της εξωτερικης επιφανειας,η τοποθετηση μπλε φελιζολ (οσο παχος θελεις εσυ,αν και τα 3 cm ειναι ικανοποιητικα),βιδωμα μαζι με πλεγμα(με μικρες τρυπες ),ωστε και το φελιζολ να μεινει στην θεση του και ο σοβας που θα μπει μετα να εχει καπου να πιαστει.

Κατι για μονωτικο χρωμα που αναφερθηκε ,μονο με την υγρασια εχει σχεση,οποτε εσυ αποφασιζεις.

Αν μπει εσωτερικα τοτε χανεις 4-5 ποντους εσωτερικων διαστασεων και δεν μπορεις να βαλεις καδρο,μικρο εστω,αν δεν βαλεις καρφι μηκους 8cm.

Εγω εχω προβλημα με το διπλανο διαμερισμα ,μια και απο την δικη μου πλευρα εχω την κρεβατοκαμαρα και αυτοι εχουν το σαλονι και μαλιστα την tv κολλημενη στον μεσοτοιχο.Κοιμαμαι με ωτοασπιδες λογω ωραριου εργασιας που εχω.

Σκεφτηκα και εγω το εσωτερικο φελιζολ,αλλα μια σκεψη αγορας του διπλανου διαμερισματος και ΕΞΩΣΗ αυτων ειναι ακομη καλυτερη.

Μακαριζω οσους εχουν μονοκατοικια !!! Αρχοντες ειναι.

Μαιιιισα Σεληνη........Νικο παλι εγραψες !

Μικρα & αλλα ενδιαφεροντα στην ιστοσελιδα μου

Κι εγω σκέφτηκα την αγορά του διπλανου διαμέρισματος, αλλά δυστυχώς δεν το πουλάνε. Προτιμουν να το νοικιάζουν.

kail η δική σου λύση δεν ενδεικνυται για μενα, γιατί αυτα που λες γινονται στην κατασκευή υποθέτω.

Αυτό που σκέφτηκα, είναι το υλικό που βάζουν στα γραφεία για να απομονωσουν το ένα απο το άλλο. Αν μπει ένα τετοιο στη μεσοτοιχία δε θα κόψει πολυ θόρυβο?

Α ακουστε και το αλλο. Οπως γκαρίζει η κοπέλα του διπλανου, υποφερω οχι μονο εγώ αλλα και οι απο πάνω, απο κατω. Ηρθε λοιπον η μανα του επισκεψη απο την Κύπρο κι η απο κάτω την επιασε και της ειπε ότι δε χρωστάει τπτ να έχει να κλεισει μάτι μήνες εξ αιτίας του οίστρου του γιου και της κοπέλα του και να του πει να κανουν ό,τι κανουν πιο ήσυχα. Αυτός όμως, νόμιζε ότι εγώ έπιασα τη μάνα του. Και τα χει βάλει μαζί μου. Κοπαναει πορτες, βρίζει, φωνάζει κ.ο.κ.

Τα 'χαμε όλα αυτο μας έλλειπε.:(

Ξεκινοντας απο την αρχη θα ελεγα οτι ειναι απαραιτητη η αφαιρεση του σοβα της εξωτερικης επιφανειας,η τοποθετηση μπλε φελιζολ (οσο παχος θελεις εσυ,αν και τα 3 cm ειναι ικανοποιητικα),βιδωμα μαζι με πλεγμα(με μικρες τρυπες ),ωστε και το φελιζολ να μεινει στην θεση του και ο σοβας που θα μπει μετα να εχει καπου να πιαστει.

Κατι για μονωτικο χρωμα που αναφερθηκε ,μονο με την υγρασια εχει σχεση,οποτε εσυ αποφασιζεις.

Αν μπει εσωτερικα τοτε χανεις 4-5 ποντους εσωτερικων διαστασεων και δεν μπορεις να βαλεις καδρο,μικρο εστω,αν δεν βαλεις καρφι μηκους 8cm.

.

