Jump to content

Ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ

NIKOS PARTY
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα να έκφράσω και εγώ μια απορία μόλίς επέστρεψά στην Αθήνα μένω νότια προάστια έκανα σάρωση τόσο στην με την τηλεόραση που διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτή όσο και με την κάρτα τηλεόρασης του υπολογιστή αλλα δεν μπορέσα να πιάσω το ψηφιακό σήμα των ερτ νετ ετ3 και βουλής και με έξωτερική και με εσωτερική κεραία που δοκίμασα ενω στο νησί που ήμουν έπιανα κανονικά, να αναφέρω οτι τόσο η τηλέοραση όσο και κάρτα τηλέορασης είναι συμβάτες με mpeg2/mpeg4 καθώς μπόρω να βλέπω τόσο τα κανάλια της digea όσο και τα άλλα κρατικά, καμμία ιδέα τί να κάνω ευχαριστώ πολύ.

Θα πρέπει να περιμένεις να εκπέμψουν και τα κρατικά κανάλια σε ψηφιακό σήμα, (αν και κάπου πήρε το αυτό μου ότι εκπέμπουν στο 52 UHF από Υμμητό).Επίσης ίσως να υπάρχει πρόβλημα στην εκπομπή της περιοχής σου. Ζωγράφου για παράδειγμα έχουμε σοβαρό πρόβλημα ακόμα και στα παλιά 3 της ΕΡΤ,

Edited by Johnny_Nik

Μέλος της θεατρικής

ομάδας Όχι Παίζουμε

"Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν"

• Απαντήσεις 326
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τα νέα κανάλια δεν τα πιάνω με ΤΙΠΟΤΑ! δοκίμασα τα πάντα! παρακάτω από εμένα μένει ξαδερφός μου και τα πιάνει! το σήμα όμως είναι τρομερά χαμηλό, ίσα ίσα παίζουν! μάλλον εγώ εχω περισσότερα εμπόδια και δεν....τι άλλο να πω! παρεμβολές από αναλογικό σε ψηφιακό δε νομίζω πως γίνεται αυτό το πράγμα! :O:O

Θα πρέπει να περιμένεις να εκπέμψουν και τα κρατικά κανάλια σε ψηφιακό σήμα, (αν και κάπου πήρε το αυτό μου ότι εκπέμπουν στο 52 UHF από Υμμητό).Επίσης ίσως να υπάρχει πρόβλημα στην εκπομπή της περιοχής σου. Ζωγράφου για παράδειγμα έχουμε σοβαρό πρόβλημα ακόμα και στα παλιά 3 της ΕΡΤ,

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και εγώ έχω ακούσει κάτι για το 52 πρέπει να υπάρχει αυτό το πρόβλημα με την εκπομπή στην περιοχή μου θα ξαναπροσπαθήσω να σαι καλά και σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου

τα πιανει κανεις τα καναλια απο θεσσαλονικη...?!

ειμαι απο περιοχη θεσσαλονικη μετεωρα(πολιχνη)

αλλα τα καναλια δεν τα πιανει πλεον με τιποτα......!!

** δυναμωσε ομως το σημα στα Cine+/sport/prisma !!

Samsung Galaxy S8 plus

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy Alpha

Samsung TV ue55h6800 Curved

Samsung Watch Gear

Καλησπέρα πριν μια εβδομάδα συντόνισα τα ψηφιακά κανάλια της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ ΝΕΤ ετ3 βουλή κλπ) και μετά από 3-4 μέρες ενώ δείχνει τη πρόγραμμα έχουν έχει μαύρη οθόνη και γράφει απουσία σήματος. Επίσης δεν μπορώ να βρω τα νέα κανάλια που έχει βάλει η digea (όχι αντ1 mega κλπ , τα αλλά που ξεκίνησαν από αρχές Σεπτέμβρη), η κεραία είναι σε πολυκατοικία και γυρισμένη σε Υμηττό , μπορώ να κάνω κάτι? (χωρίς να πειράξω κεραία και δεν έχει σήμα όλη η πολυκατοικία μετά).:mad:

Καλημέρα παιδιά σήμερα τοποθέτησα στην τηλεόραση του σαλόνιου τον αποκωδικοποιητή που είχα όσο έλειπα εκτός Αθηνών με την σαρώση που είχα κάνει τότε και με το που τον άνοιξα έδειχνε κανόνικα τα ψηφιακά Ετ1 Νετ Ετ3 κλπ άρα απο θέμα σήματος δεν έχω πρόβλημα στα νότια πρόαστια παρόλαυτα η άλλη τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή εξακολουθεί να μήν τα βρίσκει ενω και η κάρτα τηλεόρασης στον υπολογιστή δεν τα καταφέρνει καλύτερα ενω τα υπόλοιπα ψηφιακά τα βρίσκει μια χαρά αν γνωρίζετε κάτι θα με βοηθήσετε.

Τέλος αν έχει κανείς να πρότείνει κανενα καλό πρόγραμμα με το οποίο να χειρίζομαι την κάρτα τηλεόρασης θα το εκτιμούσα καθώς με το blaze dtv 6.0 που χρησιμοποιώ βλέπω μέν καλά αλλα μου γράφει σε φορματ mpg το οποιο δεν μπορώ να τον δω με κανένα player αλλα ουτε και να το μετατρέψω σε άλλη μορφή αρχείου και γενικά να το επεξεργαστώ σας ευχαριστώ

Καλησπέρα πριν μια εβδομάδα συντόνισα τα ψηφιακά κανάλια της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ ΝΕΤ ετ3 βουλή κλπ) και μετά από 3-4 μέρες ενώ δείχνει τη πρόγραμμα έχουν έχει μαύρη οθόνη και γράφει απουσία σήματος. Επίσης δεν μπορώ να βρω τα νέα κανάλια που έχει βάλει η digea (όχι αντ1 mega κλπ , τα αλλά που ξεκίνησαν από αρχές Σεπτέμβρη), η κεραία είναι σε πολυκατοικία και γυρισμένη σε Υμηττό , μπορώ να κάνω κάτι? (χωρίς να πειράξω κεραία και δεν έχει σήμα όλη η πολυκατοικία μετά).:mad:
Της ΕΡΤ δειχνουν κανονικα.Περιεργο που δεν τα πιανεις.Τα περιφεριακα της digea δεν τα πιανεις γιατι προς το παρον δεν εκπεμπουν απο Υμηττο αλλα μονο απο Αιγινα.

ρε παιδιά μου συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!από χθές το βράδυ ετ1,νετ και ετ3 μου δείχνουν 3-4 δευτερόλεπτα με τετραγωνάκια και μετά απουσία σήματος;;γιατί έτσι;;

Της ΕΡΤ δειχνουν κανονικα.Περιεργο που δεν τα πιανεις.Τα περιφεριακα της digea δεν τα πιανεις γιατι προς το παρον δεν εκπεμπουν απο Υμηττο αλλα μονο απο Αιγινα.

Το προβλημα μου ειναι οτι τα επιασε για κανα δυο μερες (ισως και 3 δεν θυμαμε) και μετα μου βγαζει απουσια σηματος

Το εξής παράδοξο νότια προάστια παλαιό φάληρο οι δύο τηλεοράσεις στο διαμέρισμα μέσω αποκωδικοποιητή πιάνουν τόσο τα ψηφιακα της digea όσο και της ΕρτDigital (σινε+ σπορ + πρισμα+ ρικ) όσο και τα υπόλοιπα 4 κρατικά ψηφιακα καναλια + τα ψηφιακά ραδιόφωνα.

Η κάρτα τηλεόρασης στον υπολογιστή με καλώδιο απο την κεραία της πολυκατοικίας πιάνει μόνο της digea με μια μικρή εσωτερική κεραία για δοκιμή που ήρθε μαζί με την συσκευή πιάνω digea και τα κανάλια της Ερτ digital αλλα τα υπόλοιπα κρατικά ψηφιακά δεν τα βρίσκει καθώς στα 722 mhz που εκπέμπουν μου βρίσκει ένα σήμα με ισχύ απο 8 μέχρι 13% που μάλλον το θέωρεί αδύναμο για να το κρατήσει καθώς απο ότι έχω παρατηρήσει αν το σήμα είναι κάτω απο 50% παρουσιάζει σπασίματα σαν γρατζουνισμένο dvd .ίσως να έχει ζήμια το καλώδιο που περνάει απο όλα τα διαμερίσματα και κατεβαίνει στο δωμάτιο μου για να μην μακρυγορώ αν πάρω μια καλύτερη εσωτερική κεραία υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί η λήψη? ευχαριστώ

Ισως τα ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3,ΒΟΥΛΗ να εχουν πιο ασθενες σημα απο τα υπολοιπα.Αρκετοι εχουν προβλημα με την ληψη τους.

Και εγώ το ίδιο.

Sent from my Milestone

Motorola m3688,nokia 6110, nokia 6150, nokia 3410, ericsson w700, ericsson w610, samsung g810,nokia n73 m.e., Samsung omnia hd,iphone 3gs,nokia n79, motorola milestone,motorola defy,Motorola Atrix, samsung galaxy note,Samsung Galaxy note 2

• 2 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα πήραμε έναν φθηνιάρικο shcaub lorenz για να δούμε λίγο ψηφιακό σήμερα στη παλιά(αλλά καλή) CRT μας. Πιάνω digea κανονικά όλα τέλεια, ωστόσο δεν πιάνω ούτε εγώ τα κρατικά, εκτός από τα + που τα πιάνω κανονικά. Μαρούσι μένω, δε μπορώ να καταλάβω γιατί, αλλά προφανώς δε γίνεται 100 άτομα εδώ μέσα από διαφορετικές περιοχές να έχουν όλοι πρόβλημα με τα κρατικά και αυτά να δουλεύουν τέλεια! Μου θυμίζει το κλασικό ανέκδοτο με τον τυπά που οδηγάει στην εθνική και ακούει στο ραδιόφωνο προειδοποιήτική ανακοίνωση για κάποιον που οδηγάει ανάποδα και λέει "τι ένας, εκατοντάδες είναι!"

Τελικά για κάποιο λόγο που δε καταλαβαίνω, τα εγκατέστησε. Δοκίμασα με χειροκίνητη εγκατάσταση να τα ξαναβάλω, και ενώ πριν δε τα βαζε, όταν πήγα στην επιλογή συχνότητας αντί για καναλιού(690000), τα εγκατέστησε, αλλά δε καταλάβα πως! Απλά τα βαλε μόνο του όταν τα βρήκε δε πάτησα κάτι, μετά εγώ απλά μετέφερα τα κανάλια στις θέσεις που ήθελα. Επίσης να ρώτησω κάτι άσχετο, το πόσο γρήγορα αλλάζει τα κανάλια μεταξύ τους από τι εξαρτάται? Έχω την εντύπωση οτι πριν βάλω της ERT, τα digea τα άλλαζε σε ελάχιστα δεύτερα, ενώ τώρα θέλει γύρω στα 5 για να πάει από το ένα κανάλι στο άλλο. Δε ξέρω αν έχει σημασία απλά το αναφέρω, μπορεί να φταίει και ο φθηνιάρικος αποκωδ. εξάλλου.

Edited by Nikos_s3

• 1 year later...
Παρελθον αποτελουν πλεον τα πρωτα ψηφιακα καναλια της ΕΡΤ Πρισμα+ και Σινεσπορ+.Απο σημερα το πρωϊ στις θεσεις τους στην συχνοτητα 48 εχει μπει το Deutche Welle TV και το BBC World News αντιστοιχα.Η εκπομπη συνεχιζει να ειναι σε mpeg-2 οπως πριν.

Το BBC δεν έχει και HD εκπομπές?

Λέτε να δούμε τίποτα στο ERT-HD??

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Το BBC δεν έχει και HD εκπομπές?

Λέτε να δούμε τίποτα στο ERT-HD??

Για την ωρα το BBC εκπεμπει σε mpeg-2,αρα δεν γινεται να εκπεμψει HD.To ERT HD δειχνει μονο αθλητικα γεγονοτα.

To ERT HD δειχνει μονο αθλητικα γεγονοτα.

Όχι. Έχει δείξει την περυσινή eurovision και συναυλίες την αρχή του έτους. Τα αθλητικά σαφώς αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταδόσεων. http://www.ert.gr/ert-hd

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

έχω πρόβλημα μόνο με την ερτ και την νετ όπου τα ψηφιακά μου κάνουν κουκίδες και κολλάνε ,τώρα τελευταία πιο συχνά....ξέρει κανένας πως φτιάχνεται?τα υπόλοιπα τα βλέπω μια χαρά

• 5 months later...

παιδια, εχω το εξης προβλημα... πηρα καινουρια τηλεοραση πριν ενα μηνα περιπου, με mpeg4, και επιασε στην αρχη 20 ψηφιακα καναλια, τα κρατικα, και τους μεγαλους ιδιωτικους σταθμους. Παρ ολα αυτα, πριν απο 2 μερες περιπου, ενω πιανει τα ιδιωτικα και τα ξενα (bbc, tv5, euronews κτλ) μια χαρα, τα 3 κρατικα, και το ψηφιακο ραδιοφωνο δεν δουλευουν σχεδον καθολου, κοιταξα την ισχυ του σηματος και ηταν πολυ χαμηλη... Εχουμε προβλημα με την κεραια στην πολυκατοικια, ομως αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως μεχρι και απο 3 περιπου μερες τα κρατικα πιανανε και αυτα μια χαρα, και τωρα ξαφνικα σταματησανε... καμια ιδεα;;;

ευχαριστω

Ποσο % σημα σου βγαζει?Ισως να εχουν καποιο προσωρινο προβλημα οι αναμεταδοτες.Διαφορετικα μπορει να φταιει η κεραια ή το καλωδιο.Παντως υποψην,τα κρατικα της ΕΡΤ εχουν γενικα χαμηλοτερο σημα απο τα υπολοιπα(ιδιωτικα+ξενα).

τα κρατικά άλλαξαν συχνότητα απο τις 17 αυγούστου,ψάξτα πάλι και θα τα βρείς και πλέον το σήμα τους είναι πολύ καλύτερο

Δεν αλλαξαν συχνοτητα,απλως διακοπηκε η αναλογικη μεταδοση.Ψηφιακα πιανουν απο την συχνοτητα uhf 52.Δεν αλλαξε κατι στην ψηφιακη μεταδοση.

• 9 months later...

Για πρωτη φορα στα χρονικα,η κυβερνηση αποφασισε να διακοψει την λειτουργεια των καναλιων της ΕΡΤ.Απο σημερα τα μεσανυχτα θα διακοπει το σημα των 3ων καναλιων ,ενω θα επαναλειτουργησουν απο τον Σεπτεμβριο με νεο προφιλ και μειωμενο αριθμο εργαζομενων.

http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/media/kleinei_h_ert_me_epishmh_anakoinwsh_ths_kyvernhshs.2291071.html