TrobocopR Δημοσιεύτηκε November 12, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 12, 2003 Καλησπέρα παιδιά! Έχω μια "ενοχλητική" φωτογραφία η οποία αρνείται πεισματικά να πέσει κάτω από τα 16,5 ΚΒ ώστε να την βαλω στην υπογραφη μου... Είναι σε φορμά jpeg. Tι θα μπορούσα να κάνω; Έχετε να μου προτείνεται κάποιο τρόπο/μέθοδο/τεχνική/πρόγραμμα για να μειώσω το μέγεθός της??? Τώρα είναι 22 ΚΒ!!! Ευχαριστώ! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VaradeRo Δημ. November 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2003 Το resize το έχεις ακουστά? Εν πάσει περιπτώσει, αν πρόκειται για photo με πολλά χρώματα επέλεξε jpg με κάποιο επίπεδο συμπίεσης. Αν τα χρώματα δεν είναι τόοοσο πολλά, δοκίμασε να την κάνεις gif. Παράθεση Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2003 Arxika fere thn photo se diastaseis pou na einai symfwnes me tous OPX. Katopin 8a prepei na epilekseis me8odo sympieshs ws eksis: An prokeitai gia fwtografia i genika an exei leptomereies tote to jpeg einai monodromos. Stis ry8miseis tou jpeg epelekse Standard (oxi Progressive) kai paikse me to Slider ths poiothtas mexri na petuxeis to idaniko mege8os. Ean twra i photo sou einai kapoio cartoon h periexei keimeno kai genika den exei leptomereia, i endedeigmeni simpiesi einai i PNG mias kai den exei artifacts (einai lossless) kai petyxainei kala pososta sympieshs me tetoiou eidous eikones. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. November 12, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE Arxika fere thn photo se diastaseis pou na einai symfwnes me tous OPX. Katopin 8a prepei na epilekseis me8odo sympieshs ws eksis: An prokeitai gia fwtografia i genika an exei leptomereies tote to jpeg einai monodromos. Stis ry8miseis tou jpeg epelekse Standard (oxi Progressive) kai paikse me to Slider ths poiothtas mexri na petuxeis to idaniko mege8os. Ean twra i photo sou einai kapoio cartoon h periexei keimeno kai genika den exei leptomereia, i endedeigmeni simpiesi einai i PNG mias kai den exei artifacts (einai lossless) kai petyxainei kala pososta sympieshs me tetoiou eidous eikones. Κοιτα να δεις, η φωτο που με ενδιαφέρει είναι ένα μικρό κομμάτι μιας μεγαλύτερης 1024x768, προέρχεται δε από snapshot παιχνιδιου. Εγώ πήρα το κομμάτι 420x150 που με ενδιέφερε αλλά ήταν κάπου 30 ΚΒ... μετά από αλλεπάλληλες "αποθηκεύσεις ως" σε διάφορα φορμα (από jpeg σε bmp και μετά πάλι σε jpeg) την έριξα στα 22... και τέλος από jpeg σε png και αντίστροφα έπεσε επιτέλους στα 14,5... Την ανέβασα και περιμένω να εγκριθεί. Δεν είναι όμως λύση η διαδικασία που ακολουθώ και κυρίως δεν έχει πάντα αποτελέσματα για αυτό και έφταιξα το θέμα μήπως ξέρει κανείς άλλος γιατί έχω προσέξει κατά καιρούς φωτό με μπόλικες "πληροφορίες" να είναι μερικές φορές αρκετά κάτω από το όριο, όχι απλώς στο όριο... Αυτά που είπες για το slider και τα standard δεν τα έχω υπ'οψιν μου, μόλις γυρίσω σπίτι θα τα δοκιμάσω. Ευχαριστώ πολύ! Υ.Γ. @ Βασίλης Μόλις τώρα είδα το π.μ, σε ευχαριστώ πάρα πολύ αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνεται κάθε φορά που θέλω να μικρύνω κάποια φωτο... :'( Παρόλαυτάhttp://www.langkawi.dk/z17.gif !!! @VeraDero: Έχω δικιμάσει ήδη να την κάνω gif αλλά χάνει απίστευτα σε ποιότητα. Εν τω μεταξύ όχι δεν ξέρω τι είναι το resize. Ίσως να το ξέρω με άλλο όνομα...Θα ήθελες να δώσεις μερικές λεππτομέρειες ακόμα??? :confused: :worry: :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snatch Δημ. November 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2003 Εχεις Photoshop?? ειναι πανευκολο με αυτο.αν θες στειλε μου να στην φτιαξω Παράθεση Dust in the wind http://briefcase.pathfinder.gr/download/snatch13/15577/183644/0/pao13.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Trobocop® Κοιτα να δεις, η φωτο που με ενδιαφέρει είναι ένα μικρό κομμάτι μιας μεγαλύτερης 1024x768, προέρχεται δε από snapshot παιχνιδιου. Εγώ πήρα το κομμάτι 420x150 που με ενδιέφερε αλλά ήταν κάπου 30 ΚΒ... μετά από αλλεπάλληλες "αποθηκεύσεις ως" σε διάφορα φορμα (από jpeg σε bmp και μετά πάλι σε jpeg) την έριξα στα 22... και τέλος από jpeg σε png και αντίστροφα έπεσε επιτέλους στα 14,5... Την ανέβασα και περιμένω να εγκριθεί. Δεν είναι όμως λύση η διαδικασία που ακολουθώ και κυρίως δεν έχει πάντα αποτελέσματα για αυτό και έφταιξα το θέμα μήπως ξέρει κανείς άλλος γιατί έχω προσέξει κατά καιρούς φωτό με μπόλικες "πληροφορίες" να είναι μερικές φορές αρκετά κάτω από το όριο, όχι απλώς στο όριο... Αυτά που είπες για το slider και τα standard δεν τα έχω υπ'οψιν μου, μόλις γυρίσω σπίτι θα τα δοκιμάσω. Ευχαριστώ πολύ! Μην μετατρέπεις ποτέ από μια lossy μορφή (jpg) σε μια lossless (png). Στην περίπτωσή σου πάρε το Screenshot (υποθέτω ότι είναι σε bmp) και από bmp κάντο κατευθείαν png. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2003 Γενικά έχε υπόψη σου ότι όταν παίζεις με διάφορμα format που έχουν lossy συμπίεση (π.χ. jpeg) δεν είναι δυνατόν αργότερα να ανακτήσεις την πληροφορία που έχασες όταν έσωσες το αρχείο σ'αυτό το format. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. November 12, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE Μην μετατρέπεις ποτέ από μια lossy μορφή (jpg) σε μια lossless (png). Στην περίπτωσή σου πάρε το Screenshot (υποθέτω ότι είναι σε bmp) και από bmp κάντο κατευθείαν png. Έτοιμη και η φωτό!!! Παρατήρησα όμως ότι σε άλλα snapshot που πήρα το αντίστοιχο κομμάτι έβγαινε συνήθως μεγαλύτερο. Δεν ξέρω πώς αυτή "δέχτηκε" να πέσει στα 14,5. Οι άλλες δεν ξεκολλάνε από τα 17, 22 και τα λοιπα...Πάντως το αρχικό snapshot βγαίνει σε jpeg, όχι bmp. Επειδή σκοπεύω να αλλάζω κατά καιρούς την υπογραφή ρώτησα για περισσότερες πληροφορίες... ΕLeΚtriΚ EyE δεν βρήκα πουθενά τις ρυθμίσεις jpeg kai slider. Που είναι? :stupid: :!: Στον φίλο που ρώτησε αν έχω το photoshop ναι έχω τι 7.0 αλλά επειδή μου καθυστερούσε όλο το σύστημα το έβγαλα. Δεν με πολυενθουσιάζει η ιδέα να το ξαναβάλω μόνο και μόνο για αυτό αλλά αν είναι να έχω αποτέλεσμα δεν θα κολλήσω εκεί, γιατί αυτές τις μέρες θα χρειαστώ να στείλω πολλές φωτό μέσω internet και θα ήθελα να είναι όσο γίνεται μικρότερες... Σε ευχαριστώ βέβαια αλλά σίγουρα δεν γίνεται να σου στέλνω φωτό κάθε φορά που θέλω να κάνω μια συμπίεση! Θα ήθελες να μου πεις περιγράψεις την διαδικασία??? :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Trobocop® ΕLeΚtriΚ EyE δεν βρήκα πουθενά τις ρυθμίσεις jpeg kai slider. Που είναι? :stupid: Με όποιο πρόγραμμα κι αν κάνεις τη συμπίεση σε JPEG, αυτό θα έχει και ένα κουμπί για περαιτέρω επιλογές συμπίεσης (πιθανόν στο παράθυρο του Save As...). Εκεί θα βρεις το slider. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niriida Δημ. November 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2003 Sumpiesn mporeis episns va kaveis me to programmataki jpeg optimiser. 8a to breis edw Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. November 13, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον niriida Sumpiesn mporeis episns va kaveis me to programmataki jpeg optimiser. 8a to breis edw Eξαιρετικό πρόγραμμα! Ευχαριστώ! http://www.langkawi.dk/z17.gif Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts