Jump to content

Motorola Edge 60 Fusion

tsimisde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερίζω την ομάδα. Κατόπιν ενός πάρα πολύ δελαστικού προγράμματος ανταλλαγής, αποφάσισα να δοκιμάσω το συγκεκριμένο Moto, μιας και το είχα βάλει από καιρό στο στόχαστρο καθώς, ήταν άκρως θετικά τα όποια σχόλια είχα δει σε διάφορα βίντεο και σχόλια. 

Εδώ και λίγες μέρες το έχω στα χέρια μου. Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα, δεν έχω ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα, σίγουρα πάντως οι πρώτες εντυπώσεις, είναι αρκετά θετικές. 

Φαίνεται μια πολύ ολοκληρωμένη πρόταση, στους τομείς που με ενδιαφέρουν, θεωρώ ότι καλύπτει. Μπορεί να είναι οικονομικό, σίγουρα πάντως δε φαίνεται φθηνιάρικο, σε θέμα καθημερινής χρήσης, για τα πάρα πολύ απλά ζητήματα στα οποία χρησιμοποιώ τη συσκευή μου, τα καταφέρνει περίφημα. Η μπαταρία του, ως πρώτη εντύπωση, είναι αρκετά καλή, δεν μπορώ να πω με σιγουριά, επειδή ακόμα στρώνεται, σίγουρα πάντως, δεν ιδρώνει, ακόμα και σε κάπως απαιτητικές συνθήκες (πχ δεδομένα 5G, φωτεινότητα σε εξωτερικό χώρο). Μιλώντας για φωτεινότητα, πάρα πολύ καλή οθόνη, υπό το φως του ήλιου, διακρίνονται όλα καθαρά. 

Γενικά , παρόλο που η τιμή του είναι αυτή που είναι, θεωρώ ότι δεν υστερεί σημαντικά από ακριβότερες συσκευές, δεν θα νιώσει κάποιος να υπολείπεται σε κάτι, ανάλογα βεβαία με το τι αναζητά. Για τους περισσότερους χρήστες όμως, θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολύ αξιόλογη πρόταση που αξίζει να ληφθεί στα υπόψιν. 

Edited by tsimisde

Πρώτων εντυπώσεων συνέχεια, με λίγο πιο αναλυτική αναφορά. Πρώτη εντύπωση, η αίσθηση στο χέρι. Η κατασκευή του, δίνει πολλούς έξτρα πόντους στην αίσθηση. Η αφρώδης αίσθηση της πλάτης του κινητού, η καμπυλότητα της οθόνης και το πλαίσιο, δίνουν μια ανώτερου επιπέδου αίσθηση, δεν νιώθεις ότι είναι φθηνιαρικο και φυσικά, κάθεται πολύ ωραία στο χέρι, μεγάλο συν από τα αποδυτήρια για μένα. Το unboxing είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη καθώς, με το που ανοίξει κάποιος το κουτί, έχει μια πολύ ωραία μυρωδιά, εθιστική θα έλεγα. 

Στα πιο καθημερινά ζητήματα τώρα. Σε θέμα χρήσης, δεν έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής, όλα κυλάνε πάρα πολύ ομαλά, ακόμα και υπό το ζόρισμα του αρχικού setup, δεν ίδρωσε το τηλέφωνο, ζεστάθηκε ελαφρώς και αυτό ήταν. Σε ακραία σενάρια, με ήλιο να το χτυπάει (έχοντας το στη βάση του αυτοκινήτου), με δεδομένα 5G και αυξημένη φωτεινότητα, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, ούτε σκοτείνιασε η οθόνη. 

Η φωτεινότητα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, σε εξωτερικό χώρο, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, διακρίνω τα πάντα και πεντακάθαρα. Μιλώντας για την οθόνη, ένα tempered glass που δοκίμασα, φαίνεται να επηρεάζει την οθόνη καθώς, έχανε και δεν έπιανε αρκετά αγγίγματα συνεπώς, τοποθέτησα τη γνωστή μεμβράνη του Κωτσόβολου για προστασία. Η χρήση είναι απροβληματιστη, δεν ένιωσα κάποιο σκάλωμα σε κάποια εφαρμογή, όλα λειτουργούν στην εντέλεια, ούτε κάποιο bug, ούτε τίποτα. 

Στα της μπαταρίας τώρα, η αλήθεια είναι ότι η χωρητικότητα, δεν με είχε προϊδεάσει θετικά, λόγω και της εμπειρίας που είχα με το Xiaomi 15 που είχε αντίστοιχη χωρητικότητα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα χρήσης πάντως, με μπόλικα τηλεφωνήματα, με Bluetooth και αναπαραγωγή μουσικής, σερφαρισμα, σοσιαλ, φαίνεται ότι με μια φόρτιση, βγάζω μιάμιση μέρα, διόλου κακό νούμερο αν με ρωτάτε. Γενικά, δεν φαίνεται να πέφτει εύκολα η μπαταρία, ακόμα και στη δουλειά που έχω συνδεδεμένο smartwatch με τις ώρες, η μπαταρία δεν πέφτει μονάδα. Εδώ θα βάλω έναν αστερίσκο για την κάλυψη δικτύου καθως, στο σπίτι μου δεν έχω καλό σημα, με ένα τηλεφώνημα, η μπαταρία καπως φαίνεται να φεύγει πιο γρήγορα, με WiFi Calling όμως, είναι βράχος η μπαταρία, δε συγκινείται εύκολα. Σε γενικές γραμμές, φαίνεται ότι γίνεται καλή διαχείριση από το software. 

Μιλώντας για το software, πέρα από τις εφαρμογές που είχε προεγκατεστημένες που μέσα σε λίγα λεπτά τις ξεφορτώνεσαι, δεν πέτυχα διαφημίσεις ή και να έτυχε, ήταν αμελητέο και δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Γενικά, όλα οκ, οι βασικές εφαρμογές διαθέσιμες και όλες λειτουργούν εξαίσια. 

Αφήνω ανοιχτό το κεφάλαιο κάμερα καθώς, δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα σε πληθώρα σεναρίων, κυρίως νυχτερινές λήψεις, με κάποια πρώτα δείγματα πάντως, φαίνεται να είναι αξιοπρεπέστατη.

Γενικά, με τη μέχρι τώρα εμπειρία, είμαι πάρα πολύ θετικά προϊδεασμένος, πιστεύω ότι είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση για όποιον ενδιαφέρεται για ένα κινητό σχετικά οικονομικό και αρκετά ικανό. Συγκριτικά με flagshipοειδή που έχουν περάσει από τα χέρια μου, δεν έχω νιώσει μέχρι στιγμής να έχω ξεπέσει, είμαι αρκετά ικανοποιημένος, μένει να φανεί σε βάθος χρόνου βέβαια....

Edited by tsimisde

Οδηγίες προς ναυτιλομένους. Αν τυχόν φαίνεται ότι το κινητό τρώει τα κολλήματα του, είναι απλά θέμα κάποιων ρυθμίσεων. Στο Ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, διαλέγει αυτόματα ανά εφαρμογή το Ρυθμό ανανέωσης οθόνης (Εμφάνιση Ρυθμού Ανανέωσης -> Έξυπνη & Ισορροπημένη) συνεπώς, μπορεί σε κάποιες να υπάρχουν μικροκολλήματα. Αυτό φτιάχνεται, επιλέγοντας να είναι μόνιμα στα 120 Hz (Εμφάνιση Ρυθμού Ανανέωσης -> Εξαιρετικά Ομαλή). 

Επίσης, στο μενού εφαρμογών, υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις και εκεί (βλέπε πρώτη φωτογραφία). Φορές έτρωγε σκάλωμα κάθε φορά που ήθελα να περιηγηθω στο μενού και λύθηκε, απενεργοποιώντας κάποιες από τις ρυθμίσεις που ήταν ενεργοποιημένες, όπως η Ροή Ειδήσεων και η Ερώτηση Βοηθού ΑΙ (η κάπως έτσι). Κλείνοντας αυτά τα δύο, το κινητό τώρα πάει σφαίρα στο συγκεκριμένο μενού λέμε πάντα. 

Επειδή υποσχέθηκα σχόλια για τις κάμερες, ώρα να σας τα μεταφέρω. Γενικά, είναι πολύ καλή η κάμερα, σε όλα σχεδόν τα σενάρια, με εξαίρεση κάποιες νυχτερινές λήψεις που έκανα με ζουμ, βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, σε αυτή την κατηγορία, ήταν κάτι αναμενόμενο συνεπώς, το προσπερναμε. Από μόνη της η κάμερα, έχει ένα φίλτρο να αναπαριστά φυσικά τα χρώματα και ένα άλλο φίλτρο, που τα κάνει πιο έντονα, μέσω ΑΙ και των χρωματικών αποχρώσεων της Pantone και αυτό το φίλτρο, μπορεί να το επεξεργαστεί κάποιος. Οι ενδεικτικές φωτογραφίες, είναι με ενεργοποιημένο αυτό το φίλτρο. Επομένως, η ΑΙ φτιάχνει τις φωτογραφίες και γι' αυτό, μετά τη λήψη, χρειάζεται λίγο χρόνο να τις επεξεργαστεί. Επίσης, αρκετά συμπαθητικές και οι σελφι, δεν βγάζω γενικά σελφι επομένως, δεν μπορώ να πω με σιγουριά, σε συνθήκες μέτριου προς χαμηλό φωτισμό, τα κατάφερε και πάλι ικανοποιητικά.  

