pavlidisc Δημ. December 3, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2025 Δεν φτάνει που μας έκοψαν τους φορτιστές, σε λίγο θα μας κόψουν και τις μπαταρίες και τα ηχεία...θα τα αγοράζουμε έξτρα! 😄😁 Το Air απευθύνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών. Προφανώς και είναι πείραμα. Απλά η Apple έχει τον τρόπο να το υποστηρίξει για κάποιο διάστημα, ενώ η Samsung το κατήργησε σε dt. Έχει και πειραματικό εξοπλισμό πάνω του όπως Apple modem, εκτυπωμένη θύρα φόρτισης, esim only πρώτη φορά στην Ευρώπη και σίγουρα και άλλα πράγματα που δεν ξέρουμε. Αυτός που ψάχνει το κάτι άλλο, θα το ρισκάρει. Αυτός που είναι παραδοσιακός, θα το προσπεράσει. Απλά πράγματα. Εξάλλου ποτέ η πρόοδος (η επόμενη τάξη πραγμάτων εάν το θέλετε αλλιώς) δεν στηριζόταν στους παραδοσακούς/συντηρητικούς. Για μένα είναι πολύ καλύτερο εγχείρημα από το Plus το οποίο αντικατέστησε. Το Air είναι ένα διαφορετικό Project (σε σχέση με το Plus που ήταν μια από τα ίδια). Επιμένω ότι είναι το πρωτοκλασάτο σε ποιότητα iPhone φέτος. Πιστεύω επίσης πώς από τους 10 που το χλευάζουν, τουλάχιστον οι 6-7 θα το λάτρευαν εάν συνυπήρχαν μαζί του 1-2 μήνες. Επίσης, μην το στήνετε απέναντι στο Pro Max. Το Pro Max είναι το Νο1 επιθυμητό προϊόν στον πλανήτη. Δεν μπορεί να σταθεί τίποτα δίπλα του. Είναι άδικη η σύγκριση. Το Air είναι ένα ΑΛΛΟ, ένα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ project. Άσχετα εάν πολλούς δεν τους καλύπτει. Α. Και άλλο επίσης : είναι το πρώτο iPhone που δεν έχει νούμερο. Λέγεται iPhone Air, και όχι iPhone 17 Air. Κρατήστε το και αυτό. 😎 Φίλε @lalakisσε ευχαριστούμε για της πληροφορίες που μας δίνεις. Η μπαταρία του τελικά δεν φαίνεται τόσο χάλια. Και μια γνωστή μου που το πήρε, αναφέρει ότι της κρατάει σχεδόν 2 μέρες, αλλά δεν κάνει βαριά χρήση. 1 Παράθεση iPhone 17 Pro Max - Apple Watch 10 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. December 3, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2025 11 minutes ago, pavlidisc said: Δεν φτάνει που μας έκοψαν τους φορτιστές, σε λίγο θα μας κόψουν και τις μπαταρίες και τα ηχεία...θα τα αγοράζουμε έξτρα! 😄😁 Το Air απευθύνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών. Προφανώς και είναι πείραμα. Απλά η Apple έχει τον τρόπο να το υποστηρίξει για κάποιο διάστημα, ενώ η Samsung το κατήργησε σε dt. Έχει και πειραματικό εξοπλισμό πάνω του όπως Apple modem, εκτυπωμένη θύρα φόρτισης, esim only πρώτη φορά στην Ευρώπη και σίγουρα και άλλα πράγματα που δεν ξέρουμε. Αυτός που ψάχνει το κάτι άλλο, θα το ρισκάρει. Αυτός που είναι παραδοσιακός, θα το προσπεράσει. Απλά πράγματα. Εξάλλου ποτέ η πρόοδος (η επόμενη τάξη πραγμάτων εάν το θέλετε αλλιώς) δεν στηριζόταν στους παραδοσακούς/συντηρητικούς. Για μένα είναι πολύ καλύτερο εγχείρημα από το Plus το οποίο αντικατέστησε. Το Air είναι ένα διαφορετικό Project (σε σχέση με το Plus που ήταν μια από τα ίδια). Επιμένω ότι είναι το πρωτοκλασάτο σε ποιότητα iPhone φέτος. Πιστεύω επίσης πώς από τους 10 που το χλευάζουν, τουλάχιστον οι 6-7 θα το λάτρευαν εάν συνυπήρχαν μαζί του 1-2 μήνες. Επίσης, μην το στήνετε απέναντι στο Pro Max. Το Pro Max είναι το Νο1 επιθυμητό προϊόν στον πλανήτη. Δεν μπορεί να σταθεί τίποτα δίπλα του. Είναι άδικη η σύγκριση. Το Air είναι ένα ΑΛΛΟ, ένα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ project. Άσχετα εάν πολλούς δεν τους καλύπτει. Α. Και άλλο επίσης : είναι το πρώτο iPhone που δεν έχει νούμερο. Λέγεται iPhone Air, και όχι iPhone 17 Air. Κρατήστε το και αυτό. 