Jump to content

Euro 2008 - Προκριματική Φάση


DENIOR
 Κοινοποίηση

Πιστεύετε πως θα προκριθεί η Εθνική στα τελικά του Euro 2008?  

239 members have voted

  1. 1. Πιστεύετε πως θα προκριθεί η Εθνική στα τελικά του Euro 2008?

    • Nαι
      139
    • Όχι
      90
    • ΔΞ/ΔΑ
      10


Recommended Posts

Την Παρασκευή (13:00) θα γίνει στο Μοντρέ της Ελβετίας η κλήρωση των ομίλων των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008.

Η Ελλάδα, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, θα απολαύσει ένα ευεργετικό προνόμιο, καθώς θα είναι επικεφαλής και ως εκ τούτου θα πάρει αντιπάλους, θεωρητικά, ασθενέστερους, από τα έξι κατώτερα γκρουπ.

 

Να σημειώσουμε πως οι διοργανώτριες χώρες, Αυστρία και Ελβετία, παίρνουν αυτόματα την πρόκριση. Οι υπόλοιπες 50 Ενώσεις θα χωριστούν σε έναν όμιλο των οκτώ ομάδων και έξι των επτά. Οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο θα πάρουν την πρόκριση.

 

 

1ο γκρουπ:Eλλάδα,Ολλανδία,Πορτογαλία,Αγγλία,Γαλλία,Τσεχία,Σουηδία

2ο γκρουπ:Γερμανία,Ιταλία,Κροατία,Τουρκία,Πολωνία,Ισπανία,Ρουμανία

3ο γκρουπ:Σερβία,Ρωσσία,Δανία,Ουκρανία,Νορβηγία,Βουλγαρία,Σλοβακία

4ο γκρουπ:Βοσνία,Ιρλανδία,Βέλγιο,Λετονία,Ισραήλ,Σκωτία,Σλοβενία

5ο γκρουπ:Ουγγαρία,Φιλανδία,Εσθονία,Ουαλία,Λιθουανία,Αλβανία,Ισλανδία

6ο γκρουπ:Γεωργία,Σκόπια,Λευκορωσία,Αρμενία,Κύπρος,Βόρειος Ιρλανδία,Μολδαβία

7ο γκρουπ:Λιχτενστάιν,Αζερμπαιτζάν,Ανδόρα,Λουξεμβούργο,Σαν Μαρίνο,Νησιά Φαρόε,Καζακστάν,Μάλτα

 

 

Τιμή για τον Ρεχάγκελ:

 

Οι Ελβετοί συνδιοργανωτές του Euro 2008 με την Αυστρία, ζήτησαν και πήραν άδεια από την ΕΠΟ για να παραβρεθεί στο Μοντρέ ο Οτο Ρεχάγκελ ώστε να τιμηθεί στο πλαίσιο της κλήρωσης της προκριματικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης, κάτι που δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας της Εθνικής μας ομάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας το καλοκαίρι του 2004. Aξίζει να σημειωθεί πως ο Γερμανός προπονητής θα δώσει on-line συνέντευξη στο επίσημο σάιτ της UEFA στις 12:30 ώρα Ελλάδος.

 

 

Οι ημερομηνίες της προκριματικής φάσης:

1η αγωνιστική: 2-3/09/06

 

2η αγωνιστική: 5-6/09/06

 

3η αγωνιστική: 7-8/10/06

 

4η αγωνιστική: 10-11/10/06

 

5η αγωνιστική: 24-25/03/07

 

6η αγωνιστική: 27-28/03/07

 

7η αγωνιστική: 2-3/06/07

 

8η αγωνιστική: 4-5/06/07

 

9η αγωνιστική: 8-9/09/07

 

10η αγωνιστική: 11-12/09/07

 

11η αγωνιστική: 13-14/10/07

 

12η αγωνιστική: 16-17/10/07

 

13η αγωνιστική: 17-18/11/07

 

14η αγωνιστική: 20-21/11/07

 

Η ελληνική αντιπροσωπία:

Από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου βρίσκονται στο Μοντρέ οι κ.κ. Βασίλης Γκαγκάτσης, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Οτο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης ενόψει των κληρώσεων για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 2006/07 και του EURO 2008, οι οποίες θα διενεργηθούν την Παρασκευή 27/1. Εξάλλου, στη Νιόν βρίσκεται και ο Πατρίκ Κομνηνός, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση εκπροσώπων των Ομοσπονδιών-μελών της UEFA με κύριο αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

 

Πηγή:http://www.contra.gr

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 759
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κοιτα να δεις που ηθελα εγω ν'ανοιξω αυτο το θεμα & με προλαβες!:p

 

Στην κληρωση τωρα...μονο ευνοικη δεν τη βλεπω!Μα ειναι δυνατον να βρισκονται στο δευτερο γκρουπ μεγαθηρια οπως Ιταλια,Ισπανια & Γερμανια?Και Σουηδια & Τσεχια στο πρωτο???:blink: Δεν ξερω,τα βλεπω δυσκολα...:worry: ας κανω και μια προβλεψη...

 

Ελλαδα,Ιταλια,Νορβηγια,Βοσνια,Ισλανδια,Μολδαβια,Ανδορα.

 

Για να δουμε...:shifty:

Link to comment
Share on other sites

Δεν πηγε και ασχημα...θα μπορουσε να ηταν καλυτερα,αλλα & χειροτερα...

 

Αντιπαλοι Τουρκια,Νορβηγια,Βοσνια,Ουγγαρια,Μολδαβια,Μαλτα.

 

3/6 πετυχα...οχι κι ασχημα...:p

Link to comment
Share on other sites

Καλά είμαστε... :) Στην αρχή είδα τα γκρουπ που έγραψε ο DENIOR και νόμιζα πως ήταν οι όμιλοι...:X :cry:
Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!
Link to comment
Share on other sites

Τι εγινε??Περασαν δυο χρονια απο την κατακτηση του euro και δεν ασχολειται κανεις??Που ειναι οι Ελληναρες που κλαιγαν για την Εθνικη???? :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

 

 

Το SPORT 24 σκιαγραφεί το προφίλ των αντιπάλων της εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του EURO 2008.

ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Απογοήτευση κυριαρχεί στο "στρατόπεδο" της Τουρκίας μετά την νέα αποτυχία των γειτόνων μας, που δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Ο Φατίχ Τερίμ δεν μπορεί να αισθάνεται απολύτως σίγουρος στον πάγκο των τρίτων του Μουντιάλ του 2002, χωρίς πάντως ακόμα να έχει ακουστεί το όνομα του αντικαταστάτη του. Στα δύο παιχνίδια που έδωσε η εθνική μας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι Τούρκοι έδειξαν ότι πιο πολύ μπορούν να μας προβληματίσουν εξωαγωνιστικά, παρά με την απόδοση της μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αφού η μεγάλη τους δύναμη είναι η έδρα τους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν διαθέτει ορισμένους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, όπως τους Τουντσάι, Νιχάτ, Φατίχ Τεκέ, Εμρέ, Χαμίτ, Σερκάν, Σερχάτ, Νετσάτι, αλλά σίγουρα η "χρυσή" γενιά του Σουκούρ δεν έχει αντικατασταθεί επάξια.

 

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

 

Η πρόσπαθεια της Νορβηγίας να προκριθεί στο Μουντιάλ της Γερμανίας, δεν τελεσφόρησε στις λεπτομέρειες, καθώς οι "Βίκινγκς" έμειναν "εκτός νυμφώνος" σε αγώνες μπαράζ με αντίπαλο την Τσεχία. Ο Άγκε Χαρέιντε, προσπαθεί να χτίσει μία νέα ομάδα στηριζόμενος κυρίως στους Πέντερσεν, Ίβερσεν, Κάριου και Ρίισε με απώτερο σκοπό την πρόκριση στα τελικά του Euro 2008. Οι Νορβηγοί δεν έδωσαν το "παρών" στην τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, ενώ αποκλείστηκαν στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2000. Σε φιλικό που είχε δώσει η εθνική ομάδα στο Ηράκλειο τον Φεβρουάριο του 2003 είχε νικήσει τους Σκανδιναβούς. Ομάδα με "κρύο" αίμα ποντάρει σε μεγάλο βαθμό στις εντός έδρας αναμετρήσεις της.

 

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

 

Λείπει ο μεγάλος ποδοσφαιριστής που θα επαναφέρει την Ουγγαρία στις πρωταγωνίστριες ομάδες της "Γηραιάς Ηπείρου". Οι επίγονοι του Λάγιος Ντέταρι δεν έχουν καταφέρει να σηκώσουν τις πλάτες του τη βαριά φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας. Ο Λόταρ Ματέους βοήθησε τους Ούγγρους προκειμένου να έχουν κάποιες αναλαμπές, όμως ο στόχος της συμμετοχής στα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί. Ο νέος τεχνικός παράλληλα αναζητείται. Ρόστερ που δεν εμπνέει ανησυχία με τους Τόργκελε και Γκέρα να συνθέτουν ένα καλό επιθετικό δίδυμο. Η Βουδαπέστη σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί "καυτή" ενώ και ο Λίστες με προϋπηρεσία στη Μπουντεσλίγκα, έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

 

ΒΟΣΝΙΑ

 

Η Βοσνία σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας αντίπαλος που θα πρέπει να υποτιμηθεί, αφού σε αυτή την περίπτωση διαθέτει τα προσόντα να κάνει την "ζημιά". Μπορεί να μην έχουν ακόμα καταφέρει να πανηγυρίσουν κάποια επιτυχία ως ανεξάρτητη χώρα, όμως στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου παρουσίασαν ένα αξιόμαχο σύνολο. Ο Μπλαζ Σλίσκοβιτς έχει καταφέρει να πείσει τους ποδοσφαιριστές του να παίζουν για το σύνολο, κάτι το οποίο ισχύει ακόμα και για τα πρώτα ονόματα της εθνικής τους, όπως ο Σαλιχάμιτζιτς, ο Μπάλιτς, ο Μπόλιτς και ο Μπαρμπάρεζ. Δύναμη της Βοσνίας είναι η έδρα της, ενώ αντιθέτως εκτός έδρας παρουσιάζεται πολύ πιο ευάλωτη. Άλλο ένα αρνητικό για τους Βόσνιους είναι ότι δεν διαθέτουν πλήθος αξιόλογων παικτών προκειμένου να αντικαταστήσουν πιθανές απώλειες, ενώ ένα άλλο γεγονός που πιθανότατα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο είναι πως τους λείπει η εμπειρία από "μεγάλα" παιχνίδια.

 

ΜΑΛΤΑ

 

Σε κακό δαίμονα της εθνικής μας έχει αποδειχθεί στο παρελθόν η Μάλτα, αφού στις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις μας εκτός έδρας δεν έχουμε καταφέρει να γευτούμε τη χαρά της νίκης, έχοντας απολογισμό δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Σίγουρα πάντως οι Μαλτέζοι δεν μπορούν να προβληματίσουν μία σοβαρή εθνική Ελλάδος, αφού δεν διαθέτουν ούτε τους παίκτες, ούτε την εμπειρία για να το κάνουν. Εκτός έδρας οι αντίπαλοι μας παρουσιάζονται πολλοί αδύναμοι, έχοντας γνωρίσει ουκ ολίγες συντριβές, ενώ εντός έδρας παρουσιάζονται κάπως βελτιωμένοι αλλά χωρίς κάποια δραματική αλλαγή στην απόδοση της.

 

ΜΟΛΔΑΒΙΑ

 

Μεγάλα βήματα προόδου έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια η Μολδαβία. Η ομάδα του Βίκτορ Πασούλκο δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει τη συμμετοχή σε κάποια μεγάλη διοργάνωση, όμως αν υποτιμηθεί μπορεί να κάνει την αντίπαλο της να το πληρώσει. Στο "Ρεπούμπλικα" του Κισινάου αντλεί μεγάλη δύναμη κάτι απέδειξε και στους προκριματικούς αγώνες του Μουντιάλ.

Link to comment
Share on other sites

Όντως. Βαρύς ο τίτλος. Αλλά η εθνική τώρα είναι και σε μία μεταβατική φάση. Άλλοι έρχονται, άλλοι φεύγουν. Το θέμα είναι ότι, αν είμαστε σοβαροί, σίγουρα μπορούμε όχι μόνο να προκριθούμε, αλλά και να πραγματοποιήσουμε σοβαρές εμφανίσεις, και μάλιστα να πετύχουμε αποτέλεσμα αντάξιο του 2004.

 

Καλή μας επιτυχία. Εθνική μας, σε αγαπάμε!:) :)

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Ta idia lene kai oi norvhgoi/tourkoi. An eimaste sovaroi kai an eimaste asovaroi.

Egw lew oti ama den ksipnisoun merikoi tha fame to kefali mas opws me ta prokrimatika tou mundial.

H prokrish tha krithei stous ektos edras agwnes me Oyggaria Bosnia, an exoume to apolyto ekei pera eimaste arxontes.

Link to comment
Share on other sites

Καλά παιδιά δεν το συζητώ..Αν η εθνική πάψει να παιζει σαν καφενείο όπως συμβαίνει τώρα τελευταία και δείξει το ήμιση της πειθαρχίας που είχε στο EURO η πρωτιά θα έρθει..:rolleyes: Αν όχι ας μην το σκέφτομαι καλύτερα..
Link to comment
Share on other sites

Η Εθνίκη αν στρώσει λιγάκι θα προκριθεί.

Οτι και να γίνει μας έχουν κάνει περήφανους...:)

Link to comment
Share on other sites

Οτι και να γίνει μας έχουν κάνει περήφανους...:)

Ωραια ας τραβήξουμε τα βυζιά μας ομαδικώς τώρα.:rolleyes:

 

Το θέμα ειναι οτι αυτή η ομάδα θέλει χτισιμο απο την αρχή πάλι, ή έστω μια γενναία ανανέωση.:!:

Oto grow a pair.:mad:

Καλοί χρυσοί αυτοί που το σηκωσαν στη Πορτογαλία αλλά η ζωή προχωράει.

Link to comment
Share on other sites

Ωραια ας τραβήξουμε τα βυζιά μας ομαδικώς τώρα.:rolleyes:

 

 

Ναι, η χαρά των παχύσαρκων :p

 

Εγώ απλά αναρωτιέμαι γιατί πρέπει πάντα να πέφτουμε πάνω στους Τούρκους... Πρέπει να φταίνε τα σύνορα της αγάπης. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ωραια ας τραβήξουμε τα βυζιά μας ομαδικώς τώρα.:rolleyes:

 

Το θέμα ειναι οτι αυτή η ομάδα θέλει χτισιμο απο την αρχή πάλι, ή έστω μια γενναία ανανέωση.:!:

Oto grow a pair.:mad:

Καλοί χρυσοί αυτοί που το σηκωσαν στη Πορτογαλία αλλά η ζωή προχωράει.

Μπάγιερν μου, δεν ξέρω απο πότε έχεις να δείς αγώνα της εθνικής, αλλα έχουν μήνει κάτι τής πιά απο την ομάδα του 2004. Φεύγει και ο Ζαγκόρ, θα μείνουν γύρω στους 6-7 παίκτες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πηγε και ασχημα...θα μπορουσε να ηταν καλυτερα,αλλα & χειροτερα...

 

Αντιπαλοι Τουρκια,Νορβηγια,Βοσνια,Ουγγαρια,Μολδαβια,Μαλτα.

 

3/6 πετυχα...οχι κι ασχημα...:p

Μολδαβία...Μου φαίνεται θα υποστηρίξω για 1η φορά με το Euro την Γκαγκατσομάδα...:p

 

Και για όσους θελήσουν να υποστηρίξουν την Γκαγκατσομάδα,ορίστε μερικές πληροφορίες για την έκδοση visa για την παραμονή στη χώρα.

Και οι τιμές δεν ισχύουν και τόσο καθώς 10-15€ σε μίζες θα τα δώσετε σίγουρα.

Link to comment
Share on other sites

Η εθνική μας έκανε υπερύφανους το 2004.

Η εθνική μας "στεναχώρησε" το 2005

Η εθνική θα μας "ντροπιάσει" το 2006??

Και στο 2007,2008 θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση γιατι δεν θα έχουμε ηθικό.

εγώ πιστεύω ότι θα πάμε απτα ψηλά στα χαμηλά.

Και στο euro που νικήσαμε, κατατύχη νικήσαμε αλλά αλουνού παπά ευαγγέλιο.

Μάλιστα στις Ειδήσεις είπανε ότι οι ομάδες αυτές που πρόκειτε να αντιμετωπίσει η εθνική είναι στα "μέτρα" μας,l0l.

τον κακό μας το καιρό είναι στα μέτρα μας.

Τουρκία αποτελεί τον πιο δύσκολο αντίπαλο και αν θυμάμαι καλά χάσαμε

Αγγλία,Πορτογαλία,Γαλλία δεν νομίζω να πώ τίποτα παραπάνω.

-------------------------

Απαισιόδοξο μύνημα αλλά σωστή πρόβλεψη για μένα

Link to comment
Share on other sites

2 ισοπαλιες ειχαμε στα προκριματικα του μουντιαλ με τα αδέρφια μας τους Τούρκους.

 

Οσα για τα αλλα, ρόδα ειναι και γυρίζει. Θα γυρίσει ο τροχός θα ******* και ο φτωχός.

Ε εμείς ******* πρόσφατα. Aς ******* και κανας άλλος. :p

Link to comment
Share on other sites

Kαλα θα δούμε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι κατά πόσο θα παίξουν κάτι Λαγοί και κάτι Γκέκες. :p

O Lagos einai o monadikos aksiopistos aristeros mesos poy diathetei h omada.

O Gkekas einai,mazi me ton Salpiggidh kai ton Lymperopoylo,oi koryfaioi Ellhnes epithetikoi.

Link to comment
Share on other sites

O Lagos einai o monadikos aksiopistos aristeros mesos poy diathetei h omada.

O Gkekas einai,mazi me ton Salpiggidh kai ton Lymperopoylo,oi koryfaioi Ellhnes epithetikoi.

Μη τα λες έτσι απότομα...:(

Θα βάλω τα κλάματα.:cry:

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα ήταν να μπει μια δημοσκόπηση για το αν θα περάσουμε εύκολα, δύσκολα η καθόλου.
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.
Link to comment
Share on other sites

Καλό θα ήταν να μπει μια δημοσκόπηση για το αν θα περάσουμε εύκολα, δύσκολα η καθόλου.

Τι σημαίνει εύκολα και δύσκολα; Εύκολα σαν πρώτος και δύσκολα με διαφορα 1-2 πόντων από τον τρίτο; Define "εύκολα", define "δύσκολα".

Link to comment
Share on other sites

Τι σημαίνει εύκολα και δύσκολα; Εύκολα σαν πρώτος και δύσκολα με διαφορα 1-2 πόντων από τον τρίτο; Define "εύκολα", define "δύσκολα".

Λέγοντας δύσκολα εννοώ αν θα παλεύουμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι για να πάρουμε την πρόκριση όπως έγινε με το Μουντιάλ.

ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.
Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...