Στα του βίντεο, επειδή έκανα κάποια δοκιμαστικά, έχει πάρα πολύ καλή απόδοση κι εκεί, ακόμα και σε συνθήκες μέτριου φωτισμού που το δοκίμασα, με πάρα πολύ καλό σταθεροποιητή εικόνας, εννοείται και με 4Κ ανάλυση, στα 30 FPS για να προλάβω όσους τυχόν ρωτήσουν. Απόλυτα λογικό και αναμενόμενο, πάλι κρίνοντας τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. 

Μια αναφορά που μπορεί να ενδιαφέρει κόσμο, με τάμπλετ Lenovo που έχω, υπάρχει μεταξύ τους συνεργασία καθώς, μέχρι στιγμής, έχω δει να συγχρονίζονται σημειώσεις, sms να εμφανίζονται και στο τάμπλετ και επίσης, με ακουστικά Motorola που αγόρασα, συνεργάζονται οι δύο συσκευές και με ένα πάτημα, απλά αλλάζουν πηγή τα ακουστικά. 

Γενικά, πολύ εύστοχα ονομάζεται Fusion το μοντέλο καθώς, συνδυάζει μια οικονομική σχετικά τιμή, με χαρακτηριστικά και δυνατότητες που λοξοκοιτούν ανώτερη κατηγορία τιμής. Δεν θα έλεγα ότι υπολείπεται σημαντικά σε κάτι, είναι ένα πλήρες και αξιοπρεπέστατο πακέτο για αυτή την κατηγορία τιμής. Μπορεί κάποιοι να πουν ότι σε θέμα χαρακτηριστικών, θα μπορούσε να είχε καλύτερες επιδόσεις, παρόλα αυτά, δεν ένιωσα να μου λείπει η παραπάνω "ιπποδύναμη", για τη χρήση που κάνω, είμαι καλυμμένος. 

Screenshot_20250917-183009.Moto App Launcher~2.png

IMG_20250916_205342744_HDR_PCT.jpg

IMG_20250916_193842623_HDR_PCT.jpg

IMG_20250914_211319060_HDR_PCT.jpg

Edited by tsimisde

Σαν specs είναι παρόμοιο με τις συσκευές της Nothing/CMF, με κάποιες διαφορές σε κατασκευή/σχεδιασμο/κάμερα.Και φυσικά, η κυρτή οθόνη.

Η μπαταρία και οι θερμοκρασίες ειναι καλές, γιατί ο Dimensity7300 ειναι αρκετά αποδοτικός.

Το είδαμε αυτό και σε Nothing/Cmf που χρησιμοποιούν αυτούς τους επεξεργαστές.

1534352932_99B0BFAE-4497-4FB4-966C-6C2BA9138626.thumb.png.f775b3a4415f8597e41661f9dcd78edd.png

Σε αυτά τα χρήματα βέβαια, υπάρχει και το γνωστό Poco X7 Pro με τα γνωστά υπέρ και κατά της Poco, όπως και το Samsung A56 επίσης με τα υπέρ και τα κατά του.

Αυτό ειναι για μένα το μεγαλύτερο θέμα του motorola. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στα χρήματα 270-330ευρώ.

Edited by Fulgore1

Δε θα διαφωνήσω, πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετές προτάσεις οι οποίες ξεχωρίζουν με τον τρόπο τους, σε αυτή την κατηγορία τιμής. Το Moto, θεωρώ ότι είναι ένα πολύ καλό all-rounder κινητό, δεν ξεχωρίζει σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα, δεν υστερεί σε κάποιον τομέα δε. Όσον αφορά το τσιπάκι, επιβεβαιώνω στην πράξη τα λεγόμενα περί θερμοκρασίας και ενεργειακής απόδοσης, το κινητό παρόλο που ακόμα οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, δεν το έχω νιώσει να ζεσταίνεται, παρόλο που λόγω οδήγησης, είναι εκτεθειμένο σε ντάλα ήλιο πολλές φορές. 

Μιας και είχα ευκαιρία να το δοκιμάσω, έχω να πω ότι είναι το Μάννα εξ ουρανού και έχει ονοματεπώνυμο: Smart Connect. Με αυτή την εφαρμογή, συνδέουμε μεταξύ τους συνεργαζόμενα τάμπλετ, ακουστικά, ρολόγια, υπολογιστές επομένως, έχουμε τρόπον τινά, το οικοσύστημα της Apple α λα Motorola/Lenovo, με τις ίδιες λειτουργίες και δυνατότητες. Είναι πάρα πολλές οι λειτουργίες και δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα, σίγουρα πάντως η μεταφορά αρχείων, είναι κορυφή, γρήγορη, σα να λέμε το αντίστοιχο AirDrop. 

Επειδή πολλές φορές μεταφέρω αρχεία μεταξύ κινητού και υπολογιστή, αυτό μου λύνει τα χέρια και το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο ως λειτουργία, χωρίς να μπλέκω με καλώδια. Σημειωτέον ότι με βάση πολλά site, η συσκευή έχει αργή μεταφορά δεδομένων μέσω USB, παρόλα αυτά, με το Smart Connect, η δυσκολία αυτή, ξεπερνιέται, παύει να είναι ζήτημα. 

Πώς είναι η ζελατίνα στην οθόνη?στο Xiaomi 12 δεν μου κράτησε καμία ούτε από κωτσο ούτε από I repair 2-3 μήνες και η αίσθηση δεν μου άρεσε από bug τι λέει το κινητό?θα έπαιρνα άνετα το edge pro αλλά με προβληματίζει η κυρτή οθόνη στο δικό μου έχω γρατσουνιές και η υποστήριξη από την εταιρεία σε τυχόν bug πόσο γρήγορα θα τα λύση δεν έχει και την καλύτερη φήμη η μοτορολα 

22 minutes ago, doomgeorge said:

Πώς είναι η ζελατίνα στην οθόνη?στο Xiaomi 12 δεν μου κράτησε καμία ούτε από κωτσο ούτε από I repair 2-3 μήνες και η αίσθηση δεν μου άρεσε από bug τι λέει το κινητό?θα έπαιρνα άνετα το edge pro αλλά με προβληματίζει η κυρτή οθόνη στο δικό μου έχω γρατσουνιές και η υποστήριξη από την εταιρεία σε τυχόν bug πόσο γρήγορα θα τα λύση δεν έχει και την καλύτερη φήμη η μοτορολα 

Η αλήθεια είναι ότι έχει περίπου μία εβδομάδα που έχει τοποθετηθεί συνεπώς, δεν μπορώ να πω κάτι στα σίγουρα. Tempered glass που είχα βάλει πάντως πριν τη μεμβράνη, ήταν κάπως παχύ και έχανε αγγίγματα η οθόνη. 

Από bug, με εξαίρεση το μικροσκάλωμα που ανέφερα στο μενού εφαρμογών το οποίο και διευθέτησα, δεν συνάντησα κάτι άλλο μέχρι στιγμής, όλα λειτουργούν άψογα.

Επανέρχομαι στα του smart connect και πραγματικά όσο το περιεργάζομαι, τόσο περισσότερο μ' αρέσει. Το έχω συγχρονίσει με υπολογιστή και τάμπλετ και έχω παρατηρήσει πως, όταν είναι όλα συνδεδεμένα στο ίδιο WiFi, έρχονται ειδοποιήσεις του κινητού σε υπολογιστή ή τάμπλετ, όποιο είναι συνδεδεμένο εκείνη τη στιγμή, αντιγράφεις το οτιδήποτε (φωτογραφία η κείμενο) και μπορείς να κάνεις επικόλληση απλά με ένα πάτημα, από συσκευή σε συσκευή (!) και το αγαπημένο μου, απο υπολογιστή, με ένα απλό drag & drop στην εφαρμογή, στέλνεις ότι αρχεία θέλεις. 

Εύγε Motorola, πραγματικά πάρα πολύ καλή δουλειά έχει γίνει σε αυτό το κομμάτι. 

• 3 weeks later...

Εχω το κινητό απο τον Ιουνιο. Ειχα ναυαρχιδες,κομπακτ,edge,flat κλπ με αλλαγες καθε χρονο σχεδον. Το edge 60 fusion ενω ειναι μετριο σε specs τα κανει ολα τελεια στην καθημερινοτητα μου, ειναι μεγαλο αλλα λεπτο και παναλαφρο (αυτο ειναι κοκκινη γραμμη για εμενα ως λατρης κομπακτ συσκευων). Παιζουν volte/ viwifi και 5G κομπλε σε nova. Εκει που ομολογουμενως επαθα πλακα και γενικα το παραδεχτηκαν και παιδια που βγαλαμε πανω απο 3000 φωτογραφιες στην Ισλανδια προσφατα, ειναι η καμερα του. Εδωσε ξυλο σε s23 ultra και σε ενα τουμπανο iphone που δεν συγκρατησα μοντελο. Σε βίντεο οχι,σε καμια περιπτωση αλλα σε φωτογραφιες εδωσε ρεστα.

Μεμβρανη που να καθεται 100% ακομα δεν βρήκα οποτε εχω λιγα κενακια στο επανω μερος. Η συνοδευτικη θηκη πλατης και το αρωμα στην αρχη τα πολυ ξεχωριστα.

Τεραστιο +++ τα προγραμματα προστασιας μπαταριας στη φορτιση. Απο αυτονομια βγαζω ευκολα τη μερα μου,7 ωρες σε 4g και αλλες τοσες σε wifi. Απο 80% το βραδυ συνηθως ξαναφορτιζω στο 30-40%. Η χρηση που κανω δεν μπορει να ταυτιστει με καποιον αλλον αλλα εμενα ολα αυτα τα χρόνια μου αρκει και μου περισσευει. Στο ταξιδι που προανεφερα, ουτε μια μερα χρειαστηκα powerbank και στην πιο σκληρη μερα ειχα απο 100% σε 30% φουλ φωτο και βιντεο,fb και instagram. 

Η οθονη ειναι μια χαρα,χορταστικη ακομα και σε νταλα ηλιο, τα θεματα πανεμορφα και η ολη χρηση σου αφηνει μια ευχαριστη αισθηση και θες να ασχολεισαι μαζι του.

Προς ωρας ειμαι 200% ευχαριστημενος.

Πηρε και προσφατα 2 updates. Το ενα οσο ημουν εξωτερικο και το αλλο οταν γυρισα.

Ζαχαρωνα τα motorola απο περσυ που πηρα ενα g84 δωρο στον ανηψιο μου. 

Πληρωμες με google πορτοφολι , revolut καινελληνικες καρτες, Ελλαδα και εξωτερικο, ολα κρεμα,απροβληματιστα.

Φορτιζω με νορμάλ ταχυτητα με εναν φορτιστη απο asus, με αλλον φορτιστη απο xiaomi pad 6 και απο ενα κινεζικο πολυφορτιστη, max στα 30w ανα περιπτωση. 

Συνδεσιμοτητα bluetooth με ακουστικα, ηχομπαρα, 2 υπολογιστες, τηλεοραση, συναγερμο αυτοκινητου,ηχοσυστημα αυτοκινητου, λαμπες οικιακες xiaomi, σκουπα ρομποτ, bike computer και ηλεκτρονικη μεταδοση ποδηλατου παιζουν απροβληματιστα κι αυτα.

Edited by r31134

Δημήτρης - Motorola Edge 60 Pro

Ήθελα να το θίξω κι εγώ το τελευταίο. Με smartwatch Xiaomi, ακουστικά xiaomi και γενικά άλλες συσκευές Bluetooth που συνδέονται, λειτουργεί άψογα και απροβληματιστα. 

Πάρα πολύ σωστή διαχείριση ενέργειας από το λογισμικό, έφτασα σε σημείο να φτάσω και δύο μέρες χωρίς φόρτιση, σίγουρα πάντως ακόμα και υπο πίεση, δεν ιδρώνει εύκολα, ακόμα και με 5G δίκτυο.

Σκάλωμα δεν έχω πετύχει μέχρι στιγμής, το κινητό είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή και επίσης προέρχομαι από κινητά ανώτερης κατηγορίας. Ναι μεν είναι κατά τι πιο αργό, σίγουρα πάντως όχι σε βαθμό εκνευριστικό. Επίσης, φορές νιώθω ότι το δακτυλικό αποτύπωμα, έχει μια ελαφρά καθυστέρηση. Παρόλα αυτά, δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να μην αναγνωρίσει το δάκτυλο....

Η προστασία οθόνης με αγχωνει καθώς, με μια θήκη τύπου wallet που αγόρασα, τοποθετώντας την, ξεκόλλησε από το πάνω και κάτω άκρο τη μεμβράνη που είχα βάλει, μάζεψε σκόνη και απλά μια μέρα με μια κατά λάθος κίνηση, αναγκάστηκα να τη βγάλω εντελώς. 

Έντονο ακόμα το άρωμα της συσκευής, πολύ όμορφη πινελιά. 

Γενικά, είναι ένα πάρα πολύ τίμιο κινητάκι, όποιος το αγοράσει, δεν θα το μετανιώσει....

Να προσθεσω οτι εφαγε μπολικο νερο μεσα σε καταρρακτες, οχι απλο σπρέι, αλλα σταθηκε αχαμπαρο και εβγαζα βιντεο και φωτο ανελεητα, με βρεγμενα χερια απλα σκουπιζοντας οσο μπορω τους φακους με χαρτομαντηλο για να μην εχω θολουρα. Και κοντα στους μηδεν βαθμους.

Οι μεμβρανες υδροτζελ που εχω τωρα ειναι απο aliexpress και αν ηταν 1-2 χιλιοστά πιο κοντες δεν θα ειχα προβλημα. Ολα γινονται επειδη η οθονη ειναι quad curved κατι που ομως βολευει αφανταστα ειδικα στην κάτω πλευρα απ οπου περναει ο αντιχειρας. Μια απο τις επομενες θα δοκιμασω να την κοψω πριν την βαλω.

