therock Δημοσιεύτηκε June 3, 2025 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 3, 2025 Από όσο ξέρω τα flagship των κυρίαρχων εταιριών είναι αδιάβροχα απλά δε το διαφημίζουν για να μην έχουν μπελάδες. Εν πάση περίπτωση τώρα το Σάββατο είχα πάει παραλία. Εννοείται δε το βουτάω μέσα, γιατί συν τις άλλοις το θσλασσινο Νέρο έχει το αλάτι που μπορεί να προκαλέσει διάφορες διαβρώσεις. Εδώ όμως είναι το ζουμί τώρα. Έκανα βουτιές από ένα σημείο γύρω στα 3 μέτρα, και προσπαθούσα να τραβήξω βίντεο. Βέβαια παταγες και εννοείται κράταγα το κινητό έξω από το νερό. Το νερό όμως που πετάγονταν έπεφτε πάνω του, με αποτέλεσμα να μου κόβει και το βίντεο χωρίς να πατάω εγώ κάτι. Με την τρίτη προσπαθεία κατάφερα να ψευτοτραβήξω αυτό που ήθελα και έπειτα σταμάτησα τις προσπάθειες. Σκούπισα την οθόνη απονπιτσιλιες με τη πετσέτα και το άφησα μετά ήσυχο μέχρι να φύγω Μετά άρχισαν τα moisture detected, don't charge your phone or dry it out with a dryer or fan with cool air και τέτοια. Και όντως τη πρώτη μέρα έκανα ασύρματη φόρτιση για να ναι σίγουρος. Την άλλη μέρα το βράδυ με φόρτιστη κανονικά γιατί είχε σταματήσει να βγάζει το μύνημα. Σήμερα (τρίτη) πάω να φορτίσω, δεν αναγνωρίζε καν τη φόρτιση. Βγάζω φορτιστή δοκιμάζω άλλο φορτιστή με από καλώδιο, και μου πετάει foreign object detected unplug immediately και πάλι τα γνωστά. Κάτσε ρε σεις είναι δυνατόν να έχει μαζέψει υγρασία και να την έχει κρατήσει από το Σάββατο, η οποία προκλήθηκε από Πιτσιλιες, ούτε καν να βουτήξω το κινητό στο νερό? Εν πάρει περίπτωση τώρα τι κάνω? Το ξαναβάλα πάλι ασύρματη φόρτιση αλλά με κουφανε αυτό με υγρασίας τρεις μέρες ύστερα και να μη διαβάζει το φορτιστή Παράθεση Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι http://www.aeginahomes.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sbxgr Δημ. June 3, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2025 (edited) Φίλε μου θα πάρεις ισοπροπυλικη αλκοόλη και θα βάλεις σταγονες στην θύρα φόρτισης έπειτα με μια οδοντόβουρτσα θα την καθαρίσεις καλά και είσαι κομπλέ.. λογικά μάζεψε οξείδωση στο σημείο με τα pin της θύρας για αυτό στο κάνει αυτό.. Οπότε μην αγχώνεσαι και να θυμάσαι πάντα αν πέσει θαλασσινό νερό ξεπλένεις με εμφιαλωμένο ή ακόμα καλύτερα με απιοπνευσμένο ισχύει και για τα smartwatch .. 1 minute ago, sbxgr said: Φίλε μου θα πάρεις ισοπροπυλικη αλκοόλη και θα βάλεις σταγονες στην θύρα φόρτισης έπειτα με μια οδοντόβουρτσα θα την καθαρίσεις καλά και είσαι κομπλέ.. λογικά μάζεψε οξείδωση στο σημείο με τα pin της θύρας για αυτό στο κάνει αυτό.. Edited June 3, 2025 by sbxgr 1 Παράθεση P30 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
therock Δημ. June 3, 2025 Author Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2025 (edited) Σε ευχαριστώ φίλε μου. Ναι είδα κάτι βιντεάκια και λέγανε αυτό το πράγμα. Ελπίζω να είναι απλό και να καθαρίσω έτσι γιατί με αγχώσε. Με ένα φακό που έφεξα φαίνεται ότι έχει κάνει ένα κιτρινακι σε ένα σημείο Edited June 3, 2025 by therock Παράθεση Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι http://www.aeginahomes.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sbxgr Δημ. June 3, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2025 49 minutes ago, sbxgr said: Ναι έχει οξείδωση… Όλα θα πάνε καλά μην αγχώνεσαι .. περιμένω νέα σου .. 