😎 Φίλε @lalakisσε ευχαριστούμε για της πληροφορίες που μας δίνεις. Η μπαταρία του τελικά δεν φαίνεται τόσο χάλια. Και μια γνωστή μου που το πήρε, αναφέρει ότι της κρατάει σχεδόν 2 μέρες, αλλά δεν κάνει βαριά χρήση. Σίγουρα είναι πολύ σωστά όλα αυτά που λες αλλά το θέμα είναι ποιος θα δώσει 1200€ για πείραμα Η έλλειψη SIM δεν είναι ακόμα σε τόσο προχωρημένο στάδιο για να δίνει αποδεκτή. Θα γίνει όμως σε λίγο καιρό σίγουρα από όλους Η πιο μικρή μπαταρία εντάξει είναι το μέγεθος που την περιορίζει και ας πούμε ότι κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα Το Apple modem εντάξει δεν έχουμε άμεση σχέση γιατί αν γίνεται η δουλειά μας δεν υπάρχει πρόβλημα Η έλλειψη ηχείου όμως; Άλλο πράγμα το ακουστικό άλλο το ηχείο μην τα συγχέουμε και συμφωνούμε με την κατάργηση Και το iPhone 6 και 6s θυμάστε τι πάχος είχε ήταν εξαιρετικά λεπτό αλλά είχε όλα τα απαραίτητα. Έχουν βάλει μέσα στην οθόνη 10 αισθητήρες και δεν μπορούσαν να χωρέσουν ένα ηχείο στην κάτω πλευρά του σασί; Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalakis Δημ. December 3, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2025 (edited) To Air ειναι κλασσικη apple, form over function. Μεχρι χθες ειχε στανταρ 8 γιγα μνημη σε προ μοντελα. Μεχρι χθες ειχε στανταρ 256 γιγα σκληρους σε λαπτοπ, και 64 σε κινητα ταμπλετ. H τιμη του ειναι ακομα πιο κλασσικη apple για κατι που θεωρει πρωτοποριακο. Ωστοσο... ...δεν τραβαμε ολοι φωτογραφιες ολη την ωρα, οτι δουμε μπροστα μας, απο ολες τις πιθανες γωνιες και προοπτικες. ...δεν βλεπουμε ταινιες σε μινιον οθονες και οταν το κανουμε δεν εχουμε την απαιτηση να ακουμε και με ατμος. ...δεν εχουμε screen on time 24/7 για να κουβαλαμε φορτιστες και power bank για οταν παμε στο περιπτερο. Αντιθετως, μας αρεσει να εχουμε μια φωτεινη 120Hz οθονιτσα για το λιγο που την κοιταμε, μια καμερουλα να βγαλουμε καμμια αναμνηστικη και ενα ηχειακι για οταν βαριομαστε να το κραταμε στο αυτι. Περισσοτερο μας αρεσει το οικοσυστημα, και το design.... δεν το γραφουν οι συσκευες το "design in California" για να το μπερδεψουμε με το "made in", ξερουμε οτι περνουμε κινεζια. Για ολα τα παραπανω, τωρα που το σκεφτομαι.... δεν μου φαινεται και τοσο ακριβο.... 😇 λες και ειναι custom made για μενα 🤣 Edited December 3, 2025 by lalakis 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. December 3, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2025 (edited) 13 minutes ago, lalakis said: Ωστοσο... ...δεν τραβαμε ολοι φωτογραφιες ολη την ωρα, οτι δουμε μπροστα μας, απο ολες τις πιθανες γωνιες και προοπτικες. ...δεν βλεπουμε ταινιες σε μινιον οθονες και οταν το κανουμε δεν εχουμε την απαιτηση να ακουμε και με ατμος. ...δεν εχουμε screen on time 24/7 για να κουβαλαμε φορτιστες και power bank για οταν παμε στο περιπτερο. ...έτσι... ...έτσι... ...έτσι... ....δεν ακούμε όλοι μουσική από τα ηχεία του κινητού. Προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ. Εάν θέλω να ακούσω μουσική, ή ακουστικά ή εξωτερικό ηχείο. 13 minutes ago, lalakis said: Για ολα τα παραπανω, τωρα που το σκεφτομαι.... δεν μου φαινεται και τοσο ακριβο.... 😇 λες και ειναι custom made για μενα 🤣 Εσύ δικός μου είσαι... Μα τους λέω, το iPhone το πουλάνε τζάμπα! ΑουΕαουΑαουουουΕΕΕΕουουουο.... Κάτσε...μισό...μην φωνάζετε ρε παιδιά. Πηγαίνεις σούπερ και για 5 πράγματα πληρώνεις 70€. Πας κάθε εβδομάδα. 12 μήνες. 70€x4x12 = 3.360€ σε έναν χρόνο. Μα το iPhone κάνει 1.500€ και βαστάει αέρα μια 5ετία!!!! Και όταν θα έρθει η ώρα για αλλαγή θα το πουλήσεις και 200€. Ενώ τα πράματα του σούπερ...πάνε...την έκαναν...αποχέτευση. Ε είναι τζάμπα το iPhone ή δεν είναι;;;;😁 Edited December 3, 2025 by pavlidisc Παράθεση iPhone 17 Pro Max - Apple Watch 10 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. December 3, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 3, 2025 4 ώρες πριν, pavlidisc said: ...έτσι... ...έτσι... ...έτσι... ....δεν ακούμε όλοι μουσική από τα ηχεία του κινητού. Προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ. Εάν θέλω να ακούσω μουσική, ή ακουστικά ή εξωτερικό ηχείο. Εσύ δικός μου είσαι... Μα τους λέω, το iPhone το πουλάνε τζάμπα! ΑουΕαουΑαουουουΕΕΕΕουουουο.... Κάτσε...μισό...μην φωνάζετε ρε παιδιά. Πηγαίνεις σούπερ και για 5 πράγματα πληρώνεις 70€. Πας κάθε εβδομάδα. 12 μήνες. 70€x4x12 = 3.360€ σε έναν χρόνο. Μα το iPhone κάνει 1.500€ και βαστάει αέρα μια 5ετία!!!! Και όταν θα έρθει η ώρα για αλλαγή θα το πουλήσεις και 200€. Ενώ τα πράματα του σούπερ...πάνε...την έκαναν...αποχέτευση. Ε είναι τζάμπα το iPhone ή δεν είναι;;;;😁 Πολύ απλά όχι γιατί προσπαθεί τις βασικές ελλείψεις να τις κάνει να μοιάζουν με καινοτομία Εντάξει είπαμε λατρεύουμε Apple αλλά όχι κι έτσι Ένα iPhone 17 με αυτό το πάχος θα ήταν καινοτομία και κάτι που θα έλεγε όλος ο κόσμος μπράβο Εγώ αποσυναρμολογήσει τα προηγούμενα χρόνια πολλά κινητά. Υπάρχει χώρος να παίξουν μπάλα δεν είναι θέμα χώρου. Απλά πάρε φέτος iPhone air 1200€ Του χρόνου πάρε iPhone air 2 με 2 κάμερες 1200€ Τον μεθεπόμενο χρόνο πάρε iPhone air pro με 2 κάμερες και stereo ήχο (άκου ρε φίλε stereo ήχο φοβερό) 1399€ και πάει λέγοντας... Καινοτομία Δεν έχουμε καταλάβει πλέον ότι τα κινητά των 500-600€ είναι Β κατηγορίας και ότι μας κοροϊδεύουν; Από τότε που κατάργησαν τους φορτιστές και τα ακουστικά εγώ σπίτι πάντως έχω περισσότερα και καλώδια και ανταπτορες και φορτιστές Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. December 4, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2025 (edited) 8 ώρες πριν, Tasos19s said: Δεν έχουμε καταλάβει πλέον ότι τα κινητά των 500-600€ είναι Β κατηγορίας και ότι μας κοροϊδεύουν; Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα 500-600€ κινητά Β κατηγορίας. Ούτε στα 1.500€ κινητά Α κατηγορίας. Αυτά δεν σε αναγκάζει κανείς να τα αγοράσεις. Το πρόβλημα βρίσκεται στα προϊόντα πρώτης