Με την εργοστασιακη θηκη πλατης που ειμαι, δεν εχω κανενα σημαδι στα πλαινά και στους φακους,παρολο που μπαινοβγαινει σε τσεπες με φερμουαρ ή απο γενικοτερη χρηση. 

Ο ηχος των ηχειων επισης πολυ καθαρος και οσο δυνατος πρεπει. 

Αγαπημενο χρωμα θα ηθελα το γκρι-λαδί απο το pro αλλα οκ. Συμβιβαζομαι με το μπλε.

Φυσικα υποστηριζει και esim για οποιον μπορει να ενδιαφερεται.

Δεν ξερω αν τωρα το εχουν στα σταντς των μεγαλων αλυσιδων. Τοτε το ειχαν μονο στην μαμα e-lenovo για να το δεις απο κοντα. Και μονο στο τιρκουαζ (Θεσσαλονικη).

Στα 350€ θεωρω η τιμη ειναι λουκουμι. Και σε σκρουτζ σκομη πιο κατω. Δεν θελω να ακουσω για poco μεχρι η Xiaomi να ξεπερασει τα κομπλεξ της και να δωσει καλυτερο λειτουργικο (ειχα και xiaomi 12). Στο motorola τουλαχιστον ο launcher ειναι τελειος και δεν εχεις αναγκη κανεναν τριτο που κι αυτος ομως θα επαιζε σωστα τα gestures.

Εγω το πηρα με ανταλλαγη συσκευης στον Κοτσοβολο, τους εδωσα στα 290 ευρω το asus zenfone 10 και τα υπολοιπα καρτα.

Edited by r31134

On 3/10/2025 at 6:08 ΜΜ, r31134 said:

Να προσθεσω οτι εφαγε μπολικο νερο μεσα σε καταρρακτες, οχι απλο σπρέι, αλλα σταθηκε αχαμπαρο και εβγαζα βιντεο και φωτο ανελεητα, με βρεγμενα χερια απλα σκουπιζοντας οσο μπορω τους φακους με χαρτομαντηλο για να μην εχω θολουρα. Και κοντα στους μηδεν βαθμους.

Οι μεμβρανες υδροτζελ που εχω τωρα ειναι απο aliexpress και αν ηταν 1-2 χιλιοστά πιο κοντες δεν θα ειχα προβλημα. Ολα γινονται επειδη η οθονη ειναι quad curved κατι που ομως βολευει αφανταστα ειδικα στην κάτω πλευρα απ οπου περναει ο αντιχειρας. Μια απο τις επομενες θα δοκιμασω να την κοψω πριν την βαλω.

Με την εργοστασιακη θηκη πλατης που ειμαι, δεν εχω κανενα σημαδι στα πλαινά και στους φακους,παρολο που μπαινοβγαινει σε τσεπες με φερμουαρ ή απο γενικοτερη χρηση. 

Ο ηχος των ηχειων επισης πολυ καθαρος και οσο δυνατος πρεπει. 

Αγαπημενο χρωμα θα ηθελα το γκρι-λαδί απο το pro αλλα οκ. Συμβιβαζομαι με το μπλε.

Φυσικα υποστηριζει και esim για οποιον μπορει να ενδιαφερεται.

Δεν ξερω αν τωρα το εχουν στα σταντς των μεγαλων αλυσιδων. Τοτε το ειχαν μονο στην μαμα e-lenovo για να το δεις απο κοντα. Και μονο στο τιρκουαζ (Θεσσαλονικη).

Στα 350€ θεωρω η τιμη ειναι λουκουμι. Και σε σκρουτζ σκομη πιο κατω. Δεν θελω να ακουσω για poco μεχρι η Xiaomi να ξεπερασει τα κομπλεξ της και να δωσει καλυτερο λειτουργικο (ειχα και xiaomi 12). Στο motorola τουλαχιστον ο launcher ειναι τελειος και δεν εχεις αναγκη κανεναν τριτο που κι αυτος ομως θα επαιζε σωστα τα gestures.

Εγω το πηρα με ανταλλαγη συσκευης στον Κοτσοβολο, τους εδωσα στα 290 ευρω το asus zenfone 10 και τα υπολοιπα καρτα.

Έχω ακόμα το Xiaomi 12 είμαι ανάμεσα σε 3-4 συσκευές σκέφτομαι για το pro αλλά λίγο η υποστήριξη της Motorola και η κυρτή οθόνη...αν βρεις καμία ζελατίνα που κάθεται καλά στο 12 δεν βρήκα γράψε μια δεν ξέρω τι παίζει και με τα κυρτα τζάμια με uv 

9 ώρες πριν, doomgeorge said:

Έχω ακόμα το Xiaomi 12 είμαι ανάμεσα σε 3-4 συσκευές σκέφτομαι για το pro αλλά λίγο η υποστήριξη της Motorola και η κυρτή οθόνη...αν βρεις καμία ζελατίνα που κάθεται καλά στο 12 δεν βρήκα γράψε μια δεν ξέρω τι παίζει και με τα κυρτα τζάμια με uv 

Η υποστηριξη της motorola που πασχει; 3 updates πηρα παντως και ολα τρεχουν ρολοι.

Προς ωρας ειμαι με μεμβρανη υδροτζελ απο ali. Επειδη ξεκολλησε μισο χιλιοστο επανω και κατω,λογω κυρτοτητας στις μικρες πλευρες, εβγαλα την πρωτη και εβαλα την δευτερη την οποια εκοψα με ψαλιδι και σχεδον εκατσε τελεια τωρα (ηθελε μια τριχα ακομη κοψιμο). Δεν ξεκολλησε στο κυρτο μερος ουτε η πρώτη ουτε αυτη. Ειχα παει irepair οπου βαλαμε την μεμβρανη του 10ευρου αλλα επειδη στις γωνιες δεν καθισε ποτε, μου την εκαναν δωρο. Εκοψα τις ακρες και ολα οκ αλλα αφηνε μεγαλα ασχημα κενα. Στο xiaomi 12 οι μεμβρανες απο ali καθοταν καλα γιατι δεν ειχε κυρτοτητα πανω και κατω. τζαμι θες ακριβο και με uv και παλι σε κυρτη οθονη ειναι ρισκο,ασε που παχαινει πολυ. Με φθηνα μην μπλεξεις.

Υπ οψιν οτι το pro εχει ιδιες καμερες με το fusion.

Edited by r31134

8 ώρες πριν, r31134 said:

Η υποστηριξη της motorola που πασχει; 3 updates πηρα παντως και ολα τρεχουν ρολοι.

Προς ωρας ειμαι με μεμβρανη υδροτζελ απο ali. Επειδη ξεκολλησε μισο χιλιοστο επανω και κατω,λογω κυρτοτητας, εβγαλα την πρωτη και εβαλα την δευτερη την οποια εκοψα με ψαλιδι και σχεδον εκατσε τελεια τωρα (ηθελε μια τριχα ακομη κοψιμο). Δεν ξεκολλησε στο κυρτο μερος ουτε η πρώτη ουτε αυτη. Ειχα παει irepair οπου βαλαμε την μεμβρανη του 10ευρου αλλα επειδη στις γωνιες δεν καθισε ποτε, μου την εκαναν δωρο. Εκοψα τις ακρες και ολα οκ αλλα αφηνε μεγαλα ασχημα κενα. Στο xiaomi 12 οι μεμβρανες απο ali καθοταν καλα γιατι δεν ειχε κυρτοτητα πανω και κατω. τζαμι θες ακριβο και με uv και παλι σε κυρτη οθονη ειναι ρισκο,ασε που παχαινει πολυ. Με φθηνα μην μπλεξεις.

Υπ οψιν οτι το pro εχει ιδιες καμερες με το fusion.

Ευχαριστώ μετά από σκέψη και παρόλο ότι πιο πολύ μου άρεσε το Motorola και το honor θα πάω σε κάτι με flat οθόνη 

Επειδή το τσέκαρα τις προάλλες, είμαι στην αναβάθμιση ασφαλείας Ιουλίου ακόμα. Βέβαια, εφόσον δεν υπάρχουν bugs που επείγει να διορθωθούν, δεν θα έλεγα ότι είναι πρόβλημα αυτό. Οι εφαρμογές αναβαθμίζονται κανονικά, κανένα απολύτως πρόβλημα. Στην τελική, για ένα κινητό αυτής της αξίας, μια χαρά είναι τα όσα δοθούν σε αναβαθμίσεις, θεωρώ ότι δε χάθηκε ο κόσμος αν έρχονται ανά τρίμηνο ας πούμε..

Edited by tsimisde

7 minutes ago, tsimisde said:

Επειδή το τσέκαρα τις προάλλες, είμαι στην αναβάθμιση ασφαλείας Ιουλίου ακόμα. Βέβαια, εφόσον δεν υπάρχουν bugs που επείγει να διορθωθούν, δεν θα έλεγα ότι είναι πρόβλημα αυτό. Οι εφαρμογές αναβαθμίζονται κανονικά, κανένα απολύτως πρόβλημα. Στην τελική, για ένα κινητό αυτής της αξίας, μια χαρά είναι τα όσα δοθούν σε αναβαθμίσεις, θεωρώ ότι δε χάθηκε ο κόσμος αν έρχονται ανά τρίμηνο ας πούμε..

Περιεργο παντως. Εμενα με τα δυο απανωτα updates, ενα ενω ημουν Ισλανδια και αφου επεστρεψα, εχει παει στο επιπεδο ασφαλειας 1 Σεπτεμβριου.

1000007676.png

Edited by r31134

Εμένα η πιο πρόσφατη, είναι η V2VC35.33-132-6, την επόμενη δεν την έχω πάρει....

• 4 weeks later...

Σημερα σκαλιζοντας τις ρυθμισεις εντοπισα την ρυθμιση να μην υπαρχει προσβαση στην κουρτινα με κλειδωμενη οθονη. Νομιζω ετσι επρεπε να ειναι προρυθμισμενα ολα τα τηλεφωνα και να το εχουν ολα τα τηλεφωνα σαν ρυθμιση αλλα δεν ισχυει. 

Επισης αγορα τον γνησιο 68w φορτιστη ο οποιος ειναι πολυ κομπακτ για τη δυναμη του.

Κατα τ αλλα, το κινητο ειναι βουτυρο και απροβληματιστο.

ΥΓ. Απο 30% σε 80% σε 16-17 λεπτα περιπου. Πυραυλος

Edited by r31134

Παιδιά καλησπέρα. Πήρα και ‘‘γώ το κινητό για δεύτερο και μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος. Ειδικά για τα 220 € που έδωσα. Ερώτηση , ψάχνω θήκη με MagSafe , οι θήκες του edge pro θα κάνουν για το fusion ;

:D

6 ώρες πριν, vaggelis_grg said:

Παιδιά καλησπέρα. Πήρα και ‘‘γώ το κινητό για δεύτερο και μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος. Ειδικά για τα 220 € που έδωσα. Ερώτηση , ψάχνω θήκη με MagSafe , οι θήκες του edge pro θα κάνουν για το fusion ;

Oχι δεν κανουν γιατι εχουν μικροδιαφορες στο μεγεθος τα δυο κινητα.

Κάτοχος κι εγώ από τον Ιούλιο. 

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. 

Μπαταρία πάει πολύ καλά για την χρήση που κάνω. 12 ώρες hot-spot blue tooth κτλ μου βγάζει την ημέρα άνετα. Ακόμα και στο 20% να πέσει δεν ανησυχώ μήπως κλείσει στα καλά καθούμενα όπως την πατούσα με xiaomi. 

Προστασία δεν έχω βάλει πέρα από την μαμά θήκη. Δεν καταλαβαίνει τίποτα και κάνω εργοταξιακη χρήση. 

Απλά κάποιες φορές με ενοχλεί η curve οθόνη. 

Καλοδουλευτες οι συσκευες σας. Στα 220€ που επεσε ειναι εντελως κλεψιμο τιμη.

Το εχω ευχαριστηθει οσο κανενα αλλο που ειχα που μπορει να ηταν τουμπανα αλλα ολα απο κατι χαζο ειχαν να με εκνευριζουν ειδικα στα volte/wifi calling.

12 ώρες πριν, vaggelis_grg said:

Δες λιγο αυτες

€3.95 | Hot Case for Motorola Edge 60 Fusion Magsafe Cover For Moto Edge 60 Pro Matte Clear Magnetic Wireless Charge Shockproof Funda
https://a.aliexpress.com/_EIlhS3m

€5.65 | for Magsafe Magnetic Case for Motorola Edge 60 Pro 60 Fusion 50 Ultra G Stylus 5G Matte Shockproof Wireless Charging Hard Cover
https://a.aliexpress.com/_Ev8jhP6

Edited by r31134

• 2 weeks later...

Λογω επειγουσας αλλαγης της συσκευης συγγενικου μου προσωπου, θα του δωσω το fusion που εχω και θα παω στο pro που αυτες τις μερες παιζει στα 380€ και με επιστροφη 15% στον Γερμανο/Cosmote βγαινει 323€ συν 1 ετος εξτρα εγγυηση με 13€. Θα εχει κοστισει λιγοτερο απο οσο πηρα το fusion.

Θα συνεχισω και εδω και στο αντιστοιχο τοπικ του pro που δεν εχει πολλη κινηση. Και θα βλεπω απο πρωτο χερι τις διαφορες.

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα τωρινα motorola και τα προτεινω με καθε ευκαιρια.

Κατοχος απο σημερα του pro. Κατευθειαν του ηρθε αναβαθμιση για android 16.

Λιγο βαρυτερη συσκευη, το παχος μου φαινεται ιδιο. Η οθονη εχει λιγο μικροτερα bezels επανω και κατω.

Λιγο πιο θερμη αποχρωση του φλας. 

Ακομα σεταρω και αναβαθμιζω.

Edited by r31134