Για την εξωτερικη επιφανεια δεν υπαρχουν φελιζολ με μη λεια επιφανεια ωστε να μπορει να κρατησει ο σοβας;

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Για την εξωτερικη επιφανεια δεν υπαρχουν φελιζολ με μη λεια επιφανεια ωστε να μπορει να κρατησει ο σοβας;

Οχι απ`οτι ξερω.Και ο πιο σιγουρος ειναι αυτος που ανεφερα.

Α ακουστε και το αλλο. Οπως γκαρίζει η κοπέλα του διπλανου, υποφερω οχι μονο εγώ αλλα και οι απο πάνω, απο κατω. Ηρθε λοιπον η μανα του επισκεψη απο την Κύπρο κι η απο κάτω την επιασε και της ειπε ότι δε χρωστάει τπτ να έχει να κλεισει μάτι μήνες εξ αιτίας του οίστρου του γιου και της κοπέλα του και να του πει να κανουν ό,τι κανουν πιο ήσυχα. Αυτός όμως, νόμιζε ότι εγώ έπιασα τη μάνα του. Και τα χει βάλει μαζί μου. Κοπαναει πορτες, βρίζει, φωνάζει κ.ο.κ.

Τα 'χαμε όλα αυτο μας έλλειπε.:(

Αουυυυ!! Πουλάει και τσαμπουκά ο νεανίσκος.. Μίλα κατευθείαν με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού , κάντε και μια συνέλευση και αν δεν καταλαβαίνει πάρε κανένα φίλο σου με στεντόρεια φωνή και λίγο φλου:lol: να ρίξει κανα γαμωσταβρίδι να δείς το χαλούμιν πώς θα το βουλώσει...προσφέρω τις υπηρεσίες μου αφιλοκερδως:D

nikos_e34 δε με παίρνει να συνεχίσω μαζι του τη διένεξη, γιατί παρολίγο να τσακωθουνε άσχημα με τον άντρα μου. Δεν είμαι για τετοια.:wacko:

Κι όσο για τα αλλα... ο διαχειριστής του 'κανε παρατήρηση (γιατί δεν είμαι μονο εγώ που τον ακουω) αλλά στα παλιά του τα παπούτσια.

Με τον ιδιοκτήτη του ειναι φιλοι, ετσι δεν τρεχει τπτ!

Μονο μια καλή μονωση με σώζει.

ευχαριστώ για την προσφορά :)

Εφάρμοσε το σύστημα οφθαλμός αντί οφθαλμού.

Εγώ θα τους έβαζα μια καλή τσόντα πρωί πρώι με τα ηχεία δίπλα στον τοίχο τους και μετά θα πήγαινα για καφέ έξω. Όχι δυνατά έτσι απλά να ακούνε :lol:

Μπας και ευχαριστηθούν και ησυχάσουν.

Α ρίχτους και κάνα καουμπόικο καμιά φορά. :rolleyes:

Οπως γκαρίζει η κοπέλα του διπλανου

Γκαρίζει :lol:

Μήπως χρειάζεται τίποτα μαθήματα; :blink:

sto isogeio ths polukatoikias mas menoun foithtes..apo ena sugekrimeno diamerisma epi 4 mhnes ka8e meshmeri guro stis 4 (me programa 8a ......) akougontan oxi apla fones kai anastenagmoi,alla krayges..xoria oi mpanal ekfraseis tou styl "ti sou kano mana mou" ktl ktl

h lush do8hke meta apo genikh suneleush...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

.

Ακομα να λυσω το διλλημα απο μεσα ή εξω.

Απο μεσα χανω εκατοστα...περιπου 5-8cm και δεν θα μπορω να κρεμασω κατι και απο εξω το φοβαμαι οτι δεν θα γινει καλη δουλεια ,θα ειναι πιο ακριβο με τα μερεμετια που θα εχει και μικραινει η βεραντα αλλα 5-8cm. :wacko:

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

pisteyw oti apo ta kalytera ylika pou mporeite na xreisimopoihsete gia hxomonwsh kai uermomonwsh einai o petrobambakas. gia parapanw plhrofories kante ena search sto google. yparxei se polles morfes opote bazeis oti se boleyei.

pisteyw oti h 8ermomonosh prepei na ginete apo tin e3w meria giati skopos mas einai na min "kryosoun" oi toixoi, opote bazoume monwsh apo e3w.

[sIGPIC][/sIGPIC]

My Youtube Channel

GreekTechstruction

ο πετροβαμβακας ομως προσβάλετε απο την υγρασία νομιζω. Εγω λεω για πολυουρεθάνη

Ακομα να λυσω το διλλημα απο μεσα ή εξω.

Απο μεσα χανω εκατοστα...περιπου 5-8cm και δεν θα μπορω να κρεμασω κατι και απο εξω το φοβαμαι οτι δεν θα γινει καλη δουλεια ,θα ειναι πιο ακριβο με τα μερεμετια που θα εχει και μικραινει η βεραντα αλλα 5-8cm. :wacko:

Στην οικοδομη που μενω (Δ.Μακεδονια) 2 διαμερισματα κανανε αυτο που ανεφερα πριν απο 10 περιπου χρονια.Μεχρι στιγμης εξωτερικα δεν παρουσιασανε κανενα προβλημα.

Εσωτερικα ο ενας,(εξυπνος βλακας) παρουσιασε υγρασια λογο του πολυ καλου αποτελεσματος της θερ/σης, και αυτο γιατι ως κλεφτης θερμιδων θερμανσης (κρυφα εβαλε μεγαλυτερα σωματα),η υγρασια κολουσε στους τοιχους με αποτελεσμα να χαλασουν καποια επιπλα του. (ακομη ομως ως βλακας κρατα τα επιπλεον σωματα)

Οσο για τις μειωμενες διαστασεις του μπαλκονιου......ε,δεν νομιζω να την βγαζεις εκει !!!!! Ο εσωτερικος χωρος ειναι αυτος που εχουμε αναγκη.

Εχω το ίδιο προβλημα, στο περίπου δηλαδή. Το δωματιο μου έχει και μενα δυο τοιχους στον ακαλυπτο. Ειναι παγωμένο (σκεφτείτε ότι έχει αλλη θερμοκρασία απο το υπολοιπο σπιτι) αλλά το προβλημα μου δεν είναι καθόλου αυτό. Είναι η μεσοτοιχία με τον διπλανό. Του όποιου η τουαλετα και η κρεββατοκάμαρα είναι κολλητα στη δική μου.

Αποτέλεσμα: όσες φορές (σχεδόν καθημερινά) γυριζει απο τη νυχτερινή του διασκέδαση με την κοπέλα του αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς κανει και αν το κανει καλά (αλλιώς ακολουθουν οι ανάλογες οδηγίες "εκεί, εκεί, όχιιι εκεί, εκεί, ναιαιαι") που συνήθως κρατουν μέχρι πρωίας και μετα ακουμε και τις επισκέψεις στην τουαλέτα. Οταν λεμε τα πάντα, εννοούμε, τα πάντα.

Λοιπον, ρώτησα τι στο καλό, μπορώ να κάνω. Τίποτα. Ενα μεγάλο τίποτα. Ο,τι γίνεται, γίνεται στην κατασκευή. Ολα τ' άλλα, είναι τζάμπα λεφτά και δε σε καλύπτουν στο παραμικρό.

Οποτε μη βαυκαλιζόσαστε με μπογιές ειδικές κλπ Μακάρι να ήταν έτσι. Θα γινόταν η ζωή μας (μου) απείρως ευκολώτερη!:wacko:

Και δεν τους έχεις στείλει ακόμα την αστυνομία; Μετά τις 11 (που είναι ώρα κοινής ησυχίας ως τις 7 ή 7:30 το πρωί) μπορείς άνετα να στείλεις την αστυνομία σε όποιον κάνει φασαρία και δεν μπορείς να κοιμηθείς. Στην Βούλα πριν 1-2 χρόνια η διπλανή μας (μεγάλη κα...λα) είχε πάρτυ και στις 2 το πρωί είχε τέρμα την μουσική. Έβγαινα στην βεράντα και ήταν λες και βρίσκομαι μέσα στο σπίτι της. Πήρα το 100, ανέφερα το περιστατικό και το σπίτι που κάνει φασαρία. Ήρθαν, της πατούσαν την κόρνα του περιπολικού (όχι του αυτοκινήτου, την μεγάλη που έχουν) και δεν άκουσε. Της χτύπησαν το κουδούνι, κατέβηκε κάτω, δεν ξέρω τι της είπαν αλλά μετά σταμάτησε την μουσική και δεν επιχείρησε να την ξανανοίξει. Έχω στείλει πολλές φορές το 100 όταν με ενοχλούν. Στην Ηγουμενίτσα μια γριά απέναντι από το σπίτι μου είχε το καλοκαίρι την τηλεόραση στο τέρμα στις 3 το πρωί. Έστειλα το 100 και την περιποιήθηκαν. Γενικά αν με ενοχλεί κάποιος τις ώρες κοινής ησυχίας την έβαψε. Εγώ δεν ενοχλώ αυτές τις ώρες και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Τις ώρες όμως που δεν είναι κοινή ησυχία του δίνω του στερεοφωνικού και καταλαβαίνει. Ώρες-ώρες μυρίζουν τα ηχεία.

Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Απ ότι κατάλαβα ο τύπος δεν πρέπει να παίρνει χαμπάρι οπότε την να φέρεις την αστυνομία, άντε να τη φέρεις 1-2-3 μετά όμως; Καλά η γυναίκα του της αρέσει να γίνετε βούκινο σε όλοι την πολυκατοικία από της φωνές; Μια λύση θα ήταν να το θέση στην γενική συνέλευση της πολυκατοικίας γιατί μπορεί να ενοχλούνται και άλλοι και μια άλλη λύση είναι το οφθαλμός αντί οφθαλμού, κόλα ένα ηχείο στο τοίχο και άστο κάνα 5λεπτο να παίζει να δει την γλύκα ο τύπος.
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Μονωση στον τοιχο αναμεσα στην κουζινα και το δωματιο σου ας πουμε?Εισαι σιγουρος γι'αυτο?:blink: :blink:

Σιγουρότατος! :happy: Υπάρχουν δύο τοίχοι που δεν είναι διπλοί (μπάνιο με WC και WC με το ένα δωμάτιο), όλα τα άλλα και η κουζίνα είναι με διπλά τούβλα (εμείς το θέλαμε έτσι και το ζητήσαμε στον εργολάβο). Έχω τραβήξει φωτογραφία που σκοπό είχε να ξέρω που βρίσκοντε οι γραμμές του ρέυματος, αλλά στην συγκεκριμένη φαίνεται στα δεξιά ο τοίχος που είναι διπλός που χωρίζει την αποθήκη απο τον διάδρομο πρίν μπεί η κάσα.

http://img233.imageshack.us/img233/3756/dsc032870id.th.jpg

Βρε sakaflias,θυμάσαι αυτο που έλεγε η Μαλβίνα? Γ@μω την ατυχία μου!!! (με δαύτους):wacko:

Ασε με κι έχω να κοιμηθώ σαν άνθρωπος χρόνια! Ηχομονωση θέλω, ναι, αλλά δε γινεται, μου είπανε, επρεπε να μπει απ' την αρχή. Και ναι, το σπιτι ειναι δικό μας, θα μπορούσαμε δηλαδή να κάνουμε ο,τιδήποτε (σε λογικα πλαίσια), αλλά ελα που δε γινεται!

""Σήμερα είναι πολύ σημαντικό να λυθεί το πρόβλημα του θορύβου τόσο στο βιομηχανικό όσο & στο αστικό τομέα. Γι ΄αυτό τον λόγο & σύμφωνα με ειδικούς κανονισμούς είναι αναγκαίο να ελέγχουμε τα προβλήματα θορύβου. Η CIDAT προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ειδικών προϊόντων για να λύσουν & να μειώσουν τον θόρυβο σε κάθε εφαρμογή. Oi ηχοαπορροφητικες & πυράντοχες πρώτες ύλες σύμφωνα με τους κανονισμούς, διατείθονται σε πλάκες ή ρολλά & είναι από πολυουρεθάνη, πολυαιθυλένιο, PVC, μελαμίνη, πολυεστέρα κ.α . Κάθε προϊόν χαρακτηρίζεται ως επιβραδυντικό φωτιάς & επιπλέον έχουν κυψελοειδή διάταξη δομής όποτε επιτυνχάνεται ή ηχοαπορρόφηση & πάνω από όλα η ηχομείωση όταν τα υλικά είναι σύνθετα (με μολύβι ή PVC).

Εφαρμογές

Μόνωση βιομηχανικών μηχανημάτων

Ηχομόνωση φορτηγών ,αυτοκινήτων & πλοίων

Μηχανές

Αεροσυμπιεστές

Στούντιο ηχογραφήσεων

Σχολεία , αίθουσες γυμναστικής

Βιομηχανικά πετάσματα Η εταιρεία CIDAT διαθέτει ISO 9001. ""

Μπες στο site και κοιτα στα ηχοαπορροφητικα

http://www.isoren.gr/site

• 9 months later...

Αν και είναι λίγο άκυρο το θέμα, έχω φτάσει σε απελπιστικό σημείο.

Νοικιάζω ένα μικρό δυάρι διαμέρισμα, το οποίο συνδέεται με το διαμέρισμα από κάτω με μια πόρτα, η οποία είναι στο σαλονάκι μου και πάνω από το σαλονάκι τους. Από κάτω μένουν 2 κοπελιές. Το πρόβλημα είναι η φασαρία που περνάει από τη πόρτα. Μιλάμε ότι ακούω (και ακούν) τα πάντα, από κινητά, συρτάρια, γέλια, ομιλίες και ας μη πω τη μουσική που είναι λες και έχω το στερεοφωνικό πάνω στο κεφάλι μου.

Βέβαια έχουμε καλές σχέσεις και έχουμε κάνει άτυπη συμφωνία να προσπαθούμε να μη κάνουμε φασαρία, αλλά όπως και να γίνει η μουσική θα μπεί από κάτω ένα μισάωρο, μετά εμένα θα 'ρθει η παρέα, μετά από κάτω θα μαλώσουν για το Χ θέμα, θα κλείσει η πόρτα κλπ Όλος ο θόρυβος έρχεται από τη ξύλινη πόρτα, (έχει και ένα μικρό τζαμάκι λίγο πάνω από τη μέση.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλουμε κάτι πίσω από την πόρτα να μειώσουμε το θόρυβο που περνάει; Κάποια φθηνή λύση κατα προτίμηση, κάτι που το βρίσκουμε έυκολα (Χανιά είμαι). Ας πούμε να γεμίσω την κάσα με κάτι, αλλά με τι;

Όποια ιδέα ευπρόσδεκτη γιατί έχω φτάσει σε απελπιστική κατάσταση (και εγώ και οι από κάτω βέβαια) :(

Γίνε λίγο πιο ακριβής

μικρό δυάρι διαμέρισμα, το οποίο συνδέεται με το διαμέρισμα από κάτω με μια πόρτα, η οποία είναι στο σαλονάκι μου και πάνω από το σαλονάκι τους

Πόρτα;Τέτοιου είδους πόρτα υπάρχει;Δηλαδή με λίγα λόγια η πόρτα είναι τοποθετημένη ...οριζόντια αντί κάθετα.Πατας σ'αυτήν και αυτές την έχουν στο ταβάνι τους;1η φορά το ακούω,εσείς θα πρέπει να έχετε αψηφίσει την βαρύτητα :lol: :lol: ,Μόνο στο διάστημα θα ταίριαζαν τέτοιες πόρτες(Διαμερίσματα διαμορφωμένα κάθετα).Εκτός και αν δεν πρόκειται για πόρτα αλλά για κάτι άλλο που μπορείς να μας εξηγήσεις.