Jump to content

5G SA SIM και "κόψιμο" κλήσεων

flyingbullshit
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,

αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που μέχρι στιγμής η COSMOTE δεν μπορεί να λύσει.

Επέστρεψα στην cosmote μετά από καμιά δεκαετία vodafone τον Ιούνιο. Τον Ιούλιο λοιπόν, και ως κάτοχος iphone 16 pro max, πήγα σε κατάστημα γερμανός όπου προμηθεύτηκα τις νέες SIM 5G SA. Έκτοτε έχω ένα σημαντικότατο πρόβλημα.

Την ώρα που είμαι σε κλήση και με καλεί κάποιος άλλος, πέφτει η ενεργή κλήση, και μετά από μερικά δευτερόλεπτα λαμβάνω SMS για την κλήση η οποία έριξε την ενεργή.

Το περίεργο είναι ότι ΔΕΝ συμβαίνει πάντα αλλά περίπου στις 7 από τις 10 κλήσεις.

Έχω απενεργοποιημένη την αναμονή κλήσεων, στο iphone έχω ενεργοποιήσει το 5G SA και η κλήση πέφτει ασχέτως του δικτύου που με καλεί.

Ακόμα και live με το 13738, την ώρα που μιλούσα μου ζήτησαν να πω κάποιον να με καλέσει, όπου με κάλεσαν από vodafone, cosmote, nova, όπου και τις 3 φορές έπεσε η κλήση.

Σήμερα επικοινώνησαν μαζί μου να μου πούνε ότι μάλλον φταίει το κινητό μου και να δοκιμάσω την SIM σε άλλο κινητό, κάτι που μου ακούγεται γελοίο.

Στο μυαλό μου έχω 2 λύσεις: είτε να πάω να αγοράσω ξανά "απλή" non-SA SIM, είτε να δοκιμάσω κάποια ρύθμιση.

Ακούω απόψεις από εσάς γιατί στο τέλος θα το σπάσω.....

---

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the first one!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλημέρα.Εχω παρομοιοα σικ από τον Αύγουστο.Απλα προσωπικά το έχω στο 4G συνέχεια για εξοικονόμηση μπαταρίας κ δεν έχω θέμα.Το 5G το έχω κλειστό καθώς το σήμα στο σπίτι μου δεν είναι καλό οπότε κ δεν μπορώ να πω τι ακριβώς φταίει στο δικό σου.Αν δεν το χρειάζεσαι οπωσσηποτε το 5G γυρνά το σε 4G μήπως κ γτιαξει η κατάσταση

Και εγώ είχα αρκετά θέματα με 5G SA Standalone.
Κυρίως drop calls.
Όχι πάντα. Αλλά όταν το έπιανε η μουρλαμάρα του, δεν μπορούσα να μιλήσω.
Το γύρισα 4G για αρκετό καιρό και ησύχασα.
Εδώ και καμία 15αριά μέρες το ξαναέβαλα 5G Standalone. Προς το παρόν δεν έβγαλε πρόβλημα.
Άει να δούμε.

Α...Εννοείται ότι ΔΕΝ φταίει η συσκευή.
Προφανώς, προφανέστατα, 100%, 1000% είναι θέμα παρόχου.
Και μόνο που το αναφέρουν δείχνουν πόσο γελοίοι είναι.

Απλά μια ερώτηση:
Οι κλήσεις πότε πέφτουν; Όταν είσαι σε Wifi Calling ή όταν είσαι 5G;
Ξέρω ότι είναι ανεξάρτητα εντελώς και δεν έχει λογική το ένα να επηρεάζει το άλλο, αλλά το αναφέρω γιατί εγώ παρατήρησα ότι ο κακός χαμός γινόταν όταν ήμουν σε Wifi Calling.

iPhone 17 Pro Max - Apple Watch 10 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

3 minutes ago, pavlidisc said:

Απλά μια ερώτηση:
Οι κλήσεις πότε πέφτουν; Όταν είσαι σε Wifi Calling ή όταν είσαι 5G;
Ξέρω ότι είναι ανεξάρτητα εντελώς και δεν έχει λογική το ένα να επηρεάζει το άλλο, αλλά το αναφέρω γιατί εγώ παρατήρησα ότι ο κακός χαμός γινόταν όταν ήμουν σε Wifi Calling.

Δεν πέφτουν σχεδόν ποτέ όταν είμαι σε wifi calling. Κυρίως σε 5G-4G

Έχω δοκιμάσει να απενεργοποιήσω το 5g sa αλλά πάλι έπεφταν οι κλήσεις

Edited by flyingbullshit

---

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the first one!

[sIGPIC][/sIGPIC]

H SIM σου είναι φυσική από ότι βλέπω (εφόσον σου είπαν να την δοκιμάσεις αλλού).
Έλεγα μήπως φταίει η e-sim γιατί και από εκεί μεριά έχω ακούσει παράπονα.

Άλλο.
Υπάρχει κάτι που λέγεται επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.
Ρυθμίσεις - Γενικά - Μεταφορά ή επαναφορά iPhone - Επαναφορά - Ρυθμίσεις δικτύου.

Ποτέ μα ποτέ αυτή η επαναφορά δεν έχει δώσει λύση σε πρόβλημα δικτύου. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω κάποια περίπτωση.
Εάν θέλεις, δοκίμασέ το μπάς και σπάσεις το ρόδι.

Εάν το κάνεις, μόλις τελειώσει η επαναφορά, κλείσε το κινητό, άστο μερικά δευτερόλεπτα κλειστό, και ξανά άνοιξέτο.

Επίσης:
Ρυθμίσεις - Γενικά - Πληροφορίες : Στον φορέα γράφει COSMOTE 65.1 ;

Edited by pavlidisc

4 ώρες πριν, pavlidisc said:

H SIM σου είναι φυσική από ότι βλέπω (εφόσον σου είπαν να την δοκιμάσεις αλλού).
Έλεγα μήπως φταίει η e-sim γιατί και από εκεί μεριά έχω ακούσει παράπονα.

Άλλο.
Υπάρχει κάτι που λέγεται επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου.
Ρυθμίσεις - Γενικά - Μεταφορά ή επαναφορά iPhone - Επαναφορά - Ρυθμίσεις δικτύου.

Ποτέ μα ποτέ αυτή η επαναφορά δεν έχει δώσει λύση σε πρόβλημα δικτύου. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω κάποια περίπτωση.
Εάν θέλεις, δοκίμασέ το μπάς και σπάσεις το ρόδι.

Εάν το κάνεις, μόλις τελειώσει η επαναφορά, κλείσε το κινητό, άστο μερικά δευτερόλεπτα κλειστό, και ξανά άνοιξέτο.

Επίσης:
Ρυθμίσεις - Γενικά - Πληροφορίες : Στον φορέα γράφει COSMOTE 65.1 ;

Έκανα και την επαναφορά, και η έκδοση είναι 65.1

---

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έβγαλες άκρη ή ακόμα παλεύεις να αποδείξεις στους "ειδήμονες" ότι δεν είσαι ελέφαντας;

Τίποτα απολύτως.

Πήγα Γερμανό και μου λένε ότι αν μου δώσουν κάρτα 4G θα λυθεί σίγουρα. Το θέμα είναι γιατί να χάσω το SA ? Δεν ξέρω τι να κάνω...

---

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τί να πώ ρε γμτ!
Τα ίδια και τα ίδια τόσα χρόνια.

Εγώ να σου πω, έχω Cosmote από τότε που με ξέρω.
Από το 1997; 1998; Θα σε γελάσω. Με ένα Ericsson PF768 είχα ξεκινήσει.
Στα τόσα χρόνια, 3 φορές έχω πλέξει με παρόμοια θέματα. 
2 φορές ήταν με drop calls (πριν καμία 15ετία) και μια 1 φορά που με καλούσαν και έδειχνε κλειστό (πρίν καμία 10ετία).
Και τώρα αυτό με το 5G SΑ που μου έριχνε τις κλήσεις. Αλλά αυτό με ταλαιπώρησε καμία 10αρία μέρες. Μετά γύρισα 4G και όταν επανήλθα εδώ και λίγες ημέρες σε 5G SA δεν είχα θέμα.

Από την εμπειρία μου να σου πώ το εξής : πάντα προσπαθούσα με τηλεφωνήματα στην εξυπηρέτηση κλπ κλπ, και κόντρα τηλεφωνήματα, και ξανά, και ξανά....μου έβγαινε η Παναγία να κυνηγάω την λύση...και ποτέ μα ποτέ αυτή η προσπάθεια σε έβγαζε κάπου.
Τί γίνονται; Αγανακτούσα, το παρατούσα όπως ήταν και σε κάποια φάση (σε εύλογο χρονικό διάστημα) από μόνο του διορθωνόταν.
Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι 1000% πρόβλημα δικτύου. Και όταν "συνέλθει" ή "αναβαθμιστεί" ή "στρώσει" (όπως θες πες το) το πρόβλημα λύνεται.
Πάντα προσπαθούσα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, πάντα το πόρισμα ήταν ότι έφταιγα εγώ ή η συσκευή μου (ποτέ η Cosmote) και πάντα το πρόβλημα λυνόταν μόνο του γιατί .... μα ήταν θέμα δικτύου!!!! Ξεκάθαρα! Αλλά ποιός να το παραδεχτεί;;;;

Τέλος πάντων, σταματάω την φλυαρία.

Πάω παρακάτω.
Προφανώς και τα έχεις κάνει, απλά τα αναφέρω μπάς και....
Έχεις δοκιμάσει να δουλέψεις με κλειστό το 5G Standalone , ή το Κλήσεις μέσω Αυτόνομου 5G ε; Και τούμπαλιν.

Κάτι ακόμα.
Δες μήπως φταίει η περιοχή που είσαι.
Μήπως δηλαδή οι κλήσεις πέφτουν σε συγκεκριμένες περιοχές ενώ σε κάποιες άλλες είναι σταθερές.

Τί να πώ.
Σε νιώθω γιατί είναι εντελώς σπάσιμο νεύρων.
Και το χειρότερο είναι ότι η Cosmote σε αντιμετωπίζει εντελώς ερασιτεχνικά. Λές και κατέβηκες από κάνα σπήλαιο ξέρω 'γώ.
Δηλαδή το "πάρε sim 4G και θα λυθεί το θέμα" είναι η απόλυτα ξεφτυλισμένη απάντηση σε έναν πάροχο ο οποίος διαφημίζει την υπηρεσία και λέει ότι είναι ο καλύτερος σε όλη την Ελλάδα. Φαντάσου οι άλλοι δηλαδή...
Για σφαλιάρες. 

Edited by pavlidisc

Για να σου δώσω να καταλάβεις σήμερα:

Στο γραφείο όλη την ημέρα, wifi ανοιχτό, πολλές κλήσεις, όλα κομπλέ.

Πετάχτηκα στο σπίτι που είναι απόσταση 150 μέτρα για φαγητό πάλι wifi συνδεμένο.

Με πήραν 3 φορές κατά τη διάρκεια μίας κλήσης, και η κλήση έπεσε και τις 3 φορές.

Πραγματικά δεν μπορώ να το προσδιορίσω ώστε να βρω κάποια αιτία.

---

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το wifi call, μήπως κάνει εναλλαγή από wifi σε voNR

Το είχα προτείνει από την αρχή αυτό.
Αλλά το παιδί είπε ότι οι κλήσεις πέφτουν κυρίως σε 5G-4G.

• 1 month later...

Έχει περιορισμό προς το παρόν το wifi calling της Cosmote, μπορεί να κάνει εναλλαγή μόνο 4G <-> voWiFi, αν η κλήση είναι VoNR δεν μπορεί να μετακομίσει σε voWiFi, θα πέσει η γραμμή.