Jump to content

Συζητηση για το insomnia.gr

karib
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το insomnia.gr, καλώς ή και κακώς, δεν χρειαζεται συστασεις, καθως ειναι απο τα πλεον γνωστα ελληνικά φορουμς.

Ανοιξα αυτο το θεμα να συζητησουμε οτι νομιζουμε γι'αυτο το φορουμ, γιατι υποπτευομαι οτι αν το ανοιγα στο ιδιο το φορουμ, δεν θα το αφηναν.

---

Για να ξεκινησω πρωτος, εγω εχω καλες και κακες εντυπωσεις απο το insomnia.

Οι καλες ειναι θετικοτατες. Αλλα τα τελευταια χρονια, οι αρνητικες εντυπωσεις ειναι δραματικα πολλες, και αναρωτιεμαι γιατι χαλαει τοσο.

Δεν θα ασχολουμουν καν, αν υπηρχε αλλου, το πληθος των μελων, για Ελλαδα μιλαω παντα, που υπαρχει εκει. 

Το feedback που παιρνεις, ειδικα και για πραγματα που ισχυουν εντος Ελλαδας, ειναι τρομερο.

Με εχει βοηθησει παρα πολυ, σε διαφορα θεματα, στη ζωη μου θα ελεγα, πραγματα που εχω συζητησει εκει. Σπουδες, υπολογιστες, μικρες τεχνικες εργασιες, οτιδηποτε!

Αλλα!

Οι moderators δειχνουν ασυστολη παλαβωμαρα, οι τυποι πρεπει να ειναι τρελελε, αν σε αποψη που εκφερεις, υπαρχει παραμικρη νυξη ή υπονοια περι 'πολιτικων ζητηματων'. Οι τυποι κατι πρεπει να παιρνουν. Γιατι, χωρις να πολιτικολογω, εξαλλου σχεδον σε κανενα φορουμ δεν επιτρεπονται πολιτικα, δεν μπορει να μιλαμε διαρκως με συμφραζομενα, οταν πολλα ζητηματα των ζωων μας, ειναι καθαρα πολιτικες αποφασεις. Πχ τιμες ρευματος, νεες ταυτοτητες, πολεμοι γυρω μας κλπ. Δεν μπορει, αν υπαρχει ενα θεμα, να μιλας για την ταμπακιερα, διχως το εσωτερικο. 

Γενικως φαινονται πολυ αρπαγμενοι, με ζητηματα καταγγελιων, αναφορων κλπ. 

Θεωρω οτι την εχουν δει γενικως. Το πλεον τρελο, ειναι οτι πλεον, για να στειλεις pm, θελουν να δηλωσουν το κινητο σου τηλεφωνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δηλαδη, μηπως να στειλω και αντιγραφο ταυτοτητας για συμμετοχη σε ενα....φορουμ;

Τα θεωρω τρελες απαιτησεις, οταν ειμαι γραμμενος σε ΔΕΚΑΔΕΣ φορουμ ανα την υφηλιο, επι ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, και πουθενα δεν ειναι τοσο 'σατραπηδες' ειναι ζητανε -ακουσον ακουσον- κινητο τηλεφωνο.

Εχω μιλησει εκει και με αλλους συμφορουμιτες, επισης δυσαρεστημενοι για ολα αυτα. Και θα πει κανεις το κλασικο, και ισχυει, 'δεν σε αναγκασε κανεις να εισαι εκει', σωστο και δεν αντιλεγω, και φυσικα οι ιδιοκτητες ενος φορουμ θετουν τους ορους, τους δεχεσαι και μενεις ή δεν τους δεχεσαι και φευγεις. Ας μην μιλαμε για τα προφανη λοιπον.

Εγω δεν θα ασχολουμουν μαζι τους, αν ειχα βρει αλλου σε ελληνικο φορουμ, τον πλουτο των πληροφοριων που εχει εκει. Δυστυχως, αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Απο την αλλη ομως, η συμμετοχη εκει, ειναι σαν να ειναι ο απολυτος big brother που περιμενει να κανει το λαθος και να σου βαλει 'ποινη', επειδη τολμησες να πεις αποψη που δεν συμφωνει, με το εκαστοτε καθε φορα, επισημο αφηγημα. Οι τυποι ειναι βασιλικοτεροι του βασιλεως, και ειναι για εμενα αδιανοτητο, οταν εκφραζεσαι κοσμια και ευγενικα, και απλα λες κατι που αφορα γενικες πολιτικες ή κυβερνητικες αποφασεις (οπως ειπα, τιμες ρευματος, πολεμος, ταυτοτητες κλπ), να ειναι με την χατζαρα.

Τα ιδια θεματα, σε μικροτερο βαθμο, τα συζηταμε με τον ενα ή αλλο τροπο, εστω εμβολιμα, κι εδω, στο myphone, ποτε ομως, ουτε ενιωσα, ουτε ειδα, τιποτε αρπαγμενους χρηστες ή mods τρελαμενους να βγαινουν γυρα και να το παιζουν αστυνομοκρατια. Και ενα μεγαλο μπραβο στο myphone γι'αυτο, γιατι πρεπει να ξεχωριζουμε, τι σημαινει ελευθερια εκφρασης, και κοσμια ελευθερη συζητηση.

---

Περιμενω τις δικες σας αποψεις για το συγκεκριμενο φορουμ, που πιστευω οτι οι περισσοτεροι εδω ειστε εγγεγραμμενοι και εκει. Ειμαι σιγουρος οτι η συζητηση εδω, θα ειναι πολυ χρησιμη!

• 3 weeks later...

Κακώς άνοιξες θέμα, ειδικά για ένα φόρουμ που έχει «μολυνθεί» από Woke και Πολιτική Ορθότητα, ιούς.

Θέλουμε την Τσίπρα!

ανθρωπινη νοηση χρειαζεται.Αμα λειτουργουσαμε με λιγο μυαλο,δεν θα υπηρχαν κατι τετοιοι.

Τα forums αρχίζουν και ξεφτίζουν κάπως. Δεν ξέρω τι γίνεται έξω αλλά εδώ έχουν μείνει κάποιοι δεινόσαυροι και κολλημένοι. Έχω σταματήσει να γράφω σε μερικά γι' αυτό το λόγο. Υπάρχουν μερικοί που το νομίζουν τσιφλίκι τους και προσβάλλουν αδιακρίτως.

Πχ υπάρχει τύπος σε γνωστό τεχνολογικό forum που μάλλον δεν έχει προσωπική ζωή και γράφει δεκάδες μηνύματα τη μέρα κάνοντας ότι παράπονο μπορείτε να φανταστείτε. Αφού κάποια στιγμή άρχισαν να αναρωτιόνται μήπως έβαζαν λεφτά να του αγοράσουν νέο εξάρτημα γιατί έβριζε που είχε σταματήσει η υποστήριξη του.

Άλλος υποστήριζε ότι ζούμε σε ουτοπία και δεν πρέπει να αλλάξουν κάποιοι νόμοι. Δε μιλάμε για θανατική ποινή αλλά για κάτι καθημερινό που σε ΌΛΑ τα υπόλοιπα κράτη ισχύει. Του εξηγούσαμε ότι είναι λάθος και έχει αλλάξει η κοινωνία αλλά επέμενε.

Κακώς χαλάμε τη ζαχαρένια μας με τέτοια άτομα. Κάνεις μια διαγραφή και γεια σας. Ευτυχώς το διαδίκτυο είναι άπειρο και κάπου θα βρεις άκρη.

Θεωρητικά, τα φόρουμ είναι το... καλύτερο στέκι του Internet, αφού μπορεί να βρεις ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα.

Πάντα, σε κάθε φόρουμ, θα υπάρχει κάποιος πολυλογάς που γράφει και απαντάει συνεχώς και ικανοποιεί την ματαιοδοξία του με τα χιλιάδες ποστ (π.χ στο ακατανόμαστο, κάποιος που έγινε και admin είχε απαντήσει  πάνω από 5-6 φορές σε topics τύπου «πως καθαρίζω την LCD»!!

Και θα υπάρχει και ο κομπλεξικός, που ειρωνεύεται τους πάντες, γιατί αυτός είναι ανώτερος και cool.

Πραγματικά απορείς με μερικούς, πως έχουν τόσο χρόνο να διαβάζουν φόρουμ και να απαντάνε με ρυθμό πολυβόλου..

Το χειρότερο όμως, είναι η λογοκρισία από τους admin, που ακολουθούν κατά πόδας τις προσταγές της Πολιτικής Ορθότητας, σαν άλλη ΜΚΟ.

Σε ξένο φόρουμ είχαν φτάσει να κάνουν ban ή να σβήνουν topic, απλά και μόνο αν κάποιος αναφερόταν σε είδη προγραμμάτων που χρησιμοποιούσαμε όλοι για αντιγραφές, p2p και λοιπά.

Edited by BASSstarlet

Θέλουμε την Τσίπρα!

On 14/9/2025 at 7:48 ΜΜ, BASSstarlet said:

Κακώς άνοιξες θέμα, ειδικά για ένα φόρουμ που έχει «μολυνθεί» από Woke και Πολιτική Ορθότητα, ιούς.

Ακριβως αυτο!!!!!! Βασιλικοτεροι του βασιλεως. Αρρωστια! Δεν τολμας να πεις αντιθετη αποψη! Δικτατορια κανονικη, οταν σε ενα φορουμ, θα επρεπε να πεις την αποψη σου ελευθερα και δημοκρατικα, χωρις να προσβαλεις αλλους φυσικα, αλλα εκει, οτι δεν ειναι συμφωνο με το εκαστοτε 'επισημο αφηγημα', αυτοματως σε στοχοποιουν. 

Κυριολεκτικα, οπως το ειπες. Εχουν μολυνθει, απο woke και πολιτικη ορθοτητα.

15 ώρες πριν, BASSstarlet said:

Το χειρότερο όμως, είναι η λογοκρισία από τους admin, που ακολουθούν κατά πόδας τις προσταγές της Πολιτικής Ορθότητας, σαν άλλη ΜΚΟ.

Ετσι ακριβως.

Ακομη και αν παραθετεις επιχειρηματα, αν δεν ειναι συμφωνα με την πολιτικη ορθοτητα και το εκαστοτε επισημο αφηγημα, σε στοχοποιουν. 

Edited by karib