1 Παράθεση P30 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EricssonyFan Δημ. June 3, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2025 Ας κάνω και λίγο πλάκα.. Μόλις φτιάξει βάλτο κατευθείαν σε αγγελία και γράψε ότι είναι σε άριστη κατάσταση κλπ κλπ να το ξεφορτωθείς πριν σου ξαναβγάλει πρόβλημα. Τα κλασσικά, ξέρεις εσύ.. 😛 Ευχαριστούμε πάντως που μοιράστηκες την εμπειρία σου. Εγώ καμία φορά ξεπλένω το s23 ultra κάτω από την βρύση, πότε δεν έβγαλε κάτι τέτοιο στην οθόνη που να λέει για θύρα και τέτοια. Βέβαια δεν το βάζω να φορτίσει κατευθείαν αλλά αφού στεγνώσει. Θα ήθελα να μάθω πάντως για την οθόνη του s24 ultra σου αν εχεις προστατευτικο οθόνης, και αν με το αντηλιακό και την χρήση εχεις παρατηρησει στην οθόνη ψεγάδια, ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gorge Δημ. June 4, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2025 11 ώρες πριν, therock said: Από όσο ξέρω τα flagship των κυρίαρχων εταιριών είναι αδιάβροχα απλά δε το διαφημίζουν για να μην έχουν μπελάδες. Εν πάση περίπτωση τώρα το Σάββατο είχα πάει παραλία. Εννοείται δε το βουτάω μέσα, γιατί συν τις άλλοις το θσλασσινο Νέρο έχει το αλάτι που μπορεί να προκαλέσει διάφορες διαβρώσεις. Εδώ όμως είναι το ζουμί τώρα. Έκανα βουτιές από ένα σημείο γύρω στα 3 μέτρα, και προσπαθούσα να τραβήξω βίντεο. Βέβαια παταγες και εννοείται κράταγα το κινητό έξω από το νερό. Το νερό όμως που πετάγονταν έπεφτε πάνω του, με αποτέλεσμα να μου κόβει και το βίντεο χωρίς να πατάω εγώ κάτι. Με την τρίτη προσπαθεία κατάφερα να ψευτοτραβήξω αυτό που ήθελα και έπειτα σταμάτησα τις προσπάθειες. Σκούπισα την οθόνη απονπιτσιλιες με τη πετσέτα και το άφησα μετά ήσυχο μέχρι να φύγω Μετά άρχισαν τα moisture detected, don't charge your phone or dry it out with a dryer or fan with cool air και τέτοια. Και όντως τη πρώτη μέρα έκανα ασύρματη φόρτιση για να ναι σίγουρος. Την άλλη μέρα το βράδυ με φόρτιστη κανονικά γιατί είχε σταματήσει να βγάζει το μύνημα. Σήμερα (τρίτη) πάω να φορτίσω, δεν αναγνωρίζε καν τη φόρτιση. Βγάζω φορτιστή δοκιμάζω άλλο φορτιστή με από καλώδιο, και μου πετάει foreign object detected unplug immediately και πάλι τα γνωστά. Κάτσε ρε σεις είναι δυνατόν να έχει μαζέψει υγρασία και να την έχει κρατήσει από το Σάββατο, η οποία προκλήθηκε από Πιτσιλιες, ούτε καν να βουτήξω το κινητό στο νερό? Εν πάρει περίπτωση τώρα τι κάνω? Το ξαναβάλα πάλι ασύρματη φόρτιση αλλά με κουφανε αυτό με υγρασίας τρεις μέρες ύστερα και να μη διαβάζει το φορτιστή Το διαφημίζουν οτι ειναι αδιαβροχο (σε γλυκο νερο). Εξου και το ip rating που εχει. Αυτο που λες ειναι νορμαλ, το νερο μπορει να πατησει διαφορα στην οθονη οσο ειναι ανοικτη, ετσι και εσενα σου εκλεινε το βιντεο. Απολυτα φυσιολογικο να σου λεει οτι εχει υγρασια στο βυσμα. Τωρα για το μετα, θα ελεγα οτι αν δεν το ξεπλυνες με νερο μετα απο την επαφη με το αλατι, θα εχει αλατι στις επαφες ή ακομα χειροτερα οξείδωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
therock Δημ. June 4, 2025 Author Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2025 15 ώρες πριν, sbxgr said: 16 ώρες πριν, sbxgr said: Ναι έχει οξείδωση… Όλα θα πάνε καλά μην αγχώνεσαι .. περιμένω νέα σου .. Το πηγα γερμανο, του ριξαν μπροστα μου ισοπροπυλικο και το τριψαν με ενα απαλο βουρτσακι, εγινε καθαρισμος αλλα εξακολουθει ακομα και πεταει αυτο το μυνημα. Τωρα μου ειπαν το βαλαν σε ενα ειδικο φορυνακι που τραβαει την υγρασια και θα του δουμε σε κανα τεταρτο αν με αυτο καθαρισε Επισης δοκιμασα και κατι που διαβασα στο ιντερνετ να κανεις clear την usb cache, σε περιπτωση που το σφαλμα ειναι λογω του οτι κατι μπλοκαρε απο εκει, αλλα ουτε αυτο βοηθησε Δε ξερω πολυ φοβαμαι, μηπως με τις κανα δυο φορτισεις που του κανα μεχρι να βγαλει το μυνημα, μηπως βραχυκυκλωσε και εσκασε καμια ασφαλεια Παράθεση Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι http://www.aeginahomes.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kostas_Ts_86 Δημ. June 4, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2025 Καλά έκανες και το πήγες για γιατροσοφια. Δε νομίζω ότι αχρηστευτηκε έτσι απλά. Θα σωθεί πιστεύω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
therock Δημ. June 4, 2025 Author Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2025 Μετα το φουρνάκι πήρε λίγο ζωή... Με απλό καλώδιο male - type c φόρτιζε Με Usbc - Usbc από τη μια δε φορτίζει αν το τουμπαρεις όμως τη κεφαλή φορτίζει. Στην αρχή έδειχνε super fast charging αλλά μετά γυρνάει σε απλό και φορτίζει πολύ αργά. Ήμουν μισή ώρα στη κουζίνα και από 43% πήγε 50%.... Για να δούμε μήπως σιγά σιγά στρωσει Παράθεση Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι http://www.aeginahomes.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mivechris Δημ. June 4, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2025 (edited) 11 ώρες πριν, Gorge said: Το διαφημίζουν οτι ειναι αδιαβροχο (σε γλυκο νερο). Εξου και το ip rating που εχει. Λάθος. Αντοχή στο νερό έχει. το IP rating είναι οτι απλά έχει περάσει κάποιες δοκιμασίες επιτυχώς. Οι φλάντζες που έχει για την στεγανότητα με τον καιρό (κυρίως τη ζέστη) αλλοιώνονται και σταματά η αντοχή στο νερό, όπως και με την χρήση της συσκευής. Πέρσι πχ που το πήρες ναι, θα είχε την "εργοστασιακή" αντοχή στο νερό. Φέτος μπορεί και να μην την έχει. Αδιάβροχο είναι αυτά τα CAT κλπ που είναι πλήρως στεγανά με προδιαγραφές. Εδώ τι λεει η κυρά σαμμυ: https://www.samsung.com/gr/support/mobile-devices/galaxy-phone-water-resistance/ Edited June 4, 2025 by mivechris Παράθεση Nokia 3210//Nokia 7110 //Nokia 5210 //Nokia 8310 //Nokia N-Gage //SE K700i //SE W800i //SE W550i //SE K850i //SE Aino //Nokia 206 DS //Lumia 435 DS //Moto G4 Play // Mi A2 Lite // Oneplus Nord // Oneplus 11 // Oneplus 13 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. June 5, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2025 (edited) 20 ώρες πριν, therock said: Μετα το φουρνάκι πήρε λίγο ζωή... Με απλό καλώδιο male - type c φόρτιζε Με Usbc - Usbc από τη μια δε φορτίζει αν το τουμπαρεις όμως τη κεφαλή φορτίζει. Στην αρχή έδειχνε super fast charging αλλά μετά γυρνάει σε απλό και φορτίζει πολύ αργά. Ήμουν μισή ώρα στη κουζίνα και από 43% πήγε 50%.... Για να δούμε μήπως σιγά σιγά στρωσει Πάω στοίχημα ότι έχεις χάσει κάποια από τα pin (επαφές) της θύρας οπότε όταν γυρίζεις το καλώδιο από την μια πλευρά πέφτεις σε λειτουργική επαφή ενώ σε μη λειτουργική από την άλλη. Οι επαφές σε USB-C είναι συμμετρικά τοποθετημένες για να υποστηρίζει η θύρα την τοποθέτηση του καλωδίου ανεξάρτητος πλευράς. Επίσης παίζει ρόλο και το καλώδιο, κάποια έχουν περισσότερες ενεργές γραμμές από αλλά, έτσι άλλο στήσιμο έχει εσωτερικά ένα καλώδιο για φόρτιση και άλλο για μεταφορά δεδομένων ή και φόρτιση οπότε το αν κάποια γραμμή έχει θέμα είναι εμφανέστερο υπό συνθήκες. Όπως και αν έχει ελπίζω να είναι κάποιο σκουπιδάκι ακόμα μέσα και όχι πλήρης βλάβη της επαφής, ώστε με τον καιρό να φύγει, να λιώσει κλπ και να στρώσει. Edited June 5, 2025 by Directx Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
therock Δημ. June 6, 2025 Author Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2025 23 ώρες πριν, Directx said: Πάω στοίχημα ότι έχεις χάσει κάποια από τα pin (επαφές) της θύρας οπότε όταν γυρίζεις το καλώδιο από την μια πλευρά πέφτεις σε λειτουργική επαφή ενώ σε μη λειτουργική από την άλλη. Οι επαφές σε USB-C είναι συμμετρικά τοποθετημένες για να υποστηρίζει η θύρα την τοποθέτηση του καλωδίου ανεξάρτητος πλευράς. Επίσης παίζει ρόλο και το καλώδιο, κάποια έχουν περισσότερες ενεργές γραμμές από αλλά, έτσι άλλο στήσιμο έχει εσωτερικά ένα καλώδιο για φόρτιση και άλλο για μεταφορά δεδομένων ή και φόρτιση οπότε το αν κάποια γραμμή έχει θέμα είναι εμφανέστερο υπό συνθήκες. Όπως και αν έχει ελπίζω να είναι κάποιο σκουπιδάκι ακόμα μέσα και όχι πλήρης βλάβη της επαφής, ώστε με τον καιρό να φύγει, να λιώσει κλπ και να στρώσει. Το φορτιζα με απλή φόρτιση εδώ και 2 μέρες, και χθες που έβαλα στο PC με Usbc καλώδιο σε κάθε πλευρά ξαναπεταξε το μύνημα και ξανάρχισε τα ίδια... Παράθεση Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι http://www.aeginahomes.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kostas_Ts_86 Δημ. June 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2025 19 minutes ago, therock said: Το φορτιζα με απλή φόρτιση εδώ και 2 μέρες, και χθες που έβαλα στο PC με Usbc καλώδιο σε κάθε πλευρά ξαναπεταξε το μύνημα και ξανάρχισε τα ίδια... Φίλε μου δοκίμασε και κάτι άλλο. Βάλε πιστολάκι στη θύρα φόρτισης αλλά στο κρύο, για 2-3λ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
therock Δημ. June 6, 2025 Author Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2025 52 minutes ago, Kostas_Ts_86 said: Φίλε μου δοκίμασε και κάτι άλλο. Βάλε πιστολάκι στη θύρα φόρτισης αλλά στο κρύο, για 2-3λ Μα δεν γινεται τωρα μες στι ζεστες να εχει μπει υγρο στοιχεια και μια βδομαδα μετα να εχει υγρασιες. Κατι θα χει βραχυκυκλωσει.. Παράθεση Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι http://www.aeginahomes.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EricssonyFan Δημ. June 6, 2025 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2025 Φορτιζε το μόνο ασύρματα τώρα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
therock Δημ. June 6, 2025 Author Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2025 (edited) Μπα. Θα το βάλω σε αγγελία και θα γράψω πωλείται σε άριστη κατασταση EDIT: Μη κολλατε, παραπομπη ηταν στο προηγουμενο αστειακι On 6/4/2025 at 12:18 AM, EricssonyFan said: Ας κάνω και λίγο πλάκα.. Μόλις φτιάξει βάλτο κατευθείαν σε αγγελία και γράψε ότι είναι σε άριστη κατάσταση κλπ κλπ να το ξεφορτωθείς πριν σου ξαναβγάλει πρόβλημα. Τα κλασσικά, ξέρεις εσύ.. 😛 Η ουσια ειναι οτι δοκιμαστηκαν τα παντα και δεν εχει φτιαξει. Οποτε οπως καταλαβαινεται φευγει για service. το να το φορτιζω ασυρματα, η να το φορτιζω με 12.5W σε απλη usb δεν ειναι λυσεις. Και συν τις αλλοις οταν το συνδεω pc, το διαβαζει μονο σα φορτιση, οποτε πρεπει να την εχει ακουσει και το pinaki για data, οποτε ουτε τα δεδομενα μου δε μπορω να μεταφερω Edited June 6, 2025 by therock 1 1 2 Παράθεση Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι http://www.aeginahomes.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts