Jump to content

Πόσο καιρό έχει αντέξει το pc σας χωρίς format;

minovg
 Κοινοποίηση

Κάθε πότε κάνετε φορμάτ στον υπολογιστή σας;  

370 members have voted

1. 1. Κάθε πότε κάνετε φορμάτ στον υπολογιστή σας;

• Κάθε μήνα. Με τόσα που βάζω κολλάει, δε γίνεται και διαφορετικά...
      15
    • Ανά 2-3 μήνες
      26
    • Ανά 3-6 μήνες
      44
    • Ανά 6-12 μήνες
      84
    • Ανά 1-2 χρόνια
      76
    • Κάθε 2 χρόνια
      67
    • Ποτέ, τι είναι το φορμάτ;
      58

Recommended Posts

Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε μπει σε αυτή την επίπονη διαδικασία... Όχι ως διαδικασία αυτή καθεαυτή, αλλά τα επακόλουθα είναι δύσκολα. Ποιος κάθεται να ξαναβάζει τα προγράμματα που είχαμε από την αρχή... :cry:

Οπότε το σκεφτόμαστε πάαααρα πολύ για να κάνουμε φορμάτ στον υπολογιστή μας. Και κάνουμε φορμάτ όταν λέμε "ως εδώ και μη παρέκει", όταν φτάσουμε στο αμήν.

Το ερώτημα λοιπόν απλό: Κάθε πότε κάνετε φορμάτ στον υπολογιστή σας; Μέχρι πόσο καιρό έχετε αντέξει χωρίς φορμάτ; Τι προσέχετε και το αποφεύγετε;

• Απαντήσεις 177
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγω ανα τριμηνο περιπου του πεταω και ενα format και με το acronis true image δεν με απασχολουν πλεον τα επακολουθα οπως λες.;)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700

εγώ πάλι για έναν παράξενο λόγο όσο είχα dial up και έμπαινα 10ώρες την βδόμάδα κολούσα κανα ιό και άντε πάλι τα windows.τώρα που έχω dsl και είμαι όλο τον μήνα μέσα αντέχει 6 μήνες και συνεχίζει ακάθεκτο!!!!!

Εγώ κάθε 2 χρόνια... αν κάνετε συχνά τις απαραίτητες διαδικασίες συντήτησης [Registry clean- Ανασυγκρότη κτλ] μπορείτα να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση.

Αλλά έχω την εξής απορία: Όταν κάνετε backup και μετά format.... όταν γίνει η επαναφορά απο το backup, ο δίσκος δεν είναι όπως πριν; Άρα πιο το νόημα του Format αφού τα επαναφέρεται ολα;

Εγω ανα τριμηνο περιπου του πεταω και ενα format και με το acronis true image δεν με απασχολουν πλεον τα επακολουθα οπως λες.;)

Tι είναι αυτό το acronis true image; :confused:

Εγώ προς το παρόν είμαι στον 1,5 χρόνο και αντέχει μια χαρά. :cool: Τον προσέχω, τον καθαρίζω (Registry Cleaner, RegCleaner, Registry Mechanic), τον τακτοποιώ (Ανασυκγρότηση O&O)... Όλα του το κομφόρ έχει. :p

Η μεγαλύτερη διάρκεια που έχω να κάνω format είναι 2 χρόνια,

και η μικρότερη είναι λιγότερο απο μία ημέρα..

Τώρα τελευταία κάνω ανά 2-3 μήνες.

Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595

Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro

Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114

Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra

Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic

Tι είναι αυτό το acronis true image; :confused:

Δες εδω: h**p://www.acronis.com/enterprise/products/ATICW/

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Έχω να κάνω φορμάτ εδώ και 8-9 μήνες. Καιρός να γίνω αυτός που είμουν και να αρχίσω πάλι τα φορμάτ του κάθε μήνα :p

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Δες εδω: h**p://www.acronis.com/enterprise/products/ATICW/

:eek: Υπάρχει και τέτοιο πρόγραμμα με μπακαπ του συστήματος; Και τότε ποιος ο λόγος του φορμάτ αν μας επαναφέρει και τα πιθανά λάθη που θα υπάρχουν; Αξίζει, συστήνεται για κάποιον που πρόκειται να κάνει φορμάτ;

Και ο λόγος που μετά από 1,5-2 χρόνια κάνετε φορμάτ; Φτάνετε στο αμήν; :p Κολλάει πλέον ο υπολογιστής; Εφόσον άντεξε 1,5-2 χρόνια πάει να πει ότι κρατάει γερά. :D

Παλαιότερα, επί Win95 και 98, 2-3 φορές το χρόνο.

Στα XP 1 φορά το χρόνο. Καμιά φορά και 2 αν παρουσιαστεί σοβαρό πρόβλημα.

Γενικά, όσο περνάν τα χρόνια, όλο και πιο δύσκολα ξαναστήνεται με τόσα προγράμματα μέσα. Ευτυχώς με τη DSL, κατεβαίνουν επιτόπου οι drivers, αμέσως μετά την εγκατάσταση των Windows.

Loipon exoume kai leme .....

1on imo oi pro users dn kanoun format ka8a mhna kai dn paizoun tous e3upnous epeidh 3eroun mia entolh

ustera ama kapoios leei oti 3erei apo h/u kai ka8e fora pou tou crasharei to os h kati allo kai dn einai se 8esh na to entopisei kai kanei format, gia mena einai n**b.Dld se opoin px mpei dialer h trojan prepei amesws na kanei format??

Elpizw na mhn akougontai prosblhtika se kapoious alla nomizw oti h eukolh lush gia ton ka8ena einai na kanei format kai oxi na asxolh8ei ligo.....

kritikh dexth !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kai apaitoumenh :)

Αλλά έχω την εξής απορία: Όταν κάνετε backup και μετά format.... όταν γίνει η επαναφορά απο το backup, ο δίσκος δεν είναι όπως πριν; Άρα πιο το νόημα του Format αφού τα επαναφέρετε ολα;

.............:O

Loipon exoume kai leme .....

1on imo oi pro users dn kanoun format ka8a mhna kai dn paizoun tous e3upnous epeidh 3eroun mia entolh

ustera ama kapoios leei oti 3erei apo h/u kai ka8e fora pou tou crasharei to os h kati allo kai dn einai se 8esh na to entopisei kai kanei format, gia mena einai n**b.Dld se opoin px mpei dialer h trojan prepei amesws na kanei format??

Elpizw na mhn akougontai prosblhtika se kapoious alla nomizw oti h eukolh lush gia ton ka8ena einai na kanei format kai oxi na asxolh8ei ligo.....

kritikh dexth !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kai apaitoumenh :)

Φίλε μου περισσότερο χρόνο θα χάσουμε μέχρι να βρούμε τον ιό/trojan/worm, και να το καθαρίσουμε (και αν είναι μόνο αυτό), παρά με το φορμάτ. Εκτός βέβαια κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος (πχ σημαντικά έγγραφα που δεν πρέπει να χαθούν) τότε συμφωνώ μαζί σου. Εγώ λέω ότι ο συνετός PC user, χρησιμοποιεί 2ο σκληρό ή partition για τα έγγραφα και τα σημαντικά αρχεία του..

Επίσης τα πολλά format καταστρέφουν σιγά σιγά το δίσκο.

Όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα, προσπαθούμε να το λύσουμε ψάχνοντας -έτσι μαθαίνουμε και πως να το αντιμετωπίζουμε αν μας ξανα τύχει. Σκοπός είναι να λύνουμε τα προβλήματα και όχι να τα προσπερνάμε με format. ;)

εγώ πάλι για έναν παράξενο λόγο όσο είχα dial up και έμπαινα 10ώρες την βδόμάδα κολούσα κανα ιό και άντε πάλι τα windows.τώρα που έχω dsl και είμαι όλο τον μήνα μέσα αντέχει 6 μήνες και συνεχίζει ακάθεκτο!!!!!

Well, επι ενάμιση χρόνο με πολύ περισσότερες ώρες ανα εβδομάδα κόλλησα δύο ιούς και αυτοί εν γνώσει μου!, Some advise kid, change your antivirus.

Anyway, δεν είναι αυτο το θέμα μας.

Προσωπικά:

Το PC σπίτι ειναι παλιό. Κάπου στο τετράμηνο, και παρά την αυτοματοποιημένη καθημερινή ανασυγκρότηση / χειροκίνητη καθημερινή επίσης, παρατηρώ πως ένας παλιός σκληρός δίσκος «χαλάει». Τα άλλα τα pc, χμ, το ένα έχει να γινει ένα χρόνο + και πάει just fine, το νέο ειναι στο εξάμηνο (με καλό στησιμο την ημέρα αγοράς) και απλά πετά.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

noone:

Με δύο εφαρμογές έφερα pc με αρκετά μαραφέτια (trojans/worms/internet explorer bars) πάνω του, στα ίσα του. Χωρίς φορμάτ, με μόνο «όπλο» το scan μιαμισης ώρας και την διαγραφή των αποτελεσμάτων. Και μια επανεκκίνηση.

:)

Σωστή η τακτική των Partitions

;)

Φίλε μου περισσότερο χρόνο θα χάσουμε μέχρι να βρούμε τον ιό/trojan/worm, και να το καθαρίσουμε (και αν είναι μόνο αυτό), παρά με το φορμάτ. Εκτός βέβαια κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος (πχ σημαντικά έγγραφα που δεν πρέπει να χαθούν) τότε συμφωνώ μαζί σου. Εγώ λέω ότι ο συνετός PC user, χρησιμοποιεί 2ο σκληρό ή partition για τα έγγραφα και τα σημαντικά αρχεία του..

Ontos ta partitions boh8oun polu.

Alla auto pou les oti prepei na spataleis xrono sto na katseis kai na ya3eis einai anapofeufkto........

Etsi 8a ma8eis na xrhsimopoieis ton h/u swsta....

Kai skeyou to "satisfaction" sou, ama luseis 1 prob xwris format kai dei ama einai duskolo gia sena.

2 sklirous exo. Se kanenan den exo kanei format. O 10gb einai 7 xronon kai o 80 gb einai neos akoma. Mia xara douleuei to pc. Sfaira paei, katevazo oli mera kai synexos. To mono pou kano einai na xrisimopoio ta cleaning tools (tuneup utilities 2006, antispyware, antivirus kai adware). To basikotero omos pou kano einai na min mpaino se tsontosite etc. Alla mono se safe sites kai torrents sites ofcourse.

To basikotero omos pou kano einai na min mpaino se tsontosite etc. Alla mono se safe sites kai torrents sites ofcourse.

--------------------

Ayto poli mou arese ,ypofci oti ta torrents echoun megali pikilia se sexoidi.To problima den ine ean kolisis virus ,alla to sinecho dokimasma programaton egatastasi apegatastasi,kai piragma genika ton windows pano apo to anekto orio.

Οδηγίες για τη «Νόσο των πτηνών»

http://img101.imageshack.us/img101/6465/g7su.th.png

Είχα 1 χρόνο να κάνω φορματ, μετά λες και το έπιασε γρίπη και έκανα κάθε βδομαδα!

Τώρα σταμάτησα πια, έβαλα λινουξ και ησυχασα. Έβαλα και το vmware για να έχω και windows για κάποιες εφαρμογές και έκανα το εξής: Αφού εγκατέστησα όλα τα προγράμμα στα win έκανα μια κόπια το virtual machnine και από τότε αν συμβεί κάτι, απλά σβήνω το "χαλασμένο" και το αντικαθιστώ με το backαρισμένο.

Πάντως, λύση για όσους χρησιμοποιούν αποκλειστικά windows είναι προγράμματα τύπου norton ghost. Φτιάχνεις το image μια φορά και το ξαναπαιρνάς. Σε 20' έχεις καθαρίσει.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Εγω εχω να κανω φορματ εδω και 2 μηνες.

Την επομενη εβδομαδα θα του κανω ενα γιατι κολαει και του εχω αλλαξει τα φωτα!

@ Nokia 3230 - Nokia 6131 - Nokia E51 - Nokia 5530XM - HTC Desire - Motorola Defy+ - Nexus 5 - Xiaomi Redmi Note 4X - Xiaomi Mi 9T @

Intel i7 4770k/\Gigabyte GA-Z87X-UD4H/\G.SKILL Sniper 2x8GB DDR3/\nVidia GTX 970/\SSD Samsung 850 EVO 250GB/\Enermax Triathlor FC 650W/\DELL U2713HM

:eek: Υπάρχει και τέτοιο πρόγραμμα με μπακαπ του συστήματος; Και τότε ποιος ο λόγος του φορμάτ αν μας επαναφέρει και τα πιθανά λάθη που θα υπάρχουν; Αξίζει, συστήνεται για κάποιον που πρόκειται να κάνει φορμάτ;

Το image δεν το δημιουργω πριν κανω το format.Το εχω δημιουργησει αμεσως μετα απο ενα format και οταν εχω ηδη περασει τις εφαρμογες τις στανταρ που περναω παντα στο pc μου.:)