ανάγκης τα οποία καταναλώνεις σχεδόν καθημερινά. Δηλαδή νιώθεις ότι σε κοροϊδεύει η Apple ή η Samsung (ή κάθε άλλη) η οποία σου προσφέρει ένα προϊόν 1.500€ το οποίο δεν το έχεις ανάγκη. Και δεν νιώθεις ότι σε κοροϊδεύει η γαλοπούλα που από 3€ πήγε στα 12€ ή το γάλα ή το ψωμί ή τα άλλα 100 πράγματα που καταναλώνεις κάθε μέρα και είναι είδη πρώτης ανάγκης; Βλέπουμε τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Κοινώς διαφωνούμε. Το ένα προϊόν είναι επιλογή σου εάν θα το πάρεις ή όχι και μπορεί να σε καλύψει 5-6 χρόνια. Το άλλο προϊόν είναι είδος πρώτης ανάγκης και το καταναλώνεις κάθε μέρα. Βάλτα κάτω και θα δείς ότι το 2ο είναι σε κόστος 10 φορές πάνω από το 1ο. Και σταματάω εδώ γιατί το ξεφύγαμε το θέμα. Ο καθένας καταναλώνει τα χρήματά του όπως νομίζει και ανάλογα με τις προτεραιότητές του. Προσωπικά, δεν αισθάνομαι ότι με κοροϊδεύει η Apple ή η Samsung, οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να μην είναι καν στο οπτικό μου πεδίο, χωρίς να επηρεάζουν την ζωή μου και την ποιότητά της. Νιώθω εντελώς ηλίθιος όμως όταν δίνω 8€ για 10 κουταλιές Merenda. Και παντελώς φοβισμένος όταν δίνω 2€ για ψωμί. Αυτά. 😎 Υ.Γ Τα υπόλοιπα περί ηχείων καμερών κλπ...είναι θέμα επίσης του καθενός. Για εσένα είναι must, για εμένα είναι "τί είχαμε τί χάσαμε"...και πάει λέγοντας. Edited December 4, 2025 by pavlidisc 3 Παράθεση iPhone 17 Pro Max - Apple Watch 10 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. December 4, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2025 2 ώρες πριν, pavlidisc said: Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα 500-600€ κινητά Β κατηγορίας. Ούτε στα 1.500€ κινητά Α κατηγορίας. Αυτά δεν σε αναγκάζει κανείς να τα αγοράσεις. Το πρόβλημα βρίσκεται στα προϊόντα πρώτης ανάγκης τα οποία καταναλώνεις σχεδόν καθημερινά. Δηλαδή νιώθεις ότι σε κοροϊδεύει η Apple ή η Samsung (ή κάθε άλλη) η οποία σου προσφέρει ένα προϊόν 1.500€ το οποίο δεν το έχεις ανάγκη. Και δεν νιώθεις ότι σε κοροϊδεύει η γαλοπούλα που από 3€ πήγε στα 12€ ή το γάλα ή το ψωμί ή τα άλλα 100 πράγματα που καταναλώνεις κάθε μέρα και είναι είδη πρώτης ανάγκης; Βλέπουμε τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Κοινώς διαφωνούμε. Το ένα προϊόν είναι επιλογή σου εάν θα το πάρεις ή όχι και μπορεί να σε καλύψει 5-6 χρόνια. Το άλλο προϊόν είναι είδος πρώτης ανάγκης και το καταναλώνεις κάθε μέρα. Βάλτα κάτω και θα δείς ότι το 2ο είναι σε κόστος 10 φορές πάνω από το 1ο. Και σταματάω εδώ γιατί το ξεφύγαμε το θέμα. Ο καθένας καταναλώνει τα χρήματά του όπως νομίζει και ανάλογα με τις προτεραιότητές του. Προσωπικά, δεν αισθάνομαι ότι με κοροϊδεύει η Apple ή η Samsung, οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να μην είναι καν στο οπτικό μου πεδίο, χωρίς να επηρεάζουν την ζωή μου και την ποιότητά της. Νιώθω εντελώς ηλίθιος όμως όταν δίνω 8€ για 10 κουταλιές Merenda. Και παντελώς φοβισμένος όταν δίνω 2€ για ψωμί. Αυτά. 😎 Υ.Γ Τα υπόλοιπα περί ηχείων καμερών κλπ...είναι θέμα επίσης του καθενός. Για εσένα είναι must, για εμένα είναι "τί είχαμε τί χάσαμε"...και πάει λέγοντας. Δεν τρώω γαλοπούλα ούτε γάλα ούτε merenda αλλά ούτε και ψωμί Συμφωνούμε πιστεύω πάρα διαφωνούμε Μας κοροϊδεύουν όλοι δεν είναι μυστικό αυτό. Είμαστε πρόβατα όμως και τους στηρίζουμε και αφού πουλάνε άρα θεωρούν ότι κάνουν κάτι σωστά κι έτσι συνεχίζουν Εγώ ή εσύ δεν μπορούμε να αλλάξουμε την αγορά Από την στιγμή που τα πλεκτά τσαντάκια μεταφοράς iPhone στα 250€ εξαντλήθηκαν τι να περιμένει κανείς μετά από την σημερινή κοινωνία; 1 1 Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sneakysneaky Δημ. December 7, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2025 Το iPhone air είνα,ι όπως προειπωθηκε , ο ορισμός της φιλοσοφίας των προϊόντων Apple επι Steve jobs. Όταν βγήκε το MacBook Air, επρόκειτο για ένα όμορφο λάπτοπ με μέτρια απόδοση , χωρίς dvd drive (για τότε σκάνδαλο) και με τιμή ακριβή για τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά του. Αυτό χαρακτήριζε πλείστα προϊόντα της Apple (πχ cube) και ήταν πάντα σημείο κριτικής. Το ένα ηχείο δεν με ενοχλεί προσωπικά, δεν μπορώ να ακούσω μουσική από ηχείο κινητού όσο καλό και να είναι (για κινητό). Δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικά χαρακτηριστικά, αλλά μην θεωρούμε ότι η Apple κοροϊδεύει με αυτό το προϊόν. Είναι ακριβως το προϊόν που χαρακτηρίζει την φιλοσοφία της . 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. December 7, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2025 4 minutes ago, sneakysneaky said: Το iPhone air είνα,ι όπως προειπωθηκε , ο ορισμός της φιλοσοφίας των προϊόντων Apple επι Steve jobs. Όταν βγήκε το MacBook Air, επρόκειτο για ένα όμορφο λάπτοπ με μέτρια απόδοση , χωρίς dvd drive (για τότε σκάνδαλο) και με τιμή ακριβή για τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά του. Αυτό χαρακτήριζε πλείστα προϊόντα της Apple (πχ cube) και ήταν πάντα σημείο κριτικής. Το ένα ηχείο δεν με ενοχλεί προσωπικά, δεν μπορώ να ακούσω μουσική από ηχείο κινητού όσο καλό και να είναι (για κινητό). Δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικά χαρακτηριστικά, αλλά μην θεωρούμε ότι η Apple κοροϊδεύει με αυτό το προϊόν. Είναι ακριβως το προϊόν που χαρακτηρίζει την φιλοσοφία της . Ο λεπτός σχεδιασμός ήταν ναι αλλά επιμένω το 6-6s είχε τα πάντα Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sneakysneaky Δημ. December 7, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2025 To iphone 6 και 6s είναι mono ηχείο πάντως... Αλλά θα συμφωνήσω ότι ήταν κινητά από κάποιες απόψεις. Δεν λέω ότι το air αξίζει. Λέω ότι συμβαδίζει με τις προτεραιότητες της apple από τότε που ο jobs γύρισε την δεκαετία του 90. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tasos19s Δημ. December 7, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2025 1 ώρα πριν, sneakysneaky said: To iphone 6 και 6s είναι mono ηχείο πάντως... Αλλά θα συμφωνήσω ότι ήταν κινητά από κάποιες απόψεις. Δεν λέω ότι το air αξίζει. Λέω ότι συμβαδίζει με τις προτεραιότητες της apple από τότε που ο jobs γύρισε την δεκαετία του 90. Εννοώ ότι είχαν κάτω ηχεία κανονικά όχι ακουστικό μόνο Παράθεση Nokia 8800 Scirocco Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts