Jump to content

Συγχωνευση "κομμενων" .mpg αρχειων

sadiagraxa
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπαρχει καποιο προγραμμα που να μπορει να "συνδεσει" μια ταινια που εχει χωριστει σε πολλα κομματια .mpg ;

Ειναι καποιες ταινιες που λογω απουσιας DVD Writer σε ενα PC, αναγκαστικαμε να τα κοψουμε σε πολλα κομματια για να τα γραψουμε σε CD's ! Δυστυχως ομως δεν συγκρατισαμε το ονομα του προγραμματος που μας βοηθησε να τα κοψουμε με αποτελεσμα να μην μπορω να τα ενωσω τωρα.... :O

Μπορειτε να βοηθησετε στο προβλημα;

Ίδιο πρόγραμμα ψάχνω και εγώ αλλά να ενώνει και avi. Θυμάμαι που είχα ένα τέτοιο πρόγραμμα αλλά σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ το όνομα...

Gia na enosete avi

http://dvd.stuff.gr/downloads/745-VirtualDub-1.6.8.zip chrisimopoiite choris egatastasi

1)Κάνε load το πρώτο κομμάτι File=>Open video file

2] Στη συνέχεια πάτα File=>Append Avi segment για να κάνεις load το δεύτερο κομμάτι!

3] Μετά πάτα στο Video=>Direct Stream copy και Αudio=> Direct Stream copy

4] Τέλος πάτα File=>Save as AVI... για να αποθηκεύσεις το τελικό ολόκληρο AVI!

**προσοχή τα 2 Avi που θα ενώσουμε θα πρέπει να έχουν ίδιο Fps, Resolution και Video Format .

---- ------- -------- -------- ------- ------- ---

Gia na enosete mpg

tha chriastite to http://download1.pegasys-inc.com/download_files/TMPGEnc-2.524.63.181-Free.zip (1.5mb) mporite na to chrisimopoiisete kai choris egatastasi kai edo o digos tou

http://www.weethet.nl/english/video_tmpenc_merge.php

Οδηγίες για τη «Νόσο των πτηνών»

http://img101.imageshack.us/img101/6465/g7su.th.png

Σ'ευχαριστω πολυ miranda :) :) :D

Το ειχα το TMPEG Encoder αλλα δεν γνωριζα οτι μπορει να κανει merge αρχεια video ! Σ'ευχαριστω και παλι ;)

Υπάρχουν διάφορα utilities για τέτοιες δουλειές ένα από αυτά είναι το AVI/MPEG/RM/WMV Joiner.

Gia na enosete avi

http://dvd.stuff.gr/downloads/745-VirtualDub-1.6.8.zip chrisimopoiite choris egatastasi

1)Κάνε load το πρώτο κομμάτι File=>Open video file

2] Στη συνέχεια πάτα File=>Append Avi segment για να κάνεις load το δεύτερο κομμάτι!

3] Μετά πάτα στο Video=>Direct Stream copy και Αudio=> Direct Stream copy

4] Τέλος πάτα File=>Save as AVI... για να αποθηκεύσεις το τελικό ολόκληρο AVI!

**προσοχή τα 2 Avi που θα ενώσουμε θα πρέπει να έχουν ίδιο Fps, Resolution και Video Format .

Πολύ καλό thnx:)

Πολύ καλό thnx:)

Το Virtual Dub κάνει αυτή τη δουλειά και φουλ οδηγό θα βρείτε εδώ.

Όπως τα είπε η Μιράντα είναι. :)

επισης αν ειναι ιδιου τυπου υπαρχει και το παλιο κλασικο campg join...!παναρχαιο βεβαια :P

• 2 weeks later...

Αλλο προβλημα μου βγηκε και δεν μπορω να βρω ενα αξιολογο προγραμμα για να το αντιμετωπισω... :mad:

Εχω ενα Capture που εγινε απευθειας απο καμερα και ειναι σε μεγαλη αναλυση. Αρκετα σημεια θελω να τα "κοψω" και να τα κανω ξεχωριστα videακια. Δοκιμασα με καποια προγραμματα που εχουν ειπωθει στο Forum αλλα το αποτελεσμα δεν ηταν καλο απο θεμα ποιοτητας των "κομμενων" κομματιων της ταινιας ! Σε μερικα προγραμματα pixelιαζε το κομμενο μερος και μικραινε η αναλυση του :confused:

Αυτο που ζηταω ειναι ενα προγραμμα που το ΜΟΝΟ πραγμα που θα κανει ειναι, να "κοβει" το κομματια αυτα ΧΩΡΙΣ να επεμβαινει στην συμπιεση η οτιδηποτε αλλο... Εχετε να προτινετε καποιο;

Αλλο προβλημα μου βγηκε και δεν μπορω να βρω ενα αξιολογο προγραμμα για να το αντιμετωπισω... :mad:

Εχω ενα Capture που εγινε απευθειας απο καμερα και ειναι σε μεγαλη αναλυση. Αρκετα σημεια θελω να τα "κοψω" και να τα κανω ξεχωριστα videακια. Δοκιμασα με καποια προγραμματα που εχουν ειπωθει στο Forum αλλα το αποτελεσμα δεν ηταν καλο απο θεμα ποιοτητας των "κομμενων" κομματιων της ταινιας ! Σε μερικα προγραμματα pixelιαζε το κομμενο μερος και μικραινε η αναλυση του :confused:

Αυτο που ζηταω ειναι ενα προγραμμα που το ΜΟΝΟ πραγμα που θα κανει ειναι, να "κοβει" το κομματια αυτα ΧΩΡΙΣ να επεμβαινει στην συμπιεση η οτιδηποτε αλλο... Εχετε να προτινετε καποιο;

Για τον συγκεκριμένο λόγο, χρησιμοποιώ το Ulead Video Studio.

Αφαιρεί τα ανεπιθύμητα κομμάτια χωρίς επανακωδικοποίηση.

Όσο για την ένωση βίντεο, είναι κάτι που κάνουν σχεδόν όλα τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

Αν είναι avi, χρησιμοποίησε το VirtualDub με Video --> Direct stream copy. Δεν θα πειράξει τη συμπίεση του αρχείου.